abonnement Unibet Coolblue
  maandag 31 december 2012 @ 01:20:37 #26
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_120993113
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2012 15:21 schreef Pietverdriet het volgende:
Pff volgende maand loopt dit al weer 9 jaar
Dat moet gevierd worden met een 9 gangen-menu *O*
(of 3 3 gangen-menu's)
pi_121000926
Piet, een vraagje van iemand uit het feestdagenforum, weet jij hier iets over?

Hey dames en heren, visrokers,

Ik heb een vraag waarbij we vrij spoeding een antwoord op moeten hebben, want we gaan namelijk zometeen 8 KILO zalm warm roken in één ton!
Onze vraag is dus;
Kunnen wij twee rekken in die ton instaleren inplaats van maar één rek?

Op die manier zouden wij 4 kilo tegelijk kunnen roken, maar is dit een slim idee of zou dit problemen veroorzaken, zoals half gare vis, en moet het langer staan roken dan een uur?

Alvast bedankt, ik hoop dat er snel geantwoord word want anders hebben wij er niks meer aan, maarja we zien wel.
  maandag 31 december 2012 @ 11:26:03 #28
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121001855
Daar heeft Resistor vast wel een antwoord op. Heb hem gevraagd in pm

[ Bericht 21% gewijzigd door Pietverdriet op 31-12-2012 11:31:36 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 31 december 2012 @ 11:38:01 #29
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_121002252
Ik zou denken, zolang ze maar niet tegen elkaar komen en de rook dus overal kan komen maakt het niet uit. Ben benieuwd wat de echte tonrokers gaan zeggen.
  maandag 31 december 2012 @ 11:54:29 #30
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_121002841
Ik ben benieuwd hoeveel eters je krijgt als je 8 kilo zalm gaat roken :P
  maandag 31 december 2012 @ 11:57:03 #31
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121002944
quote:
0s.gif Op maandag 31 december 2012 11:54 schreef Erasmo het volgende:
Ik ben benieuwd hoeveel eters je krijgt als je 8 kilo zalm gaat roken :P
40-60 man? Die allemaal zalm lusten?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_121003037
Tot nu toe gaat het goed, alleen wat schommelingen, maar de zalmen worden al wat donkerder van kleur, ook beginnen ze te zweten als een gek :P

De eerste keer, maanden geleden hadden we maar een halve kilo en ging toen ook goed.

En er worden een paar zalmen naar kennissen gebracht, hopen dat zei het ook lekker zullen vinden :)
Zalm.
  vrijdag 4 januari 2013 @ 10:30:05 #33
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_121142846
Piet, als het goed is krijg ik vanmiddag een haas. Is het een beetje te doen om zelf zo'n ding te villen en panklaar te maken of kan ik hem beter naar de poelier brengen?
  vrijdag 4 januari 2013 @ 10:43:35 #34
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121143266
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 januari 2013 10:30 schreef Erasmo het volgende:
Piet, als het goed is krijg ik vanmiddag een haas. Is het een beetje te doen om zelf zo'n ding te villen en panklaar te maken of kan ik hem beter naar de poelier brengen?
Ja, dat is niet zo moeilijk, werk voorzichtig en met scherpe messen.
Heb je wel eens vaker een beest gevild?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 4 januari 2013 @ 12:22:42 #35
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_121146609
Verder dan gevogelte ben ik nog niet gekomen, maar ik wasg een poging.
Wat voor mes is het beste? Kort, lang, breed of smal?
pi_121147502
Toen ik nog bij de slager werkte gebruikte ik een standaard uitbeenmes maar heb wel gemerkt dat iedereen andere voorkeuren heeft. Collega deed het met een heel erg buigzaam visfileermes en heb het ook wel eens zien gebeuren met soort oestermes-achtig mesje.

Uitbeenmes:
pi_121149331
Ik heb kotletjes voor vanavond gemarineerd en al.. Hoe bak ik ze het best lekker mals en zacht..

Als ik ze meteen in de oven doe worden ze wel gaat maar taai, hard om in te bijten...

Moet ik ze eerst in een koekepan bakken en dan oven, en hoeveel graden... Het sijn best grote kalfskotletjes

Thnx!
  vrijdag 4 januari 2013 @ 13:50:11 #38
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121149842
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 januari 2013 12:22 schreef Erasmo het volgende:
Verder dan gevogelte ben ik nog niet gekomen, maar ik wasg een poging.
Wat voor mes is het beste? Kort, lang, breed of smal?
Scherp
Beter een nieuw stanleymesje dan een vaag bot koksmes.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 4 januari 2013 @ 13:53:12 #39
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121149965
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 januari 2013 13:38 schreef Sandous het volgende:
Ik heb kotletjes voor vanavond gemarineerd en al.. Hoe bak ik ze het best lekker mals en zacht..

Als ik ze meteen in de oven doe worden ze wel gaat maar taai, hard om in te bijten...

Moet ik ze eerst in een koekepan bakken en dan oven, en hoeveel graden... Het sijn best grote kalfskotletjes

Thnx!
In geklaarde boter braden, niet te vaak wentelen, duw tijdens het bakken af en toe op het vlees, als je zo aanvoelen als je wang zijn ze rare, rood, als ze aanvoelen als je bovenlip zijn ze medium, als ze aanvullen als het puntje van je neus zijn ze well done.
In de oven leggen hoeft dus niet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_121159158
Iemand nog een goede tip om boerenkool stamppot echt bijzonder te maken?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  vrijdag 4 januari 2013 @ 17:23:48 #41
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121159370
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 januari 2013 17:19 schreef Tinuviel het volgende:
Iemand nog een goede tip om boerenkool stamppot echt bijzonder te maken?
Gebruik goede aardappels, bv eigenheimers of irenes, goed gerookt spek (niet de wateropgepompte van supermarkt) goede rookworst en handgesneden kool. Geen margarine gebruiken maar spekvet, en een goede vleesjus, geen pakje.
Ga hem niet opleuken door er veel ingredienten in te doen, maar hou het simpel met de beste ingredienten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_121159669
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 januari 2013 17:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gebruik goede aardappels, bv eigenheimers of irenes, goed gerookt spek (niet de wateropgepompte van supermarkt) goede rookworst en handgesneden kool. Geen margarine gebruiken maar spekvet, en een goede vleesjus, geen pakje.
Ga hem niet opleuken door er veel ingredienten in te doen, maar hou het simpel met de beste ingredienten.
Dus je gebruikt geen bijzondere kruiden ofzo? Dankje voor de tips.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_121159758
Ik heb er wat mee geexperimenteerd, en ik moet zeggen dat de vorderingen gering waren. Wel gewoon echt lekkere boerenkool aan overgehouden, maar bijzonder werd het niet.

In een chique restaurant waar ik ooit werkte wel eens van de boerenkool geproefd (ja, ze durfden wel daar, weliswaar met een ijslepel tot bolletjes gemaakt en opgediend), en diezelfde intensiteit van smaak geprobeerd na te maken, maar niet gelukt.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  vrijdag 4 januari 2013 @ 17:36:06 #44
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121159828
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 januari 2013 17:31 schreef Tinuviel het volgende:

[..]

Dus je gebruikt geen bijzondere kruiden ofzo? Dankje voor de tips.
Nee, het moet gewoon naar boerenkool en aardappels, spek en worst smaken vind ik.
Mensen die daar kerrie of annannananananas doorheen doen hebben of geen smaak, of zitten op hun tandvlees nieuwe recepten te bedenken voor de krant of blaadje waar ze voor werken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 4 januari 2013 @ 18:33:00 #45
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_121161638
Beetje eigengemaakt zuur er doorheen is ook lekker. Wat wel belangrijk is is om niet zo'n zak te kopen maar gewoon bladeren en de nerf niet gebruiken.
  vrijdag 4 januari 2013 @ 18:35:48 #46
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121161736
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 januari 2013 18:33 schreef Erasmo het volgende:
Beetje eigengemaakt zuur er doorheen is ook lekker. Wat wel belangrijk is is om niet zo'n zak te kopen maar gewoon bladeren en de nerf niet gebruiken.
Erbij, niet erdoor.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_121161871
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 januari 2013 18:33 schreef Erasmo het volgende:
Beetje eigengemaakt zuur er doorheen is ook lekker. Wat wel belangrijk is is om niet zo'n zak te kopen maar gewoon bladeren en de nerf niet gebruiken.
Ik hoor wel meer kritiek op die zakken, maar ik vind het toch wel heel prettig hoor, niet wassen maar gewoon in de pan leeg schudden. Maar goed, ik zal het eens proberen.

En neem gewoon veel boerenkool in verhouding tot de aardappelen. 1 op 1 qua gewicht of iets in die buurt.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  vrijdag 4 januari 2013 @ 18:45:44 #48
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121162076
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 januari 2013 18:39 schreef Weltschmerz het volgende:
.

En neem gewoon veel boerenkool in verhouding tot de aardappelen. 1 op 1 qua gewicht of iets in die buurt.
Dat sowieso, ben je de volgende dag ook zo trots
:D
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_121162155
Trots? Dat je de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente ruim overschreden hebt?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_121162355
Dan kan je weer zien wat je heb gegeten
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')