abonnement Unibet Coolblue
  Eindredactie Frontpage / Forummod zondag 6 januari 2013 @ 22:45:34 #101
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_121250639
Waldebert? Zijn dit ook mensen van "Der Windhund"?

"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_121250861
KIJK DeParo, zo mag ik het graag zien.

Ieder heeft zijn of haar mening hierover en we mogen blij zijn DAT we dat mogen!!

Mijn familie heeft ook een geschiedenis met de oorlog bijvoorbeeld. Een opa die in het Nederlandse leger gevochten heeft tegen de Duitsers en verschrikkelijke dingen meegemaakt heeft. Mijn andere opa die ondergedoken zat omdat hij anders naar Duitsland moest te werken. En zo zijn er nog een aantal verhalen die ik van mensen ken die dicht bij mij staan die ook niet al te fraai waren.

Iedereen mag zijn of haar mening hebben, maar als je niet het gesprek 1 op 1 met degenen aangegaan bent waar je de mening over hebt is het in mijn ogen een beetje oneerlijk. Ook degenen die het niet eens waren met DeParo zijn ook zeker welkom. Dan kunnen jullie je mening daarna ook behouden of misschien wel veranderen.

[ Bericht 0% gewijzigd door Waldebert op 06-01-2013 23:03:08 ]
pi_121250923
@ Cobra4, sterker nog... de eerste Duitse soldaat die je in beeld krijgt, ben ik.

Zo werken we dus ook mee aan promotiefilmpjes voor musea, geven tekst en uitleg in uniform in diezelfde musea en we hebben een tijdje terug meegespeeld in een korte film voor opkomende filmmakers van de NTR en ze daar historisch advies bij gegeven als Duits maar ook als verzetsmensen.

[ Bericht 64% gewijzigd door Waldebert op 06-01-2013 23:00:19 ]
  Eindredactie Frontpage / Forummod zondag 6 januari 2013 @ 23:02:49 #104
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_121251624
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2013 22:50 schreef Waldebert het volgende:
@ Cobra4, sterker nog... de eerste Duitse soldaat die je in beeld krijgt, ben ik.

Zo werken we dus ook mee aan promotiefilmpjes voor musea, geven tekst en uitleg in uniform in diezelfde musea en we hebben een tijdje terug meegespeeld in een korte film voor opkomende filmmakers van de NTR en ze daar historisch advies bij gegeven als Duits maar ook als verzetsmensen.
:D

Interessant. En nog veel meer beeldmateriaal te vinden op youtube zie ik nu. Dat ga ik zo even op mijn gemak bekijken.
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_121252978
En als ik zo vluchtig het gehele topic eens doorgelezen heb, moet ik met de kennis die ik na zoveel jaar musea, boeken, films, documentaires, persoonlijke verhalen etc. heb wel melden dat velen van jullie de voorgeschiedenis, de denkwijze van toen en bijvoorbeeld de omstandigheden van toen niet goed mee laten tellen in jullie commentaar. DeParo komt dan nog met de meest doordachte commentaren, hoewel hier en daar ook zeker nog wat van elkaar geleerd kan worden in een persoonlijk gesprek.

Vooral met zulke, kennelijk nog steeds, gevoelige onderwerpen wil ik wel iedereen aanraden eerst wat voorwerk qua historie te doen voordat je iets post op wat voor forum dan ook.
Dit is wat wij met onze verenigingen, Geallieerd, burger of Duits, namelijk ook doen zodat we altijd de correcte informatie kunnen geven op idd fora, evenementen, historisch advies verstrekken etc.
  maandag 7 januari 2013 @ 03:19:39 #106
85331 zalkc
AKA Coracle
pi_121258646
Op youtube is er wel een filmpje te vinden,. Dit is een filmpje dat Disney gemaakt heeft voor propaganda aan het thuisfront in de VS.

Het klinkt raar maar het is verschrikkelijk laagdrempelig en propagandistisch, maar het geeft wel een beeld, iets vertekend weliswaar, van opgroeien in Duitsland in die tijd.

En nee, ik wil geen discussie aanwakkeren of dit klopt, ik hoop alleen dat er een iets genuanceerder beeld ontstaat over het individu. Velen denken ook dat ze zeker weten in het verzet zouden zitten als ze toen geleefd hadden, maar de realiteit is toch echt anders geweest, en ook ik zou dat niet doen, hooguit na een biertje zeggen dat ik die "moffen" niet mag. Maar dat was ook mijn verzetsdaad geweest ;)

on topic:
Top, jammer heb ik geen tijd :(
Jahaaa.. Mijn mening verandert vaak. Niet dat ik niet weet wat ik zeg. Maar ik houd mij liever niet vast aan oude denkbeelden als nieuwe beter zijn...
  maandag 7 januari 2013 @ 03:39:45 #107
85331 zalkc
AKA Coracle
pi_121258797
Trouwens, wel gaaf dat jullie dit doen. Juist kennis over die tijd en het levend houden van die geschiedenis is een belangrijke taak. ik ben blij dat jullie daar aan mee werken.

Mensen zijn nog steeds geneigd om eenzijdig naar een situatie te kijken en denken dat er een duidelijk goed en fout was in die tijd. Juist inzicht in de werkelijkheid geeft mensen de mogelijkheid om in grijstinten te gaan denken en uiteindelijk een andere belevingswereld te respecteren, of je het er mee eens bent of niet. "Vijanddenken", is een gevaarlijk iets, uiteindelijk zit er in de tegenpartij ook iemand die alleen maar zich afvraagt of hij het "goed" doet en eigenlijk het liefst vrede heeft ware het niet dat "hun" (de vijand) die oorlog wilden. Als iemand je kameraden afschiet ben je niet zo politiek meer, dan is het per definitie een slecht persoon in jouw ogen.

Zodra we terugvallen in het denken van "zij zijn slecht en wij zijn goed" staat een herhaling van de geschiedenis voor de deur.

Er zijn zat verhalen, uit elke oorlog, dat juist op de momenten dat men de ander sprak en leerde kennen, de meningen werden bijgesteld. De Amerikaanse burgeroorlog is wel het duidelijkst daarin, de soldaten wisten waar ze voor vochten en wisten dat diegene aan de andere kant niet anders was als dat zij zelf waren.
Jahaaa.. Mijn mening verandert vaak. Niet dat ik niet weet wat ik zeg. Maar ik houd mij liever niet vast aan oude denkbeelden als nieuwe beter zijn...
pi_121270491
quote:
14s.gif Op zondag 6 januari 2013 21:23 schreef karton2 het volgende:
Zou graag mee willen doen maar:
- Wil het rustig aan doen met de spaarcentjes
- Weinig tijd
- Veel werk

Die bivak lijkt me stiekem nog het gaafst. In weer en wind in je schuttersputje, vuurtje erbij en blik bonen naar binnen werken. _O_ Alleen om die bivak zou ik me al op willen geven :')
ja het is echt heel erg leuk om weer eens nat koud en hongerig te zijn. ik vind dit soort dingen allemaal maar kinderachtig.wel stoer rond willen lopen, maar te schijterig om het echte leger in te gaan.
pi_121271108
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2013 22:21 schreef DeParo het volgende:
Mijn voornaamste vraag aan TS blijft staan waarom hij dan per se zich in een Duits kostuum wilt steken en waarom het niet van een willekeurig ander land kan zijn?
Imo staat dat al in de OP:

quote:
Deze uitbeelding komt voort uit de gedachte dat de bevrijding van Europa iets anders moet zijn geweest dan rondrijden in een Jeep, cola drinken en meisjes kussen en dat ook de donkere kant van het verhaal zijn plaats moet hebben, hoe weerzinwekkend deze kant ook kan zijn.
- En zoals pijn ook een vorm van voelen is, laat kou me weten dat ik wist wat warmte was.
- Ik ben de reden voor wie voor zijn lijden reden zoekt!
- Those people who tell you not to take chances, they are all missing on what life is about.
pi_121272341
quote:
ja het is echt heel erg leuk om weer eens nat koud en hongerig te zijn. ik vind dit soort dingen allemaal maar kinderachtig.wel stoer rond willen lopen, maar te schijterig om het echte leger in te gaan.
Door deze hobby, door het maar kort meemaken van bepaalde situaties en weersomstandigheden ben ik JUIST in gaan zien dat ik me niet voor defensie aan zou willen melden. Je kan je een hele kleine voorstelling maken van hoe het geweest heeft moeten zijn en dat is voor mij iig al voldoende om dit nooit in het echt mee te willen maken.

Het blij mogen zijn dat je na een weekend iig weer warm thuis kan komen en het inzicht hebben dat je met heel weinig heel gelukkig kan zijn is voor mij ook iets wat uit deze hobby naar boven komt. Daarnaast nog eens het besef van hoeveel vrijheid wij hier wel niet hebben in Nederland... dat kan ook prima anders.
pi_121272725
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2013 21:39 schreef DeParo het volgende:

[..]

In dat geval ga ik actief op zoek na de Russische variant!
Ik mag hopen dat je op de hoogte bent van de misdaden die door de Russen zijn begaan?

Los van wie wat heeft gedaan in de oorlog moet voor alle partijen re-enactment mogelijk zijn.
Ik heb geen speciaal talent. Ik ben slechts nieuwsgierig.
pi_121273061
quote:
14s.gif Op zondag 6 januari 2013 21:23 schreef karton2 het volgende:
Die bivak lijkt me stiekem nog het gaafst. In weer en wind in je schuttersputje, vuurtje erbij en blik bonen naar binnen werken. Alleen om die bivak zou ik me al op willen geven


Dat doen we wel vaker. Ik werk vaker mee met Project 1944

Hier een voorbeeld van het authentiek koken: http://www.project1944.be/Kochen/Kochen.html

Een van de gavere dingen die we de laatste jaren hebben gedaan is het authentiek oversteken van een rivier met je basisuitrusting. Hierbij maakten we drijfzakken van onze tentzeilen met al onze uitrusting erin ( die toch droog bleef ). Dit hadden we gevonden in authentieke handboeken. Ik zal nog een fotoproject van laatst plaatsen op dit forum.















pi_121273684
ik zie op de 3e foto van onder dat een soldaat een id plaatje om heeft.Laten jullie deze maken of is dit een orginele uit ww2?
nee echt niet !
pi_121273774
Het is natuurlijk een haast onmogelijke zoektocht om voor eenieder van onze leden een origineel naamplaatje behorend aan onze eenheid te vinden. Ik heb zelf een originele, maar we maken ze ook zelf na zodat de juiste bestempeling erin staat.
pi_121336734
Om even de niet-glorieuze Duitse kant te laten zien die we ook uitbeelden.

quote:
Afgelopen weekend een photoshoot gehad samen met Erik Suijkerbuijk en de heren van 'Project 1944' (http://www.project1944.be). Foto's op klein formaat door Antigoon, de foto's op groot formaat van Erik Suijkerbuijk.

-----------
October 1944, in the area NW of Antwerp near the Dutch border a small group of German soldiers is cut of from their unit and decided to surrender.

They approach the British lines and are allowed to cross them. They are than lined up and have to remove all equipment and empty the pockets for a first search

After that they are loaded up and driven to the rear
-------





































pi_121342429
Leuk dat jullie dat doen! Succes met het vinden van nieuwe mensen ;) En jammer van die discussie hier hoor.
Om aan te geven hoe hoog Erdogan het moederschap acht, gaf hij een voorbeeld uit de praktijk. ''Ik kuste wel eens de voeten van mijn moeder omdat ze naar het paradijs roken. Zij wierp me dan een zedige blik toe en huilde soms.''
pi_121344862
Ik vind die fotoshoots met tekst en uitleg echt prachtig. _O_
pi_121354276
Mooie foto's, echt tof om te zien!
  † In Memoriam † woensdag 9 januari 2013 @ 15:25:02 #119
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_121354624
De Britten hebben sten's.
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
pi_121369864
mooie foto serie weer !
nee echt niet !
  donderdag 10 januari 2013 @ 15:02:03 #121
310170 kawa4
gratis is goed!!!!
pi_121394284
lijkt wel echt mooi om dit als hobby te hebben, (of het nou duits, engels russisch, of een ander land is)
alleen lijkt het me ook wel een beetje een prijzige.
heb de facebook pagina geliked, en we zullen het eensch volgen

is er ook een mogelijk om eerst een paar keer te komen kijken, of het wel of niet iets is???
want op zich lijkt het me wel wat
mee bekant vangde gin haas.
pi_121396544
Ik zie op jullie site dat er nog geen planning is van 2013. Ik zou het graag een keer aanschouwen hoe dit allemaal gaat. Het is zo ontzettend interessant wat jullie doen.
History became legend, legend became myth.
pi_121401557
@ kawa4, elke laatste zondag van de maand hebben we een oefendag op fort Vechten te Bunnik.
Daar trainen ook andere verenigingen en komen mensen met dezelfde hobby samen voor een gezellig dagje. Het fort is gewoon voor iedereen open, maar wil je specifiek een keer bij ons komen kijken, stuur dan mij even een berichtje. Dan kunnen we tijd voor mensen vrij maken die die dag komen kijken.

@ valek, na onze eerste oefendag van januari gaan we ook de kalender wat meer invullen. Dus is het niet op de website, dan op onze Facebookpagina waar deze weer wat meer ingevuld zal passeren.
pi_121494817
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2013 07:37 schreef DeParo het volgende:
Waarom Duits waarom niet gewoon Russisch of Amerikaans? Waarom toch telkens die fascinatie met die smerige moffen wat is nou echt, en niet die onzin van de laatste alinea, de meerwaarde daarvan?

Ik snap die hele fascinatie in dit topic voor die moffen ook niet, ook de grootste flauwekul als je leest dat ze meededen omdat ze ook 'moesten'.

Een goede Duitse soldaat uit de Tweede Wereldoorlog is nog altijd een dode Duitse soldaat.

Punckt, ende, schluss und jetzt abhauen.
"You can call me Susan if it makes you happy"
pi_121494823
Trouwens, het wel naspelen maar als het echt was geweest wel na 1 minuut 7 kleuren stront in de broek schijten en om je mama roepen........... :')

[ Bericht 25% gewijzigd door TLC op 13-01-2013 07:45:16 ]
"You can call me Susan if it makes you happy"
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')