Receptje?quote:Op zondag 13 januari 2013 21:36 schreef Skaai het volgende:
Martha Stewarts Lemon squares! Goddelijk lekker!
[ afbeelding ]
Dank! Ik heb een Nokia uit 1997 dus apps zijn voor mij ontoegankelijk. Ik had laatst een Creamy Lemon Crumble gemaakt, maar die was toch niet zo lekker als ik mij had voorgesteld. Deze maar eens proberen.quote:Op zondag 13 januari 2013 21:59 schreef Skaai het volgende:
Ah never mind betref het emailen!
Enjoy this cookie recipe courtesy of the Martha Stewart Makes Cookies iPhone app.
Lemon Squares
Makes: 2 dozen
Pucker up! This version of the bake-sale favorite is the most intensely lemony one we’ve tried. A generous crown of powdered sugar not only adds to the flavor of these sweet squares, but also makes them easier to stack for storage.
INGREDIENTS
175 gram (1½ sticks) unsalted butter, frozen, plus more for dish
210 gram all-purpose flour
95 gram confectioners’ sugar (poedersuiker)
¾ teaspoon coarse salt
1. Preheat oven to 175° Butter a 9-by-13-inch glass baking dish, and line with parchment.
2. Make crust: Grate butter on a cheese grater with large holes; set aside. Whisk together flour, confectioners’ sugar, and salt in a large bowl. Add butter; stir with a wooden spoon until combined and mixture looks crumbly.
3. Transfer mixture to prepared dish; press evenly onto bottom with your hands. Freeze crust 15 minutes. Bake until slightly golden, 16 to 18 minutes. Leave oven on.
4. Meanwhile, make filling (see below). Pour over hot crust.
5. Reduce oven temperature to 160°, and bake until filling is set and edges are slightly golden brown, about 18 minutes. Let cool slightly on a wire rack. Lift out; let cool completely on a wire rack before cutting into 2-inch squares. Dust with confectioners’ sugar. Lemon squares can be refrigerated in airtight containers up to 2 days.
Lemon Square Filling
4 large eggs, lightly beaten
265 gram granulated sugar
3 eetlepels all-purpose flour
¼ teaspoon coarse salt
180ml fresh lemon juice
60ml whole milk
1. Whisk together eggs, granulated sugar, flour, and salt in a bowl until smooth. Stir in lemon juice and milk.
Wat een leuk ding zeg! Waar heb je hem vandaan?quote:Op zondag 13 januari 2013 21:48 schreef Sjeen het volgende:
[ afbeelding ]
Deze heb ik sinds gisteren, maar van het recept dat er bij staat, klopt niet veel... Iemand een lekker recept voor stempelkoekjes in de aanbieding?
Ik ben gek op gember. Dankjewel voor het recept.quote:Op maandag 7 januari 2013 17:42 schreef minilot het volgende:
Ik bakte vandaag 'ginger crunch': Nieuw-Zeelandse shortbreadkoekjes met een zeer spicy gember-glazuurlaag. Als je van gember houdt zijn dit echt geniale koekies!
En nog makkelijk en snel te maken ook. - aanrader dus.
Recept van de site van David Lebovitz
Ze zijn allemaal al op.
Die stempels kun je in vrijwel alle kook- en semi-kookwinkels kopen. Je hebt verschillende varianten: Home made, Eat Me en meer. Ik vind ze nogal aan de prijs, 15 euro meestal.quote:Op dinsdag 15 januari 2013 18:08 schreef Tooto7moe het volgende:
[..]
Wat een leuk ding zeg! Waar heb je hem vandaan?
kan je dit niet gebruiken op bijna alle 'boterkoeken'.
En oooh ook op cupcakes mét fondant.
[..]
Ik ben gek op gember. Dankjewel voor het recept.
Toffe koekjes om bij een soort van visitekaartje voor jezelf te doen bij een grotere opdracht. Weet niet eens of je opdrachten doet eigenlijk. Maar toch.quote:Op donderdag 24 januari 2013 16:22 schreef Spuuglokje het volgende:
Ah, er is een speciaal koekjestopic zie ik! Ik postte mijn koekjes in het taartentopic , omdat ik normaal gesproken taarten decoreer. Vandaag heb ik chocoladekoekjes gemaakt:
[ afbeelding ]
Klinkt goed! En goed dat je het zegt. Ik heb zelf ook nog een receptje voor ham/doperwtjes/feta-muffins. Dat klinkt als een weekendproject. Wel foto's plaatsen he?quote:Op donderdag 24 januari 2013 16:33 schreef Cassandra87 het volgende:
Ik ga ook meer bakken
Om het gezond te houden beginnen met hartige muffins met courgette en feta
Als ik een mixer kan vinden althans
Maar wordt waarschijnlijk morgen pas
Van Rudolph?quote:Op donderdag 24 januari 2013 16:33 schreef Cassandra87 het volgende:
Ik ga ook meer bakken
Om het gezond te houden beginnen met hartige muffins met courgette en feta
Als ik een mixer kan vinden althans
Maar wordt waarschijnlijk morgen pas
Wow! U had een feestje?quote:Op donderdag 24 januari 2013 17:29 schreef Inu het volgende:
[..]
Van Rudolph?
Ik had hartige cakejes gemaakt, maar ik vond ze eigenlijk niet heel lekker Ik had surimi met een toef van avocado en zalm met een toef van wasabi. Op de een of andere manier matchte de structuur niet met de smaak ofzo Zoiets zacht-cakeigs moet voor mij gewoon zoet zijn denk ik en anders heb ik liever een quiche
Mijn laatste bakproject:
[ afbeelding ]
Brownies
Bounty taart
Quichejes en petit-four-achtige-dingetjes met frambozencreme, frambozenjam en een klein beetje marsepein
is het ook chocoladekoekjesdeeg?quote:Op donderdag 24 januari 2013 16:22 schreef Spuuglokje het volgende:
Ah, er is een speciaal koekjestopic zie ik! Ik postte mijn koekjes in het taartentopic , omdat ik normaal gesproken taarten decoreer. Vandaag heb ik chocoladekoekjes gemaakt:
[ afbeelding ]
Geen collega's die je blij kunt maken? Ik deel alles uit op werk, aan mijn moeder ed.quote:Op donderdag 24 januari 2013 19:28 schreef lady-wrb het volgende:
ik heb een bakverbod
mijn vriend vindt zich te dik en geeft mij de schuld omdat ik volgens hem veel te lekkere dingen bak.
en nu zitten we aan de spruitjestaart
(die trouwens heel lekker is)
vorig jaar nog wel. maar ja, contract niet verlengd dus nu zit ik thuis.quote:Op donderdag 24 januari 2013 19:31 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Geen collega's die je blij kunt maken? Ik deel alles uit op werk, aan mijn moeder ed.
Tijdens het kneden rook het heerlijk naar cacao en dat was maar goed ook, want het zag er euhhh preciés zo uit als smeuïge poep.quote:Op donderdag 24 januari 2013 19:26 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
is het ook chocoladekoekjesdeeg?
hoe doe je dat? gewoon koekjesdeeg met cacao? en zo ja, hoeveel doe je er dan in?quote:Op donderdag 24 januari 2013 19:58 schreef Spuuglokje het volgende:
[..]
Tijdens het kneden rook het heerlijk naar cacao en dat was maar goed ook, want het zag er euhhh preciés zo uit als smeuïge poep.
Achterop het pak koekjesdeeg van Koopmans staat als tip om 65 gram cacao en 4 eetlepels melk door het deeg te kneden om chocoladedeeg te maken.quote:Op donderdag 24 januari 2013 20:04 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
hoe doe je dat? gewoon koekjesdeeg met cacao? en zo ja, hoeveel doe je er dan in?
klinkt goed! ga ik een keer proberen!quote:Op donderdag 24 januari 2013 21:53 schreef Spuuglokje het volgende:
[..]
Achterop het pak koekjesdeeg van Koopmans staat als tip om 65 gram cacao en 4 eetlepels melk door het deeg te kneden om chocoladedeeg te maken.
Woon je in de buurt van Arnhem?quote:Op donderdag 24 januari 2013 19:40 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
vorig jaar nog wel. maar ja, contract niet verlengd dus nu zit ik thuis.
mijn moeder woont anderhalf uur treinen bij me vandaan helaas, maar ik bak wel eens wat voor haar als ik er heen ga.
nee, meer in de buurt van amsterdamquote:Op donderdag 24 januari 2013 23:15 schreef Adelante het volgende:
[..]
Woon je in de buurt van Arnhem?
Misschien moeten we koekjes aan elkaar gaan uitwisselen Of naar die aardige meneer van Marktplaats sturenquote:Op vrijdag 25 januari 2013 08:27 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
nee, meer in de buurt van amsterdam
haha leuk idee bloempje!quote:Op vrijdag 25 januari 2013 08:32 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Misschien moeten we koekjes aan elkaar gaan uitwisselen Of naar die aardige meneer van Marktplaats sturen
Oh?quote:Op vrijdag 25 januari 2013 08:27 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
nee, meer in de buurt van amsterdam
Een merengue? Die zien er altijd zo mooi uit en ik hou van eiwitschuimquote:Op vrijdag 25 januari 2013 09:26 schreef Bleie het volgende:
Maar eigenlijk vind ik bakken zelf ook leuk! En dit weekend mag ik weer, want m'n zoontje is jarig. Zondag 10 man + wat kinderen over de vloer. Ik wil eigenlijk in elk geval een cheesecake maken, en voor vandaag (= eigenlijke verjaardag) had m'n man al appeltaart gehaald, dus daar is vast ook nog wel wat van over, maar dan nog iets erbij, weet nog niet wat.
En nog hapjes voor de borrel, maar dat valt dan weer buiten dit topic.
Maar dat heb ik nog nooit gemaakt, en het lijkt me best tricky, of niet?quote:Op vrijdag 25 januari 2013 09:32 schreef Inu het volgende:
[..]
Een merengue? Die zien er altijd zo mooi uit en ik hou van eiwitschuim
Ligt aan hoe je het aanpakt. Met blind bakken ed is best veel werk, maar Google maar eens op Hallon Drom, dat is cake met frambozen en eiwitschuim erop. Super simpel en echt lekker! Ik zit mobiel, anders had ik hem nog wel even geplakt. Recept is van Broodnodig in Utrecht, heerlijk!quote:Op vrijdag 25 januari 2013 11:43 schreef Bleie het volgende:
[..]
Maar dat heb ik nog nooit gemaakt, en het lijkt me best tricky, of niet?
Leuke boekenquote:Op zondag 13 januari 2013 21:39 schreef bloempje-moi het volgende:
Ik heb vandaag ook spullen in huis gehaald voor wel 400 koekjes. Maar nog niet de tijd gehad daadwerkelijk te bakken. Ik heb mezelf het andere deel van de Hummingbird Bakery cadeau gedaan, Cake days. Mijn handen jeuken!
Wederom mooi.quote:Op donderdag 24 januari 2013 16:22 schreef Spuuglokje het volgende:
Ah, er is een speciaal koekjestopic zie ik! Ik postte mijn koekjes in het taartentopic , omdat ik normaal gesproken taarten decoreer. Vandaag heb ik chocoladekoekjes gemaakt:
[ afbeelding ]
Morgen wordt de koffie-choco cake gemaakt. Ik wil eigenlijk van dit recept muffins maken, maar cakebeslag is niet hetzelfde als muffinbeslag. Zijn er tips voor hoe je dat kunt omwerken? Gewoon iets toevoegen of weglaten?quote:
hoei heb je daar een recept van?quote:Op dinsdag 15 januari 2013 16:03 schreef bloempje-moi het volgende:
Ik kwam gisteren op mijn werk enkele bananen tegen van een collega die al een week afwezig was. Dat werd dus Bananenbrood van de Hummingbird Bakery. Helaas kon mijn siliconenbakvorm het niet aan en die begon halverwege al het beslag overboord te gooien. Vandaar de uitgezakte vorm. Lekker, maar net niet lekker genoeg om er in door te blijven eten.
[ afbeelding ]
Hier staat het op internet. Het was een grote hit bij iedereen om mij heen! Ik vond hem iets te veel naar banaan smakenquote:Op zaterdag 26 januari 2013 20:30 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
hoei heb je daar een recept van?
Volgens mij heb jij met de taartenshop wat ik met de Kookwinkel daar heb. Ze kennen mijn postcode uit mijn hoofd voor de punten die ik spaar Misschien moet ik eens koekjes voor ze bakken.quote:Op zaterdag 26 januari 2013 20:38 schreef lady-wrb het volgende:
ik zal blij zijn als die sneeuwzooi eens weg is.
ik wou vandaag naar de taartenshop maar ik zag een fietstocht met die sneeuw toch echt niet zitten.
zit die kookwinkel op de zaanbocht?quote:Op zaterdag 26 januari 2013 20:41 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Volgens mij heb jij met de taartenshop wat ik met de Kookwinkel daar heb. Ze kennen mijn postcode uit mijn hoofd voor de punten die ik spaar Misschien moet ik eens koekjes voor ze bakken.
waar kan ik de recepten vinden?quote:Op zaterdag 26 januari 2013 20:52 schreef Bleie het volgende:
Hier zijn het voor morgen twee taarten van Nigella Lawson (Goddelijke huisvrouw) geworden: De Londense cheesecake en de limoentaart. Die laatste al een paar keer eerder gemaakt, en is altijd een succes. Deze cheesecake was nieuw, voor het eerst in een waterbad. Morgen eens proeven wat het geworden is.
Ja die Maar ik weet niet zeker of zij die stempel hebben. Zou kunnen. Ze verkopen ze zeker bij Nice Thingz, op de gedempte gracht in Zaandam. En bij de Bijenkorfquote:Op zaterdag 26 januari 2013 20:44 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
zit die kookwinkel op de zaanbocht?
en hebben ze daar die stempel?
http://www.nigella.com/recipes/view/london-cheesecake-147quote:
Zeker! Ik ben verbaasd over de prachtige site en webwinkel! Het is geen keten maar slechts een vrij kleine winkel. Nice!quote:Op zaterdag 26 januari 2013 22:27 schreef lady-wrb het volgende:
dank jullie wel allebei
die winkel op de gedempte gracht ken ik wel. leuke dingen hebben ze daar idd
toepasselijke naam
Ai. Die link heb ik maar snel weer dichtgedaan, leek me erg slecht voor mijn portemonnee .quote:Op zaterdag 26 januari 2013 21:33 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Ja die Maar ik weet niet zeker of zij die stempel hebben. Zou kunnen. Ze verkopen ze zeker bij Nice Thingz, op de gedempte gracht in Zaandam. En bij de Bijenkorf
je boter was te zacht toen je begon?quote:Op zondag 27 januari 2013 14:31 schreef PerryVogelbekdier het volgende:
*zucht*
Ik ben bezig met Adameuskoekjes, maar het beslag wil geen deeg worden. Blijft 1 grote extreme plakkerige klomp Iemand een idee hoe dat kan?
Kheb er ook nog wat extra bloem bij gegooid in de hoop dat het beter wordt, maar dat wordt het niet..
Koekstempels van Nicolas Vahé binnenkort bij de K'ook, staat net vermeld op hun facebooksite.quote:Op zaterdag 26 januari 2013 22:27 schreef lady-wrb het volgende:
dank jullie wel allebei
die winkel op de gedempte gracht ken ik wel. leuke dingen hebben ze daar idd
toepasselijke naam
owwwww bind me vast, ik wil zequote:Op zondag 27 januari 2013 16:49 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Koekstempels van Nicolas Vahé binnenkort bij de K'ook
quote:Op zondag 27 januari 2013 17:54 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
owwwww bind me vast, ik wil ze
(valt het op dat ik met 50 tinten grijs koekjes bezig ben? )
hahaha die zijn echt gaaf.quote:Op zondag 27 januari 2013 18:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Of
[ afbeelding ]
Ik vond ze er ook lekker uitzien en ik hou van pistache..quote:Op zondag 27 januari 2013 15:51 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
je boter was te zacht toen je begon?
misschien de hele handel een tijdje laten rusten in de koelkast?
het ziet er overigens wel erg lekker uit, al hou ik niet van pistache. maar de koekjes zien er erg lekker uit : 9
Ik heb gewoon middelmatige gepakt..quote:Op zondag 27 januari 2013 16:17 schreef Pietverdriet het volgende:
Recept is waardeloos, twee eieren? Hoe groot? maakt nogal een verschil of je m of xl hebtm
piet, wat is het verschil voor koekjes als je poedersuiker of basterdsuiker gebruikt?quote:Op zondag 27 januari 2013 22:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Kerrygold Oirisch Buttah is koelkastkoud smeerbaar (bijna)
basterdsuiker is hygroscopischer dus je koekjes worden iets minder snel droogquote:Op maandag 28 januari 2013 08:02 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
piet, wat is het verschil voor koekjes als je poedersuiker of basterdsuiker gebruikt?
zeker doen! Vooral de combinatie met het laagje zure room is geweldig!quote:Op maandag 28 januari 2013 18:48 schreef Dragonberry het volgende:
Ik ga de cheesecake van Nigella staks ook maken. Door die foto kon ik het niet meer weerstaan
Dit. Nu wil ik ook.quote:Op maandag 28 januari 2013 18:48 schreef Dragonberry het volgende:
Ik ga de cheesecake van Nigella staks ook maken. Door die foto kon ik het niet meer weerstaan
ik heb die vlinderuitstekers gekocht en ze zijn zoooooo gaafquote:Op donderdag 24 januari 2013 16:22 schreef Spuuglokje het volgende:
Ah, er is een speciaal koekjestopic zie ik! Ik postte mijn koekjes in het taartentopic , omdat ik normaal gesproken taarten decoreer. Vandaag heb ik chocoladekoekjes gemaakt:
[ afbeelding ]
Ik doe een beetje poeder op een schoteltje, dan wat druppels rejuvenator erbij en met het kwastje roeren. De alcohol verdampt wel aardig snel, dus af en toe wat druppels erbij doen. Maar het liefst werk ik met de kant en klare verf in potjes, dat scheelt een hoop menggedoe.quote:Op woensdag 30 januari 2013 15:06 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
ik heb die vlinderuitstekers gekocht en ze zijn zoooooo gaaf
ik heb ook van die poederverf gekocht, die je moet aanlengen met alcohol.
maar hoe moet dat nou eigenlijk? ik krijg het niet voor elkaar?
hoe werk jij er mee? ik deed een beetje in een bakje en dan wat poeder erbij, maar dan was het in minder dan geen tijd weer opgedroogd. wat doe ik fout?
ja die potjes heb ik ook (tenminste, een paar dan) maar dat zijn allemaal van die metalic kleurtjes. heb je daar dan ook gewone kleuren van? en is er met die pasta kleurstof van wilton te schilderen als ik het verdun?quote:Op woensdag 30 januari 2013 15:45 schreef Spuuglokje het volgende:
[..]
Ik doe een beetje poeder op een schoteltje, dan wat druppels rejuvenator erbij en met het kwastje roeren. De alcohol verdampt wel aardig snel, dus af en toe wat druppels erbij doen. Maar het liefst werk ik met de kant en klare verf in potjes, dat scheelt een hoop menggedoe.
Die pasta is niet bedoeld om mee te schilderen, dat is echt puur om door fondant of marsepein te kneden. En die verf is inderdaad alleen in metallic variant. Jammergenoeg. Ik hoop dat dat verandert.quote:Op woensdag 30 januari 2013 15:47 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
ja die potjes heb ik ook (tenminste, een paar dan) maar dat zijn allemaal van die metalic kleurtjes. heb je daar dan ook gewone kleuren van? en is er met die pasta kleurstof van wilton te schilderen als ik het verdun?
dat is wel heel jammer, want ik heb die set per ongeluk dubbel gekocht dus ik heb voor de komende 100 jaar genoeg kleurstof in die kleurenquote:Op woensdag 30 januari 2013 15:49 schreef Spuuglokje het volgende:
[..]
Die pasta is niet bedoeld om mee te schilderen, dat is echt puur om door fondant of marsepein te kneden. En die verf is inderdaad alleen in metallic variant. Jammergenoeg. Ik hoop dat dat verandert.
Ben nog lang geen spuuglokje en dat word ik ook niet maar wilde de koekjes toch ff laten zienquote:Op zaterdag 26 januari 2013 19:53 schreef het-is-mij het volgende:
[..]
Wederom mooi.
Heb koekjes klaar staan om morgen eens met fondant te bekleden. De puzzel uitsteker had ik gebruikt en heb pearl dust voor effect.
Net ook bij de cakepops gebruikt, mooi glans effect
embossing?quote:Op woensdag 30 januari 2013 21:36 schreef het-is-mij het volgende:
missisippiemoddervlaai klinkt leuk maar das zeker een en al chocola???
Ja dat op dat blauw was ff probeersel met een ding wat ik nog had liggen waar je van die reliefjes op kaarten mee kunt maken (ff naam kwijt)
En dat kan volgens jou ook, bij dit recept?quote:
Ja, wat wat in de UK Sour Creme wordt genoemd heeft een vetgehalte van rond de 20%, dat wordt altijd foutief vertaald naar zure room, wat in NL een vetgehalte heeft van een procent of 10.quote:Op vrijdag 1 februari 2013 19:28 schreef Lienekien het volgende:
[..]
En dat kan volgens jou ook, bij dit recept?
quote:Op vrijdag 1 februari 2013 19:25 schreef Lienekien het volgende:
Je gebruikt echt zure room? Niet crème fraîche?
Oooh wil je het recept van beide taarten in een pm naar me sturen? Omnomnom!quote:Op maandag 28 januari 2013 09:47 schreef Bleie het volgende:
Die cheesecake van Nigella is inderdaad goddelijk zeg! De limoentaart ook, maar dat wist ik al. En daar is gelukkig nog een stukje van over .
En voor het visuele aspect: dit waren ze.
[ afbeelding ]
Tja, vertalers hebben geen idee.quote:Op vrijdag 1 februari 2013 19:36 schreef Adelante het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Melkan zure room heb ik gebruikt ja, omdat het zo in het recept stond
Dit is het recept neem ik aan?quote:Op vrijdag 1 februari 2013 19:48 schreef laziness het volgende:
Ik ken het recept. Creme fraiche lijkt me lang niet zo lekker er bij. De zure room is juist lekker.
Die heb ik ik gebruiktquote:Op vrijdag 1 februari 2013 19:51 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Dit is het recept neem ik aan?
http://www.okokorecepten.(...)la-lawson-cheesecake
Waarom nou weer ? Ieder zijn eigen voorkeuren niet waar?quote:
Ja en creme fraiche vind ik er te zacht van smaak bijquote:Op vrijdag 1 februari 2013 19:51 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Dit is het recept neem ik aan?
http://www.okokorecepten.(...)la-lawson-cheesecake
Ja, dat is hem. Ik heb het echt met zure room gedaan, en dat was echt heerlijk.quote:Op vrijdag 1 februari 2013 19:51 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Dit is het recept neem ik aan?
http://www.okokorecepten.(...)la-lawson-cheesecake
voor topping lijkt zure room me beterquote:Op vrijdag 1 februari 2013 19:25 schreef Lienekien het volgende:
Je gebruikt echt zure room? Niet crème fraîche?
Ik vond deze, veel op die website zeggen dat het goed lukt, dus misschien is ie het proberen waard.quote:Op donderdag 31 januari 2013 00:39 schreef Sandous het volgende:
Ik wil morgen muffins maken.. Net als die van v&d.. die zo opbollen met chocola.. of met bananen.. Dus geen mini dingen.. maar lekkere machtige dingen
Heeft iemand misschien een recept? Heb al eerder vele recepten geprobeerd,.. maar dat is dan meestal net als een cakebeslag en worden het soort cupcakjes
Holy moly, wat is ie hoog! Of lijkt dat maar zo? Ziet er overigens goddelijk uit. Ik heb nooit een cheesecake gebakken maar ik hoor altijd dat deze zo gemakkelijk scheurt. Daar hebben jullie blijkbaar allemaal geen last van. Tips en trucs ?quote:Op zaterdag 2 februari 2013 10:49 schreef Adelante het volgende:
[ afbeelding ]
Zo'n cheesecake bij de koffie kan prima
Je zet hem in een braadslee oid met een laagje water?quote:Op zaterdag 2 februari 2013 13:41 schreef Bleie het volgende:
Bij mij scheurt hij bijna altijd, maar deze niet. Misschien door het waterbad?
hij is niet heel hoog hoor, 20cm springvorm en die zat niet volquote:Op zaterdag 2 februari 2013 13:21 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Holy moly, wat is ie hoog! Of lijkt dat maar zo? Ziet er overigens goddelijk uit. Ik heb nooit een cheesecake gebakken maar ik hoor altijd dat deze zo gemakkelijk scheurt. Daar hebben jullie blijkbaar allemaal geen last van. Tips en trucs ?
maak jij nog wel eens taart, spuuglokje?quote:Op zondag 3 februari 2013 14:11 schreef Spuuglokje het volgende:
Mmmmm ziet er heerlijk uit allemaal!
Niet zo vaak. Maar toevallig ga ik voor aankomend weekend een taart maken, dan vieren mijn dochter en ik samen onze verjaardag. En om ontopic te blijven hier: ik ga voor vrijdag koekjes bakken, zodat Sterre die kan trakteren op school.quote:Op zondag 3 februari 2013 14:12 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
maak jij nog wel eens taart, spuuglokje?
welke koekjes ga je bakken?quote:Op zondag 3 februari 2013 14:15 schreef Spuuglokje het volgende:
[..]
Niet zo vaak. Maar toevallig ga ik voor aankomend weekend een taart maken, dan vieren mijn dochter en ik samen onze verjaardag. En om ontopic te blijven hier: ik ga voor vrijdag koekjes bakken, zodat Sterre die kan trakteren op school.
Gimme! Food!quote:Op zaterdag 2 februari 2013 10:49 schreef Adelante het volgende:
[ afbeelding ]
Zo'n cheesecake bij de koffie kan prima
Ja zometeen bij schoonmams, jarig ze vroeg mij om te bakken altijd leuk natuurlijkquote:
ze boft maar! het ziet er heerlijk uitquote:Op zondag 3 februari 2013 14:39 schreef MissHobje het volgende:
[..]
Ja zometeen bij schoonmams, jarig ze vroeg mij om te bakken altijd leuk natuurlijk
ik gebruik altijd de goedkoopste mogelijkquote:Op zondag 3 februari 2013 21:14 schreef Poftoffel het volgende:
Ik wil de witte chocolade cheesecake met frambozen maken die ergens in het cheesecake topic staat, maar nu twijfel ik over of ik mon chou of "echte" roomkaas moet kopen (zoals Philadelphia). De ene persoon zegt dat het hetzelfde is, de ander zegt weer van niet...ik ben er met google niet echt uitgekomen. Dus daarom mijn vraag, wat gebruiken jullie voor cheesecake?
philadelphia is zachter van structuur. Monchou is beter voor monchoutaart. Logischquote:Op zondag 3 februari 2013 21:14 schreef Poftoffel het volgende:
Ik wil de witte chocolade cheesecake met frambozen maken die ergens in het cheesecake topic staat, maar nu twijfel ik over of ik mon chou of "echte" roomkaas moet kopen (zoals Philadelphia). De ene persoon zegt dat het hetzelfde is, de ander zegt weer van niet...ik ben er met google niet echt uitgekomen. Dus daarom mijn vraag, wat gebruiken jullie voor cheesecake?
Monchou vind ik ook wat zuurder. Voor gebakken cheesecake is het prima, maar gewone vind ik het wat te zuur.quote:Op zondag 3 februari 2013 22:32 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
philadelphia is zachter van structuur. Monchou is beter voor monchoutaart. Logisch
oh echt? ik vind ze niet goedkoper dan 87 centquote:Op maandag 4 februari 2013 11:22 schreef Dragonberry het volgende:
Ik gebruik de goedkoopste variant roomkaas die ik kan vinden in de supermarkt. Bij hoogvliet iets van 40 cent per bakje dacht ik?
Idem. En bastognekoeken voor de bodem. Er was maar een beetje water bij ingekomen. Toch zure room gebruikt voor de bovenste laag.quote:Op maandag 4 februari 2013 17:21 schreef Adelante het volgende:
Monchou is toch gewoon een merk die zowel roomkaas als monchoukaas verkopen (om het ff makkelijk te houden). Voor mijn cheesecake heb ik de Monchou roomkaas in kleine pakjes gebruikt
Ik vond 'm wel machtig, niet een taartje om 3 stukken van te eten op een dagquote:Op maandag 4 februari 2013 21:01 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Idem. En bastognekoeken voor de bodem. Er was maar een beetje water bij ingekomen. Toch zure room gebruikt voor de bovenste laag.
Erg lekker.
Ja, behoorlijk machtig!quote:Op maandag 4 februari 2013 21:03 schreef Adelante het volgende:
[..]
Ik vond 'm wel machtig, niet een taartje om 3 stukken van te eten op een dag
zou ook kunnen, zal de volgende keer eens kijken hoe duur het nou was. Vond het in ieder geval best goedkoop.quote:Op maandag 4 februari 2013 20:59 schreef Mirjam het volgende:
[..]
oh echt? ik vind ze niet goedkoper dan 87 cent
Pas bij Hoogvliet nog "Frischa" verse roomkaas gekocht als Philadelphia variant. ¤ 0,59 voor een bakje van 200 g. Bij de Aldi is een vergelijkbaar bakje ¤ 0,55. Heb het gebruikt voor een citroencheesecakeje (16cm) met limoncello topping:quote:Op maandag 4 februari 2013 22:27 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
zou ook kunnen, zal de volgende keer eens kijken hoe duur het nou was. Vond het in ieder geval best goedkoop.
Oh Recept?quote:Op maandag 4 februari 2013 22:41 schreef Tourniquet het volgende:
[..]
Pas bij Hoogvliet nog "Frischa" verse roomkaas gekocht als Philadelphia variant. ¤ 0,59 voor een bakje van 200 g. Bij de Aldi is een vergelijkbaar bakje ¤ 0,55. Heb het gebruikt voor een citroencheesecakeje (16cm) met limoncello topping:
[ afbeelding ]
En het resultaat:
[ afbeelding ]
Limoncello vind ik helemaal niet zo sterk hoor, lekker een klein glaasje na het eten, fles bewaren in de vriezer!quote:Op dinsdag 5 februari 2013 09:53 schreef Inu het volgende:
[..]
Oh Recept?
Ik heb een fles limoncello liggen, maar ik hou helemaal niet van sterke alcohol
Zo ziet hij er ook uit, lijkt me heel lekker zo versgemaakt!quote:Op maandag 4 februari 2013 20:59 schreef Mazou het volgende:
Ik heb gisteren een kruidkoek gebakken naar recept van mijn oma Hij was in de vorm een beetje uitgezakt maar smaakte heeeeerlijk!
[ afbeelding ]
Dat ging eigenlijk heel makkelijk , gewoon met een kleine lepel aandrukken.quote:Op zondag 10 februari 2013 13:37 schreef Lienekien het volgende:
Verrassend!
Hoe krijg je die koekboden in de papieren vormjes? Is dat niet lastig aandrukken?
Die zien er ook lekker uit!quote:Op zondag 10 februari 2013 16:18 schreef Lienekien het volgende:
Leuk idee! Onthouden.
Ik heb vanmiddag courgette-wortelmuffins gemaakt. Had toevallig alle ingrediënten in huis. Je proeft de courgette en wortel niet echt, maar het maakt de muffins lekker smeuïg.
http://allrecipes.nl/recept/12225/courgette-muffins.aspx
Heb je de koekbodems van die cheesecakejes gebakken?quote:Op zondag 10 februari 2013 13:34 schreef pep88 het volgende:
Ik heb voor mijn verjaardag gister ook cheescakejes gemaaakt. Ik heb philadelphia gebruikt..
Was erg lekker:
[ afbeelding ]
Had ook nog een kersenkruimeltaart gemaakt:
[ afbeelding ]
En brownie:
[ afbeelding ]
Nu allemaal op..
HEBBENNquote:Op maandag 18 februari 2013 16:29 schreef Inu het volgende:
Nee, een soort muffinvorm, maar dan met losse onderkantjes en rechte bakjes
[ afbeelding ]
Dan krijg je dus mooie rechte gladde cakejes, in plaats van die gerimpelde uitlopende als je een muffinvorm met papiertjes gebruikt.
Ja, ik ook dus! Als jij nou even een NLse locatie vindt die hem heeft, misschien is hij dan geen 30 euro Het lijkt wel of ze alleen in Amerika bestaan....quote:
Ik heb wel een webshop gevonden waar ze andere artikelen van het merk verkopen.. Helaas niet deze vormquote:Op dinsdag 19 februari 2013 09:12 schreef Inu het volgende:
[..]
Ja, ik ook dus! Als jij nou even een NLse locatie vindt die hem heeft, misschien is hij dan geen 30 euro Het lijkt wel of ze alleen in Amerika bestaan....
Ik heb de bodems niet gebakken, maar ging er prima uit.quote:Op maandag 18 februari 2013 17:07 schreef Bakkerd het volgende:
[..]
Heb je de koekbodems van die cheesecakejes gebakken?
Lijkt me een hel om uit die vormpjes te krijgen anders...
Hoeveel citroenen heb je hiervoor gebruikt? Ik heb er nog 2 liggen namelijk waarvoor ik geen andere bestemming weetquote:Op zondag 13 januari 2013 21:36 schreef Skaai het volgende:
Martha Stewarts Lemon squares! Goddelijk lekker!
[ afbeelding ]
Ja? Dan ga ik mini-banoffee pies proberen te maken!quote:Op dinsdag 19 februari 2013 21:55 schreef pep88 het volgende:
[..]
Ik heb de bodems niet gebakken, maar ging er prima uit.
Ik wist niet dat er speciale vormen voor bestonden eigenlijk, is wel mooier dan in cupcakevormpjes! Misschien ooit..
Ik moest 180 ml hebben, dat kwam neer op zo'n 4 citroenenquote:Op woensdag 20 februari 2013 13:30 schreef Inu het volgende:
[..]
Hoeveel citroenen heb je hiervoor gebruikt? Ik heb er nog 2 liggen namelijk waarvoor ik geen andere bestemming weet
Ik had uiteindelijk 100 ml dus alles gewoon gedeeld en ze waren lekker! Had een brownieblik gepakt, dus dat klopt ook wel ongeveer. Lekker knapperige bodem en goede zachte bovenkantquote:Op donderdag 21 februari 2013 11:27 schreef Skaai het volgende:
[..]
Ik moest 180 ml hebben, dat kwam neer op zo'n 4 citroenen
Ja hoor, geen probleem met muffins!quote:Op vrijdag 1 maart 2013 17:10 schreef bloempje-moi het volgende:
Ik heb zojuist de Pindakaaskoekjes met chocoladestukjes uit de oven, en nu smelt de boter voor de klassieke chocolade Whoopie pies met vanille Marshmallow Fluff. Vanavond volgen dan nog de blueberry muffins en dan zijn we weer klaar voor de high tea van morgen!
Muffins zijn dan toch nog wel goed?
Ik ook. Hoe eet je dat? Ik bedoel waarmeequote:Op vrijdag 1 maart 2013 16:43 schreef Mirjam het volgende:
Ik heb nu een bananenbrood in de oven staan. Eerste keer dat ik zoiets maak, dus ben erg benieuwd
ik zit net op een stuk te knagenquote:Op vrijdag 1 maart 2013 18:45 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Ik ook. Hoe eet je dat? Ik bedoel waarmee
Does een receptjequote:Op vrijdag 1 maart 2013 18:49 schreef Mirjam het volgende:
[..]
ik zit net op een stuk te knagen
Gewoon zo eigenlijk, als cake. Ik zie het niet als echt brood, het smaakt meer naar een goedgevulde cake. (Ik had er lekker veel walnoten in gedaan, nom)
zal ik straks ff posten als ik weer achter de laptop zitquote:
arretjescake met maltesers?quote:Op vrijdag 1 maart 2013 19:02 schreef Adelante het volgende:
[ afbeelding ]
Malteser cake gemaakt als toetje
en mijn additionele omreken-notities:quote:Low Fat Banana Nut Bread
Gina's Weight Watcher Recipes
Servings: 26 slices (2 loaves) • Size: 1 slice • Old Points: 3 pts • Points+: 4 pts
Calories: 129.2 • Fat: 4.4 g • Carbs: 20.6 • Protein: 2.8 • Fiber: 1.4 g
Without Nuts:
Old Points: 2 pts • Points+: 3 pts
Calories: 106.1 • Fat: 2.1 g • Carbs: 20.2 • Protein: 2.3 • Fiber: 1.2 g
Ingredients:
7 ripe medium bananas, mashed
1/2 cup unsweetened apple sauce
2-1/2 cups unbleached all purpose flour
1-1/2 tsp baking soda
1/2 tsp salt
4 tbsp butter, softened
1 cup light brown sugar
4 large egg whites
1 tsp vanilla extract
3 oz (3/4 cup) chopped walnuts
baking spray
Directions:
Preheat oven to 350°. Grease two 8x5 inch loaf pans with baking spray.
In a medium bowl, combine flour, baking soda and salt with a wire whisk. Set aside.
In a large bowl cream butter and sugar with an electric mixer. Add egg whites, bananas, apple sauce and vanilla, and beat at medium speed until thick. Scrape down sides of the bowl.
Add flour mixture and walnuts, then blend at low speed until combined. Do not over mix.
Pour batter into loaf pans and bake on the center rack for 50 minutes, or until a toothpick inserted in the center comes out clean.
Let the pan cool at least 20 minutes, bread should be room temperature before slicing.
quote:180 graden
125 ml appelmoes
340 gr bloem
1,5 theelepel soda
0,5 theelepel zout
50 gr boter
200gr suiker,bruin
Is dat zo lekker als het eruit ziet?quote:Op vrijdag 1 maart 2013 19:02 schreef Adelante het volgende:
[ afbeelding ]
Malteser cake gemaakt als toetje
Ik gooi er nog wel eens een kwak rum en goede bittere chocola doorheen.quote:Op vrijdag 1 maart 2013 20:08 schreef Mirjam het volgende:
recept bananenbrood dat ik gebruikt heb:
[..]
en mijn additionele omreken-notities:
[..]
quote:
http://www.lekkerensimpel.com/2012/09/13/no-bake-malteser-cake/quote:Op vrijdag 1 maart 2013 21:00 schreef _Ophelia_ het volgende:
[..]
Is dat zo lekker als het eruit ziet?
ja, da's een sort arretjescake wat leuk om er maltesers op/door te doen, ga ik de volgende keer ook doenquote:Op vrijdag 1 maart 2013 21:13 schreef Adelante het volgende:
[..]
[..]
http://www.lekkerensimpel.com/2012/09/13/no-bake-malteser-cake/
stelt niets voor om te maken, maar is lekker, doch supermachtig
Ja valt mee he?quote:Op zaterdag 2 maart 2013 06:41 schreef fotostarter het volgende:
[..]
dat had ik me niet voorgesteld als ik naar het receptenlijstje kijk Ziet er goed uit
Jep inderdaad. Misschien aankomend weekend ook makenquote:Op zondag 3 maart 2013 14:47 schreef Mirjam het volgende:
[..]
Ja valt mee he?
Het is lekker stevig, zacht en smeuiïg, en de noten maken het erg lekker
quote:Op zondag 3 maart 2013 16:37 schreef dahippieunicorn het volgende:
Ja! Ik was aangenaam verrast toen ik ze uit de oven haalde, haha. Het recept was ook goed te begrijpen moet ik zeggen.
Heb ook (aangezien hier in de buurt geen enkele reform winkel open was) zelf amandelmeel gemaakt. Dus eerst zelf amandelen geroosterd en toen gemalen, ging allemaal prima!
zo die zijn echt mooi gewordenquote:Op zondag 3 maart 2013 16:37 schreef dahippieunicorn het volgende:
Ja! Ik was aangenaam verrast toen ik ze uit de oven haalde, haha. Het recept was ook goed te begrijpen moet ik zeggen.
Heb ook (aangezien hier in de buurt geen enkele reform winkel open was) zelf amandelmeel gemaakt. Dus eerst zelf amandelen geroosterd en toen gemalen, ging allemaal prima!
ik ben benieuwd hoe je hem vindt!quote:Op zondag 3 maart 2013 17:53 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Jep inderdaad. Misschien aankomend weekend ook maken
Dank je! Het basisrecept komt hier vandaan: http://www.cupcakerecepte(...)eurde-macarons-makenquote:Op zondag 3 maart 2013 19:58 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
[..]
zo die zijn echt mooi geworden
waar heb je het recept vandaan?
Wat jammer! Hij ziet er namelijk wel héérlijk uit! Zijn het echte bosbessen of blauwe bessen?quote:Op zondag 3 maart 2013 20:05 schreef Skaai het volgende:
Gisteren een bosbessen clafoutis gemaakt. Ik vond er eigenlijk niet zoveel aan, puur omdat ik alleen maar ei proefde (niet geheel vreemd als ik er 5 eieren in moest mikken) en de bosbessen smaak nogal weg viel. Gisteren was ie niet zo lekker, na een nacht/dag in de koelkast is ie beter te pruimen met een bus poedersuiker erover en een kwak slagroom. .
[ afbeelding ]
Stiekem ben ik blij dat ik heb gekozen voor ingevroren bosbessen omdat dit grapje anders nog duurder werd dan ie al was. Normaal gesproken ga ik met mijn bakfrutsels eerst naar de buren toe, maar dit keer durfde ik gewoon niet langs te gaan omdat ik zo ontevreden was .
Ik denk niet dat dit voor herhaling vatbaar is . Volgende keer gewoon bosbessen cake of een lekkere koekbodem.
Arme buren, hebben die helemaal niets dit weekendquote:Op zondag 3 maart 2013 20:05 schreef Skaai het volgende:
Gisteren een bosbessen clafoutis gemaakt. Ik vond er eigenlijk niet zoveel aan, puur omdat ik alleen maar ei proefde (niet geheel vreemd als ik er 5 eieren in moest mikken) en de bosbessen smaak nogal weg viel. Gisteren was ie niet zo lekker, na een nacht/dag in de koelkast is ie beter te pruimen met een bus poedersuiker erover en een kwak slagroom. .
[ afbeelding ]
Stiekem ben ik blij dat ik heb gekozen voor ingevroren bosbessen omdat dit grapje anders nog duurder werd dan ie al was. Normaal gesproken ga ik met mijn bakfrutsels eerst naar de buren toe, maar dit keer durfde ik gewoon niet langs te gaan omdat ik zo ontevreden was .
Ik denk niet dat dit voor herhaling vatbaar is . Volgende keer gewoon bosbessen cake of een lekkere koekbodem.
Geen idee hoe lang het goed blijft. Muffins zijn ondertussen op en de koekjes kan ik denk ik wel even bewaren. Alleen weet ik het niet zeker voor de Whoopie Pies.quote:Op zondag 3 maart 2013 20:48 schreef Adelante het volgende:
Die snapte de bedoeling van high tea niet helemaal
Nou ja, heb je nog wat voor de nieuwe week
ermahgerd bij iemand thuis en dat dan iedereen s'n succesrecepten bakt en meeneemtquote:Op zondag 3 maart 2013 20:50 schreef lady-wrb het volgende:
kunnen we niet met zijn allen een keer gaan high tea-en?
Prachtige foto zo met die vanillestokjes erbij.quote:Op zondag 3 maart 2013 16:18 schreef dahippieunicorn het volgende:
Nou hier zijn ze dan!
[ afbeelding ]
Vanille macarons met Dulce de Leche vulling! (Heb maar meteen extra mijn best gedaan op de presentatie, kan ik de foto meteen gebruiken voor een schoolopdracht )
Dank je!quote:Op zondag 3 maart 2013 23:08 schreef Tourniquet het volgende:
[..]
Prachtige foto zo met die vanillestokjes erbij.
Dat is leuk! Bij whiskey-proeverijen bij mensen thuis noemen ze het byob, bring your own bottle. Hier wordt t bring your own bakselquote:Op zondag 3 maart 2013 21:26 schreef Mirjam het volgende:
[..]
ermahgerd bij iemand thuis en dat dan iedereen s'n succesrecepten bakt en meeneemt
Het zijn echte bosbessen en zo smaken ze ook, als je het ei weg denktquote:Op zondag 3 maart 2013 20:38 schreef dahippieunicorn het volgende:
Wat jammer! Hij ziet er namelijk wel héérlijk uit! Zijn het echte bosbessen of blauwe bessen?
Ahh jammer hoor!quote:Op maandag 4 maart 2013 13:34 schreef Skaai het volgende:
[..]
Het zijn echte bosbessen en zo smaken ze ook, als je het ei weg denkt
Hoe kom jij aan bosbessen?quote:Op maandag 4 maart 2013 13:34 schreef Skaai het volgende:
[..]
Het zijn echte bosbessen en zo smaken ze ook, als je het ei weg denkt
Oeh, heb ook nog 6 zakjes liggen in de vriezer (1.5 kg)quote:Op maandag 4 maart 2013 15:16 schreef dahippieunicorn het volgende:
[..]
Wij plukken ze ieder jaar en gooien dan de hele diepvries ermee vol!
AH doosje vol bosbessen uit de diepvries .quote:
kaneelquote:Op woensdag 6 maart 2013 20:43 schreef Mirjam het volgende:
Ik heb zojuist een Amish Cinnamon Bread in de oven geschoven, benieuwd hoe dat gaat uitpakken.
En misschien bak ik van de week nog een bananenbrood, de vorige is vandaag opgegaan en het blijkt een ideaal snel, lekker en voedzaam ontbijt
Geen flauw idee, dat laat ik je weten als hij klaar is en gesneden kan wordenquote:Op woensdag 6 maart 2013 21:17 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
kaneel
Ben benieuwd! Is dit wel echt een brood of ook meer cake?
het houdt een beetje het midden tussen brood en cake overheerlijk wanneer halfwarm gegeten met een likje boterquote:Op woensdag 6 maart 2013 21:17 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
kaneel
Ben benieuwd! Is dit wel echt een brood of ook meer cake?
oeh, dat ziet er lekker uit. Beetje jammer dat de macarons niet plat zijn, ik vind die toefjes niet zo mooi.quote:Op zondag 3 maart 2013 16:18 schreef dahippieunicorn het volgende:
Nou hier zijn ze dan!
[ afbeelding ]
Vanille macarons met Dulce de Leche vulling! (Heb maar meteen extra mijn best gedaan op de presentatie, kan ik de foto meteen gebruiken voor een schoolopdracht )
Ja klopt, is inderdaad jammer. Maar voor een eerste echte poging vond ik ze best goed gelukt!quote:Op donderdag 7 maart 2013 01:04 schreef Prego het volgende:
[..]
oeh, dat ziet er lekker uit. Beetje jammer dat de macarons niet plat zijn, ik vind die toefjes niet zo mooi.
klinkt goed!quote:Op woensdag 6 maart 2013 22:46 schreef Mirjam het volgende:
[..]
het houdt een beetje het midden tussen brood en cake overheerlijk wanneer halfwarm gegeten met een likje boter
heel goed zelfs, mijn eerste keer waren ze prut, veel te hard aan de buitenkant en van binnen rauwquote:Op donderdag 7 maart 2013 12:18 schreef dahippieunicorn het volgende:
[..]
Ja klopt, is inderdaad jammer. Maar voor een eerste echte poging vond ik ze best goed gelukt!
Ik ben er niet kapot van, geen hele bijzondere recepten en de informatie is ook niet spectaculair. (over de kwaliteit van de recepten kan ik niets zeggen, ik kreeg niet echt de behoefte om er iets uit te maken)quote:Op woensdag 6 maart 2013 22:14 schreef bloempje-moi het volgende:
Heeft iemand hier het Nederlands Bakboek? Is het wat?
Hmm, ik weet niet of dit wat gaat worden. ik haalde hem na anderhalf uur uit de oven, al een half uur langer dan recept zegt, snij hem aan en hij is nog gewoon erg nat van binnen. Nu terug gezet maar of dit nog goed gaat komen..?quote:Op vrijdag 8 maart 2013 15:00 schreef Mirjam het volgende:
'The Best Bananabread 'staat nu in de oven, zal me benieuwen of deze nóg beter is dan de vorige
Is het voor zondagavond nog wat geworden?quote:Op vrijdag 8 maart 2013 16:55 schreef Mirjam het volgende:
[..]
Hmm, ik weet niet of dit wat gaat worden. ik haalde hem na anderhalf uur uit de oven, al een half uur langer dan recept zegt, snij hem aan en hij is nog gewoon erg nat van binnen. Nu terug gezet maar of dit nog goed gaat komen..?
Hij is heel nat gebleven. Wel eetbaar, smaak is prima, en hij valt niet uit elkaar, maar héél nat. Dit recept ga ik dus niet nog eens maken.quote:Op zondag 10 maart 2013 21:41 schreef Hawaii_Tim het volgende:
[..]
Is het voor zondagavond nog wat geworden?
Oh wat een snoetjesquote:Op donderdag 14 maart 2013 20:09 schreef LiedjeBackstage het volgende:
[ afbeelding ]
Vandaag weer eens soezen gemaakt en voor de leuk eens gedecoreerd met gekleurd chocolade en een blommetje. De soezen zijn gevuld met Zwitsers room.
Satéprikker erin en dippen?quote:Op donderdag 21 maart 2013 14:57 schreef Bakkerd het volgende:
Ik wil chocoladerozijnen maken, weet iemand of ik de rozijnen het beste kan wellen of niet?
Ennn ik wil ook een poging wagen om die milka popcorn snax na te maken de caramel popcorn en chocola is binnen, maar heeft iemand nog een geniaal idee hoe ik de popcorn het beste helemaal kan coaten?
Hmm ik denk dat het dan een érg tijdrovend klusje wordt, als je ze één voor één moet doen Maar als je gewoon gesmolten chocola door die popcorn roert worden ze nooit allemaal mooi bedekt natuurlijk..quote:
Hoe tof! Die ga ik ook eens maken. Laat je weten hoe het was? Inclusief foto's uiteraardquote:Op donderdag 21 maart 2013 19:56 schreef Adelante het volgende:
[ afbeelding ]
Van het weekend gaan we samen de zebra cheesecake maken
http://www.notquitenigella.com/2010/04/27/zebra-cheesecake/
Nog een vraag: er wordt in dit recept Cream of tartar gebruikt. Is dat bakpoeder of baksoda? Of nou juist weer die andere, wijnsteenzuur oid?quote:Op donderdag 21 maart 2013 19:56 schreef Adelante het volgende:
[ afbeelding ]
Van het weekend gaan we samen de zebra cheesecake maken
http://www.notquitenigella.com/2010/04/27/zebra-cheesecake/
Cream of tartar is wijnsteen . Bakpoeder is baking powder (lekker makkelijk), baksoda = baking soda = bicarbonate of soda = natriumbicarbonaat.quote:Op donderdag 21 maart 2013 21:17 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Nog een vraag: er wordt in dit recept Cream of tartar gebruikt. Is dat bakpoeder of baksoda? Of nou juist weer die andere, wijnsteenzuur oid?
Grappig dat deze Australische dame overigens Dutch Droste poeder gebruikt
Nope. Cream of tartar is bedoeld om het eiwitschuim te stabiliseren. Soms kan het ook zonder, maar dan luistert het opkloppen wat nauwer.quote:Op donderdag 21 maart 2013 21:40 schreef bloempje-moi het volgende:
Wijnsteenzuur is dus niet te vervangen door een van de andere twee? Heb baking powder en baking soda in huis, namelijk
Ken het niet, maar volgens mij zijn het blauwe bessen, geen bosbessenquote:Op dinsdag 5 maart 2013 11:30 schreef Skaai het volgende:
[..]
AH doosje vol bosbessen uit de diepvries .
[ afbeelding ]
En de AH heeft ze ook 'vers' te koop maar die vond ik te duur
Alleen haal ik ze qua benaming nog wel eens door elkaar met de blauwe bes, maar volgens mij zijn het bosbessen
Nu als goedmakertje een perzikroomkaaskruimeltaart in de oven!
is hier trouwens ook gewoon in een klein potje te koop bij de toko. Zeker bij amazing oriental. Heb zelf laatst ook maar een potje gekocht omdat ik het best vaak tegen kom in recepten.quote:Op donderdag 21 maart 2013 21:40 schreef bloempje-moi het volgende:
Wijnsteenzuur is dus niet te vervangen door een van de andere twee? Heb baking powder en baking soda in huis, namelijk
http://www.24kitchen.nl/news/nieuws/food/de-dag-van-de-macaronquote:Op zondag 3 maart 2013 16:18 schreef dahippieunicorn het volgende:
Nou hier zijn ze dan!
[ afbeelding ]
Vanille macarons met Dulce de Leche vulling! (Heb maar meteen extra mijn best gedaan op de presentatie, kan ik de foto meteen gebruiken voor een schoolopdracht )
Het zijn wel degelijk bosbessen. Dat merk je ook wel aan de kleur die ze achterlaten.quote:Op donderdag 21 maart 2013 21:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ken het niet, maar volgens mij zijn het blauwe bessen, geen bosbessen
Inderdaad, het is bijna een geprakt zooitje danquote:Op donderdag 21 maart 2013 22:33 schreef Piger het volgende:
[..]
Het zijn wel degelijk bosbessen. Dat merk je ook wel aan de kleur die ze achterlaten.
Dat is dan weer het nadeel van ingevroren bosbessen, als ze ontdooit zijn hou je een slappe zooi over.
Ja hoor, het onderste gedeelte kan je prima een dag van tevoren klaarmaken. Zet het wel weg op een droge plaats.quote:Op maandag 25 maart 2013 10:26 schreef wyccie het volgende:
Als ik Pavlova wil maken, maar ik heb niet genoeg tijd morgen, kan ik dan het onderste gedeelte vandaag alvast maken en de slagroom en het fruit er morgen opsmeren? Of is het morgen niet lekker meer?
Dat is het ook, ze zijn echt onwijs machtig, maar zo lekkerquote:Op maandag 25 maart 2013 17:40 schreef Bakkerd het volgende:
Ben benieuwd!
Ziet er lekker uit, maar lijkt me wel heeeel machtig en veel smaken bij elkaar..
En? En? En?quote:Op donderdag 21 maart 2013 19:56 schreef Adelante het volgende:
[ afbeelding ]
Van het weekend gaan we samen de zebra cheesecake maken
http://www.notquitenigella.com/2010/04/27/zebra-cheesecake/
Oeeiii jouw versie ziet er nog lekkerder uit dan het 'voorbeeld'.. krijg er trek van!quote:Op maandag 25 maart 2013 21:57 schreef Skaai het volgende:
[..]
Dat is het ook, ze zijn echt onwijs machtig, maar zo lekker
Ik heb spritskoekjes van de euroshopper genomen om erin te verwerken, nomnom!
[ afbeelding ]
Okay, waar koop ik die danquote:Op donderdag 28 maart 2013 15:14 schreef Tegan het volgende:
Dat zijn gewoon hele dunne witte die door het vet in de cake doorzichtig worden tijdens het bakken.
van.....?quote:Op donderdag 28 maart 2013 15:24 schreef chocolatelover het volgende:
recept! recept! recept! pliezzz
Haha nice, thanks! Ik heb nu altijd van die supermarkt dingen, ik vind dit veel mooier staan.quote:Op donderdag 28 maart 2013 15:20 schreef Tegan het volgende:
Deze bijvoorbeeld.
http://www.deleukstetaartenshop.nl/pme-baking-cups-white-pk-60
Zie ook de comments haha .
Die dingen van de supermarkt blijven ook keihard en vol kleur. Ik vind dat doorzichtige zachte juist leuk.quote:Op donderdag 28 maart 2013 19:58 schreef Spuuglokje het volgende:
Ik zweer bij de cupcakepapiertjes van House of Marie. Juist omdat ze niet 'doorzichtig' worden!
Je houdt de foto's tegoed, eerste versie was meer een zeeleeuw dan een luipaard taartquote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |