abonnement Unibet Coolblue
  maandag 24 december 2012 @ 20:58:47 #201
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120735139
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2012 20:51 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Goed punt. Maar volgens mij kun je van alles opgeven zonder dat het rechtsgevolg heeft, dus denk ik niet dat het uitmaakt wat voor bedrijf je voert. De Hanos zal het ook weinig interesseren waarmee je je geld verdient, het vereiste is er vanwege de BTW. Ik zou ook niet weten wat ik bij de makro zou moeten halen voor zakelijk gebruik, maar van hen krijg ik ook een uitnodiging om een pasje te nemen. Toch maar eens doen, want ze hebben er wel eens scheermesschelpen schijnt.
Hanos apeldoorn heeft een legendarisch mooie wildafdeling, zeer grote wijnafdeling, mooi vlees, levende kreeften in verschillende groten en soorten. Ruim assortie kruiden, prefab, en erg veel non food zoals glazen, messen, patevormen, pannen, etc
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 24 december 2012 @ 21:01:31 #202
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120735307
quote:
2s.gif Op maandag 24 december 2012 20:58 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Oh in dit geval kan ik mij de logica nog wel voorstellen. Je wilt niet dat je met half lege winkelcentra komt te zitten omdat een paar grote supermarkten op je industrieterreinen vestigen, daar parkeerproblematiek gaan veroorzaken, et cetera. En ik zou als bijvoorbeeld Jumbo er niet blij mee zijn als alle ALDI/Lidl vestigingen op Sligro-locaties gingen zitten.
Nee, want de burger moet zijn auto niet kwijt kunnen en fors betalen voor het parkeren als dat wel lukt.
Echt, de waanzin.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120735321
+1
quote:
1s.gif Op maandag 24 december 2012 21:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, want de burger moet zijn auto niet kwijt kunnen en fors betalen voor het parkeren als dat wel lukt.
Echt, de waanzin.
pi_120735349
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2012 20:53 schreef tjoptjop het volgende:

[..]

Ik kom wel eens in de Makro en als ik zo'n inschatting maak qua karinhoud denk ik dat het overgrote merendeel daar prive shopt.
Die indruk heb ik ook hoewel ik er dus nooit kom. Voor mij is het niet zo aanlokkelijk, alleen voor de dingen die moeilijk te krijgen zijn omdat de meeste mensen niet weten hoe lekker het is.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  maandag 24 december 2012 @ 21:02:45 #205
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_120735370
Onze Sligro heeft ook een flink aantal levende kreeften altijd. Vleesafdeling is aardig, maar niet om van achterover te slaan. Hanos zit helaas niet in de buurt. :'(
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_120735409
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2012 21:02 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Die indruk heb ik ook hoewel ik er dus nooit kom. Voor mij is het niet zo aanlokkelijk, alleen voor de dingen die moeilijk te krijgen zijn omdat de meeste mensen niet weten hoe lekker het is.
Zo boeiend is de Makro niet qua assortiment, kun je beter naar de Hanos (of in iets mindere mate Sligro) gaan. Die hebben een véél breder assortiment (food that is)
  maandag 24 december 2012 @ 21:04:29 #207
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120735465
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2012 21:02 schreef Isegrim het volgende:
Onze Sligro heeft ook een flink aantal levende kreeften altijd. Vleesafdeling is aardig, maar niet om van achterover te slaan. Hanos zit helaas niet in de buurt. :'(
Oeh welke is dat? Ken alleen de Sligro Apeldoorn en dat is meer frituurhoreca geloof ik.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 24 december 2012 @ 21:06:17 #208
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_120735550
quote:
1s.gif Op maandag 24 december 2012 21:04 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Oeh welke is dat? Ken alleen de Sligro Apeldoorn en dat is meer frituurhoreca geloof ik.
Rotterdam, Stadionweg. Die in Spaansepolder zijn we nog niet geweest.

Ze hebben bij Sligro wel ontzéttend veel producten voor luie koks, zeg. Waarom zou je een restaurant beginnen als je je soepen, desserts etc. kant-en-klaar bij de Sligro koopt? Gordon zou erom vloeken. :+
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 24 december 2012 @ 21:06:48 #209
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120735579
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2012 21:03 schreef tjoptjop het volgende:

[..]

Zo boeiend is de Makro niet qua assortiment, kun je beter naar de Hanos (of in iets mindere mate Sligro) gaan. Die hebben een véél breder assortiment (food that is)
Hanos is echter niet goedkoop, ze hebben erg goede spullen maar daar betaal je ook voor.
Sligro is goedkoper.
Maar ik ga naar deze groothandels voor zaken die ik elders niet krijg, zoals mooi varkensvlees of rundvlees.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120736173
quote:
1s.gif Op maandag 24 december 2012 21:06 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hanos is echter niet goedkoop, ze hebben erg goede spullen maar daar betaal je ook voor.
Sligro is goedkoper.
Maar ik ga naar deze groothandels voor zaken die ik elders niet krijg, zoals mooi varkensvlees of rundvlees.
Alle waar naar z'n geld. En in vergelijking met slagers valt de prijs van vlees wel mee. Die willen je vaak een poot uitdraaien als je om wat beter vlees vraagt, of een gehele entrecote bijv "Ja, mooi stukkie vlees meneer"
  maandag 24 december 2012 @ 21:18:18 #211
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_120736270
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2012 21:06 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Rotterdam, Stadionweg. Die in Spaansepolder zijn we nog niet geweest.

Ze hebben bij Sligro wel ontzéttend veel producten voor luie koks, zeg. Waarom zou je een restaurant beginnen als je je soepen, desserts etc. kant-en-klaar bij de Sligro koopt? Gordon zou erom vloeken. :+
Dat is het probleem met de meeste horeca in Nederland, het overgrote deel werkt met halffabricaten of convenience producten zoals ze dat in het jargon noemen :r
  maandag 24 december 2012 @ 21:34:24 #212
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120737405
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2012 21:06 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Rotterdam, Stadionweg. Die in Spaansepolder zijn we nog niet geweest.

Ze hebben bij Sligro wel ontzéttend veel producten voor luie koks, zeg. Waarom zou je een restaurant beginnen als je je soepen, desserts etc. kant-en-klaar bij de Sligro koopt? Gordon zou erom vloeken. :+
Omdat de mensen dat graag eten.
Mijn man vond het vreemd als ik foeterde in restaurants en luisterde met een half oor naar mijn commentaar tot hij de prof prefab afdelingen zag en allerlei zaken herkende.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 24 december 2012 @ 21:35:11 #213
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120737474
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2012 21:18 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Dat is het probleem met de meeste horeca in Nederland, het overgrote deel werkt met halffabricaten of convenience producten zoals ze dat in het jargon noemen :r
En goedkoop, ongeschoold personeel in keuken en bediening
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 24 december 2012 @ 21:38:49 #214
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120737726
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2012 21:16 schreef tjoptjop het volgende:

[..]

Alle waar naar z'n geld. En in vergelijking met slagers valt de prijs van vlees wel mee. Die willen je vaak een poot uitdraaien als je om wat beter vlees vraagt, of een gehele entrecote bijv "Ja, mooi stukkie vlees meneer"
Ik klaag ook niet. Ik ben allang blij dat ik goed vlees kan kopen.
Wij besteden veel geld aan eten, maar daarvoor eten wij erg goed. Andersom, als ik al mijn boodschappen bij AH zou doen zou ik meer geld kwijt zijn aan mindere producten.
God wat is het vlees daar belabberd.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120740062
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2012 21:03 schreef tjoptjop het volgende:

[..]

Zo boeiend is de Makro niet qua assortiment, kun je beter naar de Hanos (of in iets mindere mate Sligro) gaan. Die hebben een véél breder assortiment (food that is)
Ik heb de markt om de hoek, leuke Souk, Italiaan, uitmuntende kaasboer en Toko ook in de buurt, altijd gezellig daar ook, de slager is afgebrand maar was iets verder lopen, ongeveer 5 minuten, en dat allemaal in het oog van een beroemd verkeerscirculatieplan. Dan lonkt een groothandel sowieso niet zo heel erg.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  maandag 24 december 2012 @ 22:47:49 #216
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120741120
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2012 22:23 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ik heb de markt om de hoek, leuke Souk, Italiaan, uitmuntende kaasboer en Toko ook in de buurt, altijd gezellig daar ook, de slager is afgebrand maar was iets verder lopen, ongeveer 5 minuten, en dat allemaal in het oog van een beroemd verkeerscirculatieplan. Dan lonkt een groothandel sowieso niet zo heel erg.
Ben je er wel eens geweest?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120743908
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 december 2012 23:05 schreef Pietverdriet het volgende:
Andere vrienden uitnodigen, ipv ganzenlever kan je ook eendenlever nemen.
Andere ouders zoeken wordt hem helaas niet :( dus ik ga die eendenborstfilet in sinaasappelsaus die je in eerdere topics wel eens noemde proberen te maken. Deze dus: CUL / Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic - #22

paar vraagjes nog hierover:
quote:
Blaadje laurier, knoflookteentje, wat groene kruiden, eventueel 1 ansjovisfiletje
Welke groene kruiden zijn hier geschikt voor?

quote:
De eendenborst filets,
De speklaag van de eend wiebertvormig insnijden, met een breekmesje of een stanleymes als je geen superscherp scherp koksmes hebt.
Op de huid braden op laag vuur tot de huid knapperig is, en de filet rosé.
Eend uit de pan nemen, plakken van snijden en met de huid naar boven serveren, het eventuele sap kan je nog in de saus doen.
de eendenborst zelf helemaal niet kruiden dan? of wel peper/zout?

en tot slot: moet je het vet er nog afsnijden voor het serveren? (weet wel vet=smaak en zo, maar misschien na het bakken een beetje, omdat het zo'n dikke laag is?)
pi_120744309
Ik ben best gek op de Makro eigenljk. Die bij ons heeft een grote visafdeling met heel goed personeel, ook levende kreeften enzo. Ook de groentenafdeling is goed, erg uitgebreid met veel 'vreemde' producten die ze bij mijn Turkse supermarkt niet hebben. En ze hebben Reeses Pieces :D

Ik reken meestal in twee delen af. Een deel voor de zaak en een deel voor ons zelf. Is echt nooit een probleem, gewoon een van de weinige perks van het ondernemerschap. Zolang je geen prive spullen op je bedrijf boekt is er niemand die moeilijk zal doen.
Spoilers!
  dinsdag 25 december 2012 @ 00:23:07 #219
333525 AcidFay
Geweldadig genoten
pi_120745268
Hallo Piet,

Ik heb gezocht naar een aantal pindasaus recepten, en een site zei dat melk door de pindasaus gooien het zelfde is als vloeken in de kerk. Slaat dit ergens op, en zo ja waarom dan?
Heb jij een recept voor pindasaus? Die zou ik graag proberen :)

Prettige feestdagen!

Edit: Weltschmerz, woon jij in Groningen stad? Zo ja: welke slager gebruik je nu? Ik was zeer blij met die op de Steeltil straat, maar sinds die weg is weet ik niet meer waar ik heen wil. Ik ben een keer bij de GildeSlager geweest, maar dat lijkt me z'n kiloknaller zaak. Ik heb liever scharrelvlees. De Groene Weg vind ik weer overdreven duur.

[ Bericht 30% gewijzigd door AcidFay op 25-12-2012 00:28:36 ]
pi_120749603
quote:
1s.gif Op maandag 24 december 2012 18:08 schreef RobinOok het volgende:

[..]

- 10 minuten consult huisarts = 9 euro
- Consult langer dan 20 minuten = 18 euro
- Visite van 10 minuten (huisbezoek van de arts) = 13,50 euro
Dat is misschien wat jij betaalt :D Je huisarts krijgt een stuk meer, hoor. Gemiddelde minimale uurprijs ligt rond de 70/80 euro.
pi_120750252
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2012 02:57 schreef Hagelkaas het volgende:

[..]

Dat is misschien wat jij betaalt :D Je huisarts krijgt een stuk meer, hoor. Gemiddelde minimale uurprijs ligt rond de 70/80 euro.
ik heb het net nagelezen maar huisarts zit standaard in je basisverzekering. een huisarts krijgt een vast bedrag per patiënt per jaar, ongeacht of die persoon langs komt. gouden handel, huisartsenhandel.
pi_120750280
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2012 04:50 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

ik heb het net nagelezen maar huisarts zit standaard in je basisverzekering. een huisarts krijgt een vast bedrag per patiënt per jaar, ongeacht of die persoon langs komt. gouden handel, huisartsenhandel.
Vandaar dat de mijne maar 3 dagen per week werkt :{w hij krijgt zijn geld blijkbaar toch wel :{
  dinsdag 25 december 2012 @ 06:07:35 #223
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_120750316
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2012 10:43 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Erop laten, kruislings insnijden:

[ afbeelding ]

Krijg je een lekker knapperige zwoerd van en de ham droogt niet uit.
Dank je! En jij ook, Piet :) Ik loop alleen 6 tijdzones voor, en de ham was al ruimschoots voorbereid, inmiddels. Zónder zwoerd, omdat ik bang was dat ik 'm niet knapperig kon krijgen, maar wel met een heerlijke laag knapperig spek. Prachtige ham was (/is; de helft is over *O* ) het.
pi_120751088
quote:
Edit: Weltschmerz, woon jij in Groningen stad? Zo ja: welke slager gebruik je nu? Ik was zeer blij met die op de Steeltil straat, maar sinds die weg is weet ik niet meer waar ik heen wil. Ik ben een keer bij de GildeSlager geweest, maar dat lijkt me z'n kiloknaller zaak. Ik heb liever scharrelvlees. De Groene Weg vind ik weer overdreven duur.
Ik kook wat meer met vis en kaas de laatste tijd.... Ik kwam er ook weer niet zo heel vaak en vooral voor het varkensvlees en dan met name het spek. Ik haal wel eens pancetta bij Ariola en verwonder ook wel eens over hoeveel vocht ze in supermarktspek weten te krijgen. Er is ook een relatief nieuwe kraam op de markt, zal die eens proberen. De Groene Weg vind ik ook niet zo onaardig trouwens, ook qua voorkruiding niet. Van Dijk was me daarin vaak iets te Gronings, veel kruidnagel enzo.

Van Dijk komt waarschijnlijk ook niet terug, ik had zijn overbuurman laatst even uitgehoord, die wist er meer van en die had er ook een hard hoofd in. En hij wist ook niet waar zijn varkens nu heen gingen.

quote:
1s.gif Op maandag 24 december 2012 22:47 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ben je er wel eens geweest?
Lang geleden wel eens, maar de uitnodigingen om een pas aan te vragen belanden al jaren bij het oud papier. Het is net in dit soort weken dat ik geen mesheften en inktvissen kan vinden dat ik denk ik had toch eens zo'n pasje moeten aanvragen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  dinsdag 25 december 2012 @ 10:17:54 #225
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120751278
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2012 23:50 schreef Fokpop het volgende:

[..]

Andere ouders zoeken wordt hem helaas niet :( dus ik ga die eendenborstfilet in sinaasappelsaus die je in eerdere topics wel eens noemde proberen te maken. Deze dus: CUL / Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic - #22

paar vraagjes nog hierover:

[..]

Welke groene kruiden zijn hier geschikt voor?

[..]

de eendenborst zelf helemaal niet kruiden dan? of wel peper/zout?

en tot slot: moet je het vet er nog afsnijden voor het serveren? (weet wel vet=smaak en zo, maar misschien na het bakken een beetje, omdat het zo'n dikke laag is?)
Rozemarijn, thijm

Eendeborst kan je aan de vleeskant peperen en zouten

Nee, het vet bakt uit en wordt krokant, het is het lekkerste van de eendeborst. Net als een krokant velletje van gegrillde kip.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')