Nu je voorlopig niet meer naar de supermarkt hoeft: Wordt het niet eens tijd voor een nieuwe eindjaarsupdate?quote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
De strategie werkt nog steeds perfect! Toevallig werd een paar weken geleden opnieuw het voorspelde minimum bereikt en ben ik weer volle bak op de bodem ingestapt! Mijn huidige portfolio bedraagt momenteel 101 potten verspreid over 4 sauzen en ik ben nog steeds aan het bijkopen.quote:Op maandag 29 januari 2018 19:56 schreef spiritusbus het volgende:
Dit topic verdient een kickje, puur qua bazigheid
En ik ben benieuwd wat de meest recente ontwikkelingen zijn
Selang wacht neem ik aan op een nieuwe bodemquote:
Dat is een favoriet van mij. Helaas een schaarse saus die vaak helemaal niet verkrijgbaar is (laat staan goedkoop). Dus op de vorige dip ben ik daar (gelukkig) heel agressief ingestapt zodat ik nog steeds een flinke voorraad heb.quote:
quote:Op maandag 3 juni 2013 19:43 schreef SeLang het volgende:
[..]
Dit is mijn huidige portfolio currysauzen:
[ afbeelding ]
Pastasaus heb ik momenteel slechts 1 type: Dolmio Extra Spicy. Op dit moment 36 potten in portefeuille
Ik zie dat je portfolio allocatie wat meer gespecialiseerd is dan 4,5 jaar geleden. Waarom afgestapt van een diversificatie strategie? Zijn de posities die je voorheen had geëxpireerd en is er simpelweg geen goed instapmoment geweest?quote:Op maandag 29 januari 2018 20:26 schreef SeLang het volgende:
[..]
De strategie werkt nog steeds perfect! Toevallig werd een paar weken geleden opnieuw het voorspelde minimum bereikt en ben ik weer volle bak op de bodem ingestapt! Mijn huidige portfolio bedraagt momenteel 101 potten verspreid over 4 sauzen en ik ben nog steeds aan het bijkopen.
[ afbeelding ]
Het verbaast mij overigens wel hoe lang dit voorspelbare patroon intact blijft. Ik opende dit topic 5 jaar geleden en toen paste ik het patroon al een aantal jaar toe. Dus we hebben het hier over een markt inefficiëntie die al zeker 8 jaar bestaat maar nog steeds niet door huisvrouwen (m/v) is weggearbitreerd.
natuurlijk, het begint met het wekelijks bijhouden van de prijsniveau's van je favoriete hagelslag als je boodschappen doet en het herkennen van de verschillende bodems Deel je het met onsquote:Op maandag 29 januari 2018 22:20 schreef Janneke141 het volgende:
Ik wil graag beleggen met hagelslag, kan dat ook?
Eigenlijk kan het alleen met Nutella, en de bodem daarvan heb je net gemistquote:Op maandag 29 januari 2018 22:20 schreef Janneke141 het volgende:
Ik wil graag beleggen met hagelslag, kan dat ook?
Tuurlijk! Als je het te moeilijk vindt of goede tips nodig hebt zou ik je adviseren om dit even te bestuderen:quote:Op maandag 29 januari 2018 22:20 schreef Janneke141 het volgende:
Ik wil graag beleggen met hagelslag, kan dat ook?
Bier is prima te drinken als het over de datum is.quote:Op dinsdag 30 januari 2018 10:48 schreef miro86 het volgende:
Hoe zit het met de bederfelijkheid van je sauzen? Ik heb dit wel eens toegepast, maar ben daarmee gestopt toen ik een krat bier(!) leeg moest gieten omdat ie overdatum was.
Hangt af hoe ver over de datumquote:Op dinsdag 30 januari 2018 10:57 schreef spiritusbus het volgende:
[..]
Bier is prima te drinken als het over de datum is.
Een combinatie van dingen. Sommige zijn niet meer te krijgen, maar iets anders is dat ik nu meer geconcentreerd ben in mijn 4 favorieten. En die hebben elk een totaal verschillend karakter. In het oude portfolio had je soms verschillende sauzen die heel veel op elkaar lijken waardoor de spreiding eigenlijk minder is dan je denkt. Bhuna en Jaffrezi smaken bijna hetzelfde, evenals Tikka Massala gewoon en Tikka Massala Spicy (die niet meer te koop is).quote:Op maandag 29 januari 2018 21:17 schreef tjoptjop het volgende:
Ik zie dat je portfolio allocatie wat meer gespecialiseerd is dan 4,5 jaar geleden. Waarom afgestapt van een diversificatie strategie? Zijn de posities die je voorheen had geëxpireerd en is er simpelweg geen goed instapmoment geweest?
Wat denk je zelf? Zaadvragende oogjes natuurlijk!quote:Op maandag 29 januari 2018 21:25 schreef Falco het volgende:
Dus dan koop je zo'n 30 Sweet Chili-sauzen in de supermarkt. Ben wel benieuwd hoe zo'n kassajuf er reageert, zeker als je aangeeft daarin te 'beleggen' .
Die sauzen zijn officieel 1.5-2 jaar houdbaar en dan zijn ze meestal ook wel op want mijn voorraad management gaat volgens het FIFO principe (first in first out).quote:Op dinsdag 30 januari 2018 10:48 schreef miro86 het volgende:
Hoe zit het met de bederfelijkheid van je sauzen? Ik heb dit wel eens toegepast, maar ben daarmee gestopt toen ik een krat bier(!) leeg moest gieten omdat ie overdatum was.
tuurlijk....ik koop altijd 10000kg als het 35 graden isquote:Op vrijdag 25 januari 2013 22:33 schreef CafeRoker het volgende:
Heb je ook nog bepaalde ideeen over het kopen van strooizout?
Bier kan nauwelijks bedreven. Als het oud is loopt wel de co2 druk terug en het aroma en bitterheid van de hop verdwijnt langzaam. Ook kan het oxideren. Meestal is heel oud bier niet lekker meer maar je zal er niet ziek van worden. Het helpt al heel erg door je krat niet op het balkon te zetten maar op een donkere plek met weinig temperatuur wisselingen.quote:Op dinsdag 30 januari 2018 11:04 schreef miro86 het volgende:
[..]
Hangt af hoe ver over de datum
Op een gegeven moment groeien er gist-dingetjes en gaat ie stinken. Niet te drinken.
Ik heb laatst een blikje bier van 10 jaar over de datum gedronken. Het was wel wat minder dan een normaal biertje. Maar zeker te drinken hoor.quote:Op dinsdag 30 januari 2018 10:48 schreef miro86 het volgende:
Hoe zit het met de bederfelijkheid van je sauzen? Ik heb dit wel eens toegepast, maar ben daarmee gestopt toen ik een krat bier(!) leeg moest gieten omdat ie overdatum was.
Hoe hou je die prijzen bij? Zover ik weet maken de supermarkten in Nederland het niet makkelijk om prijzen te vergelijken. Geen API of iets.quote:Op dinsdag 10 januari 2017 14:43 schreef SeLang het volgende:
[..]
Ik volg nog steeds exact dezelfde strategie
Een paar weken geleden weer agressief op de bodem ingestapt in 5 verschillende sauzen en inmiddels zijn de prijzen alweer 84% gestegen. Ik heb weer genoeg voorraad tot oktober ofzo en ruim voor die tijd verwacht ik de volgende dip. Dit is een voorspelbaar patroon dat nu al jarenlang standhoudt. De bodems liggen nu echt al 5 jaar achter elkaar op hetzelfde niveau.
Ik begrijp niets van die suckers die elke keer op de top instappen
[ afbeelding ]
Nóg niet. Over 10 jaar bestelt je smart-koelkast automatisch de producten die op zijn met de API's. De supermarkt met de laagste prijs levert vervolgens met een drone het product aan de voordeur en je huisrobot plaatst het in de juiste plek in je koelkast.quote:Op dinsdag 30 januari 2018 11:20 schreef borbit het volgende:
Hoe hou je die prijzen bij? Zover ik weet maken de supermarkten in Nederland het niet makkelijk om prijzen te vergelijken. Geen API of iets.
quote:Op dinsdag 30 januari 2018 11:48 schreef -jos- het volgende:
[..]
Nóg niet. Over 10 jaar bestelt je smart-koelkast automatisch de producten die op zijn met de API's. De supermarkt met de laagste prijs levert vervolgens met een drone het product aan de voordeur en je huisrobot plaatst het in de juiste plek in je koelkast.
Dat kan ik begrijpen.quote:Op dinsdag 30 januari 2018 11:20 schreef borbit het volgende:
[..]
Als ik long ga op een krat bier lukt het me trouwens nooit de positie langer dan een paar dagen vast te houden
[..]
Staat jouw favoriete spul ook op Amazon? Camelcamelcamel en een buybot als de prijs onder een bepaalde grens komtquote:Op maandag 29 januari 2018 20:51 schreef SeLang het volgende:
[..]
Dat is een favoriet van mij. Helaas een schaarse saus die vaak helemaal niet verkrijgbaar is (laat staan goedkoop). Dus op de vorige dip ben ik daar (gelukkig) heel agressief ingestapt zodat ik nog steeds een flinke voorraad heb.
Hoi Sin ben ik ingestapt precies op de steun van £1.00 en momenteel gaan die voor £2.00 Die raken nu aardig op maar ik verwacht binnenkort weer een terugval naar £1.00 want op £2.00 zijn ze gewoon gigantisch overgewaardeerd. Het niveau van £2.00 is in het verleden nooit houdbaar gebleken.
Bhuna en Tikka Masala kun je vandaag voor £0.90 oppikken en zijn daarmee oversold. Het £0.90 niveau houdt nooit lang stand (meestal niet meer dan een paar weken). Ik verwacht een snel herstel naar £1.00 en daar kunnen ze dan wat langer blijven hangen. Maar uiteindelijke koersdoel voor de komende maanden is £1.67 dus dat zijn de twee sauzen waar ik momenteel groot instap.
Daarna wacht ik op een hernieuwde bearmarket in Hoi Sin
Ik snap niet dat jij inzet op derivaten en ingewikkelde samengestelde producten waarvan je zeker weet dat de aanbieder er met de marge vandoor gaat vanwege de abdurd hoge brleggingskosten.quote:Op zondag 24 februari 2013 13:34 schreef SeLang het volgende:
[..]
Inderdaad.
Btw: alleen al het idee dat ik daar niet van tevoren een excel sheet voor zou hebben gemaakt om de optimale positiegrootte te bepalen is lachwekkend. Daarnaast verhult de term "curry" dat het een gediversifieerd portfolio betreft van 8 verschillende sausen.
Een deel van de sausen is zoals voorspeld inmiddels alweer afgeketst op de steun. Op dat deel van het portfolio sta ik alweer op 58% winst
[ afbeelding ]
Reken je ook je verborgen logistieke kosten mee? Of levert de Groupage in de tcu ook echt een voordeel op?quote:Op dinsdag 30 januari 2018 11:52 schreef miro86 het volgende:
[..]
Dat kan ik begrijpen.
Buy-and-Hold was voor mij heel gunstig voor een aantal flesjes wijn.
Ook handig is het gebruik maken van markt inefficienties waardoor er verschillende prijzen kunnen bestaan op verschillende markten (Franse wijn wordt in Frankrijk ingekocht, en passant)
Web scraping en het dan allemaal in een database dumpen. Even sorteren per product en prijs laag/hoog en klaar.quote:Op dinsdag 30 januari 2018 11:20 schreef borbit het volgende:
[..]
Ik heb laatst een blikje bier van 10 jaar over de datum gedronken. Het was wel wat minder dan een normaal biertje. Maar zeker te drinken hoor.
Als ik long ga op een krat bier lukt het me trouwens nooit de positie langer dan een paar dagen vast te houden
[..]
Hoe hou je die prijzen bij? Zover ik weet maken de supermarkten in Nederland het niet makkelijk om prijzen te vergelijken. Geen API of iets.
Wel lastig nu van de week nogmaals bevestigd werd dat de supermarkten per vestiging andere prijzen hanteren, afhankelijk van de concurrentie in de omgeving.quote:Op donderdag 1 maart 2018 21:19 schreef Carlos93 het volgende:
[..]
Web scraping en het dan allemaal in een database dumpen. Even sorteren per product en prijs laag/hoog en klaar.
Ik weet dat je bij de Hoogvliet eerst je postcode moet ingeven voordat je de prijzen te zien krijgt.quote:Op vrijdag 2 maart 2018 00:47 schreef rba26 het volgende:
[..]
Wel lastig nu van de week nogmaals bevestigd werd dat de supermarkten per vestiging andere prijzen hanteren, afhankelijk van de concurrentie in de omgeving.
Lees alles: No ragrets!quote:Op maandag 9 juli 2018 06:57 schreef Essequibo het volgende:
Gewldig topic :-)
Ik heb niet alle posts gelezen maar hou je ook rekening met de houdbaarheidsdatum in de TA ?
Wacht wat. Maar, wat heb je aan deze waarde? Hoe kom je weer van die vanillestokjes af?quote:Op maandag 9 juli 2018 18:19 schreef stavromulabeta het volgende:
Begin vorig jaar heb ik een voorraad vanille-stokjes (Madagascar, Bourbon, klasse A, 14-17 cm) gekocht op eBay. Door privé-omstandigheden is het mij vorig jaar niet gelukt om mijn positie te converteren in taart en andere baksels, waardoor ik langer dan beoogd long ben gebleven. Achteraf geen verkeerde zet.
[ afbeelding ]
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |