abonnement Unibet Coolblue
pi_122468489
Dazet Wilfried Armel Zaha (Abidjan, 10 november 1992) is een Engels-Ivoriaans voetballer die speelt bij Crystal Palace, dat in de Championship uitkomt. Hij tekende op 25 januari 2013 een vijfenhalfjarig contract bij de Engelse topclub Manchester United, dat hem zes maanden uitleent aan Crystal Palace.

Clubcarrière

Crystal Palace
Op 9-jarige leeftijd kwam Zaha bij Crystal Palace terecht. Hij doorliep de jeugdopleiding en debuteerde op 27 maart 2010 tegen Cardiff City.
Nadat Crystal Palace won van Leicester City, Blackburn Rovers en Ipswich Town stond het na 16 speelrondes op een eerste plek gedurende het seizoen 2012-2013. Crystal Palace probeert dit seizoen promotie af te dwingen.

Manchester United
Op 25 januari 2013 tekende hij een vijfenhalfjarig contract bij Manchester United. Zaha maakt wel het seizoen af bij Crystal Palace.

Interlandcarrière
Zaha mag zowel voor Ivoorkust als voor Engeland uitkomen. Hij werd geboren in Abidjan maar groeide op in Engeland. Op 11 november 2012 riep Engels bondscoach Roy Hodgson Zaha op voor een vriendschappelijke wedstrijd tegen Zweden. Drie dagen later maakte hij in dat duel zijn debuut voor Engeland. Hij viel vijf minuten voor tijd in voor Raheem Sterling.

abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')