abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_161532250
quote:
Kuwaiti Government will DNA Test Everyone

There's a new law that will enforce DNA testing for everyone: citizens, expatriates, and visitors. They promise that the program "does not include genealogical implications or affects personal freedoms and privacy."

I assume that "visitors" includes tourists, so presumably the entry procedure at passport control will now include a cheek swab. And there is nothing preventing the Kuwaiti government from sharing that information with any other government.
జ్ఞ‌ా
  maandag 18 april 2016 @ 21:57:21 #177
337465 Bram_van_Loon
Jeff, we can!
pi_161535069
quote:
7s.gif Op vrijdag 15 april 2016 09:47 schreef Aether het volgende:

[..]

Nog een geluk dat ze die hier al vele jaren lang niet meer aan de straatstenen kwijt geraken. Ik zag een jaar of 2 geleden mensen die betaald worden door dat bedrijf op het terrein van de universiteit komen, zelden zag ik zo'n kansloze reclame-actie. _O-

quote:
10s.gif Op maandag 18 april 2016 20:48 schreef µ het volgende:

[..]

De meeste mensen kunnen het land mijden (ik zou ook niet weten waarom je daar naartoe zou willen, een extreem het zandbak is niet mijn idee van vakantie) maar je zal maar daar naartoe moeten gaan voor je werkgever. :{
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
  vrijdag 29 april 2016 @ 10:53:16 #178
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_161795045
Nieuwe 'afluisterwet': iedereen kan gehackt worden

De Nederlandse geheime diensten mogen met een nieuwe wet ook onschuldige burgers hacken, als ze op die manier bij hun doelwitten kunnen komen. Dat blijkt uit de tekst van de nieuwe Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten. De Volkskrant heeft de nog niet openbaar gemaakte wetstekst boven tafel gekregen en gedeeld met de NOS.

De nieuwe bevoegdheid kan betekenen dat als je bijvoorbeeld een Dropbox-folder deelt met een verdachte of op dezelfde server een website hebt, je gehackt mag worden om via die omweg toegang te krijgen tot gegevens van de verdachte.
Nodig

Volgens het kabinet is dat nodig omdat de doelwitten van geheime diensten zich vaak bewust zijn van risico's en zichzelf goed beschermen, zodat ze moeilijk te hacken zijn. De bevoegdheid geldt alleen voor geheime diensten, zoals de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD), en niet voor de politie.

Opvallend is dat het kabinet het Privacy and Identity Lab, een samenwerking van twee universiteiten en TNO, onderzoek heeft laten doen naar de nieuwe wet, maar het advies op dat punt naast zich neerlegt. Het P. I. Lab schrijft dat het hacken van "onverdachte burgers" te ver gaat. Het onderzoek spreekt over "onaanvaardbare privacyrisico's".

Iemand heeft niks gedaan, maar plotseling zitten de geheime diensten wel in zijn computer.
Bits of Freedom

Burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom, die de wet heeft geanalyseerd, is er niet over te spreken. "Iemand heeft niks gedaan, maar plotseling zitten de geheime diensten wel in zijn apparaat", zegt Ton Siedsma van die organisatie. Het kan daarbij gaan om smartphones, tablets of laptops, maar ook om nieuwe soorten slimme apparatuur, zoals horloges, koelkasten en auto's.
Waarborgen

Hoewel het kabinet erkent dat er inbreuk wordt gemaakt op burgerrechten, worden de plannen toch doorgezet. Minister Plasterk van Binnenlandse Zaken zei eerder al dat er in de wet waarborgen zijn ingebouwd om de privacy zo goed mogelijk te beschermen.

"We gaan de kabel niet met een soort sleepnet aftappen. We blijven zorgvuldig kijken of het proportioneel en noodzakelijk is", zegt minister Plasterk twee weken geleden. Een nieuwe commissie gaat daarop toezien.
Commissie

Uit het wetsvoorstel blijkt dat die commissie bestaat uit oud-rechters die minimaal zes jaar als rechter hebben gediend.

Als journalisten of advocaten worden afgetapt, dan moet zelfs een rechtbank zich erover buigen. Beter toezicht op aftappen was nodig na uitspraken van Nederlandse en Europese rechters.
Grootschalig tappen

Ook de bevoegdheid om grootschalig af te tappen blijft in de nieuwe wet grotendeels ongewijzigd na kritiek van onder meer Amnesty International, het College voor de Rechten van de Mens en het bedrijfsleven. Twee weken geleden zei het kabinet nog dat het tegemoet zou komen aan de zorgen.

Uit de wetstekst blijkt dat de AIVD en zijn militaire evenknie, de MIVD, nog steeds op grote schaal mogen aftappen. Op basis van een aanwijzing van de geheime dienst mogen grote hoeveelheden internetverkeer worden onderschept, geanalyseerd en drie jaar worden opgeslagen. Een tap mag bovendien een jaar lang worden geplaatst, waarna hij weer kan worden verlengd.

Vorige week meldde de NOS al op basis van een vertrouwelijk document dat het ministerie overweegt om de nieuwe bevoegdheid te gebruiken om bijvoorbeeld chat-apps en wifi-hotspots af te tappen. De geheime diensten mogen nu ook al internetkabels aftappen, maar slechts één per keer. Straks mogen ook groepen internetverbindingen worden afgeluisterd.

Uit de uitleg bij de nieuwe wet blijkt dat er de komende jaren een aftapnetwerk met vier grote locaties komt. Het kabinet betaalt de kosten van het aftappen, van 15 miljoen euro volgend jaar tot 35 miljoen euro in 2019.
Oude wet uit 2002

Volgens het kabinet zijn de plannen nodig omdat de huidige Wet op de Inlichtingendiensten uit 2002 stamt en niet meer voldoet. De nieuwe bevoegdheden voor de geheime diensten zouden kunnen helpen om doelwitten te kunnen blijven volgen. Ook kunnen de Nederlandse geheime diensten met deze wet beter samenwerken met andere geheime diensten, zegt het kabinet.

Critici vrezen echter gevolgen voor de privacy. Zo is oppositiepartij D66 bang voor een sleepnet. Ook telecombedrijven reageerden kritisch, net als MKB-Nederland en VNO-NCW. Op een internetconsultatie, die vorig jaar werd geopend, kwamen 1100 reacties binnen. Van de openbare reacties, ruim 550, was een groot deel negatief.

Het wetsvoorstel ligt nu ter advies bij de Raad van State, en gaat waarschijnlijk voor de zomer naar de Tweede Kamer.

NOS
  vrijdag 29 april 2016 @ 10:58:03 #179
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_161795132
Kabinet houdt vast aan massaal aftappen internetverkeer

Het kabinet zet de plannen voor het op grote schaal aftappen van internetverkeer ongewijzigd door. Daarmee trekt het zich niets aan van de kritiek van de telecomsector en maatschappelijke organisatie. Inlichtingendiensten kunnen straks datacentra die e-mail, sms, internettelefoon en apps verwerken structureel in de gaten houden.

at blijkt uit een nog geheim wetsvoorstel voor de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv) die in handen is van de Volkskrant. Daarin staat ook dat geheime diensten vanaf 2017 elk jaar één groot toegangspunt tot het internet zullen gereedmaken om afgetapt te worden. In 2020 omvat het aftapnetwerk dan vier grote locaties.

Vorig jaar zomer publiceerde het kabinet het concept van de wet voor een internetconsultatie. Daarop kwamen, zo blijkt nu, ruim 1.100 reacties, waarvan 500 openbaar waren. Telecombedrijven als KPN en Tele2, maar ook MKB-Nederland, VNO-NCW en het College voor de Rechten van de Mens laakten vooral het ongerichte karakter van de wet. Dat is niet veranderd blijkt nu. De diensten mogen per onderzoek tot een jaar lang ongericht aftappen.

Ton Siedsma van privacyorganisatie Bits of Freedom: 'Dit maakt duidelijk dat de regering de plannen voor ongerichte interceptie, een sleepnet, vol doorzet. Fundamentele problemen in de wet worden niet aangepakt.' Erik Bais, eigenaar van internetprovider A2B Internet, meent dat de gekozen methode - het aftappen van 'toegangslocaties' - een 'gigantische inbreuk' op de persoonlijke levenssfeer van Nederlanders inhoudt. Het over een langere periode inzichtelijk maken wie met wie contact heeft, staat volgens hem gelijk aan het 'stalken van burgers'.

Toezicht

Volgens het kabinet zijn de nieuwe bevoegdheden noodzakelijk omdat 'cyberdreigingen' en 'terroristische dreigingen' 'niet tijdig worden onderkend', 'de werkelijke intenties van risicolanden verborgen blijven' en de 'ontvreemding van hoogwaardige technologische kennis en staatsgeheimen onopgemerkt blijft'. Met de nieuwe wet loopt Nederland weer in de pas met buurlanden meent zij. Opvallend is dat het kabinet zegt dat zonder de wet de 'internationale samenwerking' met buitenlandse diensten onder druk komt te staan.

Nieuw in het voorstel is het toezicht door een onafhankelijke Toetsingscommissie. De instelling daarvan was, zo geeft het kabinet zelf ook toe, noodzakelijk geworden door uitspraken van het Europees Hof. Verder zal toezichthouder CTIVD 'bindend advies' gaan geven over klachten die gericht zijn tegen de geheime diensten.

Het kabinet heeft ook besloten de kosten van het aftappen van communicatienetwerken zelf te gaan betalen. Internetproviders hadden veel kritiek op dit onderdeel in de wet. Het bedrag dat hiervoor wordt vrijgemaakt illustreert hoe de geheime diensten in toenemende mate gaan aftappen. Het budget voor 'onderzoeksopdrachtgerichte' interceptie gaat van 15 miljoen in 2017, naar 25 miljoen in 2018 en 35 miljoen in 2019. Siedsma: 'Bedenk daarbij dat opslag en aftappen steeds goedkoper worden en je ziet een exponentiële groei van het afluisteren.'

Privacy-assessment

Het kabinet handhaaft verder het omstreden 'hacken via derden'. Uit de toelichting blijkt dit om een ingrijpende bevoegdheid te gaan. Zo kunnen inlichtingendiensten straks malware plaatsen op computers van personen die een server gebruiken waar een verdachte ook gebruik van maakt. Op het hacken zelf was ook veel kritiek gekomen, vooral omdat de reikwijdte enorm kan zijn. Steeds meer 'slimme apparaten' - zoals koelkasten, horloges en auto's - werken door een verbinding te maken met internet.

Om de impact van de wet te meten heeft het kabinet een zogeheten 'Privacy-assessment' laten uitvoeren door een onafhankelijk instituut. Dat reageert scherp op de voorgestelde nieuwe bevoegdheden voor inlichtingendiensten: 'Privacyrisico's worden (...) bij behoorlijk veel onderdelen onvoldoende onderkend, en de voorgestelde waarborgen zijn vaak niet voldoende om de risico's af te dekken.'

Het wetsvoorstel ligt nu ter advisering bij de Raad van State en het kabinet hoopt het voor de zomer aan de Tweede Kamer voor te leggen.

Volkskrant

Wetsvoorstel (PDF)
pi_161865185
Be curious, not judgmental
  maandag 2 mei 2016 @ 13:19:22 #181
13250 Lod
Sapere aude!
pi_161870015
Mooi dat Greenpeace dat heeft gedaan, ben benieuwd hoe de VS hier op gaat reageren.
Maar hoe komt Greenpeace aan deze documenten eigenlijk?
GNU Terry Pratchett
  woensdag 18 mei 2016 @ 17:57:58 #182
172669 Papierversnipperaar
Cafeďne is ook maar een drug.
pi_162299784
quote:
Developer of anonymous Tor software dodges FBI, leaves US - May. 17, 2016

The FBI's attempts to break into Tor are starting to manifest in strange ways.

FBI agents are currently trying to subpoena one of Tor's core software developers to testify in a criminal hacking investigation, CNNMoney has learned.

But the developer, who goes by the name Isis Agora Lovecruft, fears that federal agents will coerce her to undermine the Tor system -- and expose Tor users around the world to potential spying.

That's why, when FBI agents approached her and her family over Thanksgiving break last year, she immediately packed her suitcase and left the United States for Germany.

"I was worried they'd ask me to do something that hurts innocent people -- and prevent me from telling people it's happening," she said in an exclusive interview with CNNMoney.

The FBI declined to comment on the matter, citing a policy to neither confirm nor deny the existence of ongoing investigations.

However, according to an FBI agent familiar with the case, FBI agents in Atlanta and Los Angeles are seeking Lovecruft's help to investigate a hacking case in which she, in their eyes, is "connected."

The Electronic Frontier Foundation, which advocates for Internet freedom, has now taken up her cause.

"Her primary goal is to make sure she can come back to the United States when she wants to do that," said Nate Cardozo, a senior staff attorney at EFF. "And to have threats of subpoenas explained or go away."

"Please call me"

It started when FBI Special Agent Mark W. Burnett stopped by Lovecruft's parents' home in Los Angeles while the family was on vacation in Hawaii. He left his card, on which he wrote, "Please call me."

Her mother immediately called Ben Rosenfeld, an attorney in San Francisco who specializes in technology and surveillance law.

On Dec. 2, he called Agent Burnett and presented himself as Lovecruft's lawyer. Lovecruft told CNNMoney she had been willing to meet the FBI with her attorney present. But Rosenfeld was told by agents that they would circumvent him and approach Lovecruft directly. At the time, the FBI wouldn't say why it sought her.

There were clues, though.

In late 2015, it was becoming apparent that the FBI was aggressively trying to pierce Tor's veil of anonymity.

Tor hides someone's physical location by bouncing computer signals throughout its worldwide network. And while it's run by a U.S. government-backed nonprofit to protect free speech, Tor is also a preferred tool for hackers, drug traffickers, and child pornographers.

The FBI has managed to hack Tor users in the past. To pull this off, the FBI has also compelled institutions, like Carnegie Mellon University, to pitch in.

Lovecruft, one of the few people intimately familiar with Tor's inner workings, feared she would be pressured to assist as well.

"That would undermine all the work that we do to protect human rights activists, women researching birth control... all these people need privacy. They need what Tor provides," she said. "I would not undermine that."

Lovecruft thought she'd get caught up in the FBI's perceived war on hackers. The Department of Justice has come down hard on digital dissidents like Aaron Swartz, who committed suicide when facing federal charges in 2013. Fearing a similar fight, Lovecruft refused to leave her San Francisco apartment for a week.

"There was this feeling the air had changed, and that I couldn't breathe," she said. "I'd look at my bike and think, I'm not supposed to go outside. Maybe some agents will pick me up off the street if I ride my bike. I'm just going to stay here, and not respond to anyone when they knock."

Flight to Berlin

Lovecruft had intended to move to Germany someday, but she put those plans on overdrive. She booked a flight to Berlin that weekend, including a return flight she had no intention of taking -- just to avoid raising suspicions.

On Dec. 7, without seeing family or friends, she took a taxi to San Francisco International Airport. She nervously made her way past TSA agents wearing a $1 pair of blue-green aviator sunglasses, unsure if she was breaking any laws by leaving the country.

When the plane lifted from the tarmac, Lovecruft sent a message on Twitter, letting loved ones know she slipped away.

But it's not over. In April, FBI Special Agent Kelvin Porter in Atlanta called her lawyer. This time, he wanted to know where to send a subpoena for Lovecruft to help testify in a criminal hacking case.

Cardozo at the EFF is adamant that Lovecruft hasn't violated the law by dodging the FBI. He and Lovecruft acknowledge that the FBI might have a legitimate reason to seek her help. But they just want to figure out what that is.

Lovecruft, speaking from Berlin by phone on an encrypted app, still sounds worried: "I don't know what they want. I don't know what happens to me if I go back."

Bron: money.cnn.com
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_162488980
quote:
Vingerafdrukken toch verplicht bij aanvraag paspoort

Wie een paspoort aanvraagt, is hoe dan ook verplicht daarvoor vingerafdrukken af te staan. Voor een identiteitskaart geldt die verplichting niet.

Dat volgt uit een uitspraak die de Raad van State woensdag heeft gedaan in zeven zaken.

