Sauzijnenbroodjes, Kroketten, kaasbroodjesquote:Op woensdag 23 januari 2013 09:19 schreef Inu het volgende:
Kletskoppen, bokkepootjes en mergpijpen?
Hebben we niks Hollandsch hartigs? Iets met kaas ofzo?
Worstenbroodjesquote:Op woensdag 23 januari 2013 09:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Sauzijnenbroodjes, Kroketten, kaasbroodjes
Kroketten zijn traditioneel een banketbakkers dingetje, ragout in een korstje, eigenlijk een heel mooi hapje. Dat wij daar een industrieel product van hebben gemaakt met tandpasta achtige vulling die verder niet geweldig is, vind ik niet zo relevant. De Britten zijn ook nog steeds heel trots op hun Pie en daar is ook zoveel goedkope fabrieks troep van op de markt.quote:Op woensdag 23 januari 2013 09:36 schreef minilot het volgende:
Kroketten vallen niet echt binnen de scope van het programma, dunkt me.
Over kroketten gesproken: Cees Holtkamp zou qua staat van dienst wel heel geschikt zijn ja.. En ze kennen 'm al bij de omroep! -> Kijk maar!
Robèrt van Beckhoven (MeesterPatissier naast Rudolph) is wellicht wel weer wat mediagenieker. Bovendien ontwikkelde Robèrt de geniale taartjes die tegenwoordig te koop zijn in restaurant Polles Keuken in de Efteling, dus ik heb er een beetje een zwak voor. Pretparkvoer naar een hoger niveau tillen ftw! (De Efteling is zich sowieso boeiend aan het ontwikkelen: per februari een burger van Onno Kokmeijer van Ciel Bleu op het menu!)
Maar goed, naast een NederPaulHollywood moet er natuurlijk ook een ultieme thuisbakster bij.. Een bekende blogger wellicht?
Topquote:Op woensdag 23 januari 2013 11:22 schreef Lienekien het volgende:
Ik heb n.a.v. de Great British Bakeoff een Sachertorte gemaakt.
Ja, daarom ben ik er ook niet zo'n fan van. Je bent de hele dag bezig, als het niet meer is, met alles maken en combineren en vervolgens eet je een hap suiker zonder ook maar enige smaak Hetzelfde geldt voor mij met 1-op-1 botercreme, zo smerigquote:Op woensdag 23 januari 2013 11:15 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, maar met alle respect, dat hele cupcake/marsepein/fondant-bakken is eigenlijk meer gewoon eetbare dingen boetseren dan dat het echt "bakken" is.
Vaak zat hele mooie creaties gezien, die vervolgens niet te vreten zijn.
Zeeuwse bolus, Fries suikerbrood.quote:Op woensdag 23 januari 2013 08:58 schreef minilot het volgende:
Het ontbreekt mij deze ochtend aan inspiratie..
..wie vult aan?
Great British Bake Off for Comic Relief. Gisteren maakten ze mijn Britse favoriet, de Bakewell Tart. Goede naam ook.quote:
Ah, ik ben niet de enige!quote:Op woensdag 23 januari 2013 11:30 schreef Inu het volgende:
[..]
Ja, daarom ben ik er ook niet zo'n fan van. Je bent de hele dag bezig, als het niet meer is, met alles maken en combineren en vervolgens eet je een hap suiker zonder ook maar enige smaak Hetzelfde geldt voor mij met 1-op-1 botercreme, zo smerig
Man van mijn nichtje is banketbakker, heeft in grote hotels gewerkt. Wat hij maakt ziet er prachtig uit, maar het is alleen maar zoet.quote:Op woensdag 23 januari 2013 11:30 schreef Inu het volgende:
[..]
Ja, daarom ben ik er ook niet zo'n fan van. Je bent de hele dag bezig, als het niet meer is, met alles maken en combineren en vervolgens eet je een hap suiker zonder ook maar enige smaak Hetzelfde geldt voor mij met 1-op-1 botercreme, zo smerig
Ja en die hoeft er dan ook niet perfect uit te zien, als het maar heerlijk smaaktquote:Op woensdag 23 januari 2013 11:36 schreef HenkPietKlaasWim het volgende:
[..]
Ah, ik ben niet de enige!
Ik heb pas toevallig voor het eerst een taart gedecoreerd, maar vond er smaaktechisch nou niet echt veel aan. Doe mij maar gewoon een lekkere chocoladetaart ofzo.
Eens, maar bij mij wordt zoiets nooit strak... Zoals een cake ook altijd een kam heeft bij mijquote:Op woensdag 23 januari 2013 11:40 schreef Pietverdriet het volgende:
Het is vrij eenvoudig om een chocoladetaart er geweldig uit te laten zien vind ik eigenlijk,
Dat hoeft ook niet, als ik een chocoladetaart garneer met een creme, dan zie je de vegen van het palletmes, dat geeft een prachtige zwier. Juist als het geheel glad en gelijk er uit ziet is het een saai fabrieksproduct.quote:Op woensdag 23 januari 2013 11:42 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Eens, maar bij mij wordt zoiets nooit strak... Zoals een cake ook altijd een kam heeft bij mij
Jep, zo bedoel ik datquote:Op woensdag 23 januari 2013 12:02 schreef MaximusTG het volgende:
Beetje zoiets bedoel je? http://martetatin.wordpre(...)-cake-from-mathilda/
Die had ik een keer voor iemand opgezocht die zo'n smeuïge taart wou maken zoals in de film "Matilda" naar boek van Roald Dahl.
Oh, maar dat recept staat toch ook gewoon in het Griezelkookboek?quote:Op woensdag 23 januari 2013 12:02 schreef MaximusTG het volgende:
Beetje zoiets bedoel je? http://martetatin.wordpre(...)-cake-from-mathilda/
Die had ik een keer voor iemand opgezocht die zo'n smeuïge taart wou maken zoals in de film "Matilda" naar boek van Roald Dahl.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |