abonnement Unibet Coolblue
pi_122673491
Oeh, succes met het verzorgen/behandelen! Hopelijk gaat het snel weer beter! :*

En ik heb ook liever mijn vaste DA en DA-assistente. :Y Er is nu sinds kort een nieuwe assistente bij, en die is ook aardig, maar de ander ken ik gewoon wat beter. Maar goed, die laatste was er afgelopen dinsdag dus niet. En ik was die dag ook een beetje teleurgesteld dat de DA zelf al weg was, toen ik Diva kwam ophalen. (Was achteraf wel logisch, want dinsdag hebben ze alleen in het begin van de middag een spreekuur, en de andere dagen ook s'avonds.)

Maar 'gelukkig' ga ik a.s. vrijdag weer terug voor controle en het verwijderen van één bovenhuidse hechting, dus dan kan ik alsnog even naar meer details van de operatie vragen. :) 't Was allemaal goed gegaan hoor, en ik werd deze week nog even door mijn euh 'favo' assistente gebeld om te vragen hoe het was, maar ik vind het altijd wel fijn om het even met de DA nog na te bespreken.
pi_122685978
Zo, vandaag een hele lading groente gekocht en inmiddels heeft nijn weer wat interesse in groenvoer, erg fijn :) Zit lekker veel vocht in dus hopelijk komt de verstopping straks goed los.

Fijn dat de castratie van diva goed is gegaan candaasje. Ik heb vandaag nog even overlegd over jou/konijn bij diva in de opvang, op zich is het in orde als de hoofdbeheerdster ook akkoord geeft. Eigenlijk plaatsen ze niet op het balkon vanwege de weersinvloeden maar ik heb alvast een goed woordje gedaan. Als je contact met ze opneemt mag je mijn naam ook wel even noemen, iig als je Anja spreekt. Die weet er nu vanaf ;)

Ow en ik was vandaag in de opvang... kwamen zomaar de nieuwe baasjes van Basje, mét Basje lang om even te laten controleren of het echt een mannetje is, want dan kan hij binnenkort gecastreerd worden.
Mijn hemel, wat is hij groot geworden! Van 900 gram nu inmiddels 1200 gram, prachtige lange manen en nog altijd superlief.

[ Bericht 10% gewijzigd door douche-eendje op 09-02-2013 20:10:53 ]
pi_122699609
Oh wat fijn dat Nijn weer wat eet!

En wat lief van je goede woordje! O+
Als een balkon echt een probleem is, dan kan ik de konijnen in de winter ook binnen houden, maar we zitten hier niet zo hoog (3e etage, 4e woonlaag met bg meegerekend) en redelijk beschut. (in de winter tegen de meeste wind, en voor de zekerheid dus een hoes om het hok, in de zomer tegen de zon door balkon op het noorden en enorme bomen :) )

En...omdat Diva de eerste dagen echt tegen de warme verwarming geplakt zat, ze wat leek afgevalken, het buiten opeens weer begon te vriezen, (en er ook geen vriendje was om tegen aan te kruipen) en daarbij haar keutels nog niet goed waren, heb ik Diva wat langer binnen gehouden dan slechts 1 dag. Toen ze heel zwak was stond de verwarming aan, en elke dag dat ze fitter werd heb ik deze wat lager gezet. (uiteindelijk stond ie uit, brrr!!)

Nu ben ik alleen aan het dubben of ik haar nu, na toch bijna een week, terug naar buiten moet doen. Het vriest hier 's nachts, en hoewel ze natuurlijk verder wel een wintervacht heeft, zal het toch weer een verschil zijn met de binnen temp. ondanks dat de verwarming nu binnen uit staat. (het scheelt toch zeker 10 graden.)

Is het misschien verstandiger om Diva langzaam te laten wennen aan een normale binnentemperatuur en haar vanaf nu tot Ijsheiligen binnen te houden? Qua ruimte is het geen probleem, maar ik wil natuurlijk geen ziek konijn. (hoe doen opvangcentra dat eigenlijk in de winter, wanneer er konijnen buiten gevonden worden?)

Een nadeel is dat ik op zoek moet naar een ruim binnenhok (ik heb nu als ziekenboeg een ruime ren ingericht, en verder is de hele woonkamer bijna de hele dag toegankelijk, maar nog wat meer ruimte (naast de ren) voor als ik niet thuis ben vind ik wel noodzakelijk.

Een voordeel zou weer zijn dat we eerder een vriendje kunnen zoeken. Maar goed, 1 of 2 maandjes langer wachten is ook prima.

Wat is wijsheid? Iemand een idee? :/
  Moderator zondag 10 februari 2013 @ 14:51:50 #79
155227 crew  Guppy
dus
pi_122712602
Molly kent geen schaamte :|W


Als je niet zeker weet of ze weer lekker naar buiten kan, en je hebt de mogelijkheid om haar tijdelijk binnen te laten, dan zou ik dat doen. Je wilt ook niet dat ze ziek wordt, net na de operatie. Ik had even gemist dat je haar hebt laten castreren, maar we hebben dat met Molly ook laten doen. Ik moet zeggen dat het bij Molly wel even een goede 5 dagen duurde voor ze helemaal de oude was. Ik kan me zo voorstellen dat je haar eigenlijk liever even binnenhoudt :*

Zou je geen hok kunnen lenen van iemand, zo lang?
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_122717507
quote:
0s.gif Op zondag 10 februari 2013 14:51 schreef Guppyfriend het volgende:
Molly kent geen schaamte :|W
[ afbeelding ]

Als je niet zeker weet of ze weer lekker naar buiten kan, en je hebt de mogelijkheid om haar tijdelijk binnen te laten, dan zou ik dat doen. Je wilt ook niet dat ze ziek wordt, net na de operatie. Ik had even gemist dat je haar hebt laten castreren, maar we hebben dat met Molly ook laten doen. Ik moet zeggen dat het bij Molly wel even een goede 5 dagen duurde voor ze helemaal de oude was. Ik kan me zo voorstellen dat je haar eigenlijk liever even binnenhoudt :*

Zou je geen hok kunnen lenen van iemand, zo lang?
Haha, leuk hè, als ze zo liggen? :D Diva deed gisteren voor het eerst ook een bunnyflop, het zag er zo grappig uit! (Eerste keer dat ik het zag bij haar!)

Ik denk dat ik Diva inderdaad binnen hou :Y Het gaat nu prima, en ik voel regelmatgig even of ze het niet te warm krijgt. (Dat is niet het geval geloof ik, ze is ook actief genoeg.)
En een binnenhok stond nog wel op de planning voor wanneer we oppas nodig hebben tijdens vakanties (het buitenhok is niet echt te vervoeren), dus met vriend overlegd en we schaffen die gewoon wat eerder aan :).

En ik had het wel in de Slowchat van F&F gezegd, maar nog niet hier. :@ Maar jup, bij deze dus, Diva is gecastreerd (afgelopen dinsdag). Ik heb lang zitten twijfelen, (Want gezond konijn enzo...hoewel je beter een gezond konijn kunt laten castreren dan een ziek konijn eigenlijk...) maar ik heb het toch met het oog op baarmoederkanker gedaan. Het feit dat mijn DA het preventief aanraadde (heeft 'ie verder nog nooit gedaan bij mijn dieren), en ook eerlijk heeft uitgelegd dat als je wel nestjes wil (zoals bijvoorbeeld Miss Isis met haar konijnen) en daardoor het natuurlijke proces niet verstoord, je geen castratie hoeft te doen, heeft me over de streep getrokken.

En ik had 100% vertrouwen in hem, qua operatie. Hij heeft tot nu toe werkelijk elk dier van ons, hoogbejaard of niet, door alle operaties heen gekregen. (Dat er soms ziektes zijn waar niet tegen te vechten is, dat is dan weer een ander verhaal natuurlijk.) Dat is geen 100% garantie, maar ik maakte me meer zorgen om de nazorg dan om de operatie zelf. :) Maar ze hebben vanuit de kliniek ook nog even gebeld, hoe het ging, en ik had me zelf ook al wat ingelezen, dus uiteindelijk is het heel goed gegaan. (Pittig, maar ik sta nog steeds versteld van het herstellingsvermogen van zo'n klein dier. Zo snel! :o )

A.s. vrijdag moet ik nog even komen voor controle, en het verwijderen van een bovenhuidse hechting :).

Ik zal zo eens kijken of ik nog een foto kan maken. Diva kijkt altijd een beetje boos als ze de camera ziet, maar ik zal een poging wagen :P .
  Moderator zondag 10 februari 2013 @ 16:59:22 #81
155227 crew  Guppy
dus
pi_122718623
Wij hebben het laten doen omdat Molly het nodig vond om te gaan sproeien :X dat doen sommige voedsters, is een hormonaal iets. En als je het voor bent voor er gewenning optreed, kan het castreren het verhelpen. En hoewel wij ook tegen het snijden in een gezond dier zijn, hebben we het nu toch laten doen. Want we vinden veel goed, maar sproeien :N

Ik vond de nazorg ook een heel gedoe. Ik maakte me zo'n zorgen om dr! Maar gelukkig is alles toen goed gedaan O+
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_123080528
In de slowchat had ik het al laten zien, maar hier nog niet:
Diva is erg fan van hokverbouwingen :P :

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Inmiddels heb ik nu met doeken een soort tentje voor haar gemaakt in een hoek van de ren, waar ze 's nachts in kan slapen. Gisteravond is ze namelijk flink (echt flink!) tekeer gegaan tegen de ren, om er maar uit te kunnen en achter onze gordijnen te kunnen slapen. Aangezien ik haar 's nachts wel in de ren wil hebben (mijn vriend stapte vanmorgen in een plas urine op het laminaat, niet te spreken over alle keutels her en der..) heb ik dus nu maar een lekker beschut hoekje gemaakt. Volgens mij bevalt het tot nu toe wel goed, maar vannacht dus het moment van de waarheid. ;)

Oh, en het is behoorlijk lastig om Diva even leuk op de foto te krijgen als ze in het echt is, maar deze twee snelle pogingen van een nicht van me, zijn toch wel goed gelukt O+ :
(De volgende keer neemt ze haar belichtingsspullen mee, want het was nu eigenlijk veel te donker en raar geklooi met een IKEA lampje, en dan is het dus de bedoeling dat er twee konijnen op de foto staan ;) )

Alles voor een traktatie:


O+ (ze kijkt een beetje alsof ze net heeeul streng is toegesproken, 't arme ding :D )
pi_123083404


[ Bericht 100% gewijzigd door byah op 19-02-2013 20:49:45 ]
  woensdag 20 februari 2013 @ 20:33:35 #84
306925 Bloempje.
You're A-W-E-S-O-M-E
pi_123133180
Hallo! Ik kwam even hier spieken, ik ga komende zaterdag namelijk dit pluizige ding ophalen:

We hebben 'm Sherlock gedoopt, hij is 4 en zijn baasje heeft niet genoeg tijd om voor 'm te zorgen (heeft net een baby) een daarom werd het een beetje een zielige stumpert. Dus ik hoop dat ie het bij ons naar zijn zin gaat krijgen O+.
And when I lose my way, I close my eyes and he has found me.
pi_123156727
Leuk! :D
Heb je al konijnen (gehad) ? :)
  donderdag 21 februari 2013 @ 18:11:16 #86
306925 Bloempje.
You're A-W-E-S-O-M-E
pi_123169836
quote:
0s.gif Op donderdag 21 februari 2013 12:34 schreef Candaasje het volgende:
Leuk! :D
Heb je al konijnen (gehad) ? :)
Vroeger gehad ja, maar ik heb me nog even ingelezen voordat ik dit snoesje opgezocht heb, zodat ie bij ons een fijn huisje krijgt :). Maar als jullie nog tips oid hebben hoor ik ze graag!
And when I lose my way, I close my eyes and he has found me.
pi_123173566
Hebben jullie dat ook? Dat als een konijn echt languit ligt dat je zin krijgt om zijn voetjes te kietelen?
Ik krijg hier echt zin om aan te frunniken :P



En Quinn vond het nodig om aan Steve zijn billetjes te ruiken :')

  maandag 25 februari 2013 @ 08:55:01 #88
306925 Bloempje.
You're A-W-E-S-O-M-E
pi_123315260
Nou, mijn monster is er ook inmiddels :D

(Gemaakt door iemand in userfoto's, ik vond 'm heel lief zitten, daar was niet iedereen het mee eens _O-)
And when I lose my way, I close my eyes and he has found me.
  Moderator maandag 25 februari 2013 @ 13:30:13 #89
121347 crew  senesta
Risicovol
pi_123322234
Ik heb het konijntje van mijn zus hier. Die is vanmorgen geopereerd aan zijn gebitje en meteen gecastreerd begreep ik. Mijn zus moest vanmiddag werken maar het beestje is nog zo suf en koud dat ze hem hier bij mij heeft gebracht zodat ik hem een beetje in de gaten kan houden. Het arme ding ;(

De dierenarts zei dat hij nog niet eerder zo'n slecht gebit had gezien en dat het waarschijnlijk ook nog wel terug zou kunnen gaan komen.
JoOlz: "So much good shit in senesta's head, I call it Ideahhrea."
pi_123322512
Het grote konijn vooraan staat inderdaad heel lief op de foto Bloempje ;)
De gezichtsuitdrukking van het kleinere konijntje achteraan is wat moeilijker te duiden.

@Senesta: Jeetje, dat klinkt wel heftig. Gaat het alleen om de voortanden, of echt het hele gebit?
Houd hem maar lekker warm (kruik, snugglesafe of verwarming) en hopelijk gaat hij straks weer zelf wat eten en keuteln. :*
pi_123322606
Oh, enne, had ik al verteld dat Diva nu echt al haar angst kwijt lijkt te zijn? :P
Ze vliegt nog wel eens van schrik het laminaat over hoor, maar ze is ook verschrikkelijk nieuwsgierig en brutaal. En vooral enorm geobsedeerd door (lekker, het liefst zoet) eten. Vanmorgen zat er een konijn op m'n schouder terwijl ik mijn boterhammen probeerde weg te werken...ik heb haar denk ik wel 20 keer weg moeten duwen (komt er weer een koppie aan de andere kant van het bord tevoorschijn..).

En 's avonds komt ze als we haar roepen graag bij ons op de bank zitten. Als ze een paar keer heen en weer is gestuiterd (en ons als springplank en klimrek heeft gebruikt :') ) gaat ze goed zitten voor een aaibeurt, en houdt dat gerust uren vol. O+
  maandag 25 februari 2013 @ 15:31:43 #92
222903 monsterd.
fine, beautiful, lovely
pi_123326687
Mijn konijnen zoeken een nieuw huisje, misschien interessant voor iemand hier?
baby you're not here
but I can feel you there
think I better body up
ooo, it's that magic touch.
pi_123328588
Ik heb helaas geen plekje(s), maar heb wel even gereageerd. :)
Hopelijk vinden ze een fijn huisje! Maar ze maken goede kans denk ik. Ze zien er hartstikke leuk uit, de beschrijving klinkt goed (geen ernstige gevalletjes van hoknijd oid) en je geeft er ook hun huisjes bij mee. ^O^ *Gaat duimen*
pi_123417002
De opvang heeft een nieuwe website, zo mooi O+

http://www.knaagdierencentrumnhn.dierenbescherming.nl/
  woensdag 27 februari 2013 @ 17:47:52 #95
38920 dutchdevil
Bunny phone home
pi_123417174
quote:
17s.gif Op woensdag 27 februari 2013 17:43 schreef douche-eendje het volgende:
De opvang heeft een nieuwe website, zo mooi O+

http://www.knaagdierencentrumnhn.dierenbescherming.nl/
Mooi! En wat een leuke nijntjes! Vooral Mimi en Appie. Het is dat we al 2 konijnen hebben anders had ik ze meteen in huis genomen O+
pi_123417726
Mimi en Appie zijn "soort van geclaimd" door een van de vrijwilligers waar ze "tijdelijk" in de tuin wonen :P
pi_123417883
Mooie website inderdaad! Lieve nijntjes, hoop dat ze snel een fijn thuis krijgen. Ik ga iig wat doneren zodat ze tot die tijd spulletjes hebben :)
pi_123418038
quote:
0s.gif Op woensdag 27 februari 2013 18:08 schreef Bijou het volgende:
Mooie website inderdaad! Lieve nijntjes, hoop dat ze snel een fijn thuis krijgen. Ik ga iig wat doneren zodat ze tot die tijd spulletjes hebben :)
Wat lief O+ :) Ik doe er nu 4 jaar vrijwilligerswerk, je maakt er echt zo ontzettend veel mee. Zo hoop ik dat Pieter en Bas binnenkort echt geplaatst gaan worden, ze zijn zo leuk.
http://www.knaagdierencen(...)ren/knaagdier/1/7173
  Moderator woensdag 27 februari 2013 @ 18:17:48 #99
155227 crew  Guppy
dus
pi_123418138
Blinde Linda :D
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_123418255
quote:
17s.gif Op woensdag 27 februari 2013 18:14 schreef douche-eendje het volgende:
Wat lief O+ :) Ik doe er nu 4 jaar vrijwilligerswerk, je maakt er echt zo ontzettend veel mee. Zo hoop ik dat Pieter en Bas binnenkort echt geplaatst gaan worden, ze zijn zo leuk.
http://www.knaagdierencen(...)ren/knaagdier/1/7173
Is dat niet heel emotioneel werk? Ik zit al te sniffen als ik alleen al de foto's zie van al die achtergelaten beestjes ;(
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')