abonnement Unibet Coolblue
pi_123723323
Ik wil binnenkort aan de spoonbread. Maar geen idee wat het nou precies is: bijgerecht, toetje, hoofdgerecht, lunch.

Heeft iemand hier het Nederlands Bakboek? Is het wat?
  woensdag 6 maart 2013 @ 22:46:49 #252
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_123725360
quote:
1s.gif Op woensdag 6 maart 2013 21:17 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

kaneel :9~
Ben benieuwd! Is dit wel echt een brood of ook meer cake?
het houdt een beetje het midden tussen brood en cake :D overheerlijk wanneer halfwarm gegeten met een likje boter O+
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_123731852
quote:
0s.gif Op zondag 3 maart 2013 16:18 schreef dahippieunicorn het volgende:
Nou hier zijn ze dan!

[ afbeelding ]

Vanille macarons met Dulce de Leche vulling! (Heb maar meteen extra mijn best gedaan op de presentatie, kan ik de foto meteen gebruiken voor een schoolopdracht O-) )
oeh, dat ziet er lekker uit. Beetje jammer dat de macarons niet plat zijn, ik vind die toefjes niet zo mooi.
pi_123740743
quote:
1s.gif Op donderdag 7 maart 2013 01:04 schreef Prego het volgende:

[..]

oeh, dat ziet er lekker uit. Beetje jammer dat de macarons niet plat zijn, ik vind die toefjes niet zo mooi.
Ja klopt, is inderdaad jammer. Maar voor een eerste echte poging vond ik ze best goed gelukt!
pi_123744081
quote:
1s.gif Op woensdag 6 maart 2013 22:46 schreef Mirjam het volgende:

[..]

het houdt een beetje het midden tussen brood en cake :D overheerlijk wanneer halfwarm gegeten met een likje boter O+
klinkt goed! :D
pi_123758997
quote:
0s.gif Op donderdag 7 maart 2013 12:18 schreef dahippieunicorn het volgende:

[..]

Ja klopt, is inderdaad jammer. Maar voor een eerste echte poging vond ik ze best goed gelukt!
heel goed zelfs, mijn eerste keer waren ze prut, veel te hard aan de buitenkant en van binnen rauw :')
  vrijdag 8 maart 2013 @ 15:00:06 #257
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_123791875
'The Best Bananabread 'staat nu in de oven, zal me benieuwen of deze nóg beter is dan de vorige :9
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_123793097
quote:
0s.gif Op woensdag 6 maart 2013 22:14 schreef bloempje-moi het volgende:

Heeft iemand hier het Nederlands Bakboek? Is het wat?
Ik ben er niet kapot van, geen hele bijzondere recepten en de informatie is ook niet spectaculair. (over de kwaliteit van de recepten kan ik niets zeggen, ik kreeg niet echt de behoefte om er iets uit te maken)
  vrijdag 8 maart 2013 @ 16:55:14 #259
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_123796719
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 maart 2013 15:00 schreef Mirjam het volgende:
'The Best Bananabread 'staat nu in de oven, zal me benieuwen of deze nóg beter is dan de vorige :9
Hmm, ik weet niet of dit wat gaat worden. ik haalde hem na anderhalf uur uit de oven, al een half uur langer dan recept zegt, snij hem aan en hij is nog gewoon erg nat van binnen. Nu terug gezet maar of dit nog goed gaat komen..?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 10 maart 2013 @ 14:25:44 #260
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_123865967


Ik heb zojuist gemberkoekjes gebakken :9
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  Moderator / KerstCrewQuizWinner zondag 10 maart 2013 @ 21:41:36 #261
39237 crew  H_T
2733
pi_123886786
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 maart 2013 16:55 schreef Mirjam het volgende:

[..]

Hmm, ik weet niet of dit wat gaat worden. ik haalde hem na anderhalf uur uit de oven, al een half uur langer dan recept zegt, snij hem aan en hij is nog gewoon erg nat van binnen. Nu terug gezet maar of dit nog goed gaat komen..?
Is het voor zondagavond nog wat geworden?
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
  zondag 10 maart 2013 @ 21:42:10 #262
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_123886811
quote:
0s.gif Op zondag 10 maart 2013 21:41 schreef Hawaii_Tim het volgende:

[..]

Is het voor zondagavond nog wat geworden?
Hij is heel nat gebleven. Wel eetbaar, smaak is prima, en hij valt niet uit elkaar, maar héél nat. Dit recept ga ik dus niet nog eens maken.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_124060927


Vandaag weer eens soezen gemaakt en voor de leuk eens gedecoreerd met gekleurd chocolade en een blommetje. De soezen zijn gevuld met Zwitsers room.
pi_124064377
Ziet er lekker uit! Ik had gisteren in een opwelling een bosbessen/walnoten cake gebakken. Ben meteen weer de favoriete collega :-D Was erg lekker en nu uiteraard (en goddank) op. Mag bij ieder kookboek wel een hometrainer aanschaffen.
pi_124330190
Ik vond een vergeten tros bananen, dus vandaag weer bananenbrood maken maar dan het goeie recept :9 :+
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  † In Memoriam † donderdag 21 maart 2013 @ 13:24:21 #266
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_124331809
quote:
0s.gif Op donderdag 14 maart 2013 20:09 schreef LiedjeBackstage het volgende:
[ afbeelding ]

Vandaag weer eens soezen gemaakt en voor de leuk eens gedecoreerd met gekleurd chocolade en een blommetje. De soezen zijn gevuld met Zwitsers room.
Oh wat een snoetjes O+
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_124335203
Ik wil chocoladerozijnen maken, weet iemand of ik de rozijnen het beste kan wellen of niet?

Ennn ik wil ook een poging wagen om die milka popcorn snax na te maken :P de caramel popcorn en chocola is binnen, maar heeft iemand nog een geniaal idee hoe ik de popcorn het beste helemaal kan coaten?
pi_124335805
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 14:57 schreef Bakkerd het volgende:
Ik wil chocoladerozijnen maken, weet iemand of ik de rozijnen het beste kan wellen of niet?

Ennn ik wil ook een poging wagen om die milka popcorn snax na te maken :P de caramel popcorn en chocola is binnen, maar heeft iemand nog een geniaal idee hoe ik de popcorn het beste helemaal kan coaten?
Satéprikker erin en dippen?
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_124336181
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 15:13 schreef Taartje het volgende:

[..]

Satéprikker erin en dippen?
Hmm ik denk dat het dan een érg tijdrovend klusje wordt, als je ze één voor één moet doen :) Maar als je gewoon gesmolten chocola door die popcorn roert worden ze nooit allemaal mooi bedekt natuurlijk..

Ik zit te denken aan muffinvormpjes vol te stouwen met popcorn en dan te gieten? Krijg je wel popcornrepen ipv losse, maar goed..
  donderdag 21 maart 2013 @ 19:56:57 #270
3185 Adelante
To let it go now
pi_124346985


Van het weekend gaan we samen de zebra cheesecake maken :7

http://www.notquitenigella.com/2010/04/27/zebra-cheesecake/
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
pi_124347686
quote:
6s.gif Op donderdag 21 maart 2013 19:56 schreef Adelante het volgende:
[ afbeelding ]

Van het weekend gaan we samen de zebra cheesecake maken :7

http://www.notquitenigella.com/2010/04/27/zebra-cheesecake/
Hoe tof! Die ga ik ook eens maken. Laat je weten hoe het was? Inclusief foto's uiteraard ;)
pi_124349615
Bananenbrood is weer lekker. Ik probeer gewoon geen andere recepten meer uit maar tweak deze als k dat nodig acht :7
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_124351376
quote:
6s.gif Op donderdag 21 maart 2013 19:56 schreef Adelante het volgende:
[ afbeelding ]

Van het weekend gaan we samen de zebra cheesecake maken :7

http://www.notquitenigella.com/2010/04/27/zebra-cheesecake/
Nog een vraag: er wordt in dit recept Cream of tartar gebruikt. Is dat bakpoeder of baksoda? Of nou juist weer die andere, wijnsteenzuur oid?
Grappig dat deze Australische dame overigens Dutch Droste poeder gebruikt :)
pi_124351494
Wat een gave taart! Wel vrij ingewikkeld, lijkt me...

Ik vergeet ook altijd wat cream of tartar nou is. Is het niet te vinden op de site van RobinOok?
  Moderator / KerstCrewQuizWinner donderdag 21 maart 2013 @ 21:36:35 #275
39237 crew  H_T
2733
pi_124352332
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 21:17 schreef bloempje-moi het volgende:

[..]

Nog een vraag: er wordt in dit recept Cream of tartar gebruikt. Is dat bakpoeder of baksoda? Of nou juist weer die andere, wijnsteenzuur oid?
Grappig dat deze Australische dame overigens Dutch Droste poeder gebruikt :)
Cream of tartar is wijnsteen :Y. Bakpoeder is baking powder (lekker makkelijk), baksoda = baking soda = bicarbonate of soda = natriumbicarbonaat.
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')