abonnement Unibet Coolblue
pi_165852917
quote:
1s.gif Op zondag 9 oktober 2016 15:20 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Manlief proeft dat helemaal niet. Gewoon niets zeggen. ;)
Manlief proeft dat jammer genoeg wel ;(
pi_165864776
Ik ga van de week ook weer eens een lekker stoofpotje maken. :9
As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
  maandag 10 oktober 2016 @ 00:36:25 #205
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_165864970
quote:
0s.gif Op zondag 9 oktober 2016 14:54 schreef Sorella het volgende:
Als ik nu rendang maak volgens jou recept robin maar dan met melk inplaats van kokos mis ik dan een hoop qua smaak ?
(manlief lust geen kokos namelijk ;( )
Nou nee, ik zou geen melk nemen, dan eerder slagroom of Griekse yoghurt.
Maar kokos is wel heel erg de basis van rendang, dus je moet wel heel erg zeker geen kokos willen.
En dan echt helemaal op eigen ridico. ;)
Al ben ik nu wel erg benieuwd naar het resultaat.
pi_165866999
Ben ik ook beneiuwd naar, als ik het ga maken dan lees je het resultaat wel, denk dat ik twee porties maak 1 met kokos en 1 met yoghurt inplaats van melk.
pi_165867425
Rendang zonder kokosmelk/santen is geen rendang.

#RobinModus
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
  maandag 10 oktober 2016 @ 12:17:12 #208
168739 Red_85
'echt wel'
pi_165870350
quote:
0s.gif Op maandag 10 oktober 2016 08:37 schreef mascara-klodder het volgende:
Rendang zonder kokosmelk/santen is geen rendang.

#RobinModus
Belgisch stoofvlees is ook geen Belgisch stoofvlees als er geen Belgisch bier in zit.

Voor rendang geldt dat er kokos gebruikt moet worden. Dus die strekking klopt gewoon.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  maandag 10 oktober 2016 @ 12:24:20 #209
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165870489
quote:
0s.gif Op maandag 10 oktober 2016 12:17 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Belgisch stoofvlees is ook geen Belgisch stoofvlees als er geen Belgisch bier in zit.
.
Genoeg belgen die in rode wijn stoven
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 10 oktober 2016 @ 12:25:07 #210
168739 Red_85
'echt wel'
pi_165870504
quote:
1s.gif Op maandag 10 oktober 2016 12:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Genoeg belgen die in rode wijn stoven
Technisch gezien is dat ook Belgisch stoofvlees ja...
Wijsneus }:|
:P :P
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  maandag 10 oktober 2016 @ 12:28:08 #211
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165870558
quote:
10s.gif Op maandag 10 oktober 2016 12:25 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Technisch gezien is dat ook Belgisch stoofvlees ja...
Wijsneus }:|
:P :P
Het is met bier trouwens vlaamse stoverij, of a la flamande, niet belgisch.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 10 oktober 2016 @ 12:30:07 #212
168739 Red_85
'echt wel'
pi_165870594
quote:
1s.gif Op maandag 10 oktober 2016 12:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Het is met bier trouwens vlaamse stoverij, of a la flamande, niet belgisch.
^O^
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_165884129
Nu heb ik opeens heel erg trek in stoofvlees :@

Het liefste zoals die van de OP of konijnenstoof :9
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_165889597
Tijd voor stoofvlees, ga er mijn Slow Cooking boek maar weer eens bij halen. Staan heerlijke gerechten in :)
pi_165940667
Ik heb een slowcooker gekocht O+

Heel blij mee!

Vandeweek al een heerlijke courgettesoep gemaakt en nu staat er sajur lodeh te pruttelen :)
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_165966834
Heb gisteren 1,5KG runderwang van de AH meegenomen. Wil het morgen in dit recept gaan gebruiken: http://www.njam.tv/recepten/vlaamse-stoverij-met-trappistenbier

Runderwang is nog een onbekend product voor mij. Van hoeveel uur stooftijd kan ik ongeveer uit te gaan?
pi_165967005
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 oktober 2016 09:25 schreef Martijn1P het volgende:
Heb gisteren 1,5KG runderwang van de AH meegenomen. Wil het morgen in dit recept gaan gebruiken: http://www.njam.tv/recepten/vlaamse-stoverij-met-trappistenbier

Runderwang is nog een onbekend product voor mij. Van hoeveel uur stooftijd kan ik ongeveer uit te gaan?
Lang tot zeer lang. De spier wordt heel veel gebruikt door een koe, ik verwacht dat je 4 uur minstens nodig hebt.
Whatever...
  zaterdag 15 oktober 2016 @ 10:02:02 #218
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165967129
Een vier uur minstens idd, daar krijg je een zeer smaakvolle stoverij voor terug, wang is erg lekker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_165967191
Stoven totdat de wang mals is. Ik was met varkenswang toen zeker wel 6 uur aan het stoven.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  zaterdag 15 oktober 2016 @ 10:26:03 #220
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_165967345
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 oktober 2016 09:25 schreef Martijn1P het volgende:
Heb gisteren 1,5KG runderwang van de AH meegenomen. Wil het morgen in dit recept gaan gebruiken: http://www.njam.tv/recepten/vlaamse-stoverij-met-trappistenbier

Runderwang is nog een onbekend product voor mij. Van hoeveel uur stooftijd kan ik ongeveer uit te gaan?
Maak het in ieder geval een dag/avond voor je het wilt eten en je het dus op je gemak gerust nog een uurtje langer kunt laten sudderen als dat nodig blijkt te zijn. Het is namelijk gewoon nooit vooraf precies te zeggen. Uur of 4, maar als er 6 uur voor nodig zijn, dan 6. Tot het zacht is.
  zaterdag 15 oktober 2016 @ 10:27:22 #221
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165967357
Ik stoof meestal in rode wijn, dat gaat sneller volgens mij omdat de zuren meehelpen het vlees mals te maken (het bindweefsel af te breken en om te zetten in gelatine)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_165967372
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 oktober 2016 10:26 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Maak het in ieder geval een dag/avond voor je het wilt eten en je het dus op je gemak gerust nog een uurtje langer kunt laten sudderen als dat nodig blijkt te zijn. Het is namelijk gewoon nooit vooraf precies te zeggen. Uur of 4, maar als er 6 uur voor nodig zijn, dan 6. Tot het zacht is.
En een dag later is die nog lekkerder ook. :9
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_165968460
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 oktober 2016 10:27 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik stoof meestal in rode wijn, dat gaat sneller volgens mij omdat de zuren meehelpen het vlees mals te maken (het bindweefsel af te breken en om te zetten in gelatine)
Ik blijf altijd de rode wijn proeven na afloop. En dat vind ik zo zonde
  zaterdag 15 oktober 2016 @ 12:47:57 #224
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165969350
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 oktober 2016 12:00 schreef kikoooooo het volgende:

[..]

Ik blijf altijd de rode wijn proeven na afloop. En dat vind ik zo zonde
je kan ook marineren in een zure marinade.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_165969863
Hier staat de hachee van Kayotic op. Het ruikt nu al heerlijk, en we hebben nog wel wat uurtjes te gaan? O+
  zaterdag 15 oktober 2016 @ 13:18:22 #226
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165969992
Ik ga zo hertenpoulet aanbraden en opzetten, stoven in rode wijn. Rode kool met appeltjes en bloemige aardappels erbij.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_165970083
Dank voor de tips. Wordt een mooi klusje voor morgen, dan toch alle tijd! Overige ingrediënten liggen in huis en zojuist een goede fond van de kleinstesoepfabriek gehaald, dus moet goed komen!
pi_165970379
Straks stoofpotje maken met onder meer runderstoofvlees, bier, tomaat en mangochutney. En het is stoofperentijd dus die gaan straks ook pruttelen :9
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_165973086
Heel mooi doorregen vlees! Sowieso super assortiment graangevoerd rundvlees (diepgevroren) bij de AH XL hier. Volgens mij maar bij enkele verkooppunten te koop, maar zal ongetwijfeld te bestellen zijn.
pi_167559544
Hoi allemaal,

HELP! :)

Ik ga morgen stoofvlees maken voor kerst - dit heb ik al vaker gedaan, ik heb al jaren een simpele goedkope stoofpan en het recept heb ik al vaker gemaakt. Maar ...nu heb ik vandaag een Le Creuset pan gekregen als kerstcadeau <3 en heb een nieuw sudderplaatje erbij (normaal deed ik het zonder zo'n plaatje). Dit is dus de eerste keer echt profi ;-)

Mijn vraag aan jullie: hoe werkt dat nu? Ik moet eerst vlees aanbraden, doe ik dat op dat sudderplaatje (dus pan warm laten worden en dan vlees aanbakken op het sudderplaatje) of gewoon de pan eerst rechtstreeks op het vuur, het vlees aanbakken en daarna pas op het sudderplaatje zetten?

Ik heb al gegoogled, maar kan dit niet vinden ... En tijd om een keertje te proberen is er niet en wil uiteraard mijn nieuwe pan gebruiken!

Dank voor de hulp! Ik ben zoooo blij met mijn pan, dus zal hier wel vaker komen!

Ow ter aanvulling, dit recept maak ik, en is echt heel goed:
http://www.keukenliefde.n(...)-kok-peter-goossens/
  vrijdag 23 december 2016 @ 20:21:26 #231
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_167559891
Gewoon het recept volgen. Het sudderplaatje zet je als je zo'n beetje klaar bent en het vlees alleen nog 1,5 uur moet sudderen tussen vlam en pan.

Maar euh, ik vind 1,5 uur voor varkenswangen errug kort. Ik zou dit zeeeeeeker een dag van tevoren maken, zodat het zonig nog 3 uur langer kan sudderen.
pi_167560352
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2016 20:21 schreef RobinOok het volgende:
Gewoon het recept volgen. Het sudderplaatje zet je als je zo'n beetje klaar bent en het vlees alleen nog 1,5 uur moet sudderen tussen vlam en pan.

Maar euh, ik vind 1,5 uur voor varkenswangen errug kort. Ik zou dit zeeeeeeker een dag van tevoren maken, zodat het zonig nog 3 uur langer kan sudderen.
Dank je wel! Ik zet het ook altijd veel langer op (3-5 uur, afhankelijk hoe snel het vlees mals wordt, ga het idd morgen al maken voor opdienen zondag), en heb overigens suddervlees van de lokale boer ipv vakenswangen - gewoon koe dus, maar dat maakt het recept nog steeds erug lekker (die zelf de koe op laat groeien en dan bij een kleine slachter laat slachten) .

En nu hoorde ik van een familielid dat je zo'n pan moet "inbranden", maar ik lees er eigenlijk weinig over op internet icm een Le Creuset ... Enig idee of dit nog nodig is of dat ik gewoon kan beginnen?
  vrijdag 23 december 2016 @ 20:43:41 #233
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_167560695
Lijkt me niet nodig. Een pan inbranden en er dan meteen iets uren in laten sudderen klinkt als een contradictio in terminis. Gewoon eerst een keer goed en heet afwassen likkt me voldoende.

Zat er geen gebruiksaanwijzing bij?
  Moderator vrijdag 23 december 2016 @ 21:37:42 #234
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_167563068
Kan me niet herinneren dat ik mijn Creuset heb ingebrand.

Na het aanbraden, fruiten en toevoegen van bier en fond (samen warm toevoegen, schrikt het vlees minder) en rustig aan de kook brengen, zet ik het op het sudderplaatje. Varkenswangetjes staan bij mij minimaal 3 uur op.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_167571816
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2016 20:43 schreef RobinOok het volgende:
Lijkt me niet nodig. Een pan inbranden en er dan meteen iets uren in laten sudderen klinkt als een contradictio in terminis. Gewoon eerst een keer goed en heet afwassen likkt me voldoende.

Zat er geen gebruiksaanwijzing bij?
Ja, in de gebruiksaanwijzing staat niks over inbranden (alleen over langzaam opwarmen bij gebruik) op internet is er ook eigenlijk niks erover te vinden ... En jullie weten het ook niet dus dan ga ik gewoon beginnen ;-)
pi_167571819
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2016 21:37 schreef UIO_AMS het volgende:
Kan me niet herinneren dat ik mijn Creuset heb ingebrand.

Na het aanbraden, fruiten en toevoegen van bier en fond (samen warm toevoegen, schrikt het vlees minder) en rustig aan de kook brengen, zet ik het op het sudderplaatje. Varkenswangetjes staan bij mij minimaal 3 uur op.
Tnx!

Ik ga zo beginnen, dus ben heel benieuwd!
pi_167678862
We hadden vrijdag een kerstborrel met vrienden, en ik heb -na een hele middag toastjes, kaasjes, stukjes quiche, borrelworst, en diverse drankjes- een eenvoudige maar voedzame maaltijd bereid. Het werd een klassiek stoofpotje, gemaakt boven houtvuur. Hele middag in de tuin gerommeld en gestookt dus, en lekker dat ie uiteindelijk was :)



Wel leuk, er waren wat kinderen bij, en die vonden het natuurlijk allemaal super interessant om met een grote lepel in de heksenketel te mogen roeren. En uiteindelijk wilden ze zelfs nog wel proeven wat ze zelf hadden gekookt, ouders helemaal verrast dat hun kind zoiets lustte :)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  Moderator zondag 19 februari 2017 @ 08:59:02 #238
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_168995773
Ik zet mijn stoofpot altijd op het gasfornuis op het kleinste pitje op de laagste stand en met een warmhoudplaat eronder, maar nog gaat het naar mijn idee te hard. Wil het nu een keer proberen in de oven. Op hoeveel graden zetten jullie de oven als jullie daarin stoven?
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_168998286
Ik vind het ideaal in de oven, oven op een graad of 130 ( wel even controleren na een tijdje of het niet te hard gaat) en na een paar uurtjes heerlijk draadjesvlees.
pi_169004949
Ik heb inmiddels afgelopen week weer een stoofpot gemaakt!

Ik heb dit kookboek gekregen met kerst:
https://www.bol.com/nl/p/de-mijne-is-de-beste/9200000059040898/

En ben dus vooraan begonnen :). De eerste was heel oké, maar redelijk standaard. Binnenkort het volgende recept maar eens proberen. Ik heb inmiddels een boer hier in de omgeving gevonden met eigen koeien en vlees, dus daar kan ik iig alle soorten benodigd koeienvlees halen en de lokale slijterij wil me helpen met het zoeken van de bijzondere bieren (want omdat het een Belgisch kookboek is zitten er ook wat bijzondere bieren in de stoofpotten volgens mij).
  Moderator woensdag 3 mei 2017 @ 09:33:13 #241
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_170649798
quote:
0s.gif Op zondag 19 februari 2017 16:52 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
Ik heb inmiddels afgelopen week weer een stoofpot gemaakt!

Ik heb dit kookboek gekregen met kerst:
https://www.bol.com/nl/p/de-mijne-is-de-beste/9200000059040898/

En ben dus vooraan begonnen :). De eerste was heel oké, maar redelijk standaard. Binnenkort het volgende recept maar eens proberen. Ik heb inmiddels een boer hier in de omgeving gevonden met eigen koeien en vlees, dus daar kan ik iig alle soorten benodigd koeienvlees halen en de lokale slijterij wil me helpen met het zoeken van de bijzondere bieren (want omdat het een Belgisch kookboek is zitten er ook wat bijzondere bieren in de stoofpotten volgens mij).
Heb je al wat meer recepten uit het boek geprobeerd?
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  woensdag 3 mei 2017 @ 09:49:01 #242
83190 Tinkerbel_ACC_
Live curious!
pi_170649991
quote:
14s.gif Op woensdag 3 mei 2017 09:33 schreef UIO_AMS het volgende:

[..]

Heb je al wat meer recepten uit het boek geprobeerd?
Nog eentje! En ik heb inmiddels koeienwangen in de vriezer liggen om dat recept als volgende uit te proberen :)

Ik vind het echt een heel leuk boek! Ik lees er ook graag in, er staan per recept een verhaaltje bij waar het vandaan komt. Wel is het Belgisch, dus je hebt veel Belgische (en soms specifieke) bieren nodig, dus dat kost wat moeite om te zoeken :)
  Moderator woensdag 3 mei 2017 @ 10:43:01 #243
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_170650885
quote:
0s.gif Op woensdag 3 mei 2017 09:49 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
Nog eentje! En ik heb inmiddels koeienwangen in de vriezer liggen om dat recept als volgende uit te proberen :)

Ik vind het echt een heel leuk boek! Ik lees er ook graag in, er staan per recept een verhaaltje bij waar het vandaan komt. Wel is het Belgisch, dus je hebt veel Belgische (en soms specifieke) bieren nodig, dus dat kost wat moeite om te zoeken :)
Koeienwangen zijn lekker!

Ik ga één dezer dagen een Joodse stoof maken. Zag Jeroen Meus dat doen bij dagelijkse kost en dat zag er goed uit.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  Moderator woensdag 3 mei 2017 @ 16:01:57 #244
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_170658230
Koe bij de horens vattend gelijk maar vandaag gedaan. Cholent staat nu in de oven.

Ingrediënten:
500 gram klapstuk
2 uien
3 tenen knoflook
1 mergpijp
2 grote wortels
4 ons aardappels
6 ons bonen (witte en kidney)
4 ons gerst
2 tl komijnepoeder
2 tl gerookte paprikapoeder
1 tl kurkuma
Kruiden (tijm, oregano, laurier)
Peper en zout
Bloem
2 l water

[ Bericht 0% gewijzigd door UIO_AMS op 03-05-2017 18:10:30 ]
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  donderdag 4 mei 2017 @ 11:21:43 #245
83190 Tinkerbel_ACC_
Live curious!
pi_170677122
quote:
14s.gif Op woensdag 3 mei 2017 10:43 schreef UIO_AMS het volgende:

[..]

Koeienwangen zijn lekker!

Ik ga één dezer dagen een Joodse stoof maken. Zag Jeroen Meus dat doen bij dagelijkse kost en dat zag er goed uit.
Zo snel ga ik niet ;) dit weekend een simpele maken niet uit het boek, en dan een dezer dagen de goede bieren even ergens vandaan toveren :)
  Moderator / Redactie Sport maandag 2 oktober 2017 @ 17:37:20 #246
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_174142542
Herfstschop.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_174144149
quote:
0s.gif Op maandag 2 oktober 2017 17:37 schreef borisz het volgende:
Herfstschop.
draadjesvlees (niet echt herfst want kan altijd) zit in de slow cooker
We have far more in common than that which devides us..
pi_174144317
quote:
0s.gif Op maandag 2 oktober 2017 18:43 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

draadjesvlees (niet echt herfst want kan altijd) zit in de slow cooker
Speciaal recept of ‘gewoon’? :)
Is dat zo?
pi_174144437
Heel gewoon, peper en zout. En in de pan laurier, kruidnagel, pepertje, ui, scheutje azijn en een bouillon blokje ) en natuurlijk warm water. Morgenochtend zet ik 'm uit en morgenavond eet ik het.
We have far more in common than that which devides us..
pi_174144809
Dan zou ik m mooi 's ochtends aanzetten. Is het vers als je gaat eten.
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
pi_174145001
quote:
1s.gif Op maandag 2 oktober 2017 19:10 schreef Vanyel het volgende:
Dan zou ik m mooi 's ochtends aanzetten. Is het vers als je gaat eten.
Normaal wel maar het is niet heel zeker of ik morgenavond thuis eet. En zo niet eet ik dit woensdag.
We have far more in common than that which devides us..
pi_174145156
Kom je niet meer langs huis dan morgenavond?
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
pi_174146062
quote:
1s.gif Op maandag 2 oktober 2017 19:20 schreef Vanyel het volgende:
Kom je niet meer langs huis dan morgenavond?
Nee, en daarom een half uur om te fietsen ga ik niet doen.
We have far more in common than that which devides us..
pi_174319324
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 oktober 2016 13:12 schreef Bleie het volgende:
Hier staat de hachee van Kayotic op. Het ruikt nu al heerlijk, en we hebben nog wel wat uurtjes te gaan? O+
Deze post is op een paar dagen na een jaar oud, maar ik heb dat recept opgezocht en ga dat vandaag ook op het vuur zetten, klinkt goed
  dinsdag 10 oktober 2017 @ 21:30:33 #255
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_174335949
quote:
1s.gif Op maandag 2 oktober 2017 19:10 schreef Vanyel het volgende:
Dan zou ik m mooi 's ochtends aanzetten. Is het vers als je gaat eten.
Stoverij (incl draadjesvlees) is m.i. een dag later nog veel lekkerder...
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_174609596
wat is volgens de kenners hier het lekkerste stoofgerecht met sucadelappen zonder bier of wijn?
  Moderator maandag 23 oktober 2017 @ 18:32:50 #257
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_174609733
quote:
0s.gif Op maandag 23 oktober 2017 18:25 schreef Elleska het volgende:
wat is volgens de kenners hier het lekkerste stoofgerecht met sucadelappen zonder bier of wijn?
Bedoel je het lekkerste vocht om in te stoven buiten bier of wijn? Dan zou ik runderfond gebruiken met water.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_174609946
eigenlijk bedoel ik een recept.
de planning was een recept met bier maar dat wil ik nu niet ivm zwangerschap dus de sucade blijft liggen.
pi_174610159
quote:
0s.gif Op maandag 23 oktober 2017 18:46 schreef Elleska het volgende:
eigenlijk bedoel ik een recept.
de planning was een recept met bier maar dat wil ik nu niet ivm zwangerschap dus de sucade blijft liggen.
Als je zonder wijn of bier wilt stoven kun je bouillon, fond of water met een hoop smaakmakers gebruiken.

In principe kun je het vlees met water, ui, groenten opzetten en het wordt altijd wel lekker.

Hete bliksem met 'draadjevlees' is prima te doen. De basis daarvan is vlees, ui, laurier en wat zout en peper. Maar je gooit er alle bij wat je lekker vindt.

Goulash kan bijvoorbeeld prima zonder alcohol. En dat kan best met sucade.

Je kunt ook een tajinegerecht maken of een curry (Indiërs eten normaal geen koe, maar je kunt het best gebruiken).
Whatever...
pi_174610943
quote:
0s.gif Op maandag 23 oktober 2017 18:46 schreef Elleska het volgende:
eigenlijk bedoel ik een recept.
de planning was een recept met bier maar dat wil ik nu niet ivm zwangerschap dus de sucade blijft liggen.
na x uur stoven blijft er toch niks qua alcohol over?
  Moderator maandag 23 oktober 2017 @ 20:11:37 #261
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_174611954
quote:
1s.gif Op maandag 23 oktober 2017 19:30 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
na x uur stoven blijft er toch niks qua alcohol over?
Dat dus. Kunnen zwangere vrouwen makkelijk eten volgens mij.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  maandag 23 oktober 2017 @ 20:24:47 #262
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_174612293
quote:
0s.gif Op maandag 23 oktober 2017 18:25 schreef Elleska het volgende:
wat is volgens de kenners hier het lekkerste stoofgerecht met sucadelappen zonder bier of wijn?
Stoofvlees op zijn Vietnamees, receptlinkje staat in het slowcookertopic.

Kan ook prima gewoon in de pan.

http://www.aziatische-ing(...)etnamees-stoofvlees/

In deze aflevering besproken: CUL / Slowcooker recepten deel 4: Waar men geduldig moet zijn....
The love you take is equal to the love you make.
pi_174612732
vietnamees stoofvlees klinkt goed, maar eigenlijk heb ik door de post van spanky zin in hete bliksem met draadjevlees :9

quote:
1s.gif Op maandag 23 oktober 2017 19:30 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

na x uur stoven blijft er toch niks qua alcohol over?
quote:
7s.gif Op maandag 23 oktober 2017 20:11 schreef UIO_AMS het volgende:

[..]

Dat dus. Kunnen zwangere vrouwen makkelijk eten volgens mij.
Fabel, alcohol verdampt zelfs na uren stoven niet volledig.
maar zoals ik al zei wil ik het niet, niet alleen om de alcohol maar ook omdat de smaak mij tegenstaat.
  maandag 23 oktober 2017 @ 21:24:07 #264
73232 De_Hertog
Aut bibat, aut abeat
pi_174614118
quote:
0s.gif Op maandag 23 oktober 2017 20:38 schreef Elleska het volgende:
vietnamees stoofvlees klinkt goed, maar eigenlijk heb ik door de post van spanky zin in hete bliksem met draadjevlees :9

[..]

[..]

Fabel, alcohol verdampt zelfs na uren stoven niet volledig.
Niet volledig, maar dat maakt het nog geen fabel ;). Zelfs als je alléén een flesje bier toevoegt en geen enkel ander vocht, na 2,5 uur stoven is nog zo'n 5% van de oorspronkelijke hoeveelheid alcohol over. Daarmee zit je stoofpot in dezelfde categorie als alcoholvrij bier of bijvoorbeeld een gemiddeld glas vruchtensap ;).

Als je het niet wilt, uiteraard prima :). Maar dat vrijwel alle alcohol verdampt en zwangere vrouwen dit prima kunnen eten is gewoon waar.
Mary had a little lamb
Then Mary had dessert
pi_174614375
er werd gezegd dat er NIKS overblijft en dat is een fabel.
beetje jammer dat je mijn laatste zin uit de quote verwijderd. maargoed laat ook maar ik zoek zelf wel een recept.
  maandag 23 oktober 2017 @ 21:41:51 #266
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_174614713
quote:
0s.gif Op maandag 23 oktober 2017 21:31 schreef Elleska het volgende:
er werd gezegd dat er NIKS overblijft en dat is een fabel.
beetje jammer dat je mijn laatste zin uit de quote verwijderd. maargoed laat ook maar ik zoek zelf wel een recept.
Noujazeg.
The love you take is equal to the love you make.
pi_174615441
quote:
0s.gif Op maandag 23 oktober 2017 20:38 schreef Elleska het volgende:
vietnamees stoofvlees klinkt goed, maar eigenlijk heb ik door de post van spanky zin in hete bliksem met draadjevlees :9

[..]


[..]

Fabel, alcohol verdampt zelfs na uren stoven niet volledig.
maar zoals ik al zei wil ik het niet, niet alleen om de alcohol maar ook omdat de smaak mij tegenstaat.
Was het dan niet handiger om te zeggen dat je het niet lekker vindt. De zwangerschap heeft er niet eens iets mee te maken.
pi_174616500
zwanger = geen alcohol en voor mij betekend dat ook niet de hoeveelheid die anderen verwaarloosbaar noemen.
en sinds ik zwanger ben kan ik niet eens meer tegen de geur van bier dus ja het heeft juist alles met de zwangerschap te maken.

ik vroeg om een recept niet om een discussie over alcohol en zwangerschap.
  dinsdag 24 oktober 2017 @ 08:37:04 #269
73232 De_Hertog
Aut bibat, aut abeat
pi_174620202
quote:
0s.gif Op maandag 23 oktober 2017 21:31 schreef Elleska het volgende:
er werd gezegd dat er NIKS overblijft en dat is een fabel.
beetje jammer dat je mijn laatste zin uit de quote verwijderd. maargoed laat ook maar ik zoek zelf wel een recept.
Jammer dat mijn bericht verkeerd overkwam, had nog wel expres die zin opgenomen dat het uiteraard je eigen keus is :). Maar de laatste post die je citeerde stelde dat zwangere vrouwen een stoofpot met bier gewoon prima konden eten en dat is gewoon waar.

Vorige week mede door dit topic deze gemaakt en dat is een erg lekkere (geheel ;) ) alcoholvrije stoofpot.
Mary had a little lamb
Then Mary had dessert
pi_174621208
En weer ontopic graag! Nee, alcohol verdwijnt niet helemaal, en hoe druk je je daarover maakt moet iedereen maar lekker zelf weten. Deze zwangere mod brouwt morgen toevallig een puike coq au vin, een ander is wat behoudender. Ieder z'n ding.

Vrolijk verder! :)
Let me see you stripped down to the bone
  Moderator dinsdag 24 oktober 2017 @ 11:05:41 #271
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_174622365
Het was geen aanval hoor. Ieder zijn ding. Ik drink vrijwel niet vanwege een spierziekte en mijn aanstaande moet de alcoholinname ook in de gaten houden vanwege allerlei medicijnen, maar de artsen gaven aan dat stoofpotten o.b.v. wijn of bier geen enkel probleem waren.

Zoals ik al eerder stelde, is een potje fond met water een prima vervanger. Afhankelijk van wat je gaat stoven kun je de soort fond bepalen. Bij sukadelappen zou ik voor runderfond gaan, maar wildfond werkt ook prima.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  Moderator dinsdag 24 oktober 2017 @ 11:06:27 #272
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_174622378
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 oktober 2017 09:54 schreef minilot het volgende:
En weer ontopic graag! Nee, alcohol verdwijnt niet helemaal, en hoe druk je je daarover maakt moet iedereen maar lekker zelf weten. Deze zwangere mod brouwt morgen toevallig een puike coq au vin, een ander is wat behoudender. Ieder z'n ding.

Vrolijk verder! :)
Wat is jouw recept voor die puike coq au vin?
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  woensdag 1 november 2017 @ 14:58:14 #273
319308 Tink89
To live is to dance
pi_174803786
Ik heb vandaag dit topic ontdekt en nu al een uurtje of 1,5 stoof op het vuur staan van ierse runderstooflappen (lang leve een 35%-kortingsticker van de AH), winterpeen, twee roze uien, twee tenen knoflook, een blikje tomatenpuree, vleesbouillon, 4 dikke winterpenen en 6 flinke aardappels. Volgens mijn recept moesten de aardappels er vanaf het begin bij, maar ik ben bang dat ze straks helemaal papperig zijn. Zal ik ze er maar uit halen?

Edit: en een hele zwik kruiden en specerijen: peper, paprikapoeder, nootmuskaat, een kaneelstokje, oregano... en vast nog iets dat lekker rook :D
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_174809678
quote:
0s.gif Op woensdag 1 november 2017 14:58 schreef Tink89 het volgende:
Ik heb vandaag dit topic ontdekt en nu al een uurtje of 1,5 stoof op het vuur staan van ierse runderstooflappen (lang leve een 35%-kortingsticker van de AH), winterpeen, twee roze uien, twee tenen knoflook, een blikje tomatenpuree, vleesbouillon, 4 dikke winterpenen en 6 flinke aardappels. Volgens mijn recept moesten de aardappels er vanaf het begin bij, maar ik ben bang dat ze straks helemaal papperig zijn. Zal ik ze er maar uit halen?

Edit: en een hele zwik kruiden en specerijen: peper, paprikapoeder, nootmuskaat, een kaneelstokje, oregano... en vast nog iets dat lekker rook :D
Misschien zijn de aardappels er om de boel te binden en smeuïg te maken, dan is het wellicht de bedoeling dat ze uit elkaar vallen? Zo gebruik ik aardappels in soep iig.

Wat heb je uiteindelijk gedaan? En hoe smaakte het? :)
pi_174811481
quote:
0s.gif Op woensdag 1 november 2017 14:58 schreef Tink89 het volgende:
Ik heb vandaag dit topic ontdekt en nu al een uurtje of 1,5 stoof op het vuur staan van ierse runderstooflappen (lang leve een 35%-kortingsticker van de AH), winterpeen, twee roze uien, twee tenen knoflook, een blikje tomatenpuree, vleesbouillon, 4 dikke winterpenen en 6 flinke aardappels. Volgens mijn recept moesten de aardappels er vanaf het begin bij, maar ik ben bang dat ze straks helemaal papperig zijn. Zal ik ze er maar uit halen?

Edit: en een hele zwik kruiden en specerijen: peper, paprikapoeder, nootmuskaat, een kaneelstokje, oregano... en vast nog iets dat lekker rook :D
Het is in de meeste stoofpotten bedoeld als bindmiddel. Andere recepten hebben bijvoorbeeld ontbijtkoek als binder.
Dit, dus.
pi_174811634
quote:
0s.gif Op woensdag 1 november 2017 14:58 schreef Tink89 het volgende:
Ik heb vandaag dit topic ontdekt en nu al een uurtje of 1,5 stoof op het vuur staan van ierse runderstooflappen (lang leve een 35%-kortingsticker van de AH), winterpeen, twee roze uien, twee tenen knoflook, een blikje tomatenpuree, vleesbouillon, 4 dikke winterpenen en 6 flinke aardappels. Volgens mijn recept moesten de aardappels er vanaf het begin bij, maar ik ben bang dat ze straks helemaal papperig zijn. Zal ik ze er maar uit halen?

Edit: en een hele zwik kruiden en specerijen: peper, paprikapoeder, nootmuskaat, een kaneelstokje, oregano... en vast nog iets dat lekker rook :D
Tink in CUL O+

Ik hoorde al dat er stoofvlees gegeten ging worden bij jullie. Smaakte het?
Spoilers!
  donderdag 2 november 2017 @ 08:35:29 #277
319308 Tink89
To live is to dance
pi_174818722
quote:
1s.gif Op woensdag 1 november 2017 20:57 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Tink in CUL O+

Ik hoorde al dat er stoofvlees gegeten ging worden bij jullie. Smaakte het?
Ik lurkte al af en toe stiekem hoor :@ :s)

En het smaakte prima. De aardappels heb ik uiteindelijk laten zitten, het zijn smeuïge stukjes in de stoof geworden. En mr. Tink heeft bij thuiskomst nog even geoordeeld over het tussentijdse resultaat, waarna we nog wat azijn, een lepel mosterd, peper, zout, paprikapoeder en een half bouillonblokje toevoegden aan de gigantische hoeveelheid spul die er al in zat. En toen was het aaaaaawesome :Y) En dus haal ik vanavond friet (van de friettent hier in het dorp die vers snijdt en bakt) en dan eten we gewoon nog een keer stoof en dan is er ook nog genoeg om in de diepvries te gooien.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_174818879
quote:
0s.gif Op donderdag 2 november 2017 08:35 schreef Tink89 het volgende:

[..]

Ik lurkte al af en toe stiekem hoor :@ :s)

En het smaakte prima. De aardappels heb ik uiteindelijk laten zitten, het zijn smeuïge stukjes in de stoof geworden. En mr. Tink heeft bij thuiskomst nog even geoordeeld over het tussentijdse resultaat, waarna we nog wat azijn, een lepel mosterd, peper, zout, paprikapoeder en een half bouillonblokje toevoegden aan de gigantische hoeveelheid spul die er al in zat. En toen was het aaaaaawesome :Y) En dus haal ik vanavond friet (van de friettent hier in het dorp die vers snijdt en bakt) en dan eten we gewoon nog een keer stoof en dan is er ook nog genoeg om in de diepvries te gooien.
Klinkt heel goed O+
pi_174839321
Ik ga het antwoord ongetwijfeld vinden als ik het topic doorspit maar daar heb ik even geen tijd voor. :+ Ik ga zo stoofvlees maken en wil het in de oven zetten tot aan vanavond. Nu kom ik overal verschillende temperaturen tegen, zelfs van 160 graden. Dat lijkt mij wat hoog? Het vlees heeft nog flink wat uren te tijd, dus op welke temperatuur zouden jullie het in de oven zetten?
  vrijdag 3 november 2017 @ 08:49:32 #280
319308 Tink89
To live is to dance
pi_174839346
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 november 2017 08:47 schreef bloempje-moi het volgende:
Ik ga het antwoord ongetwijfeld vinden als ik het topic doorspit maar daar heb ik even geen tijd voor. :+ Ik ga zo stoofvlees maken en wil het in de oven zetten tot aan vanavond. Nu kom ik overal verschillende temperaturen tegen, zelfs van 160 graden. Dat lijkt mij wat hoog? Het vlees heeft nog flink wat uren te tijd, dus op welke temperatuur zouden jullie het in de oven zetten?
90 graden is warm zat, het mag net niet koken, zegmaar.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_174839546
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 november 2017 08:49 schreef Tink89 het volgende:

[..]

90 graden is warm zat, het mag net niet koken, zegmaar.
Zo'n vermoeden had ik al. Dank!
pi_174846758
Het vlees staat nu sinds 10 uur vanmorgen op, in een dikke Creusetpan in de oven op 90 graden. En het is nog steeds taai. Snap er niets van. ;(
  vrijdag 3 november 2017 @ 16:40:40 #283
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_174847279
Ik heb geen ervaring met stoofpotten in de oven garen, maar het zou kunnen dat je oven het niet goed op temperatuur krijgt.

Voor zo lang stoven zou ik een slowcooker aanraden. Scheelt ook nog eens aanzienlijk in stroom.
The love you take is equal to the love you make.
  vrijdag 3 november 2017 @ 17:45:25 #284
319308 Tink89
To live is to dance
pi_174848457
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 november 2017 16:40 schreef Lienekien het volgende:
Ik heb geen ervaring met stoofpotten in de oven garen, maar het zou kunnen dat je oven het niet goed op temperatuur krijgt.

Voor zo lang stoven zou ik een slowcooker aanraden. Scheelt ook nog eens aanzienlijk in stroom.
Die moet je dan alleen wel even aanschaffen... en voor mijn twee stoofpotten per jaar vind ik het dat niet waard. En iedere oven wijkt iets af qua temperatuur, heb je wel gekeken of je stoofpot wel een beetje pruttelt?
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
  vrijdag 3 november 2017 @ 17:46:17 #285
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_174848470
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 november 2017 17:45 schreef Tink89 het volgende:

[..]

Die moet je dan alleen wel even aanschaffen... en voor mijn twee stoofpotten per jaar vind ik het dat niet waard. En iedere oven wijkt iets af qua temperatuur, heb je wel gekeken of je stoofpot wel een beetje pruttelt?
Het alternatief is gewoon pan op het vuur.
The love you take is equal to the love you make.
  vrijdag 3 november 2017 @ 18:27:14 #286
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_174849146
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 november 2017 08:49 schreef Tink89 het volgende:

90 graden is warm zat, het mag net niet koken, zegmaar.
Wij doen het op 140 graden in de oven nadat we eerst alles al hebben aangezet in de pan op vuur.
En dan minimaal 5 uur laten pruttelen met de deksel erop.
Want het moet juist wel net koken.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_174849714
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 november 2017 16:13 schreef bloempje-moi het volgende:
Het vlees staat nu sinds 10 uur vanmorgen op, in een dikke Creusetpan in de oven op 90 graden. En het is nog steeds taai. Snap er niets van. ;(
Te koud aangebraden?
pi_174849843
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 november 2017 17:46 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Het alternatief is gewoon pan op het vuur.
en daarna in de 'hooi'kist zetten O+

(mijn kist is niet gevuld met hooi maar met oude molton en dekens.)
pi_174850291
90 graden in de oven is te laag
pi_174855675
Ik had laatst deze stoofpot van Jamie Oliver, die moest volgens het recept 3/4 uur op 180 graden in de oven, dat heb ik gedaan, supergoed gelukt vond ik zelf.
pi_174859103
Ik heb niet gezien of er af en toe een bubbeltje kwam nee. Mijn oven blijft doorgaans wel echt goed op temperatuur, maar misschien dat 90 graden dan toch iets te laag was? Het was niet botermals maar wel ok. Dus volgende keer wat hoger proberen. Ik had het vlees wel een klein uur uit de koeling. Weet alleen niet of het helemaal op temperatuur was.
  zaterdag 4 november 2017 @ 08:48:43 #292
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_174859113
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 november 2017 19:04 schreef Elleska het volgende:

[..]

en daarna in de 'hooi'kist zetten O+

(mijn kist is niet gevuld met hooi maar met oude molton en dekens.)
Ook een goed idee!
The love you take is equal to the love you make.
pi_174859135
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 november 2017 08:47 schreef bloempje-moi het volgende:
Ik heb niet gezien of er af en toe een bubbeltje kwam nee. Mijn oven blijft doorgaans wel echt goed op temperatuur, maar misschien dat 90 graden dan toch iets te laag was? Het was niet botermals maar wel ok. Dus volgende keer wat hoger proberen. Ik had het vlees wel een klein uur uit de koeling. Weet alleen niet of het helemaal op temperatuur was.
Had je er een zuur in? Wijn of azijn? Essentieel voor een malse stoofpot.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_174859195
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 november 2017 08:47 schreef bloempje-moi het volgende:
Ik heb niet gezien of er af en toe een bubbeltje kwam nee. Mijn oven blijft doorgaans wel echt goed op temperatuur, maar misschien dat 90 graden dan toch iets te laag was? Het was niet botermals maar wel ok. Dus volgende keer wat hoger proberen. Ik had het vlees wel een klein uur uit de koeling. Weet alleen niet of het helemaal op temperatuur was.
Also je een goede pan hebt die netjes dicht kan is iets hogere temperatuur in de oven geen probleem hoor. Daarnaast zijn veel ovens niet zo heel exact op lagere temperaturen. En als je stoofpot 75 graden is... Dan werkt het allemaal niet. Je oven mag best op 110 of 120 graden. Wordt net zo lekker.

Bij hard koken verdampt je aromastoffen. Maar in een dichte pan condenseert dat grotendeels weer op het deksel en valt het terug.een beetje pruttelen is geen enkel probleem.

En oja. Vlees aanbraden en dan koud vocht erop gooien zorgt ook voor taai vlees.
Whatever...
  Licht Ontvlambaar zaterdag 4 november 2017 @ 09:27:46 #295
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_174859358
Morgen gaat het hier weer heerlijk ruiken in huis O+ Sucadelappen O+
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_174859882
Ik ga straks weer varkenswangen stoven. Denk wel mn favoriet. :9~
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_174859886
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 november 2017 09:27 schreef Sjeen het volgende:
Morgen gaat het hier weer heerlijk ruiken in huis O+ Sucadelappen O+
Jum :9
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_174863994
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 november 2017 08:53 schreef habitue het volgende:

[..]

Had je er een zuur in? Wijn of azijn? Essentieel voor een malse stoofpot.
Wijn, best wat zelfs.
  woensdag 7 februari 2018 @ 15:04:21 #299
319308 Tink89
To live is to dance
pi_177014182
Schop! As we speak staat er al een uur of vier een potje op het vuur met sukadelappen, laurier, kruidnagel, boter, peper, zout, appelstroop, azijn, water en mosterd.

Verse friet erbij vanavond en :Y) :Y)
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_177014984
Oeh ja lekker, ik heb afgelopen weekend een heerlijk stoofpotje gemaakt met o.a. sucadelappen, wortel, ui, bier, bouillon, laurierblaadjes..

Erg lekker, vlees valt uit elkaar en is heerlijk mals :9

Heb het in porties verdeeld, een deel al opgegeten en nog wat porties ingevroren :9
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
  Moderator maandag 30 september 2019 @ 09:48:24 #301
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_189187754
Dit topic sluit automatisch over 1 post.
» Er is al 599 dagen niet in dit topic gepost.

Vol!
En duidelijk tijd voor een nieuw deel, want herfst is gearriveerd.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')