abonnement Unibet Coolblue
pi_121925413
Kletskoppen, bokkepootjes en mergpijpen?

Hebben we niks Hollandsch hartigs? Iets met kaas ofzo?
  woensdag 23 januari 2013 @ 09:20:57 #27
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121925444
quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2013 09:19 schreef Inu het volgende:
Kletskoppen, bokkepootjes en mergpijpen?

Hebben we niks Hollandsch hartigs? Iets met kaas ofzo?
Sauzijnenbroodjes, Kroketten, kaasbroodjes
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_121925523
quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2013 09:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Sauzijnenbroodjes, Kroketten, kaasbroodjes
Worstenbroodjes :Y :9

/offtopic
Bij mijn ouders in de buurt is er een bakker en die maakt eens in de zoveel tijd echt verse worstenbroodjes. Als je op een lijst staat en je bent aan de beurt dan krijg je een telefoontje als ze in de oven liggen dat je ze op mag komen halen :9 Zoveel lekkerder dan een worstenbroodje uit massa productie :9~
pi_121925634
Ik krijg trek van dit topic :9
Mag toch hopen dat het een iets inspirerender presentator wordt dan stoïcijnse Jan :{
pi_121925768
Kroketten vallen niet echt binnen de scope van het programma, dunkt me. :)

Over kroketten gesproken: Cees Holtkamp zou qua staat van dienst wel heel geschikt zijn ja.. En ze kennen 'm al bij de omroep! :) -> Kijk maar!

Robèrt van Beckhoven (MeesterPatissier naast Rudolph) is wellicht wel weer wat mediagenieker. Bovendien ontwikkelde Robèrt de geniale taartjes die tegenwoordig te koop zijn in restaurant Polles Keuken in de Efteling, dus ik heb er een beetje een zwak voor. Pretparkvoer naar een hoger niveau tillen ftw! O+ (De Efteling is zich sowieso boeiend aan het ontwikkelen: per februari een burger van Onno Kokmeijer van Ciel Bleu op het menu!)

Maar goed, naast een NederPaulHollywood moet er natuurlijk ook een ultieme thuisbakster bij.. Een bekende blogger als Levine wellicht?
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 23 januari 2013 @ 09:40:08 #31
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121925836
quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2013 09:36 schreef minilot het volgende:
Kroketten vallen niet echt binnen de scope van het programma, dunkt me. :)

Over kroketten gesproken: Cees Holtkamp zou qua staat van dienst wel heel geschikt zijn ja.. En ze kennen 'm al bij de omroep! :) -> Kijk maar!

Robèrt van Beckhoven (MeesterPatissier naast Rudolph) is wellicht wel weer wat mediagenieker. Bovendien ontwikkelde Robèrt de geniale taartjes die tegenwoordig te koop zijn in restaurant Polles Keuken in de Efteling, dus ik heb er een beetje een zwak voor. Pretparkvoer naar een hoger niveau tillen ftw! O+ (De Efteling is zich sowieso boeiend aan het ontwikkelen: per februari een burger van Onno Kokmeijer van Ciel Bleu op het menu!)

Maar goed, naast een NederPaulHollywood moet er natuurlijk ook een ultieme thuisbakster bij.. Een bekende blogger wellicht?
Kroketten zijn traditioneel een banketbakkers dingetje, ragout in een korstje, eigenlijk een heel mooi hapje. Dat wij daar een industrieel product van hebben gemaakt met tandpasta achtige vulling die verder niet geweldig is, vind ik niet zo relevant. De Britten zijn ook nog steeds heel trots op hun Pie en daar is ook zoveel goedkope fabrieks troep van op de markt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_121925864
Is ook weer zo, Piet!
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 23 januari 2013 @ 10:07:00 #33
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121926514
Ik vraag me af of er nog veel mensen in Nederland zelf bakken, en dan wat meer dan Appeltaart en Cake. Ik zelf ben niet zo een bakker. Als ik in een Nederlandse supermarkt loop is het aanbod voor bakproducten veel beperkter dan in de UK of D.
Hoewel ik wel de indruk heb dat het meer is dan 10-15 jaar geleden. Hoop er stiekem op dat dit soort programma's een positief effect hebben. Zou het jammer vinden als de geweldige formule van het programma opgeleukt wordt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_121926672
Het cupcake/marsepein/fondant-bakken is wel erg populair nu en dat zie je dan weer terug in veel winkels, zoals de Pipoos en de Xenos. Ik hou er zelf niet zo van, maar ik bak wel heel regelmatig andere dingen :)

24Kitchen brengt me ook vaak op leuke ideeen moet ik zeggen, en dat het dan voorgedaan wordt is ook soms wel handig. Jammer alleen dat ze op de site geen community building oid doen waarbij je foto's kunt uploaden van je eigen baksels. Dat had me wel leuk geleken :Y
  † In Memoriam † woensdag 23 januari 2013 @ 11:15:34 #35
91830 MaximusTG
pi_121928705
Ja, maar met alle respect, dat hele cupcake/marsepein/fondant-bakken is eigenlijk meer gewoon eetbare dingen boetseren dan dat het echt "bakken" is.
Vaak zat hele mooie creaties gezien, die vervolgens niet te vreten zijn.
  woensdag 23 januari 2013 @ 11:22:35 #36
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_121928998
Ik heb n.a.v. de Great British Bakeoff een Sachertorte gemaakt.
The love you take is equal to the love you make.
  woensdag 23 januari 2013 @ 11:25:24 #37
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121929101
quote:
6s.gif Op woensdag 23 januari 2013 11:22 schreef Lienekien het volgende:
Ik heb n.a.v. de Great British Bakeoff een Sachertorte gemaakt.
Top

Come to think of it,
Black Forrest Gateau en Sachertorte hadden ze idd bij GBBO, een Duitse en Oostenrijkse klassieker, dus voor HHB kan ook pavlova en Tarte Tatin
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Licht Ontvlambaar woensdag 23 januari 2013 @ 11:26:58 #38
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_121929157
Zondag heb ik een citroencake met citroensiroop en citroenglazuur gemaakt. Ik bak eigenlijk wekelijks koekjes en ik vind 24kitchen ook een leuke inspiratiebron, binnenkort wil ik bitterkoekjes proberen.
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_121929298
quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2013 11:15 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, maar met alle respect, dat hele cupcake/marsepein/fondant-bakken is eigenlijk meer gewoon eetbare dingen boetseren dan dat het echt "bakken" is.
Vaak zat hele mooie creaties gezien, die vervolgens niet te vreten zijn.
Ja, daarom ben ik er ook niet zo'n fan van. Je bent de hele dag bezig, als het niet meer is, met alles maken en combineren en vervolgens eet je een hap suiker zonder ook maar enige smaak :X Hetzelfde geldt voor mij met 1-op-1 botercreme, zo smerig :r
  Moderator woensdag 23 januari 2013 @ 11:31:48 #40
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_121929359
quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2013 08:58 schreef minilot het volgende:
Het ontbreekt mij deze ochtend aan inspiratie.. :')
..wie vult aan? *)
Zeeuwse bolus, Fries suikerbrood.

quote:
1s.gif Op dinsdag 22 januari 2013 22:56 schreef Pietverdriet het volgende:
Oh? Heb ik gemist?
Great British Bake Off for Comic Relief. Gisteren maakten ze mijn Britse favoriet, de Bakewell Tart. Goede naam ook.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_121929548
quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2013 11:30 schreef Inu het volgende:

[..]

Ja, daarom ben ik er ook niet zo'n fan van. Je bent de hele dag bezig, als het niet meer is, met alles maken en combineren en vervolgens eet je een hap suiker zonder ook maar enige smaak :X Hetzelfde geldt voor mij met 1-op-1 botercreme, zo smerig :r
Ah, ik ben niet de enige!
Ik heb pas toevallig voor het eerst een taart gedecoreerd, maar vond er smaaktechisch nou niet echt veel aan. Doe mij maar gewoon een lekkere chocoladetaart ofzo. :9~
Doe wat je niet durft.
Geef kinderen in Madagascar kans op onderwijs. Steun Abecole
www.Facebook.com/AbecoleNL
  woensdag 23 januari 2013 @ 11:38:04 #42
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121929620
quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2013 11:30 schreef Inu het volgende:

[..]