De zaken draaiden om de weigering van mensen om vingerafdrukken af te staan voor een identiteitsdocument, omdat ze vrezen voor veiligheidsrisico's en inbreuken op hun privacy. In vier gevallen ging het om de aanvraag voor een paspoort, in drie gevallen om een aanvraag voor een identiteitskaart.

Volgens de Raad van State stonden de burgemeesters van Amsterdam, Den Haag, Nuth en Maastricht in hun recht toen ze weigerden de paspoortaanvragen te behandelen van mensen die geen vingerafdrukken wilden afstaan.

Maar de aanvragen voor een ID-kaart in Amsterdam, Utrecht en De Fryske Marren hadden wel moeten worden behandeld, omdat vingerafdrukken daarvoor niet verplicht zijn, aldus de raad. Tegen de uitspraak is beroep mogelijk.

Het afgeven van vingerafdrukken voor een paspoort is sinds 2009 verplicht.

http://www.nu.nl/binnenla(...)vraag-paspoort-.html
Gelukkig is het nog mogelijk gebruik te maken van een identiteitskaart, maar je kunt dan niet overal naar toe reizen buiten nederland.
  donderdag 30 juni 2016 @ 10:26:09 #184
156695 Tism
Sinds 24, Aug, 2006
pi_163406949
quote:
Facebook mag Belgische internetters weer volgen.

Facebook België mag het internetgedrag van niet-leden weer gaan volgen en registeren. Een Brusselse rechter verbood dit eind vorig jaar, maar de beslissing is in hoger beroep teruggedraaid.

Door het besluit van Brusselse Hof mag Facebook internetgebruikers die geen lid zijn maar wel op het sociale netwerk komen, weer volgen en hun bezoek registeren. Dit wordt gedaan met het plaatsen van een zogeheten 'datr-cookie', dat twee jaar op de computer van de bezoeker blijft staan.

Cookies zijn tekstbestandjes die door een site op je computer gezet worden en maken aan de ene kant het surfen makkelijker - ze zorgen er bijvoorbeeld dat een site je taalkeuze onthoudt en wat er in je winkelmandje zit - maar kunnen ook ingezet worden om je verdere surfgedrag te registreren.

De datr-cookies houden bij dat je Facebook-pagina's van bijvoorbeeld politieke partijen of zelfhulpgroepen hebt bezocht en geeft die informatie, samen met het ip-adres, door aan het sociale netwerk. Ook ip-adressen van computers en browser-identificatiecodes van niet-Facebook-gebruikers verzameld en opgeslagen

Ongegrond

Eerder oordeelde de Brusselse rechter dat het verzamelen van deze gegevens inbreuk maakt op de privacy en daarom alleen mogen worden verzameld als de internetgebruiker hier expliciete toestemming voor heeft gegeven, bijvoorbeeld door lid te worden van Facebook. Het Hof oordeelt nu dat de aanklacht tegen Facebook België ongegrond is, omdat deze niet dringend is. Facebook volgt niet-leden al sinds 2012, maar de Belgische Privacycommissie begon pas in 2015 een rechtszaak.

Daarnaast oordeelt het Hof dat de Brusselse rechter Facebook in Ierland (het Europese hoofdkantoor) en de Verenigde Staten (internationale hoofdkantoor) nergens toe kan verplichten, omdat hij geen internationale rechtsmacht heeft. De zaak zou dan ook bijvoorbeeld in Ierland of via een Europese rechter moeten worden gevoerd, een proces dat veel meer tijd inneemt dan een kort geding.

Geen privacybescherming

"Op vandaag betekent deze uitspraak wel zuiver en eenvoudig dat de Belgische burger geen privacybescherming kan bekomen van de hoven en rechtbanken ten opzichte van buitenlandse spelers. Zodoende is die burger blootgesteld aan massale privacyinbreuken", zegt Willem Debeuckelaere, voorzitter van de Privacycommissie tegen De Morgen.

Facebook zegt door te gaan met het volgen van niet-leden: "We zijn blij met de beslissing van de rechtbank en kijken ernaar uit om al onze diensten weer online te brengen voor iedereen in België."

Bron • RTL Z / Daniël Verlaan
....nachtrijder...Nachtzwelgje!
pi_163413813
quote:
2s.gif Op donderdag 30 juni 2016 10:26 schreef Tism het volgende:

Door het besluit van Brusselse Hof mag Facebook internetgebruikers die geen lid zijn maar wel op het sociale netwerk komen, weer volgen en hun bezoek registeren. Dit wordt gedaan met het plaatsen van een zogeheten 'datr-cookie', dat twee jaar op de computer van de bezoeker blijft staan.
Hoe goed werkt dat als je na elke browserbeurt (bijna) alle cookies weggooit? Dat doe ik namelijk. :)
Ik raad het iedereen aan (je kan uitzonderingen maken voor bepaalde cookies als je dat wil), je hebt soms rare problemen door oude cookies, bijv. dat Youtube ineens niet werkt (yep, dat is gebeurd bij veel mensen).
Voor de duidelijkheid, ik maak me geen illusie dat ze je nog steeds kunnen volgen (IP-nummer en zo), zeker als je een Facebookprofiel hebt.

quote:
Het Hof oordeelt nu dat de aanklacht tegen Facebook België ongegrond is, omdat deze niet dringend is. Facebook volgt niet-leden al sinds 2012, maar de Belgische Privacycommissie begon pas in 2015 een rechtszaak.

Daarnaast oordeelt het Hof dat de Brusselse rechter Facebook in Ierland (het Europese hoofdkantoor) en de Verenigde Staten (internationale hoofdkantoor) nergens toe kan verplichten, omdat hij geen internationale rechtsmacht heeft. De zaak zou dan ook bijvoorbeeld in Ierland of via een Europese rechter moeten worden gevoerd, een proces dat veel meer tijd inneemt dan een kort geding.
Een vaag verhaal. Wat doet het er toe dat pas na 3 jaar ee nrechtszaak werd gestart door de digibeten die het pas laat in de gaten kregen?
Je kan niet opleggen dat Facebook buiten het Belgische grondgebied niet mensen volgt die vanuit België actief zijn op het internet maar je kan wel opleggen dat ze niet het Belgische verkeer zelf mogen volgen zonder expliciete toestemming van het individu.

[ Bericht 6% gewijzigd door Bram_van_Loon op 30-06-2016 16:37:07 ]
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_163413917
quote:
0s.gif Op woensdag 25 mei 2016 14:19 schreef k3vil het volgende:

[..]

Gelukkig is het nog mogelijk gebruik te maken van een identiteitskaart, maar je kunt dan niet overal naar toe reizen buiten nederland.
Ja, 1984 has come true. :{
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
  zaterdag 9 juli 2016 @ 10:15:20 #187
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_163617598
kick
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
pi_163693065
quote:
Congress Is Trying To Expand The Patriot Act
The house is scheduled to vote in an hour or so on expanding provisions of the patriot act, allowing massive financial information sharing to include dozens of new offenses ("specified unlawful activities"), including the Computer Fraud and Abuse Act. The house bill is H.R. 5606. My quick read is that this essentially lets FEDGOV expand massive semi-secret databases of financial transactions without a warrant while protecting banks from liability for helping them. In 5 years from 2002-2007, for example, with a smaller ability this led to 35,000 suspects but there were only 21 search warrants. Call your representative.

Rare.us reports: "The proposed bill, H.R. 5606, expands Section 314 of the Patriot Act to cover non-terrorism or money laundering related investigations. Critics claim that the bill is a threat to the privacy of innocent Americans and is being rammed through Congress without debate. Section 314 encourages law enforcement to share information with financial institutions on money laundering and terrorism. It also encourages financial institutions to share information with each other." The report says the House Liberty Caucus, led by Congressman Justin Amash (R-Mich.), opposes the bill, claiming that Treasury Department regulations will compromise the privacy of Americans as it will all but mandate financial institutions to share information with the government. The caucus also opposes the bill because it is being brought to the floor under a suspension of the rules, and is not being considered under "regular order." The bill's sponsor, Congressman Robert Pittenger (R-NC) described HR 5606 as an attempt "to stop the flow of illicit dollars to criminals and terror organizations."
Be curious, not judgmental
  dinsdag 12 juli 2016 @ 17:49:22 #189
172669 Papierversnipperaar
Cafeďne is ook maar een drug.
pi_163693790
quote:
Datadeal 'Privacy Shield' tussen VS en EU in werking | NOS

De nieuwe datadeal tussen de Verenigde Staten en Europa is sinds vandaag in werking. Na veel overleg is de Europese Commissie ervan overtuigd dat de VS voldoende waarborgen biedt. Privacywaakhonden hebben serieuze bedenkingen.

Het akkoord is nodig omdat veel Europeanen gebruikmaken van Amerikaanse diensten, zoals Facebook en Google. Dit betekent dat gebruikersdata wordt uitgewisseld tussen de VS en Europa.

Vorig jaar oktober oordeelde het Europese Hof van Justitie dat de oude afspraken Europese burgers onvoldoende beschermen. Zo zouden Amerikaanse inlichtingendiensten te makkelijk bij gegevens kunnen komen. De Oostenrijkse privacy-activist Max Schrems had hierover een rechtszaak aangespannen.

De VS en EU zeggen dat in de nieuwe afspraken, die ‘EU-US Privacy Shield’ worden genoemd, Europese burgers beter worden beschermd. De Verenigde Staten hebben hier volgens de Europese Commissie voldoende beloftes voor gedaan.

- Amerika belooft minder vaak op grote schaal Europeanen in de gaten te houden, maar mag dit dus wel blijven doen.

- Het ministerie van Handel in de VS gaat erop toezien dat bedrijven zich aan de regels houden. Dat gebeurde tot nu toe nauwelijks.

- Er komt een speciale ombudsman bij het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Zaken, waar Europese burgers naartoe kunnen met klachten.

Europese privacywaakhonden lieten in april weten bedenkingen te hebben bij de nieuwe afspraken. Zij vrezen dat de privacy van burgers alsnog onvoldoende wordt beschermd.

"Het is echt nog niet goed genoeg", zei Jacob Kohnstamm, de toenmalige voorzitter van de Autoriteit Persoonsgegevens, tegen de NOS. "Als de richtlijn niet wordt verbeterd, kan die opnieuw door het Europese Hof ongeldig worden verklaard."

In de tussentijd zijn er wel veranderingen toegevoegd. Of de Autoriteit Persoonsgegevens inmiddels van gedachte is veranderd, is niet duidelijk. De waakhond laat weten op 25 juli een Europees overleg te hebben en dan met een verklaring te komen.

De kans bestaat dat de privacywaakhonden nu aan het Europese Hof gaan vragen of het nieuwe akkoord wel voldoende is. Mocht dat niet gebeuren, dat is de kans groot dat Schrems dat alsnog zal doen.

Bron: nos.nl
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  woensdag 20 juli 2016 @ 15:37:43 #190
172669 Papierversnipperaar
Cafeďne is ook maar een drug.
pi_163881707
quote:
Belgische anti-terreurmaatregel: verbod op anonieme simkaart | NOS

Het is straks niet meer mogelijk om in België een anonieme simkaart te kopen. Het Belgische parlement stemt vandaag over een wet die identificatie bij aanschaf verplicht, schrijft de VRT.

Op die manier hopen opsporingsdiensten in de toekomst makkelijker de identiteit van de mensen die zo'n kaart gebruiken te kunnen achterhalen. De regering zegt dat de simkaarten in trek zijn bij criminelen en terroristen.

Andere groepen, zoals journalisten, kunnen de dupe worden van een verbod. Zij gebruiken een niet-geregistreerde simkaart om anoniemer met bronnen te kunnen communiceren.

De wet komt er in het kader van anti-terreurmaatregelen. De politie mag binnenkort ook mensen via camera's volgen zonder dat er een strafrechtelijk onderzoek loopt. Het zou alleen gelden voor personen die voorkomen in terrorismedossiers.

Ten slotte gaat de politie op grotere schaal dan nu bodycams gebruiken.

De maatregelen roepen vragen op over de privacy van burgers. De regering benadrukt dat die is gewaarborgd. Volgens NOS-correspondent Joris van Poppel is er weinig kritiek geweest op de nieuwe regels, die al voor de aanslagen in Brussel zijn bedacht.

Bron: nos.nl
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_163900057
quote:
France: Windows 10 Collects 'Excessive Personal Data', Issues Microsoft With Formal Warning
France's National Data Protection Commission (CNIL) has ordered Microsoft to "stop collecting excessive data and tracking browsing by users without consent," adding that Microsoft must comply with the French Data Protection Act within next three months. BetaNews reports:

In addition to this, the chair of CNIL has notified Microsoft that it needs to take "satisfactory measures to ensure the security and confidentiality of user data."

The notice comes after numerous complaints about Windows 10, and a series of investigations by French authorities which revealed a number of failings on Microsoft's part. Microsoft is accused of not only gathering excessive data about users, but also irrelevant data. The CNIL points to Windows 10's telemetry service which gathers information about the apps users have installed and how long each is used for. The complaint is that "these data are not necessary for the operation of the service."
Be curious, not judgmental
pi_163923149
quote:
Spotify Is Now Selling Your Information To Advertisers
Spotify is now opening its data to targeted advertising. "Everything from your age and gender, to the music genres you like to listen to will be available to various third-party companies," reports Engadget. "Spotify is calling it programmatic ad buying (Warning: source may be paywalled) and has already enabled it."

The nearly 70 million people that currently use Spotify's free, ad-supported streaming service across 59 countries will be affected. The ads will be audio-based and stretch between 15-30 seconds in length. The advertisers who buy ad spots will be able to look for specific users by viewing their song picks to find the best matches for the products they're selling.

Two weeks ago, China has released its first ever set of digital ad regulations that seems to all but ban ad blocking.
Be curious, not judgmental
  zondag 31 juli 2016 @ 15:30:21 #193
337465 Bram_van_Loon
Jeff, we can!
pi_164132089
Oliver Stone, een drievoudig oscarwinnaar, zet zijn tanden in een film over Edward Snowden. Hier vertelt hij erover.
Ik weet niet hoe het met jullie zit maar ik wil die waarschijnlijk wel gaan zien.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_164148666
quote:
7s.gif Op donderdag 21 juli 2016 10:08 schreef Aether het volgende:

[..]

Voor wie dat gespioneer van Microsoft zat is en W10 gebruikt, installeer Spybot Anti-Beacon. Installeer geen andere programma's die dit beloven, de meeste van deze programma's bevatten adware, het bedrijf waar Spybot van komt heeft een goede reputatie en er is niets slechts aangetroffen in dit programma. In essentie brengt het wat registerwijzigingen aan en blokkkeert het wat domeinen die door MS worden gebruikt voor de telemetrie.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
  vrijdag 12 augustus 2016 @ 15:24:28 #195
172669 Papierversnipperaar
Cafeďne is ook maar een drug.
pi_164463422
quote:
Frankrijk wil encryptie op Europees niveau aanpakken: kan dat zomaar? - rtlz.nl

In de strijd tegen terrorisme wil Frankrijk beveiligde chat-apps aanpakken, zoals WhatsApp en Telegram. Daarvoor wil het een Europees initiatief starten, terwijl Europa juist kritisch is op privacyinbreukmakende maatregelen.

Sinds de onthullingen van Edward Snowden over de afluisterpraktijken door geheime diensten zijn techbedrijven actief encryptie door aan het voeren. Het belangrijkste voorbeeld daarvan is WhatsApp, dat enkele maanden geleden end-to-end-encryptie voor meer dan een miljard mensen inschakelde. Hierdoor worden berichten zodanig versleuteld dat ze alleen door de ontvanger kunnen worden ingezien - en niet door WhatsApp of een derde partij.

De Franse minister van Binnenlandse Zaken, Bernard Cazeneuve, zegt dat de inlichtingendiensten veel last hebben van de toenemende mate van versleutelde communicatie. "Veel berichten gerelateerd aan het uitvoeren van terroristische aanvallen worden met encryptie verstuurd, en dat is een belangrijk probleem binnen de strijd tegen terrorisme", aldus Cazeneuve tegen Reuters.

Volgens Cazeneuve gebruikte de man die vorige maand de keel van een Franse priester doorsneed de chat-app Telegram om met sympathisanten te communiceren. Telegram is een populaire chat-app bij IS-sympathisanten: via openbare kanalen delen IS'ers regelmatig hun ervaringen en gedachten met geďnteresseerden. In tegenstelling tot WhatsApp is de end-to-end-encryptie bij Telegram optioneel.

Het is nog onduidelijk hoe Cazeneuve encryptie wil aanpakken. Dat kan bijvoorbeeld met een speciale ingang waarmee inlichtingendiensten toegang krijgen tot versleutelde communicatie. Dit wordt ook wel een achterdeurtje genoemd. Op 23 augustus praat Cazeneuve met zijn Duitse collega Thomas de Maizičre over het opzetten van een Europees plan om encryptie op internationaal niveau aan te pakken.

Europa heeft nog geen officieel standpunt ingenomen over encryptie, maar volgens privacyonderzoeker Axel Arnbak van de Universiteit van Amsterdam blijkt uit recente Europese wetten dat encryptie vaak als een basisrecht wordt gezien.

De Europese privacytoezichthouder zei in juli van dit jaar (pdf) dat Europeanen end-to-end-encryptie mogen gebruiken om hun communicatie te beveiligen. Het inbouwen van een achterdeurtje zou volgens de privacytoezichthouder zelfs illegaal moeten zijn.

Arnbak verwacht dat Europa volgend jaar met een eerste wetgevingsvoorstel voor de ePrivacy-richtlijn komt, waarin staat hoe Europa over encryptie en het beveiligen van communicatie denkt. Nederland zei al eerder voor krachtige encryptie en tegen achterdeurtjes te zijn.

"De Franse minister weet waarschijnlijk niet zo veel van het internet. Hij ziet een probleem, encryptie, en denkt dat hij dat kan aanpakken zonder de bredere context te zien", aldus Arnbak. "Door encryptie te verbieden maak je cyberspionage door landen als Rusland en China gemakkelijker, en kunnen bedrijven niet meer vertrouwelijk communiceren. Je hebt in de encryptiediscussie twee keuzes: een veilig internet voor iedereen of een internet dat kwetsbaar is voor alle aanvallers."

Bron: www.rtlz.nl
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_164615633
Be curious, not judgmental
  dinsdag 23 augustus 2016 @ 19:36:26 #197
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_164793480
Duitsland en Frankrijk vragen om wettelijke plicht decryptie chatberichten

Frankrijk en Duitsland hebben dinsdag een gezamenlijk standpunt gepubliceerd waarin zij pleiten voor een wettelijke plicht om versleutelde chatberichten inzichtelijk te maken voor autoriteiten. De landen willen dat de EU onderzoek doet naar een dergelijke verplichting.

In het gezamenlijke standpunt noemt de Franse minister van Binnenlandse Zaken, Bernard Cazeneuve, expliciet de dienst Telegram. Berichten die via deze dienst versleuteld worden verzonden, zouden volgens de minister ontsleutelbaar moeten zijn om ze te gebruiken in gerechtelijke onderzoeken. Dit zou nodig zijn in de strijd tegen terrorisme. Daarom stelt hij samen met de Duitse minister Thomas de Maizičre voor om aanbieders van telecommunicatiediensten via Europese wetgeving te verplichten om toegang tot versleutelde berichten te bieden, ongeacht de locatie waar de aanbieder gevestigd is.

De ministers roepen de Europese Unie op om de mogelijkheid voor dergelijke wetgeving te onderzoeken. Deze zouden landen dan kunnen gebruiken om onwillige bedrijven zover te krijgen om inzicht in berichten te geven. Uit de bewoordingen van het Franse persbericht wordt niet duidelijk of de plicht alleen geldt in strafzaken. Uiteindelijk doet dit er niet toe, omdat door een achterdeur verzwakte encryptie iedereen zou treffen.

Wat niet uit de berichtgeving naar voren komt, is op welke manier de bedrijven toegang zouden moeten verlenen tot versleutelde berichten. Bij juist geďmplementeerde end-to-end-encryptie komen zij namelijk ook niet bij de inhoude van berichten. Hetzelfde probleem doet zich voor in het kader van de wens die het Nederlandse OM deze week uitte. Het Openbaar Ministerie zei dat het bijvoorbeeld graag versleutelde WhatsApp-berichten in wil zien, maar legde niet uit op welke manier dit te realiseren is zonder encryptie voor alle gebruikers te verzwakken, zo schrijft burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom dinsdag.

De landen roepen ook op tot een enkel pakket aan regelgeving met betrekking tot verzoeken van veiligheidsdiensten om terroristische propaganda te verwijderen, bijvoorbeeld aan diensten als Twitter. Dit zou in Frankrijk al meer dan een jaar op 'effectieve wijze' gebeuren door een speciaal ingerichte groep. Frankrijk en Duisland hadden eerder al opgeroepen tot een internationaal 'gevecht' tegen versleutelde berichten. De huidige berichtgeving vormt een concretisering van het eerder aangekondigde 'internationale actieplan'. Deze week stelde minister De Maizičre ook de invoering van gezichtsdetectie op stations en vliegvelden voor.

Tweakers

Nederlands OM wil Europese regels over aftappen WhatsApp-berichten

Het Nederlandse Openbaar Ministerie wil dat er Europese regels komen waarmee het WhatsApp wil dwingen berichten te ontsleutelen van verdachten. Dat zegt het OM tegen de NOS. Momenteel zijn die regels er niet en WhatsApp zegt dat het berichten niet kan ontsleutelen.

Het OM zegt dat de encryptie van communicatiemiddelen als WhatsApp een groeiend probleem zijn voor de opsporing en bewijsvoering. "Wat wij het liefst zouden zien is dat we, na toetsing door een rechter, toch bij die versleutelde informatie zouden kunnen", zegt officier van justitie Martijn Egberts in gesprek met de NOS.

Door de end-to-end encryptie in WhatsApp kan het OM niet of nauwelijks meer meelezen met berichten van bijvoorbeeld verdachten. "Al tientallen jaren kun je overal ter wereld telefoonverkeer aftappen", zegt Egberts. "Het is toch wel opmerkelijk dat er nu zoveel manieren zijn om ongezien te communiceren." Niet alleen WhatsApp, maar ook andere chatapps hebben inmiddels standaard encryptie of een optie om dat te activeren.

Het spanningsveld tussen encryptie en opsporing heeft al op Europees niveau de aandacht getrokken. De EU-voorzitter begon er eerder deze zomer al over. Versleuteling trok ook eerder dit jaar veel aandacht toen Apple weigerde een iPhone te ontsleutelen.

Tweakers
  woensdag 7 september 2016 @ 17:48:26 #198
172669 Papierversnipperaar
Cafeďne is ook maar een drug.
pi_165155265
quote:
Van der Steur wil anonieme prepaidkaarten verbieden | NOS

Minister Van der Steur wil een verbod op anonieme prepaidkaarten. Hij zegt dat criminelen en terroristen vaak gebruiken maken van deze telefoonkaarten, waardoor ze moeilijk op te sporen en af te luisteren zijn.

In België en Duitsland is al besloten dat er een verbod op anonieme simkaarten moet komen. "En dan willen we in Nederland niet achterblijven", zegt de minister van Veiligheid en Justitie. "Omdat de Nederlandse anonieme kaarten anders in Duitsland en België worden verkocht."

Volgens Van der Steur is het verbod op de anonieme simkaarten een belangrijke stap in de bestrijding van criminaliteit en terrorisme. Hij benadrukt dat prepaidkaarten gewoon in de handel blijven, maar voortaan alleen op naam van de koper.

Wanneer het verbod ingaat, is nog niet bekend. Er wordt gekeken of bijvoorbeeld ook anonieme cadeaukaarten kunnen worden verboden.

Bron: nos.nl
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_165280232
https://kiosk.decorrespon(...)mpaign=proefmaildwdd

Facebook weet bij wie je gisteren op bezoek ging
De Belastingdienst zag hoe je er kwam
Apple hield bij hoe lang je er bleef
Samsung hoorde wat je er zei
En Google wist al dat je het van plan was

“Privacy niet belangrijk vinden omdat je niets te verbergen hebt, is hetzelfde als niet geven om vrijheid van meningsuiting omdat je niets te zeggen hebt.”
Edward Snowden

In Je hebt wél iets te verbergen: over het levensbelang van privacy laten onderzoeksjournalisten Maurits Martijn en Dimitri Tokmetzis zien dat privacy het meest bedreigde mensenrecht van onze tijd is. Ze leggen bloot welke gegevens je allemaal weggeeft en aan wie. En, belangrijker nog: welke ingrijpende gevolgen dat heeft.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_165280723
De film over snowden (Oliver Stone) is uit.
http://www.theverge.com/2(...)joseph-gordon-levitt

Een paar interessante feitjes in de film (ik heb nog niet vastgesteld of dat het klopt): Snowden wou aanvankelijk lid worden van de Special Forces maar hij brak zijn benen waardoor hij moest afhaken, hij zette een record neer bij een cyber-examen (5 keer sneller dan de snelste voor hem) en het is zijn vriendin die faciliteerde dat hij zijn vertrouwen verloor in de overheid.

De reviewer zijn mening is dat de film inhoudelijk ok is maar dat de film faalt in de presentatie doordat de schrijvers en de regisseur teveel op twee benen hinkten.
But the other actors feel like they’re stuck in two different movies: one is a high-minded drama trying to explain the vast overreach of the NSA’s wiretapping operation, while the other is a popcorn-y, would-be spy thriller that wants to hang names like PRISM and XKeyscore on a catchy hook for mainstream audience.

Dat is spijtig gezien het grote belang van dit onderwerp.

Is hier trouwens al aandacht aan besteed?
https://en.wikipedia.org/wiki/XKeyscore

quote:
Wat een verrassing, fascist van der Steur wil weer eens zijn boekje te buiten gaan. Heeft het kereltje er al eens bij stilgestaan dat dit kostenverhogend werkt en dat het geen enkel probleem oplost terwijl de politie al meer dan genoeg opsporingsmiddelen heeft? Heeft het kereltje er al eens bij stilgestaan dat hij alleen maar gewone mensen op kosten jaagt terwijl de professionele criminelen dan wel kaarten kopen in een ander land of andere communicatiemiddelen (TOR, VPN's, encryptie en zo) gebruiken?
Je kan bovendien nogal gemakkelijk fraude plegen met ID-bewijzen en paspoorten, zorg er beter maar voor dat het BSN-getal niet te lezen is.
Maar goed, dit versterkt mijn vermoeden weer eens wat de echte reden is van de OV-chipkaart en het rekeningrijden, de natte droom van justitiepikjes om van elke burger te kunnen zien waar hij is op welk moment. Nog een paar jaar en dit soort enge kereltjes gaan een ID-chip in je lichaam verplichten wat met GPS gevolgd kan worden. George Orwell heeft het goed zien aankomen.

[ Bericht 7% gewijzigd door Bram_van_Loon op 12-09-2016 21:52:38 ]
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')