abonnement Unibet Coolblue
pi_120658462



Clubcarričre

Hiljemark kwam in 2008 bij IF Elfsborg terecht. Na twee jaar in de jeugdopleiding te hebben doorgebracht werd hij bij het eerste elftal gehaald. Hij debuteerde op 26 september 2010 tegen IF Brommapojkarna. Hij scoorde z'n eerste doelpunt op 27 juni 2011 in de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen Syrianska.

Interlandcarričre

Hij maakte z'n debuut voor Zweden in een vriendschappelijke interland op 18 januari 2012 tegen Bahrein in Doha.


SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


quote:
‘PSV en Hiljemark akkoord, Elfsborg zegt ‘ja’ op 2,2 miljoen euro’
Volgens Voetbal International gaat Oscar Hiljemark op korte termijn van Elfsborg IF naar PSV. De twintigjarige middenvelder wordt al langere tijd gelinkt aan de Brabantse club, maar van beide kanten is ontkend dat er serieus gesproken wordt. Het weekblad weet echter dat PSV en de Zweedse vereniging elkaar min of meer gevonden hebben in een transfersom van zo’n 2,2 miljoen euro.

De zaakwaarnemer van Hiljemark, Carl Fagher, bevestigt dat een akkoord op handen is. “Ik verwacht geen obstakels meer”, stelt de spelersmakelaar. De bedoeling is dat de middenvelder van Di Gule, die zelf al rond zou zijn met PSV, voor tweeënhalf jaar of drieënhalf jaar gaat tekenen in het Philips Stadion, dus tot medio 2015 of medio 2016. PSV wil daarnaast een optie bedingen voor een seizoen extra na die eerste periode.

Hiljemark debuteerde in september 2010 in het eerste elftal van Elfsborg en eindigde de laatste seizoenen als vierde en derde met zijn club in de Allsvenskan. Nu staat de club bovenaan, met nog drie speelronden voor de boeg. De voorsprong op Häcken bedraagt twee punten.
quote:
Advocaat: ‘Hij is niet degene die wij op het lijstje hadden staan’
Dick Advocaat lijkt niet van plan Oscar Hiljemark in de winterstop van Elfsborg naar PSV te halen. De coach van de Eindhovenaren zegt zaterdag in De Telegraaf dat de prioriteit van zijn club op de transfermarkt niet uitgaat naar een talentvolle middenvelder. Liever ziet Advocaat, die nog maanden geen beroep kan doen op Ola Toivonen, een wat ervarener pion naar het Philips Stadion komen.

Vorige week bracht Hiljemark een bezoek aan PSV om nader kennis te maken. “Ik heb gezegd wie ik ben, maar dat wist hij al”, zegt Advocaat grijnzend in de ochtendkrant. Bij Marcel Brands heeft de Kleine Generaal aangegeven dat hij het liefst een ervaren kracht erbij krijgt in plaats van een aanstormend talent als Hiljemark.

“We hebben over spelers gesproken, daar was Hiljemark er ook een van. Maar Hiljemark is niet degene die wij op het lijstje hadden staan”, verduidelijkt de PSV-trainer. De Zweedse voetballer keek niet alleen rond in Eindhoven, maar bezocht ook Olympique Nice en Anderlecht. Met nog niet één club is al een akkoord bereikt.
quote:
PSV liet een goede indruk achter, maar dat deden andere clubs ook’
Oscar Hiljemark is bezig aan een rondje langs geīnteresseerde clubs. De twintigjarige middenvelder ging op bezoek bij PSV in Eindhoven, maar trok ook naar het Franse Olympique Nice en verbleef afgelopen week in België om op het complex van Anderlecht rond te neuzen. Een beslissing heeft de Zweeds international van Elfsborg nog niet genomen.

“PSV liet een goede indruk achter, maar dat deden de twee andere clubs ook. Ik hield aan die gesprekken met de drie clubs een goed gevoel over. Ik heb dus nog geen keuze gemaakt”, laat Hiljemark optekenen in de Belgische media.
In Eindhoven sprak Hiljemark met technisch manager Marcel Brands en maakte hij kennis met hoofdtrainer Dick Advocaat. “Wij onderhandelen op dit moment met verscheidene clubs”, laat directeur Stefan Andreasson van Elfsborg optekenen. “Maar we hebben nog geen akkoord met een bepaalde club.”
quote:
'PSV past goed bij mij, zo heb ik beoordeeld toen ik daar was'
PSV houdt rekening met een vertrek van Kevin Strootman en houdt daarom de ogen geopend voor een mogelijke opvolger voor de middenvelder. Oscar Hiljemark geldt als een belangrijke kandidaat: de middenvelder van Elfsborg was zondag al te gast bij het duel tussen PSV en Vitesse en sprak na afloop met coach Dick Advocaat en technisch directeur Marcel Brands.

De twintigjarige Hiljemark heeft een goed gevoel aan het bezoek overgehouden. "PSV past goed bij mij, zo heb ik beoordeeld in die periode dat ik daar was", zegt hij tegen Fotbollskanalen. "Maar zoals ik eerder ook al zei, heb ik nog niet besloten naar welke club ik wil gaan. Er zijn veel dingen die belangrijk zijn voor mij. Naast het voetbal is dat ook de filosofie van de club en het sociale aspect."

Hiljemark, een tweevoudig Zweeds international, heeft aangegeven in de komende transferperiode te willen vertrekken bij Elfsborg. Hij zet zijn loopbaan in ieder geval niet voort in Frankrijk: Olympique Nice bereikte een akkoord met Elfsborg over een transfersom, maar Hiljemark heeft laten weten niet naar deze club te willen verhuizen. Naast PSV heeft ook Anderlecht belangstelling.
quote:
Update: PSV heeft concurrent minder in strijd om Zweed Hiljemark
PSV houdt er rekening mee dat Kevin Strootman bezig is aan zijn laatste seizoen in Eindhoven. De middenvelder is uitstekend bezig en wordt in de gaten gehouden door diverse clubs uit het buitenland, waaronder Manchester United. PSV wil Strootman in januari niet laten gaan, maar weet dat de kans groot is dat de international in de zomer een stap hogerop zal zetten.

Marcel Brands is zodoende op zoek naar een opvolger voor Strootman en Oscar Hiljemark geldt als een belangrijke kandidaat. Vorige week werd al bekend dat PSV interesse heeft in de twintigjarige Zweed en het Algemeen Dagblad meldt dat Hiljemark zondag als toeschouwer aanwezig was bij het treffen tussen PSV en Vitesse. Na afloop van de topper zou hij al even gesproken hebben met hoofdtrainer Dick Advocaat.

Mocht PSV Hiljemark inderdaad willen hebben, dan moet de club snel handelen. Het seizoen in de Zweedse competitie is namelijk afgelopen en de middenvelder van landskampioen Elfsborg heeft aangegeven dat hij nu graag de stap naar het buitenland wil maken. Hiljemark was ook al eens te gast bij Olympique Nice en Anderlecht en moet naar verluidt 2,5 miljoen euro kosten.

Update 26 november 14.05 uur - Zaakwaarnemer Hiljemark bevestigt: ‘We waren in Eindhoven’

De zaakwaarnemer van Elfsborg-middenvelder Oscar Hiljemark, Patrick Mörk, bevestigt dat er een gesprek is geweest met PSV-trainer Dick Advocaat. De Eindhovenaren zien in Hiljemark de mogelijke opvolger van Kevin Strootman. “Het klopt. Oscar was afgelopen weekend in Eindhoven samen met zijn vader en mijn collega Carl Fhager. Ze hebben Advocaat ontmoet na de wedstrijd van PSV tegen Vitesse”, zegt Mörk in gesprek met Aftonbladet.

Update 28 november 13.20 uur - PSV heeft concurrent minder in strijd om Zweed Hiljemark

Mocht PSV echt werk willen maken van de komst van Oscar Hiljemark, dan hebben de Eindhovenaren een concurrent minder. PSV-watcher Thijs Slegers van Voetbal International meldt dat Olympique Nice een akkoord heeft bereikt met Elfsborg over een transfersom voor de middenvelder, maar Hiljemark zou hebben aangegeven dat hij niet meer naar Nice wil vertrekken. Mogelijk heeft het bezoek aan PSV met die beslissing te maken gehad.


[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 23-12-2012 01:31:38 ]
pi_120658586
Nu al beter dan Eriksen.
pi_120658613
Mooie OP. _O_
Ik heb hem nooit zien spelen, dus kan alleen maar verassen.
"It's like my swag just rubbed off on everybody. It was unbelievable."
  zondag 23 december 2012 @ 01:41:51 #4
324455 S0nic
the Hedgehog
pi_120658875
PSV rekent op een vertrek van Strootman met deze aankoop zeker?
Snelle Egel
pi_120658918
Is hij als versterking of als talent om door te groeien aangetrokken?
pi_120658924
quote:
5s.gif Op zondag 23 december 2012 01:41 schreef S0nic het volgende:
PSV rekent op een vertrek van Strootman met deze aankoop zeker?
Zomerse vertrek denk ik, nu is die nog goedkoper en kan zich aanpassen..

Maar moet eerst nog tekenen ofcourse
pi_120660190
quote:
0s.gif Op zondag 23 december 2012 01:43 schreef Littlerabbit het volgende:
Is hij als versterking of als talent om door te groeien aangetrokken?
Hij moet eerste half jaar wennen en zodat hij volgend seizoen gelijk kan beginnen.
"It's like my swag just rubbed off on everybody. It was unbelievable."
pi_120663167
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 december 2012 14:30 schreef Hoppahoppa het volgende:

[..]

Tja. Met 3 en mogelijk 4 vertrekkende middenvelders moet je iets. Hij is een groot talent, vindt hem meer potentie hebben als Eriksen en Toivonen.
:') :')
Winnaar FOK! Rounders MLB Fantasy Baseball League 2013
pi_120665065
quote:
0s.gif Op zondag 23 december 2012 10:31 schreef Chase_Utley het volgende:

[..]

:') :')
:?
  zondag 23 december 2012 @ 12:46:38 #10
243458 LitmanenAFCA
Gracie Jiu Jitsu
pi_120665985
quote:
1s.gif Op zondag 23 december 2012 12:14 schreef Doublepain het volgende:

[..]

:?
Net alsof hij die kerel heeft gevolgd de laatste jaren. Hoe kan je dan zeggen dat hij meer potentie heeft als Toivonen en Eriksen.
pi_120666591
quote:
1s.gif Op zondag 23 december 2012 12:46 schreef LitmanenAFCA het volgende:

[..]

Net alsof hij die kerel heeft gevolgd de laatste jaren. Hoe kan je dan zeggen dat hij meer potentie heeft als Toivonen en Eriksen.
Dat zie ik iedereen wel over een speler posten, maar dan hoeft het niet meteen hier, tenzij het hier zelf vermeld wordt :)
pi_120668915
quote:
1s.gif Op zondag 23 december 2012 12:46 schreef LitmanenAFCA het volgende:

[..]

Net alsof hij die kerel heeft gevolgd de laatste jaren. Hoe kan je dan zeggen dat hij meer potentie heeft als Toivonen en Eriksen.
Vriend van me woont in Boras en die bezoek ik regelmatig. Hij is fervent Elfsborg fan en ik ga nogal eens met hem mee naar wedstrijden. Daarnaast houdt hij mij op de hoogte en stuurt me regelmatig samenvattingen sinds bekend is dat PSV interesse heeft in een speler.

Niet dat het me ook maar iets boeit wat jij waar dan ook van vindt. Hiljemark is een groot talent, ook in de Zweeds jeugdelftallen drukte hij regelmatig zijn stempel.
Cuz I'm praying for rain, And I'm praying for tidal waves
I wanna see the ground give way.I wanna watch it all go down.
Mom please flush it all away.I wanna watch it go right in and down.
I wanna watch it go right in. Watch you flush it all away.
  zondag 23 december 2012 @ 14:13:09 #13
243458 LitmanenAFCA
Gracie Jiu Jitsu
pi_120669095
quote:
0s.gif Op zondag 23 december 2012 14:08 schreef Hoppahoppa het volgende:

[..]

Vriend van me woont in Boras en die bezoek ik regelmatig. Hij is fervent Elfsborg fan en ik ga nogal eens met hem mee naar wedstrijden. Daarnaast houdt hij mij op de hoogte en stuurt me regelmatig samenvattingen sinds bekend is dat PSV interesse heeft in een speler.

Niet dat het me ook maar iets boeit wat jij waar dan ook van vindt. Hiljemark is een groot talent, ook in de Zweeds jeugdelftallen drukte hij regelmatig zijn stempel.
Toevallig altijd als mensen zoiets posten hebben ze een vriend in dat land en die is weer fan van de club in kwestie.

Hoop voor PSV dat hij het goed doet.
pi_120669121
quote:
1s.gif Op zondag 23 december 2012 14:13 schreef LitmanenAFCA het volgende:

[..]

Toevallig altijd als mensen zoiets posten hebben ze een vriend in dat land en die is weer fan van de club in kwestie.

Hoop voor PSV dat hij het goed doet.
Anders had ik het niet gepost natuurlijk. Want dan had ik hem niet gekend... duh...
Cuz I'm praying for rain, And I'm praying for tidal waves
I wanna see the ground give way.I wanna watch it all go down.
Mom please flush it all away.I wanna watch it go right in and down.
I wanna watch it go right in. Watch you flush it all away.
  zondag 23 december 2012 @ 14:26:32 #15
243458 LitmanenAFCA
Gracie Jiu Jitsu
pi_120669670
quote:
0s.gif Op zondag 23 december 2012 14:13 schreef Hoppahoppa het volgende:

[..]

Anders had ik het niet gepost natuurlijk. Want dan had ik hem niet gekend... duh...
Ik zeg ook niet dat het niet waar is. Maar het is wel toevallig dat er altijd iemand is die weer een vriend daar heeft die de des betreffende speler goed kent.
  zondag 23 december 2012 @ 18:29:35 #16
139380 Keltie
Meemeemeemee
pi_120680058
quote:
0s.gif Op zondag 23 december 2012 01:32 schreef mrstylo het volgende:
Mooie OP. _O_
Ik heb hem nooit zien spelen, dus kan alleen maar verassen.
Als'ie gaat vlammen jah. Of is het pas verrassend als'ie er geen kloot van blijkt te kunnen?
pi_120683887
Alle wedstrijden van zijn club staan gewoon op youtube.
pi_120711285
quote:
0s.gif Op zondag 23 december 2012 14:08 schreef Hoppahoppa het volgende:

Niet dat het me ook maar iets boeit wat jij waar dan ook van vindt. Hiljemark is een groot talent, ook in de Zweeds jeugdelftallen drukte hij regelmatig zijn stempel.
Als je meer potentie hebt dan Eriksen en al verder dan Eriksen bent dan hoor je je stempel op het nationale elftal van Zweden te drukken, niet op het jeugdelftal.
Winnaar FOK! Rounders MLB Fantasy Baseball League 2013
pi_120712136
Heerlijk topic dit. Ik ga dit zeker volgen!
Meer potentie dan Xavi deze jongen hoor.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_120716921
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2012 11:28 schreef Chase_Utley het volgende:

[..]

Als je meer potentie hebt dan Eriksen en al verder dan Eriksen bent dan hoor je je stempel op het nationale elftal van Zweden te drukken, niet op het jeugdelftal.
Wat een onzin. Alsof Eriksen dat doet.
Cuz I'm praying for rain, And I'm praying for tidal waves
I wanna see the ground give way.I wanna watch it all go down.
Mom please flush it all away.I wanna watch it go right in and down.
I wanna watch it go right in. Watch you flush it all away.
pi_120716980
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2012 14:08 schreef Hoppahoppa het volgende:

[..]

Wat een onzin. Alsof Eriksen dat doet.
Die speelt tenminste wel al in het Deens nationale team.
Eriksen is ook 6e geworden in de Golden Boy verkiezing, hoeveelste stond Hiljemark op die lijst?
Winnaar FOK! Rounders MLB Fantasy Baseball League 2013
pi_120717051
quote:
14s.gif Op maandag 24 december 2012 14:10 schreef Chase_Utley het volgende:

[..]

Die speelt tenminste wel al in het Deens nationale team.
Eriksen is ook 6e geworden in de Golden Boy verkiezing, hoeveelste stond Hiljemark op die lijst?
Hiljemark speelt ook gewoon bij Zweden hoor.

Houd maar lekker vast aan die Golden Boy verkiezing en andere lijstjes waar Eriksen op staat. Daar koop je niets voor.
Cuz I'm praying for rain, And I'm praying for tidal waves
I wanna see the ground give way.I wanna watch it all go down.
Mom please flush it all away.I wanna watch it go right in and down.
I wanna watch it go right in. Watch you flush it all away.
  Forum Admin maandag 24 december 2012 @ 14:17:28 #23
35723 crew  GGMM
pi_120717179
tvp, dit topic over een jaar natuurlijk even omhoog schoppen om hoppahoppa uit te lachen. :)
Alweer zo'n prachtige post van mij.
Nicki Minaj en ik
Mijn vissen in actie.
pi_120717199
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2012 14:13 schreef Hoppahoppa het volgende:

[..]

Hiljemark speelt ook gewoon bij Zweden hoor.

Houd maar lekker vast aan die Golden Boy verkiezing en andere lijstjes waar Eriksen op staat. Daar koop je niets voor.
Nee, maar jij zegt dat hij beter is dan Eriksen en ook nog eens meer potentie heeft. Terwijl Eriksen zich al heeft bewezen op het hoogste niveau (Champions League). Dus je slaat de Zweedse competitie hoger aan dan de CL en de Eredivisie want daar vergelijk je het mee.
Maar goed, Hiljemark speelt natuurlijk binnenkort bij PSV dus moet hij in jouw ogen wel goed zijn :Y
Winnaar FOK! Rounders MLB Fantasy Baseball League 2013
  maandag 24 december 2012 @ 14:18:47 #25
243458 LitmanenAFCA
Gracie Jiu Jitsu
pi_120717230
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2012 14:17 schreef GGMM het volgende:
tvp, dit topic over een jaar natuurlijk even omhoog schoppen om hoppahoppa uit te lachen. :)
Het is wel een leuk talent maar om nou nu al te zeggen dat hij meer potentie heeft als Eriksen en Toiboy vind ik gewaagd.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')