Ja, daarom ben ik er ook niet zo'n fan van. Je bent de hele dag bezig, als het niet meer is, met alles maken en combineren en vervolgens eet je een hap suiker zonder ook maar enige smaak :X Hetzelfde geldt voor mij met 1-op-1 botercreme, zo smerig :r
Man van mijn nichtje is banketbakker, heeft in grote hotels gewerkt. Wat hij maakt ziet er prachtig uit, maar het is alleen maar zoet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Licht Ontvlambaar woensdag 23 januari 2013 @ 11:39:09 #43
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_121929663
quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2013 11:36 schreef HenkPietKlaasWim het volgende:

[..]

Ah, ik ben niet de enige!
Ik heb pas toevallig voor het eerst een taart gedecoreerd, maar vond er smaaktechisch nou niet echt veel aan. Doe mij maar gewoon een lekkere chocoladetaart ofzo. :9~
Ja en die hoeft er dan ook niet perfect uit te zien, als het maar heerlijk smaakt :Y
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  woensdag 23 januari 2013 @ 11:40:54 #44
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121929739
Het is vrij eenvoudig om een chocoladetaart er geweldig uit te laten zien vind ik eigenlijk,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Licht Ontvlambaar woensdag 23 januari 2013 @ 11:42:11 #45
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_121929787
quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2013 11:40 schreef Pietverdriet het volgende:
Het is vrij eenvoudig om een chocoladetaart er geweldig uit te laten zien vind ik eigenlijk,
Eens, maar bij mij wordt zoiets nooit strak... Zoals een cake ook altijd een kam heeft bij mij :P
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_121929873
Ik heb net het boek bakken van James peterson kado gekregen.
Heel veel lekkere taarten, broden en koekjes.
  woensdag 23 januari 2013 @ 11:56:41 #47
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121930409
quote:
1s.gif Op woensdag 23 januari 2013 11:42 schreef Sjeen het volgende:

[..]

Eens, maar bij mij wordt zoiets nooit strak... Zoals een cake ook altijd een kam heeft bij mij :P
Dat hoeft ook niet, als ik een chocoladetaart garneer met een creme, dan zie je de vegen van het palletmes, dat geeft een prachtige zwier. Juist als het geheel glad en gelijk er uit ziet is het een saai fabrieksproduct.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † woensdag 23 januari 2013 @ 12:02:18 #48
91830 MaximusTG
pi_121930658
Beetje zoiets bedoel je? http://martetatin.wordpre(...)-cake-from-mathilda/

Die had ik een keer voor iemand opgezocht die zo'n smeuïge taart wou maken zoals in de film "Matilda" naar boek van Roald Dahl.
  woensdag 23 januari 2013 @ 12:04:51 #49
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121930745
quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2013 12:02 schreef MaximusTG het volgende:
Beetje zoiets bedoel je? http://martetatin.wordpre(...)-cake-from-mathilda/

Die had ik een keer voor iemand opgezocht die zo'n smeuïge taart wou maken zoals in de film "Matilda" naar boek van Roald Dahl.
Jep, zo bedoel ik dat
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_121930823
quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2013 12:02 schreef MaximusTG het volgende:
Beetje zoiets bedoel je? http://martetatin.wordpre(...)-cake-from-mathilda/

Die had ik een keer voor iemand opgezocht die zo'n smeuïge taart wou maken zoals in de film "Matilda" naar boek van Roald Dahl.
Oh, maar dat recept staat toch ook gewoon in het Griezelkookboek? :)

http://www.bol.com/nl/p/roald-dahl-griezelkookboek/666762405/


/edit iets met neus en lang ;)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')