Manlief proeft dat jammer genoeg welquote:Op zondag 9 oktober 2016 15:20 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Manlief proeft dat helemaal niet. Gewoon niets zeggen.
Nou nee, ik zou geen melk nemen, dan eerder slagroom of Griekse yoghurt.quote:Op zondag 9 oktober 2016 14:54 schreef Sorella het volgende:
Als ik nu rendang maak volgens jou recept robin maar dan met melk inplaats van kokos mis ik dan een hoop qua smaak ?
(manlief lust geen kokos namelijk )
Belgisch stoofvlees is ook geen Belgisch stoofvlees als er geen Belgisch bier in zit.quote:Op maandag 10 oktober 2016 08:37 schreef mascara-klodder het volgende:
Rendang zonder kokosmelk/santen is geen rendang.
#RobinModus
Genoeg belgen die in rode wijn stovenquote:Op maandag 10 oktober 2016 12:17 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Belgisch stoofvlees is ook geen Belgisch stoofvlees als er geen Belgisch bier in zit.
.
Technisch gezien is dat ook Belgisch stoofvlees ja...quote:Op maandag 10 oktober 2016 12:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Genoeg belgen die in rode wijn stoven
Het is met bier trouwens vlaamse stoverij, of a la flamande, niet belgisch.quote:Op maandag 10 oktober 2016 12:25 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Technisch gezien is dat ook Belgisch stoofvlees ja...
Wijsneus
quote:Op maandag 10 oktober 2016 12:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het is met bier trouwens vlaamse stoverij, of a la flamande, niet belgisch.
Lang tot zeer lang. De spier wordt heel veel gebruikt door een koe, ik verwacht dat je 4 uur minstens nodig hebt.quote:Op zaterdag 15 oktober 2016 09:25 schreef Martijn1P het volgende:
Heb gisteren 1,5KG runderwang van de AH meegenomen. Wil het morgen in dit recept gaan gebruiken: http://www.njam.tv/recepten/vlaamse-stoverij-met-trappistenbier
Runderwang is nog een onbekend product voor mij. Van hoeveel uur stooftijd kan ik ongeveer uit te gaan?
Maak het in ieder geval een dag/avond voor je het wilt eten en je het dus op je gemak gerust nog een uurtje langer kunt laten sudderen als dat nodig blijkt te zijn. Het is namelijk gewoon nooit vooraf precies te zeggen. Uur of 4, maar als er 6 uur voor nodig zijn, dan 6. Tot het zacht is.quote:Op zaterdag 15 oktober 2016 09:25 schreef Martijn1P het volgende:
Heb gisteren 1,5KG runderwang van de AH meegenomen. Wil het morgen in dit recept gaan gebruiken: http://www.njam.tv/recepten/vlaamse-stoverij-met-trappistenbier
Runderwang is nog een onbekend product voor mij. Van hoeveel uur stooftijd kan ik ongeveer uit te gaan?
En een dag later is die nog lekkerder ook.quote:Op zaterdag 15 oktober 2016 10:26 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Maak het in ieder geval een dag/avond voor je het wilt eten en je het dus op je gemak gerust nog een uurtje langer kunt laten sudderen als dat nodig blijkt te zijn. Het is namelijk gewoon nooit vooraf precies te zeggen. Uur of 4, maar als er 6 uur voor nodig zijn, dan 6. Tot het zacht is.
Ik blijf altijd de rode wijn proeven na afloop. En dat vind ik zo zondequote:Op zaterdag 15 oktober 2016 10:27 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik stoof meestal in rode wijn, dat gaat sneller volgens mij omdat de zuren meehelpen het vlees mals te maken (het bindweefsel af te breken en om te zetten in gelatine)
je kan ook marineren in een zure marinade.quote:Op zaterdag 15 oktober 2016 12:00 schreef kikoooooo het volgende:
[..]
Ik blijf altijd de rode wijn proeven na afloop. En dat vind ik zo zonde
Dank je wel! Ik zet het ook altijd veel langer op (3-5 uur, afhankelijk hoe snel het vlees mals wordt, ga het idd morgen al maken voor opdienen zondag), en heb overigens suddervlees van de lokale boer ipv vakenswangen - gewoon koe dus, maar dat maakt het recept nog steeds erug lekker (die zelf de koe op laat groeien en dan bij een kleine slachter laat slachten) .quote:Op vrijdag 23 december 2016 20:21 schreef RobinOok het volgende:
Gewoon het recept volgen. Het sudderplaatje zet je als je zo'n beetje klaar bent en het vlees alleen nog 1,5 uur moet sudderen tussen vlam en pan.
Maar euh, ik vind 1,5 uur voor varkenswangen errug kort. Ik zou dit zeeeeeeker een dag van tevoren maken, zodat het zonig nog 3 uur langer kan sudderen.
Ja, in de gebruiksaanwijzing staat niks over inbranden (alleen over langzaam opwarmen bij gebruik) op internet is er ook eigenlijk niks erover te vinden ... En jullie weten het ook niet dus dan ga ik gewoon beginnen ;-)quote:Op vrijdag 23 december 2016 20:43 schreef RobinOok het volgende:
Lijkt me niet nodig. Een pan inbranden en er dan meteen iets uren in laten sudderen klinkt als een contradictio in terminis. Gewoon eerst een keer goed en heet afwassen likkt me voldoende.
Zat er geen gebruiksaanwijzing bij?
Tnx!quote:Op vrijdag 23 december 2016 21:37 schreef UIO_AMS het volgende:
Kan me niet herinneren dat ik mijn Creuset heb ingebrand.
Na het aanbraden, fruiten en toevoegen van bier en fond (samen warm toevoegen, schrikt het vlees minder) en rustig aan de kook brengen, zet ik het op het sudderplaatje. Varkenswangetjes staan bij mij minimaal 3 uur op.
Heb je al wat meer recepten uit het boek geprobeerd?quote:Op zondag 19 februari 2017 16:52 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
Ik heb inmiddels afgelopen week weer een stoofpot gemaakt!
Ik heb dit kookboek gekregen met kerst:
https://www.bol.com/nl/p/de-mijne-is-de-beste/9200000059040898/
En ben dus vooraan begonnen . De eerste was heel oké, maar redelijk standaard. Binnenkort het volgende recept maar eens proberen. Ik heb inmiddels een boer hier in de omgeving gevonden met eigen koeien en vlees, dus daar kan ik iig alle soorten benodigd koeienvlees halen en de lokale slijterij wil me helpen met het zoeken van de bijzondere bieren (want omdat het een Belgisch kookboek is zitten er ook wat bijzondere bieren in de stoofpotten volgens mij).
Nog eentje! En ik heb inmiddels koeienwangen in de vriezer liggen om dat recept als volgende uit te proberenquote:Op woensdag 3 mei 2017 09:33 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Heb je al wat meer recepten uit het boek geprobeerd?
Koeienwangen zijn lekker!quote:Op woensdag 3 mei 2017 09:49 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
Nog eentje! En ik heb inmiddels koeienwangen in de vriezer liggen om dat recept als volgende uit te proberen
Ik vind het echt een heel leuk boek! Ik lees er ook graag in, er staan per recept een verhaaltje bij waar het vandaan komt. Wel is het Belgisch, dus je hebt veel Belgische (en soms specifieke) bieren nodig, dus dat kost wat moeite om te zoeken
Zo snel ga ik niet dit weekend een simpele maken niet uit het boek, en dan een dezer dagen de goede bieren even ergens vandaan toverenquote:Op woensdag 3 mei 2017 10:43 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Koeienwangen zijn lekker!
Ik ga één dezer dagen een Joodse stoof maken. Zag Jeroen Meus dat doen bij dagelijkse kost en dat zag er goed uit.
draadjesvlees (niet echt herfst want kan altijd) zit in de slow cookerquote:
Speciaal recept of ‘gewoon’?quote:Op maandag 2 oktober 2017 18:43 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
draadjesvlees (niet echt herfst want kan altijd) zit in de slow cooker
Normaal wel maar het is niet heel zeker of ik morgenavond thuis eet. En zo niet eet ik dit woensdag.quote:Op maandag 2 oktober 2017 19:10 schreef Vanyel het volgende:
Dan zou ik m mooi 's ochtends aanzetten. Is het vers als je gaat eten.
Nee, en daarom een half uur om te fietsen ga ik niet doen.quote:Op maandag 2 oktober 2017 19:20 schreef Vanyel het volgende:
Kom je niet meer langs huis dan morgenavond?
Deze post is op een paar dagen na een jaar oud, maar ik heb dat recept opgezocht en ga dat vandaag ook op het vuur zetten, klinkt goedquote:Op zaterdag 15 oktober 2016 13:12 schreef Bleie het volgende:
Hier staat de hachee van Kayotic op. Het ruikt nu al heerlijk, en we hebben nog wel wat uurtjes te gaan?
Stoverij (incl draadjesvlees) is m.i. een dag later nog veel lekkerder...quote:Op maandag 2 oktober 2017 19:10 schreef Vanyel het volgende:
Dan zou ik m mooi 's ochtends aanzetten. Is het vers als je gaat eten.
Bedoel je het lekkerste vocht om in te stoven buiten bier of wijn? Dan zou ik runderfond gebruiken met water.quote:Op maandag 23 oktober 2017 18:25 schreef Elleska het volgende:
wat is volgens de kenners hier het lekkerste stoofgerecht met sucadelappen zonder bier of wijn?
Als je zonder wijn of bier wilt stoven kun je bouillon, fond of water met een hoop smaakmakers gebruiken.quote:Op maandag 23 oktober 2017 18:46 schreef Elleska het volgende:
eigenlijk bedoel ik een recept.
de planning was een recept met bier maar dat wil ik nu niet ivm zwangerschap dus de sucade blijft liggen.
na x uur stoven blijft er toch niks qua alcohol over?quote:Op maandag 23 oktober 2017 18:46 schreef Elleska het volgende:
eigenlijk bedoel ik een recept.
de planning was een recept met bier maar dat wil ik nu niet ivm zwangerschap dus de sucade blijft liggen.
Dat dus. Kunnen zwangere vrouwen makkelijk eten volgens mij.quote:Op maandag 23 oktober 2017 19:30 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
na x uur stoven blijft er toch niks qua alcohol over?
Stoofvlees op zijn Vietnamees, receptlinkje staat in het slowcookertopic.quote:Op maandag 23 oktober 2017 18:25 schreef Elleska het volgende:
wat is volgens de kenners hier het lekkerste stoofgerecht met sucadelappen zonder bier of wijn?
quote:Op maandag 23 oktober 2017 19:30 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
na x uur stoven blijft er toch niks qua alcohol over?
Fabel, alcohol verdampt zelfs na uren stoven niet volledig.quote:Op maandag 23 oktober 2017 20:11 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Dat dus. Kunnen zwangere vrouwen makkelijk eten volgens mij.
Niet volledig, maar dat maakt het nog geen fabel . Zelfs als je alléén een flesje bier toevoegt en geen enkel ander vocht, na 2,5 uur stoven is nog zo'n 5% van de oorspronkelijke hoeveelheid alcohol over. Daarmee zit je stoofpot in dezelfde categorie als alcoholvrij bier of bijvoorbeeld een gemiddeld glas vruchtensap .quote:Op maandag 23 oktober 2017 20:38 schreef Elleska het volgende:
vietnamees stoofvlees klinkt goed, maar eigenlijk heb ik door de post van spanky zin in hete bliksem met draadjevlees
[..]
[..]
Fabel, alcohol verdampt zelfs na uren stoven niet volledig.
Noujazeg.quote:Op maandag 23 oktober 2017 21:31 schreef Elleska het volgende:
er werd gezegd dat er NIKS overblijft en dat is een fabel.
beetje jammer dat je mijn laatste zin uit de quote verwijderd. maargoed laat ook maar ik zoek zelf wel een recept.
Was het dan niet handiger om te zeggen dat je het niet lekker vindt. De zwangerschap heeft er niet eens iets mee te maken.quote:Op maandag 23 oktober 2017 20:38 schreef Elleska het volgende:
vietnamees stoofvlees klinkt goed, maar eigenlijk heb ik door de post van spanky zin in hete bliksem met draadjevlees
[..]
[..]
Fabel, alcohol verdampt zelfs na uren stoven niet volledig.
maar zoals ik al zei wil ik het niet, niet alleen om de alcohol maar ook omdat de smaak mij tegenstaat.
Jammer dat mijn bericht verkeerd overkwam, had nog wel expres die zin opgenomen dat het uiteraard je eigen keus is . Maar de laatste post die je citeerde stelde dat zwangere vrouwen een stoofpot met bier gewoon prima konden eten en dat is gewoon waar.quote:Op maandag 23 oktober 2017 21:31 schreef Elleska het volgende:
er werd gezegd dat er NIKS overblijft en dat is een fabel.
beetje jammer dat je mijn laatste zin uit de quote verwijderd. maargoed laat ook maar ik zoek zelf wel een recept.
Wat is jouw recept voor die puike coq au vin?quote:Op dinsdag 24 oktober 2017 09:54 schreef minilot het volgende:
En weer ontopic graag! Nee, alcohol verdwijnt niet helemaal, en hoe druk je je daarover maakt moet iedereen maar lekker zelf weten. Deze zwangere mod brouwt morgen toevallig een puike coq au vin, een ander is wat behoudender. Ieder z'n ding.
Vrolijk verder!
Misschien zijn de aardappels er om de boel te binden en smeuïg te maken, dan is het wellicht de bedoeling dat ze uit elkaar vallen? Zo gebruik ik aardappels in soep iig.quote:Op woensdag 1 november 2017 14:58 schreef Tink89 het volgende:
Ik heb vandaag dit topic ontdekt en nu al een uurtje of 1,5 stoof op het vuur staan van ierse runderstooflappen (lang leve een 35%-kortingsticker van de AH), winterpeen, twee roze uien, twee tenen knoflook, een blikje tomatenpuree, vleesbouillon, 4 dikke winterpenen en 6 flinke aardappels. Volgens mijn recept moesten de aardappels er vanaf het begin bij, maar ik ben bang dat ze straks helemaal papperig zijn. Zal ik ze er maar uit halen?
Edit: en een hele zwik kruiden en specerijen: peper, paprikapoeder, nootmuskaat, een kaneelstokje, oregano... en vast nog iets dat lekker rook
Het is in de meeste stoofpotten bedoeld als bindmiddel. Andere recepten hebben bijvoorbeeld ontbijtkoek als binder.quote:Op woensdag 1 november 2017 14:58 schreef Tink89 het volgende:
Ik heb vandaag dit topic ontdekt en nu al een uurtje of 1,5 stoof op het vuur staan van ierse runderstooflappen (lang leve een 35%-kortingsticker van de AH), winterpeen, twee roze uien, twee tenen knoflook, een blikje tomatenpuree, vleesbouillon, 4 dikke winterpenen en 6 flinke aardappels. Volgens mijn recept moesten de aardappels er vanaf het begin bij, maar ik ben bang dat ze straks helemaal papperig zijn. Zal ik ze er maar uit halen?
Edit: en een hele zwik kruiden en specerijen: peper, paprikapoeder, nootmuskaat, een kaneelstokje, oregano... en vast nog iets dat lekker rook
Tink in CULquote:Op woensdag 1 november 2017 14:58 schreef Tink89 het volgende:
Ik heb vandaag dit topic ontdekt en nu al een uurtje of 1,5 stoof op het vuur staan van ierse runderstooflappen (lang leve een 35%-kortingsticker van de AH), winterpeen, twee roze uien, twee tenen knoflook, een blikje tomatenpuree, vleesbouillon, 4 dikke winterpenen en 6 flinke aardappels. Volgens mijn recept moesten de aardappels er vanaf het begin bij, maar ik ben bang dat ze straks helemaal papperig zijn. Zal ik ze er maar uit halen?
Edit: en een hele zwik kruiden en specerijen: peper, paprikapoeder, nootmuskaat, een kaneelstokje, oregano... en vast nog iets dat lekker rook
Ik lurkte al af en toe stiekem hoorquote:Op woensdag 1 november 2017 20:57 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Tink in CUL
Ik hoorde al dat er stoofvlees gegeten ging worden bij jullie. Smaakte het?
Klinkt heel goedquote:Op donderdag 2 november 2017 08:35 schreef Tink89 het volgende:
[..]
Ik lurkte al af en toe stiekem hoor
En het smaakte prima. De aardappels heb ik uiteindelijk laten zitten, het zijn smeuïge stukjes in de stoof geworden. En mr. Tink heeft bij thuiskomst nog even geoordeeld over het tussentijdse resultaat, waarna we nog wat azijn, een lepel mosterd, peper, zout, paprikapoeder en een half bouillonblokje toevoegden aan de gigantische hoeveelheid spul die er al in zat. En toen was het aaaaaawesome En dus haal ik vanavond friet (van de friettent hier in het dorp die vers snijdt en bakt) en dan eten we gewoon nog een keer stoof en dan is er ook nog genoeg om in de diepvries te gooien.
90 graden is warm zat, het mag net niet koken, zegmaar.quote:Op vrijdag 3 november 2017 08:47 schreef bloempje-moi het volgende:
Ik ga het antwoord ongetwijfeld vinden als ik het topic doorspit maar daar heb ik even geen tijd voor. Ik ga zo stoofvlees maken en wil het in de oven zetten tot aan vanavond. Nu kom ik overal verschillende temperaturen tegen, zelfs van 160 graden. Dat lijkt mij wat hoog? Het vlees heeft nog flink wat uren te tijd, dus op welke temperatuur zouden jullie het in de oven zetten?
Zo'n vermoeden had ik al. Dank!quote:Op vrijdag 3 november 2017 08:49 schreef Tink89 het volgende:
[..]
90 graden is warm zat, het mag net niet koken, zegmaar.
Die moet je dan alleen wel even aanschaffen... en voor mijn twee stoofpotten per jaar vind ik het dat niet waard. En iedere oven wijkt iets af qua temperatuur, heb je wel gekeken of je stoofpot wel een beetje pruttelt?quote:Op vrijdag 3 november 2017 16:40 schreef Lienekien het volgende:
Ik heb geen ervaring met stoofpotten in de oven garen, maar het zou kunnen dat je oven het niet goed op temperatuur krijgt.
Voor zo lang stoven zou ik een slowcooker aanraden. Scheelt ook nog eens aanzienlijk in stroom.
Het alternatief is gewoon pan op het vuur.quote:Op vrijdag 3 november 2017 17:45 schreef Tink89 het volgende:
[..]
Die moet je dan alleen wel even aanschaffen... en voor mijn twee stoofpotten per jaar vind ik het dat niet waard. En iedere oven wijkt iets af qua temperatuur, heb je wel gekeken of je stoofpot wel een beetje pruttelt?
Wij doen het op 140 graden in de oven nadat we eerst alles al hebben aangezet in de pan op vuur.quote:Op vrijdag 3 november 2017 08:49 schreef Tink89 het volgende:
90 graden is warm zat, het mag net niet koken, zegmaar.
Te koud aangebraden?quote:Op vrijdag 3 november 2017 16:13 schreef bloempje-moi het volgende:
Het vlees staat nu sinds 10 uur vanmorgen op, in een dikke Creusetpan in de oven op 90 graden. En het is nog steeds taai. Snap er niets van.
en daarna in de 'hooi'kist zettenquote:Op vrijdag 3 november 2017 17:46 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Het alternatief is gewoon pan op het vuur.
Ook een goed idee!quote:Op vrijdag 3 november 2017 19:04 schreef Elleska het volgende:
[..]
en daarna in de 'hooi'kist zetten
(mijn kist is niet gevuld met hooi maar met oude molton en dekens.)
Had je er een zuur in? Wijn of azijn? Essentieel voor een malse stoofpot.quote:Op zaterdag 4 november 2017 08:47 schreef bloempje-moi het volgende:
Ik heb niet gezien of er af en toe een bubbeltje kwam nee. Mijn oven blijft doorgaans wel echt goed op temperatuur, maar misschien dat 90 graden dan toch iets te laag was? Het was niet botermals maar wel ok. Dus volgende keer wat hoger proberen. Ik had het vlees wel een klein uur uit de koeling. Weet alleen niet of het helemaal op temperatuur was.
Also je een goede pan hebt die netjes dicht kan is iets hogere temperatuur in de oven geen probleem hoor. Daarnaast zijn veel ovens niet zo heel exact op lagere temperaturen. En als je stoofpot 75 graden is... Dan werkt het allemaal niet. Je oven mag best op 110 of 120 graden. Wordt net zo lekker.quote:Op zaterdag 4 november 2017 08:47 schreef bloempje-moi het volgende:
Ik heb niet gezien of er af en toe een bubbeltje kwam nee. Mijn oven blijft doorgaans wel echt goed op temperatuur, maar misschien dat 90 graden dan toch iets te laag was? Het was niet botermals maar wel ok. Dus volgende keer wat hoger proberen. Ik had het vlees wel een klein uur uit de koeling. Weet alleen niet of het helemaal op temperatuur was.
Jumquote:Op zaterdag 4 november 2017 09:27 schreef Sjeen het volgende:
Morgen gaat het hier weer heerlijk ruiken in huis Sucadelappen
Wijn, best wat zelfs.quote:Op zaterdag 4 november 2017 08:53 schreef habitue het volgende:
[..]
Had je er een zuur in? Wijn of azijn? Essentieel voor een malse stoofpot.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |