abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_148129459
Het oliebollendeeg is mooi gerezen. Heb per 500 g bloem 2 g gist gebruikt en dit de nacht laten rijzen. Zo maar eens gaan bakken! *O*
pi_148129968
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 10:06 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Iets te veel melk. Vervang een deel van de melk eens voor ei.
Oh, ik had er ook al een ei bij in trouwens, en gist natuurlijk. :+ Maar ik zal er wat minder melk in gooien vanavond dan, dankje. :)

In sommige recepten zie ik ook bier en/of spa rood gebruikt worden. Weet niet wat dat voor effect heeft?
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
  Moderator dinsdag 30 december 2014 @ 10:40:30 #203
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_148130446
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 10:25 schreef LintuxCx het volgende:

[..]

Oh, ik had er ook al een ei bij in trouwens, en gist natuurlijk. :+ Maar ik zal er wat minder melk in gooien vanavond dan, dankje. :)

In sommige recepten zie ik ook bier en/of spa rood gebruikt worden. Weet niet wat dat voor effect heeft?
Een ei is 50g dus voor elk ei gebruik je 50ml minder melk/water of ander vocht.
Ik doe altijd een deel pils in het beslag. Geeft extra smaak en door het koolzuur worden ze extra luchtig.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  dinsdag 30 december 2014 @ 10:49:40 #204
236410 MaleDuck
Wees altijd lief voor een eend
pi_148130745
Mijn vrouw bakt vandaag als het goed is ook oliebollen, ze zijn wel gluten, lactose en eivrij :9
<a href="http://allergenenhardloper.wordpress.com/" rel="nofollow" target="_blank">Hardlopen zonder gluten, melk, ei, pinda...</a>
pi_148131144
quote:
2s.gif Op dinsdag 30 december 2014 10:49 schreef MaleDuck het volgende:
Mijn vrouw bakt vandaag als het goed is ook oliebollen, ze zijn wel gluten, lactose en eivrij :9
Nou, klinkt echt heerlijk. :')
  dinsdag 30 december 2014 @ 11:05:27 #206
236410 MaleDuck
Wees altijd lief voor een eend
pi_148131180
quote:
14s.gif Op dinsdag 30 december 2014 11:04 schreef Myraela het volgende:

[..]

Nou, klinkt echt heerlijk. :')
Ja, beter als geen oliebollen :P
<a href="http://allergenenhardloper.wordpress.com/" rel="nofollow" target="_blank">Hardlopen zonder gluten, melk, ei, pinda...</a>
pi_148131410
quote:
2s.gif Op dinsdag 30 december 2014 11:05 schreef MaleDuck het volgende:

[..]

Ja, beter als geen oliebollen :P
Ben benieuwd naar het resultaat. En zelf bakken geeft de garantie dat je bollen hebt waar je niet ziek van wordt.
  dinsdag 30 december 2014 @ 11:13:36 #208
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_148131451
Ik ga morgen ook oliebollen bakken, voor het eerst in mijn leven. Net het topic doorgespit en besloten te bakken met tarwebloem, een heel klein beetje volkorentarwe, nog nader te bepalen bier, melk, ei, kaneel, vanille, suiker en in whiskey gewelde rozijnen.

Ik heb ze al jaren niet gehad, dus zin in! :9
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  dinsdag 30 december 2014 @ 11:15:23 #209
236410 MaleDuck
Wees altijd lief voor een eend
pi_148131500
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 11:12 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

Ben benieuwd naar het resultaat. En zelf bakken geeft de garantie dat je bollen hebt waar je niet ziek van wordt.
Ik ook, ze had het erover dat ze misschien 2 versies zou maken. 1 met vooral rijstemeel en 1 met wat zwaardere meelsoorten (teff en/of boekweit) ^O^ :Y)
Misschien schrijf ik er nog wel een blogje over ofzo.
<a href="http://allergenenhardloper.wordpress.com/" rel="nofollow" target="_blank">Hardlopen zonder gluten, melk, ei, pinda...</a>
pi_148131611
quote:
2s.gif Op dinsdag 30 december 2014 11:15 schreef MaleDuck het volgende:

[..]

Ik ook, ze had het erover dat ze misschien 2 versies zou maken. 1 met vooral rijstemeel en 1 met wat zwaardere meelsoorten (teff en/of boekweit) ^O^ :Y)
Misschien schrijf ik er nog wel een blogje over ofzo.
ik vind zelf boekweit alleen lekker in een combinatie met hartig.
  dinsdag 30 december 2014 @ 11:29:00 #211
236410 MaleDuck
Wees altijd lief voor een eend
pi_148131933
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 11:19 schreef computergirl het volgende:

[..]

ik vind zelf boekweit alleen lekker in een combinatie met hartig.
Als je puur boekweit gebruikt is het vaak niet echt smaakvol, maar wij bakken ook vaak pannenkoeken die glutenvrij, lactose vrij en eivrij zijn en dan doe ik meestal: 1/6 rijstmeel, 1/6 maismeel, 1/3 teffmeel, 1/3 boekweitmeel. Met een gelijke hoeveelheid water en je hebt heel simpele pannenkoeken.
<a href="http://allergenenhardloper.wordpress.com/" rel="nofollow" target="_blank">Hardlopen zonder gluten, melk, ei, pinda...</a>
pi_148132036
quote:
2s.gif Op dinsdag 30 december 2014 11:29 schreef MaleDuck het volgende:

[..]

Als je puur boekweit gebruikt is het vaak niet echt smaakvol, maar wij bakken ook vaak pannenkoeken die glutenvrij, lactose vrij en eivrij zijn en dan doe ik meestal: 1/6 rijstmeel, 1/6 maismeel, 1/3 teffmeel, 1/3 boekweitmeel. Met een gelijke hoeveelheid water en je hebt heel simpele pannenkoeken.
ik gebruik zelf vaak havermeel, neutrale smaak itt teff
  dinsdag 30 december 2014 @ 11:33:57 #213
236410 MaleDuck
Wees altijd lief voor een eend
pi_148132086
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 11:32 schreef computergirl het volgende:

[..]

ik gebruik zelf vaak havermeel, neutrale smaak itt teff
Is ook een goed alternatief :Y
Alleen hebben wij vaak alleen havervlokken in huis en heb meestal geen zin om ze te malen tot meel :P
<a href="http://allergenenhardloper.wordpress.com/" rel="nofollow" target="_blank">Hardlopen zonder gluten, melk, ei, pinda...</a>
  Moderator dinsdag 30 december 2014 @ 11:42:15 #214
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_148132339
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 11:19 schreef computergirl het volgende:

[..]

ik vind zelf boekweit alleen lekker in een combinatie met hartig.
Poffertjes? Pannenkoeken? Ik gebruik boekweit alleen met zoet.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_148132434
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 11:42 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Poffertjes? Pannenkoeken? Ik gebruik boekweit alleen met zoet.

of te wel een galette bretonne
pi_148134128

de bollen zijn klaar. Tijd om beignets te bakken.
  dinsdag 30 december 2014 @ 13:08:51 #217
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_148135317
Ik hoor hier volkoren oliebollen vallen.

Nu stelde ik dit dus voor, maar ik werd vrijwel direct naar het gekkenhuis verwezen. Waarom?

Is de mens gehersenspoeld dat oliebollen persé wit moeten zijn?

Wat zijn de plus en min punten van volkoren? (Of bruine bollen?)
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_148135440
quote:
14s.gif Op dinsdag 30 december 2014 11:04 schreef Myraela het volgende:

[..]

Hee, ik las net op je blog je recept voor boerenjongens-oliebollen. Daar heb ik nu eigenlijk wel zin in! :9

Ik heb alleen nog nooit oliebollen gemaakt.. Ik lees overal over het laten rusten van het beslag gedurende ongeveer een uur, maar mag dat ook een stukkie langer zijn?
Als in: als ik rond elf uur 's morgens het beslag al maak, kan ik dat vervolgens rond zes uur 's avonds gebruiken om oliebollen mee te maken?
Moet morgen tussendoor namelijk gewoon werken. }:|
Let me see you stripped down to the bone
pi_148135584
Hoi, hoe maak je kwarkbollen? Ik ben gewoon nieuwsgierig aangezien een restaurant hier dat verkoopt :)
En hebben jullie ze wel eens gehad? Zijn zulke lekker?
Twiddel
pi_148136310
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 13:12 schreef minilot het volgende:

[..]

Hee, ik las net op je blog je recept voor boerenjongens-oliebollen. Daar heb ik nu eigenlijk wel zin in! :9

Ik heb alleen nog nooit oliebollen gemaakt.. Ik lees overal over het laten rusten van het beslag gedurende ongeveer een uur, maar mag dat ook een stukkie langer zijn?
Als in: als ik rond elf uur 's morgens het beslag al maak, kan ik dat vervolgens rond zes uur 's avonds gebruiken om oliebollen mee te maken?
Moet morgen tussendoor namelijk gewoon werken. }:|
Ik heb het zelfs een nacht laten staan, wel veel minder gist gebruikt (gelijk aan no knead broodjes). En ze zijn prima gelukt. Heel erg luchtig.
pi_148136370
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 13:33 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

Ik heb het zelfs een nacht laten staan, wel veel minder gist gebruikt (gelijk aan no knead broodjes). En ze zijn prima gelukt. Heel erg luchtig.
Hoopte ik al op. Thanks! :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_148137139


en tenslotte de appelbeignets.
  dinsdag 30 december 2014 @ 15:50:19 #223
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_148142778
Ik vind de mijne ook erg geslaagd dit jaar
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  Moderator dinsdag 30 december 2014 @ 15:52:30 #224
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_148142873
Ze zijn niet erg rond, met een ijsschep krijg je ze mooi rond. Ik vind ze eerlijk gezegd ook wat ongelijkmatig gebakken.
Maar als ze goed smaken is de rest minder belangrijk.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_148143072
Onregelmatige ballen = meer korstje :9 Ik vind dat juist lekker!
Let me see you stripped down to the bone
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')