abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 28 juni 2013 @ 00:05:21 #51
406410 DMania
Sometimes it is not up to you.
pi_128346518
Ik heb zo het gevoel dat wat hier eerder al gezegd was, Afrika het nieuwe Afghanistan gaat worden. Ik denk dat in een paar jaar de extremisten en groepen daarheen gaan en dat daar dan een nieuw conflictgebied ontstaat..
It is just a story called "life"
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 3 juli 2013 @ 00:40:03 #52
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_128523359
Mogelijk toch militairen naar Mali

DEN HAAG -
Mogelijk gaan toch Nederlandse militairen naar Mali. Zij zouden moeten deelnemen aan de VN-missie daar. De wenselijkheid en mogelijkheid van een bijdrage wordt onderzocht, schrijft het kabinet dinsdag aan de Tweede Kamer. Een bijdrage aan de EU-trainingsmissie in het Afrikaanse land liep onlangs op niets uit.

Het zou om een bescheiden bijdrage gaan. Daarbij moet worden gedacht aan dezelfde aantallen als eerder voor de EU-trainingsmissie werden aangeboden. Toen ging het om enkele tientallen militairen. De verwachting is dat er snel duidelijkheid komt over de inzet.

De Kamer wijst het niet direct af. VVD'er Han ten Broeke wil alleen kwijt ,,elk serieus voorstel serieus te zullen bekijken''. De PvdA bij monde van Marit Maij ,,vindt het goed dat de regering onderzoekt hoe Nederland een bijdrage kan leveren''. Jasper van Dijk (SP) is ,,niet op voorhand tegen'' een bijdrage aan de VN-missie.

De meer dan 12.000 man sterke VN-missie in Mali (Minusma) wordt geleid door de Nederlandse oud-minister Bert Koenders. Circa 6000 Afrikaanse militairen zijn op 1 juli begonnen. De komende maanden arriveren nog eens 6000 blauwhelmen uit onder meer China, Honduras, Zweden en Noorwegen.

Koenders moet er onder meer voor zorgen dat de verkiezingen aan het eind van deze maand vrij en eerlijk verlopen. Verder moet Minusma onder meer toezicht houden op het ontwapenen van de Toeareg-beweging MNLA, burgers beschermen en ondersteuning geven aan humanitaire hulp.

Begin dit jaar begonnen Franse militairen een militaire interventie in Mali nadat Toearegs en aan al-Qaeda gelieerde groepen grote delen van Noord-Mali hadden veroverd. De extremisten zijn grotendeels verdreven. De Fransen blijven nog zeker tot eind dit jaar in het land.

Vorige week bleek een bijdrage aan de EU-trainingsmissie niet nodig. Het aanbod kwam te laat, de missie bleek al gevuld. Er nemen meer dan 20 EU-lidstaten aan deel en veel landen blijven tot het eind van de missie.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)ren_naar_Mali__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  zondag 14 juli 2013 @ 23:25:13 #53
94080 VeX-
HAHA..JIJ hebt HEUL veel POSTS
pi_128955449
Militairen uit Mali op Quatorze Juillet

In Parijs hebben militairen uit verschillende Afrikaanse landen meegelopen in de parade ter ere van de nationale feestdag, Quatorze Juillet.

De Afrikaanse militairen liepen voor het eerst mee in de parade. Ze worden zo geëerd voor hun strijd tegen terrorisme op het continent, zei president Hollande.

Zestig soldaten uit Mali openden het défilé. Ze marcheerden langs Franse militairen die in het land hebben gevochten. De andere Afrikaanse militairen zijn blauwhelmen van de VN-macht in Mali.
Militaire parade

In totaal liepen in de stoet bijna 5000 militairen mee. Ook vlogen er 58 vliegtuigen en 35 helikopters boven de parade, en reden er 265 militaire voertuigen mee.

De militaire parade op de Champs-Elysées was, mede door het zonnige weer, drukbezocht. President Hollande reed ook mee. Hij stond in een open militaire jeep.

Aan het begin van de parade werd de president getrakteerd op boegeroep. Tegenstanders van het homohuwelijk hadden zich langs de route verzameld. Vijftien mensen werden aangehouden. In mei zette Hollande zijn handtekening onder een wet die het homohuwelijk mogelijk maakte.
Bestorming van de Bastille

Op Quatorze Juillet wordt de bestorming van de Bastille in 1789 herdacht. Die was het begin van de Franse revolutie. De militaire parade is een van de hoogtepunten van de feestdag.

http://nos.nl/artikel/529(...)uatorze-juillet.html

Toch wel een mooie gebaar van de fransen
Life is just a series of peaks and troughs, yeah. And you don't know whether you're in a trough until you're climbing out, or on a peak, 'till you're coming down. And that's it. - David Brent
  dinsdag 16 juli 2013 @ 18:58:10 #54
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_129015647
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2013 00:05 schreef DMania het volgende:
Ik heb zo het gevoel dat wat hier eerder al gezegd was, Afrika het nieuwe Afghanistan gaat worden. Ik denk dat in een paar jaar de extremisten en groepen daarheen gaan en dat daar dan een nieuw conflictgebied ontstaat..
Al
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 18 juli 2013 @ 14:45:17 #55
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_129084152
'Niet meer Nederlanders nodig in Mali'

BRUSSEL -
Voor de Europese militaire missie in het Afrikaanse Mali zijn niet meer Nederlanders nodig. De commandant van de missie, de Franse generaal Francois Lecointre, verwacht geen verdere bijdrage van Nederland.

Lecointre zei dat woensdag op een persconferentie in Brussel. Aan de trainingsmissie voor Malinese soldaten doet een Nederlander mee. Met een Luxemburger zit hij in de staf van een groep Belgische militairen. Zij beschermen de Europese trainers.

De generaal wees op de omvangrijke taalproblemen bij de training, omdat veel Europese militairen geen Frans spreken en de Malinese soldaten ook niet allemaal. Er worden dan ook veel tolken ingezet. Nederlanders zouden de missie nog multinationaler maken met nog meer taalproblemen, liet Lecointre doorschemeren.

Nederland bood militairen voor de missie aan toen andere EU-lidstaten al de benodigde manschappen hadden beloofd. Tijdens de missie, die vooralsnog tot volgend voorjaar duurt, moeten echter lichtingen worden vervangen.

Lecointre, die zelf binnenkort wordt vervangen, pleitte voor verlenging van de missie. De huidige missie traint vier van de acht bataljons van het leger. De Fransman vindt dat ook de andere helft moet worden opgeleid om te voorkomen dat islamistische extremisten weer greep op het land krijgen.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)_ers_in_Mali___.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 19 oktober 2013 @ 15:06:07 #56
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_132324517
Nederlandse commando's en Apaches naar Mali

Nederland wil een forse militaire bijdrage leveren aan de VN-vredesmissie in het Afrikaanse Mali. Het kabinet lijkt aan te sturen op een Nederlandse inbreng in het hoogste geweldsspectrum, met commando's en Apache-gevechtshelikopters.

Dat melden bronnen rond het kabinet aan RTL Nieuws.

Volgens het plan worden ongeveer 300-400 Nederlanders uitgezonden naar het noorden van Mali. De ministerraad neemt binnenkort een besluit, maar wanneer precies is niet bekend. Met de deelname hoopt het kabinet de geschonden internationale reputatie te herstellen. De positie van Nederland heeft veel schade opgelopen door twee mislukte pogingen om mee te doen aan de EU-missie in Mali eerder dit jaar.

Over de excacte invulling van de missie moet nog een besluit worden genomen. Vandaag kwam de Volkskrant met een mogelijk scenario van de missie in Mali. Dat zou kunnen kloppen, maar er kunnen ook nog punten wijzigen. Vermoedelijk gaan de militairen zich in ieder geval bezig houden met het verzamelen van inlichtingen.

Bron: http://www.rtlnieuws.nl/n(...)en-apaches-naar-mali
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_132325239
lijkt me een interessante en goede missie voor Nederland. Eindelijk weer eens een nuttige missie na al die zinloze missies in Afghanistan!
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 19 oktober 2013 @ 16:39:52 #58
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_132326912
AFMP onder voorwaarden voor missie naar Mali

DEN HAAG -
De militaire vakbond AFMP stelt duidelijke eisen aan een mogelijke Nederlandse bijdrage aan de VN-missie in Mali. De bond wil onder meer dat Nederland voldoende troepen stuurt en duidelijke afspraken maakt met VN-partners in het Noord-Afrikaanse land, zei AFMP-voorzitter Anne-Marie Snels zaterdag.

Volgens Snels kan een missie in Mali een „mooie testcase” zijn voor Defensie, dat ondanks de bezuinigingen denkt dergelijke internationale missies goed te kunnen uitvoeren. De militaire vakbond vindt het wel belangrijk dat er „echt voldoende capaciteit” naar het land gaat. „We willen geen herhaling van Srebrenica.” Snels liet weten nog niet met de regering gesproken te hebben over de kwestie.

Van regeringszijde wordt overigens nog geen duidelijkheid gegeven of Nederland inderdaad een grote bijdrage wil leveren aan de VN-missie in Mali, zoals de Volkskrant zaterdag meldde. Nederland wil volgens de krant onder meer commando's, inlichtingenofficieren en gevechtshelikopters naar Mali sturen. Het zou gaan om zo'n vierhonderd man.

Hoewel officieel nog geen besluit is genomen, klonken zaterdag in Den Haag al sceptische geluiden. Zo sprak de SP over een „ondoordachte deelname aan een missie, louter vanwege het herstellen van 'reputatieschade”. De partij wil overigens pas definitief oordelen over de operatie als er over enkele weken een kabinetsbesluit ligt.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)sie_naar_Mali__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_132327227
Op France2 was een documentaire over de Franse missie Operation Serval in Mali. Hier terug te kijken http://www.france2.fr/emi(...)lme-sa-guerre_137109
pi_132570867
Vraagje : als we dalijk naar Mali gaan, wat ik denk eigenlijk wel vast staat, dan gaan dus het KCT en Apaches daarheen, maar gaat MARSOF ook, ik geloof dat die gasten ook wel zin hebben in een missie. Ik had ook ergens gelezen dat Marco Kroon 4 November weer intreed bij het KCT en de geruchten daarvan waren dat hij het zooitje daar ging leiden. ( in Afrika )

Daarnaast vind ik het sws al raar dat er in het nieuws wordt gesproken over dat er misschien Special Forces naar Mali gaan, hoort dat niet geheim te zijn dan, ze deden toch alles in het geheim??

Wordt onze SF eigenlijk in het algemeen veel ingezet zoals Navy SEALs, we weten dat ze naar Afghanistan zijn geweest maar daar zaten ook andere troepen, maar bijvoorbeeld een nieuw gebied uhmmm Kazakhstan, ik noem maar even een gek voorbeeld.
  zaterdag 26 oktober 2013 @ 10:38:10 #61
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_132576734
Je moet minder veel horen en denken, meer kijken en afwachten :)
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
pi_132579202
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 oktober 2013 10:38 schreef Pumatje het volgende:
Je moet minder veel horen en denken, meer kijken en afwachten :)
Ja snap ik als het gaat om dat Marco Kroon gedoe, ik zelf weet echt niet of dat waar zal zijn dus ja dat is afwachten. Maar dat over of MARSOF ook gaat en onze SF in het algemeen veel wordt ingezet en over dat het in het nieuws is gekomen was gewoon een vraag, dan kan ik lang afwachten maar ofdat het antwoord er komt... ;)
pi_132585937
Je kunt best aankondigen dat je van plan ben SF of MARSOF in te zetten. Dit doet Nederland om internationaal aanzien te verwerven. Mali is groot dus de rebellen hebben er vrij weinig aan. Zoals je weet kan de SF altijd opduiken en zijn de taken verder natuurlijk strikt geheim.
pi_132610223
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 oktober 2013 15:33 schreef Gabrunal_2013 het volgende:
lijkt me een interessante en goede missie voor Nederland. Eindelijk weer eens een nuttige missie na al die zinloze missies in Afghanistan!
en waarom is dit nuttig en afghanistan niet?
pi_132618529
quote:
1s.gif Op zondag 27 oktober 2013 11:03 schreef Bouke-p het volgende:

[..]

en waarom is dit nuttig en afghanistan niet?
Omdat Amerika de oorlog in Afghanistan begon en Frankrijk in Mali

:') :') :')
  zondag 27 oktober 2013 @ 15:16:52 #66
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_132618851
quote:
1s.gif Op zondag 27 oktober 2013 11:03 schreef Bouke-p het volgende:

[..]

en waarom is dit nuttig en afghanistan niet?
Er was geen duidelijk doel. We hebben niets met Afghanistan, de mensen willen ons niet. Er is dan ook niets bereikt. Zonder doel,weet je niet waar je heen moet. Dit is dan ook gebleken. Kortom we hadden en hebben er niets te zoeken.Je ziet dan ook dat de missie 1 grote mislukking is geworden. Het enige motief dat ik kan bedenken is solidariteit met dé Amerikanen.maar ook zij zijn niets opgeschoten met deze oorlog.

In Mali daarentegen hebben we als Europa een speciale verantwoording. De problemen zijn daar door onszelf veroorzaakt. De domme en ondoordachte missie tegen Libië is de directe oorzaak van de burgeroorlog in Mali. Wij hebben de morele plicht hier iets aan te doen. Hier komt bij dat de malinese bevolking WEL een interventie enstabilisatiemacht wil en er al een zwakke,maar wel democratisch regering is, het is aan ons tezorgen dat de extremistische elementen geen kans meer Krijgen in dat land. Iets dat met heldere doelstellingen goed mogelijk lijkt,
pi_132619433
quote:
1s.gif Op zondag 27 oktober 2013 15:16 schreef Gabrunal_2013 het volgende:

[..]

Er was geen duidelijk doel. We hebben niets met Afghanistan, de mensen willen ons niet. Er is dan ook niets bereikt. Zonder doel,weet je niet waar je heen moet. Dit is dan ook gebleken. Kortom we hadden en hebben er niets te zoeken.Je ziet dan ook dat de missie 1 grote mislukking is geworden. Het enige motief dat ik kan bedenken is solidariteit met dé Amerikanen.maar ook zij zijn niets opgeschoten met deze oorlog.

In Mali daarentegen hebben we als Europa een speciale verantwoording. De problemen zijn daar door onszelf veroorzaakt. De domme en ondoordachte missie tegen Libië is de directe oorzaak van de burgeroorlog in Mali. Wij hebben de morele plicht hier iets aan te doen. Hier komt bij dat de malinese bevolking WEL een interventie enstabilisatiemacht wil en er al een zwakke,maar wel democratisch regering is, het is aan ons tezorgen dat de extremistische elementen geen kans meer Krijgen in dat land. Iets dat met heldere doelstellingen goed mogelijk lijkt,
hoelang heb jij in Afghanistan rond gelopen en hoeveel heb je er gesproken die " ons" daar niet wilden hebben? En heb je met eigen ogen gezien wat er opgebouwd is?

En dan nog wat wij er mee opgeschoten zijn? Financieel erg veel, kijk alleen al naar de G20 waar we opeens mochten aanschuiven....

En dan Mali, waarom Afghanistan niet en afrika wel, ik vind je argumenten gewoonweg kul en wederom leuk verzonnen en geeft niks anders weer dan dan dat je geen flauw idee hebt waarover je praat.
pi_132620303
quote:
0s.gif Op zondag 27 oktober 2013 15:09 schreef thesystem het volgende:

[..]

Omdat Amerika de oorlog in Afghanistan begon en Frankrijk in Mali

:') :') :')
_O-
pi_132624626
quote:
0s.gif Op zondag 27 oktober 2013 16:04 schreef Bouke-p het volgende:

[..]

_O-
Het was Sarcastisch he
niet gaan denken dat dat mijn mening is :P
pi_132624713
quote:
1s.gif Op zondag 27 oktober 2013 15:16 schreef Gabrunal_2013 het volgende:

[..]

Wij hebben de morele plicht hier iets aan te doen. Hier komt bij dat de malinese bevolking WEL een interventie enstabilisatiemacht wil en er al een zwakke,maar wel democratisch regering is, het is aan ons tezorgen dat de extremistische elementen geen kans meer Krijgen in dat land. Iets dat met heldere doelstellingen goed mogelijk lijkt,
Same 'ol same 'ol story.

Afghanistan was precies hetzelfde hoor.
Morele plicht, het afzetten van een religieus extremistische dictatuur genaamd de taliban welke stelselmatig de rechten van de mens deed schaden. Geen zin om voorbeelden op te zoeken maar dit kun je zelf wel vinden.

De Noordelijke Aliantie is pro westers en die wilden ons wel daar hebben.

Tevens, 9/11 zegt je iets?
pi_132626110
quote:
0s.gif Op zondag 27 oktober 2013 18:01 schreef thesystem het volgende:

[..]

Het was Sarcastisch he
niet gaan denken dat dat mijn mening is :P
zoiets dacht ik al ;)
pi_132626383
9/11, was dat niet die aanslag door die Saudi's in opdracht van die haatbaard die in Pakistan zat onder de paraplu van de ISI?
pi_132635478
quote:
5s.gif Op zondag 27 oktober 2013 18:50 schreef Radegast het volgende:
9/11, was dat niet die aanslag door die Saudi's in opdracht van die haatbaard die in Pakistan zat onder de paraplu van de ISI?
Als jij dat gelooft jongen.
  zondag 27 oktober 2013 @ 23:07:44 #74
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_132640724
quote:
1s.gif Op zondag 27 oktober 2013 15:16 schreef Gabrunal_2013 het volgende:

[..]

Er was geen duidelijk doel. We hebben niets met Afghanistan, de mensen willen ons niet. Er is dan ook niets bereikt. Zonder doel,weet je niet waar je heen moet. Dit is dan ook gebleken. Kortom we hadden en hebben er niets te zoeken.Je ziet dan ook dat de missie 1 grote mislukking is geworden. Het enige motief dat ik kan bedenken is solidariteit met dé Amerikanen.maar ook zij zijn niets opgeschoten met deze oorlog.

In Mali daarentegen hebben we als Europa een speciale verantwoording. De problemen zijn daar door onszelf veroorzaakt. De domme en ondoordachte missie tegen Libië is de directe oorzaak van de burgeroorlog in Mali. Wij hebben de morele plicht hier iets aan te doen. Hier komt bij dat de malinese bevolking WEL een interventie enstabilisatiemacht wil en er al een zwakke,maar wel democratisch regering is, het is aan ons tezorgen dat de extremistische elementen geen kans meer Krijgen in dat land. Iets dat met heldere doelstellingen goed mogelijk lijkt,
Ik zou niet zo veel vinden als je er zelf nog nooit bent geweest, Bouke heeft een goed punt.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
pi_132666491
quote:
0s.gif Op zondag 27 oktober 2013 15:38 schreef Bouke-p het volgende:

[..]

hoelang heb jij in Afghanistan rond gelopen en hoeveel heb je er gesproken die " ons" daar niet wilden hebben? En heb je met eigen ogen gezien wat er opgebouwd is?

En dan nog wat wij er mee opgeschoten zijn? Financieel erg veel, kijk alleen al naar de G20 waar we opeens mochten aanschuiven....

En dan Mali, waarom Afghanistan niet en afrika wel, ik vind je argumenten gewoonweg kul en wederom leuk verzonnen en geeft niks anders weer dan dan dat je geen flauw idee hebt waarover je praat.
als jij denkt dat Irak, Afghanistan en Libië er beter op geworden z'n na de westerse interventies, droom maar lekker verder dan. Wat Afghanistan betreft, zoals mullah Omar zelf al zei, de Amerikanen hebben tijd, wij hebben alle tijd. .. Check the facts voordat je wat roept. Of blijf vooral geloven insprookjes..
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')