Hanos apeldoorn heeft een legendarisch mooie wildafdeling, zeer grote wijnafdeling, mooi vlees, levende kreeften in verschillende groten en soorten. Ruim assortie kruiden, prefab, en erg veel non food zoals glazen, messen, patevormen, pannen, etcquote:Op maandag 24 december 2012 20:51 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Goed punt. Maar volgens mij kun je van alles opgeven zonder dat het rechtsgevolg heeft, dus denk ik niet dat het uitmaakt wat voor bedrijf je voert. De Hanos zal het ook weinig interesseren waarmee je je geld verdient, het vereiste is er vanwege de BTW. Ik zou ook niet weten wat ik bij de makro zou moeten halen voor zakelijk gebruik, maar van hen krijg ik ook een uitnodiging om een pasje te nemen. Toch maar eens doen, want ze hebben er wel eens scheermesschelpen schijnt.
Nee, want de burger moet zijn auto niet kwijt kunnen en fors betalen voor het parkeren als dat wel lukt.quote:Op maandag 24 december 2012 20:58 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Oh in dit geval kan ik mij de logica nog wel voorstellen. Je wilt niet dat je met half lege winkelcentra komt te zitten omdat een paar grote supermarkten op je industrieterreinen vestigen, daar parkeerproblematiek gaan veroorzaken, et cetera. En ik zou als bijvoorbeeld Jumbo er niet blij mee zijn als alle ALDI/Lidl vestigingen op Sligro-locaties gingen zitten.
quote:Op maandag 24 december 2012 21:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, want de burger moet zijn auto niet kwijt kunnen en fors betalen voor het parkeren als dat wel lukt.
Echt, de waanzin.
Die indruk heb ik ook hoewel ik er dus nooit kom. Voor mij is het niet zo aanlokkelijk, alleen voor de dingen die moeilijk te krijgen zijn omdat de meeste mensen niet weten hoe lekker het is.quote:Op maandag 24 december 2012 20:53 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Ik kom wel eens in de Makro en als ik zo'n inschatting maak qua karinhoud denk ik dat het overgrote merendeel daar prive shopt.
Zo boeiend is de Makro niet qua assortiment, kun je beter naar de Hanos (of in iets mindere mate Sligro) gaan. Die hebben een véél breder assortiment (food that is)quote:Op maandag 24 december 2012 21:02 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Die indruk heb ik ook hoewel ik er dus nooit kom. Voor mij is het niet zo aanlokkelijk, alleen voor de dingen die moeilijk te krijgen zijn omdat de meeste mensen niet weten hoe lekker het is.
Oeh welke is dat? Ken alleen de Sligro Apeldoorn en dat is meer frituurhoreca geloof ik.quote:Op maandag 24 december 2012 21:02 schreef Isegrim het volgende:
Onze Sligro heeft ook een flink aantal levende kreeften altijd. Vleesafdeling is aardig, maar niet om van achterover te slaan. Hanos zit helaas niet in de buurt.
Rotterdam, Stadionweg. Die in Spaansepolder zijn we nog niet geweest.quote:Op maandag 24 december 2012 21:04 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Oeh welke is dat? Ken alleen de Sligro Apeldoorn en dat is meer frituurhoreca geloof ik.
Hanos is echter niet goedkoop, ze hebben erg goede spullen maar daar betaal je ook voor.quote:Op maandag 24 december 2012 21:03 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Zo boeiend is de Makro niet qua assortiment, kun je beter naar de Hanos (of in iets mindere mate Sligro) gaan. Die hebben een véél breder assortiment (food that is)
Alle waar naar z'n geld. En in vergelijking met slagers valt de prijs van vlees wel mee. Die willen je vaak een poot uitdraaien als je om wat beter vlees vraagt, of een gehele entrecote bijv "Ja, mooi stukkie vlees meneer"quote:Op maandag 24 december 2012 21:06 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hanos is echter niet goedkoop, ze hebben erg goede spullen maar daar betaal je ook voor.
Sligro is goedkoper.
Maar ik ga naar deze groothandels voor zaken die ik elders niet krijg, zoals mooi varkensvlees of rundvlees.
Dat is het probleem met de meeste horeca in Nederland, het overgrote deel werkt met halffabricaten of convenience producten zoals ze dat in het jargon noemenquote:Op maandag 24 december 2012 21:06 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Rotterdam, Stadionweg. Die in Spaansepolder zijn we nog niet geweest.
Ze hebben bij Sligro wel ontzéttend veel producten voor luie koks, zeg. Waarom zou je een restaurant beginnen als je je soepen, desserts etc. kant-en-klaar bij de Sligro koopt? Gordon zou erom vloeken.
Omdat de mensen dat graag eten.quote:Op maandag 24 december 2012 21:06 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Rotterdam, Stadionweg. Die in Spaansepolder zijn we nog niet geweest.
Ze hebben bij Sligro wel ontzéttend veel producten voor luie koks, zeg. Waarom zou je een restaurant beginnen als je je soepen, desserts etc. kant-en-klaar bij de Sligro koopt? Gordon zou erom vloeken.
En goedkoop, ongeschoold personeel in keuken en bedieningquote:Op maandag 24 december 2012 21:18 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Dat is het probleem met de meeste horeca in Nederland, het overgrote deel werkt met halffabricaten of convenience producten zoals ze dat in het jargon noemen
Ik klaag ook niet. Ik ben allang blij dat ik goed vlees kan kopen.quote:Op maandag 24 december 2012 21:16 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Alle waar naar z'n geld. En in vergelijking met slagers valt de prijs van vlees wel mee. Die willen je vaak een poot uitdraaien als je om wat beter vlees vraagt, of een gehele entrecote bijv "Ja, mooi stukkie vlees meneer"
Ik heb de markt om de hoek, leuke Souk, Italiaan, uitmuntende kaasboer en Toko ook in de buurt, altijd gezellig daar ook, de slager is afgebrand maar was iets verder lopen, ongeveer 5 minuten, en dat allemaal in het oog van een beroemd verkeerscirculatieplan. Dan lonkt een groothandel sowieso niet zo heel erg.quote:Op maandag 24 december 2012 21:03 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Zo boeiend is de Makro niet qua assortiment, kun je beter naar de Hanos (of in iets mindere mate Sligro) gaan. Die hebben een véél breder assortiment (food that is)
Ben je er wel eens geweest?quote:Op maandag 24 december 2012 22:23 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Ik heb de markt om de hoek, leuke Souk, Italiaan, uitmuntende kaasboer en Toko ook in de buurt, altijd gezellig daar ook, de slager is afgebrand maar was iets verder lopen, ongeveer 5 minuten, en dat allemaal in het oog van een beroemd verkeerscirculatieplan. Dan lonkt een groothandel sowieso niet zo heel erg.
Andere ouders zoeken wordt hem helaas niet dus ik ga die eendenborstfilet in sinaasappelsaus die je in eerdere topics wel eens noemde proberen te maken. Deze dus: CUL / Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic - #22quote:Op dinsdag 18 december 2012 23:05 schreef Pietverdriet het volgende:
Andere vrienden uitnodigen, ipv ganzenlever kan je ook eendenlever nemen.
Welke groene kruiden zijn hier geschikt voor?quote:Blaadje laurier, knoflookteentje, wat groene kruiden, eventueel 1 ansjovisfiletje
de eendenborst zelf helemaal niet kruiden dan? of wel peper/zout?quote:De eendenborst filets,
De speklaag van de eend wiebertvormig insnijden, met een breekmesje of een stanleymes als je geen superscherp scherp koksmes hebt.
Op de huid braden op laag vuur tot de huid knapperig is, en de filet rosé.
Eend uit de pan nemen, plakken van snijden en met de huid naar boven serveren, het eventuele sap kan je nog in de saus doen.
Dat is misschien wat jij betaalt Je huisarts krijgt een stuk meer, hoor. Gemiddelde minimale uurprijs ligt rond de 70/80 euro.quote:Op maandag 24 december 2012 18:08 schreef RobinOok het volgende:
[..]
- 10 minuten consult huisarts = 9 euro
- Consult langer dan 20 minuten = 18 euro
- Visite van 10 minuten (huisbezoek van de arts) = 13,50 euro
ik heb het net nagelezen maar huisarts zit standaard in je basisverzekering. een huisarts krijgt een vast bedrag per patiënt per jaar, ongeacht of die persoon langs komt. gouden handel, huisartsenhandel.quote:Op dinsdag 25 december 2012 02:57 schreef Hagelkaas het volgende:
[..]
Dat is misschien wat jij betaalt Je huisarts krijgt een stuk meer, hoor. Gemiddelde minimale uurprijs ligt rond de 70/80 euro.
Vandaar dat de mijne maar 3 dagen per week werkt hij krijgt zijn geld blijkbaar toch welquote:Op dinsdag 25 december 2012 04:50 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
ik heb het net nagelezen maar huisarts zit standaard in je basisverzekering. een huisarts krijgt een vast bedrag per patiënt per jaar, ongeacht of die persoon langs komt. gouden handel, huisartsenhandel.
Dank je! En jij ook, Piet Ik loop alleen 6 tijdzones voor, en de ham was al ruimschoots voorbereid, inmiddels. Zónder zwoerd, omdat ik bang was dat ik 'm niet knapperig kon krijgen, maar wel met een heerlijke laag knapperig spek. Prachtige ham was (/is; de helft is over ) het.quote:Op maandag 24 december 2012 10:43 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Erop laten, kruislings insnijden:
[ afbeelding ]
Krijg je een lekker knapperige zwoerd van en de ham droogt niet uit.
Ik kook wat meer met vis en kaas de laatste tijd.... Ik kwam er ook weer niet zo heel vaak en vooral voor het varkensvlees en dan met name het spek. Ik haal wel eens pancetta bij Ariola en verwonder ook wel eens over hoeveel vocht ze in supermarktspek weten te krijgen. Er is ook een relatief nieuwe kraam op de markt, zal die eens proberen. De Groene Weg vind ik ook niet zo onaardig trouwens, ook qua voorkruiding niet. Van Dijk was me daarin vaak iets te Gronings, veel kruidnagel enzo.quote:Edit: Weltschmerz, woon jij in Groningen stad? Zo ja: welke slager gebruik je nu? Ik was zeer blij met die op de Steeltil straat, maar sinds die weg is weet ik niet meer waar ik heen wil. Ik ben een keer bij de GildeSlager geweest, maar dat lijkt me z'n kiloknaller zaak. Ik heb liever scharrelvlees. De Groene Weg vind ik weer overdreven duur.
Lang geleden wel eens, maar de uitnodigingen om een pas aan te vragen belanden al jaren bij het oud papier. Het is net in dit soort weken dat ik geen mesheften en inktvissen kan vinden dat ik denk ik had toch eens zo'n pasje moeten aanvragen.quote:
Rozemarijn, thijmquote:Op maandag 24 december 2012 23:50 schreef Fokpop het volgende:
[..]
Andere ouders zoeken wordt hem helaas niet dus ik ga die eendenborstfilet in sinaasappelsaus die je in eerdere topics wel eens noemde proberen te maken. Deze dus: CUL / Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic - #22
paar vraagjes nog hierover:
[..]
Welke groene kruiden zijn hier geschikt voor?
[..]
de eendenborst zelf helemaal niet kruiden dan? of wel peper/zout?
en tot slot: moet je het vet er nog afsnijden voor het serveren? (weet wel vet=smaak en zo, maar misschien na het bakken een beetje, omdat het zo'n dikke laag is?)
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |