Dat en dan die verkoopster die staat te roepen: Dat is toch vies!quote:Op woensdag 12 december 2012 11:38 schreef oh-oh het volgende:
Ik snap niet dat die ene slager er niet gewoon een paar voor je uit de gehaktmolen kan redden
Wat een service!
Als je wilt kan je hier varkenswangen online bestellen: http://www.okvlees.nl/div(...)oort=diversen&sef=hcquote:Op woensdag 12 december 2012 11:34 schreef UIO_AMS het volgende:
En inmiddels een andere slager maar even gemaild met de vraag of hij wel varkenswangetjes verkoopt of kan bestellen.
Heb vorige week nog wangetjes gegeten en wat daar staat klopt volledig, qua smaak, structuur en uiterlijk lijkt het geheel niet op wat wij als varkensvlees kennen. Je houdt het eerder voor rundvlees.quote:Op vrijdag 14 december 2012 13:49 schreef Flipkees het volgende:
[..]
Als je wilt kan je hier varkenswangen online bestellen: http://www.okvlees.nl/div(...)oort=diversen&sef=hc
Kwam gisteren toevallig deze site tegen. Heb er zelf geen ervaring mee. Wel een beetje vreemd dat ze vlees via de post versturen maar het zal wel kunnen denk ik dan maar.
Kansloos, zo'n verkoopster, persoonlijk vind ik het een van de lekkerste stukjes varkensvleesquote:Op woensdag 12 december 2012 11:46 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Dat en dan die verkoopster die staat te roepen: Dat is toch vies!
Dat heb ik in Spanje een paar keer gegeten. Erg lekker inderdaad. Ik zal eens kijken naar die bezorgservice. Ziet er goed uit.quote:Op vrijdag 14 december 2012 14:30 schreef littledrummergirl het volgende:
ik had laatst kalfswang, zelden zoiets mals gegeten
Ik heb vorige week een bestelling van ze binnen gekregen. Alles was nog goed bevroren door het droogijs wat erbij wordt verpakt. Had o.a. ook varkenswangen besteld. Wel jammer dat het minimum gewicht voor een bestelling 3kg is, maar gelukkig had ik genoeg ruimte in de vriezer.quote:Op vrijdag 14 december 2012 13:49 schreef Flipkees het volgende:
[..]
Als je wilt kan je hier varkenswangen online bestellen: http://www.okvlees.nl/div(...)oort=diversen&sef=hc
Kwam gisteren toevallig deze site tegen. Heb er zelf geen ervaring mee. Wel een beetje vreemd dat ze vlees via de post versturen maar het zal wel kunnen denk ik dan maar.
Ligt natuurlijk aan het type en en de inhoud.quote:Op woensdag 12 december 2012 12:45 schreef Pindasoepje het volgende:
Voor de mensen met een slowcooker, verbruikt dat veel stroom?
Drooolll. Ook maar snel weer eens maken boeuf bourgignon.quote:Op zaterdag 15 december 2012 12:09 schreef Muck het volgende:
Het is akelig koud buiten, ik heb een humeurtje om op te schieten en er stond nog een fles wijn open...
Op het opdrinken van die fles wijn na, leek het maken van boeuf bourguignon een heel goed idee
[ afbeelding ]
Hij staat sinds een uurtje of 11 te bluppen en ik heb er al helemaal zin in
ja, doen!quote:Op zaterdag 15 december 2012 14:59 schreef Molleman het volgende:
[..]
Drooolll. Ook maar snel weer eens maken boeuf bourgignon.
Als ik spaghettisaus?quote:Op zondag 16 december 2012 14:19 schreef Bleie het volgende:
Hier staat een grote pan bolognese te pruttelen, met daarnaast een klein pannetje met babyvariant .
"Echte" bolognese saus is idd een soort van stoofpot :p Althans, wordt op die manier bereid. Zie:quote:Op maandag 17 december 2012 16:19 schreef oh-oh het volgende:
[..]
Als ik spaghettisaus?
Is dat ook al een stoofpotje?
Nou ja, ik maak zeker geen 'echte' bolognese, maar het staat wel een paar uur te pruttelen, en daarmee voldoet het redelijk aan mijn definitie van stoofschotel. Mijn recept wijkt wel wat af van wat MonkNL linkt. Ik doe er meer groentes in, en wat oregano en basilicum, geen selderij ( ), en geen nootmuskaat (maar dat ga ik wel eens proberen, lijkt me lekker!). Verdere werkwijze is wel hetzelfde. Is volgens mij bij mij ooit ontstaan als combi van diverse recepten, en zo vinden wij het hier lekker.quote:Op maandag 17 december 2012 16:19 schreef oh-oh het volgende:
[..]
Als ik spaghettisaus?
Is dat ook al een stoofpotje?
Ik ben dat Vietnamese potje aan het maken, ik ben heel erg benieuwd!
's lekkerquote:Op dinsdag 18 december 2012 04:45 schreef RobinOok het volgende:
Oh, gelukkig!
Eet je dat nou met kering kentang? Grappig, lijkt me lekker!
Haha die laat ik er de volgende keer ook lekker uit, echt te smerig.. Gelukkig dat de rest van de fam het wel lekker vond.quote:Op maandag 17 december 2012 16:46 schreef Bleie het volgende:
[..]
Nou ja, ik maak zeker geen 'echte' bolognese, maar het staat wel een paar uur te pruttelen, en daarmee voldoet het redelijk aan mijn definitie van stoofschotel. Mijn recept wijkt wel wat af van wat MonkNL linkt. Ik doe er meer groentes in, en wat oregano en basilicum, geen selderij ( ), en geen nootmuskaat (maar dat ga ik wel eens proberen, lijkt me lekker!). Verdere werkwijze is wel hetzelfde. Is volgens mij bij mij ooit ontstaan als combi van diverse recepten, en zo vinden wij het hier lekker.
Inmiddels besteld. Bedankt!quote:Op vrijdag 14 december 2012 13:49 schreef Flipkees het volgende:
Als je wilt kan je hier varkenswangen online bestellen: http://www.okvlees.nl/div(...)oort=diversen&sef=hc
Kwam gisteren toevallig deze site tegen. Heb er zelf geen ervaring mee. Wel een beetje vreemd dat ze vlees via de post versturen maar het zal wel kunnen denk ik dan maar.
Dat is het ook. Ga het volgende recept maken:quote:Op vrijdag 14 december 2012 14:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Kansloos, zo'n verkoopster, persoonlijk vind ik het een van de lekkerste stukjes varkensvlees
Kwam hetzelfde recept ook tegen met perensiroop in plaats van mosterd. Ik twijfel nog. Hoe zou jij het maken?quote:1kg varkenswangen
1 ui
look
laurier
1flesje Westmalle Trappist Dubbel
1 potje vleesfond
peper, zout, tijm, klein beetje mosterd
Bak de varkenswangen heel bruin aan in de boter. Voeg na het bruinen de gesneden ui toe. Laat nog even stoven. Giet voorzichtig de fond bij het vlees en daarna het bier. Kruid met peper, zout, tijm en laurier en voeg een klein beetje mosterd aan toe.
Laat héél zachtjes stoven, ongeveer anderhalfuur, genoeg om ze door en door mals te krijgen. Leg de wangen daarna op een bord, en houd warm in de oven. Het stoofvocht terug wat aan de kook brengen. Kook in totdat de saus wat stroperig lijkt.
Ja met sambal goreng kentang, altijd in huis, helaas wat dit geen zelfgemaakte, maar het was evengoed lekker erbij hoor.quote:Op dinsdag 18 december 2012 04:45 schreef RobinOok het volgende:
Oh, gelukkig!
Eet je dat nou met kering kentang? Grappig, lijkt me lekker!
Gisteravond ook een pannetje bolognese laten pruttelen, en inderdaad: als het in de stoofpan zit is het een stoofpot toch?quote:Op maandag 17 december 2012 16:46 schreef Bleie het volgende:
[..]
Nou ja, ik maak zeker geen 'echte' bolognese, maar het staat wel een paar uur te pruttelen, en daarmee voldoet het redelijk aan mijn definitie van stoofschotel.
http://www.smulweb.nl/recepten/1406383/Hazenpeper-hachee-van-wildquote:Op dinsdag 18 december 2012 14:44 schreef Buitendam het volgende:
Ik wil ook graag een stoofpot maken van wild. Helaas is er eentje bij met een allergie dus spek en wild zwijn mag er beide niet in zitten. Heeft iemand een linkje of zelf een mooi recept, waarbij ik spek en zwijn weg kan laten?
Ah, thanksquote:Op dinsdag 18 december 2012 14:45 schreef Gripper het volgende:
[..]
http://www.smulweb.nl/recepten/1406383/Hazenpeper-hachee-van-wild
(en dan de spekjes weglaten)
Ik zou het inderdaad liever bij een poelier halen, of als je toegang hebt tot een Sligro of Hanos: die hebben ook altijd erg goede kwaliteit.quote:Op dinsdag 18 december 2012 14:49 schreef Buitendam het volgende:
[..]
Ah, thanks
Ik zag zelf ook een recept met verschillende soorten wild.
"-1 kg gemengd vlees van wild oa.zwijn,ree,
eend,fazant,haas enz.
Gemengde paketten zijn te koop uit het diepvriesvak in de supermarkt."
Diepvriesvak uit de supermarkt? Dat lijkt me dan weer het recept voor een hoop taaie hompen in rodewijnsaus, of ben ik nu te kortzichtig?
Hij was heel lekker! Die ga ik vaker makenquote:Op maandag 17 december 2012 17:18 schreef Zo-is-dat het volgende:
Hier staat 'het' vietnamese stoofpannetje ook te pruttelen, morgen smullen!
Hertenschouder:quote:Op dinsdag 18 december 2012 14:44 schreef Buitendam het volgende:
Ik wil ook graag een stoofpot maken van wild. Helaas is er eentje bij met een allergie dus spek en wild zwijn mag er beide niet in zitten. Heeft iemand een linkje of zelf een mooi recept, waarbij ik spek en zwijn weg kan laten?
Ik heb toegang tot de Hanos.quote:Op dinsdag 18 december 2012 15:13 schreef Gripper het volgende:
[..]
Ik zou het inderdaad liever bij een poelier halen, of als je toegang hebt tot een Sligro of Hanos: die hebben ook altijd erg goede kwaliteit.
Een kilo is wat weinig voor 5 flinke eters.quote:Op dinsdag 18 december 2012 21:12 schreef Buitendam het volgende:
[..]
Ik heb toegang tot de Hanos.
Folder.
Ik loop een beetje vast. We zijn met 5 flinke eters, maar ik zie dat het aanbod veelal per kilo is. Is het dan verstandig om dan bijvoorbeeld voor een kilo hertenvlees te gaan? En welk deel is aan te raden, sukade? Schouder?
Ik heb echt geen idee, zoals je merkt. Twee dan? Tweeënhalf?quote:Op dinsdag 18 december 2012 21:13 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Een kilo is wat weinig voor 5 flinke eters.
Cool!quote:Op dinsdag 18 december 2012 19:49 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Hij was heel lekker! Die ga ik vaker maken
twee kilo voor stoofvlees voor 5 personen grote eters is mooi.quote:Op dinsdag 18 december 2012 21:15 schreef Buitendam het volgende:
[..]
Ik heb echt geen idee, zoals je merkt. Twee dan? Tweeënhalf?
wat een faalhaas..ik heb plaatsvervangende schaamte!quote:Op woensdag 12 december 2012 12:08 schreef oh-oh het volgende:
Zo had ik echt es bijna slaande ruzie met de poulier op de markt.
Ik koop daar vaak kip, en de honden eten dat ook.
Dus ik kocht een zak kippenvleugels en een zak nekken, en ik mik zo in elke hond snel ff een nekkie, dat is altijd hapslikweg.
Gaat ie tegen me staan preken, dat je NOOIT rauwe kip aan honden mag voeren, want die botten gaan splinteren, en die honden gaan dood, en blablabla.
Dus ik echt van Nee nee, geen gekookte kip, rauw is prima, rauw bot splintert niet, ze eten alles rauw hoor! Ik was een dierenmishandelaar, ik heb hem maar voor onwetende poulier uitgemaakt en kies sindsdien altijd een andere kraam, keus zat gelukkig
Ik voer mijn honden al ik weet niet hoe lang rauw, dus ik had wel weerwoord gelukkig, ik mikte er dus ook zo aan de kraam wat in hequote:Op woensdag 19 december 2012 01:56 schreef Waterweg het volgende:
[..]
wat een faalhaas..ik heb plaatsvervangende schaamte!
sorry voor de offtopic, maar ik zou je zoenen als klant als je je dieren idd rauw voert. ik doe ook wel iets met kip, en af en toe komt er dan iemand die nekken wil hebben voor z'n hond of kat. aan de manier van vragen merk je al dat ze gewoonlijk niet verder komen dan standaard whiskas enzo.
we hebben altijd wel wat restjes, maar nu ik zelf ook 2 katten heb, heb ik ook wat nekken extra op voorraad liggen.
en dan na de vraag of ik nekken heb komt steevast de vraag "en moet ik die nekken dan koken of bakken?"
nouja, dan moet ik me dus altijd inhouden. juist gaar bot is splintergevoelig en dus gevaarlijk..
net of een kat die een muis of een vogel te grazen neemt 't beestje eerst gaat koken op een gasstelletje ofzo.. pfft.
*zucht*
waar staat die kraam? lijkt me leuk om eens langs te gaan! meneer is een schande voor 't vak
Nee echt geen commentaar! Bij het eerste proeven leek hij me iets te kruidig, schoot een beetje in m'n keel zeg maar, na het binden van de saus en het serveren vond ik dat helemaal niet meer. Ik vond het fris zure van de komkommer in rijstazijn en suiker het wel mooi in balans brengen! Is erg lekker erbij. Heb trouwens geen bouillon maar water gebruikt omdat ik vaak rustig aan doe met zout en hij was nu naar mijn zin precies goed, heb niet meer nagekruid.quote:Op dinsdag 18 december 2012 23:58 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Cool!
(al zou ik het ook graag horen als het minder in de smaak was gevallen hoor, ik ben altijd echt benieuwd, aan plichtplegingen heb ik een broertje dood )
Kan prima, ook in citroensap of een ander zuur.quote:Op donderdag 20 december 2012 19:38 schreef bitterend het volgende:
Even een vraag aan de stoof experts!
Kan ik sucadelappen ook in rode wijn azijn marineren? of moet het perse die naturel zijn
Als ik in de ochtend het vlees in het zijn marineer en in de middag ga koken, dus het heeft 5 uurtjes gemarineerd..hoe lang moet het stoven? 2uurtjes is voldoende?
De selderij proef je niet meer (als selderij), zeker niet als je het zo klein snijdt al de bedoeling is. Echte ragù alle Bolognese is zo lekker, licht zoet, stevig, daar moet je geen groentes verder doorheen doen, dan krijg je gehakt-groentensoep...quote:Op maandag 17 december 2012 16:46 schreef Bleie het volgende:
[..]
Nou ja, ik maak zeker geen 'echte' bolognese, maar het staat wel een paar uur te pruttelen, en daarmee voldoet het redelijk aan mijn definitie van stoofschotel. Mijn recept wijkt wel wat af van wat MonkNL linkt. Ik doe er meer groentes in, en wat oregano en basilicum, geen selderij ( ), en geen nootmuskaat (maar dat ga ik wel eens proberen, lijkt me lekker!). Verdere werkwijze is wel hetzelfde. Is volgens mij bij mij ooit ontstaan als combi van diverse recepten, en zo vinden wij het hier lekker.
Het is zeker geen gehakt-groentensoep, maar een stevige saus. Maar goed, ik zeg ook dat ik geen echte Bolognese maak, maar wel een heel lekkere spaghettisaus.quote:Op vrijdag 28 december 2012 12:57 schreef The_stranger het volgende:
[..]
De selderij proef je niet meer (als selderij), zeker niet als je het zo klein snijdt al de bedoeling is. Echte ragù alle Bolognese is zo lekker, licht zoet, stevig, daar moet je geen groentes verder doorheen doen, dan krijg je gehakt-groentensoep...
Nee, normaal gesproken niet.quote:Op zaterdag 22 december 2012 19:30 schreef UIO_AMS het volgende:
Hmm. Moeten de varkenswangen ook even in iets zuurs liggen?
Ik had m ook met water gedaan ipv bouillon, ik gebruik echt zelden zoutquote:Op woensdag 19 december 2012 09:55 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Nee echt geen commentaar! Bij het eerste proeven leek hij me iets te kruidig, schoot een beetje in m'n keel zeg maar, na het binden van de saus en het serveren vond ik dat helemaal niet meer. Ik vond het fris zure van de komkommer in rijstazijn en suiker het wel mooi in balans brengen! Is erg lekker erbij. Heb trouwens geen bouillon maar water gebruikt omdat ik vaak rustig aan doe met zout en hij was nu naar mijn zin precies goed, heb niet meer nagekruid.
Zal het de volgende keer laten. Het smaakte er zeker niet minder door.quote:Op zaterdag 29 december 2012 13:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, normaal gesproken niet.
En hoe smaakte het?quote:Op maandag 7 januari 2013 19:13 schreef clumsy_clown het volgende:
Deze staat hier nu op het vuur, voor morgen. Ben heel benieuwd, het ruikt in ieder geval heerlijk, maar ik ben nieuw in de Indonesische én stoofpottenwereld.
Wat maak je? En wat is het recept?quote:
Restjes vlees opruimen heet dit deze keer,quote:Op donderdag 10 januari 2013 13:38 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
En hoe smaakte het?
[..]
Wat maak je? En wat is het recept?
Dank, wat binding kan-ie nog wel gebruiken, geloof ik. Doe ik het strakjes.quote:Op woensdag 30 januari 2013 16:54 schreef oh-oh het volgende:
Ik doe dat bij zuurvlees altijd op t eind, want ik bind de saus daar mee, dus daar hangt de hoeveelheid vanaf
Wel een half uur of uur voor het einde hoor, zodat ie nog goed oplost.
Ik had een hele tijd terug deze al eens gemaakt, echt goddelijk lekker! Ik moet vaak uit de vriezer eten en sommige prutjes zijn niet lekker meer uit de magnetron, maar deze was zelfs nog lekkerder, ik heb er menigeen erg jaloers mee gemaakt! En hij staat nu weer te pruttelenquote:Op maandag 27 november 2006 16:23 schreef Remco_h het volgende:
Ik maak zo nu en dan een spaans stoofpotje
-1kg runderriblappen
-chorizo (zown hele voor verpakte)
-2 paprika's
-3 uien
-rode peper
-500 gr aardappels (vastkokers)
-spaanse wijn (rood natuurlijk)
-knoflook!!!! (naar smaak)
-laurier, peper, zout, paprika poeder
naar keuze een winterpeen...
uien en vlees in stukken snijden
Uien aanfruiten in de boter, beetje knoflook erbij (teentje of 2-3) Vlees in stukken snijden en erbij doen, rondom aan braden en kruiden naar smaak. als t vlees kleur krijgt rode wijn toevoegen laurierblaadje erbij. als de wijn kookt, vuur laag zodat de kook er net op blijft.
Ondertussen chorizo, paprika, winterpeen snijden, peper snijden, aardappels schillen en kwartjes van maken.
Na 1 uur, alle overige ingredienten toevoegen de aardappels zou je eventueel ook later kunnen toevoegen, ik laat ze graag een uur koken (vandaar de vastkokers).
Na (totaal) 1,5 uur even proeven of de smaak goed is, eventueel kruiden toevoegen.
Na 2 uur proeven of t vlees gaar is, als t gaar is juichen en serveren met stokbrood met kruidenboter....
Wat ik zo lekker hier aan vind is t "soppen" met t stokbrood in de saus....
beetje veel eten voor een man alleen....was ik maar met meer dan kon t vaker maken
leuk om te horen dat zelfs na 141 inactiviteit in dit topic mijn receptje voor de stoofpot nog steeds goed bevaltquote:Op dinsdag 16 juli 2013 16:58 schreef Merel1808 het volgende:
» Er is al 141 dagen niet in dit topic gepost. Bedenk je of het zinvol is dit topic omhoog te schoppen. Klik hier om tóch te reageren.
Wat een schande! Stoofpotten zijn zo lekker! Maar misschien is het er het weer niet voor..
[..]
Ik had een hele tijd terug deze al eens gemaakt, echt goddelijk lekker! Ik moet vaak uit de vriezer eten en sommige prutjes zijn niet lekker meer uit de magnetron, maar deze was zelfs nog lekkerder, ik heb er menigeen erg jaloers mee gemaakt! En hij staat nu weer te pruttelen
Heek?quote:Op dinsdag 16 juli 2013 22:45 schreef UIO_AMS het volgende:
Inspirerend weer. Dit weekend misschien een Spaanse visstoofpot met heek maken. Even zoeken naar een recept.
Ja, heb ooit in een Spaans restaurant een stoofpotje met heekfilet gegeten en dat was bijzonder goed. En klinkt best zomers.quote:
Hoi Dude !quote:Leuk je hier te zien, UIOUO
Heerlijk! Gelukkig heb ik morgen nogquote:Op dinsdag 16 juli 2013 18:42 schreef Remco_h het volgende:
[..]
leuk om te horen dat zelfs na 141 inactiviteit in dit topic mijn receptje voor de stoofpot nog steeds goed bevalt
ik ga m ook weer eens maken!
Dasarvoor nog een lekker receptje?quote:Op woensdag 17 juli 2013 11:28 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Ja, heb ooit in een Spaans restaurant een stoofpotje met heekfilet gegeten en dat was bijzonder goed. En klinkt best zomers.
[..]
Hoi Dude !
Ik kom al sinds deel 1 in de stoofpottenreeks hoor.
Ja, nou ja, deels. Heb de ex-vriendin van de eigenaar van het restaurant gesproken en zij kwam met het volgende: De vis stoven in fond van vis, met erwten en een behoorlijke hoeveelheid knoflook. Aan het einde nog wat gamba's toevoegen. Maar veel meer kon ze ook niet zeggen. Dus geen idee van stooftijd en eventuele kruiden naast peper en zout.quote:
En weer een klein schopje omhoog. Deze gaat straks weer mijn zojuist aangekochte Creusetpan in. Maar hoeveel wijn doe je er eigenlijk bij? Ik heb het de laatste keer aangevuld met bouillon. Ik heb overigens maar 600 gram riblappen.quote:Op dinsdag 16 juli 2013 18:42 schreef Remco_h het volgende:
[..]
leuk om te horen dat zelfs na 141 inactiviteit in dit topic mijn receptje voor de stoofpot nog steeds goed bevalt
ik ga m ook weer eens maken!
ik ben een vlees liefhebber dus gooi er graag veel vlees in, qua wijn, tja, eigenlijk genoeg dat alles onder de wijn staat, met bouillon kan t ook (maar los van vlees hou ik ook van wijn)quote:
Ziet er qua recept en ingrediënten lekker uit. Hoe smaakte het?quote:Op zondag 22 september 2013 21:04 schreef borisz het volgende:
Net mijn eerste stoof van het seizoen gemaakt op basis van dit allerhanderecept
Jawel, maar de slager had de botten niet netjes gesneden, dus veel splinters/stukjes, had daar niet echt zin in! Maar als de botten er netjes uitzien kan je ze er inderdaad aan laten zittenquote:Op maandag 23 september 2013 11:07 schreef Bleie het volgende:
Zou t niet nog lekkerder zijn om het bot aan t vlees te laten zitten?
Nom!quote:Op maandag 23 september 2013 16:46 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb hertpoulet gekocht, binnenkort hert stoven met rode wijn.
Omdat ze nog steeds dood zijn. Bedoel, wil jij dood na een goed leven? Nee toch. Dat is echt zo'n dier martelen. Terwijl als je ze nou vanaf het begin een kutleven geeft, dan willen ze zelf dood. Dus eigenlijk is dat vrijwillige slacht, ook een soort van biologisch.quote:Op vrijdag 27 september 2013 15:07 schreef bloempje-moi het volgende:
Strakjes langs de boer om mijn verse biologische vlees op te halen. Die koeien zijn bij wijze van doodgeknuffeld dus ik kan zonder schuldgevoel weer aan de stoofpot
Waarom dan toch al de hele week dromen over boze koeien?
Wordt dat niet te zout?quote:Op vrijdag 27 september 2013 18:21 schreef mascara-klodder het volgende:
Ik zou er evt nog een bouillonblokje aan toevoegen als je het in water stooft
Ik denk dat RobinOok hem wel geproefd heeftquote:Op vrijdag 8 november 2013 07:12 schreef mascarpone het volgende:
Hebben jullie deze rendang al geproefd?
http://www.aziatische-ingredienten.nl/rendang-recept/
Die is HEERLIJK. Wij hebben hem met spruitjes gegeten en het restje gisteren over de bloemkool in de oven.
Die ziet er ook heerlijk uit. Goede tip, dat brood met mosterd. Voor volgende week ofzo.quote:Op vrijdag 8 november 2013 07:22 schreef Molleman het volgende:
[..]
Ik denk dat RobinOok hem wel geproefd heeft
Dit is een van mijn favorieten, mét Friet!
Tweede poging? Wat ging er mis bij de eerste poging?quote:Op zaterdag 9 november 2013 14:51 schreef chocolatelover het volgende:
ik ben nu boeuf bourgignon aan het maken. Tweede poging vandaag. Ik laat hem staan tot morgen. dan kunnen de smaken een beetje trekken/vermengen. En dan zachte polentapuree met gorgonzala dolce erdoor erbij (recept van ainsley harriott). En vanavond kip madras.
Weggekieperd? Zonde!quote:Op zaterdag 9 november 2013 15:23 schreef chocolatelover het volgende:
De stoofpot moest eigenlijk in de oven. Te weinig vocht erbij gedaan waardoor het een aangebrand was. Niet echt door en door, maar toch maar opnieuw begonnen. Maar ik vond hem een beetje zuur, door de wijn neem ik aan, dus ik heb een beetje donkere basterd erbij gedaan en lekker dat ie nu is.
Ontbijtkoek wil ook wel eens helpen om het zoeter te krijgen.quote:Op zondag 10 november 2013 09:29 schreef mascarpone het volgende:
Bah, gisteren voor het eerst een stoofpot van paardenlappen gemaakt, écht zuur.
Paardenlappen, uien, mosterd, knoflook, wijn, jeneverbessen, champignons, wortel, djintan, peper, spek.
Geen idee waarom het zo zuur is. Het heeft 3 uur zachtjes staan pruttelen. Ik heb er nu appelstroop en ahornsiroop bij gedaan. Kijken hoe het vandaag proeft. Het vlees is wel mals.
Ik verdenk de wijn.
Zoervleisj is anders wel heel lekker...quote:Op zondag 10 november 2013 09:48 schreef Myraela het volgende:
Anders naar Limburg brengen. Die houden van zuur stoofvlees.
Deze stoofpot vandaag gemaakt en wat was de saus heerlijk zeg! Heb hem precies nagemaakt met als enige verschil sukadelappen ipv zenuwstuk (weet nl niet wat dat is en heb het nog nooit eerder gezien) Helaas had ik niet voldoende tijd om het vlees zo gaar te krijgen dat het bijna uit elkaar viel, dus ik ga hem binnenkort weer eens maken. Was hoe dan ook erg lekker, heb het geserveerd met aardappelen en knolselderij uit de oven.quote:Op vrijdag 8 november 2013 07:22 schreef Molleman het volgende:
[..]
Ik denk dat RobinOok hem wel geproefd heeft
Dit is een van mijn favorieten, mét Friet!
Die heb ik gister nog gegeten, was erg lekker!quote:Op vrijdag 8 november 2013 07:22 schreef Molleman het volgende:
[..]
Ik denk dat RobinOok hem wel geproefd heeft
Dit is een van mijn favorieten, mét Friet!
Ik heb een simpele Leffe Bruin gebruikt, die is niet eens zo duur en makkelijk aan te komen.quote:Op zondag 10 november 2013 21:54 schreef vivelafete het volgende:
gebruiken jullie nog meer om een lekkere runderstoofpot te maken? Zou je het bijv. ook met LaTrappe Dubbel kunnen doen of heb je een sterker bier no
Dank je wel. Kruidkoek doe ik ook wel eens (uit dit topic geleerd).quote:Op zondag 10 november 2013 10:17 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ontbijtkoek wil ook wel eens helpen om het zoeter te krijgen.
En dikker uiteraard. :-)
wantsquote:Op zondag 10 november 2013 23:56 schreef clumsy_clown het volgende:
Ik heb van de week dit recept gebruikt voor m'n eerste hachee, en man, wat was hij lekker. Hij heeft een uur of 4 staan pruttelen. Het enige wat ik de volgende keer anders doe is dat ik hem wat vaker doorroer, want hij had de neiging om onder in de pan aan te koeken, waarschijnlijk door de zoetheid van het spul.
Ik heb nog nooit een stoofpot met varkensvlees gemaakt maar de recepten die ik daarvoor heb gezien hebben een veel kortere stooftijd (45-60min) dan runderstoofpotten. Dat lijkt me iets om rekening mee te houden omdat het natuurlijk ook invloed heeft op hoe de andere ingrediënten smaken en in hoeverre alles inkookt.quote:Op zondag 10 november 2013 21:31 schreef winterstorm666 het volgende:
kan je dezelfde ingredienten aanhouden voor een varkensstoof ipv een runderstoof?
ik heb varkenslappen liggen maar geen inspiratie.
Die appel. Die proef je niet meer hoop ik??quote:Op zondag 10 november 2013 23:56 schreef clumsy_clown het volgende:
Ik heb van de week dit recept gebruikt voor m'n eerste hachee, en man, wat was hij lekker. Hij heeft een uur of 4 staan pruttelen. Het enige wat ik de volgende keer anders doe is dat ik hem wat vaker doorroer, want hij had de neiging om onder in de pan aan te koeken, waarschijnlijk door de zoetheid van het spul.
Nee die is weggesmolten. Ik vond het ook wat gek, maar vertrouw Kayotic blind wat betreft recepten. Heb er nog nooit één van die site gehaald die is mislukt.quote:Op maandag 11 november 2013 23:14 schreef kikoooooo het volgende:
[..]
Die appel. Die proef je niet meer hoop ik??
Enig idee waarom er appel doorgaat? Wat doet t met de smaak?quote:Op maandag 11 november 2013 23:31 schreef clumsy_clown het volgende:
[..]
Nee die is weggesmolten. Ik vond het ook wat gek, maar vertrouw Kayotic blind wat betreft recepten. Heb er nog nooit één van die site gehaald die is mislukt.
Zoeter, binding.. gok ik.quote:Op dinsdag 12 november 2013 17:29 schreef kikoooooo het volgende:
[..]
Enig idee waarom er appel doorgaat? Wat doet t met de smaak?
Ik denk dat het zuur van de appels helpt bij het zachter maken van het vlees, zoals andere zuren dat ook doen. Het zoetige helpt bij de smaak, en zorgt inderdaad voor binding. Echt, probeer het, ik proef absoluut geen appel.quote:Op dinsdag 12 november 2013 17:29 schreef kikoooooo het volgende:
[..]
Enig idee waarom er appel doorgaat? Wat doet t met de smaak?
Zaterdag ga ik em makenquote:Op dinsdag 12 november 2013 17:37 schreef clumsy_clown het volgende:
[..]
Ik denk dat het zuur van de appels helpt bij het zachter maken van het vlees, zoals andere zuren dat ook doen. Het zoetige helpt bij de smaak, en zorgt inderdaad voor binding. Echt, probeer het, ik proef absoluut geen appel.
Nou, deze staat inmiddels op Wel met bier ipv water.quote:Op zondag 10 november 2013 23:56 schreef clumsy_clown het volgende:
Ik heb van de week dit recept gebruikt voor m'n eerste hachee, en man, wat was hij lekker. Hij heeft een uur of 4 staan pruttelen. Het enige wat ik de volgende keer anders doe is dat ik hem wat vaker doorroer, want hij had de neiging om onder in de pan aan te koeken, waarschijnlijk door de zoetheid van het spul.
Ik zou het vanavond inderdaad invriezen. Des te korter staat het buiten.quote:Op vrijdag 15 november 2013 12:57 schreef kikoooooo het volgende:
[..]
Nou, deze staat inmiddels op Wel met bier ipv water.
Nu heb ik een hele grote hoeveelheid gemaakt. Wil er pas morgen van eten want dan is hij nog lekkerder. Wil echter ook een gedeelte invriezen. Hoe doen jullie dat? Gelijk vanavond als deze klaar is een paar porties invriezen? Of pas morgen als ik één gedeelte warm maak, de rest niet warm maken maar dan invriezen?
Ik zit eens naar dit recept te kijken, maar snap even niet waarom de azijn er zo laat wordt gebruikt. Ik dacht dat het altijd wordt toegevoegd om het vlees malser te krijgen? Dan kan ik me weer voorstellen dat de stroop zorgt voor het zuurtje in het gerecht, maar dan snap ik dus de functie van de azijn niet.quote:Op vrijdag 8 november 2013 07:22 schreef Molleman het volgende:
[..]
Ik denk dat RobinOok hem wel geproefd heeft
Dit is een van mijn favorieten, mét Friet!
daar heb ik niet aan gedacht. ik heb de malsheid on mn hoofd (ik moet zeggen, het staat nu 3 uur op en het vlees is er nog niet...de smaak is heerlijkquote:Op maandag 18 november 2013 17:34 schreef RobinOok het volgende:
Wat dacht je van "voor de smaak". ;-)
Zuurvlees! Geen idee ik maak het altijd op het gas gewoon.quote:Op zondag 15 december 2013 21:53 schreef bitterend het volgende:
Even een vraagje hier over http://www.ah.nl/allerhande-v2/recept/R-665982/limburgs-zuurvlees
Ik wil het graag in een crockpot maken...kan ik het in de avond aan zetten op low en tot de ochtend laten door pruttelen?
Dit van Peter Goossens blijft een van mijn favorieten in combinatie met friet. Alhoewel die van Jeroen Meus ook erg goed is.quote:Op dinsdag 12 november 2013 17:50 schreef habitue het volgende:
Stoofpotten Dit weekend deze weer eens maken
http://www.keukenliefde.n(...)f-kok-peter-goossens
Heerlijk
Ja.quote:Op zondag 15 december 2013 21:53 schreef bitterend het volgende:
Even een vraagje hier over http://www.ah.nl/allerhande-v2/recept/R-665982/limburgs-zuurvlees
Ik wil het graag in een crockpot maken...kan ik het in de avond aan zetten op low en tot de ochtend laten door pruttelen?
Ik heb het eerder gemaakt op gas ja maar zelfs met de kleinste vlam vond ik het niet langzaam genoeg gaan..maar heb nu een slow cooker dus wil het graag daarmee makenquote:Op donderdag 19 december 2013 10:15 schreef oh-oh het volgende:
[..]
Zuurvlees! Geen idee ik maak het altijd op het gas gewoon.
Kleinste vlam met zo een plaatje eronder doe ik altijdquote:Op donderdag 19 december 2013 13:26 schreef bitterend het volgende:
[..]
Ik heb het eerder gemaakt op gas ja maar zelfs met de kleinste vlam vond ik het niet langzaam genoeg gaan..maar heb nu een slow cooker dus wil het graag daarmee maken
hmmmz... Misschien toch nog eens richting Amsterdam binnenkortquote:Op dinsdag 3 maart 2015 22:51 schreef UIO_AMS het volgende:
Komt weer een kilo varkenswangetjes aan. Heb er nu al trek in.
Ik ga zo stoven. Ga je dat redden? .quote:Op dinsdag 3 maart 2015 23:20 schreef Sjeen het volgende:
[..]
hmmmz... Misschien toch nog eens richting Amsterdam binnenkort
*naar de trein rent...quote:Op woensdag 4 maart 2015 12:28 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Ik ga zo stoven. Ga je dat redden? .
Jazeker, niks mis mee!quote:Op zondag 6 september 2015 21:03 schreef clumsy_clown het volgende:
Mooi, vraagje. Ik heb hele goede kwaliteit stoofvleesch in de vriezer liggen, maar éigenlijk ligt dat er al te lang in. Het is gesneden en direct ingevroren, maar ligt daar al zeker langer dan een halfjaar. Zou ik dat nog kunnen gebruiken?
Dat vind ik toch zo lekker. Met jeneverbessen en room hmmmmm.quote:Op maandag 23 september 2013 16:46 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb hertpoulet gekocht, binnenkort hert stoven met rode wijn.
In de vriezer (mits goed ingevroren) is het enige dat er echt kan gebeuren het ranzig worden van het vet. Als je het niet goed hebt verpakt kun je een beetje frostbite krijgen (uitgedroogd), maar na een half jaar zou je dat niet zien in goed verpakt product.quote:Op zondag 6 september 2015 21:03 schreef clumsy_clown het volgende:
Mooi, vraagje. Ik heb hele goede kwaliteit stoofvleesch in de vriezer liggen, maar éigenlijk ligt dat er al te lang in. Het is gesneden en direct ingevroren, maar ligt daar al zeker langer dan een halfjaar. Zou ik dat nog kunnen gebruiken?
Hooguit is de kwaliteit wat minder maar je kan het gewoon nog prima stoven.quote:
Bevestiging van wat ik al dacht dus...quote:Op donderdag 22 oktober 2015 21:31 schreef RobinOok het volgende:
Is hetzelfde. Recept slaat dus nergens op. Gauw een ander recept zoeken.
Er bestaat zoete en zoute ketjap.. waarschijnlijk bedoelen ze dus een mix van beidenquote:Op donderdag 22 oktober 2015 19:17 schreef Forbry het volgende:
Vraagje (hoop dat dit het goede topic daarvoor is?): in een recept voor (Indonesische) hachee, wordt náást ketjap als ingrediënt ook zoete soja genoemd. Ik dacht altijd dat ze met ketjap meestal ketjap manis bedoelen en dat ketjap Manis al zoete soja is. Moet ik echt nog iets anders gebruiken als zoete soja en zo ja, wat?
