Ontsteen en wel dadels in port, omwikkel ze met pancetta, of coppa, of een droge ham en bak ze even kort zodat ze knapperig worden.quote:Op woensdag 26 december 2012 22:32 schreef Hagelkaas het volgende:
Piet, morgen heb ik met mijn huisgenoten derde kerstdagdiner. Op het menu staat nu confit de canard met zoete aardappel, pastinaak en knolselderijpuree. Als na dacht ik aan stoofperen. Heb je nog een idee voor een lekker, bijpassend voorgerecht? Liefst een koude bereiding die van te voren gemaakt akn worden of een warme die goed voor te bereiden is
Klinkt heel goed! Ik kook nauwelijks met port, terwijl het zo lekker is. Kan ik daar dan nog iets bij serveren zodat je niet enkel twee dadelrolletjes op je bord hebt?quote:Op woensdag 26 december 2012 22:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ontsteen en wel dadels in port, omwikkel ze met pancetta, of coppa, of een droge ham en bak ze even kort zodat ze knapperig worden.
De combi van de 5 smaken en de aromas en alcohol maken het een heerlijk voorgerechtje.
Ik ook!quote:Op woensdag 26 december 2012 23:11 schreef komrad het volgende:
Piet, heb je ooit overwogen een kookboek te maken? ik zou het direct kopen
Wat rucola of andere salade?quote:Op woensdag 26 december 2012 23:25 schreef Hagelkaas het volgende:
[..]
Klinkt heel goed! Ik kook nauwelijks met port, terwijl het zo lekker is. Kan ik daar dan nog iets bij serveren zodat je niet enkel twee dadelrolletjes op je bord hebt?
Dun snijden op brood met wat mayonaise?quote:Op donderdag 27 december 2012 07:45 schreef Bleie het volgende:
Piet (of iemand anders), nog tips voor restjes kalkoen?
Karkas kleinhakken en er een bouillon van trekken en dan met een vlees een soepje van maken?quote:Op donderdag 27 december 2012 08:51 schreef Bleie het volgende:
Hmm, het is nogal van het karkas afgeplukt, maar met wat mayo en kruiden verwerken tot salade is misschien wel een idee.
Heb ik overwogen gisteravond, maar had geen zin om soep te trekken, dus karkas is al weggegooid. Volgens jaar misschien. Maar als ik google op 'leftover turkey' komen er erg lekkere sandwichideetjes voorbij, dus we gaan een fijne lunch tegemoet .quote:Op donderdag 27 december 2012 09:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Karkas kleinhakken en er een bouillon van trekken en dan met een vlees een soepje van maken?
Ik zal in januari eens op de markt kijken. Heb daar nog nooit vlees gekocht. Volgens mij koop ik nooit iets dat voorgekruid is dus niks van gemerkt.quote:Op dinsdag 25 december 2012 09:59 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Ik kook wat meer met vis en kaas de laatste tijd.... Ik kwam er ook weer niet zo heel vaak en vooral voor het varkensvlees en dan met name het spek. Ik haal wel eens pancetta bij Ariola en verwonder ook wel eens over hoeveel vocht ze in supermarktspek weten te krijgen. Er is ook een relatief nieuwe kraam op de markt, zal die eens proberen. De Groene Weg vind ik ook niet zo onaardig trouwens, ook qua voorkruiding niet. Van Dijk was me daarin vaak iets te Gronings, veel kruidnagel enzo.
Van Dijk komt waarschijnlijk ook niet terug, ik had zijn overbuurman laatst even uitgehoord, die wist er meer van en die had er ook een hard hoofd in. En hij wist ook niet waar zijn varkens nu heen gingen.
Doe ik ook altijd met botten en afsnijdsels.quote:Op donderdag 27 december 2012 10:19 schreef RobinOok het volgende:
Je had het ook in de vriezer kunnen mikken en er later soep van trekken.
Goed te horen dat mensen enthousiast worden over koken en lekker eten! Dat is de hele reden van dit topic, zorgen dat Nederland een klein beetje beter eetquote:Op zaterdag 29 december 2012 01:56 schreef Hagelkaas het volgende:
Piet! De dadels waren super!
Sowieso een geslaagd diner, uiteindelijk ook nog confit de canard met uiencompote, pastinaakpuree, zoete aardappel en gewone aardappel gemaakt. Verbazingwekkend snel klaar allemaal en overheerlijk.
Ik wist niet eens dat dat kon! Weer wat geleerd, ga ik volgende keer zeker doen (ik neem aan dat dat dan ook wel kan met het karkas van een kip? Dat maak ik net iets vaker dan kalkoen ).quote:Op donderdag 27 december 2012 17:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Doe ik ook altijd met botten en afsnijdsels.
Je kan ze minder zuur maken door een tijdje ze zachtjes te laten pruttelen zonder deksel op de pan.quote:Op zaterdag 29 december 2012 11:35 schreef PureEvil het volgende:
hmz, ik had van de week tomatensaus geprobeerd te maken...maar het smaakt verschrikkelijk zuur! bah. Tips iemand?
Ik heb ze ontveld in kokend water, daarna ff door de keukenmachine gegooit zodat ze fijn waren...en toen in een pannetje met een beetje water en kruiden gedaan...
Dus..of de tomaten zijn gewoon vies/zuur, of ik doe iets fout
Uiteraard kan je een kipkarkas ook voor het trekken van een bouillon gebruiken, maaaar, als je alleen maar ene karkas gebruikt wordt het geen geweldige.quote:Op zaterdag 29 december 2012 11:37 schreef Bleie het volgende:
[..]
Ik wist niet eens dat dat kon! Weer wat geleerd, ga ik volgende keer zeker doen (ik neem aan dat dat dan ook wel kan met het karkas van een kip? Dat maak ik net iets vaker dan kalkoen ).
Fijn te horen!quote:Oh, en ik had met Kerst trouwens ook tomatensoep op tafel gezet volgens een recept dat hier van Piet voorbijkwam, en die viel ook enorm in de smaak. Zowel bij kinderen als bij volwassenen!
Die is zoet, kapstertjes cava a la freixenet gold.quote:Op zaterdag 29 december 2012 18:44 schreef student_2.0 het volgende:
Ik hoop dat iemand hier verstand heeft van wijnen.
Vandaag heb ik niet goed opgelet en heb ik een cava seco gekocht terwijl ik eigenlijk altijd brut drink. Hoe zoet is sec(o) en is deze wel weg te krijgen? Ik heb namelijk een hekel aan zoete wijn.
hoe langer je tomaten suddert hoe zoeter deze worden. verse tomaten zijn standaard wat zuur. sommige houden er van andere weer niet.quote:Op zaterdag 29 december 2012 11:35 schreef PureEvil het volgende:
hmz, ik had van de week tomatensaus geprobeerd te maken...maar het smaakt verschrikkelijk zuur! bah. Tips iemand?
Ik heb ze ontveld in kokend water, daarna ff door de keukenmachine gegooit zodat ze fijn waren...en toen in een pannetje met een beetje water en kruiden gedaan...
Dus..of de tomaten zijn gewoon vies/zuur, of ik doe iets fout
quote:Op zaterdag 29 december 2012 19:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Die is zoet, kapstertjes cava a la freixenet gold.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |