abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
pi_120421947
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2012 16:19 schreef oh-oh het volgende:

[..]

Als ik spaghettisaus?
Is dat ook al een stoofpotje?
:D
Ik ben dat Vietnamese potje aan het maken, ik ben heel erg benieuwd!
Nou ja, ik maak zeker geen 'echte' bolognese, maar het staat wel een paar uur te pruttelen, en daarmee voldoet het redelijk aan mijn definitie van stoofschotel. Mijn recept wijkt wel wat af van wat MonkNL linkt. Ik doe er meer groentes in, en wat oregano en basilicum, geen selderij ( :r ), en geen nootmuskaat (maar dat ga ik wel eens proberen, lijkt me lekker!). Verdere werkwijze is wel hetzelfde. Is volgens mij bij mij ooit ontstaan als combi van diverse recepten, en zo vinden wij het hier lekker.
pi_120423102
Hier staat 'het' vietnamese stoofpannetje ook te pruttelen, morgen smullen!
  maandag 17 december 2012 @ 18:33:37 #28
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_120425906
Ik ben benieuwd, voor mijn idee hebben al veel meer mensen het gemaakt, maar nog geen feedback tegengekomen. Meestal betekent dat niet veel goeds. :o
  dinsdag 18 december 2012 @ 00:56:50 #29
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_120447008
Ik at pas laat vanavond, maar wel lekker :9~
Zeker wel voor herhaling vatbaar ^O^
282858_307197372715360_1409212795_n.jpg
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  dinsdag 18 december 2012 @ 04:45:35 #30
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_120448696
Oh, gelukkig! :)

Eet je dat nou met kering kentang? Grappig, lijkt me lekker!
pi_120449313
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 december 2012 04:45 schreef RobinOok het volgende:
Oh, gelukkig! :)

Eet je dat nou met kering kentang? Grappig, lijkt me lekker!
's lekker :Y
Mijn Molukse schoonfamilie maakt dat geregeld, erg lekker voor erbij :9
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_120449811
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2012 16:46 schreef Bleie het volgende:

[..]

Nou ja, ik maak zeker geen 'echte' bolognese, maar het staat wel een paar uur te pruttelen, en daarmee voldoet het redelijk aan mijn definitie van stoofschotel. Mijn recept wijkt wel wat af van wat MonkNL linkt. Ik doe er meer groentes in, en wat oregano en basilicum, geen selderij ( :r ), en geen nootmuskaat (maar dat ga ik wel eens proberen, lijkt me lekker!). Verdere werkwijze is wel hetzelfde. Is volgens mij bij mij ooit ontstaan als combi van diverse recepten, en zo vinden wij het hier lekker.
Haha die laat ik er de volgende keer ook lekker uit, echt te smerig.. Gelukkig dat de rest van de fam het wel lekker vond.
  Moderator dinsdag 18 december 2012 @ 12:14:30 #33
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_120455018
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 december 2012 13:49 schreef Flipkees het volgende:
Als je wilt kan je hier varkenswangen online bestellen: http://www.okvlees.nl/div(...)oort=diversen&sef=hc

Kwam gisteren toevallig deze site tegen. Heb er zelf geen ervaring mee. Wel een beetje vreemd dat ze vlees via de post versturen maar het zal wel kunnen denk ik dan maar.
Inmiddels besteld. Bedankt!

quote:
0s.gif Op vrijdag 14 december 2012 14:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Kansloos, zo'n verkoopster, persoonlijk vind ik het een van de lekkerste stukjes varkensvlees
Dat is het ook. Ga het volgende recept maken:

quote:
1kg varkenswangen
1 ui
look
laurier
1flesje Westmalle Trappist Dubbel
1 potje vleesfond
peper, zout, tijm, klein beetje mosterd

Bak de varkenswangen heel bruin aan in de boter. Voeg na het bruinen de gesneden ui toe. Laat nog even stoven. Giet voorzichtig de fond bij het vlees en daarna het bier. Kruid met peper, zout, tijm en laurier en voeg een klein beetje mosterd aan toe.

Laat hťťl zachtjes stoven, ongeveer anderhalfuur, genoeg om ze door en door mals te krijgen. Leg de wangen daarna op een bord, en houd warm in de oven. Het stoofvocht terug wat aan de kook brengen. Kook in totdat de saus wat stroperig lijkt.
Kwam hetzelfde recept ook tegen met perensiroop in plaats van mosterd. Ik twijfel nog. Hoe zou jij het maken?
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  dinsdag 18 december 2012 @ 12:27:45 #34
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_120455433
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 december 2012 04:45 schreef RobinOok het volgende:
Oh, gelukkig! :)

Eet je dat nou met kering kentang? Grappig, lijkt me lekker!
Ja met sambal goreng kentang, altijd in huis, helaas wat dit geen zelfgemaakte, maar het was evengoed lekker erbij hoor.
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_120458697
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2012 16:46 schreef Bleie het volgende:

[..]

Nou ja, ik maak zeker geen 'echte' bolognese, maar het staat wel een paar uur te pruttelen, en daarmee voldoet het redelijk aan mijn definitie van stoofschotel.
Gisteravond ook een pannetje bolognese laten pruttelen, en inderdaad: als het in de stoofpan zit is het een stoofpot toch? ;)
Sowieso zal mijn stoofpan het deze week niet koud krijgen, want de riblappen waren ook in de aanbieding bij de Appie, dus dat wordt ůf een potje rendang, of anders een franse stoofpot met wortel, sjalot en rode wijn.
Mijn foto's op Flickr!
Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus
Namens Frysl‚n hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_120460069
Ik wil ook graag een stoofpot maken van wild. Helaas is er eentje bij met een allergie dus spek en wild zwijn mag er beide niet in zitten. Heeft iemand een linkje of zelf een mooi recept, waarbij ik spek en zwijn weg kan laten?
Dit, dus.
pi_120460120
quote:
5s.gif Op dinsdag 18 december 2012 14:44 schreef Buitendam het volgende:
Ik wil ook graag een stoofpot maken van wild. Helaas is er eentje bij met een allergie dus spek en wild zwijn mag er beide niet in zitten. Heeft iemand een linkje of zelf een mooi recept, waarbij ik spek en zwijn weg kan laten?
http://www.smulweb.nl/recepten/1406383/Hazenpeper-hachee-van-wild
(en dan de spekjes weglaten)
Mijn foto's op Flickr!
Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus
Namens Frysl‚n hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_120460271
quote:
Ah, thanks :)

Ik zag zelf ook een recept met verschillende soorten wild.

"-1 kg gemengd vlees van wild oa.zwijn,ree,
eend,fazant,haas enz.
Gemengde paketten zijn te koop uit het diepvriesvak in de supermarkt."

Diepvriesvak uit de supermarkt? Dat lijkt me dan weer het recept voor een hoop taaie hompen in rodewijnsaus, of ben ik nu te kortzichtig?
Dit, dus.
pi_120461103
quote:
14s.gif Op dinsdag 18 december 2012 14:49 schreef Buitendam het volgende:

[..]

Ah, thanks :)

Ik zag zelf ook een recept met verschillende soorten wild.

"-1 kg gemengd vlees van wild oa.zwijn,ree,
eend,fazant,haas enz.
Gemengde paketten zijn te koop uit het diepvriesvak in de supermarkt."

Diepvriesvak uit de supermarkt? Dat lijkt me dan weer het recept voor een hoop taaie hompen in rodewijnsaus, of ben ik nu te kortzichtig?
Ik zou het inderdaad liever bij een poelier halen, of als je toegang hebt tot een Sligro of Hanos: die hebben ook altijd erg goede kwaliteit.
Mijn foto's op Flickr!
Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus
Namens Frysl‚n hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_120472665
quote:
1s.gif Op maandag 17 december 2012 17:18 schreef Zo-is-dat het volgende:
Hier staat 'het' vietnamese stoofpannetje ook te pruttelen, morgen smullen!
Hij was heel lekker! Die ga ik vaker maken :)
  dinsdag 18 december 2012 @ 19:58:15 #41
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120473209
Had een runderfond gemaakt van een kilo vleesafsnijdsel, een zeen uit een sucadestuk, prei, wortel, foeli, peterseliewortel, laurier, peper, wat botten, kruiden, knoflook en een fles zuidafrikaanse foezel.
Dit met 6 liter water opgezet en 24 uur laten trekken, gezeefd en Ingekookt tot 2 liter.
1,75 liter ingevroren

Goed, 750 gram sucade met peper, zout, nootmuskaat en mosterdpoeder gekruid, aangebraden tot bruin, geblust met 300 cc wijn, 250 cc fond en laten pruttelen tot moddergaar. Afgesmaakt en gebonden met wat erwtenmeel.
Goddelijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120477697
quote:
5s.gif Op dinsdag 18 december 2012 14:44 schreef Buitendam het volgende:
Ik wil ook graag een stoofpot maken van wild. Helaas is er eentje bij met een allergie dus spek en wild zwijn mag er beide niet in zitten. Heeft iemand een linkje of zelf een mooi recept, waarbij ik spek en zwijn weg kan laten?
Hertenschouder:

500 gr hertenschouder in stukken, licht kruiden en in roomboter aanbraden. 2 gesnipperde uien erbij en bruinen. Je kunt apart bruine roux maken of gewoon bij het vlees en de uien 3 eetlepels bloem flikkeren en roeren en bruine. Dan een pot (of als je een held bent wildbouillon vers) wildfond erbij, halve fles rode wijn (beetje stevige). 2 blaadjes laurier, wat piment en iets van 8 jeneverbessen (gekneusd) erbij. uurtje sudderen, kwartier voor het einde deksel eraf om een beetje te laten inkoken. Indien gewenst 10 minuten vooraf bospaddenstoelen erbij. Afmaken met een goede scheut slagroom, zout, peper. Heerlijk potj en makkelijk klaar, maar je mag het ook ragout of goulash noemen...whatever ;)
Whatever...
pi_120478776
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 december 2012 15:13 schreef Gripper het volgende:

[..]

Ik zou het inderdaad liever bij een poelier halen, of als je toegang hebt tot een Sligro of Hanos: die hebben ook altijd erg goede kwaliteit.
Ik heb toegang tot de Hanos.

Folder.

Ik loop een beetje vast. We zijn met 5 flinke eters, maar ik zie dat het aanbod veelal per kilo is. Is het dan verstandig om dan bijvoorbeeld voor een kilo hertenvlees te gaan? En welk deel is aan te raden, sukade? Schouder?
Dit, dus.
  dinsdag 18 december 2012 @ 21:13:47 #44
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120478863
quote:
5s.gif Op dinsdag 18 december 2012 21:12 schreef Buitendam het volgende:

[..]

Ik heb toegang tot de Hanos.

Folder.

Ik loop een beetje vast. We zijn met 5 flinke eters, maar ik zie dat het aanbod veelal per kilo is. Is het dan verstandig om dan bijvoorbeeld voor een kilo hertenvlees te gaan? En welk deel is aan te raden, sukade? Schouder?
Een kilo is wat weinig voor 5 flinke eters.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120478997
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 december 2012 21:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Een kilo is wat weinig voor 5 flinke eters.
Ik heb echt geen idee, zoals je merkt. Twee dan? TweeŽnhalf?
Dit, dus.
pi_120480364
Twee kilo is ruim. 1,5 kilo is een mooie portie 300g pp.

Ikzelf zou gaan voor schouder, maargoed, er zijn zat lekkere dingen te maken met hert.
Whatever...
  dinsdag 18 december 2012 @ 23:58:06 #47
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_120490023
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 december 2012 19:49 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Hij was heel lekker! Die ga ik vaker maken :)
Cool! *O*

(al zou ik het ook graag horen als het minder in de smaak was gevallen hoor, ik ben altijd echt benieuwd, aan plichtplegingen heb ik een broertje dood ;) )
  woensdag 19 december 2012 @ 00:04:32 #48
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120490308
quote:
14s.gif Op dinsdag 18 december 2012 21:15 schreef Buitendam het volgende:

[..]

Ik heb echt geen idee, zoals je merkt. Twee dan? TweeŽnhalf?
twee kilo voor stoofvlees voor 5 personen grote eters is mooi.
Beter wat over dan het gevoel dat je wat meer had gewild
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120493610
quote:
10s.gif Op woensdag 12 december 2012 12:08 schreef oh-oh het volgende:
Zo had ik echt es bijna slaande ruzie met de poulier op de markt.
Ik koop daar vaak kip, en de honden eten dat ook.
Dus ik kocht een zak kippenvleugels en een zak nekken, en ik mik zo in elke hond snel ff een nekkie, dat is altijd hapslikweg.
Gaat ie tegen me staan preken, dat je NOOIT rauwe kip aan honden mag voeren, want die botten gaan splinteren, en die honden gaan dood, en blablabla.
Dus ik echt van :') Nee nee, geen gekookte kip, rauw is prima, rauw bot splintert niet, ze eten alles rauw hoor! Ik was een dierenmishandelaar, ik heb hem maar voor onwetende poulier uitgemaakt en kies sindsdien altijd een andere kraam, keus zat gelukkig :D
wat een faalhaas..ik heb plaatsvervangende schaamte!
sorry voor de offtopic, maar ik zou je zoenen als klant als je je dieren idd rauw voert. ik doe ook wel iets met kip, en af en toe komt er dan iemand die nekken wil hebben voor z'n hond of kat. aan de manier van vragen merk je al dat ze gewoonlijk niet verder komen dan standaard whiskas enzo.
we hebben altijd wel wat restjes, maar nu ik zelf ook 2 katten heb, heb ik ook wat nekken extra op voorraad liggen.
en dan na de vraag of ik nekken heb komt steevast de vraag "en moet ik die nekken dan koken of bakken?"
nouja, dan moet ik me dus altijd inhouden. juist gaar bot is splintergevoelig en dus gevaarlijk..
net of een kat die een muis of een vogel te grazen neemt 't beestje eerst gaat koken op een gasstelletje ofzo.. pfft.

*zucht*

waar staat die kraam? lijkt me leuk om eens langs te gaan! meneer is een schande voor 't vak
  woensdag 19 december 2012 @ 02:10:47 #50
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_120493847
quote:
7s.gif Op woensdag 19 december 2012 01:56 schreef Waterweg het volgende:

[..]

wat een faalhaas..ik heb plaatsvervangende schaamte!
sorry voor de offtopic, maar ik zou je zoenen als klant als je je dieren idd rauw voert. ik doe ook wel iets met kip, en af en toe komt er dan iemand die nekken wil hebben voor z'n hond of kat. aan de manier van vragen merk je al dat ze gewoonlijk niet verder komen dan standaard whiskas enzo.
we hebben altijd wel wat restjes, maar nu ik zelf ook 2 katten heb, heb ik ook wat nekken extra op voorraad liggen.
en dan na de vraag of ik nekken heb komt steevast de vraag "en moet ik die nekken dan koken of bakken?"
nouja, dan moet ik me dus altijd inhouden. juist gaar bot is splintergevoelig en dus gevaarlijk..
net of een kat die een muis of een vogel te grazen neemt 't beestje eerst gaat koken op een gasstelletje ofzo.. pfft.

*zucht*

waar staat die kraam? lijkt me leuk om eens langs te gaan! meneer is een schande voor 't vak
:D Ik voer mijn honden al ik weet niet hoe lang rauw, dus ik had wel weerwoord gelukkig, ik mikte er dus ook zo aan de kraam wat in he :P
Maastricht, er staan veel goede pouliers, deze meneer is een van de weinige slagers met meer soorten vlees, ik kocht er ook paard voor de honden, en dan de kip. Ik ga er ook niks meer kopen, ondanks dat ie de enige is die paard heeft :{w
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')