Bij zoeken op "zoete soja" kwam ik o.a. uit op de "ABC Special sweet soy sauce", maar daar staat dan ook weer "Kecap Manis" bij...
Ketjap Asin? Ja, het zou kunnen dat die i.p.v. Manis wordt bedoeld. Een combi lijkt me op zich ook niet vies, dus doe dat wel.quote:Op vrijdag 23 oktober 2015 00:26 schreef Pindasoepje het volgende:
[..]
Er bestaat zoete en zoute ketjap.. waarschijnlijk bedoelen ze dus een mix van beiden
Die wil ik nog steeds een keer maken, maar geloof niet dat ik de ingrediënten ervoor hier in de buurt kan halen...quote:Op zondag 6 december 2015 12:09 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Hutspot met Rendang
Rendang natuurlijk!
Dat klinkt echt als een gruwelijk lekkere combinatie.quote:Op zondag 6 december 2015 12:09 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Hutspot met Rendang
Rendang natuurlijk!
En het was heerlijk! Wel behoorlijk pittig, volgende keer doe ik er minder pepers in, maar in combinatie met de hutspot was hij echt prima.quote:
Manlief proeft dat helemaal niet. Gewoon niets zeggen.quote:Op zondag 9 oktober 2016 14:54 schreef Sorella het volgende:
Als ik nu rendang maak volgens jou recept robin maar dan met melk inplaats van kokos mis ik dan een hoop qua smaak ?
(manlief lust geen kokos namelijk )
Dat vind ik zo lekker. Hertengoulash. Met rode wijn, jeneverbes en room.... Yum!quote:Op maandag 23 september 2013 16:46 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb hertpoulet gekocht, binnenkort hert stoven met rode wijn.
Manlief proeft dat jammer genoeg welquote:Op zondag 9 oktober 2016 15:20 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Manlief proeft dat helemaal niet. Gewoon niets zeggen.
Nou nee, ik zou geen melk nemen, dan eerder slagroom of Griekse yoghurt.quote:Op zondag 9 oktober 2016 14:54 schreef Sorella het volgende:
Als ik nu rendang maak volgens jou recept robin maar dan met melk inplaats van kokos mis ik dan een hoop qua smaak ?
(manlief lust geen kokos namelijk )
Belgisch stoofvlees is ook geen Belgisch stoofvlees als er geen Belgisch bier in zit.quote:Op maandag 10 oktober 2016 08:37 schreef mascara-klodder het volgende:
Rendang zonder kokosmelk/santen is geen rendang.
#RobinModus
Genoeg belgen die in rode wijn stovenquote:Op maandag 10 oktober 2016 12:17 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Belgisch stoofvlees is ook geen Belgisch stoofvlees als er geen Belgisch bier in zit.
.
Technisch gezien is dat ook Belgisch stoofvlees ja...quote:Op maandag 10 oktober 2016 12:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Genoeg belgen die in rode wijn stoven
Het is met bier trouwens vlaamse stoverij, of a la flamande, niet belgisch.quote:Op maandag 10 oktober 2016 12:25 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Technisch gezien is dat ook Belgisch stoofvlees ja...
Wijsneus
quote:Op maandag 10 oktober 2016 12:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het is met bier trouwens vlaamse stoverij, of a la flamande, niet belgisch.
Lang tot zeer lang. De spier wordt heel veel gebruikt door een koe, ik verwacht dat je 4 uur minstens nodig hebt.quote:Op zaterdag 15 oktober 2016 09:25 schreef Martijn1P het volgende:
Heb gisteren 1,5KG runderwang van de AH meegenomen. Wil het morgen in dit recept gaan gebruiken: http://www.njam.tv/recepten/vlaamse-stoverij-met-trappistenbier
Runderwang is nog een onbekend product voor mij. Van hoeveel uur stooftijd kan ik ongeveer uit te gaan?
Maak het in ieder geval een dag/avond voor je het wilt eten en je het dus op je gemak gerust nog een uurtje langer kunt laten sudderen als dat nodig blijkt te zijn. Het is namelijk gewoon nooit vooraf precies te zeggen. Uur of 4, maar als er 6 uur voor nodig zijn, dan 6. Tot het zacht is.quote:Op zaterdag 15 oktober 2016 09:25 schreef Martijn1P het volgende:
Heb gisteren 1,5KG runderwang van de AH meegenomen. Wil het morgen in dit recept gaan gebruiken: http://www.njam.tv/recepten/vlaamse-stoverij-met-trappistenbier
Runderwang is nog een onbekend product voor mij. Van hoeveel uur stooftijd kan ik ongeveer uit te gaan?
En een dag later is die nog lekkerder ook.quote:Op zaterdag 15 oktober 2016 10:26 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Maak het in ieder geval een dag/avond voor je het wilt eten en je het dus op je gemak gerust nog een uurtje langer kunt laten sudderen als dat nodig blijkt te zijn. Het is namelijk gewoon nooit vooraf precies te zeggen. Uur of 4, maar als er 6 uur voor nodig zijn, dan 6. Tot het zacht is.
Ik blijf altijd de rode wijn proeven na afloop. En dat vind ik zo zondequote:Op zaterdag 15 oktober 2016 10:27 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik stoof meestal in rode wijn, dat gaat sneller volgens mij omdat de zuren meehelpen het vlees mals te maken (het bindweefsel af te breken en om te zetten in gelatine)
je kan ook marineren in een zure marinade.quote:Op zaterdag 15 oktober 2016 12:00 schreef kikoooooo het volgende:
[..]
Ik blijf altijd de rode wijn proeven na afloop. En dat vind ik zo zonde
Dank je wel! Ik zet het ook altijd veel langer op (3-5 uur, afhankelijk hoe snel het vlees mals wordt, ga het idd morgen al maken voor opdienen zondag), en heb overigens suddervlees van de lokale boer ipv vakenswangen - gewoon koe dus, maar dat maakt het recept nog steeds erug lekker (die zelf de koe op laat groeien en dan bij een kleine slachter laat slachten) .quote:Op vrijdag 23 december 2016 20:21 schreef RobinOok het volgende:
Gewoon het recept volgen. Het sudderplaatje zet je als je zo'n beetje klaar bent en het vlees alleen nog 1,5 uur moet sudderen tussen vlam en pan.
Maar euh, ik vind 1,5 uur voor varkenswangen errug kort. Ik zou dit zeeeeeeker een dag van tevoren maken, zodat het zonig nog 3 uur langer kan sudderen.
Ja, in de gebruiksaanwijzing staat niks over inbranden (alleen over langzaam opwarmen bij gebruik) op internet is er ook eigenlijk niks erover te vinden ... En jullie weten het ook niet dus dan ga ik gewoon beginnen ;-)quote:Op vrijdag 23 december 2016 20:43 schreef RobinOok het volgende:
Lijkt me niet nodig. Een pan inbranden en er dan meteen iets uren in laten sudderen klinkt als een contradictio in terminis. Gewoon eerst een keer goed en heet afwassen likkt me voldoende.
Zat er geen gebruiksaanwijzing bij?
Tnx!quote:Op vrijdag 23 december 2016 21:37 schreef UIO_AMS het volgende:
Kan me niet herinneren dat ik mijn Creuset heb ingebrand.
Na het aanbraden, fruiten en toevoegen van bier en fond (samen warm toevoegen, schrikt het vlees minder) en rustig aan de kook brengen, zet ik het op het sudderplaatje. Varkenswangetjes staan bij mij minimaal 3 uur op.
Heb je al wat meer recepten uit het boek geprobeerd?quote:Op zondag 19 februari 2017 16:52 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
Ik heb inmiddels afgelopen week weer een stoofpot gemaakt!
Ik heb dit kookboek gekregen met kerst:
https://www.bol.com/nl/p/de-mijne-is-de-beste/9200000059040898/
En ben dus vooraan begonnen . De eerste was heel oké, maar redelijk standaard. Binnenkort het volgende recept maar eens proberen. Ik heb inmiddels een boer hier in de omgeving gevonden met eigen koeien en vlees, dus daar kan ik iig alle soorten benodigd koeienvlees halen en de lokale slijterij wil me helpen met het zoeken van de bijzondere bieren (want omdat het een Belgisch kookboek is zitten er ook wat bijzondere bieren in de stoofpotten volgens mij).
Nog eentje! En ik heb inmiddels koeienwangen in de vriezer liggen om dat recept als volgende uit te proberenquote:Op woensdag 3 mei 2017 09:33 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Heb je al wat meer recepten uit het boek geprobeerd?
Koeienwangen zijn lekker!quote:Op woensdag 3 mei 2017 09:49 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
Nog eentje! En ik heb inmiddels koeienwangen in de vriezer liggen om dat recept als volgende uit te proberen
Ik vind het echt een heel leuk boek! Ik lees er ook graag in, er staan per recept een verhaaltje bij waar het vandaan komt. Wel is het Belgisch, dus je hebt veel Belgische (en soms specifieke) bieren nodig, dus dat kost wat moeite om te zoeken
Zo snel ga ik niet dit weekend een simpele maken niet uit het boek, en dan een dezer dagen de goede bieren even ergens vandaan toverenquote:Op woensdag 3 mei 2017 10:43 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Koeienwangen zijn lekker!
Ik ga één dezer dagen een Joodse stoof maken. Zag Jeroen Meus dat doen bij dagelijkse kost en dat zag er goed uit.
draadjesvlees (niet echt herfst want kan altijd) zit in de slow cookerquote:
Speciaal recept of ‘gewoon’?quote:Op maandag 2 oktober 2017 18:43 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
draadjesvlees (niet echt herfst want kan altijd) zit in de slow cooker
Normaal wel maar het is niet heel zeker of ik morgenavond thuis eet. En zo niet eet ik dit woensdag.quote:Op maandag 2 oktober 2017 19:10 schreef Vanyel het volgende:
Dan zou ik m mooi 's ochtends aanzetten. Is het vers als je gaat eten.
Nee, en daarom een half uur om te fietsen ga ik niet doen.quote:Op maandag 2 oktober 2017 19:20 schreef Vanyel het volgende:
Kom je niet meer langs huis dan morgenavond?
Deze post is op een paar dagen na een jaar oud, maar ik heb dat recept opgezocht en ga dat vandaag ook op het vuur zetten, klinkt goedquote:Op zaterdag 15 oktober 2016 13:12 schreef Bleie het volgende:
Hier staat de hachee van Kayotic op. Het ruikt nu al heerlijk, en we hebben nog wel wat uurtjes te gaan?
Stoverij (incl draadjesvlees) is m.i. een dag later nog veel lekkerder...quote:Op maandag 2 oktober 2017 19:10 schreef Vanyel het volgende:
Dan zou ik m mooi 's ochtends aanzetten. Is het vers als je gaat eten.
Bedoel je het lekkerste vocht om in te stoven buiten bier of wijn? Dan zou ik runderfond gebruiken met water.quote:Op maandag 23 oktober 2017 18:25 schreef Elleska het volgende:
wat is volgens de kenners hier het lekkerste stoofgerecht met sucadelappen zonder bier of wijn?
Als je zonder wijn of bier wilt stoven kun je bouillon, fond of water met een hoop smaakmakers gebruiken.quote:Op maandag 23 oktober 2017 18:46 schreef Elleska het volgende:
eigenlijk bedoel ik een recept.
de planning was een recept met bier maar dat wil ik nu niet ivm zwangerschap dus de sucade blijft liggen.
na x uur stoven blijft er toch niks qua alcohol over?quote:Op maandag 23 oktober 2017 18:46 schreef Elleska het volgende:
eigenlijk bedoel ik een recept.
de planning was een recept met bier maar dat wil ik nu niet ivm zwangerschap dus de sucade blijft liggen.
Dat dus. Kunnen zwangere vrouwen makkelijk eten volgens mij.quote:Op maandag 23 oktober 2017 19:30 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
na x uur stoven blijft er toch niks qua alcohol over?
Stoofvlees op zijn Vietnamees, receptlinkje staat in het slowcookertopic.quote:Op maandag 23 oktober 2017 18:25 schreef Elleska het volgende:
wat is volgens de kenners hier het lekkerste stoofgerecht met sucadelappen zonder bier of wijn?
quote:Op maandag 23 oktober 2017 19:30 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
na x uur stoven blijft er toch niks qua alcohol over?
Fabel, alcohol verdampt zelfs na uren stoven niet volledig.quote:Op maandag 23 oktober 2017 20:11 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Dat dus. Kunnen zwangere vrouwen makkelijk eten volgens mij.
Niet volledig, maar dat maakt het nog geen fabel . Zelfs als je alléén een flesje bier toevoegt en geen enkel ander vocht, na 2,5 uur stoven is nog zo'n 5% van de oorspronkelijke hoeveelheid alcohol over. Daarmee zit je stoofpot in dezelfde categorie als alcoholvrij bier of bijvoorbeeld een gemiddeld glas vruchtensap .quote:Op maandag 23 oktober 2017 20:38 schreef Elleska het volgende:
vietnamees stoofvlees klinkt goed, maar eigenlijk heb ik door de post van spanky zin in hete bliksem met draadjevlees
[..]
[..]
Fabel, alcohol verdampt zelfs na uren stoven niet volledig.
Noujazeg.quote:Op maandag 23 oktober 2017 21:31 schreef Elleska het volgende:
er werd gezegd dat er NIKS overblijft en dat is een fabel.
beetje jammer dat je mijn laatste zin uit de quote verwijderd. maargoed laat ook maar ik zoek zelf wel een recept.
Was het dan niet handiger om te zeggen dat je het niet lekker vindt. De zwangerschap heeft er niet eens iets mee te maken.quote:Op maandag 23 oktober 2017 20:38 schreef Elleska het volgende:
vietnamees stoofvlees klinkt goed, maar eigenlijk heb ik door de post van spanky zin in hete bliksem met draadjevlees
[..]
[..]
Fabel, alcohol verdampt zelfs na uren stoven niet volledig.
maar zoals ik al zei wil ik het niet, niet alleen om de alcohol maar ook omdat de smaak mij tegenstaat.
Jammer dat mijn bericht verkeerd overkwam, had nog wel expres die zin opgenomen dat het uiteraard je eigen keus is . Maar de laatste post die je citeerde stelde dat zwangere vrouwen een stoofpot met bier gewoon prima konden eten en dat is gewoon waar.quote:Op maandag 23 oktober 2017 21:31 schreef Elleska het volgende:
er werd gezegd dat er NIKS overblijft en dat is een fabel.
beetje jammer dat je mijn laatste zin uit de quote verwijderd. maargoed laat ook maar ik zoek zelf wel een recept.
Wat is jouw recept voor die puike coq au vin?quote:Op dinsdag 24 oktober 2017 09:54 schreef minilot het volgende:
En weer ontopic graag! Nee, alcohol verdwijnt niet helemaal, en hoe druk je je daarover maakt moet iedereen maar lekker zelf weten. Deze zwangere mod brouwt morgen toevallig een puike coq au vin, een ander is wat behoudender. Ieder z'n ding.
Vrolijk verder!
Misschien zijn de aardappels er om de boel te binden en smeuïg te maken, dan is het wellicht de bedoeling dat ze uit elkaar vallen? Zo gebruik ik aardappels in soep iig.quote:Op woensdag 1 november 2017 14:58 schreef Tink89 het volgende:
Ik heb vandaag dit topic ontdekt en nu al een uurtje of 1,5 stoof op het vuur staan van ierse runderstooflappen (lang leve een 35%-kortingsticker van de AH), winterpeen, twee roze uien, twee tenen knoflook, een blikje tomatenpuree, vleesbouillon, 4 dikke winterpenen en 6 flinke aardappels. Volgens mijn recept moesten de aardappels er vanaf het begin bij, maar ik ben bang dat ze straks helemaal papperig zijn. Zal ik ze er maar uit halen?
Edit: en een hele zwik kruiden en specerijen: peper, paprikapoeder, nootmuskaat, een kaneelstokje, oregano... en vast nog iets dat lekker rook
Het is in de meeste stoofpotten bedoeld als bindmiddel. Andere recepten hebben bijvoorbeeld ontbijtkoek als binder.quote:Op woensdag 1 november 2017 14:58 schreef Tink89 het volgende:
Ik heb vandaag dit topic ontdekt en nu al een uurtje of 1,5 stoof op het vuur staan van ierse runderstooflappen (lang leve een 35%-kortingsticker van de AH), winterpeen, twee roze uien, twee tenen knoflook, een blikje tomatenpuree, vleesbouillon, 4 dikke winterpenen en 6 flinke aardappels. Volgens mijn recept moesten de aardappels er vanaf het begin bij, maar ik ben bang dat ze straks helemaal papperig zijn. Zal ik ze er maar uit halen?
Edit: en een hele zwik kruiden en specerijen: peper, paprikapoeder, nootmuskaat, een kaneelstokje, oregano... en vast nog iets dat lekker rook
Tink in CULquote:Op woensdag 1 november 2017 14:58 schreef Tink89 het volgende:
Ik heb vandaag dit topic ontdekt en nu al een uurtje of 1,5 stoof op het vuur staan van ierse runderstooflappen (lang leve een 35%-kortingsticker van de AH), winterpeen, twee roze uien, twee tenen knoflook, een blikje tomatenpuree, vleesbouillon, 4 dikke winterpenen en 6 flinke aardappels. Volgens mijn recept moesten de aardappels er vanaf het begin bij, maar ik ben bang dat ze straks helemaal papperig zijn. Zal ik ze er maar uit halen?
Edit: en een hele zwik kruiden en specerijen: peper, paprikapoeder, nootmuskaat, een kaneelstokje, oregano... en vast nog iets dat lekker rook
Ik lurkte al af en toe stiekem hoorquote:Op woensdag 1 november 2017 20:57 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Tink in CUL
Ik hoorde al dat er stoofvlees gegeten ging worden bij jullie. Smaakte het?
Klinkt heel goedquote:Op donderdag 2 november 2017 08:35 schreef Tink89 het volgende:
[..]
Ik lurkte al af en toe stiekem hoor
En het smaakte prima. De aardappels heb ik uiteindelijk laten zitten, het zijn smeuïge stukjes in de stoof geworden. En mr. Tink heeft bij thuiskomst nog even geoordeeld over het tussentijdse resultaat, waarna we nog wat azijn, een lepel mosterd, peper, zout, paprikapoeder en een half bouillonblokje toevoegden aan de gigantische hoeveelheid spul die er al in zat. En toen was het aaaaaawesome En dus haal ik vanavond friet (van de friettent hier in het dorp die vers snijdt en bakt) en dan eten we gewoon nog een keer stoof en dan is er ook nog genoeg om in de diepvries te gooien.
90 graden is warm zat, het mag net niet koken, zegmaar.quote:Op vrijdag 3 november 2017 08:47 schreef bloempje-moi het volgende:
Ik ga het antwoord ongetwijfeld vinden als ik het topic doorspit maar daar heb ik even geen tijd voor. Ik ga zo stoofvlees maken en wil het in de oven zetten tot aan vanavond. Nu kom ik overal verschillende temperaturen tegen, zelfs van 160 graden. Dat lijkt mij wat hoog? Het vlees heeft nog flink wat uren te tijd, dus op welke temperatuur zouden jullie het in de oven zetten?
Zo'n vermoeden had ik al. Dank!quote:Op vrijdag 3 november 2017 08:49 schreef Tink89 het volgende:
[..]
90 graden is warm zat, het mag net niet koken, zegmaar.
Die moet je dan alleen wel even aanschaffen... en voor mijn twee stoofpotten per jaar vind ik het dat niet waard. En iedere oven wijkt iets af qua temperatuur, heb je wel gekeken of je stoofpot wel een beetje pruttelt?quote:Op vrijdag 3 november 2017 16:40 schreef Lienekien het volgende:
Ik heb geen ervaring met stoofpotten in de oven garen, maar het zou kunnen dat je oven het niet goed op temperatuur krijgt.
Voor zo lang stoven zou ik een slowcooker aanraden. Scheelt ook nog eens aanzienlijk in stroom.
Het alternatief is gewoon pan op het vuur.quote:Op vrijdag 3 november 2017 17:45 schreef Tink89 het volgende:
[..]
Die moet je dan alleen wel even aanschaffen... en voor mijn twee stoofpotten per jaar vind ik het dat niet waard. En iedere oven wijkt iets af qua temperatuur, heb je wel gekeken of je stoofpot wel een beetje pruttelt?
Wij doen het op 140 graden in de oven nadat we eerst alles al hebben aangezet in de pan op vuur.quote:Op vrijdag 3 november 2017 08:49 schreef Tink89 het volgende:
90 graden is warm zat, het mag net niet koken, zegmaar.
Te koud aangebraden?quote:Op vrijdag 3 november 2017 16:13 schreef bloempje-moi het volgende:
Het vlees staat nu sinds 10 uur vanmorgen op, in een dikke Creusetpan in de oven op 90 graden. En het is nog steeds taai. Snap er niets van.
en daarna in de 'hooi'kist zettenquote:Op vrijdag 3 november 2017 17:46 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Het alternatief is gewoon pan op het vuur.
Ook een goed idee!quote:Op vrijdag 3 november 2017 19:04 schreef Elleska het volgende:
[..]
en daarna in de 'hooi'kist zetten
(mijn kist is niet gevuld met hooi maar met oude molton en dekens.)
Had je er een zuur in? Wijn of azijn? Essentieel voor een malse stoofpot.quote:Op zaterdag 4 november 2017 08:47 schreef bloempje-moi het volgende:
Ik heb niet gezien of er af en toe een bubbeltje kwam nee. Mijn oven blijft doorgaans wel echt goed op temperatuur, maar misschien dat 90 graden dan toch iets te laag was? Het was niet botermals maar wel ok. Dus volgende keer wat hoger proberen. Ik had het vlees wel een klein uur uit de koeling. Weet alleen niet of het helemaal op temperatuur was.
Also je een goede pan hebt die netjes dicht kan is iets hogere temperatuur in de oven geen probleem hoor. Daarnaast zijn veel ovens niet zo heel exact op lagere temperaturen. En als je stoofpot 75 graden is... Dan werkt het allemaal niet. Je oven mag best op 110 of 120 graden. Wordt net zo lekker.quote:Op zaterdag 4 november 2017 08:47 schreef bloempje-moi het volgende:
Ik heb niet gezien of er af en toe een bubbeltje kwam nee. Mijn oven blijft doorgaans wel echt goed op temperatuur, maar misschien dat 90 graden dan toch iets te laag was? Het was niet botermals maar wel ok. Dus volgende keer wat hoger proberen. Ik had het vlees wel een klein uur uit de koeling. Weet alleen niet of het helemaal op temperatuur was.
Jumquote:Op zaterdag 4 november 2017 09:27 schreef Sjeen het volgende:
Morgen gaat het hier weer heerlijk ruiken in huis Sucadelappen
Wijn, best wat zelfs.quote:Op zaterdag 4 november 2017 08:53 schreef habitue het volgende:
[..]
Had je er een zuur in? Wijn of azijn? Essentieel voor een malse stoofpot.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |