abonnement Unibet Coolblue
pi_123344000
quote:
0s.gif Op maandag 25 februari 2013 21:11 schreef arjan1212 het volgende:
De grote volksverhuizing naar china!! Afrikanen willen niet meer naar europa...

ned2 tegenlicht. nu.
Nou dat komt dan goed uit, want we zitten nou ook niet bepaald op hen te wachten.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_123344100
Europa is over 20 jaar een museum dat leeft van landbouw en toerisme....
pi_123345301
De echte grote volksverhuizing is de trek van het chinese platteland naar de chinese steden, 500 miljoen mensen ..
pi_123345941
'een ingedutte zelfvoldane nostalgische maatschappij' zo word er over west-europa gesproken whaha
pi_123346046
quote:
0s.gif Op maandag 25 februari 2013 21:45 schreef arjan1212 het volgende:
'een ingedutte zelfvoldane nostalgische maatschappij' zo word er over west-europa gesproken whaha
U is een zelfhatende Nederlander?
pi_123346095
nee.. ik zit naar tegenlicht te kijken , een afrikaan die in china woont zei dat
pi_123346674
quote:
0s.gif Op maandag 25 februari 2013 21:47 schreef arjan1212 het volgende:
nee.. ik zit naar tegenlicht te kijken , een afrikaan die in china woont zei dat
Die Afrikaan (Achille Mbembe) zit op dit moment in Johannesburg aan de universiteit van Witwatersrand, maar dat is geen antwoord op mijn vraag (niet aanvallend bedoelt of zo, maar ik ken maar heel weinig mensen die in grote problemen voor hun maatschappij een vorm van humor zien :D ).
pi_123346793
dat museum dat van landbouw en toerisme leeft zie ik wel zitten hoor... lijkt mij wel een mooie toekomst.
pi_123347165
quote:
0s.gif Op donderdag 27 december 2012 17:32 schreef Digi2 het volgende:
Ik open dit topic omdat ik een grote volksverhuizing voel aankomen. In veel armere landen is sprake van een enorme bevolkings explosie. Met name het midden oosten en Noord afrika. Door de crisis zullen er steeds meer conflicten uitbreken en mensen een beter bestaan zoeken. Europa is het eenvoudigst te bereiken zowel geografisch als politiek qua toelating en sociaal stelsel.

Bijv in Egypte denken de fundas dat geloof in Allah zorgt voor brood op de plank. De egyptenaren die wat beter ontwikkeld zijn zie ik dan ook hun land gaan ontvluchten. Trouwens ook de fundas als het brood toch op blijkt te raken.

Weer minister Egypte opgestapt
Waarom is er dan geen massa-emigratie van spanje, italie, portugal en griekenland naar nederland,duitsland, zweden enz. ..
  maandag 25 februari 2013 @ 22:30:57 #60
321876 Cherna
Fuck the System
pi_123348663
quote:
0s.gif Op zondag 27 januari 2013 11:38 schreef Smack10 het volgende:

[..]

Wordt deze schreeuw niet al beantwoord door Oost Europeanen die hier komen werken omdat iemand die teveel verwend is door de overheid niet bepaalde baantje wil doen?
Het probleem is dat de verschillende landen binnen de EU totaal verschillen als het om het levensonderhoud gaat. Als de Pool gaat merken dat hij met het hier verdiende loon in Polen niet meer kan doen dan wanneer hij in Polen zou blijven werken zie je de Pool ook niet meer. Voor de Pool en nog in grotere mate voor de Roemeen, Bulgaar die hier komt werken voor een grijpstuiver is dat een vermogen als hij terugkeert naar eigen land. Alleen degene die in eigen land totaal niets kan bereiken(nu moet ik oppassen want je hebt uitzonderingen) blijft in NL al is het maar om het mooie vangnet.
Maar voor een NLer met ons levensonderhoud kan hij gewoon niet concurreren met een Pool die hier in een camper leeft.

Je moet het zo zien dat een NLer een paar jaar in het Midden-Oosten gaat werken voor 60-80 dollar per uur netto wat daar niet al te hoog is. Hij leeft dan wel in een compound in de zandbak onder zware omstandigheden, maakt veel uren en klaagt niet zoals de Pool dat bij ons ook doet. Maar bij terugkeer en je hebt geen gekke dingen ondernomen heb je wat. Als hij datzelfde werk hier moet uitvoeren heeft hij het minimum. Die Sjeiks zijn niet achterlijk natuurlijk, want voor dat soort klussen halen ze daar hun neus op en eigenlijk kotsen ze je uit. Daarbij kom je de compound niet af voordat de klus af is. Maar goed voor dat loon heb je er dat wel voor over. Want bij terugkeer kun je zo een huis afbetalen.

Alles heeft er dus mee te maken of het zinvol is om je te laten afzeiken. Als het afzeiken geen zin heeft omdat je met dat loon alsnog je gezin niet kunt runnen dan blijf je dus thuis. Als je de shit in moet dan maar gelijk goed. Maar je af laten zeiken en er niets voor terug krijgen no way.

[ Bericht 0% gewijzigd door Cherna op 25-02-2013 22:43:06 ]
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
pi_123927362
quote:
0s.gif Op maandag 25 februari 2013 22:05 schreef arjan1212 het volgende:

[..]

Waarom is er dan geen massa-emigratie van spanje, italie, portugal en griekenland naar nederland,duitsland, zweden enz. ..
Dat vindt wel degelijk plaats:

German immigration jumps to highest levels in 16 years

quote:
However, countries facing the sharpest economic crisis showed a particular spike in numbers moving to Germany.

Some 24,000 Greeks moved to Germany in 2011, a 90% increase on 2010, while around 21,000 Spaniards arrived, a 52% rise.

"Immigration rose especially from those countries hit hard by the crisis, notably Greece and Spain", the federal statistics office said.
In Duitsland is er werk:

Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_123927548
quote:
Migranten bestormen Spaanse enclave in Marokko

Ruim honderdvijftig migranten uit landen bezuiden de Sahara hebben maandag een hek met prikkeldraad bestormd bij Melilla, in een poging de Spaanse enclave in Marokko binnen te komen. Een tiental mensen raakte gewond. Dat hebben de Spaanse autoriteiten bekendgemaakt.

Zo'n vijftig migranten slaagden erin over het zes meter hoge hek te klimmen. De meesten werden echter door de politie teruggestuurd. Agenten zijn in Melilla op zoek naar een paar migranten die wisten te ontkomen.
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_124953318

De mensen in Egypte worden steeds armer en wanhopiger. Om een lening van het IMF te krijgen worden de brandstof subsidies drastisch verlaagd. Hoe lang zal het nog duren voordat er weer massale geweldadige rellen uitbreken?
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_129289185
quote:
Legerleider Egypte vraagt om steun middels betogingen

De Egyptische machthebber generaal Abdel Fattah al-Sisi wil dat er vrijdag op grote schaal wordt betoogd tegen geweld en dat de strijdkrachten daarmee ''een mandaat krijgen om geweld en terrorisme'' te bestrijden.

Al-Sisi zei dat in een toespraak op een militaire academie. Achterdochtige luisteraars, inclusief de aanhangers van de afgezette president Mohamed Mursi, vrezen dat de generaal steun zoekt om met een soort noodtoestand te regeren.

De generaal greep 3 juli de macht na massale betogingen in het land tegen het falende beleid van Mursi. Mursi, die uit de Moslimbroederschap komt, werd vorig jaar democratisch tot president gekozen.

De broederschap, die decennia is vervolgd en vaak ondergronds oppositie voerde, was plotseling de grootste regeringspartij, maar leek de enorme problemen niet aan te kunnen en werd tegengewerkt door magistraten en militairen.

Staatsgreep

Mursi verdween met de staatsgreep buiten beeld en zijn aanhangers eisen vrijwel dagelijks in betogingen de terugkeer van president Mursi. In de afgelopen twee dagen alleen al vielen in de hoofdstad Caïro veertien doden en negentig gewonden.

Volgens de broederschap hebben militairen betogers aangevallen. De meeste slachtoffers vielen op of rond het plein Nahdet Misr (Egyptische Renaissance) in het met Caïro 'versmolten' Gizeh. Daar is het grootste verzamelpunt van de broederschap.
Egypte lijkt af te glijden naar een burgeroorlog. De extremisten zullen aanslagen plegen en zo economisch herstel wat de progresieven zich wensen onmogelijk maken. Hierna zullen vele wanhopigen het land ontvluchten en in europa asiel zoeken.

[ Bericht 0% gewijzigd door Digi2 op 24-07-2013 13:52:09 ]
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_129289729
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2013 09:57 schreef SuperHarregarre het volgende:
Laten we wel wezen, veel ouderen geven natuurlijk ook veel geld uit aan hun eigen kinderen omdat ze van gekkigheid ook niet meer weten wat ze ermee moeten. Dus via-via komt dat geld wel weer in de economie maar dan via 40-50 jarigen.
Waar heb jij die "wijsheid" vandaan. De meeste ouderen moeten leven van AOW met al dan niet een klein pensioentje ("onze" regering graait volop mee door de belasting verhoging). Als ze al geld zouden hebben, dan komt dat door een spaarzaam leven (op het gierige af).

Het is idd gekkigheid als ze hun geld aan kinderen zoals jij zouden geven, want die draaien het er in de kortste tijd doorheen (misschien even goed voor de economie van het buitenland)
De mentaliteit van de post baby boomers is gebaseerd op een verwende jeugd, alles kon en moet kunnen, mogelijk gemaakt door de baby boomers (dat kun je hen wel verwijten)
Exaudi orationem meam
Requiem aeternam dona eis, Domine.
Et lux perpetua luceat eis.
pi_129289893
quote:
0s.gif Op maandag 11 maart 2013 20:21 schreef Digi2 het volgende:

[..]

Alleen zeer drastische maatregelen kunnen voorkomen dat Europa wordt overspoeld door een tsunamie van kansloze gelukszoekers. In Australie hebben ze dat begrepen: Studiereisje voor het Europarlement en de Commissie ?
Exaudi orationem meam
Requiem aeternam dona eis, Domine.
Et lux perpetua luceat eis.
  woensdag 24 juli 2013 @ 14:03:42 #67
100297 teamlead
Nu met Napoleon complex
pi_129290126
quote:
0s.gif Op donderdag 27 december 2012 18:11 schreef Digi2 het volgende:
Is het niet zo dat juist kansarmen proberen in europa te komen vanwege het ruimhartige sociale vangnet?
nee
If you wish to be a success in the world, promise everything, deliver nothing.
Nothing is more difficult, and therefore more precious, than to be able to decide.
Victory belongs to the most persevering
  woensdag 24 juli 2013 @ 14:05:24 #68
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129290219
quote:
0s.gif Op woensdag 24 juli 2013 14:03 schreef teamlead het volgende:

[..]

nee
Waarom gaan kansarmen dan naar Europa en kansrijken naar Australie, Noord Amerika?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_129290263
quote:
0s.gif Op woensdag 24 juli 2013 13:58 schreef Oud_student het volgende:
Alleen zeer drastische maatregelen kunnen voorkomen dat Europa wordt overspoeld door een tsunamie van kansloze gelukszoekers. In Australie hebben ze dat begrepen: Studiereisje voor het Europarlement en de Commissie ?
Australie is natuurlijk makkelijker af te sluiten dan Europa. Europa heeft last van poreuze grenzen tussen Turkije en Griekenland, Gibraltar en het Middelandse zeegebied (met name Lampedusa en Malta). Europa is dus veel makkelijker te bereiken en lastiger te "verdedigen".
pi_129290418
quote:
0s.gif Op woensdag 24 juli 2013 14:06 schreef Pharmacist het volgende:

[..]

Australie is natuurlijk makkelijker af te sluiten dan Europa. Europa heeft last van poreuze grenzen tussen Turkije en Griekenland, Gibraltar en het Middelandse zeegebied (met name Lampedusa en Malta). Europa is dus veel makkelijker te bereiken en lastiger te "verdedigen".
Deze eilanden bouw je dan om tot detentie centra en laat Amesty Int. er een reportage over maken hoe slecht de situatie in deze kampen is, en je zult zien hoe dramatisch de omzetten van de mensenhandelaren zullen dalen.
Exaudi orationem meam
Requiem aeternam dona eis, Domine.
Et lux perpetua luceat eis.
  woensdag 24 juli 2013 @ 14:10:15 #71
100297 teamlead
Nu met Napoleon complex
pi_129290435
quote:
0s.gif Op woensdag 24 juli 2013 14:05 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Waarom gaan kansarmen dan naar Europa en kansrijken naar Australie, Noord Amerika?
Ik zou het aantal kansarmen dat in Noord-Amerika of Australie aankomt niet te eten willen geven. Het is niet voor niets dat Australie er nu voor kiest om alle vluchtelingen (politiek of economisch maakt geen verschil) die per boot aankomen meteen de toegang te weigeren en te deporteren naar Papua Nieuiw Guinea. En als je toch al kansarm bent, is de kans op een vliegticket ook meteen kleiner
If you wish to be a success in the world, promise everything, deliver nothing.
Nothing is more difficult, and therefore more precious, than to be able to decide.
Victory belongs to the most persevering
  woensdag 24 juli 2013 @ 14:12:32 #72
100297 teamlead
Nu met Napoleon complex
pi_129290535
quote:
0s.gif Op woensdag 24 juli 2013 14:09 schreef Oud_student het volgende:

