4 enkele (liefst niet al te grote) kipfilets, 8-10 volle eetl zelfgemaakt paneermeel, 40 g versgeraspte Parmezaanse kaas, 3 eetl fijngehakte platte peterselie, 2 eetl fijngehakte basilicum, 1 knoflookteen, 1 ei, 2 eetl bloem, scheutje olijfolie, zout en versgemalen peperquote:Op zondag 24 februari 2013 16:03 schreef Yuri_Boyka het volgende:
[..]
Ik wil geen velletje ik wil gewoon krokante kip (als in bedekken met corn flakes of paneermeel).
Niks, maar veel olie = meer calorieën en ik ben beperkt op het moment. In olie zitten nogal veel calorieën.
kip kruiden en aan het spit grillen is de beste oplossing en de lekkerste.quote:Op zondag 24 februari 2013 15:48 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Hoe maak ik krokante kip zonder teveel olie te gebruiken?
Toegegeven, niet al te veel vet, maar het paneermeel, bloem en ei, de kaas voegen ook flink Kcal toe.quote:Op zondag 24 februari 2013 16:12 schreef roos85 het volgende:
[..]
4 enkele (liefst niet al te grote) kipfilets, 8-10 volle eetl zelfgemaakt paneermeel, 40 g versgeraspte Parmezaanse kaas, 3 eetl fijngehakte platte peterselie, 2 eetl fijngehakte basilicum, 1 knoflookteen, 1 ei, 2 eetl bloem, scheutje olijfolie, zout en versgemalen peper
Bij dubbelblinde schuimwijntesten die ik doe komt altijd Riesling Sekt, Cava, etc erg hoog in de score en de echte champagnes als vies erg laag. Dit zeer tot de verbazing van de Nederlanders die meedoen aan de test.quote:Op zondag 24 februari 2013 12:58 schreef Isegrim het volgende:
Wij kopen altijd een bepaalde prosecco bij Jumbo. Laatst was die bij Kassa ineens als beste uit de smaaktest gekomen; ineens uitverkocht. Kunnen mensen zelf niet beoordelen wat ze lekker vinden...?
Forel schoonmaken, zouten, peperen en met citroensap besprenkelen, tien a vijftienminuten laten rusten.quote:Op zondag 24 februari 2013 14:09 schreef essnhills het volgende:
Nu het toch over vis gaat, ik zou graag een keer gepocheerde forel met amandelschaafsel maken, maar ik heb geen idee waar ik moet beginnen.
Wat is beter, zout water of een visbouillon? En moet je dan de vis in koud water leggen en dat op een laag vuurtje langzaam verwarmen? Of verwarm je eerst het water en leg je daarna de vis er pas in?
En als je klaar bent met het pocheren, moet je het dan nog even opbakken, of is dat niet aan te raden?
En als je bij de visboer forel gaat halen, krijg je dan echt de hele vis, of is hij al wel schoongemaakt?
Dubbelblind doe ik eigenlijk nooit, moet ik ook eens doen. Ik doe altijd gewoon blind.quote:Op zondag 24 februari 2013 17:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Bij dubbelblinde schuimwijntesten die ik doe komt altijd Riesling Sekt, Cava, etc erg hoog in de score en de echte champagnes als vies erg laag. Dit zeer tot de verbazing van de Nederlanders die meedoen aan de test.
Wikkel bv in de keuken de flessen in alufolie, daar plastic folie omheen. Maak kaartjes aan een touwtje met een nummer eraan en vraag iemand anders die kaartjes om de flessen te doen en ze in een andere volgorde te zetten. Niemand weet nu meer wat welke fles is.quote:Op maandag 25 februari 2013 10:15 schreef Bramito het volgende:
[..]
Dubbelblind doe ik eigenlijk nooit, moet ik ook eens doen. Ik doe altijd gewoon blind.
Meiraapjesquote:Op dinsdag 26 februari 2013 14:48 schreef Iemand91 het volgende:
Ze hebben wat knolrapen (meiraap, meiknolletje, knol of raap) meegenomen op advies van iemand.
Dit grut dus:
[ afbeelding ]
Weet je nog iets eenvoudigs hier mee te maken als bijgerecht?
Zit er water in het spek? Het is idd een probleem, plakjes ontbijt of katenspek bevatten vaak water, en suiker of glucose, verbrand meer dan dat het krokant bakt.quote:Op dinsdag 26 februari 2013 15:41 schreef Lavenderr het volgende:
Piet, hoe bak ik plakken vet spek krokant?
Dat lukt niet meer. Het wordt taai. Terwijl ik het toch net als anders bak, gewoon in de koekepan.
Juist dat knapperige maakt het zo lekker
Dat ga ik zeker doen. De laatste twee keer kwam het uit de supermarkt. Het kromp ook nog eens heel erg, er bleef amper wat over. Volgende keer haal ik het weer gewoon bij de slager.quote:Op dinsdag 26 februari 2013 15:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zit er water in het spek? Het is idd een probleem, plakjes ontbijt of katenspek bevatten vaak water, en suiker of glucose, verbrand meer dan dat het krokant bakt.
Probeer een ander spek.
Ken het probleem maar al te goed, het is ellende om nog aan goed spek te komen om uit te bakken. Heb een zij Kroatisch luchtgedroogd spek liggen, was een kerstcadeautje, die helemaal te gek is.quote:Op dinsdag 26 februari 2013 15:47 schreef Lavenderr het volgende:
[..]
Dat ga ik zeker doen. De laatste twee keer kwam het uit de supermarkt. Het kromp ook nog eens heel erg, er bleef amper wat over. Volgende keer haal ik het weer gewoon bij de slager.
Bedankt
Als ze gekookt zijn kan je ze invriezen. Rauwe aardappels niet, dan zet het zetmeel zich om in suikers.quote:Op dinsdag 26 februari 2013 16:03 schreef soapie het volgende:
Hallo Piet, vraagje, kan je die voorverpakte krieltjes ook invriezen??? Ben nogal een kneus wat koken betreft dus is misschien wel een domme vraag. Maar ik gooi altijd de helft weg omdat het veel te veel is....
Ik nomineer deze vraag voor Vraag van de Maand.quote:Op dinsdag 26 februari 2013 16:16 schreef habitue het volgende:
Piet, stel je was geen homo, een middelmatige kok en je had as. week een date met een meisje waarbij je beloofd hebt om te koken.
Wat zou je maken als hoofdgerecht?
Thanks, ga ik het proberen!!!!quote:Op dinsdag 26 februari 2013 16:18 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als ze gekookt zijn kan je ze invriezen. Rauwe aardappels niet, dan zet het zetmeel zich om in suikers.
Thanks. Gaan we proberen.quote:Op dinsdag 26 februari 2013 15:37 schreef Pietverdriet het volgende:
Meiraapjes
Kop en kont eraf, kwarten, kort koken tot net beetgaar en afgieten, flinke kluit normanidische of gezouten boter erbij en wat citroensap..
Smaken ergens tussen radijsjes en asperges,
Je kunt een testje doen met een paar stukjes?quote:Op dinsdag 26 februari 2013 16:22 schreef Iemand91 het volgende:
[..]
Thanks. Gaan we proberen.
Helaas geen Normandische of gezouten boter hier, maar wel citroensap. Dat kort koken is echt maar enkele minuten (zeg 5 max.) toch? UIteraard prikken maar om rekening te houden dat alles hier ongeveer gelijk klaar is.
Sorry dat ik zo moeilijk doe, maar ik wil niet onze eerste kennismaking met dit direct verpesten
Iets van asperge-smaak klinkt goed
Wat is het voor een meisje?quote:Op dinsdag 26 februari 2013 16:16 schreef habitue het volgende:
Piet, stel je was geen homo, een middelmatige kok en je had as. week een date met een meisje waarbij je beloofd hebt om te koken.
Wat zou je maken als hoofdgerecht?
quote:Op dinsdag 26 februari 2013 16:25 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat is het voor een meisje?
Om op safe te spelen, niet direct met paard beginnen.
even prikken met een vork, als die er makkelijk ingaat issie gaar, je kan ook gewone boter nemen met wat zout (en dat is BOTER, geen margarine)quote:Op dinsdag 26 februari 2013 16:22 schreef Iemand91 het volgende:
[..]
Thanks. Gaan we proberen.
Helaas geen Normandische of gezouten boter hier, maar wel citroensap. Dat kort koken is echt maar enkele minuten (zeg 5 max.) toch? UIteraard prikken maar om rekening te houden dat alles hier ongeveer gelijk klaar is.
Sorry dat ik zo moeilijk doe, maar ik wil niet onze eerste kennismaking met dit direct verpesten
Iets van asperge-smaak klinkt goed
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |