Normaal wel maar het is niet heel zeker of ik morgenavond thuis eet. En zo niet eet ik dit woensdag.quote:Op maandag 2 oktober 2017 19:10 schreef Vanyel het volgende:
Dan zou ik m mooi 's ochtends aanzetten. Is het vers als je gaat eten.
Nee, en daarom een half uur om te fietsen ga ik niet doen.quote:Op maandag 2 oktober 2017 19:20 schreef Vanyel het volgende:
Kom je niet meer langs huis dan morgenavond?
Deze post is op een paar dagen na een jaar oud, maar ik heb dat recept opgezocht en ga dat vandaag ook op het vuur zetten, klinkt goedquote:Op zaterdag 15 oktober 2016 13:12 schreef Bleie het volgende:
Hier staat de hachee van Kayotic op. Het ruikt nu al heerlijk, en we hebben nog wel wat uurtjes te gaan?
Stoverij (incl draadjesvlees) is m.i. een dag later nog veel lekkerder...quote:Op maandag 2 oktober 2017 19:10 schreef Vanyel het volgende:
Dan zou ik m mooi 's ochtends aanzetten. Is het vers als je gaat eten.
Bedoel je het lekkerste vocht om in te stoven buiten bier of wijn? Dan zou ik runderfond gebruiken met water.quote:Op maandag 23 oktober 2017 18:25 schreef Elleska het volgende:
wat is volgens de kenners hier het lekkerste stoofgerecht met sucadelappen zonder bier of wijn?
Als je zonder wijn of bier wilt stoven kun je bouillon, fond of water met een hoop smaakmakers gebruiken.quote:Op maandag 23 oktober 2017 18:46 schreef Elleska het volgende:
eigenlijk bedoel ik een recept.
de planning was een recept met bier maar dat wil ik nu niet ivm zwangerschap dus de sucade blijft liggen.
na x uur stoven blijft er toch niks qua alcohol over?quote:Op maandag 23 oktober 2017 18:46 schreef Elleska het volgende:
eigenlijk bedoel ik een recept.
de planning was een recept met bier maar dat wil ik nu niet ivm zwangerschap dus de sucade blijft liggen.
Dat dus. Kunnen zwangere vrouwen makkelijk eten volgens mij.quote:Op maandag 23 oktober 2017 19:30 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
na x uur stoven blijft er toch niks qua alcohol over?
Stoofvlees op zijn Vietnamees, receptlinkje staat in het slowcookertopic.quote:Op maandag 23 oktober 2017 18:25 schreef Elleska het volgende:
wat is volgens de kenners hier het lekkerste stoofgerecht met sucadelappen zonder bier of wijn?
quote:Op maandag 23 oktober 2017 19:30 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
na x uur stoven blijft er toch niks qua alcohol over?
Fabel, alcohol verdampt zelfs na uren stoven niet volledig.quote:Op maandag 23 oktober 2017 20:11 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Dat dus. Kunnen zwangere vrouwen makkelijk eten volgens mij.
Niet volledig, maar dat maakt het nog geen fabel . Zelfs als je alléén een flesje bier toevoegt en geen enkel ander vocht, na 2,5 uur stoven is nog zo'n 5% van de oorspronkelijke hoeveelheid alcohol over. Daarmee zit je stoofpot in dezelfde categorie als alcoholvrij bier of bijvoorbeeld een gemiddeld glas vruchtensap .quote:Op maandag 23 oktober 2017 20:38 schreef Elleska het volgende:
vietnamees stoofvlees klinkt goed, maar eigenlijk heb ik door de post van spanky zin in hete bliksem met draadjevlees
[..]
[..]
Fabel, alcohol verdampt zelfs na uren stoven niet volledig.
Noujazeg.quote:Op maandag 23 oktober 2017 21:31 schreef Elleska het volgende:
er werd gezegd dat er NIKS overblijft en dat is een fabel.
beetje jammer dat je mijn laatste zin uit de quote verwijderd. maargoed laat ook maar ik zoek zelf wel een recept.
Was het dan niet handiger om te zeggen dat je het niet lekker vindt. De zwangerschap heeft er niet eens iets mee te maken.quote:Op maandag 23 oktober 2017 20:38 schreef Elleska het volgende:
vietnamees stoofvlees klinkt goed, maar eigenlijk heb ik door de post van spanky zin in hete bliksem met draadjevlees
[..]
[..]
Fabel, alcohol verdampt zelfs na uren stoven niet volledig.
maar zoals ik al zei wil ik het niet, niet alleen om de alcohol maar ook omdat de smaak mij tegenstaat.
Jammer dat mijn bericht verkeerd overkwam, had nog wel expres die zin opgenomen dat het uiteraard je eigen keus is . Maar de laatste post die je citeerde stelde dat zwangere vrouwen een stoofpot met bier gewoon prima konden eten en dat is gewoon waar.quote:Op maandag 23 oktober 2017 21:31 schreef Elleska het volgende:
er werd gezegd dat er NIKS overblijft en dat is een fabel.
beetje jammer dat je mijn laatste zin uit de quote verwijderd. maargoed laat ook maar ik zoek zelf wel een recept.
Wat is jouw recept voor die puike coq au vin?quote:Op dinsdag 24 oktober 2017 09:54 schreef minilot het volgende:
En weer ontopic graag! Nee, alcohol verdwijnt niet helemaal, en hoe druk je je daarover maakt moet iedereen maar lekker zelf weten. Deze zwangere mod brouwt morgen toevallig een puike coq au vin, een ander is wat behoudender. Ieder z'n ding.
Vrolijk verder!
Misschien zijn de aardappels er om de boel te binden en smeuïg te maken, dan is het wellicht de bedoeling dat ze uit elkaar vallen? Zo gebruik ik aardappels in soep iig.quote:Op woensdag 1 november 2017 14:58 schreef Tink89 het volgende:
Ik heb vandaag dit topic ontdekt en nu al een uurtje of 1,5 stoof op het vuur staan van ierse runderstooflappen (lang leve een 35%-kortingsticker van de AH), winterpeen, twee roze uien, twee tenen knoflook, een blikje tomatenpuree, vleesbouillon, 4 dikke winterpenen en 6 flinke aardappels. Volgens mijn recept moesten de aardappels er vanaf het begin bij, maar ik ben bang dat ze straks helemaal papperig zijn. Zal ik ze er maar uit halen?
Edit: en een hele zwik kruiden en specerijen: peper, paprikapoeder, nootmuskaat, een kaneelstokje, oregano... en vast nog iets dat lekker rook
Het is in de meeste stoofpotten bedoeld als bindmiddel. Andere recepten hebben bijvoorbeeld ontbijtkoek als binder.quote:Op woensdag 1 november 2017 14:58 schreef Tink89 het volgende:
Ik heb vandaag dit topic ontdekt en nu al een uurtje of 1,5 stoof op het vuur staan van ierse runderstooflappen (lang leve een 35%-kortingsticker van de AH), winterpeen, twee roze uien, twee tenen knoflook, een blikje tomatenpuree, vleesbouillon, 4 dikke winterpenen en 6 flinke aardappels. Volgens mijn recept moesten de aardappels er vanaf het begin bij, maar ik ben bang dat ze straks helemaal papperig zijn. Zal ik ze er maar uit halen?
Edit: en een hele zwik kruiden en specerijen: peper, paprikapoeder, nootmuskaat, een kaneelstokje, oregano... en vast nog iets dat lekker rook
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |