abonnement Unibet Coolblue
pi_136855106
@Anonymousse

De instellling J1 heb ik gewijzigd in 70 graden. De verwarming op zolder doet er dan wel lang over op de ruimte 5 graden te verhogen (ketel staat in de kelder). Alle andere ruimtes worden wel snel warm.

Wanneer de ketel de 70 graden heeft bereikt (vaak iets hoger) gaat de ketel in stand T1 (pendelen).
De ketel blijft pendelen totdat de ketel 60 graden aangeeft en daarna gaat de ketel weer branden.

Het lijkt er op dat de ketel alleen uitgaat wanneer er twee graden of meer zit tussen de gevraagde temperatuur en de gemeten temperatuur.

Dank voor het meedenken.

Rob
pi_136857046
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 februari 2014 16:03 schreef Anonymousse het volgende:
Hoe configureer je vloerverwarming en radiatoren in één zone?
Ik heb geen idee. Kan dat niet?
Elk advies hoe te configureren is welkom.
  dinsdag 18 februari 2014 @ 19:38:24 #228
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_136863971
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 februari 2014 13:06 schreef Joseba het volgende:

[..]

Wat adviseer je me?
je VV voor een basaaltemperatuur laten zorgen en dus ook niet echt terugdraaien, en je radiatoren er pas bijpakken op momenten dat het warmer moet zijn.

Over koppelen als een zone: volgens mij kan dat gewoon door voor zowel VV als radiatoren dezelfde externe voeler aan te wijzen. Dat kan bijvoorbeeld de EvoTouch zijn maar ook de DT92.
pi_136877847
@Coelho en @Joseba
Het zijn dus 2 zones, een voor vloerverwarming en een voor radiatoren, met één voeler.

[ Bericht 1% gewijzigd door Anonymousse op 19-02-2014 00:09:24 ]
pi_136878745
@rodeha Er gaat blijkbaar veel warmwater naar de retour. Heb je een bypass? Heb je onderblokken op de radiatoren met merkteken 1/2? Waarom komt er op de zolder minder aanvoer?
Zie je weleens een lage water temperatuur vraag voor dat de ketel uit bedrijf gaat? Dit moet met OT.
Zo nee dan is OT module niet goed toegewezen.
pi_136888497
De afgelopen tijd heb ik me geprobeerd te verdiepen in de wereld van de ‘slimme’ thermostaten.
In eerste instantie had ik het idee om te gaan voor Toon van Eneco, maar nu ik de ‘nieuwe’ Evohome ben tegengekomen ziet dat er toch ook wel erg interessant uit.

Wij hebben een nieuwbouwhuis gekocht. Dit is nog in aanbouw en de nieuwe situatie is nog niet 100% bekend (aantal zones / merk ketel etc.) maar volgens mij heb ik in voor nu wel genoeg informatie om een eerste inschatting te maken.
Het huis dat wij hebben gekocht wordt voor de zomer (2014) opgeleverd en heeft vloerverwarming als hoofdverwarming op elke etage (begane grond, 1e verdieping, zolder). Verder is er geen verwarming. Wel is er een ventilatiesysteem met warmte terugwin installatie aanwezig en zullen er zonnecollectoren aanwezig zijn. Weet niet in hoeverre dit relevant is.

Wat ik tot nu toe heb begrepen van onze vloerverwarming is dat deze op de begane grond leidend is en dat de rest van de zones in het huis middels een thermostaat in elke ruimte op dezelfde temperatuur als beneden, of lager ingesteld kunnen worden. Hoger is dus niet mogelijk. Beneden mag als 1 zone beschouwd worden (weet nog niet hoeveel zones dit worden), boven heeft elke ruimte een eigen thermostaat (3x slaapkamer, badkamer, 2x zolder)

Zoals hierboven aangegeven had ik het idee Toon van Eneco te gaan gebruiken. Dit ziet er allemaal eenvoudig uit en zal waarschijnlijk prima werken, maar hierbij is het niet mogelijk om zones apart te bedienen. De temperatuur wordt hierbij voor het hele huis apart geregeld.
Ik kan dan boven wel handmatig alle thermostaten lager draaien, wat prima zal werken, maar dan is het ook niet mogelijk om ’s ochtends en ’s avonds op afstand de badkamer en slaapkamer wat warmer te zetten. Wanneer ik deze ‘slim’ wil kunnen bedienen zullen deze dus altijd aan moeten staan, en dan meegaan met de verwarmingsstand van beneden. Dit is uiteraard minder energiezuinig.

Vandaar dat ik bij de Evohome set terecht kwam. Hier is het wel mogelijk om elke zone apart te regelen. Hier kan ik instellen dat ’s ochtends voordat wij naar het werk gaan de badkamer en de begane grond verwarmt zijn, maar de rest van het huis niet. ’s Avonds als we thuiskomen is dan de begane grond warm, maar de rest van het huis niet.

Mijn vraag is; wat heb ik hiervoor allemaal nodig en wat gaat dit ongeveer kosten? Want ik vind de informatie op internet voor een leek nogal lastig te ‘vertalen’.

Volgends mij heb ik de volgende set nodig, maar ben ik er dan nog niet:
http://www.waakzaamwonen.(...)3616bd67d4159cd16052

• 1x evohome bedieningsinterface (ATC928G2000)
• 1x tafelstandaard met voedingskabel (ATF100)
• 1x vloerverwarmingsregelaar (HCE80)
• 1x antenne (HRA80)

Hoe zit het dan met thermostaten en temperatuurvoelers per ruimte? Ik kan niet de bestaande gebruiken volgens mij.
En ik zie ook nog een ‘thermische motor’ langskomen. Hoe zit het daarmee? (https://www.regelvisie.nl(...)erwarming/HCE80.html)

Is er iemand met ervaring die mij kan vertellen wat ik nodig heb om de hierboven beschreven situatie te kunnen realiseren?
pi_136990568
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 februari 2014 16:03 schreef Anonymousse het volgende:
Hoe configureer je vloerverwarming en radiatoren in één zone?
Niet helemaal vergelijkbaar maar wij hebben vloerverwarming als hoofdverwarming in het hele huis. Woning middels Evo home opgedeeld in 8 zone's. Nu hebben we in de badkamer ook een designradiator aan de wand hangen om de handdoeken lekker warm te maken.Wij hebben deze radiator voorzien van een radiatorkraan met tijdschakelaar, gekocht bij de Aldi. 's-ochtends sturen we de badkamer via de Evo naar 22 gr zodat je lekkere warme voetjes krijgt. De radiator laten we dan wat later opkomen door deze radiatorthermostaat op 24 gr te zetten. Om 9:00 uur 's-ochtends zetten we dan alles weer laag. Als ik vroeg opsta zet ik vaak de ruimtethermostaat welke aan het Evo systeem is gekoppeld handmatig al vast wat lager. Het is even zoeken naar de ideale instelling maar werkt inmiddels perfect. Hoop dat e.e.a. duidelijk is, anders hoor ik het wel. (Geen commentaar op het "op-sta" tijdstip :-) )
Na m'n bancaire "meedenk" periode nu levensgenieter als ondernemer
pi_136991369
quote:
0s.gif Op woensdag 19 februari 2014 13:09 schreef Superhuuper het volgende:
De afgelopen tijd heb ik me geprobeerd te verdiepen in de wereld van de ‘slimme’ thermostaten.
etc. etc. etc.

Mijn vraag is; wat heb ik hiervoor allemaal nodig en wat gaat dit ongeveer kosten? Want ik vind de informatie op internet voor een leek nogal lastig te ‘vertalen’.

Hoe zit het dan met thermostaten en temperatuurvoelers per ruimte? Ik kan niet de bestaande gebruiken volgens mij.
En ik zie ook nog een ‘thermische motor’ langskomen. Hoe zit het daarmee? (https://www.regelvisie.nl(...)erwarming/HCE80.html)

Is er iemand met ervaring die mij kan vertellen wat ik nodig heb om de hierboven beschreven situatie te kunnen realiseren?
Mijn advies; Ga bij een groothandel of zo iets langs die een voorbeeldpaneel hebben om de werking zichtbaar te maken. Je kunt dan beter begrijpen wat het systeem nodig heeft. Wat ook kan helpen is het trainingsboek van Evo te downloaden, daarin staan praktijkvoorbeelden en ik denk dat praktijkvoorbeeld 4 aardig aansluit bij jouw situatie. Evo_Boek_training3.pdf Mocht je dit pdf bestand op internet niet kunnen vinden stuur dan even een pm

Na m'n bancaire "meedenk" periode nu levensgenieter als ondernemer
pi_137044450
@Anonymousse

In het systeem zitten geen onderblokken, wel 2x een bypass.

Wanneer ik het systeem uitzet (via knop vakantie), dan wordt de temperatuur lager.
Bij wel of geen warmtevraag blijft de ketel draaien tussen 70-80 graden.


Al verschillende malen heb ik de OT-module gereset. Bij test van de verbinding knippert de module 5x.

Van de week heb ik alle zones handmatig drie graden onder de gemeten temperatuur van de ruimtes gezet. De ketel ging uit.
Na een uur of twee kwam werd het in een van de zones kouder (verschil tussen ingestelde en gemeten temperatuur) en sloeg de ketel weer aan.

Rob

[ Bericht 12% gewijzigd door rodeha op 23-02-2014 18:28:01 (Andere zinscontstructie) ]
pi_137111481
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 januari 2014 10:49 schreef edvdburg het volgende:
Bij mij lijkt het systeem steeds slechter te gaan draaien. In het begin (2 jaar geleden) waren er wat kleine opstartproblemen. Eén HR80 kreeg moeilijk verbinding en verloor deze regelmatig. De installateur is hiervoor een paar keer terug geweest en het systeem heeft goed gedraaid.

Nu lijkt het hele systeem steeds slechter te gaan draaien. 2 weken geleden is de stroom een tijdje uitgevallen, en ik denk dat de problemen sinds dien zijn. De evotouch verliest op zijn oude plek verbinding met de ketelmodule. Ik heb hem nu dichterbij gezet opnieuw gekoppeld en nu haalt hij het wel (staat één verdieping hoger, centraal in het huis. Ketel staat een verdieping hoger). Echter gisteren knipperde het rode lampje ineens 4 sec aan en 4 sec uit. Na de stroom van de ketelmodule afgehaald te hebben pakte hij hem weer op. Wat kan dit zijn? Er zit alleen nog maar een houten vloer tussen de evotouch en de module.

Na de stroomstroring was hij ook 2 HR80's kwijt. Deze heb ik opnieuw gekoppeld. Het heeft even gewerkt maar. Nu heeft hij geen enkel contact meer met de HR80's Ik heb ze (meerder malen) nogmaals gekoppeld, dan werkt het weer en dag maar hij verliest ze weer. Het gekke is dat de evotouch eerst aangaf dat hij geen verbinding had. Nu doet hij dat ook niet meer. Als ik de evotouch moet geloven werkt het. Alleen komen de temperatuurinstellingen tussen de evotouch niet overeen met de HR80's, en als ik aan de HR80's draai wordt dit niet aangepast in de evotouch. Op de HR80's staat ook geen zendersignaal meer.

Iemand nog tips?
pi_137111618
Ed - ik heb hetzelfde probleem als jij hebt. Mijn Evohome systeem lijkt steeds meer op hol te slaan. Verschillende HR80 units verliezen de verbinding en gaan op 20 graden staan. Ik heb alles al meermalen opnieuw geconfigureerd en zelfs een andere evotouch bedieningspaneel geregeld en ingesteld (zonder resultaat). Alle communicatie-testen zijn goed en ik zelfs als ik alle apparatuur met communicatie (WiFi, babyfoon, telefoons) uit zet, verliezen de HR80's de verbinding. Het is bijna 2 jaar goed gegaan.
pi_137130455
Vandaag de bestelling voor de inruilactie geplaatst. Ben benieuwd. Heb me al aangemeld op de portal van Total Connect Comfort. De app voor mijn Android smartphone werkt. De app voor mijn Ipad geeft een login error. Heb dit vandaag telefonisch bij Honeywell aangemeld.
pi_137311016
Ik heb m ook besteld. Belangrijkste voordeel voor mij was, dat de het nieuwe type 12 zones kan regelen, en nu draai ik met twee evotouch om 12 zones te kunnen regelen.
Ik heb geen gebruik gemaakt van de inruilactie, maar te koop gezet op marktplaats,
Wil eigenlijk ook wel naar de nieuwe radiatorknoppen.

Ik laat nog wel even weten hoe het nieuwe systeem werkt.
pi_137344182
Bericht van Honeywell ontvangen: ik had de verkeerde app op de Ipad geïnstalleerd. Het moest de "Europe" uitvoering zijn. Probleem opgelost.
pi_137378371
Heeft iemand ervaring met een Nefit ketel gekoppeld aan een Evohome door middel van een Honeywell Opentherm ketelrelais met gebruik van een Nefit EMS Opentherm converter? Zo ja, wat zijn de ervaringen? Ik gebruik nu het Aan/Uit ketelrelais.

Alvast bedankt voor de reacties.
pi_137488936
Inmiddels de nieuwe evotouch binnengekregen, ziet er verder leuk uit , en nu kijken of het zich ook makelijk laat programmeren.

Nadeel van het nieuwe systeem, ik heb vandaag de nieuwe hr92 8stuks besteld en die worden niet eerder geleverd als week 17, beetje jammer van honeywell.
pi_137545062
mensen vrijdag gesproken met de Honeywell helpdesk. Drie zaken wil ik graag delen:

1. de thermostaatkranen worden inderdaad pas over een maand uitgeleverd; er zou een probleem met een onderdeel zijn dat Honeywell eerst wil oplossen.

2. Het is niet mogelijk de Honeywell Evothermte gebruiken met de bestaande thermostaat.

3. De medewerker vertelde dat een modulaire regelaar niet goed samenwerkt met de vloerverwarming. Dit zou blijken uit feedback van gebruikers. De medewerker raadde dringend een aan/uit systeem aan. Ik gaf aan dit jammer te vinden wat ik heb een nieuwe OpenTherm ketel. Hij bleef echter op zijn standpunt staan. Hij kon het technisch niet goed uitleggen, maar gaf aan dat gebruikers hadden geklaagd dat het heel lang duurde voordat de vloerverwarming opwarmde.

Herkent iemand dit laatste of heeft daar een verklaring voor?
pi_137553436
quote:
0s.gif Op zondag 9 maart 2014 15:15 schreef Telcoman het volgende:
mensen vrijdag gesproken met de Honeywell helpdesk. Drie zaken wil ik graag delen:

1. de thermostaatkranen worden inderdaad pas over een maand uitgeleverd; er zou een probleem met een onderdeel zijn dat Honeywell eerst wil oplossen.

2. Het is niet mogelijk de Honeywell Evothermte gebruiken met de bestaande thermostaat.

3. De medewerker vertelde dat een modulaire regelaar niet goed samenwerkt met de vloerverwarming. Dit zou blijken uit feedback van gebruikers. De medewerker raadde dringend een aan/uit systeem aan. Ik gaf aan dit jammer te vinden wat ik heb een nieuwe OpenTherm ketel. Hij bleef echter op zijn standpunt staan. Hij kon het technisch niet goed uitleggen, maar gaf aan dat gebruikers hadden geklaagd dat het heel lang duurde voordat de vloerverwarming opwarmde.

Herkent iemand dit laatste of heeft daar een verklaring voor?
Wat bedoel je met punt 2??
pi_137663173
Vandaag de nieuwe interface ontvangen.
Het koppelen van de HR80's aan de nieuwe interface gaf aanvankelijk wat problemen omdat de handleiding van Honeywell voor mij niet erg duidelijk was.
Omdat er wellicht meerdere mensen problemen mee gaan ondervinden heb ik hieronder beschreven hoe het wel lukt:

Vanuit het hoofdscherm:
- Druk op MENU tot je het schermpje met het rode kruis en de groene vink ziet.
- Druk de groen vink
- Kies ZONE INSTELLINGEN
- Kies WIJZIG ZONE
- Selecteer de zone die je wilt koppelen
- Kies eerst EXTERNE TEMPERATUURVOELER
- Kies -->
- Druk op de toewijzingsknop van de HR80. Bij correcte toewijzing komt een melding met een groen vinkje.
- Druk op dit vinkje.
- Kies nu pas TOEPASSING: RADIATOR
- Kies -->
- Druk op de groene knop op het interfacescherm

Klaar!
pi_137695982


[ Bericht 100% gewijzigd door simonmo op 13-03-2014 15:58:03 (Foutje) ]
pi_137703609
quote:
0s.gif Op zondag 9 maart 2014 15:15 schreef Telcoman het volgende:
mensen vrijdag gesproken met de Honeywell helpdesk. Drie zaken wil ik graag delen:

1. de thermostaatkranen worden inderdaad pas over een maand uitgeleverd; er zou een probleem met een onderdeel zijn dat Honeywell eerst wil oplossen.

2. Het is niet mogelijk de Honeywell Evothermte gebruiken met de bestaande thermostaat.

3. De medewerker vertelde dat een modulaire regelaar niet goed samenwerkt met de vloerverwarming. Dit zou blijken uit feedback van gebruikers. De medewerker raadde dringend een aan/uit systeem aan. Ik gaf aan dit jammer te vinden wat ik heb een nieuwe OpenTherm ketel. Hij bleef echter op zijn standpunt staan. Hij kon het technisch niet goed uitleggen, maar gaf aan dat gebruikers hadden geklaagd dat het heel lang duurde voordat de vloerverwarming opwarmde.

Herkent iemand dit laatste of heeft daar een verklaring voor?
Beste Telcoman

Als evohome-ambassadeur van Honeywell geef ik je graag een verklaring op de genoemde punten.

1. Levering HR92: De laatste berichten zijn dat de HR92 en de evohome-pakketten waar de HR92 in zit vanaf april leverbaar zijn. Op dit moment is er nog geen definitieve week genoemd waarin zal worden geleverd. De reden van het uitstel van de HR92 heeft niets te maken met een mogelijk defect, maar met een toeleverancier die enkele onderdelen nog niet heeft kunnen leveren.

2. Kun je hier meer duidelijkheid over geven? Het is nu onduidelijk wat je precies bedoelt.

3. Het gebruik van een R8810 OpenTherm-module is geen enkel probleem wanneer alle zones binnen evohome modulerend worden aangestuurd (d.m.v. een HCE80 of HR80). Zodra 1 zone aan/uit wordt aangestuurd (zoals met een BDR91 en een Y-VC8015 afsluiter) mag de ketel alleen aan/uit worden aangestuurd met een BDR91.
Daarbij is een aan/uit sturing stabieler dan het opentherm protocol.
Hetgeen wat bedoeld wordt met de temperatuur, is dat als je opentherm stuurt, je een heel lage aanvoer temperatuur kan krijgen, daardoor zou inderdaad het opwarmen van de vloer iets langer kunnen duren.
Maar of je dit echt merkt lijkt me niet zo zeer..
Wat betreft je opmerking dat je graag je ketel opentherm aanstuurt, kan ik begrijpen.
Maar hierover zijn diverse discussies over hoeveel dit nu daadwerkelijk bespaard tegenover een aan/uit sturing.
Ik heb vaker gehoord dat dit ongeveer ¤ 10 tot ¤ 15 per jaar is.
Dit komt, doordat ook al stuur je hem via aan/uit, je ketel vanzelf terug moduleert (lees zachter gaat branden) zodra de temperatuur van de retour oploopt.

Ik hoop dat deze antwoorden je verder helpen. ;)
pi_137792518
quote:
0s.gif Op donderdag 13 maart 2014 19:25 schreef RoyW het volgende:

[..]
Daarbij is een aan/uit sturing stabieler dan het opentherm protocol.
[..]
Dit begrijp ik niet, kan je wat duidelijker zijn?
pi_137803942
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 februari 2014 16:03 schreef Anonymousse het volgende:
Hoe configureer je vloerverwarming en radiatoren in één zone?
Lastig.
Installateurs roepen al snel 'weersafhankelijk regelen'. Maar daarmee los je het probleem niet op.
Het is zaak je vloerverwarming leidend te maken. Dit doe je door je radiatoren een lagere temperatuur af te laten geven met thermostaatknoppen. Deze draai je dan lager als de temperatuur van je thermostaat. Maar het blijft behelpen.

Kan de EvoHome de thermostaatknoppen automatisch bijv. 2 graden lager zetten als de ingestelde ruimtetemperatuur?
pi_137824965
quote:
0s.gif Op zondag 16 maart 2014 16:40 schreef Knuppel1983 het volgende:

[..]
Kan de EvoHome de thermostaatknoppen automatisch bijv. 2 graden lager zetten als de ingestelde ruimtetemperatuur?
De Evohome kan dat (nog) niet, maar de nieuwe regelaar (HR92) kan je faken door de temperatuuroffset parameter te wijzigen, tussen +3 en -3. In jouw voorbeeld dus +2.

[ Bericht 0% gewijzigd door Anonymousse op 17-03-2014 00:47:11 ]
pi_137830785
quote:
1s.gif Op zondag 16 maart 2014 22:54 schreef Anonymousse het volgende:

[..]

De Evohome kan dat (nog) niet, maar de nieuwe regelaar (HR92) kan je faken door de temperatuuroffset parameter te wijzigen, tussen +3 en -3. In jouw voorbeeld dus +2.
Positief!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')