[..]

Deze eilanden bouw je dan om tot detentie centra en laat Amesty Int. er een reportage over maken hoe slecht de situatie in deze kampen is, en je zult zien hoe dramatisch de omzetten van de mensenhandelaren zullen dalen.
tja. En ondertussen laat je mensen creperen onder onmenselijke omstandigheden?

Die kansarmen komen niet voor hun lol naar welvarende gebieden. Ze zoeken mogelijkheden om in leven te blijven en hun familie een toekomst te bieden. Grenzen dichtgooien is een utopie. Zelfs in de koude oorlog kwamen mensen over de grens.
beter zou zijn om heldere richtlijnen te hebben en mensen binnen pakweg 4-5 maanden uitsluitsel te geven.
If you wish to be a success in the world, promise everything, deliver nothing.
Nothing is more difficult, and therefore more precious, than to be able to decide.
Victory belongs to the most persevering
pi_129290557
quote:
0s.gif Op woensdag 24 juli 2013 14:09 schreef Oud_student het volgende:
Deze eilanden bouw je dan om tot detentie centra en laat Amesty Int. er een reportage over maken hoe slecht de situatie in deze kampen is, en je zult zien hoe dramatisch de omzetten van de mensenhandelaren zullen dalen.
Malta is een land. En hoewel ik het mbt Lampedusa geen slecht idee vind hebben de oorsprokelijke bewoners natuurlijk ook rechten: ik weet niet hoe die hier tov staan.

Ik denk gewoon dat het een onoplosbaar probleem is. Mensen uit die landen zijn wanhopig. En ze zullen nog veel wanhopiger worden omdat die bevolking zo ontzettend hard toeneemt in landen als Egypte en Nigeria. Intussen zijn bijna al die vluchtelingen jonge mannen zonder opleiding. Dat gaat, los van werk, natuurlijk demografisch problemen opleveren in Europa als die geen partners kunnen vinden.
  woensdag 24 juli 2013 @ 14:13:17 #74
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129290571
quote:
0s.gif Op woensdag 24 juli 2013 14:10 schreef teamlead het volgende:

[..]

Ik zou het aantal kansarmen dat in Noord-Amerika of Australie aankomt niet te eten willen geven. Het is niet voor niets dat Australie er nu voor kiest om alle vluchtelingen (politiek of economisch maakt geen verschil) die per boot aankomen meteen de toegang te weigeren en te deporteren naar Papua Nieuiw Guinea. En als je toch al kansarm bent, is de kans op een vliegticket ook meteen kleiner
Maar waarom gaan kansrijken dan naar Noord Amerika en Australië?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_129290638
quote:
0s.gif Op woensdag 24 juli 2013 14:12 schreef teamlead het volgende:
tja. En ondertussen laat je mensen creperen onder onmenselijke omstandigheden?

Die kansarmen komen niet voor hun lol naar welvarende gebieden. Ze zoeken mogelijkheden om in leven te blijven en hun familie een toekomst te bieden. Grenzen dichtgooien is een utopie. Zelfs in de koude oorlog kwamen mensen over de grens.
beter zou zijn om heldere richtlijnen te hebben en mensen binnen pakweg 4-5 maanden uitsluitsel te geven.
Grenzen openhouden is ook een utopie.

Laat deze bevolkingsprojectie mbt Nigeria eens tot je door dingen.



Of deze mbt Egypte.



Die landen hebben (als dat nu al niet zo is) overschotten van tientallen miljoenen mensen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')