quote:Op zaterdag 5 januari 2013 14:27 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat palmkool is weet ik niet, maar ik kroatie at ik vaak wilde kool, de botanische stamvader waar de koolsoorten uit gekweekt zijn, qua smaak lijkt ie op iets tussen boerenkool maar dan intensiever en spruitenloof.
Zal het eens in de gaten houden.quote:Op zaterdag 5 januari 2013 14:41 schreef Isegrim het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Palmkool, cavolo nero, zwarte kool, kale, brassica oleracea L. var. acephala. Érg lekker!
Zowel de Aziatische (paksoi, Chinese kool) als de 'westerse' kolen behoren tot de brassica's. Mosterd is ook een brassica, behalve gele mosterd. Dus mosterd is een kool.quote:Op zaterdag 5 januari 2013 14:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zal het eens in de gaten houden.
Asiatische kolen zijn trouwens mosterdsoorten, geen koolsoorten.
Azijn is azijn. Of dat nou natuurlijk tot stand is gekomen of synthetisch maakt niet uit, schoonmaakazijn is alleen veel geconcentreerder, en daarom is het niet raadzaam het onverdund te gebruiken. Maar ik bedoel gewoon die witte azijn, dat is in wezen hetzelfde spul. Een keer op tv gezien geloof ik, die potten tafelzuur zitten ook vol met synthetische azijn.quote:Op zaterdag 5 januari 2013 14:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Schoonmaakazijn is synthetisch, niet voor consumptie geschikt of bedoeld. Neem liever gewoon witte azijn.
Het gaat niet om het azijnzuur, maar om wat er nog meer inzit. Levensmiddelstandaard is nu eenmaal hoger dan schoonmaakmiddel.quote:Op zaterdag 5 januari 2013 14:57 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Azijn is azijn. Of dat nou natuurlijk tot stand is gekomen of synthetisch maakt niet uit, schoonmaakazijn is alleen veel geconcentreerder, en daarom is het niet raadzaam het onverdund te gebruiken. Maar ik bedoel gewoon die witte azijn, dat is in wezen hetzelfde spul. Een keer op tv gezien geloof ik, die potten tafelzuur zitten ook vol met synthetische azijn.
Het was ook slechts ter aanduiding van de meest basic azijn (no pun...). Op boerenkool hoort naar mijn smaak slechts azijnzuur en niks meer wat ook wel eens in azijn zit. Voor bijna alle andere toepassing verkies ik meestal citroensap.quote:Op zaterdag 5 januari 2013 14:59 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het gaat niet om het azijnzuur, maar om wat er nog meer inzit. Levensmiddelstandaard is nu eenmaal hoger dan schoonmaakmiddel.
Fijn dat je dat nog even verduidelijkt, en dat je wel schoonmaakazijn schreef, maar dit niet bedoeld, wil niet dat er in deze reeks mensen aangemoedigd worden dit soort dingen te proberen.quote:Op zaterdag 5 januari 2013 15:14 schreef Weltschmerz het volgende:
.
Nou kan ik behoorlijk zuinig zijn maar schoonmaakazijn verdunnen om een paar kwartjes uit te sparen doe ik niet. Uiteraard wordt dat spul in andere omstandigheden gemaakt en verpakt, maar indien ik ooit zonder keukenazijn zou komen te zitten wanneer alle winkels dicht zijn en het nodig is, dan zou ik het echt wel aandurven.
Ze kunnen er anders rustig hun bad mee poetsen, kan helemaal niet kwaad, je hebt er alleen wat meer van nodig.quote:Op zaterdag 5 januari 2013 15:16 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Fijn dat je dat nog even verduidelijkt, en dat je wel schoonmaakazijn schreef, maar dit niet bedoeld, wil niet dat er in deze reeks mensen aangemoedigd worden dit soort dingen te proberen.
Palmkool:quote:Op zaterdag 5 januari 2013 14:27 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat palmkool is weet ik niet, maar ik kroatie at ik vaak wilde kool, de botanische stamvader waar de koolsoorten uit gekweekt zijn, qua smaak lijkt ie op iets tussen boerenkool maar dan intensiever en spruitenloof.
http://keuringsdienstvanw(...)everingen/14-05-2009quote:Op zaterdag 5 januari 2013 14:57 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Azijn is azijn. Of dat nou natuurlijk tot stand is gekomen of synthetisch maakt niet uit, schoonmaakazijn is alleen veel geconcentreerder, en daarom is het niet raadzaam het onverdund te gebruiken. Maar ik bedoel gewoon die witte azijn, dat is in wezen hetzelfde spul. Een keer op tv gezien geloof ik, die potten tafelzuur zitten ook vol met synthetische azijn.
Ik kook het altijd apart, heb een elektrieke afwasser en ben dan beter is controle over het garen.quote:Op zaterdag 5 januari 2013 15:40 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Ze kunnen er anders rustig hun bad mee poetsen, kan helemaal niet kwaad, je hebt er alleen wat meer van nodig.
Nog even een vraagje over de boerenkool, weet jij of het uitmaakt of je de aardappels en de boerenkool apart kookt of niet? Als het apart net zo lekker is dan heb ik namelijk wat meer mogelijkheden om met de boerenkool te experimenteren.
In de categorie koken met de vaatwasser, of een pan meer of minder maakt niet uit?quote:Op zaterdag 5 januari 2013 15:57 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik kook het altijd apart, heb een elektrieke afwasser en ben dan beter is controle over het garen.
Ik zat ook te denken aan koken in bouillon en nog wat dingetjes erin, maar ik heb het wel graag met een elementaire doch mooie jus en dan heb ik het aardappelwater zonder andere dingen nodig, vandaar.quote:Helaas is mijn man er niet zo gek op, anders maakte ik het vaker.
Je zou de kool kunnen stomen, dan verliest hij het minste smaak. Boerenkool uit de moestuin waar ie minder op enorme grote is gekweekt smaakt trouwens vaak beter.
Helaas niet, ik probeer al een paar jaar m'n jachtdiploma te halen maar ik was altijd uit het land als de cursus werden gegeven.quote:Op zaterdag 5 januari 2013 01:27 schreef cinnamon_M het volgende:
Supertof, die haas! Zelf geschoten?
Zou ik ook nog wel eens willen doen, vlees helemaal villen, besterven, etc. En eigenlijk ook wel een keer zelf schieten. Benieuwd of ik dan nog 'maar dat is zielig' drempels tegenkom, al leert mijn recente kreeftervaring dat ik redelijk harteloos kan zijn als ik eenmaal besloten heb dat iets op mijn bord terecht gaat komen
Niet alleen lekker maar ook erg mooi als plant.quote:Op zaterdag 5 januari 2013 15:52 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Palmkool:
[ link | afbeelding ]
Palmkool
Hij zegt zelf Palmcôlequote:Op zaterdag 5 januari 2013 15:52 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Palmkool:
[ link | afbeelding ]
Palmkool
Boerenkool is juist kale: http://en.wikipedia.org/wiki/Kalequote:Op zaterdag 5 januari 2013 21:25 schreef Lucky_Strike het volgende:
Als echte spuit elf kom ik nog even melden dat tijm en boerenkool wel een lekkere combi is. Ik ben geen fan van stamppot maar ik maak regelmatig een boerenkoolquiche waar tijm doorheen moet.
Fijn trouwens dat ik nu eindelijk weet dat palmkool de Nederlandse vertaling is van kale! Nu nog de vertaling van boerenkool naar het Engels.
Ja maar.... Nu ben ik in de war...quote:Op zaterdag 5 januari 2013 14:41 schreef Isegrim het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Palmkool, cavolo nero, zwarte kool, kale, brassica oleracea L. var. acephala. Érg lekker!
Ook palmkool wordt kale genoemd. Palmkool lijkt qua smaak ook ontzettend op boerenkool, maar de smaak is veel sterker.quote:Op zaterdag 5 januari 2013 21:28 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Boerenkool is juist kale: http://en.wikipedia.org/wiki/Kale
Daar staat ook dat borecole ook gebruikt wordt
Pan meer of minder maakt niet uit.quote:Op zaterdag 5 januari 2013 16:08 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
In de categorie koken met de vaatwasser, of een pan meer of minder maakt niet uit?
[..]
Ik zat ook te denken aan koken in bouillon en nog wat dingetjes erin, maar ik heb het wel graag met een elementaire doch mooie jus en dan heb ik het aardappelwater zonder andere dingen nodig, vandaar.
Meer een vraag voor RobinOokquote:Op zaterdag 5 januari 2013 20:48 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Piet,
Ik heb nasi/bami groenten, zilvervliesrijst en kip. Heb je nog tips in plaats van het standaard wokken ervan? Ik ben benieuwd.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |