Ziet er qua recept en ingrediënten lekker uit. Hoe smaakte het?quote:Op zondag 22 september 2013 21:04 schreef borisz het volgende:
Net mijn eerste stoof van het seizoen gemaakt op basis van dit allerhanderecept
Jawel, maar de slager had de botten niet netjes gesneden, dus veel splinters/stukjes, had daar niet echt zin in! Maar als de botten er netjes uitzien kan je ze er inderdaad aan laten zittenquote:Op maandag 23 september 2013 11:07 schreef Bleie het volgende:
Zou t niet nog lekkerder zijn om het bot aan t vlees te laten zitten?
Nom!quote:Op maandag 23 september 2013 16:46 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb hertpoulet gekocht, binnenkort hert stoven met rode wijn.
Omdat ze nog steeds dood zijn. Bedoel, wil jij dood na een goed leven? Nee toch. Dat is echt zo'n dier martelen. Terwijl als je ze nou vanaf het begin een kutleven geeft, dan willen ze zelf dood. Dus eigenlijk is dat vrijwillige slacht, ook een soort van biologisch.quote:Op vrijdag 27 september 2013 15:07 schreef bloempje-moi het volgende:
Strakjes langs de boer om mijn verse biologische vlees op te halen. Die koeien zijn bij wijze van doodgeknuffeld dus ik kan zonder schuldgevoel weer aan de stoofpot
Waarom dan toch al de hele week dromen over boze koeien?
Wordt dat niet te zout?quote:Op vrijdag 27 september 2013 18:21 schreef mascara-klodder het volgende:
Ik zou er evt nog een bouillonblokje aan toevoegen als je het in water stooft
Ik denk dat RobinOok hem wel geproefd heeftquote:Op vrijdag 8 november 2013 07:12 schreef mascarpone het volgende:
Hebben jullie deze rendang al geproefd?
http://www.aziatische-ingredienten.nl/rendang-recept/
Die is HEERLIJK. Wij hebben hem met spruitjes gegeten en het restje gisteren over de bloemkool in de oven.
Die ziet er ook heerlijk uit. Goede tip, dat brood met mosterd. Voor volgende week ofzo.quote:Op vrijdag 8 november 2013 07:22 schreef Molleman het volgende:
[..]
Ik denk dat RobinOok hem wel geproefd heeft
Dit is een van mijn favorieten, mét Friet!
Tweede poging? Wat ging er mis bij de eerste poging?quote:Op zaterdag 9 november 2013 14:51 schreef chocolatelover het volgende:
ik ben nu boeuf bourgignon aan het maken. Tweede poging vandaag. Ik laat hem staan tot morgen. dan kunnen de smaken een beetje trekken/vermengen. En dan zachte polentapuree met gorgonzala dolce erdoor erbij (recept van ainsley harriott). En vanavond kip madras.
Weggekieperd? Zonde!quote:Op zaterdag 9 november 2013 15:23 schreef chocolatelover het volgende:
De stoofpot moest eigenlijk in de oven. Te weinig vocht erbij gedaan waardoor het een aangebrand was. Niet echt door en door, maar toch maar opnieuw begonnen. Maar ik vond hem een beetje zuur, door de wijn neem ik aan, dus ik heb een beetje donkere basterd erbij gedaan en lekker dat ie nu is.
Ontbijtkoek wil ook wel eens helpen om het zoeter te krijgen.quote:Op zondag 10 november 2013 09:29 schreef mascarpone het volgende:
Bah, gisteren voor het eerst een stoofpot van paardenlappen gemaakt, écht zuur.
Paardenlappen, uien, mosterd, knoflook, wijn, jeneverbessen, champignons, wortel, djintan, peper, spek.
Geen idee waarom het zo zuur is. Het heeft 3 uur zachtjes staan pruttelen. Ik heb er nu appelstroop en ahornsiroop bij gedaan. Kijken hoe het vandaag proeft. Het vlees is wel mals.
Ik verdenk de wijn.
Zoervleisj is anders wel heel lekker...quote:Op zondag 10 november 2013 09:48 schreef Myraela het volgende:
Anders naar Limburg brengen. Die houden van zuur stoofvlees.
Deze stoofpot vandaag gemaakt en wat was de saus heerlijk zeg! Heb hem precies nagemaakt met als enige verschil sukadelappen ipv zenuwstuk (weet nl niet wat dat is en heb het nog nooit eerder gezien) Helaas had ik niet voldoende tijd om het vlees zo gaar te krijgen dat het bijna uit elkaar viel, dus ik ga hem binnenkort weer eens maken. Was hoe dan ook erg lekker, heb het geserveerd met aardappelen en knolselderij uit de oven.quote:Op vrijdag 8 november 2013 07:22 schreef Molleman het volgende:
[..]
Ik denk dat RobinOok hem wel geproefd heeft
Dit is een van mijn favorieten, mét Friet!
Die heb ik gister nog gegeten, was erg lekker!quote:Op vrijdag 8 november 2013 07:22 schreef Molleman het volgende:
[..]
Ik denk dat RobinOok hem wel geproefd heeft
Dit is een van mijn favorieten, mét Friet!
Ik heb een simpele Leffe Bruin gebruikt, die is niet eens zo duur en makkelijk aan te komen.quote:Op zondag 10 november 2013 21:54 schreef vivelafete het volgende:
gebruiken jullie nog meer om een lekkere runderstoofpot te maken? Zou je het bijv. ook met LaTrappe Dubbel kunnen doen of heb je een sterker bier no
Dank je wel. Kruidkoek doe ik ook wel eens (uit dit topic geleerd).quote:Op zondag 10 november 2013 10:17 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ontbijtkoek wil ook wel eens helpen om het zoeter te krijgen.
En dikker uiteraard. :-)
wantsquote:Op zondag 10 november 2013 23:56 schreef clumsy_clown het volgende:
Ik heb van de week dit recept gebruikt voor m'n eerste hachee, en man, wat was hij lekker. Hij heeft een uur of 4 staan pruttelen. Het enige wat ik de volgende keer anders doe is dat ik hem wat vaker doorroer, want hij had de neiging om onder in de pan aan te koeken, waarschijnlijk door de zoetheid van het spul.
Ik heb nog nooit een stoofpot met varkensvlees gemaakt maar de recepten die ik daarvoor heb gezien hebben een veel kortere stooftijd (45-60min) dan runderstoofpotten. Dat lijkt me iets om rekening mee te houden omdat het natuurlijk ook invloed heeft op hoe de andere ingrediënten smaken en in hoeverre alles inkookt.quote:Op zondag 10 november 2013 21:31 schreef winterstorm666 het volgende:
kan je dezelfde ingredienten aanhouden voor een varkensstoof ipv een runderstoof?
ik heb varkenslappen liggen maar geen inspiratie.
Die appel. Die proef je niet meer hoop ik??quote:Op zondag 10 november 2013 23:56 schreef clumsy_clown het volgende:
Ik heb van de week dit recept gebruikt voor m'n eerste hachee, en man, wat was hij lekker. Hij heeft een uur of 4 staan pruttelen. Het enige wat ik de volgende keer anders doe is dat ik hem wat vaker doorroer, want hij had de neiging om onder in de pan aan te koeken, waarschijnlijk door de zoetheid van het spul.
Nee die is weggesmolten. Ik vond het ook wat gek, maar vertrouw Kayotic blind wat betreft recepten. Heb er nog nooit één van die site gehaald die is mislukt.quote:Op maandag 11 november 2013 23:14 schreef kikoooooo het volgende:
[..]
Die appel. Die proef je niet meer hoop ik??
Enig idee waarom er appel doorgaat? Wat doet t met de smaak?quote:Op maandag 11 november 2013 23:31 schreef clumsy_clown het volgende:
[..]
Nee die is weggesmolten. Ik vond het ook wat gek, maar vertrouw Kayotic blind wat betreft recepten. Heb er nog nooit één van die site gehaald die is mislukt.
Zoeter, binding.. gok ik.quote:Op dinsdag 12 november 2013 17:29 schreef kikoooooo het volgende:
[..]
Enig idee waarom er appel doorgaat? Wat doet t met de smaak?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |