abonnement Unibet Coolblue
pi_122844443
quote:
14s.gif Op woensdag 13 februari 2013 16:38 schreef Scrutinizer het volgende:
Ach ach Pietje, wat doe je jezelf toch aan?

Natuurlijk had je al snel in de gaten dat je de plank volledig mis had geslagen mbt tot het Wilma-is-een-travo-verhaal. Meerdere users hebben je dat immers uitgelegd. Je hebt of had ook echt geen kennis nodig van de chat bij Opaatje om dat in eerste instantie te begrijpen, zoals je beweerde. Als je jezelf iets meer tijd gegund had om het topic te lezen, dan had je die fout niet gemaakt. Ook daar is, zelfs voor mensen die nog nooit op die chat geweest zijn, duidelijk te lezen hoe de vork in de steel zit.

Dat was het moment geweest om terug te gaan naar de Admin om aan te geven dat je een fout gemaakt had. Maar nee, in plaats daarvan koos je er voor te volharden in je besluit dat je met het nodige venijn in FB had verdedigd. Een ieder die Pietje niet serieus neemt tieft gewoon op! Als het dan niet om het noemen van een jou onbekende naam in combinatie met travestie ging, dan maar om het refereren aan de chat.

De users hier in FB leken dat niet een erg geloofwaardig verhaal te vinden en geef ze eens ongelijk. Als dat inderdaad de reden geweest zou zijn om users bij een Admin voor te dragen voor een ban, waarom dan slechts twee van hen? Waarom dan geen ban aangevraagd voor de andere aanwezigen, waaronder een kloon van een gebande user die even kwam melden dat Noelle niet van de chat van Opaatje geband was?

Maar goed de users konden hoog springen, ze konden laag springen, ze konden je directe vragen stellen, ze konden je indirecte vragen stellen; Pietje was er klaar mee en reageerde niet meer op de users in de FB. Ik vind dat heel vreemd en dat is ook bepaald niet gangbaar in andere subfora. Ik zie dat slechts heel zelden elders op FOK! en dan betreft het eigenlijk altijd moderators op hele moeilijke subfora die het simpelweg niet meer weten te bolwerken. In het geval van RLS kan daar toch geen sprake van zijn. Eens per week wat dubbele WIDM-topics op slot gooien, hier en daar een topictiteltje wijzigen, veel meer is er hier niet te doen. Als je dat niet weet te bolwerken zou je in plaats van iedere dag op je fietsje naar je werk te gaan wel door het busje gehaald worden, lijkt me.

Wat is het dan wel? Vind je dat je als moderator geen verantwoording schuldig bent aan je users? Denk je dat het vanzelf wel gelijk hebt als je maar niet reageert? Is het onvolwassenheid? Onfatsoen? Of was je gewoon vastbesloten je fout niet aan "de baas" (Admin) toe te geven en kon je dus niet anders, ook al betekende het dat je jezelf in je hemd zette voor je users?

Gelukkig was daar je collega Gert om de honneurs waar te nemen en de rijen gesloten te houden. Mijn hart brak bijna toen ik las dat het voor de moderators ook niet leuk was maar dat ze aantoonbaar alles in het werk moesten tellen om het topic "clean" te houden. En laten we wel wezen: hoe kun je beter aantonen dat je daar bovenop zit dan door een paar users te bannen? Ook al lachen de users je keihard uit om de manier waarop, de Admins zullen zeker onder de indruk zijn geweest van zoveel daadkracht.

Wat er nu precies bedoeld wordt met "clean" werd me echter in eerste instantie niet helemaal duidelijk. Ik had verwacht dat het zou betekenen dat die posts die aanleiding waren om twee users te bannen, verwijderd zouden worden. Niet dus. Er is geen enkele post verwijderd. Gelukkig begrijp ik volgens mij, nu een paar dagen gepasseerd zijn, wat ermee bedoeld werd. Het is kennelijk de bedoeling dat er uiteindelijk niemand meer in dat topic post en het moet gezegd: we zijn goed op weg met z'n allen!

Ach Pietje... misschien denk je nu dat ik boos op je ben. Nee hoor, helemaal niet. Integendeel zelfs, ik wens je alle goeds en hoop vooral dat je later heel veel personeel krijgt. Om mijn goede wil te tonen steek ik je alvast de helpende hand toe en zal hieronder voor de users die in de toekomst nog wel in het topic van Opaatje willen posten, uiteen zetten wat de nieuwe regels in de praktijk behelzen.

Copycat, ze is niet voor niets een uitstekende copywriter, omschreef het belangrijkst al met heel weinig woorden.

[..]

Toch is dat net even te kort door de bocht. Copycat heeft inderdaad gelijk in zoverre dat Opaatje zo'n 75% van de tijd zit te chatten via internet zonder z'n handen te gebruiken. Om niet aan de chat te refereren zouden users er verstandig aan doen daar geen melding van te maken.

Gelukkig praat Opaatje ook af en toe met Omaatje en is ook diens moeder nog wel eens op bezoek. Van die gesprekken, die helaas wel vaak ge-mute worden, zou in principe verslag gedaan mogen worden. Maar let op! User Poezewoes wees ons er al op: zodra daar namen genoemd worden, of het nou om Geert, Pim, Adolf, Wilma, Barney of Fred gaat, neem het zekere voor het onzekere en doe er het zwijgen toe! Het is voor de moderator onmogelijk na te gaan of dat al dan niet chatters zijn.

Wat blijft er dan nog over? Opaatje eet gelukkig iedere dag wel wat, meestal precies hetzelfde als de vorige week, maar soit. Maar ook hier, pas wel op! Het plaatsen van een screencap van Opaatje die met z'n bordje zit te poseren is op het randje, immers doet hij dat voor een chatter die hij Peebeetje noemt en het is voor onze moderators onmogelijk na te gaan of dat inderdaad de Pearlbitch van FOK! is.

Zoveel valkuilen en gevaren die op de loer liggen zouden je als user bijna de moed in de schoenen doen zinken maar kom op, laat je niet kisten, er is nog meer! Opaatje drinkt 14 pilsjes op een avond, laat zeker 20 scheten en boeren en graaft bovendien van alles op vanuit zijn neus en oren. Als we met z'n allen ons best doen is dat toch al gauw goed voor een risicoloze post of 20 per avond.

Tot slot wil ik graag de users bedanken die het hier in de FB voor me opgenomen hebben of me via PM of DM hebben laten weten het oneens te zijn met de reden van mijn verbanning van FOK! Dat heb ik zeer gewaardeerd maar vind wel dat jullie met classificaties als dom, kinderachtig, wereldvreemd, hypocriet en wat dies meer zij ten aanzien van de moderatie, veel te ver gaan. Eerlijkheid gebiedt mij echter wel te zeggen dat ik er ook niet heel veel tegen in te brengen heb.

Als dank zou ik graag een mooi clipje van Chet Baker willen posten maar ik kijk wel link uit. Chet en Chat, het ligt me net even te dicht bij elkaar.

Ik ben weer terug *O*
Beste Scrut,

De reeks over opa en zijn avonturen is een reeks over een stream, waarbij commentaar geleverd kan worden over die stream. Niet meer en niet minder. Dat er geen fuck gebeurd op de stream ("en dat dat er dus niets over blijft") doet verder niet terzake. Het gaat om de stream, de users die er plezier uithalen om daar commentaar op te leveren of over te posten is de doelgroep. We (de crew) proberen een reeks te creëren waar deze users hun gang kunnen gaan.

De reeks is eerder gesloten geweest omdat 't alleen maar over randzaken ging, zo erg dat mensen met naam en toenaam genoemd werden en zich melden bij Danny.

De reeks gaat weer open, met wat simpele regels namelijk niet over de chat hebben. Wat gebeurd er, van de eerste 200 posts gaan er 150 posts over de chat. Terug naar de doelgroep, die hebben weer geen platform. Het is een kwestie van tijd voor 't definieve slot op de reeks kan (op deze manier).

Waarom wordt dan niet iedereen geband? Omdat we er dan een man of 15 vanaf hadden kunnen gooien, niet haalbaar. De 'aanstichters' zijn aangepakt om 't zo te zeggen.

Waarom alle posts niet weggehaald? Zelfde verhaal, hadden we 'weer' 't halve topic weg kunnen gooien, we waren net weer open.

Had je dan niet door dat je 'fout' zat? Jawel (qua dat die opmerking in een andere context stond dan ik op dat moment dacht), maar je nam samen met Noelle het initiatief tot het uigebreid hebben over de chat. Nogmaals, we zijn niet voor niks aan maand dicht geweest. Nogmaals, de doodsimpele regeltjes stonden in de OP.

Over het niet meer reageren in FB, ik heb uitgelegd over het hoe en waarom van de ban. En nee ik was niet van plan om eea terug te draaien dus er viel weinig toe te voegen. "De users" die in FB moord en brand schreeuwen vonden 't 4 weken be-la-che-lijk dat de reeks dicht ging en nu beweren dezelfde users dat de hele reeks maar dicht moet blijven. Onzin dat ik vind dat mods geen verantwoording hoeven af te leggen, alsof ik dat de laatste jaren nooit gedaan zou hebben :N.
Op maandag 30 november 2009 19:30 schreef Ian_Nick het volgende:
Pietje's hobby is puzzelen en misschien ben jij wel het laatste stukje O+
  woensdag 13 februari 2013 @ 20:48:02 #2
243135 5thencounter
Shit, nog steeds hier..
pi_122845271
In gespannen afwachting van deel III... c_/
  woensdag 13 februari 2013 @ 21:00:29 #3
241662 Jian
Well, well, well
pi_122845995
quote:
"De users" die in FB moord en brand schreeuwen vonden 't 4 weken be-la-che-lijk dat de reeks dicht ging en nu beweren dezelfde users dat de hele reeks maar dicht moet blijven.
Kijk ik ga me er niet zo heel zwaar tegenaan bemoeien, behalve als jij (Pietje) het nodig vindt om de vermoorde onschuld/verbaasde te spelen ten koste van onder meer ondergetekende.

Het feit dat ik heb geroepen gooi maar dicht en voorgoed is het directe gevolg van jouw opereren van 2 dagen geleden, het ''rigide" modereren om het zo maar zacht uit te drukken. Dus ga daar niet mee aan de haal en doe niet net alsof users niet weten wat ze willen en ook maar wat roepen.
pi_122848016
quote:
2s.gif Op woensdag 13 februari 2013 20:33 schreef PietjePuk007 het volgende:

[..]

Beste Scrut,

De reeks over opa en zijn avonturen is een reeks over een stream, waarbij commentaar geleverd kan worden over die stream. Niet meer en niet minder. Dat er geen fuck gebeurd op de stream ("en dat dat er dus niets over blijft") doet verder niet terzake. Het gaat om de stream, de users die er plezier uithalen om daar commentaar op te leveren of over te posten is de doelgroep. We (de crew) proberen een reeks te creëren waar deze users hun gang kunnen gaan.
Ik had inmiddels al begrepen dat het niet uitmaakt dat het topic een stille dood zal sterven, dat had je collega al gemeld. Ik denk dat het aantal posts in het topic gisteravond wel een goed beeld geeft van de doelgroep en de toekomst van het topic.
quote:
De reeks is eerder gesloten geweest omdat 't alleen maar over randzaken ging, zo erg dat mensen met naam en toenaam genoemd werden en zich melden bij Danny.

De reeks gaat weer open, met wat simpele regels namelijk niet over de chat hebben. Wat gebeurd er, van de eerste 200 posts gaan er 150 posts over de chat. Terug naar de doelgroep, die hebben weer geen platform. Het is een kwestie van tijd voor 't definieve slot op de reeks kan (op deze manier).
Dan inderdaad beter een topic open laten waarin je van 75% van wat er op de stream gebeurt of gezegd wordt geen melding mag maken op straffe van een ban. Dat is inderdaad veel beter.
quote:
Waarom wordt dan niet iedereen geband? Omdat we er dan een man of 15 vanaf hadden kunnen gooien, niet haalbaar. De 'aanstichters' zijn aangepakt om 't zo te zeggen.
Ik had inderdaad al zo'n gevoel dat het persoonlijk was. Daarnaast is een opmerking dat Opaatje zit te typen al een referentie aan de chat, hij doet dat om oma niet te storen in haar nachtrust. In dat licht bezien waren Noelle en ik niet degenen die over de chat begonnen. 15 is overigens zwaar overdreven, om dat aantal te halen had je ook Gert en jezelf moeten bannen
quote:
Waarom alle posts niet weggehaald? Zelfde verhaal, hadden we 'weer' 't halve topic weg kunnen gooien, we waren net weer open.
Dus het topic "clean" houden betekent inderdaad slechts het bannen van mensen? Een nieuwe user of iemand die een tijdje niet meer meegepost heeft, over jouw post heenleest en ook de FB niet gevolgd heeft, zou zo maar kunnen denken dat er dus nog wel over de chat of over Wilma gepost mag worden. Wel weer een mooie kans om aantoonbaar daadkracht te tonen.
quote:
Had je dan niet door dat je 'fout' zat? Jawel (qua dat die opmerking in een andere context stond dan ik op dat moment dacht), maar je nam samen met Noelle het initiatief tot het uigebreid hebben over de chat. Nogmaals, we zijn niet voor niks aan maand dicht geweest. Nogmaals, de doodsimpele regeltjes stonden in de OP.
Ik zei al: dat initiatief lag bij iemand anders.
quote:
Over het niet meer reageren in FB, ik heb uitgelegd over het hoe en waarom van de ban. En nee ik was niet van plan om eea terug te draaien dus er viel weinig toe te voegen. "De users" die in FB moord en brand schreeuwen vonden 't 4 weken be-la-che-lijk dat de reeks dicht ging en nu beweren dezelfde users dat de hele reeks maar dicht moet blijven. Onzin dat ik vind dat mods geen verantwoording hoeven af te leggen, alsof ik dat de laatste jaren nooit gedaan zou hebben :N.
Behalve moord-en-brand (dat zijn jouw woorden) zijn er je ook gewoon vragen gesteld. Een normaal mens, zelfs een moderator, geeft dan toch gewoon antwoord? Een kwestie van fatsoen, niets meer en niets minder. Het zwijgen, niet reageren heeft je in ieder geval geen goed gedaan.

Wel fijn dat ik nog even uitgelegd heb wat er in de praktijk nog wel mag, welke risico's er zijn en wat serieuze no-goes zijn, hè? Misschien is dat wel handig om in de volgende OP te vermelden.
pi_122848156
quote:
Dus het topic "clean" houden betekent inderdaad slechts het bannen van mensen? Een nieuwe user of iemand die een tijdje niet meer meegepost heeft, over jouw post heenleest en ook de FB niet gevolgd heeft, zou zo maar kunnen denken dat er dus nog wel over de chat of over Wilma gepost mag worden. Wel weer een mooie kans om aantoonbaar daadkracht te tonen.
We hebben tig keer gewaarschuwd, de reeks is er door dicht geweest, 't stond in de OP en iedereen die er toen postte was geen nieuwe aanwas. Onzin dit.
Op maandag 30 november 2009 19:30 schreef Ian_Nick het volgende:
Pietje's hobby is puzzelen en misschien ben jij wel het laatste stukje O+
pi_122848309
quote:
2s.gif Op woensdag 13 februari 2013 21:36 schreef PietjePuk007 het volgende:

[..]

We hebben tig keer gewaarschuwd, de reeks is er door dicht geweest, 't stond in de OP en iedereen die er toen postte was geen nieuwe aanwas. Onzin dit.
Maar het staat er nog steeds en het topic is nog steeds open. Je verwacht dus ook geen andere mensen meer?
  woensdag 13 februari 2013 @ 21:48:56 #7
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_122848959
En mods kunnen ook al niet bannen!
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
  woensdag 13 februari 2013 @ 21:58:19 #8
243135 5thencounter
Shit, nog steeds hier..
pi_122849497
quote:
8s.gif Op woensdag 13 februari 2013 21:48 schreef Copycat het volgende:
En mods kunnen ook al niet bannen!
Tóch het nieuwe Trollen? En néé dit keer geen "mening plaatsen" je bent gewoon aan het rellen geef het maar toe... _O-

( Taalfoutvrij ook? )
pi_122850327
quote:
0s.gif Op woensdag 13 februari 2013 21:38 schreef Scrutinizer het volgende:
Maar het staat er nog steeds en het topic is nog steeds open. Je verwacht dus ook geen andere mensen meer?
Iedereen is welkom, tuurlijk verwacht ik nieuwe aanwas.
Op maandag 30 november 2009 19:30 schreef Ian_Nick het volgende:
Pietje's hobby is puzzelen en misschien ben jij wel het laatste stukje O+
pi_122850461
quote:
14s.gif Op woensdag 13 februari 2013 22:12 schreef PietjePuk007 het volgende:

[..]

Iedereen is welkom, tuurlijk verwacht ik nieuwe aanwas.
Reden te meer dus om die posts die niet door de beugel kunnen, te verwijderen. Ik wil ze wel even stuk voor stuk middels een zooi TR's aan je doorgeven, hoor.
  woensdag 13 februari 2013 @ 22:14:43 #11
243135 5thencounter
Shit, nog steeds hier..
pi_122850484
quote:
14s.gif Op woensdag 13 februari 2013 22:12 schreef PietjePuk007 het volgende:

[..]

Iedereen is welkom, tuurlijk verwacht ik nieuwe aanwas.
Vanuit het UstreamChatwereldje ook? :9
pi_122850540
quote:
0s.gif Op woensdag 13 februari 2013 21:58 schreef 5thencounter het volgende:

[..]

Tóch het nieuwe Trollen? En néé dit keer geen "mening plaatsen" je bent gewoon aan het rellen geef het maar toe... _O-

( Taalfoutvrij ook? )
^O^ nu de interpunctie nog en je bent er
  woensdag 13 februari 2013 @ 22:15:39 #13
241662 Jian
Well, well, well
pi_122850548
quote:
8s.gif Op woensdag 13 februari 2013 21:48 schreef Copycat het volgende:
En mods kunnen ook al niet bannen!
Maar ze kunnen wel wolf cryen!

Ik weet ook niet precies wat dat betekent, maar ik heb het eens ergens gelezen :@
pi_122850569
Je optimisme over de nieuwe aanwas deel ik overigens niet. :')
  woensdag 13 februari 2013 @ 22:16:15 #15
185670 Poezewoes
Feyenoord mijn cluppie!!!
pi_122850590
quote:
0s.gif Op woensdag 13 februari 2013 22:15 schreef BendeBielzen het volgende:

[..]

^O^ nu de interpunctie nog en je bent er
Taalpurist?
Tenzij je naam Google is, hou op met te doen alsof je alles weet!
pi_122850628
quote:
0s.gif Op woensdag 13 februari 2013 22:16 schreef Poezewoes het volgende:

[..]

Taalpurist?
Nee gewoon plagen
pi_122851068
De OP van Pietje dus half gelezen.

Referenties naar chat ben ik mee begonnen en ook over Wilma, dus prima een ban van 48 uur.
Wel was ik verbaasd dat dit ook niet meer mocht.
Jammer want dan mag eigenlijk gewoon weinig of niks meer.
Ik dacht dat opaatje topic tot twee keer toe gesloten was, doordat er oude vetes door kloontjes in opa topic uitgevochten werden met zeer onsmakelijke berichten.
Dit leek mij onschuldig en was aan stream gerelateerd wat ik posten.

Maar om Scrutinizer daarvoor te bannen was zeer onterecht naar mijn mening!
Loslaten, is het ultieme houden van.
pi_122851295
quote:
0s.gif Op woensdag 13 februari 2013 22:24 schreef Noelle06 het volgende:

Maar om Scrutinizer daarvoor te bannen was zeer onterecht naar mijn mening!
Ah joh, niets meer aan te doen. Welkom terug w/
  woensdag 13 februari 2013 @ 22:29:16 #19
241662 Jian
Well, well, well
pi_122851346
quote:
0s.gif Op woensdag 13 februari 2013 22:15 schreef Scrutinizer het volgende:
Je optimisme over de nieuwe aanwas deel ik overigens niet. :')
Als jij gewoon eens wat vriendelijker bent tegen die arme mensen dan zie ik toch nog wel mogelijkheden.
pi_122851389
quote:
0s.gif Op woensdag 13 februari 2013 22:29 schreef Jian het volgende:

[..]

Als jij gewoon eens wat vriendelijker bent tegen die arme mensen dan zie ik toch nog wel mogelijkheden.
Ik kom daar niet meer, veel te gevaarlijk.
  woensdag 13 februari 2013 @ 22:31:26 #21
241662 Jian
Well, well, well
pi_122851460
quote:
0s.gif Op woensdag 13 februari 2013 22:28 schreef Scrutinizer het volgende:

[..]

Ah joh, niets meer aan te doen. Welkom terug w/
Als dit Amerika was geweest had je een aanklacht kunnen indienen wegens toegebrachte psychische schade en dan hadden we nu met alle users vakantie gevierd op Grand Bahama :P
pi_122851806
quote:
0s.gif Op woensdag 13 februari 2013 22:28 schreef Scrutinizer het volgende:

[..]

Ah joh, niets meer aan te doen. Welkom terug w/
Jij ook! w/
Toen ik hier in FB las dat jij ook een ban had dacht ik, dan zeker alle users die op dat moment posten.
Maar nee...dus onterecht nogmaals :( Dat je het even weet Pietje!
Notes saldo ook omhoog voor elke foute post zeker ;)
Loslaten, is het ultieme houden van.
  Moderator woensdag 13 februari 2013 @ 22:50:59 #23
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_122852747
quote:
8s.gif Op woensdag 13 februari 2013 21:48 schreef Copycat het volgende:
En mods kunnen ook al niet bannen!
:+
Er zijn Europese landen waar een groter bevolkingsdeel moeite heeft de eindjes aan elkaar te knopen, maar waar supermarktgevechten om rollen zacht Page-toiletpapier toch uitblijven.
  donderdag 14 februari 2013 @ 00:09:21 #24
288693 sly-nl
they drew first blood!
pi_122856780
quote:
10s.gif Op woensdag 13 februari 2013 22:50 schreef Gert het volgende:

[..]

:+
Je hebt mij eerder verteld dat jij ook kan bannen. Of was dat bluf dan?
love & heet
  donderdag 14 februari 2013 @ 00:14:34 #25
288693 sly-nl
they drew first blood!
pi_122856964
quote:
0s.gif Op woensdag 13 februari 2013 22:31 schreef Jian het volgende:

[..]

Als dit Amerika was geweest had je een aanklacht kunnen indienen wegens toegebrachte psychische schade en dan hadden we nu met alle users vakantie gevierd op Grand Bahama :P
Mja op dat idiote imaginaire eiland van Bram (dat er overigens nooit zal komen as usual) met al die internet-verslaafden op een kluitje zahjwelbedoeluh.

"Bram (tbs) regisseert retard-eiland" las het net..

On-topic: Die Piet is een beste gozer.
love & heet
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')