Das uit de tijd toen rvs nog niet algemeen was, hopeloos achterhaaldquote:Op zaterdag 5 januari 2013 23:08 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
piet
ik zat net aandachtig het etiketje van een mosterd potje te lezen. er staat dat je het het beste kunt serveren met een houten of plastic lepel. waarom is dat?
Neem aan iets met smaak? Of aantasting van metaal...quote:Op zaterdag 5 januari 2013 23:14 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Das uit de tijd toen rvs nog niet algemeen was, hopeloos achterhaald
Ja, koolstofstaal gaat een reactie aan.quote:Op zaterdag 5 januari 2013 23:16 schreef Estolan het volgende:
[..]
Neem aan iets met smaak? Of aantasting van metaal...
Hout werkt juist anti-bacterieel, sneden gaan bij hout weer redelijk dicht waardoor bacteriën minder kans hebben.quote:Op zaterdag 5 januari 2013 22:26 schreef Estolan het volgende:
Even een los staande vraag:
Vroeger sneed ik mijn vlees en kip gewoon op een glazen snijplaat ( makkelijk schoon te houden ), maar ik heb net een Global GF33 mes gekocht, en wil dan natuurlijk niet dat hij te snel bot wordt.
Wat voor snijplank is het beste om vlees op voor te bereiden? Heb naast glas ook een soort bamboe blok ( wat je bij de Makro etc kan kopen ), maar weet niet of dat zo hygienisch is.
't Is precies andersom.quote:Op zondag 6 januari 2013 01:44 schreef SiGNe het volgende:
[..]
sneden gaan bij hout weer redelijk dicht waardoor bacteriën minder kans hebben.
Bij plastic blijven de sneden open staan en dat kan een broeinest voor bacteriën zijn.
500 gram spliterwten 2 liter water kilo knolselder 2 flinke uien 500 gram platte rib. eventueel opdienen met rookworst en spekkies ofzo.quote:Op zondag 6 januari 2013 10:01 schreef Sorella het volgende:
Ik heb 7 liter snert staan (gisteren gemaakt)
maar het ruikt vreemd en omdat het vreemd ruikt smaakt het ook vreemd en het is niet bedorven want ik rook het al tijdens het maken maar d8 dat kookt er wel uit die lucht, niet dus
Wat ik er in heb gedaan: spliterwten, aardappel, knolraap, knolselderij, ui, winterpeen, ossestaart, schenkel,mergpijp, hamschijf, zuurkoolspek en speklap, peper en zout.
Dit is de tweede keer in mijn leven dat ik snert maak en d8 o dat kan er wel in en dat kan er wel in maar sommige dingen (vlees) horen er volgens een recept niet in en die lees ik dus nadat ik er al van alles ingegooid heb want ik d8: dat doe ik wel even.
Straks naar de winkel om nieuwe snert te maken want ik krijg vanmiddag eters dus als iemand het recept voor mij heeft van de ultieme snert dan hoor ik het graag
En je denkt dat het niet kan bederven tijdsn het maken?quote:Op zondag 6 januari 2013 10:01 schreef Sorella het volgende:
Ik heb 7 liter snert staan (gisteren gemaakt)
maar het ruikt vreemd en omdat het vreemd ruikt smaakt het ook vreemd en het is niet bedorven want ik rook het al tijdens het maken maar d8 dat kookt er wel uit die lucht, niet dus
Erwtensoep kan sowieso wel wat ruiken naar ongewassen oksels, is mijn ervaring.quote:Op zondag 6 januari 2013 10:01 schreef Sorella het volgende:
Ik heb 7 liter snert staan (gisteren gemaakt)
maar het ruikt vreemd en omdat het vreemd ruikt smaakt het ook vreemd en het is niet bedorven want ik rook het al tijdens het maken maar d8 dat kookt er wel uit die lucht, niet dus
Wat ik er in heb gedaan: spliterwten, aardappel, knolraap, knolselderij, ui, winterpeen, ossestaart, schenkel,mergpijp, hamschijf, zuurkoolspek en speklap, peper en zout.
Dit is de tweede keer in mijn leven dat ik snert maak en d8 o dat kan er wel in en dat kan er wel in maar sommige dingen (vlees) horen er volgens een recept niet in en die lees ik dus nadat ik er al van alles ingegooid heb want ik d8: dat doe ik wel even.
Straks naar de winkel om nieuwe snert te maken want ik krijg vanmiddag eters dus als iemand het recept voor mij heeft van de ultieme snert dan hoor ik het graag
Dan is het pas snertquote:Op zondag 6 januari 2013 12:06 schreef Sorella het volgende:
Als je lepel recht op blijft staan vind ik het te dik
QFTquote:
Thnx!quote:Op zondag 6 januari 2013 17:45 schreef Pietverdriet het volgende:
Peterseliewortel, kan je bv schillen, in stukjes snijden, in bouillon koken en dan blenderen of staafmixeren tot een dikke soep. Je kan er ook heeeel dunne reepjes van snijden en die krokant frituren.
Winterpeen, erg lekker in stoofgerechten zoals konijn met kriekenbier en mosterd. Of in de hutspot, aan plakjes snijden en met erwtjes in witte wijn koken en serveren met wat boter.
Meiknol, koken tot beetgaar, afgieten, en met wat boter en citroensap serveren. Smaakt ergens tussen radijsjes en asperges dan.
Zou ook nog minder dan een eetlepel kunnen zijnquote:Op maandag 7 januari 2013 11:50 schreef robertoo het volgende:
Een klein beetje water toevoegen, zo'n 1 a 2 eetlepels
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |