abonnement Unibet Coolblue
  Forum Admin dinsdag 26 maart 2013 @ 09:51:26 #176
240730 crew  Opa.Bakkebaard
Heeft een huisje.
pi_124515563
Het mag duidelijk zijn dat Dijsselbloem iets zorgvuldiger moet zijn met zijn woordkeuze. Verder is het natuurlijk een onmogelijke positie die hij bekleed. Elke beslissing gaat geheid gezeik opleveren met een bepaalde groep. Dijsselbloem lijkt me typisch een figuur die zich dat terdege realiseert en daar bepaald niet wakker van ligt. (veel slaap zal hij sowieso niet krijgen)
pi_124515803
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2013 08:40 schreef 3-voud het volgende:

[..]

Phoe, lijkt wel of ik je persoonlijk raak. Beetje PvdA doorgedraaid?

Zijn opmerking dat de belastingbetaler er niet langer voor op mag draaien is mooie propaganda natuurlijk. Dat is iets wat al langer onder de bevolking leeft. Maar of hij dat red zodra andere banken aan de deur beginnen te rammelen is nog maar de vraag. Denk het eerder niet. Lijkt me ook wel aannemelijk gezien zijn gedraai aan het begin van de Cyprus stoelendans.
Dat beweert hij dan ook niet. Hij legde bij P&W heel duidelijk uit dat nu voor koers wordt gekozen, waarbij wordt gekeken of de kosten, althans ten dele, eerst verhaald kunnen worden op de topmannen binnen de bank, de aandeelhouders en, als het niet anders kan, eventueel de spaarders. In zo'n scenario worden de belastingbetalers uit andere landen niet geheel ontzien, maar wordt hun aandeel wel zoveel mogelijk beperkt.

Persoonlijk vind ik het een goede zet. Het geniet de voorkeur boven simpelweg eindeloos garanties afgeven. Er wordt nu maatwerk toegepast en daarbij wordt eerst gekeken naar de hoofdverantwoordelijken voor de ellende. Een goede zaak.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_124515922
http://www.dumpert.nl/med(...)gelofelijk_dom_.html

En meneer moet ook even een paar bijlessen Engels krijgen blijkbaar, niet weten wat het Engelse woord voor blauwdruk is. Als je dan ook even hoort wat voor kritiek er vanuit het buitenland op hem komt, vooral door gerenommeerde bladen, dan mag hij zich wel ff achter z'n oren gaan krabben.

Ben ik trouwens de enige die zich elke keer als je dijsselbloem ziet of z'n moeder wel weet dat hij ministertje speelt?
Hou vol mensen, alleen samen krijgen we de vergrijzing eronder!
  User die je het meest gemist hebt 2022 dinsdag 26 maart 2013 @ 11:14:34 #179
78918 SeLang
Black swans matter
pi_124517634
Dijsselbloem bij Pauw en Witteman

Nog even en ik wordt fan van deze man, ondanks die blunder van vorige week! :)
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  dinsdag 26 maart 2013 @ 11:43:47 #180
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_124518543
Internationale pers maakt gehakt van Dijsselbloem: onervaren en ongeschikt

Economie
Zijn ongelukkige uitspraken over de redding van Cyprus zijn eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem op forse kritiek in de internationale media komen te staan. Columnisten en kranten uit Groot-Brittannië en Frankrijk noemen Dijsselbloem onervaren en incompetent.

Waarom ligt Dijsselbloem internationaal onder vuur? Dat heeft te maken met wat hij gisteren over het Europese reddingspakket voor Cyprus zei in een interview met persbureau Reuters en The Financial Times. Dijsselbloem zei dat bij eventuele toekomstige reddingsoperaties vooral de banken zullen moeten lijden (zoals nu in het geval van Cyprus) en dat de belastingbetaler zoveel mogelijk moet worden ontzien. Bail-outs met behulp van het Europese noodfonds ESM moeten worden voorkomen, aldus Dijsselbloem. Zijn uitspraken leidden tot lichte paniek op de financiële markten.

Dijsselbloem haastte zich gisteravond te benadrukken dat hij Cyprus niet letterlijk een ‘blauwdruk’ voor toekomstige reddingsoperaties had genoemd en dat Cyprus een uniek geval is. “Ik heb vandaag pas geleerd wat het Engelse woord voor blauwdruk is”, grapte hij aan tafel bij Pauw en Witteman.

Kijk hieronder het optreden van Dijsselbloem bij PenW terug:

De internationale reacties op de uitspraken van Dijsselbloem waren gisteren niet mals. Financial Times-columnist Paul Murphy vroeg zich in een blog af of Dijsselbloem de economieën van Italië en Spanje wil torpederen door deze landen uiteindelijk een ‘Cypriotisch’ reddingspakket te geven. Murphy is hard in zijn oordeel over Dijsselbloem:

“We could blame all this on too much coffee and not enough sleep, except that Mr Dijsselbloem has a little too much form on this front. And he’s only been in the Eurogroup job since January.”

Blogger Felix Salmon van Reuters schrijft dat het speculeren van Dijsselbloem over toekomstige problemen in de eurozone tot een bankrun in een reeks van landen kan leiden. Salmon vindt dat het optreden van de eurogroepvoorzitter getuigt van incompetentie:

“Dijsselbloem’s interview today was undoubtedly a prime piece of political incompetence: there’s no reason at all for anybody in the Eurogroup to be drawing broader lessons from Cyprus at this point. The market can speculate about the Cypriot precedent all it likes; it behooves no politician to to be clear about what they think it means, least of all the Eurogroup president.”

Ruding: als je voorzitter bent, moet je niet te veel zeggen

Oud-minister van Financiën Onno Ruding sloot zich vanochtend op Radio 1 bij het rijtje criticasters van Dijsselbloem aan. Ruding vindt de uitspraken van de eurogroepvoorzitter tegenstrijdig:

“Aan de ene kant heeft hij gezegd dat Cyprus en de Cypriotische banken een uniek geval zijn, en aan de andere kant heeft hij gezegd dat het toch gevolgen heeft voor mogelijke volgende gevallen in andere landen. Dat kan niet allebei tegelijk waar zijn natuurlijk.” [...] Je moet geen algemene uitspraken doen voor een volgend geval. Daar is misschien hier een misverstand ontstaan.”

Beluister hieronder het interview met Ruding:

The Guardian schrijft onder de kop ‘Dijsselbloem’s U-turn creates chaos in the markets’ dat Dijsselbloem terecht zegt dat de belastingbetalers moeten worden ontzien, maar dat hij zijn boodschap niet goed wist te verkopen en dat is niet zonder gevolgen:

“Dijsselbloem has a point when he says it is unfair that Europe’s taxpayers should be continually asked to foot the bill for bank losses, and Cyprus has certainly been used as the laboratory mouse for a different approach. But the botched rescue and its messy aftermath have done nothing to draw a line in the sand. On the contrary, investors big and small now have the sneaking feeling that their savings could be at risk in the event of a future crisis. Dijsselbloem did little to persuade them otherwise.”

Uit Amerika komt ook kritiek. CNBC-journalist John Carney constateert dat Dijsselbloem de afgelopen week twee keer in de problemen kwam en dat hij niet lijkt te leren van zijn “blunders”. Carney: “Same blunder as last week. He blatantly has no understanding of risk markets or how to communicate with them.”

Franse krant: hij weet niets van economie!

In de ogen van de Fransen heeft Dijsselbloem het ook al verkeerd gedaan. Benedict Coeuré, een bestuurslid van de ECB, zei vanochtend op de Franse radio dat Dijsselbloem “niet had moeten zeggen wat hij zei”. De satirische krant Les Echos neemt onze eurogroepvoorzitter vanochtend op de hak in een venijnig stukje:

“Les Echos omschreef de vreemdeling in het huis Europa eerder als intelligent en gereserveerd maar met één tekortkoming: hij weet niets van economie! Tijdens zijn tien jaar als PvdA-Kamerlid, hield de Eindhovenaar zich vooral bezig met zaken als immigratie, openbaar vervoer en onderwijs en hij is pas minister van Financiën sinds november. [...] In het kort, zoals The Tribune het samenvatte, was er “geen bijzondere eigenschap” die hem geschikt maakte voor deze positie, behalve misschien het feit dat hij Nederlands is (een klein landje met de triple A-status), wat Duitsland fijn vindt. Uiteindelijk had Hans Spekman, de voorzitter van de PvdA, gelijk dat de crisis veroorzaakt werd door zeer onervaren managers.”

http://www.nrc.nl/nieuws/(...)kt-van-dijsselbloem/

Duidelijker kan het niet :7
Oprotten dus :W en snel een beetje :(
pi_124518686
Ach de Fransen en Britten die zelf dikke problemen hebben hebben moeite met zijn optreden. Tja, dat lijkt me niet zo opmerkelijk. Die zijn van de lijn dat de overheid alles maar op moet lossen wat de banken verprutsen, en dat zit er voorlopig niet meer in.
pi_124519517
Oprotten? Oke, zijn uitspraken waren wat ongelukkig wellicht (hoewel uit verband getrokken, kreeg ik het idee). Tegelijkertijd had hij gisteren bij PenW gewoon echt een heel goed verhaal. Ik volg Selang in deze; ik ben fan.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_124519794
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2013 12:13 schreef KoosVogels het volgende:
Oprotten? Oke, zijn uitspraken waren wat ongelukkig wellicht (hoewel uit verband getrokken, kreeg ik het idee). Tegelijkertijd had hij gisteren bij PenW gewoon echt een heel goed verhaal. Ik volg Selang in deze; ik ben fan.
Ach, ikweethetookniet is een figuur dat oproept tot lynchpartijen en dergelijke voor bankiers. Niet al te serieus te nemen dus :P
  dinsdag 26 maart 2013 @ 12:32:57 #184
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_124520142
quote:
10s.gif Op dinsdag 26 maart 2013 12:21 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Ach, ikweethetookniet is een figuur dat oproept tot lynchpartijen en dergelijke voor bankiers. Niet al te serieus te nemen dus :P
:o

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  dinsdag 26 maart 2013 @ 14:06:26 #185
225540 Pugg
Friends forever
pi_124523671
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2013 12:13 schreef KoosVogels het volgende:
Oprotten? Oke, zijn uitspraken waren wat ongelukkig wellicht (hoewel uit verband getrokken, kreeg ik het idee). Tegelijkertijd had hij gisteren bij PenW gewoon echt een heel goed verhaal. Ik volg Selang in deze; ik ben fan.
^O^
pi_124525049
Het gaat niet best daar op 't Griekse deel van Cyprus, een e-mail account van een Engelse collega hier in Turkije was vorige week gehackt (zal z'n wachtwoord wel niet goed hebben beveiligd, is digibeet) en uit zijn naam werd er flink gescammed met een bericht aan al z'n vrienden terwijl hij hier op kantoor zat. Ik heb voor de lol even positief gereageerd en daarna niet meer.

quote:
Hope you get this on time,I made a trip this past weekend to Limassol,Cyprus and had my bag stolen from me with my passport and credit cards in it.
quote:
Thanks for your response can you lend me 950euro to cover my expenses and get a flight ticket,you can have the funds sent via Western Union is the most convenient means for me to receive funds at this time.
.....
Street: 26, Anexartisias
City: Limassol
Postal code: CY 3050
Country: Cyprus

ik heb bovenstaande maar doorgemaild naar de politie daar, maar ik denk dat die er zelf al even beroerd voor staan.

Geen reactie gehad.

Waarom geven we Cyprus niet aan Turkije, daar loopt de economie prima en ze delen de baklava, de koffie, de muziek, de dansen. Even een mooie strik eromheen. Griekenland erbij.. als bonus
pi_124525134
Ik denk dat er maar één echte fout is gemaakt en dat is dat men de grens van ¤ 100.000 voor spaarders aanvankelijk niet wilde handhaven. Daarmee riskeer je onnodige onrust bij spaarders in andere probleemlanden. Speculeren over toekomstige problemen was geen blunder, wel een beetje onhandig. Uiteindelijk staat elk geval op zichzelf.

Voor de rest: top dat er nu eindelijk eens korte metten wordt gemaakt met schulden in plaats van de rommel naar de toekomst te schuiven. ^O^
  dinsdag 26 maart 2013 @ 14:47:13 #188
379943 Paper_Tiger
Neem verantwoordelijkheid
pi_124525148
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2013 14:44 schreef Beathoven het volgende:
Het gaat niet best daar op 't Griekse deel van Cyprus, een e-mail account van een Engelse collega hier in Turkije was een vorige week gehackt (zal z'n wachtwoord wel niet goed hebben beveiligd, is digibeet) en uit zijn naam werd er flink gescammed met een bericht aan al z'n vrienden terwijl hij hier op kantoor zat. Ik heb voor de lol even positief gereageerd en daarna niet meer.

[..]

[..]

.....
Street: 26, Anexartisias
City: Limassol
Postal code: CY 3050
Country: Cyprus

ik heb bovenstaande maar doorgemaild naar de politie daar, maar ik denk dat die er zelf al even beroerd voor staan.

Geen reactie gehad.

Waarom geven we Cyprus niet aan Turkije, daar loopt de economie prima en ze delen de baklava, de koffie, de muziek, de dansen. Even een mooie strik eromheen. Griekenland erbij.. als bonus
Omdat je niet weg kan geven wat niet van jou is?
a man convinced against his will is of the same opinion still
pi_124525458
quote:
6s.gif Op dinsdag 26 maart 2013 14:47 schreef Paper_Tiger het volgende:

[..]

Omdat je niet weg kan geven wat niet van jou is?
11.gif?&isspam=1

dat zijn weer van die vervelende details
pi_124525669
http://nos.nl/artikel/488(...)-fout-geciteerd.html

voortaan maar interviews in het nederlands doen jeroen.
pi_124526008
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2013 14:46 schreef lyolyrc het volgende:
Ik denk dat er maar één echte fout is gemaakt en dat is dat men de grens van ¤ 100.000 voor spaarders aanvankelijk niet wilde handhaven. Daarmee riskeer je onnodige onrust bij spaarders in andere probleemlanden. Speculeren over toekomstige problemen was geen blunder, wel een beetje onhandig. Uiteindelijk staat elk geval op zichzelf.

Voor de rest: top dat er nu eindelijk eens korte metten wordt gemaakt met schulden in plaats van de rommel naar de toekomst te schuiven. ^O^
En die fout werd gemaakt op aandringen van de Cypriotische regering. Je kan de EU hooguit verwijten daar uiteindelijk in te zijn meegegaan.
  User die je het meest gemist hebt 2022 dinsdag 26 maart 2013 @ 15:13:47 #192
78918 SeLang
Black swans matter
pi_124526070
Alle misverstanden zijn kennelijk gebaseerd op dit interview (zie hieronder). Ik ben het eens met alles wat hij zegt.

quote:
The FT/Reuters Dijsselbloem interview transcript

To clarify what Dijsselbloem said, we’ve decided to post a transcript of the portion of the interview dealing with how the eurozone might deal with bank failures in the future in light of the Cyprus example. The interview we conducted alongside Brussels bureau chief Luke Baker of Reuters (@LukeReuters) lasted about 45 minutes, and the portion on bank resolution lasted for about 10 of those minutes. The interview started out with some Cyprus-specific questions – like how capital controls might work, whether Dijsselbloem had learned any lessons form the Cyprus experience – and then shifted to a discussion about whether north-south relations were hampering EU decision making. That’s when Baker asked the first question about whether Cyprus set a precedent for future bank rescues...

Q: To what extent does the decision taken last night end up setting a template for bank resolution going forward?

A: What we should try to do and what we’ve done last night is what I call “pushing back the risks”. In times of crisis when a risk certainly turns up in a banking sector or an economy, you really have very little choice: you try to take that risk away, and you take it on the public debt. You say, “Okay, we’ll deal with it, give it to us.”

Now that the situation is more calm and the financial markets seem to have become more steady and easier, we should start pushing back the risks. If there is a risk in a bank, our first question should be: “Ok, what are you the bank going to do about that? What can you do to recapitalise yourself?” If the bank can’t do it, then we’ll talk to the shareholders and the bondholders. We’ll ask them to contribute in recapitalising the bank. And if necessary the uninsured deposit holders: “What can you do in order to save your own banks?”

In other words, taking away the risk from the financial sector and taking it onto the public shoulders is not the right approach. If we want to have a healthy, sound financial sector, the only way is to say: “Look, there where you take on the risks, you must deal with them. And if you can’t deal with them, you shouldn’t have taken them on and the consequence may be that it’s end of story.” That is an approach that I think we should, now that we’re out of the heat of the crisis, consequently take.

I’ve tried to do so as far as I could in nationalising the SNS bank in the Netherlands. We’ve completely wiped out the shareholders and the junior bondholders. We have to bring down the tab to be picked up by the taxpayers.

Q: What does that say for other countries in the eurozone that have very highly-leveraged banking sectors, Luxembourg, Malta even? Much larger than Cyprus’.

A: It means: deal with it before you get in trouble. Strengthen your banks, fix your balance sheets, and realise that if a bank gets in trouble, the response will no longer automatically be we’ll come and take away your problems. We’re going to push them back. That’s the first response that we need. Push them back. You deal with them.

Q: That sounds a whole lot like what people were suggesting before Lehman Brothers. They made a bad investment in Lehman Brothers; let it go down. And we saw what happened after that. Is there any risk that this change in thinking risks coming back to the ‘too big to fail’…

A: I think we have to realise before we come to a decision can we let a bank fall over, is it too big to fail, there are a lot of things that can be done. To start with, we should not waste any time in fixing balance sheets. Banks have to build up their reserves, have to become much more stable and strong within themselves.

Secondly, we need mechanisms to deal with risks in terms of: if a bank is in trouble, can you take out the bits you want to save and let go of the bits you don’t want to save, the “living will” approach.

Thirdly, if a bank does get in trouble, to who can we shift the account? Who’s going to pay for it? That’s what I was talking about just now, to shareholders, etc. Then there comes a point where you, as a government, may have to step in, but that should be the order. You take preventive measures, you make sure banks are more stable, more robust. If there still is a problem, you need mechanisms to address them, to pull banks apart, etc. You need to bail in those people whose equity is involved, etc.

Q: This is basically the [Michel] Barnier proposal [for a common EU bank resolution regime]. The priority seems to be removing that moral hazard.

Q2: Those proposals now look like they’re going to be delayed, I think, from Barnier. In a way, you’ve had a chance with Cyprus as a kind of test case, if you like. Does it feel like that?

A: Like I said, it’s very hard to do this if there’s a lot of nervousness in the markets and there is still a crisis atmosphere. Now that the crisis atmosphere is disappearing – we had a little upheaval last week after the levy discussion – but looking at it a couple of days later now, a week later now, the markets have really been very wise in responding to this whole levy thing. So now that the crisis seems to fade out, I think we have to dare a little more in dealing with this.

Q: It just makes me think of one thing, off the cuff, which has to do with the ESM [European Stability Mechanism] and the direct recapitalisation of banks. Does that change the kind of calculus in terms of how that is used going down the road? There have been suggestions it may never be used if you have fully-functioning bail-in systems. Is that what we’re saying?

A: I think that’s what we should aim at. We should aim at a situation where we will never need to even consider direct recap. The interesting thing of course that in the Spanish situation, because that where the demand for a direct recap instrument started, from the Spanish banking crisis. We are now dealing with the Spanish banking sector – restructuring it, recapitalising it, bad bank, some bail-in – without this instrument. If we have even more instruments in terms of bail-in and how far we can go in bail-in, the need for direct recap will become smaller and smaller.

I can just repeat what I said. I think that the approach has to be: Let’s deal with the banks within the banks first, before looking at public money, be it direct recap or any other instrument coming from the public side. Banks should basically be able to save themselves, or at least restructure or recapitalise themselves as far as possible.

Q: Is that new philosophy, was it hard among the 17 [finance ministers], are there people who it’s been hard to convince this is the right approach?

A: Well, there is still nervousness, understandably, about can we pull it off, what will it mean in the financial markets, how will the financial markets react to the eurozone, to the financial institutions in the eurozone, etc.

That was one of the reasons why, last week, we didn’t go down the bail-in track [in Cyprus] but went down the levy track. Now we’re going down the bail-in track, and I’m pretty confident the markets will see this as a sensible, very concentrated and direct approach instead of the more general approach [of] let’s levy everyone to gather the money for the banks. So yes, that that is a sort of shift in approach.

Q: Is this something that you’ve sort of market tested, if you like, with the market? You’ve had a lot of feedback? You just said you feel very confident that the market will respond positively to the bail-in approach. Is that the feedback you’ve had?

A: You get two kinds of feedback. There’s the economic analysts that say this is a sensible approach, it makes sense. And then there’s more the investors’ reaction, who will say: “Look, we’re not to going to pay the tab, are we? If you do so, we will make our financing more expensive.”

My reaction would be: Maybe it’s inevitable that if you push back the risks, risks will be priced. Because if I finance a bank and I know if the bank will get in trouble I will be hit and I will lose my money, I will put a price on that. I think that’s a sound economic principle. And having cheap money because the risks will be covered by the government and I will always get my money back is not leaving to the right decisions in the financial sector, it’s not leading to the right risk management in the financial sector.

So there’s those two reactions from the financial markets: the analysts who are saying, let’s be real, this is a sensible approach, and the investors. My response is: If risks are going to be priced, then that is probably the right way to do it. It will force all financial institutions as well as investors to think about the risk they are taking on. They will have to realise it may also hurt them, the risks might come towards them instead of pushing them away.

http://blogs.ft.com/bruss(...)nterview-transcript/
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  dinsdag 26 maart 2013 @ 15:16:14 #193
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_124526152
De oplossing die uiteindelijk is gevonden is wel de kant die we op moeten, alleen schept Dijsselbloem door de manier waarop hij communiceert veel onduidelijkheid en dus onrust. Daaraan is te merken dat hem de ervaring voor een post die zó internationaal onder een vergrootglas ligt nog wat ontbreekt.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
  User die je het meest gemist hebt 2022 dinsdag 26 maart 2013 @ 15:16:25 #194
78918 SeLang
Black swans matter
pi_124526154
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2013 14:46 schreef lyolyrc het volgende:
Ik denk dat er maar één echte fout is gemaakt en dat is dat men de grens van ¤ 100.000 voor spaarders aanvankelijk niet wilde handhaven.
Dat idee komt uit de koker van Cyprus zelf en niet van de Eurogroep. Echter, hij had direct een veto hierover moeten uitspreken vanwege de consequenties die dat zou hebben voor de hele eurozone. Dat is wel een ernstige inschattingsfout geweest.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  User die je het meest gemist hebt 2022 dinsdag 26 maart 2013 @ 15:18:31 #195
78918 SeLang
Black swans matter
pi_124526234
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2013 15:16 schreef Janneke141 het volgende:
De oplossing die uiteindelijk is gevonden is wel de kant die we op moeten, alleen schept Dijsselbloem door de manier waarop hij communiceert veel onduidelijkheid en dus onrust. Daaraan is te merken dat hem de ervaring voor een post die zó internationaal onder een vergrootglas ligt nog wat ontbreekt.
Integendeel. Ik vind juist dat hij helder en transparant is. Enorme vooruitgang vergeleken met Juncker ("if it gets serious, you have to lie"). Verder is wat hij zegt helemaal niet opzienbarend maar gewoon de normale gang van zaken voordat de overheid alles met belastinggeld begon te backstoppen.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  dinsdag 26 maart 2013 @ 15:20:22 #196
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_124526285
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2013 15:18 schreef SeLang het volgende:

[..]

Integendeel. Ik vind juist dat hij helder en transparant is. Enorme vooruitgang vergeleken met Juncker ("if it gets serious, you have to lie")
Als Dijsselbloem vindt dat de Cyprusoplossing kan dienen als voorbeeld voor nieuwe situaties vind ik dat prima. Als hij vindt van niet ook. Maar als hij het eerst zegt om er vervolgens halfslachtig op terug te komen vind ik dat hij onduidelijkheid schept. En dus onrust.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
  dinsdag 26 maart 2013 @ 15:25:06 #197
379943 Paper_Tiger
Neem verantwoordelijkheid
pi_124526428
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2013 15:20 schreef Janneke141 het volgende:

[..]

Als Dijsselbloem vindt dat de Cyprusoplossing kan dienen als voorbeeld voor nieuwe situaties vind ik dat prima. Als hij vindt van niet ook. Maar als hij het eerst zegt om er vervolgens halfslachtig op terug te komen vind ik dat hij onduidelijkheid schept. En dus onrust.
De praktijk is dat hij onrust schept bij mensen met spaartegoed. Zonder spaartegoed is er niets om je druk over te maken.
a man convinced against his will is of the same opinion still
pi_124526486
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2013 15:20 schreef Janneke141 het volgende:

[..]

Als Dijsselbloem vindt dat de Cyprusoplossing kan dienen als voorbeeld voor nieuwe situaties vind ik dat prima. Als hij vindt van niet ook. Maar als hij het eerst zegt om er vervolgens halfslachtig op terug te komen vind ik dat hij onduidelijkheid schept. En dus onrust.
Ik krijg het idee dat de beste man verkeerd is begrepen. Hij legde het helder uit bij PenW.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
  User die je het meest gemist hebt 2022 dinsdag 26 maart 2013 @ 15:26:45 #199
78918 SeLang
Black swans matter
pi_124526502
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2013 15:20 schreef Janneke141 het volgende:

[..]

Als Dijsselbloem vindt dat de Cyprusoplossing kan dienen als voorbeeld voor nieuwe situaties vind ik dat prima. Als hij vindt van niet ook. Maar als hij het eerst zegt om er vervolgens halfslachtig op terug te komen vind ik dat hij onduidelijkheid schept. En dus onrust.
Waar komt hij dan precies op terug? Ik zie vooralsnog geen uitspraken waar hij op terug is gekomen... Lees het interview van de FT dat ik hiervoor postte. Daar was alles op gebaseerd.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_124526572
Er is gewoon veel te laat ingegrepen , de regering op cyprus had nadat duidelijk werd dat er een haircut kwam op griekse staatobligaties. onmiddelijk moeten eisen dat alle banken hun reserves opkrikten naar 9%

Zelfde bij sns. Toen de koers nog op 5 euro stond, hadden ze makkelijk flink wat geld kunnen ophalen bij beleggers... op tijd ingrijpen
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')