abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_123097483
Een minuut of 20-25 moet lasagne wel kunnen hebben. Haal de vellen niet door het laatste standje op je machine, dan zijn ze imho te dun.
Spoilers!
pi_123157756
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 22:55 schreef Lucky_Strike het volgende:
Een minuut of 20-25 moet lasagne wel kunnen hebben. Haal de vellen niet door het laatste standje op je machine, dan zijn ze imho te dun.
Dank je!
pi_123173270
Piet, korte vraag. Ik moet voor zondag een stuk of 3 taarten bakken. Ik moet helaas zaterdagavond werken en heb dus niet teveel tijd om het te maken. Kan ik de appeltaart eventueel van tevoren maken? Ik zat te denken aan morgenavond de bodem+spijs alvast klaar te maken en in de koelkast te zetten en zondagochtend de vulling te maken en af te bakken maar weet niet of dat goed blijft?

en ik wil ook een chocolade cheesecake maken, gaat deze in smaak achteruit als ik die eventueel morgenavond al maak? Er hoeft niets aan gebakken te worden aan deze cheesecake.
pi_123174224
quote:
6s.gif Op donderdag 21 februari 2013 19:50 schreef kirsten. het volgende:
Piet, korte vraag. Ik moet voor zondag een stuk of 3 taarten bakken. Ik moet helaas zaterdagavond werken en heb dus niet teveel tijd om het te maken. Kan ik de appeltaart eventueel van tevoren maken? Ik zat te denken aan morgenavond de bodem+spijs alvast klaar te maken en in de koelkast te zetten en zondagochtend de vulling te maken en af te bakken maar weet niet of dat goed blijft?

en ik wil ook een chocolade cheesecake maken, gaat deze in smaak achteruit als ik die eventueel morgenavond al maak? Er hoeft niets aan gebakken te worden aan deze cheesecake.
Spijs?
pi_123178188
Ja inderdaad, spijs?

Mijn moeder maakt al 40 jaar dezelfde appeltaart (zonder spijs). Deze maakt ze altijd een aantal dagen van te voren en vriest ze zelfs per punt in.
Spoilers!
  † In Memoriam † donderdag 21 februari 2013 @ 21:28:55 #156
91830 MaximusTG
pi_123178480
Ik heb werkelijk nog nooit een appeltaart met spijs op :P.
pi_123178558
Het klinkt zoet. Precies wat een appelaart niet hoort te zijn wat mij betreft.

Weet iemand trouwens hoe spijs in het engels heet?
Spoilers!
  † In Memoriam † donderdag 21 februari 2013 @ 21:31:43 #158
91830 MaximusTG
  donderdag 21 februari 2013 @ 21:32:25 #159
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123178681
quote:
6s.gif Op donderdag 21 februari 2013 19:50 schreef kirsten. het volgende:
Piet, korte vraag. Ik moet voor zondag een stuk of 3 taarten bakken. Ik moet helaas zaterdagavond werken en heb dus niet teveel tijd om het te maken. Kan ik de appeltaart eventueel van tevoren maken? Ik zat te denken aan morgenavond de bodem+spijs alvast klaar te maken en in de koelkast te zetten en zondagochtend de vulling te maken en af te bakken maar weet niet of dat goed blijft?

en ik wil ook een chocolade cheesecake maken, gaat deze in smaak achteruit als ik die eventueel morgenavond al maak? Er hoeft niets aan gebakken te worden aan deze cheesecake.
Harde wener, appeltaartdeeg, wordt grijs als je het te lang van te voren maakt, lelijk. Je kan wel de appeltaart van te voren bakken en invriezen, maar vers blijft lekkerder. Van chocolate cheescake weet ik niets. Ik ben niet zo een pattisier, de bakgurus zitten hier
CUL / Het grote Baktopic (koekjes,cakes, muffins en meer) #5
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 21 februari 2013 @ 21:33:24 #160
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123178726
quote:
0s.gif Op donderdag 21 februari 2013 21:28 schreef MaximusTG het volgende:
Ik heb werkelijk nog nooit een appeltaart met spijs op :P.
Ik heb wel eens appeltaart gemaakt met amandelmeel ipv bloem. Erg lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_123179514
Jup, spijs. Het is ook niet per sé mijn smaak (wel lekker hoor) maar diegene voor wie ik het bak vindt het echt het einde. Hij is inderdaad heel erg zoet (en machtig).

wel goed om te weten, dan ga ik gewoon de appeltaart op de dag zelf maken en de cheescake zaterdag (die moet toch opstijven in de koelkast dus dat moet dan maar een nachtje staan).
  donderdag 21 februari 2013 @ 21:45:52 #162
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123179577
Sauspijzenbroodjes zijn ook lekker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_123182625
Een echte gebakken cheesecake wordt alleen maar lekkerder als je hem een paar dagen laat staan :Y) Ik weet alleen niet zeker of dat ook voor een ongebakken geld..
pi_123194102
In restaurants en zo krijg je ook weleens appeltaart met spijs, of misschien amandelmeel :r :r :r .
pi_123205769
Piet, ik heb heel veel selderij in de koelkast liggen. Wat kan ik daarmee doen? Ik kook alleen voor mezelf dus in een pastasaus of zo gaat niet zo veel en dat was de enige optie die ik tot nu toe heb om het weg te werken :')
  vrijdag 22 februari 2013 @ 14:46:18 #166
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123205899
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 februari 2013 14:42 schreef _Loki het volgende:
Piet, ik heb heel veel selderij in de koelkast liggen. Wat kan ik daarmee doen? Ik kook alleen voor mezelf dus in een pastasaus of zo gaat niet zo veel en dat was de enige optie die ik tot nu toe heb om het weg te werken :')
Knolselderij? Bleekselderij?

Knollen-> maak er puree van, heerlijk, ook lekker 50/50 met aardappel. Of koken in bouillon en dan pureren tot een cremesoep.
Bleekselder -> schuine stukjes van snijden en kort afkoken en serveren als warme groente.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_123213190
Je kan van beide ook heel erg lekkere soep maken! Evt combineren met andere groente, bleekselderij wortel is lekker.
  vrijdag 22 februari 2013 @ 18:12:34 #168
97745 Thorical
finding a way
pi_123213839
Bleekselderij, wortel en prei ff aanzetten en wat room is toch een klassieker?
Variant ipv prei, venkel.
Allemaal ff lekker.
pi_123260171
De wijting was lekker, dank voor de tip! Etentje was erg geslaagd.
  zondag 24 februari 2013 @ 09:58:22 #170
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123267526
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 februari 2013 23:30 schreef Soulagement het volgende:
De wijting was lekker, dank voor de tip! Etentje was erg geslaagd.
Graag gedaan! Hoe had je hem uiteindelijk klaargemaakt? Op de huid gebakken?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Redactie Frontpage / Spellchecker zondag 24 februari 2013 @ 10:05:34 #171
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_123267593
Heb je nog tips voor rundertong, Piet? Ik heb het al vaker klaargemaakt maar misschien weet jij nog iets lekkers om erbij te stoppen als ik hem in de pan stop :)
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  zondag 24 februari 2013 @ 10:13:34 #172
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123267684
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2013 10:05 schreef Rewimo het volgende:
Heb je nog tips voor rundertong, Piet? Ik heb het al vaker klaargemaakt maar misschien weet jij nog iets lekkers om erbij te stoppen als ik hem in de pan stop :)
Ik doe kalfs of rundertong altijd heel klassiek, kook ze, dan pel ik ze, snij ze aan plakken, bakken en serveren met een madeirasaus met morieljes
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Redactie Frontpage / Spellchecker zondag 24 februari 2013 @ 10:21:23 #173
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_123267805
quote:
1s.gif Op zondag 24 februari 2013 10:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik doe kalfs of rundertong altijd heel klassiek, kook ze, dan pel ik ze, snij ze aan plakken, bakken en serveren met een madeirasaus met morieljes
Wat stop je erbij als je ze kookt? Opeten is geen enkel probleem :9~
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  zondag 24 februari 2013 @ 11:34:05 #174
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123269127
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2013 10:21 schreef Rewimo het volgende:

[..]

Wat stop je erbij als je ze kookt? Opeten is geen enkel probleem :9~
Gewoon, bouquet garni, zout, peper, wat rode wijn eventueel.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Redactie Frontpage / Spellchecker zondag 24 februari 2013 @ 11:43:19 #175
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_123269344
quote:
1s.gif Op zondag 24 februari 2013 11:34 schreef Pietverdriet het volgende:
Gewoon, bouquet garni, zout, peper, wat rode wijn eventueel.
Okee, dank je wel :)
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')