Dat en dan die verkoopster die staat te roepen: Dat is toch vies!quote:Op woensdag 12 december 2012 11:38 schreef oh-oh het volgende:
Ik snap niet dat die ene slager er niet gewoon een paar voor je uit de gehaktmolen kan redden
Wat een service!
Als je wilt kan je hier varkenswangen online bestellen: http://www.okvlees.nl/div(...)oort=diversen&sef=hcquote:Op woensdag 12 december 2012 11:34 schreef UIO_AMS het volgende:
En inmiddels een andere slager maar even gemaild met de vraag of hij wel varkenswangetjes verkoopt of kan bestellen.
Heb vorige week nog wangetjes gegeten en wat daar staat klopt volledig, qua smaak, structuur en uiterlijk lijkt het geheel niet op wat wij als varkensvlees kennen. Je houdt het eerder voor rundvlees.quote:Op vrijdag 14 december 2012 13:49 schreef Flipkees het volgende:
[..]
Als je wilt kan je hier varkenswangen online bestellen: http://www.okvlees.nl/div(...)oort=diversen&sef=hc
Kwam gisteren toevallig deze site tegen. Heb er zelf geen ervaring mee. Wel een beetje vreemd dat ze vlees via de post versturen maar het zal wel kunnen denk ik dan maar.
Kansloos, zo'n verkoopster, persoonlijk vind ik het een van de lekkerste stukjes varkensvleesquote:Op woensdag 12 december 2012 11:46 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Dat en dan die verkoopster die staat te roepen: Dat is toch vies!
Dat heb ik in Spanje een paar keer gegeten. Erg lekker inderdaad. Ik zal eens kijken naar die bezorgservice. Ziet er goed uit.quote:Op vrijdag 14 december 2012 14:30 schreef littledrummergirl het volgende:
ik had laatst kalfswang, zelden zoiets mals gegeten
Ik heb vorige week een bestelling van ze binnen gekregen. Alles was nog goed bevroren door het droogijs wat erbij wordt verpakt. Had o.a. ook varkenswangen besteld. Wel jammer dat het minimum gewicht voor een bestelling 3kg is, maar gelukkig had ik genoeg ruimte in de vriezer.quote:Op vrijdag 14 december 2012 13:49 schreef Flipkees het volgende:
[..]
Als je wilt kan je hier varkenswangen online bestellen: http://www.okvlees.nl/div(...)oort=diversen&sef=hc
Kwam gisteren toevallig deze site tegen. Heb er zelf geen ervaring mee. Wel een beetje vreemd dat ze vlees via de post versturen maar het zal wel kunnen denk ik dan maar.
Ligt natuurlijk aan het type en en de inhoud.quote:Op woensdag 12 december 2012 12:45 schreef Pindasoepje het volgende:
Voor de mensen met een slowcooker, verbruikt dat veel stroom?
Drooolll. Ook maar snel weer eens maken boeuf bourgignon.quote:Op zaterdag 15 december 2012 12:09 schreef Muck het volgende:
Het is akelig koud buiten, ik heb een humeurtje om op te schieten en er stond nog een fles wijn open...
Op het opdrinken van die fles wijn na, leek het maken van boeuf bourguignon een heel goed idee
[ afbeelding ]
Hij staat sinds een uurtje of 11 te bluppen en ik heb er al helemaal zin in
ja, doen!quote:Op zaterdag 15 december 2012 14:59 schreef Molleman het volgende:
[..]
Drooolll. Ook maar snel weer eens maken boeuf bourgignon.
Als ik spaghettisaus?quote:Op zondag 16 december 2012 14:19 schreef Bleie het volgende:
Hier staat een grote pan bolognese te pruttelen, met daarnaast een klein pannetje met babyvariant .
"Echte" bolognese saus is idd een soort van stoofpot :p Althans, wordt op die manier bereid. Zie:quote:Op maandag 17 december 2012 16:19 schreef oh-oh het volgende:
[..]
Als ik spaghettisaus?
Is dat ook al een stoofpotje?
Nou ja, ik maak zeker geen 'echte' bolognese, maar het staat wel een paar uur te pruttelen, en daarmee voldoet het redelijk aan mijn definitie van stoofschotel. Mijn recept wijkt wel wat af van wat MonkNL linkt. Ik doe er meer groentes in, en wat oregano en basilicum, geen selderij ( ), en geen nootmuskaat (maar dat ga ik wel eens proberen, lijkt me lekker!). Verdere werkwijze is wel hetzelfde. Is volgens mij bij mij ooit ontstaan als combi van diverse recepten, en zo vinden wij het hier lekker.quote:Op maandag 17 december 2012 16:19 schreef oh-oh het volgende:
[..]
Als ik spaghettisaus?
Is dat ook al een stoofpotje?
Ik ben dat Vietnamese potje aan het maken, ik ben heel erg benieuwd!
's lekkerquote:Op dinsdag 18 december 2012 04:45 schreef RobinOok het volgende:
Oh, gelukkig!
Eet je dat nou met kering kentang? Grappig, lijkt me lekker!
Haha die laat ik er de volgende keer ook lekker uit, echt te smerig.. Gelukkig dat de rest van de fam het wel lekker vond.quote:Op maandag 17 december 2012 16:46 schreef Bleie het volgende:
[..]
Nou ja, ik maak zeker geen 'echte' bolognese, maar het staat wel een paar uur te pruttelen, en daarmee voldoet het redelijk aan mijn definitie van stoofschotel. Mijn recept wijkt wel wat af van wat MonkNL linkt. Ik doe er meer groentes in, en wat oregano en basilicum, geen selderij ( ), en geen nootmuskaat (maar dat ga ik wel eens proberen, lijkt me lekker!). Verdere werkwijze is wel hetzelfde. Is volgens mij bij mij ooit ontstaan als combi van diverse recepten, en zo vinden wij het hier lekker.
Inmiddels besteld. Bedankt!quote:Op vrijdag 14 december 2012 13:49 schreef Flipkees het volgende:
Als je wilt kan je hier varkenswangen online bestellen: http://www.okvlees.nl/div(...)oort=diversen&sef=hc
Kwam gisteren toevallig deze site tegen. Heb er zelf geen ervaring mee. Wel een beetje vreemd dat ze vlees via de post versturen maar het zal wel kunnen denk ik dan maar.
Dat is het ook. Ga het volgende recept maken:quote:Op vrijdag 14 december 2012 14:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Kansloos, zo'n verkoopster, persoonlijk vind ik het een van de lekkerste stukjes varkensvlees
Kwam hetzelfde recept ook tegen met perensiroop in plaats van mosterd. Ik twijfel nog. Hoe zou jij het maken?quote:1kg varkenswangen
1 ui
look
laurier
1flesje Westmalle Trappist Dubbel
1 potje vleesfond
peper, zout, tijm, klein beetje mosterd
Bak de varkenswangen heel bruin aan in de boter. Voeg na het bruinen de gesneden ui toe. Laat nog even stoven. Giet voorzichtig de fond bij het vlees en daarna het bier. Kruid met peper, zout, tijm en laurier en voeg een klein beetje mosterd aan toe.
Laat héél zachtjes stoven, ongeveer anderhalfuur, genoeg om ze door en door mals te krijgen. Leg de wangen daarna op een bord, en houd warm in de oven. Het stoofvocht terug wat aan de kook brengen. Kook in totdat de saus wat stroperig lijkt.
Ja met sambal goreng kentang, altijd in huis, helaas wat dit geen zelfgemaakte, maar het was evengoed lekker erbij hoor.quote:Op dinsdag 18 december 2012 04:45 schreef RobinOok het volgende:
Oh, gelukkig!
Eet je dat nou met kering kentang? Grappig, lijkt me lekker!
Gisteravond ook een pannetje bolognese laten pruttelen, en inderdaad: als het in de stoofpan zit is het een stoofpot toch?quote:Op maandag 17 december 2012 16:46 schreef Bleie het volgende:
[..]
Nou ja, ik maak zeker geen 'echte' bolognese, maar het staat wel een paar uur te pruttelen, en daarmee voldoet het redelijk aan mijn definitie van stoofschotel.
http://www.smulweb.nl/recepten/1406383/Hazenpeper-hachee-van-wildquote:Op dinsdag 18 december 2012 14:44 schreef Buitendam het volgende:
Ik wil ook graag een stoofpot maken van wild. Helaas is er eentje bij met een allergie dus spek en wild zwijn mag er beide niet in zitten. Heeft iemand een linkje of zelf een mooi recept, waarbij ik spek en zwijn weg kan laten?
Ah, thanksquote:Op dinsdag 18 december 2012 14:45 schreef Gripper het volgende:
[..]
http://www.smulweb.nl/recepten/1406383/Hazenpeper-hachee-van-wild
(en dan de spekjes weglaten)
Ik zou het inderdaad liever bij een poelier halen, of als je toegang hebt tot een Sligro of Hanos: die hebben ook altijd erg goede kwaliteit.quote:Op dinsdag 18 december 2012 14:49 schreef Buitendam het volgende:
[..]
Ah, thanks
Ik zag zelf ook een recept met verschillende soorten wild.
"-1 kg gemengd vlees van wild oa.zwijn,ree,
eend,fazant,haas enz.
Gemengde paketten zijn te koop uit het diepvriesvak in de supermarkt."
Diepvriesvak uit de supermarkt? Dat lijkt me dan weer het recept voor een hoop taaie hompen in rodewijnsaus, of ben ik nu te kortzichtig?
Hij was heel lekker! Die ga ik vaker makenquote:Op maandag 17 december 2012 17:18 schreef Zo-is-dat het volgende:
Hier staat 'het' vietnamese stoofpannetje ook te pruttelen, morgen smullen!
Hertenschouder:quote:Op dinsdag 18 december 2012 14:44 schreef Buitendam het volgende:
Ik wil ook graag een stoofpot maken van wild. Helaas is er eentje bij met een allergie dus spek en wild zwijn mag er beide niet in zitten. Heeft iemand een linkje of zelf een mooi recept, waarbij ik spek en zwijn weg kan laten?
Ik heb toegang tot de Hanos.quote:Op dinsdag 18 december 2012 15:13 schreef Gripper het volgende:
[..]
Ik zou het inderdaad liever bij een poelier halen, of als je toegang hebt tot een Sligro of Hanos: die hebben ook altijd erg goede kwaliteit.
Een kilo is wat weinig voor 5 flinke eters.quote:Op dinsdag 18 december 2012 21:12 schreef Buitendam het volgende:
[..]
Ik heb toegang tot de Hanos.
Folder.
Ik loop een beetje vast. We zijn met 5 flinke eters, maar ik zie dat het aanbod veelal per kilo is. Is het dan verstandig om dan bijvoorbeeld voor een kilo hertenvlees te gaan? En welk deel is aan te raden, sukade? Schouder?
Ik heb echt geen idee, zoals je merkt. Twee dan? Tweeënhalf?quote:Op dinsdag 18 december 2012 21:13 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Een kilo is wat weinig voor 5 flinke eters.
Cool!quote:Op dinsdag 18 december 2012 19:49 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Hij was heel lekker! Die ga ik vaker maken
twee kilo voor stoofvlees voor 5 personen grote eters is mooi.quote:Op dinsdag 18 december 2012 21:15 schreef Buitendam het volgende:
[..]
Ik heb echt geen idee, zoals je merkt. Twee dan? Tweeënhalf?
wat een faalhaas..ik heb plaatsvervangende schaamte!quote:Op woensdag 12 december 2012 12:08 schreef oh-oh het volgende:
Zo had ik echt es bijna slaande ruzie met de poulier op de markt.
Ik koop daar vaak kip, en de honden eten dat ook.
Dus ik kocht een zak kippenvleugels en een zak nekken, en ik mik zo in elke hond snel ff een nekkie, dat is altijd hapslikweg.
Gaat ie tegen me staan preken, dat je NOOIT rauwe kip aan honden mag voeren, want die botten gaan splinteren, en die honden gaan dood, en blablabla.
Dus ik echt van Nee nee, geen gekookte kip, rauw is prima, rauw bot splintert niet, ze eten alles rauw hoor! Ik was een dierenmishandelaar, ik heb hem maar voor onwetende poulier uitgemaakt en kies sindsdien altijd een andere kraam, keus zat gelukkig
Ik voer mijn honden al ik weet niet hoe lang rauw, dus ik had wel weerwoord gelukkig, ik mikte er dus ook zo aan de kraam wat in hequote:Op woensdag 19 december 2012 01:56 schreef Waterweg het volgende:
[..]
wat een faalhaas..ik heb plaatsvervangende schaamte!
sorry voor de offtopic, maar ik zou je zoenen als klant als je je dieren idd rauw voert. ik doe ook wel iets met kip, en af en toe komt er dan iemand die nekken wil hebben voor z'n hond of kat. aan de manier van vragen merk je al dat ze gewoonlijk niet verder komen dan standaard whiskas enzo.
we hebben altijd wel wat restjes, maar nu ik zelf ook 2 katten heb, heb ik ook wat nekken extra op voorraad liggen.
en dan na de vraag of ik nekken heb komt steevast de vraag "en moet ik die nekken dan koken of bakken?"
nouja, dan moet ik me dus altijd inhouden. juist gaar bot is splintergevoelig en dus gevaarlijk..
net of een kat die een muis of een vogel te grazen neemt 't beestje eerst gaat koken op een gasstelletje ofzo.. pfft.
*zucht*
waar staat die kraam? lijkt me leuk om eens langs te gaan! meneer is een schande voor 't vak
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |