abonnement Unibet Coolblue
pi_120796857
Piet, morgen heb ik met mijn huisgenoten derde kerstdagdiner. Op het menu staat nu confit de canard met zoete aardappel, pastinaak en knolselderijpuree. Als na dacht ik aan stoofperen. Heb je nog een idee voor een lekker, bijpassend voorgerecht? Liefst een koude bereiding die van te voren gemaakt akn worden of een warme die goed voor te bereiden is :)
  woensdag 26 december 2012 @ 22:54:52 #277
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120797665
quote:
0s.gif Op woensdag 26 december 2012 22:32 schreef Hagelkaas het volgende:
Piet, morgen heb ik met mijn huisgenoten derde kerstdagdiner. Op het menu staat nu confit de canard met zoete aardappel, pastinaak en knolselderijpuree. Als na dacht ik aan stoofperen. Heb je nog een idee voor een lekker, bijpassend voorgerecht? Liefst een koude bereiding die van te voren gemaakt akn worden of een warme die goed voor te bereiden is :)
Ontsteen en wel dadels in port, omwikkel ze met pancetta, of coppa, of een droge ham en bak ze even kort zodat ze knapperig worden.
De combi van de 5 smaken en de aromas en alcohol maken het een heerlijk voorgerechtje.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120798370
Piet, heb je ooit overwogen een kookboek te maken? ik zou het direct kopen :Y
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
pi_120798996
quote:
1s.gif Op woensdag 26 december 2012 22:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ontsteen en wel dadels in port, omwikkel ze met pancetta, of coppa, of een droge ham en bak ze even kort zodat ze knapperig worden.
De combi van de 5 smaken en de aromas en alcohol maken het een heerlijk voorgerechtje.
Klinkt heel goed! Ik kook nauwelijks met port, terwijl het zo lekker is. Kan ik daar dan nog iets bij serveren zodat je niet enkel twee dadelrolletjes op je bord hebt?
  donderdag 27 december 2012 @ 07:32:52 #280
73207 phluphy
Lief vriendje...
pi_120808120
quote:
0s.gif Op woensdag 26 december 2012 23:11 schreef komrad het volgende:
Piet, heb je ooit overwogen een kookboek te maken? ik zou het direct kopen :Y
Ik ook! :Y
... ♥ ik mis je ♥
pi_120808145
Piet (of iemand anders), nog tips voor restjes kalkoen?
  donderdag 27 december 2012 @ 08:06:49 #282
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120808212
quote:
0s.gif Op woensdag 26 december 2012 23:25 schreef Hagelkaas het volgende:

[..]

Klinkt heel goed! Ik kook nauwelijks met port, terwijl het zo lekker is. Kan ik daar dan nog iets bij serveren zodat je niet enkel twee dadelrolletjes op je bord hebt?
Wat rucola of andere salade?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 27 december 2012 @ 08:27:59 #283
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120808297
quote:
0s.gif Op donderdag 27 december 2012 07:45 schreef Bleie het volgende:
Piet (of iemand anders), nog tips voor restjes kalkoen?
Dun snijden op brood met wat mayonaise?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120808455
Hmm, het is nogal van het karkas afgeplukt, maar met wat mayo en kruiden verwerken tot salade is misschien wel een idee.
  donderdag 27 december 2012 @ 09:03:57 #285
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120808593
quote:
0s.gif Op donderdag 27 december 2012 08:51 schreef Bleie het volgende:
Hmm, het is nogal van het karkas afgeplukt, maar met wat mayo en kruiden verwerken tot salade is misschien wel een idee.
Karkas kleinhakken en er een bouillon van trekken en dan met een vlees een soepje van maken?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120809090
quote:
1s.gif Op donderdag 27 december 2012 09:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Karkas kleinhakken en er een bouillon van trekken en dan met een vlees een soepje van maken?
Heb ik overwogen gisteravond, maar had geen zin om soep te trekken, dus karkas is al weggegooid. Volgens jaar misschien. Maar als ik google op 'leftover turkey' komen er erg lekkere sandwichideetjes voorbij, dus we gaan een fijne lunch tegemoet :9~ .
  donderdag 27 december 2012 @ 10:19:02 #287
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_120809541
Je had het ook in de vriezer kunnen mikken en er later soep van trekken.
  donderdag 27 december 2012 @ 17:53:43 #288
333525 AcidFay
Geweldadig genoten
pi_120826358
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2012 09:59 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ik kook wat meer met vis en kaas de laatste tijd.... Ik kwam er ook weer niet zo heel vaak en vooral voor het varkensvlees en dan met name het spek. Ik haal wel eens pancetta bij Ariola en verwonder ook wel eens over hoeveel vocht ze in supermarktspek weten te krijgen. Er is ook een relatief nieuwe kraam op de markt, zal die eens proberen. De Groene Weg vind ik ook niet zo onaardig trouwens, ook qua voorkruiding niet. Van Dijk was me daarin vaak iets te Gronings, veel kruidnagel enzo.

Van Dijk komt waarschijnlijk ook niet terug, ik had zijn overbuurman laatst even uitgehoord, die wist er meer van en die had er ook een hard hoofd in. En hij wist ook niet waar zijn varkens nu heen gingen.
Ik zal in januari eens op de markt kijken. Heb daar nog nooit vlees gekocht. Volgens mij koop ik nooit iets dat voorgekruid is dus niks van gemerkt.
  donderdag 27 december 2012 @ 17:55:31 #289
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120826439
quote:
0s.gif Op donderdag 27 december 2012 10:19 schreef RobinOok het volgende:
Je had het ook in de vriezer kunnen mikken en er later soep van trekken.
Doe ik ook altijd met botten en afsnijdsels.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120898419
Piet! De dadels waren super!

Sowieso een geslaagd diner, uiteindelijk ook nog confit de canard met uiencompote, pastinaakpuree, zoete aardappel en gewone aardappel gemaakt. Verbazingwekkend snel klaar allemaal en overheerlijk.
  zaterdag 29 december 2012 @ 11:15:14 #291
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120903522
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 december 2012 01:56 schreef Hagelkaas het volgende:
Piet! De dadels waren super!

Sowieso een geslaagd diner, uiteindelijk ook nog confit de canard met uiencompote, pastinaakpuree, zoete aardappel en gewone aardappel gemaakt. Verbazingwekkend snel klaar allemaal en overheerlijk.
Goed te horen dat mensen enthousiast worden over koken en lekker eten! Dat is de hele reden van dit topic, zorgen dat Nederland een klein beetje beter eet
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 29 december 2012 @ 11:35:13 #292
159615 PureEvil
Everybody Lies.
pi_120904043
hmz, ik had van de week tomatensaus geprobeerd te maken...maar het smaakt verschrikkelijk zuur! bah. Tips iemand?
Ik heb ze ontveld in kokend water, daarna ff door de keukenmachine gegooit zodat ze fijn waren...en toen in een pannetje met een beetje water en kruiden gedaan...
Dus..of de tomaten zijn gewoon vies/zuur, of ik doe iets fout
pi_120904107
quote:
1s.gif Op donderdag 27 december 2012 17:55 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Doe ik ook altijd met botten en afsnijdsels.
Ik wist niet eens dat dat kon! Weer wat geleerd, ga ik volgende keer zeker doen (ik neem aan dat dat dan ook wel kan met het karkas van een kip? Dat maak ik net iets vaker dan kalkoen :) ).

Oh, en ik had met Kerst trouwens ook tomatensoep op tafel gezet volgens een recept dat hier van Piet voorbijkwam, en die viel ook enorm in de smaak. Zowel bij kinderen als bij volwassenen!
  zaterdag 29 december 2012 @ 11:37:42 #294
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120904123
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 december 2012 11:35 schreef PureEvil het volgende:
hmz, ik had van de week tomatensaus geprobeerd te maken...maar het smaakt verschrikkelijk zuur! bah. Tips iemand?
Ik heb ze ontveld in kokend water, daarna ff door de keukenmachine gegooit zodat ze fijn waren...en toen in een pannetje met een beetje water en kruiden gedaan...
Dus..of de tomaten zijn gewoon vies/zuur, of ik doe iets fout
Je kan ze minder zuur maken door een tijdje ze zachtjes te laten pruttelen zonder deksel op de pan.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 29 december 2012 @ 11:42:21 #295
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120904251
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 december 2012 11:37 schreef Bleie het volgende:

[..]

Ik wist niet eens dat dat kon! Weer wat geleerd, ga ik volgende keer zeker doen (ik neem aan dat dat dan ook wel kan met het karkas van een kip? Dat maak ik net iets vaker dan kalkoen :) ).
Uiteraard kan je een kipkarkas ook voor het trekken van een bouillon gebruiken, maaaar, als je alleen maar ene karkas gebruikt wordt het geen geweldige.
Wat bedoeld wordt is dat ik botten, afsnijdsels, grote zenen bewaar als ik vlees schoonmaak en daar dan een fond mee trek.
quote:
Oh, en ik had met Kerst trouwens ook tomatensoep op tafel gezet volgens een recept dat hier van Piet voorbijkwam, en die viel ook enorm in de smaak. Zowel bij kinderen als bij volwassenen!
Fijn te horen!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 29 december 2012 @ 18:44:53 #296
377549 student_2.0
Optimist tot in de kist
pi_120920023
Ik hoop dat iemand hier verstand heeft van wijnen.
Vandaag heb ik niet goed opgelet en heb ik een cava seco gekocht terwijl ik eigenlijk altijd brut drink. Hoe zoet is sec(o) en is deze wel weg te krijgen? Ik heb namelijk een hekel aan zoete wijn.
  zaterdag 29 december 2012 @ 18:54:47 #297
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
  zaterdag 29 december 2012 @ 19:08:05 #298
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120920991
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 december 2012 18:44 schreef student_2.0 het volgende:
Ik hoop dat iemand hier verstand heeft van wijnen.
Vandaag heb ik niet goed opgelet en heb ik een cava seco gekocht terwijl ik eigenlijk altijd brut drink. Hoe zoet is sec(o) en is deze wel weg te krijgen? Ik heb namelijk een hekel aan zoete wijn.
Die is zoet, kapstertjes cava a la freixenet gold.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 29 december 2012 @ 19:08:23 #299
63722 z80
I fink you freaky
pi_120921011
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 december 2012 11:35 schreef PureEvil het volgende:
hmz, ik had van de week tomatensaus geprobeerd te maken...maar het smaakt verschrikkelijk zuur! bah. Tips iemand?
Ik heb ze ontveld in kokend water, daarna ff door de keukenmachine gegooit zodat ze fijn waren...en toen in een pannetje met een beetje water en kruiden gedaan...
Dus..of de tomaten zijn gewoon vies/zuur, of ik doe iets fout
hoe langer je tomaten suddert hoe zoeter deze worden. verse tomaten zijn standaard wat zuur. sommige houden er van andere weer niet.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_120945404
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 december 2012 19:08 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Die is zoet, kapstertjes cava a la freixenet gold.
_O-
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')