abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_120783105
Vital-Climbing-Gym-Murrieta_grid_6.jpg

quote:
Boulderen is het klimmen van korte klimroutes zonder touw en gordel. De klimroutes zijn maximaal 4,5 meter hoog. Onder de klimwanden liggen dikke valmatten voor de veiligheid. Een klimroute (boulder) bestaat uit een beperkt aantal grepen van dezelfde kleur met een begin- en een eindgreep.
De uitdaging is om met deze grepen toch boven te komen bij de eindgreep zonder te vallen.
Zelfs beginners kunnen het klimmen gelijk proberen omdat het niet nodig is om zekertechnieken te leren want je klimt zonder touw en gordel.

Boulderen bevordert kracht, coordinatie en lenigheid. Alle spieren in het lichaam worden aangesproken tijdens het boulderen. Tijdens een uur boulderen verbruikt een klimmer ca. 580 kcal.

Niet alleen de absolute kracht is beslissen, maar de verhouding tussen kracht en lichaamsgewicht.
Vaardigheden als behendigheid en lenigheid zijn bij het boulderen nog belangrijker dan bij gewoon klimmen.
De bewegingen zijn dynamischer, speelser en acrobatischer dan bij gewoon klimmen.
Moeilijke boulders vragen om een grote mate van concentratie en motivatie.
Iedere opgeloste boulder is een succesbeleving en verbetert het zelfvertrouwen.


Boulderen is goed individueel te beoefenen wat de beoefenaar flexibel maakt in zijn of haar trainingstijden. Desondanks wordt boulderen vaak met een groepje klimmers gedaan. In het laatste geval wordt gezamenlijk gezocht naar de juiste methode om het probleem (de boulder) op te lossen. Bovenstaande eigenschappen maakt boulderen ook bij uitstek geschikt om in spelvorm aan te bieden aan scholen en groepen en als teambuildingsactiviteit.

Boulderen is momenteel n van de populairste disciplines binnen het nationaal en internationaal wedstrijdcircuit. Boulderen is een discipline binnen het sportklimmen. Sportklimmen staat samen met 7 andere sporten op de shortlist voor de Olympische Spelen. In 2013 zal bekend worden gemaakt of sportklimmen zal worden toegevoegd als sport voor de zomerspelen van 2020. Naast het boulderen in klim- en boulderhallen kan de sport ook buiten beoefend worden. Fontainebleau, net onder Parijs, is een van de bekendste bouldergebieden ter wereld.
Zijn er hier ook boulderaars op het forum? :D

Boulder zelf bij Monk Eindhoven. Nou brand los. :D

[ Bericht 41% gewijzigd door Skol op 26-12-2012 14:32:44 ]
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')