Ik zou er niet eens over nadenken van troep kan je nooit meer iets goeds maken. Als de koffie niet te drinken is dan overstappen op iets wat wel goed is. Thee ook niet goed? Eigen thee meenemen aan heet water is niet zoveel te verknallen.quote:Op dinsdag 3 juni 2014 14:40 schreef Crazy Harry het volgende:
Ik vroeg me af, of koffie na het zetten nog een beetje terug in balans te brengen is.
Zoals bij velen is ook bij mij op het werk de koffie niet te drinken, veel te bitter in dit geval.
Zou ik dat door middel van een zuur, bijvoorbeeld citroensap, terug in balans kunnen brengen?
Het wordt natuurlijk nooit de koffie die het zou moeten zijn, maar is het op die manier te verbeteren?
Dat je de Jura moet opsturen staat je een beetje tegen. Dan druk je je nog voorzichtig uit. Ik heb een volautomaat staan (erg tevreden mee) en het liefst spoel je de zetgroep toch heel regelmatig af. 1x per maand is echt geen overbodige luxe, liever nog doe je het vaker. Natte koffieresten gaat snel vies worden en schimmelen...quote:Op woensdag 18 juni 2014 09:04 schreef CRX_master het volgende:
Ik zit te overwegen om mijn Dolce Gusto die kuren begint te vertonen te vervangen door een volautomaat. Ik drink weinig koffie thuis, maar als ik er dan eens een drink moet ie wel lekker zijn. Ook vind ik het wel eens lekker om een cappuccino te drinken in het weekend. Nou zie ik echter door de bomen het bos niet meer qua apparaten en merken. Ik vind het maar moeilijk om voor mezelf (en mijn vriendin) ruim 1000 euro te kunnen verantwoorden voor bv een Jura, gezien de weinige hoeveelheid koffie die ik drink. Daarbij komt dat de zetgroep daar niet uitgenomen kan worden om eens af te spoelen en je dus dat hele apparaat naar Jura zou moeten opsturen voor een onderhoudsbeurt zo af en toe. Dat staat me een beetje tegen eerlijk gezegd. De Philips Saeco apparaten zien er wat crappy uit en ik zie ook daar wel het een en ander aan klachten over. Maar dan blijven er nog vele merken over uit vele prijsklasses. Is er iemand die me wellicht wat verder kan helpen met mijn keuze (of het me nog moeilijker kan maken...) ?
Een jura opsturen? Nog nooit gedaan een monteur komt netjes aan huis.quote:Op woensdag 18 juni 2014 09:04 schreef CRX_master het volgende:
Ik zit te overwegen om mijn Dolce Gusto die kuren begint te vertonen te vervangen door een volautomaat. Ik drink weinig koffie thuis, maar als ik er dan eens een drink moet ie wel lekker zijn. Ook vind ik het wel eens lekker om een cappuccino te drinken in het weekend. Nou zie ik echter door de bomen het bos niet meer qua apparaten en merken. Ik vind het maar moeilijk om voor mezelf (en mijn vriendin) ruim 1000 euro te kunnen verantwoorden voor bv een Jura, gezien de weinige hoeveelheid koffie die ik drink. Daarbij komt dat de zetgroep daar niet uitgenomen kan worden om eens af te spoelen en je dus dat hele apparaat naar Jura zou moeten opsturen voor een onderhoudsbeurt zo af en toe. Dat staat me een beetje tegen eerlijk gezegd. De Philips Saeco apparaten zien er wat crappy uit en ik zie ook daar wel het een en ander aan klachten over. Maar dan blijven er nog vele merken over uit vele prijsklasses. Is er iemand die me wellicht wat verder kan helpen met mijn keuze (of het me nog moeilijker kan maken...) ?
Ik heb tegenwoordig een Chemex welke ik naast mijn espressomachine gebruik. Met name op zondagochtend met een krantje erbij. Heerlijke koffie!quote:Op maandag 21 juli 2014 00:22 schreef naamdrager het volgende:
Zijn hier eigenlijk mensen die filterkoffie stiekum eigenlijk óók heel lekker vinden? Ik gebruik al jaren een espressomachine, maar elke keer dat ik door omstandigheden een filterbakje moet maken, vraag ik me af of ik dat misschien niet net zo lekker, zo niet lekkerder vind. Het smaakt vaak zachter en meer in balans, ten opzichte van die scherpe bitters en zuren in een espresso. En zo'n groot glas in je handen langzaam leegdrinken heeft ook wel wat, die espresso'tjes zijn zo snel weg altijd.
Check. Drink ook eigenlijk liever een Hollands 'bakkie' dan een espresso. Maar dan wel met goede boontjes/koffie en met aandacht gezet . Heerlijk!quote:Op maandag 21 juli 2014 00:22 schreef naamdrager het volgende:
Zijn hier eigenlijk mensen die filterkoffie stiekum eigenlijk óók heel lekker vinden? Ik gebruik al jaren een espressomachine, maar elke keer dat ik door omstandigheden een filterbakje moet maken, vraag ik me af of ik dat misschien niet net zo lekker, zo niet lekkerder vind. Het smaakt vaak zachter en meer in balans, ten opzichte van die scherpe bitters en zuren in een espresso. En zo'n groot glas in je handen langzaam leegdrinken heeft ook wel wat, die espresso'tjes zijn zo snel weg altijd.
Ik heb een stepless maler maar verlang er juist naar om vaste schakels te hebben. Nu wissel ik soms van koffie en wil ik terug naar andere stand maar dat is altijd weer zoeken.quote:Op donderdag 24 juli 2014 15:04 schreef Gripper het volgende:
Ik ga zaterdag mn nieuwe maler ophalen
Na een paar jaar met een ECM casa te hebben gemalen zie ik nu toch wat verbetermogelijkheden. De maler is niet traploos, en ik denk toch vaak: "er zou net een stapje tussen 9,5 en 10 in moeten zitten" Ook blijft er veel koffie achter in de maalkamer en doser.
Heb nu op MP een leuke Mazzer Super Jolly gevonden voor een ok prijs.
Toch weer een mooie stap voor (hopelijk) nog lekkerdere koffie !
Dan volgende week maar eens naar Kafko, die zaak in Drenthe die door een enorme liefhebber wordt gerund. Mn vibiemme krijgt een complete poets/opfris/ontkalk/check/afstel-beurt, en daarna kan ik weer ff zorgeloos vooruit
Betekent dus ook dat er binnenkort een maler te koop komt, mocht iemand interesse hebben of iemand kennen die een nieuwe maler zoekt?
Grip, je kent mij. Zal ik een Jura kopen, inc. melkschuimding? Of heb je een andere tip.quote:Op vrijdag 22 maart 2013 22:33 schreef Gripper het volgende:
[..]
Drogist. Maar in veel snelontkalkers van koffiewinkels is de werkzame stof ook citroenzuur. Ik koop bij van pommeren in utrecht flessen met " aanmaaklimonade" ontkalker, doe ongeveer een halfjaar met een fles van 8¤
Ja voor jou is een Jura prima, lekkere koffie, snel, kwalitatief goede machines. Dat pielen met malers en de juiste afstelling zoeken etc ga je denk ik niet wat vinden.quote:Op zondag 10 augustus 2014 09:36 schreef Oksel het volgende:
[..]
Grip, je kent mij. Zal ik een Jura kopen, inc. melkschuimding? Of heb je een andere tip.
En Nicole al helemaal niet.quote:Op zondag 10 augustus 2014 09:46 schreef Gripper het volgende:
[..]
Ja voor jou is een Jura prima, lekkere koffie, snel, kwalitatief goede machines. Dat pielen met malers en de juiste afstelling zoeken etc ga je denk ik niet wat vinden.
Lekkerder dan espresso zelfs. Met als bijkomend voordeel dat een Chemex allemaal veel minder ruimte inneemt in mijn minikeukentje. Ik drink alleen thuis koffie op mijn vrije dagen en dan ook nog niet altijd.quote:Op maandag 21 juli 2014 00:22 schreef naamdrager het volgende:
Zijn hier eigenlijk mensen die filterkoffie stiekum eigenlijk óók heel lekker vinden? Ik gebruik al jaren een espressomachine, maar elke keer dat ik door omstandigheden een filterbakje moet maken, vraag ik me af of ik dat misschien niet net zo lekker, zo niet lekkerder vind. Het smaakt vaak zachter en meer in balans, ten opzichte van die scherpe bitters en zuren in een espresso. En zo'n groot glas in je handen langzaam leegdrinken heeft ook wel wat, die espresso'tjes zijn zo snel weg altijd.
Ligt een beetje aan waar ik trek in heb. Soms heb ik trek in die scherpe smaak en soms meer behoefte aan een 'gewone' koffie.quote:Op maandag 21 juli 2014 00:22 schreef naamdrager het volgende:
Zijn hier eigenlijk mensen die filterkoffie stiekum eigenlijk óók heel lekker vinden? Ik gebruik al jaren een espressomachine, maar elke keer dat ik door omstandigheden een filterbakje moet maken, vraag ik me af of ik dat misschien niet net zo lekker, zo niet lekkerder vind. Het smaakt vaak zachter en meer in balans, ten opzichte van die scherpe bitters en zuren in een espresso. En zo'n groot glas in je handen langzaam leegdrinken heeft ook wel wat, die espresso'tjes zijn zo snel weg altijd.
Maar een espresso hoeft op zichzelf niet scherp te zijn. Mijn espresso's smaken eigenijk nooit 'scherp'. Krachtig is wellicht een betere omschrijving? Varieer wat in je bonen en dan kun je hele zachte, milde espresso krijgen. Zeker als je verse bonen hebt.quote:Op zondag 10 augustus 2014 12:46 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Ligt een beetje aan waar ik trek in heb. Soms heb ik trek in die scherpe smaak en soms meer behoefte aan een 'gewone' koffie.
Oew.. ik spreek in verkeerde termenquote:Op maandag 11 augustus 2014 10:33 schreef bear87 het volgende:
[..]
Maar een espresso hoeft op zichzelf niet scherp te zijn. Mijn espresso's smaken eigenijk nooit 'scherp'. Krachtig is wellicht een betere omschrijving? Varieer wat in je bonen en dan kun je hele zachte, milde espresso krijgen. Zeker als je verse bonen hebt.
Wellicht verstaan we allebei iets anders onder scherp
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |