Waarom dat?quote:[quote] 0s.gif Op woensdag 2 januari 2013 14:50 schreef Quinazoline het volgende:
Ik hoop dit jaar mijn promotie af te ronden, succesvol te verdedigen en dan een leuke baan te gaan vinden. Ben er wel klaar mee eigenlijk.
Nou ja, dit topic gaat over wetenschappers en ik ben nu juist "slechts" bezig met een universitaire studie dus eigenlijk nog geen echte wetenschapper Dus ik lees en leer zoveel mogelijk van al die briljante mensen in dit topic Maar idd, die interesse is er zeker!quote:Op woensdag 2 januari 2013 20:44 schreef NaturalScience het volgende:
@RobertoCarlos: Waarom heb jij eigenlijk nooit een academische opleiding proberen te volgen als ik dat vragen mag?
Althans, deze suggestie opper ik nu gebaseert op de beschrijving in de OP.
Je lijkt me er geïnteresseerd genoeg voor.
Thanks Lijstje moet nog wel aangepast worden. Ik neem aan dat als er dingen niet kloppen of toegevoegd moeten worden dat men dat even roept hiero.quote:Op woensdag 2 januari 2013 20:39 schreef NaturalScience het volgende:
Leuk OP lijstje met leden!
Ik zie het nu pas.
Door even te melden, wat je doet en waar je dat doet Zet ik je er even bij.quote:Op woensdag 2 januari 2013 20:40 schreef ATuin-hek het volgende:
Pfff.... monster paper is klaar. Meer dan 8k woorden, 29 pagina's. Nu nog kijken wat de prof er van zegt.
Hoe kan ik trouwens lid worden van de club?
Phd neuroimaging in Nijmegen. Werk aan het verbeteren van analyse en het meten van resting state FMRIquote:Op woensdag 2 januari 2013 21:03 schreef RobertoCarlos het volgende:
[..]
Door even te melden, wat je doet en waar je dat doet Zet ik je er even bij.
Done! Welcome to the clubquote:Op woensdag 2 januari 2013 21:09 schreef ATuin-hek het volgende:
[..]
Phd neuroimaging in Nijmegen. Werk aan het verbeteren van analyse en het meten van resting state FMRI
Thxquote:
En dat allemaal ondanks mijn gebrekkige spelling hierquote:Op woensdag 2 januari 2013 22:49 schreef Quoi het volgende:
[..]
Leuke OP Mag er ook nog bij dat ik gepromoveerd ben? *glim*
Ja, dat kun je wel zeggen ja.quote:Op woensdag 2 januari 2013 22:54 schreef Quoi het volgende:
[..]
En dat allemaal ondanks mijn gebrekkige spelling hier
Tuurlijkquote:Op woensdag 2 januari 2013 22:49 schreef Quoi het volgende:
[..]
Leuke OP Mag er ook nog bij dat ik gepromoveerd ben? *glim*
Project loopt niet, ik vind het onderwerp niet meer interessant, project zou uit een team bestaan maar bestaat bijna sinds het begin alleen uit mij. En dat was wat ik nou juist niet wilde. Ik had 2 jaar geleden moeten stoppen, maar daar is het nu te laat voor.quote:
Erg herkenbaar! Mijn spelling is ook enorm slecht.quote:Op woensdag 2 januari 2013 22:54 schreef Quoi het volgende:
[..]
En dat allemaal ondanks mijn gebrekkige spelling hier
Dat inderdaad ook.quote:Op donderdag 3 januari 2013 13:01 schreef Norrage het volgende:
Alsof je je concentreert op posts op een forum Ik blijf het niet snappen. Ik let totaal niet op grammatica en spelling hier, is dat raar? Het is maar een forum....
Het is toch je visitekaartje. En ook kennen we jou alleen als Norrage, het zegt toch iets over de persoonlijkheid van Norrage.quote:Op donderdag 3 januari 2013 13:01 schreef Norrage het volgende:
Alsof je je concentreert op posts op een forum Ik blijf het niet snappen. Ik let totaal niet op grammatica en spelling hier, is dat raar? Het is maar een forum....
Tsja, als je belangrijk vindt hoe mensen je op een forum kennen...quote:Op donderdag 3 januari 2013 13:17 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Het is toch je visitekaartje. En ook kennen we jou alleen als Norrage, het zegt toch iets over de persoonlijkheid van Norrage.
Ik vind het helemaal geen leuke discussie en wil er eigenlijk geen woord meer aan spenderen, maar vooruitquote:Op donderdag 3 januari 2013 12:44 schreef NaturalScience het volgende:
[..]
Erg herkenbaar! Mijn spelling is ook enorm slecht.
Maar om de één of andere reden spel ik vrijwel altijd correct in het Engels.
Het zal wel iets met de Nederlandse taal vandoen hebben.....
Wel goed dat je gewoon bezig blijftquote:Op donderdag 3 januari 2013 17:04 schreef Bosbeetle het volgende:
Zo dat lege bierkratjes sorteren en stapelen is best wel zwaar werk om 8 uur aan één stuk te doen, heb nu blaren en blauwe plekken (ik ben niets gewend )
Respect voor de Polen die dat dag in dag uit doen.
Mocht je ook wat van de inhoud van die kratjes opdrinken?quote:Op donderdag 3 januari 2013 17:04 schreef Bosbeetle het volgende:
Zo dat lege bierkratjes sorteren en stapelen is best wel zwaar werk om 8 uur aan één stuk te doen, heb nu blaren en blauwe plekken (ik ben niets gewend )
Respect voor de Polen die dat dag in dag uit doen.
De schimmel stond op de meeste flesjes dus liever nietquote:Op donderdag 3 januari 2013 17:14 schreef Norrage het volgende:
[..]
Mocht je ook wat van de inhoud van die kratjes opdrinken?
nopequote:Op donderdag 3 januari 2013 17:11 schreef Operc het volgende:
[..]
Wel goed dat je gewoon bezig blijft
Nog steeds niets gehoord van je sollicitatie?
Docent Nederlands schat ik zo inquote:Op donderdag 3 januari 2013 18:13 schreef RobertoCarlos het volgende:
@Kees22, wat doe jij in de wetenschap, dan kan ik je ook in de OP zetten
Dat vind ik inderdaad raar.quote:Op donderdag 3 januari 2013 13:01 schreef Norrage het volgende:
Alsof je je concentreert op posts op een forum Ik blijf het niet snappen. Ik let totaal niet op grammatica en spelling hier, is dat raar? Het is maar een forum....
Mooie pleidooi vóór het publiceren van niet-effectieve interventies. Daar worden interventies alleen maar beter vanquote:Op vrijdag 4 januari 2013 06:38 schreef Lyrebird het volgende:
Effe iets anders.
Ik heb de afgelopen week zo'n twee kilo oliebollen gebakken, in 3 batches en had bij de 3e batch het proces volledig onder controle. Valt nog niet mee, goede oliebollen bakken.
Waarom dit in W&T, en niet in het kookhoekje? Nadat ik niet tevreden was met de kwaliteit van de eerste batch merkte ik dat m'n W&T achtergrond begon op te spelen. Waarom waren de oliebollen niet perfect, en hoe krijg ik een perfecte oliebol? Blijkt dat de recepten die je online vindt maar de helft van het verhaal vertellen.
Niet alleen moet het beslag de juiste smaak en viscositeit hebben, ook de temperatuur van de olie luistert heel erg nauw. Te koud en je oliebollen worden te vettig. Te warm en ze worden te hard (verbrand) en garen niet genoeg. Bij de juiste temperatuur zie je ze netjes tot een bol uitgroeien, zelfs als je het beslag als een kubus in de olie zou knikkeren. Lukt trouwens alleen als de viscositeit van het beslag precies goed is: te visceus beslag en je eet stopverf; niet visceus genoeg en je krijgt allemaal stalagtieten.
Mijn recept:
* 500 gram witte bloem
* 12 gram gedroogde gist
* 10 gram zout
* 25 gram suiker
* 10 gram kaneel
* 1 ei
* 1 zakje gewelde rozijnen
* 350 gram melk (warm)
* 150 gram Suntory donker bier (warm) - Guiness moet ook lukken
* 50 gram roomboter (opgelost in de warme melk/bier)
* Grote kom of emmer
* Olie in pan of friteuse (heb zelf 1.5l olie in pan gebruikt)
* Ijsschep. Heb vroeger ook twee lepels gebruikt. Maakt eigenlijk niet uit wat je gebruikt, als je beslag maar goed is en je olie op de juiste temperatuur.
Mix de vaste bestanddelen bij elkaar (muv de rozijnen) in de kom en voeg dan langzaam de vochtige bestanddelen (mix van bier, melk, boter) toe. Afhankelijk van wat voor een bloem je gebruikt, zul je iets meer of iets minder vocht nodig hebben dan dat ik hier aangeef. Het beslag moet zeer stevig zijn, zeker niet van je garde afvallen, maar niet zo stevig/droog dat het tot harde uitsteeksels op de oliebol leidt. Hiermee kun je het beste zelf experimenteren, zoals ik gedaan heb. Deze stap is cruciaal - doe je het niet goed dan heb je slechte oliebollen. Als je de juiste stevigheid bereikt hebt, gaan de rozijnen er doorheen. Uur laten rijzen op een warme plek met een theedoek over de emmer.
Olie warm laten worden. Ik had - zeer onwetenschappelijk en daarom ietswat onbevredigend - geen thermometer, dus durf niet te zeggen wat de beste temperatuur voor de olie is. Maar ik weet wel op welke stand het gas (van mijn Japans gasfornuis) moet staan. Bak de oliebollen met z'n drieen tegelijk in zo'n 5 a 6 minuten gaar. Je kan ze na 3 minuten omkeren, maar als het goed is, draaien ze na zo'n 3 minuten vanzelf om (alhoewel het niet altijd goed is). Serveren met poedersuiker. Japanners zijn er dol op!
Natuurlijk let ik wel op mijn spelling en zo, maar als ik een sollicitatiebrief schrijf natuurlijk heel wat meer. Ik zie gewoon niet in waarom je het een in godsnaam met het ander zou vergelijken.quote:Op vrijdag 4 januari 2013 00:18 schreef Kees22 het volgende:
[..]
Dat vind ik inderdaad raar.
Ik let altijd op spelling en grammatica en zelfs op uitspraak.
Wat is er onbegrijpelijk aan? Als je communiceert met anderen houd je je toch aan de regels van die communicatie.
Ik snap jouw redenering werkelijk niet. Ik begrijp zelfs niet hoe je op de ene plaats wel en op de andere niet correct kunt spellen.
Ik bak elk jaar oliebollen, met een gaandeweg acceptabeler resultaat. Gaandeweg is over 20 jaar of zo.quote:Op vrijdag 4 januari 2013 06:38 schreef Lyrebird het volgende:
Effe iets anders.
Ik heb de afgelopen week zo'n twee kilo oliebollen gebakken, in 3 batches en had bij de 3e batch het proces volledig onder controle. Valt nog niet mee, goede oliebollen bakken.
Waarom dit in W&T, en niet in het kookhoekje? Nadat ik niet tevreden was met de kwaliteit van de eerste batch merkte ik dat m'n W&T achtergrond begon op te spelen. Waarom waren de oliebollen niet perfect, en hoe krijg ik een perfecte oliebol? Blijkt dat de recepten die je online vindt maar de helft van het verhaal vertellen.
Niet alleen moet het beslag de juiste smaak en viscositeit hebben, ook de temperatuur van de olie luistert heel erg nauw. Te koud en je oliebollen worden te vettig. Te warm en ze worden te hard (verbrand) en garen niet genoeg. Bij de juiste temperatuur zie je ze netjes tot een bol uitgroeien, zelfs als je het beslag als een kubus in de olie zou knikkeren. Lukt trouwens alleen als de viscositeit van het beslag precies goed is: te visceus beslag en je eet stopverf; niet visceus genoeg en je krijgt allemaal stalagtieten.
Mijn recept:
* 500 gram witte bloem
* 12 gram gedroogde gist
* 10 gram zout
* 25 gram suiker
* 10 gram kaneel
* 1 ei
* 1 zakje gewelde rozijnen
* 350 gram melk (warm)
* 150 gram Suntory donker bier (warm) - Guiness moet ook lukken
* 50 gram roomboter (opgelost in de warme melk/bier)
* Grote kom of emmer
* Olie in pan of friteuse (heb zelf 1.5l olie in pan gebruikt)
* Ijsschep. Heb vroeger ook twee lepels gebruikt. Maakt eigenlijk niet uit wat je gebruikt, als je beslag maar goed is en je olie op de juiste temperatuur.
Mix de vaste bestanddelen bij elkaar (muv de rozijnen) in de kom en voeg dan langzaam de vochtige bestanddelen (mix van bier, melk, boter) toe. Afhankelijk van wat voor een bloem je gebruikt, zul je iets meer of iets minder vocht nodig hebben dan dat ik hier aangeef. Het beslag moet zeer stevig zijn, zeker niet van je garde afvallen, maar niet zo stevig/droog dat het tot harde uitsteeksels op de oliebol leidt. Hiermee kun je het beste zelf experimenteren, zoals ik gedaan heb. Deze stap is cruciaal - doe je het niet goed dan heb je slechte oliebollen. Als je de juiste stevigheid bereikt hebt, gaan de rozijnen er doorheen. Uur laten rijzen op een warme plek met een theedoek over de emmer.
Olie warm laten worden. Ik had - zeer onwetenschappelijk en daarom ietswat onbevredigend - geen thermometer, dus durf niet te zeggen wat de beste temperatuur voor de olie is. Maar ik weet wel op welke stand het gas (van mijn Japans gasfornuis) moet staan. Bak de oliebollen met z'n drieen tegelijk in zo'n 5 a 6 minuten gaar. Je kan ze na 3 minuten omkeren, maar als het goed is, draaien ze na zo'n 3 minuten vanzelf om (alhoewel het niet altijd goed is). Serveren met poedersuiker. Japanners zijn er dol op!
Ik heb er ook over lopen nadenken.quote:Op vrijdag 4 januari 2013 21:38 schreef Norrage het volgende:
[..]
Natuurlijk let ik wel op mijn spelling en zo, maar als ik een sollicitatiebrief schrijf natuurlijk heel wat meer. Ik zie gewoon niet in waarom je het een in godsnaam met het ander zou vergelijken.
Bovendien, en dat werd hier boven inderdaad al gezegd, schrijf ik bv Engels al heel anders dan Nederlands. Het feit dat je Engels al niet je native language is maakt al dat je daar al veel meer aandacht aan besteed. En ik heb zelfs mijn sollicitatiebrieven voor Nederlandse instituten in het Engels geschreven.
Je kan voor volgend jaar vast wel een frituurpan en misschien ook wel een geschikte thermometer lenen van een van die Japanners die van jouw oliebollen heeft geproefd. Dan kan je mooi experimenteren met de temperatuur.quote:Op vrijdag 4 januari 2013 06:38 schreef Lyrebird het volgende:
Effe iets anders.
Ik heb de afgelopen week zo'n twee kilo oliebollen gebakken, in 3 batches en had bij de 3e batch het proces volledig onder controle. Valt nog niet mee, goede oliebollen bakken.
Waarom dit in W&T, en niet in het kookhoekje? Nadat ik niet tevreden was met de kwaliteit van de eerste batch merkte ik dat m'n W&T achtergrond begon op te spelen. Waarom waren de oliebollen niet perfect, en hoe krijg ik een perfecte oliebol? Blijkt dat de recepten die je online vindt maar de helft van het verhaal vertellen.
Niet alleen moet het beslag de juiste smaak en viscositeit hebben, ook de temperatuur van de olie luistert heel erg nauw. Te koud en je oliebollen worden te vettig. Te warm en ze worden te hard (verbrand) en garen niet genoeg. Bij de juiste temperatuur zie je ze netjes tot een bol uitgroeien, zelfs als je het beslag als een kubus in de olie zou knikkeren. Lukt trouwens alleen als de viscositeit van het beslag precies goed is: te visceus beslag en je eet stopverf; niet visceus genoeg en je krijgt allemaal stalagtieten.
Mijn recept:
* 500 gram witte bloem
* 12 gram gedroogde gist
* 10 gram zout
* 25 gram suiker
* 10 gram kaneel
* 1 ei
* 1 zakje gewelde rozijnen
* 350 gram melk (warm)
* 150 gram Suntory donker bier (warm) - Guiness moet ook lukken
* 50 gram roomboter (opgelost in de warme melk/bier)
* Grote kom of emmer
* Olie in pan of friteuse (heb zelf 1.5l olie in pan gebruikt)
* Ijsschep. Heb vroeger ook twee lepels gebruikt. Maakt eigenlijk niet uit wat je gebruikt, als je beslag maar goed is en je olie op de juiste temperatuur.
Mix de vaste bestanddelen bij elkaar (muv de rozijnen) in de kom en voeg dan langzaam de vochtige bestanddelen (mix van bier, melk, boter) toe. Afhankelijk van wat voor een bloem je gebruikt, zul je iets meer of iets minder vocht nodig hebben dan dat ik hier aangeef. Het beslag moet zeer stevig zijn, zeker niet van je garde afvallen, maar niet zo stevig/droog dat het tot harde uitsteeksels op de oliebol leidt. Hiermee kun je het beste zelf experimenteren, zoals ik gedaan heb. Deze stap is cruciaal - doe je het niet goed dan heb je slechte oliebollen. Als je de juiste stevigheid bereikt hebt, gaan de rozijnen er doorheen. Uur laten rijzen op een warme plek met een theedoek over de emmer.
Olie warm laten worden. Ik had - zeer onwetenschappelijk en daarom ietswat onbevredigend - geen thermometer, dus durf niet te zeggen wat de beste temperatuur voor de olie is. Maar ik weet wel op welke stand het gas (van mijn Japans gasfornuis) moet staan. Bak de oliebollen met z'n drieen tegelijk in zo'n 5 a 6 minuten gaar. Je kan ze na 3 minuten omkeren, maar als het goed is, draaien ze na zo'n 3 minuten vanzelf om (alhoewel het niet altijd goed is). Serveren met poedersuiker. Japanners zijn er dol op!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |