Dan ben jij zo'n sufferd die denkt dat goedkoop gelijk staat aan lelijk en duur aan mooi. Ach ja, daar lopen er meer van rond.quote:Op maandag 24 december 2012 18:04 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
ik denk dat robin een paar prachtpannen heeft waar je niet eens in kan koken. zomaar een gokje
Oke thanks.quote:Op maandag 24 december 2012 17:34 schreef RobinOok het volgende:
Altijd halveren en uitschrapen. Altijd. En dan alles bij de peertjes doen.
zo ben ik nu eenmaal. love me anyway okquote:Op maandag 24 december 2012 18:09 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dan ben jij zo'n sufferd die denkt dat goedkoop gelijk staat aan lelijk en duur aan mooi. Ach ja, daar lopen er meer van rond.
Je wilt de kwark in de vorm van een zeeuwse knoop boven hebben liggen neem ik aan?quote:Op maandag 24 december 2012 18:07 schreef SupremeEvil het volgende:
Hoi! Ik wil een kwarktaart maken in een zeeuwse knop bakvorm, maar hoe doe ik dan de bodem? En hoe keer ik hem om zonder dat het stukgaat...
Joe bedankt! Ik ga het proberenquote:Op maandag 24 december 2012 18:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je wilt de kwark in de vorm van een zeeuwse knoop boven hebben liggen neem ik aan?
Maak je kwark gelatine mengsel (ik neem aan dat je dit gebruikt) en stort het in de vorm tot aan de rand. Laat dit opstijven in de koeling. Neem een springvorm die dezelfde grote heeft of iets groter is en bak daar een bisquit bodem in.
Laat de bodem afkoelen.
Zet je opgesteven kwarkvorm in heet water, kort, zodat de gelatine zacht wordt.
Leg de bisquit op de taart, leg een groot bord daar op en draai het geheel om, schud eventueel een beetje om de kwark er uit te krijgen, hij zal loslaten met een slurpend neukscheet geluid.
quote:Op maandag 24 december 2012 18:15 schreef Pietverdriet het volgende:
hij zal loslaten met een slurpend neukscheet geluid.
Koks zijn perversquote:
Die onderste is ook een werkpaard, de oude uit het Hobart tijdperk tenminste nog wel. Hier staat er een die al meer dan 30 jaar dagelijks gebruikt wordt. Ik hoorde dat er in de nieuwe stiekem toch plastic zat verwerkt?quote:Op maandag 24 december 2012 18:19 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Deze
[ afbeelding ]
Niet deze
[ afbeelding ]
Doelde meer op de kleur.quote:Op maandag 24 december 2012 18:30 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Die onderste is ook een werkpaard, de oude uit het Hobart tijdperk tenminste nog wel. Hier staat er een die al meer dan 30 jaar dagelijks gebruikt wordt. Ik hoorde dat er in de nieuwe stiekem toch plastic zat verwerkt?
Helemaal met je eens, en niet alleen qua pannen. Maar ik heb ooit eens in een kwalitatief heel behoorlijk restaurant gewerkt en daar maakten ze zelf zwartgeblakerde panen van behoorlijk goedkoop spul van de groothandel geloof ik, die absoluut niet in aanraking met sop mochten komen. Weet jij wat ze deden, hoe ze dat deden, waarom en wat voor materiaal je daar voor nodig hebt?quote:Op maandag 24 december 2012 18:05 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hmm,
Ik vind het wel belangrijk, een met bloemetjes geemailleerde braadpan komt er bij mij niet in.
Het voordeel van degelijk prof spul is dat het een zeer to the point ontwerp heeft, het straalt degelijkheid uit, geen tirelantijntjes, maar klare lijn.
Een tefal koekenpan hebben allemaal een soort lelijkheid, terwijl een merkloze zwart geworden stalen wok of koekenpan schoonheid heeft. Het is als natuursteen versus plastic, natuursteen word met verwering allen maar mooier, plastic is lelijk en wordt alleen maar lelijker.
Ja, dat weet ikquote:Op maandag 24 december 2012 18:57 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Helemaal met je eens, en niet alleen qua pannen. Maar ik heb ooit eens in een kwalitatief heel behoorlijk restaurant gewerkt en daar maakten ze zelf zwartgeblakerde panen van behoorlijk goedkoop spul van de groothandel geloof ik, die absoluut niet in aanraking met sop mochten komen. Weet jij wat ze deden, hoe ze dat deden, waarom en wat voor materiaal je daar voor nodig hebt?
Zie ninja edit, kon het niet nalaten even te plagenquote:
Gek, dat hoor ik nou nooit, dat ik stronteigenwijs ben.quote:Op maandag 24 december 2012 19:47 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
hij is stronteigenwijs volgens mij maar ik zou best kookles van hem willen
dat komt waarschijnlijk omdat oost-indisch doof dan.quote:Op maandag 24 december 2012 19:48 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gek, dat hoor ik nou nooit, dat ik stronteigenwijs ben.
Kan dit niet in het Fok-kookboek of de FAQ? Aangezien dit een wekelijks terugkomende vraag isquote:Op maandag 24 december 2012 19:37 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja, dat weet ik
Edit, okay
Zonder gekheid
Je neemt gietijzeren of plaatstalen pannen (koolstofstaal, niet rvs) die koop je nieuw. Die gooi je eerst eens door de afwasmachine om ze vrij te maken van de fabrikage en opslag middelen die er op zitten zoals was of minerale olie om te kunnen persen en te zorgen dat ze niet roesten.
Dan doe je olie in zoals maisolie ofzo, nu niet zo belangrijk, en aardappelschillen en zout. Het zout maakt de celwanden stuk. Dit bak je tot de aardappelschillen zwart worden en de pan ook, dit herhaal je desnoods een paar keer.
Daarna was je de pan met heet water maar zonder sop.
Nooit sop gebruiken.
Daarna zet je hem op het vuur, stookt hem droog en je vet hem in met een keukenpapiertje en war olie.
Je bakt en braad in deze pan steeds de aardappels, het vlees en het patina wordt steeds beter en zwarter. Wil je ruzie met een kok stop dan zijn ingewerkte zwarte pannetjes in de afwasmachine.
Goed, maar waarom gebruiken dan twee sterren mensen als michel roux deze pannen nooit? Omdat ze er op TV niet mooi uitzien.
Adoeh!quote:Op maandag 24 december 2012 19:49 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
dat komt waarschijnlijk omdat oost-indisch doof dan.
Eigenwijsheid gaat vaak samen met kennis en kunde. Gezien zijn kennis en kunde in zowel de breedte als de diepte waar het om eten gaat heb ik daar geen enkel probleem mee. Ik ben het wel eens met hem oneens, daar bij sommige kennis de factor persoonlijke voorkeur wel eens wordt onderschat door hen die over beide beschikken. Als het niet om eten gaat is het een ander verhaal, wat hier niet past. Hij praat geen poep hier.quote:Op maandag 24 december 2012 19:47 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
hij is stronteigenwijs volgens mij maar ik zou best kookles van hem willen
De aard van toenmalige betrekking bracht met zich mee dat ik van dat laatste tijdig op de hoogte werd gesteld.quote:Op maandag 24 december 2012 19:37 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja, dat weet ik
Edit, okay
Zonder gekheid
Je neemt gietijzeren of plaatstalen pannen (koolstofstaal, niet rvs) die koop je nieuw. Die gooi je eerst eens door de afwasmachine om ze vrij te maken van de fabrikage en opslag middelen die er op zitten zoals was of minerale olie om te kunnen persen en te zorgen dat ze niet roesten.
Dan doe je olie in zoals maisolie ofzo, nu niet zo belangrijk, en aardappelschillen en zout. Het zout maakt de celwanden stuk. Dit bak je tot de aardappelschillen zwart worden en de pan ook, dit herhaal je desnoods een paar keer.
Daarna was je de pan met heet water maar zonder sop.
Nooit sop gebruiken.
Daarna zet je hem op het vuur, stookt hem droog en je vet hem in met een keukenpapiertje en war olie.
Je bakt en braad in deze pan steeds de aardappels, het vlees en het patina wordt steeds beter en zwarter. Wil je ruzie met een kok stop dan zijn ingewerkte zwarte pannetjes in de afwasmachine.
Als het beeld dicteert schieten er een boel andere kwaliteiten bij in. En ze zijn zwaar ook, ik zie niet elke masterchefkandidate daar lekker behendig mee doen.quote:Goed, maar waarom gebruiken dan twee sterren mensen als michel roux deze pannen nooit? Omdat ze er op TV niet mooi uitzien.
Zoveel aardappel schillen dat deze de pan bijna vullen, en een eetlepel zout.quote:Op maandag 24 december 2012 20:01 schreef Weltschmerz het volgende:
.
Dank je. Ik denk dat ik dat wel eens ga proberen, in een tijd van het jaar dat de ramen langdurig tegen elkaar open kunnen worden gezet. Wat voor hoeveelheden aardappelen en zout hebben we het over?
Nee, het is een patina op het staal.quote:Op maandag 24 december 2012 20:09 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
stomme vraag waarschijnlijk, maar geeft die verkoolde laag niet af?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |