abonnement Unibet Coolblue
pi_131457301
quote:
0s.gif Op zondag 22 september 2013 21:04 schreef borisz het volgende:
Net mijn eerste stoof van het seizoen gemaakt op basis van dit allerhanderecept
Ziet er qua recept en ingrediënten lekker uit. Hoe smaakte het?
  Moderator / Redactie Sport zondag 22 september 2013 @ 21:09:20 #102
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_131457398
Was uit het Italiënummer van vorige maand.

Was een lekkere stoof :Y
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_131472290
Vorig weekend een lekker stoofpotje gemaakt! Herfst *O*

Wat zat er in:

400 gram Schouderkarbonade
Zout en peper
2 verse laurierblaadjes
1 takje rozemarijn en de blaadjes van 6 takjes tijm
1 kleine witte ui en 2 tenen knoflook
Een halve grote prei
1 winterwortel en 1 pastinaak
Groentebouillon
Hele aardappeltjes in schil

Dit is genoeg voor 2 flinke eters of 3 kleine eters.

Karbonades ontdoen van bot en in stukken snijden, in een kom mengen met wat bloem, beetje zout en lekker veel peper.
Dit flink aanbakken in een pan met dikke bodem, in boter en olie, totdat het goed bruin wordt. De uien, knoflook en prei erbij, en flink door blijven bakken. Voeg de kruiden toe. Voeg de bouillon toe en roer goed over de bodem van de pan om de bruine aanbaksels los te krijgen, deze lossen op in het vocht. Voeg de in stukken gesneden wortel en pastinaak toe, breng weer aan de kook, doe het deksel op de pan en draai het vuur op het allerlaagst. Laat zo minimaal 2 uur pruttelen. Voeg de aardappeltjes aan het eind toe en laat langzaam gaar worden. Vast ook heel lekker met aardappelpuree!

Eerste keer dat ik dit heb gemaakt en zelf bedacht, maar het was echt heerlijk :9
Come here boy, set your mind at rest and let your dreams run free
pi_131472516
Zou t niet nog lekkerder zijn om het bot aan t vlees te laten zitten?
  maandag 23 september 2013 @ 11:12:18 #105
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_131472674
Ik haal dat er ook nooit af voor een stoofpot, juist niet!
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_131472847
quote:
0s.gif Op maandag 23 september 2013 11:07 schreef Bleie het volgende:
Zou t niet nog lekkerder zijn om het bot aan t vlees te laten zitten?
Jawel, maar de slager had de botten niet netjes gesneden, dus veel splinters/stukjes, had daar niet echt zin in! Maar als de botten er netjes uitzien kan je ze er inderdaad aan laten zitten :)
Come here boy, set your mind at rest and let your dreams run free
pi_131475180
Snap ik. Splinters in je stoofpot is niet fijn.
  maandag 23 september 2013 @ 16:46:14 #108
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131483900
Heb hertpoulet gekocht, binnenkort hert stoven met rode wijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131619280
Strakjes langs de boer om mijn verse biologische vlees op te halen. Die koeien zijn bij wijze van doodgeknuffeld dus ik kan zonder schuldgevoel weer aan de stoofpot O+

Waarom dan toch al de hele week dromen over boze koeien? ):O
pi_131621291
quote:
0s.gif Op maandag 23 september 2013 16:46 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb hertpoulet gekocht, binnenkort hert stoven met rode wijn.
Nom!
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 september 2013 15:07 schreef bloempje-moi het volgende:
Strakjes langs de boer om mijn verse biologische vlees op te halen. Die koeien zijn bij wijze van doodgeknuffeld dus ik kan zonder schuldgevoel weer aan de stoofpot O+

Waarom dan toch al de hele week dromen over boze koeien? ):O
Omdat ze nog steeds dood zijn. Bedoel, wil jij dood na een goed leven? Nee toch. Dat is echt zo'n dier martelen. Terwijl als je ze nou vanaf het begin een kutleven geeft, dan willen ze zelf dood. Dus eigenlijk is dat vrijwillige slacht, ook een soort van biologisch.
  vrijdag 27 september 2013 @ 18:18:49 #111
313458 Zonnetje1981
always look on the bright side
pi_131623888
Hier gaat zo op het vuur voor morgenavond:

Riblappen
Uien
Knoflook
Paprika
Champignons
Kruidnagel

Laurier en donker bier vergeten

Dus afgeblust met water. Vanavond een uurtje of 2 aan, morgen nog een uurtje of 3

Erbij rodekool met aardappel of rijst, dat weet ik nog niet.
pi_131623950
Ik zou er evt nog een bouillonblokje aan toevoegen als je het in water stooft :)
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
  vrijdag 27 september 2013 @ 18:40:07 #113
313458 Zonnetje1981
always look on the bright side
pi_131624331
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 september 2013 18:21 schreef mascara-klodder het volgende:
Ik zou er evt nog een bouillonblokje aan toevoegen als je het in water stooft :)
Wordt dat niet te zout?
pi_131624603
Nee hoor, wel vleesbouillonblokje gebruiken. Bier/wijn heeft natuurlijk een volle smaak wat het aan het vlees geeft. Alleen water is zo flauw :)
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_131640196
Een lepel (of 2) dikke stroop erbij tijdens het stoven en aan het eind een lepel mosterd is ook super lekker.
  zaterdag 28 september 2013 @ 10:32:29 #116
313458 Zonnetje1981
always look on the bright side
pi_131640313
Stroop zojuist toegevoegd.
pi_133032791
Hebben jullie deze rendang al geproefd?

http://www.aziatische-ingredienten.nl/rendang-recept/

Die is HEERLIJK. Wij hebben hem met spruitjes gegeten en het restje gisteren over de bloemkool in de oven.
pi_133032826
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 november 2013 07:12 schreef mascarpone het volgende:
Hebben jullie deze rendang al geproefd?

http://www.aziatische-ingredienten.nl/rendang-recept/

Die is HEERLIJK. Wij hebben hem met spruitjes gegeten en het restje gisteren over de bloemkool in de oven.
Ik denk dat RobinOok hem wel geproefd heeft :P

Dit is een van mijn favorieten, mét Friet!
  vrijdag 8 november 2013 @ 08:57:18 #119
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_133072142
Ik zie het nu pas. Leuke site, RobinOok!

Dit weekeind de Vietnamese stoofpot maken, als de Hackman pannen vandaag binnenkomen tenminste.

Heb er gisteren bij de toko steranijs voor gekocht. Benieuwd :)
pi_133072145
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 november 2013 07:22 schreef Molleman het volgende:

[..]

Ik denk dat RobinOok hem wel geproefd heeft :P

Dit is een van mijn favorieten, mét Friet!
Die ziet er ook heerlijk uit. Goede tip, dat brood met mosterd. Voor volgende week ofzo.
pi_133078471
ik ben nu boeuf bourgignon aan het maken. Tweede poging vandaag. Ik laat hem staan tot morgen. dan kunnen de smaken een beetje trekken/vermengen. En dan zachte polentapuree met gorgonzala dolce erdoor erbij (recept van ainsley harriott). En vanavond kip madras.
  zaterdag 9 november 2013 @ 14:56:02 #123
313458 Zonnetje1981
always look on the bright side
pi_133078567
Hier sukade aan t voorbereiden voor morgen met Herfstbok, ui, knoflook, paprika, champignons en kruiden. Misschien een scheutje appelstroop erbij..
  zaterdag 9 november 2013 @ 15:19:25 #124
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_133079018
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 november 2013 14:51 schreef chocolatelover het volgende:
ik ben nu boeuf bourgignon aan het maken. Tweede poging vandaag. Ik laat hem staan tot morgen. dan kunnen de smaken een beetje trekken/vermengen. En dan zachte polentapuree met gorgonzala dolce erdoor erbij (recept van ainsley harriott). En vanavond kip madras.
Tweede poging? Wat ging er mis bij de eerste poging?
The love you take is equal to the love you make.
pi_133079107
De stoofpot moest eigenlijk in de oven. Te weinig vocht erbij gedaan waardoor het een aangebrand was. Niet echt door en door, maar toch maar opnieuw begonnen. Maar ik vond hem een beetje zuur, door de wijn neem ik aan, dus ik heb een beetje donkere basterd erbij gedaan en lekker dat ie nu is.
  zaterdag 9 november 2013 @ 15:26:50 #126
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_133079171
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 november 2013 15:23 schreef chocolatelover het volgende:
De stoofpot moest eigenlijk in de oven. Te weinig vocht erbij gedaan waardoor het een aangebrand was. Niet echt door en door, maar toch maar opnieuw begonnen. Maar ik vond hem een beetje zuur, door de wijn neem ik aan, dus ik heb een beetje donkere basterd erbij gedaan en lekker dat ie nu is.
Weggekieperd? Zonde!

Welk recept gebruik je?
The love you take is equal to the love you make.
pi_133079380
een recept van ainsley harriott.

Vlees aanbraden, bloem erover. Sjalotjes, spek, knoflook even bakken. Vlees erbij, wijn erbij, zout en peper en in de oven. Ik heb het op het vuur gedaan want de oven ging me te snel aanbakken/verkleuren.
pi_133084358
Oven op een lagere temperatuur gebruiken, bakt t helemaal niet aan!
pi_133101993
Bah, gisteren voor het eerst een stoofpot van paardenlappen gemaakt, écht zuur.

Paardenlappen, uien, mosterd, knoflook, wijn, jeneverbessen, champignons, wortel, djintan, peper, spek.

Geen idee waarom het zo zuur is. Het heeft 3 uur zachtjes staan pruttelen. Ik heb er nu appelstroop en ahornsiroop bij gedaan. Kijken hoe het vandaag proeft. Het vlees is wel mals.

Ik verdenk de wijn.
pi_133102151
Anders naar Limburg brengen. Die houden van zuur stoofvlees.
  zondag 10 november 2013 @ 10:17:31 #131
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_133102514
quote:
1s.gif Op zondag 10 november 2013 09:29 schreef mascarpone het volgende:
Bah, gisteren voor het eerst een stoofpot van paardenlappen gemaakt, écht zuur.

Paardenlappen, uien, mosterd, knoflook, wijn, jeneverbessen, champignons, wortel, djintan, peper, spek.

Geen idee waarom het zo zuur is. Het heeft 3 uur zachtjes staan pruttelen. Ik heb er nu appelstroop en ahornsiroop bij gedaan. Kijken hoe het vandaag proeft. Het vlees is wel mals.

Ik verdenk de wijn.
Ontbijtkoek wil ook wel eens helpen om het zoeter te krijgen.
En dikker uiteraard. :-)
pi_133103369
Van de week een paar lekkere, vette karbonades gestoofd in bruin bier. :9
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_133103643
quote:
9s.gif Op zondag 10 november 2013 09:48 schreef Myraela het volgende:
Anders naar Limburg brengen. Die houden van zuur stoofvlees.
Zoervleisj is anders wel heel lekker...
  Moderator zondag 10 november 2013 @ 16:03:35 #134
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_133111611
Iemand een recept voor kalfschenkels, maar dan niet osso buco?
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_133127126
kan je dezelfde ingredienten aanhouden voor een varkensstoof ipv een runderstoof?
ik heb varkenslappen liggen maar geen inspiratie.
home is where doghair sticks to anything but the dog!
pi_133128871
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 november 2013 07:22 schreef Molleman het volgende:

[..]

Ik denk dat RobinOok hem wel geproefd heeft :P

Dit is een van mijn favorieten, mét Friet!
Deze stoofpot vandaag gemaakt en wat was de saus heerlijk zeg! Heb hem precies nagemaakt met als enige verschil sukadelappen ipv zenuwstuk (weet nl niet wat dat is en heb het nog nooit eerder gezien) Helaas had ik niet voldoende tijd om het vlees zo gaar te krijgen dat het bijna uit elkaar viel, dus ik ga hem binnenkort weer eens maken. Was hoe dan ook erg lekker, heb het geserveerd met aardappelen en knolselderij uit de oven.
Welke bieren gebruiken jullie nog meer om een lekkere runderstoofpot te maken? Zou je het bijv. ook met LaTrappe Dubbel kunnen doen of heb je een sterker bier nodig?
  zondag 10 november 2013 @ 23:06:30 #137
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_133133632
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 november 2013 07:22 schreef Molleman het volgende:

[..]

Ik denk dat RobinOok hem wel geproefd heeft :P

Dit is een van mijn favorieten, mét Friet!
Die heb ik gister nog gegeten, was erg lekker! :)
  zondag 10 november 2013 @ 23:09:28 #138
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_133133806
quote:
0s.gif Op zondag 10 november 2013 21:54 schreef vivelafete het volgende:
gebruiken jullie nog meer om een lekkere runderstoofpot te maken? Zou je het bijv. ook met LaTrappe Dubbel kunnen doen of heb je een sterker bier no
Ik heb een simpele Leffe Bruin gebruikt, die is niet eens zo duur en makkelijk aan te komen.
pi_133135284
quote:
0s.gif Op zondag 10 november 2013 10:17 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ontbijtkoek wil ook wel eens helpen om het zoeter te krijgen.
En dikker uiteraard. :-)
Dank je wel. Kruidkoek doe ik ook wel eens (uit dit topic geleerd).

Het heeft zich 'overnight' opgelost. Gisteren appelstroop en ahorn erbij, daarna nog zuur. Vanochtend was hij lekker, vanavond heerlijk.
pi_133135640
Ik heb van de week dit recept gebruikt voor m'n eerste hachee, en man, wat was hij lekker. Hij heeft een uur of 4 staan pruttelen. Het enige wat ik de volgende keer anders doe is dat ik hem wat vaker doorroer, want hij had de neiging om onder in de pan aan te koeken, waarschijnlijk door de zoetheid van het spul.

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 10-11-2013 23:56:42 ]
pi_133145021
quote:
14s.gif Op zondag 10 november 2013 23:56 schreef clumsy_clown het volgende:
Ik heb van de week dit recept gebruikt voor m'n eerste hachee, en man, wat was hij lekker. Hij heeft een uur of 4 staan pruttelen. Het enige wat ik de volgende keer anders doe is dat ik hem wat vaker doorroer, want hij had de neiging om onder in de pan aan te koeken, waarschijnlijk door de zoetheid van het spul.
:9~ wants :9~
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_133145218
quote:
0s.gif Op zondag 10 november 2013 21:31 schreef winterstorm666 het volgende:
kan je dezelfde ingredienten aanhouden voor een varkensstoof ipv een runderstoof?
ik heb varkenslappen liggen maar geen inspiratie.
Ik heb nog nooit een stoofpot met varkensvlees gemaakt maar de recepten die ik daarvoor heb gezien hebben een veel kortere stooftijd (45-60min) dan runderstoofpotten. Dat lijkt me iets om rekening mee te houden omdat het natuurlijk ook invloed heeft op hoe de andere ingrediënten smaken en in hoeverre alles inkookt.
Spin the wheel of fortune or learn to navigate.
pi_133157372
thankxs. ik heb er nu een soort van jachtpannetje van gemaakt met paprika, krieltjes, champignons en ui.
home is where doghair sticks to anything but the dog!
  Moderator maandag 11 november 2013 @ 22:41:53 #144
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_133168439
Wel eens een Spaanse stoof met varkenslappen en jus d'orange gemaakt. Die was erg lekker.

Qua bier gebruik ik meestal Westmalle dubbel.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_133170011
quote:
14s.gif Op zondag 10 november 2013 23:56 schreef clumsy_clown het volgende:
Ik heb van de week dit recept gebruikt voor m'n eerste hachee, en man, wat was hij lekker. Hij heeft een uur of 4 staan pruttelen. Het enige wat ik de volgende keer anders doe is dat ik hem wat vaker doorroer, want hij had de neiging om onder in de pan aan te koeken, waarschijnlijk door de zoetheid van het spul.
Die appel. Die proef je niet meer hoop ik??
pi_133170773
quote:
1s.gif Op maandag 11 november 2013 23:14 schreef kikoooooo het volgende:

[..]

Die appel. Die proef je niet meer hoop ik??
Nee die is weggesmolten. Ik vond het ook wat gek, maar vertrouw Kayotic blind wat betreft recepten. Heb er nog nooit één van die site gehaald die is mislukt.
  dinsdag 12 november 2013 @ 00:54:27 #147
10524 ASSpirine
I say goodday
pi_133173681
In de lidl topic al gemeld, de runderlappen die je er kan kopen is ideaal voor stoofpotjes. Ik vis er altijd de stukken vlees met meeste marmering eruit, geweldig dat dat is :9
Ik delf het onderspit. Ik dolf het onderspit. Ik heb het onderspit gedolven. Ik heb Dolf ondergespoten.
Citaat Rik De Leeuw over wissel Robben "Ik zie toch TWEE benen!!!"
10C9H8O4
  dinsdag 12 november 2013 @ 09:25:46 #148
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_133175819
Nom nom nom! Ribbelfriet omdat de saus daar beter aan blijft kleven en wortels voor mijn geweten. ;)

pi_133189610
quote:
14s.gif Op maandag 11 november 2013 23:31 schreef clumsy_clown het volgende:

[..]

Nee die is weggesmolten. Ik vond het ook wat gek, maar vertrouw Kayotic blind wat betreft recepten. Heb er nog nooit één van die site gehaald die is mislukt.
Enig idee waarom er appel doorgaat? Wat doet t met de smaak?
pi_133189801
quote:
2s.gif Op dinsdag 12 november 2013 17:29 schreef kikoooooo het volgende:

[..]

Enig idee waarom er appel doorgaat? Wat doet t met de smaak?
Zoeter, binding.. gok ik.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')