Dat moet gevierd worden met een 9 gangen-menuquote:Op zondag 30 december 2012 15:21 schreef Pietverdriet het volgende:
Pff volgende maand loopt dit al weer 9 jaar
40-60 man? Die allemaal zalm lusten?quote:Op maandag 31 december 2012 11:54 schreef Erasmo het volgende:
Ik ben benieuwd hoeveel eters je krijgt als je 8 kilo zalm gaat roken
Ja, dat is niet zo moeilijk, werk voorzichtig en met scherpe messen.quote:Op vrijdag 4 januari 2013 10:30 schreef Erasmo het volgende:
Piet, als het goed is krijg ik vanmiddag een haas. Is het een beetje te doen om zelf zo'n ding te villen en panklaar te maken of kan ik hem beter naar de poelier brengen?
Scherpquote:Op vrijdag 4 januari 2013 12:22 schreef Erasmo het volgende:
Verder dan gevogelte ben ik nog niet gekomen, maar ik wasg een poging.
Wat voor mes is het beste? Kort, lang, breed of smal?
In geklaarde boter braden, niet te vaak wentelen, duw tijdens het bakken af en toe op het vlees, als je zo aanvoelen als je wang zijn ze rare, rood, als ze aanvoelen als je bovenlip zijn ze medium, als ze aanvullen als het puntje van je neus zijn ze well done.quote:Op vrijdag 4 januari 2013 13:38 schreef Sandous het volgende:
Ik heb kotletjes voor vanavond gemarineerd en al.. Hoe bak ik ze het best lekker mals en zacht..
Als ik ze meteen in de oven doe worden ze wel gaat maar taai, hard om in te bijten...
Moet ik ze eerst in een koekepan bakken en dan oven, en hoeveel graden... Het sijn best grote kalfskotletjes
Thnx!
Gebruik goede aardappels, bv eigenheimers of irenes, goed gerookt spek (niet de wateropgepompte van supermarkt) goede rookworst en handgesneden kool. Geen margarine gebruiken maar spekvet, en een goede vleesjus, geen pakje.quote:Op vrijdag 4 januari 2013 17:19 schreef Tinuviel het volgende:
Iemand nog een goede tip om boerenkool stamppot echt bijzonder te maken?
Dus je gebruikt geen bijzondere kruiden ofzo? Dankje voor de tips.quote:Op vrijdag 4 januari 2013 17:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gebruik goede aardappels, bv eigenheimers of irenes, goed gerookt spek (niet de wateropgepompte van supermarkt) goede rookworst en handgesneden kool. Geen margarine gebruiken maar spekvet, en een goede vleesjus, geen pakje.
Ga hem niet opleuken door er veel ingredienten in te doen, maar hou het simpel met de beste ingredienten.
Nee, het moet gewoon naar boerenkool en aardappels, spek en worst smaken vind ik.quote:Op vrijdag 4 januari 2013 17:31 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Dus je gebruikt geen bijzondere kruiden ofzo? Dankje voor de tips.
Erbij, niet erdoor.quote:Op vrijdag 4 januari 2013 18:33 schreef Erasmo het volgende:
Beetje eigengemaakt zuur er doorheen is ook lekker. Wat wel belangrijk is is om niet zo'n zak te kopen maar gewoon bladeren en de nerf niet gebruiken.
Ik hoor wel meer kritiek op die zakken, maar ik vind het toch wel heel prettig hoor, niet wassen maar gewoon in de pan leeg schudden. Maar goed, ik zal het eens proberen.quote:Op vrijdag 4 januari 2013 18:33 schreef Erasmo het volgende:
Beetje eigengemaakt zuur er doorheen is ook lekker. Wat wel belangrijk is is om niet zo'n zak te kopen maar gewoon bladeren en de nerf niet gebruiken.
Dat sowieso, ben je de volgende dag ook zo trotsquote:Op vrijdag 4 januari 2013 18:39 schreef Weltschmerz het volgende:
.
En neem gewoon veel boerenkool in verhouding tot de aardappelen. 1 op 1 qua gewicht of iets in die buurt.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |