quote:Op dinsdag 26 februari 2013 16:25 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat is het voor een meisje?
Om op safe te spelen, niet direct met paard beginnen.
Klinkt goed, kan ik daar ook nog dille in doen?quote:Je zou, als ze vis eet, wilde zalm kunnen halen, bij de Aldi (zitten in plastic zakken in de diepvries) en daarbij een saffraan roomsaus maken, met rijst en eventueel boontjes of een salade.
Witte wijn inkoken met wat laurier, knoflook, uitje, wat wortel, peperkorrels, paar draadjes saffraan tot ongeveer een derde tot een kwart, door een zeef halen en met een pakje room weer aan de kook brengen. Eventueel binden met een klein beetje maizena.
De rijst koken en de boontjes stomen,
De zalm ontdooien en als hij helemaal ontdooit is, zouten, peperen, bloemen en kort bakken.
Zeker, maar pas als het af is, op het laatst verse dille er over, garnerenquote:Op dinsdag 26 februari 2013 16:29 schreef habitue het volgende:
[..]
[..]
Klinkt goed, kan ik daar ook nog dille in doen?
quote:Op dinsdag 26 februari 2013 16:31 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zeker, maar pas als het af is, op het laatst verse dille er over, garneren
Lekkere witte wijn erbij, kaarsjes, chocolade mousse na, of chocolade taart (de aldi heeft een lekkere in de diepvries)quote:
Aanrader voor witte wijn? Ik haal meestal een chileense chardonnay van rond de 8 euro.quote:Op dinsdag 26 februari 2013 16:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Lekkere witte wijn erbij, kaarsjes, chocolade mousse na, of chocolade taart (de aldi heeft een lekkere in de diepvries)
Als jij die chardonnay lekker vind, vooral doen. Ik drink vooral rood.quote:Op dinsdag 26 februari 2013 16:37 schreef habitue het volgende:
[..]
Aanrader voor witte wijn? Ik haal meestal een chileense chardonnay van rond de 8 euro.
Toetje wordt een chocolade fondant, my favorite
Vergeet niet er ook flink wat sprezzatura aan toe te voegen. Dat doet het over het algemeen goed als je een meisje het bed in wil koken. Je hoeft niet onverschillig over te komen alsof je niet je best voor haar doet, maar een beetje een houding alsof je weet wat je doet en hoe je haar moet verwennen en dat je er plezier in hebt mag best.quote:Op dinsdag 26 februari 2013 16:29 schreef habitue het volgende:
[..]
[..]
Klinkt goed, kan ik daar ook nog dille in doen?
Komt goed, ik maak me nooit zo druk in de keuken. Kook juist altijd ter ontspanning!quote:Op dinsdag 26 februari 2013 17:06 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Vergeet niet er ook flink wat sprezzatura aan toe te voegen. Dat doet het over het algemeen goed als je een meisje het bed in wil koken. Je hoeft niet onverschillig over te komen alsof je niet je best voor haar doet, maar een beetje een houding alsof je weet wat je doet en hoe je haar moet verwennen en dat je er plezier in hebt mag best.
Rare manier van pocheren heb jij.....quote:Op zondag 24 februari 2013 17:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Door de bloem halen, teveel bloem eraf schudden en in boter goedbruin bakken, ca 10 minuten maar niet te heet, boter mag niet verbranden.
Jij hebt iig geen citroensap nodigquote:Op dinsdag 26 februari 2013 18:06 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Rare manier van pocheren heb jij.....
Moet een feest van herkenning zijn..quote:
Behalve als het om zout gaat?quote:Op dinsdag 26 februari 2013 18:42 schreef RobinOok het volgende:
Nee hoor, ik ben vrij relaxt in dat soort dingen.
Prsut?quote:Op dinsdag 26 februari 2013 15:56 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ken het probleem maar al te goed, het is ellende om nog aan goed spek te komen om uit te bakken. Heb een zij Kroatisch luchtgedroogd spek liggen, was een kerstcadeautje, die helemaal te gek is.
Nee, dat is ham. Dit is panceta adria.quote:
oh ja inderdaad, natuurlijk..quote:Op dinsdag 26 februari 2013 19:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, dat is ham. Dit is panceta adria.
Een zij spek, idd, lekker ouderwets. Als je hem door de helft zou snijden heb je precies dit op deze fotoquote:Op dinsdag 26 februari 2013 19:58 schreef new_moon het volgende:
[..]
oh ja inderdaad, natuurlijk..
lekker! zo'n plat stuk met een hard stukje erin?
Dit klinkt in ieder geval erg lekker. Bedankt!quote:Op zondag 24 februari 2013 17:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Forel schoonmaken, zouten, peperen en met citroensap besprenkelen, tien a vijftienminuten laten rusten.
Door de bloem halen, teveel bloem eraf schudden en in boter goedbruin bakken, ca 10 minuten maar niet te heet, boter mag niet verbranden.
Leg forel op schaal
Voeg een handje amandelschaafsel en gehakte peterselie, eventueel wat kappertjes en wat druppels citroensap aan de boter in de pan toe en bruin dit kort
Schep dit over de forel.
Hoe smaakt dat? Nog nooit van gehoord!quote:Op dinsdag 26 februari 2013 20:25 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Een zij spek, idd, lekker ouderwets. Als je hem door de helft zou snijden heb je precies dit op deze foto
[ afbeelding ]
lekker hoorquote:Op dinsdag 26 februari 2013 20:25 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Een zij spek, idd, lekker ouderwets. Als je hem door de helft zou snijden heb je precies dit op deze foto
[ afbeelding ]
Op je brood smerenquote:Op donderdag 28 februari 2013 14:14 schreef dahippieunicorn het volgende:
Ik heb gisteren voor de eerste keer dulce de leche van gecondenseerde melk gemaakt, maar ik denk dat hij te dik is. Een beetje net-geen-fudge dikte zeg maar. Kan ik er nu nog wat mee? (Behalve snoepjes maken)
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |