abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 5 januari 2013 @ 23:14:13 #126
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121212165
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 23:08 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
piet

ik zat net aandachtig het etiketje van een mosterd potje te lezen. er staat dat je het het beste kunt serveren met een houten of plastic lepel. waarom is dat?
Das uit de tijd toen rvs nog niet algemeen was, hopeloos achterhaald
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_121212277
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 23:14 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Das uit de tijd toen rvs nog niet algemeen was, hopeloos achterhaald
Neem aan iets met smaak? Of aantasting van metaal...
  zaterdag 5 januari 2013 @ 23:20:48 #128
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121212566
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 23:16 schreef Estolan het volgende:

[..]

Neem aan iets met smaak? Of aantasting van metaal...
Ja, koolstofstaal gaat een reactie aan.
Stinkt dan ook
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_121212675
grappig, weer wat geleerd.

ow ja, mosterd _O_
  zondag 6 januari 2013 @ 01:44:19 #130
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_121218059
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 22:26 schreef Estolan het volgende:
Even een los staande vraag:

Vroeger sneed ik mijn vlees en kip gewoon op een glazen snijplaat ( makkelijk schoon te houden ), maar ik heb net een Global GF33 mes gekocht, en wil dan natuurlijk niet dat hij te snel bot wordt.

Wat voor snijplank is het beste om vlees op voor te bereiden? Heb naast glas ook een soort bamboe blok ( wat je bij de Makro etc kan kopen ), maar weet niet of dat zo hygienisch is.
Hout werkt juist anti-bacterieel, sneden gaan bij hout weer redelijk dicht waardoor bacteriën minder kans hebben.
Bij plastic blijven de sneden open staan en dat kan een broeinest voor bacteriën zijn.

Hout behandel je eerst met speciale olie, daarna alleen nog maar met water afwassen en laten drogen, eens in de zoveel tijd nieuwe olie er op.
Plastic kan makkelijk in de vaatwasser en is sowieso redelijk schoon te maken (afgezien van de groeven dan), kan alleen niet te heet in de vaatwasser anders vervormt het.

Glas is sowieso uit den boze, je krijgt weliswaar geen groeven in glas en is dus bacterieel gezien het beste maar het is funest voor je mes.
  zondag 6 januari 2013 @ 01:59:37 #131
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_121218402
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2013 01:44 schreef SiGNe het volgende:

[..]

sneden gaan bij hout weer redelijk dicht waardoor bacteriën minder kans hebben.
Bij plastic blijven de sneden open staan en dat kan een broeinest voor bacteriën zijn.
't Is precies andersom. ;)

www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1314139#t=16m47s
pi_121221196
Ik heb 7 liter snert staan (gisteren gemaakt)
maar het ruikt vreemd en omdat het vreemd ruikt smaakt het ook vreemd en het is niet bedorven want ik rook het al tijdens het maken maar d8 dat kookt er wel uit die lucht, niet dus ;(

Wat ik er in heb gedaan: spliterwten, aardappel, knolraap, knolselderij, ui, winterpeen, ossestaart, schenkel,mergpijp, hamschijf, zuurkoolspek en speklap, peper en zout.

Dit is de tweede keer in mijn leven dat ik snert maak en d8 o dat kan er wel in en dat kan er wel in maar sommige dingen (vlees) horen er volgens een recept niet in en die lees ik dus nadat ik er al van alles ingegooid heb want ik d8: dat doe ik wel even.
Straks naar de winkel om nieuwe snert te maken want ik krijg vanmiddag eters dus als iemand het recept voor mij heeft van de ultieme snert dan hoor ik het graag :)
pi_121221232
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2013 10:01 schreef Sorella het volgende:
Ik heb 7 liter snert staan (gisteren gemaakt)
maar het ruikt vreemd en omdat het vreemd ruikt smaakt het ook vreemd en het is niet bedorven want ik rook het al tijdens het maken maar d8 dat kookt er wel uit die lucht, niet dus ;(

Wat ik er in heb gedaan: spliterwten, aardappel, knolraap, knolselderij, ui, winterpeen, ossestaart, schenkel,mergpijp, hamschijf, zuurkoolspek en speklap, peper en zout.

Dit is de tweede keer in mijn leven dat ik snert maak en d8 o dat kan er wel in en dat kan er wel in maar sommige dingen (vlees) horen er volgens een recept niet in en die lees ik dus nadat ik er al van alles ingegooid heb want ik d8: dat doe ik wel even.
Straks naar de winkel om nieuwe snert te maken want ik krijg vanmiddag eters dus als iemand het recept voor mij heeft van de ultieme snert dan hoor ik het graag :)
500 gram spliterwten 2 liter water kilo knolselder 2 flinke uien 500 gram platte rib. ^O^ eventueel opdienen met rookworst en spekkies ofzo.
pi_121221291
Wat is platte rib ?
o krabbetjes
pi_121221318
ultieme basis voor erwtensoep imo _O_
  zondag 6 januari 2013 @ 10:47:55 #136
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_121221671
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2013 10:01 schreef Sorella het volgende:
Ik heb 7 liter snert staan (gisteren gemaakt)
maar het ruikt vreemd en omdat het vreemd ruikt smaakt het ook vreemd en het is niet bedorven want ik rook het al tijdens het maken maar d8 dat kookt er wel uit die lucht, niet dus ;(
En je denkt dat het niet kan bederven tijdsn het maken?
Ik weet niet hoor, maar erwtensoep staat erom bekend dat die zomaar opeens bederft. Dus ik denk toch dat het dat is. Zou niet weten wat er mis is met het recept dat je gebruikt, maar het kan natuurlijk zijn dat een van je ingrediënten al "niet goed" was...
pi_121222099
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2013 10:15 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
ultieme basis voor erwtensoep imo _O_
ow ja uiteraard met prei erin op het laatst vlak voor je hem gaat eten. zo ultiem :7
pi_121223028
Ik heb nog nooit gehoord dat het kan bederven tijdens het maken, wel als je het af laat koelen, maar het zou kunnen ik ben een newbee op ht gebied van snert maken (ik vind snert niet zo lekker namelijk) :)
Ik heb geen idee wat de snert bedroven heeft, misschien het vlees dat kwam uit de diepvries maar het rook wel goed voordat ik het erin gooide, de knolselderij mischien die vond ik zacht voor een knolselderij ?
Nouja in ieder geval heb ik nu dus: spliterwten, schouder karbonade, gerookt spek, hamschijf en krabbetjes in de pan zitten samen met de winterpeen, knoldelderij, ui, aardappeltje en prei (ik lees dit telaat anders had ik de prei er nog niet ingedaan) en het ruikt goed :)
Als het te dik is gewoon water of (tuinkruiden) bouillon erbij doen ?
  zondag 6 januari 2013 @ 12:05:23 #139
37295 Luigi
mario pls
pi_121223119
Te dikke erwtensoep, kan dat? ;).
pi_121223149
Als je lepel recht op blijft staan vind ik het te dik :)
  zondag 6 januari 2013 @ 12:06:49 #141
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121223165
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2013 10:01 schreef Sorella het volgende:
Ik heb 7 liter snert staan (gisteren gemaakt)
maar het ruikt vreemd en omdat het vreemd ruikt smaakt het ook vreemd en het is niet bedorven want ik rook het al tijdens het maken maar d8 dat kookt er wel uit die lucht, niet dus ;(

Wat ik er in heb gedaan: spliterwten, aardappel, knolraap, knolselderij, ui, winterpeen, ossestaart, schenkel,mergpijp, hamschijf, zuurkoolspek en speklap, peper en zout.

Dit is de tweede keer in mijn leven dat ik snert maak en d8 o dat kan er wel in en dat kan er wel in maar sommige dingen (vlees) horen er volgens een recept niet in en die lees ik dus nadat ik er al van alles ingegooid heb want ik d8: dat doe ik wel even.
Straks naar de winkel om nieuwe snert te maken want ik krijg vanmiddag eters dus als iemand het recept voor mij heeft van de ultieme snert dan hoor ik het graag :)
Erwtensoep kan sowieso wel wat ruiken naar ongewassen oksels, is mijn ervaring.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 6 januari 2013 @ 12:26:04 #142
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_121223694
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2013 12:06 schreef Sorella het volgende:
Als je lepel recht op blijft staan vind ik het te dik :)
Dan is het pas snert :P
  zondag 6 januari 2013 @ 12:41:34 #143
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121224254
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2013 12:26 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Dan is het pas snert :P
QFT
en als koud is hoor je er blokken van te kunnen snijden
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 6 januari 2013 @ 17:16:28 #144
289550 Paarse_Kiwi
Mét roze lakschoentjes!
pi_121231176
Gister heb ik op de markt eens wat, voor mij, nieuwe groente gehaald:

peterseliewortel, rode winterpeen en meiknol.

Wie heeft er een lekker idee voor deze groenten? Hoeft niet allemaal in 1 recept.
Je gevoel is er om keuzes te maken. Je verstand om de keuzes te begrijpen.
  zondag 6 januari 2013 @ 17:45:07 #145
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121232558
Peterseliewortel, kan je bv schillen, in stukjes snijden, in bouillon koken en dan blenderen of staafmixeren tot een dikke soep. Je kan er ook heeeel dunne reepjes van snijden en die krokant frituren.
Winterpeen, erg lekker in stoofgerechten zoals konijn met kriekenbier en mosterd. Of in de hutspot, aan plakjes snijden en met erwtjes in witte wijn koken en serveren met wat boter.
Meiknol, koken tot beetgaar, afgieten, en met wat boter en citroensap serveren. Smaakt ergens tussen radijsjes en asperges dan.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 6 januari 2013 @ 18:56:49 #146
289550 Paarse_Kiwi
Mét roze lakschoentjes!
pi_121235690
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2013 17:45 schreef Pietverdriet het volgende:
Peterseliewortel, kan je bv schillen, in stukjes snijden, in bouillon koken en dan blenderen of staafmixeren tot een dikke soep. Je kan er ook heeeel dunne reepjes van snijden en die krokant frituren.
Winterpeen, erg lekker in stoofgerechten zoals konijn met kriekenbier en mosterd. Of in de hutspot, aan plakjes snijden en met erwtjes in witte wijn koken en serveren met wat boter.
Meiknol, koken tot beetgaar, afgieten, en met wat boter en citroensap serveren. Smaakt ergens tussen radijsjes en asperges dan.
Thnx!
Je gevoel is er om keuzes te maken. Je verstand om de keuzes te begrijpen.
pi_121264122
Piet,

Ik heb nog steeds ruzie met deeg voor quiches e.d.

Ik doe 250 bloem, 125 boter in blokjes, 1 ei en wat zout in een kom tot kruimeldeeg en vorm het daarna tot bal. So far so good. Na half uur rusten in koelkast wil ik uitrollen maar breekt het deeg bij de eerste uitrolactie in stukken.. Deeg is dan wel te gebruiken maar niet ideaal zoals je begrijpt.

Wat kan ik doen om het te verbeteren tot een mooie lap deeg of wat doe ik verkeerd?
pi_121264166
Een klein beetje water toevoegen, zo'n 1 a 2 eetlepels
hoi
  maandag 7 januari 2013 @ 12:35:43 #149
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121265339
quote:
0s.gif Op maandag 7 januari 2013 11:50 schreef robertoo het volgende:
Een klein beetje water toevoegen, zo'n 1 a 2 eetlepels
Zou ook nog minder dan een eetlepel kunnen zijn
Dit of grotere eieren gebruiken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_121313513
We hebben nog in de diepvries een tilapiafilet liggen (zo'n zak) welke op moet. Gewoon maar opbakken/oven of is er met minimale toevoegingen (hebben niet zoveel kruiden e.d. in huis) nog wat extra lekkers van te maken? :@ (we hebben de vis erbij; genoeg eten als 'hoofdeten'.)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')