abonnement Unibet Coolblue
pi_123282411
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2013 16:03 schreef Yuri_Boyka het volgende:

[..]

Ik wil geen velletje ik wil gewoon krokante kip (als in bedekken met corn flakes of paneermeel).

Niks, maar veel olie = meer calorieën en ik ben beperkt op het moment. In olie zitten nogal veel calorieën.
4 enkele (liefst niet al te grote) kipfilets, 8-10 volle eetl zelfgemaakt paneermeel, 40 g versgeraspte Parmezaanse kaas, 3 eetl fijngehakte platte peterselie, 2 eetl fijngehakte basilicum, 1 knoflookteen, 1 ei, 2 eetl bloem, scheutje olijfolie, zout en versgemalen peper

Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de half loszittende haasjes van de kipfilet en gebruik die voor wat anders. Leg een kipfilet tussen 2 plastic zakjes en sla met iets zwaars (deegroller, stevig pannetje) op het dikste gedeelte tot de hele filet overal ongeveer even dik is. Bestrooi met zout en peper. Doe de bloem in een diep bord. Klop het ei los in een ander bord. Meng in een derde bord paneermeel, parmezaan, verse kruiden, uitgeperste knoflookteen, zout en royaal peper.
Haal een kipfilet door de bloem en klop erop zodat hij slechts bedekt is met een dun wit waasje. Haal hem door het ei en wentel dan goed door het groen gespikkelde paneermeel. Druk iets aan. Leg ze alle vier op een vel bakpapier op de bakplaat en besprenkel met een dun straaltje olie. Laat in 20 minuten in de oven gaar en knapperig worden.

van kokenmetkarin
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
  zondag 24 februari 2013 @ 17:21:20 #202
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123286156
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2013 15:48 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Hoe maak ik krokante kip zonder teveel olie te gebruiken?
kip kruiden en aan het spit grillen is de beste oplossing en de lekkerste.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 24 februari 2013 @ 17:23:29 #203
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123286275
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2013 16:12 schreef roos85 het volgende:

[..]

4 enkele (liefst niet al te grote) kipfilets, 8-10 volle eetl zelfgemaakt paneermeel, 40 g versgeraspte Parmezaanse kaas, 3 eetl fijngehakte platte peterselie, 2 eetl fijngehakte basilicum, 1 knoflookteen, 1 ei, 2 eetl bloem, scheutje olijfolie, zout en versgemalen peper
Toegegeven, niet al te veel vet, maar het paneermeel, bloem en ei, de kaas voegen ook flink Kcal toe.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 24 februari 2013 @ 17:26:23 #204
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123286443
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2013 12:58 schreef Isegrim het volgende:
Wij kopen altijd een bepaalde prosecco bij Jumbo. Laatst was die bij Kassa ineens als beste uit de smaaktest gekomen; ineens uitverkocht. :') Kunnen mensen zelf niet beoordelen wat ze lekker vinden...?
Bij dubbelblinde schuimwijntesten die ik doe komt altijd Riesling Sekt, Cava, etc erg hoog in de score en de echte champagnes als vies erg laag. Dit zeer tot de verbazing van de Nederlanders die meedoen aan de test.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 24 februari 2013 @ 17:36:29 #205
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123287041
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2013 14:09 schreef essnhills het volgende:
Nu het toch over vis gaat, ik zou graag een keer gepocheerde forel met amandelschaafsel maken, maar ik heb geen idee waar ik moet beginnen.

Wat is beter, zout water of een visbouillon? En moet je dan de vis in koud water leggen en dat op een laag vuurtje langzaam verwarmen? Of verwarm je eerst het water en leg je daarna de vis er pas in?

En als je klaar bent met het pocheren, moet je het dan nog even opbakken, of is dat niet aan te raden?

En als je bij de visboer forel gaat halen, krijg je dan echt de hele vis, of is hij al wel schoongemaakt?
Forel schoonmaken, zouten, peperen en met citroensap besprenkelen, tien a vijftienminuten laten rusten.
Door de bloem halen, teveel bloem eraf schudden en in boter goedbruin bakken, ca 10 minuten maar niet te heet, boter mag niet verbranden.
Leg forel op schaal
Voeg een handje amandelschaafsel en gehakte peterselie, eventueel wat kappertjes en wat druppels citroensap aan de boter in de pan toe en bruin dit kort
Schep dit over de forel.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 25 februari 2013 @ 10:15:55 #206
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_123316754
quote:
1s.gif Op zondag 24 februari 2013 17:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Bij dubbelblinde schuimwijntesten die ik doe komt altijd Riesling Sekt, Cava, etc erg hoog in de score en de echte champagnes als vies erg laag. Dit zeer tot de verbazing van de Nederlanders die meedoen aan de test.
Dubbelblind doe ik eigenlijk nooit, moet ik ook eens doen. Ik doe altijd gewoon blind.
Siesta & Fiesta!
  maandag 25 februari 2013 @ 10:20:11 #207
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123316843
quote:
0s.gif Op maandag 25 februari 2013 10:15 schreef Bramito het volgende:

[..]

Dubbelblind doe ik eigenlijk nooit, moet ik ook eens doen. Ik doe altijd gewoon blind.
Wikkel bv in de keuken de flessen in alufolie, daar plastic folie omheen. Maak kaartjes aan een touwtje met een nummer eraan en vraag iemand anders die kaartjes om de flessen te doen en ze in een andere volgorde te zetten. Niemand weet nu meer wat welke fles is.
Resultaten zijn vaak erg hilarisch. Flessen champagne van over de 100 euro die als zure appelsap met spa rood worden beschreven. Oeh, dit is goedkope zure troep...
Geweldig!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 25 februari 2013 @ 10:34:23 #208
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_123317192
Dat is een goed idee, Ik doe het normaal met wijn. Ik zal ook eens een met Cava doen hier, die heb je al vanaf ¤1,50. Riesling Sekt, die krijg ik hier helaas niet.

Smaak is ook gewenning denk ik. Met Kerstmis deden we een blinde test me 4 wijnen, 3 Frans en 1 Spaans. Ik haalde de Spaanse er zo uit, zonder enige moeite.
Siesta & Fiesta!
pi_123367328
Ze hebben wat knolrapen (meiraap, meiknolletje, knol of raap) meegenomen op advies van iemand.
Dit grut dus:


Weet je nog iets eenvoudigs hier mee te maken als bijgerecht?
  dinsdag 26 februari 2013 @ 15:37:25 #210
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123368929
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 14:48 schreef Iemand91 het volgende:
Ze hebben wat knolrapen (meiraap, meiknolletje, knol of raap) meegenomen op advies van iemand.
Dit grut dus:
[ afbeelding ]

Weet je nog iets eenvoudigs hier mee te maken als bijgerecht?
Meiraapjes
Kop en kont eraf, kwarten, kort koken tot net beetgaar en afgieten, flinke kluit normanidische of gezouten boter erbij en wat citroensap..
Smaken ergens tussen radijsjes en asperges,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_123369079
Piet, hoe bak ik plakken vet spek krokant?
Dat lukt niet meer. Het wordt taai. Terwijl ik het toch net als anders bak, gewoon in de koekepan.
Juist dat knapperige maakt het zo lekker :9
  dinsdag 26 februari 2013 @ 15:44:25 #212
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123369233
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 15:41 schreef Lavenderr het volgende:
Piet, hoe bak ik plakken vet spek krokant?
Dat lukt niet meer. Het wordt taai. Terwijl ik het toch net als anders bak, gewoon in de koekepan.
Juist dat knapperige maakt het zo lekker :9
Zit er water in het spek? Het is idd een probleem, plakjes ontbijt of katenspek bevatten vaak water, en suiker of glucose, verbrand meer dan dat het krokant bakt.
Probeer een ander spek.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_123369349
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 15:44 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zit er water in het spek? Het is idd een probleem, plakjes ontbijt of katenspek bevatten vaak water, en suiker of glucose, verbrand meer dan dat het krokant bakt.
Probeer een ander spek.
Dat ga ik zeker doen. De laatste twee keer kwam het uit de supermarkt. Het kromp ook nog eens heel erg, er bleef amper wat over. Volgende keer haal ik het weer gewoon bij de slager.

Bedankt :)
  dinsdag 26 februari 2013 @ 15:56:11 #214
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123369698
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 15:47 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Dat ga ik zeker doen. De laatste twee keer kwam het uit de supermarkt. Het kromp ook nog eens heel erg, er bleef amper wat over. Volgende keer haal ik het weer gewoon bij de slager.

Bedankt :)
Ken het probleem maar al te goed, het is ellende om nog aan goed spek te komen om uit te bakken. Heb een zij Kroatisch luchtgedroogd spek liggen, was een kerstcadeautje, die helemaal te gek is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_123369977
Hallo Piet, vraagje, kan je die voorverpakte krieltjes ook invriezen??? Ben nogal een kneus wat koken betreft dus is misschien wel een domme vraag. Maar ik gooi altijd de helft weg omdat het veel te veel is....
  dinsdag 26 februari 2013 @ 16:09:12 #216
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_123370198
Van die reeds gekookte aardappels? Kan volgens mij wel hoor, maar ik vries aardappels eigenlijk nooit in. Waarom niet gewoon aardappels in de schil kopen? Die kun je tijden bewaren. En schillen? Houden wij ook niet van dus we eten aardappels vrijwel altijd mét schil. Nog gezonder ook. :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_123370505
Piet, stel je was geen homo, een middelmatige kok en je had as. week een date met een meisje waarbij je beloofd hebt om te koken.
Wat zou je maken als hoofdgerecht?
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  dinsdag 26 februari 2013 @ 16:18:22 #218
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123370559
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 16:03 schreef soapie het volgende:
Hallo Piet, vraagje, kan je die voorverpakte krieltjes ook invriezen??? Ben nogal een kneus wat koken betreft dus is misschien wel een domme vraag. Maar ik gooi altijd de helft weg omdat het veel te veel is....
Als ze gekookt zijn kan je ze invriezen. Rauwe aardappels niet, dan zet het zetmeel zich om in suikers.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 26 februari 2013 @ 16:19:04 #219
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_123370597
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 16:16 schreef habitue het volgende:
Piet, stel je was geen homo, een middelmatige kok en je had as. week een date met een meisje waarbij je beloofd hebt om te koken.
Wat zou je maken als hoofdgerecht?
Ik nomineer deze vraag voor Vraag van de Maand. :D
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_123370692
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 16:18 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als ze gekookt zijn kan je ze invriezen. Rauwe aardappels niet, dan zet het zetmeel zich om in suikers.
Thanks, ga ik het proberen!!!!
pi_123370713
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 15:37 schreef Pietverdriet het volgende:
Meiraapjes
Kop en kont eraf, kwarten, kort koken tot net beetgaar en afgieten, flinke kluit normanidische of gezouten boter erbij en wat citroensap..
Smaken ergens tussen radijsjes en asperges,
Thanks. Gaan we proberen. ^O^

Helaas geen Normandische of gezouten boter hier, maar wel citroensap. Dat kort koken is echt maar enkele minuten (zeg 5 max.) toch? UIteraard prikken maar om rekening te houden dat alles hier ongeveer gelijk klaar is.

Sorry dat ik zo moeilijk doe, maar ik wil niet onze eerste kennismaking met dit direct verpesten :@
Iets van asperge-smaak klinkt goed :9
  dinsdag 26 februari 2013 @ 16:25:13 #222
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_123370820
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 16:22 schreef Iemand91 het volgende:

[..]

Thanks. Gaan we proberen. ^O^

Helaas geen Normandische of gezouten boter hier, maar wel citroensap. Dat kort koken is echt maar enkele minuten (zeg 5 max.) toch? UIteraard prikken maar om rekening te houden dat alles hier ongeveer gelijk klaar is.

Sorry dat ik zo moeilijk doe, maar ik wil niet onze eerste kennismaking met dit direct verpesten :@
Iets van asperge-smaak klinkt goed :9
Je kunt een testje doen met een paar stukjes?
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  dinsdag 26 februari 2013 @ 16:25:27 #223
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123370830
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 16:16 schreef habitue het volgende:
Piet, stel je was geen homo, een middelmatige kok en je had as. week een date met een meisje waarbij je beloofd hebt om te koken.
Wat zou je maken als hoofdgerecht?
Wat is het voor een meisje?
Om op safe te spelen, niet direct met paard beginnen.
Je zou, als ze vis eet, wilde zalm kunnen halen, bij de Aldi (zitten in plastic zakken in de diepvries) en daarbij een saffraan roomsaus maken, met rijst en eventueel boontjes of een salade.
Witte wijn inkoken met wat laurier, knoflook, uitje, wat wortel, peperkorrels, paar draadjes saffraan tot ongeveer een derde tot een kwart, door een zeef halen en met een pakje room weer aan de kook brengen. Eventueel binden met een klein beetje maizena.
De rijst koken en de boontjes stomen,

De zalm ontdooien en als hij helemaal ontdooit is, zouten, peperen, bloemen en kort bakken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 26 februari 2013 @ 16:26:03 #224
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_123370844
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 16:25 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat is het voor een meisje?
Om op safe te spelen, niet direct met paard beginnen.
_O-
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  dinsdag 26 februari 2013 @ 16:26:31 #225
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123370863
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 16:22 schreef Iemand91 het volgende:

[..]

Thanks. Gaan we proberen. ^O^

Helaas geen Normandische of gezouten boter hier, maar wel citroensap. Dat kort koken is echt maar enkele minuten (zeg 5 max.) toch? UIteraard prikken maar om rekening te houden dat alles hier ongeveer gelijk klaar is.

Sorry dat ik zo moeilijk doe, maar ik wil niet onze eerste kennismaking met dit direct verpesten :@
Iets van asperge-smaak klinkt goed :9
even prikken met een vork, als die er makkelijk ingaat issie gaar, je kan ook gewone boter nemen met wat zout (en dat is BOTER, geen margarine)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')