abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 11 december 2012 @ 21:41:50 #1
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_120207492
Lyrics by Duderinnetje O+ :

Och stoofpotten... Ik kan er wel om janken zo dol ben ik erop. Het eten ervan, maar ook de bereiding! Die geur die doordringt tot in elke porie van het huis. Het zacht gepruttel op het fornuis. Het Urenlang Roeren in een Grote Zware Pan met Grote Stukken Weerbarstig Vlees en Hompen Ui en Takkenbossen Kruiden. Ik word er zo tja... óér van. Dan wil ik een schort! Pollepels! Kindermonden om te voeden! Een man die houthakt! Mijn haar in een knot en weldadige hangborsten in een boerse blommenjurk!

Zie ook:
CUL / Het Grote Stoofpotten Topic
CUL / Het Grote Stoofpotten Topic Deel 2!
CUL / Het Grote Stoofpotten Topic Deel 3
CUL / Het grote Stoofpottentopic #4
CUL / Het grote stoofpottentopic #5

Als je van stoofpotten houdt, lees deel 1 t/m 5 dan zeker even door! Het staat vol met zalige recepten!
pi_120208646
Ik ook, heerlijk. Mijn favoriet is een hele simpele met hertenschouder. Hmmmm
Whatever...
  dinsdag 11 december 2012 @ 22:04:43 #3
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_120208819
Luigi, als het echt te pittig blijft kun je ook op de dag dat je het serveert wat suiker ( liefst bastard of riet- )toevoegen, alleen niet te lang van te voren want het droogt het vlees soms uit ^O^

[ Bericht 4% gewijzigd door oh-oh op 12-12-2012 11:38:53 ]
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  Moderator woensdag 12 december 2012 @ 11:34:33 #4
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_120223062
Ik had van de Sint trouwens een receptendoosje (geen boek) voor stoofpotten gekregen. Binnenkort maar eens blind een recept eruit pakken en dan maken.

En inmiddels een andere slager maar even gemaild met de vraag of hij wel varkenswangetjes verkoopt of kan bestellen.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  woensdag 12 december 2012 @ 11:38:34 #5
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_120223187
Ik snap niet dat die ene slager er niet gewoon een paar voor je uit de gehaktmolen kan redden :')
Wat een service!
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  Moderator woensdag 12 december 2012 @ 11:46:55 #6
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_120223455
quote:
0s.gif Op woensdag 12 december 2012 11:38 schreef oh-oh het volgende:
Ik snap niet dat die ene slager er niet gewoon een paar voor je uit de gehaktmolen kan redden :')
Wat een service!
Dat en dan die verkoopster die staat te roepen: Dat is toch vies! :')
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  woensdag 12 december 2012 @ 12:05:53 #7
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_120224106
kansloos!
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  woensdag 12 december 2012 @ 12:08:13 #8
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_120224180
Zo had ik echt es bijna slaande ruzie met de poulier op de markt.
Ik koop daar vaak kip, en de honden eten dat ook.
Dus ik kocht een zak kippenvleugels en een zak nekken, en ik mik zo in elke hond snel ff een nekkie, dat is altijd hapslikweg.
Gaat ie tegen me staan preken, dat je NOOIT rauwe kip aan honden mag voeren, want die botten gaan splinteren, en die honden gaan dood, en blablabla.
Dus ik echt van :') Nee nee, geen gekookte kip, rauw is prima, rauw bot splintert niet, ze eten alles rauw hoor! Ik was een dierenmishandelaar, ik heb hem maar voor onwetende poulier uitgemaakt en kies sindsdien altijd een andere kraam, keus zat gelukkig :D
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_120225452
Voor de mensen met een slowcooker, verbruikt dat veel stroom?
pi_120302132
quote:
17s.gif Op woensdag 12 december 2012 11:34 schreef UIO_AMS het volgende:

En inmiddels een andere slager maar even gemaild met de vraag of hij wel varkenswangetjes verkoopt of kan bestellen.
Als je wilt kan je hier varkenswangen online bestellen: http://www.okvlees.nl/div(...)oort=diversen&sef=hc

Kwam gisteren toevallig deze site tegen. Heb er zelf geen ervaring mee. Wel een beetje vreemd dat ze vlees via de post versturen maar het zal wel kunnen denk ik dan maar.
  vrijdag 14 december 2012 @ 14:09:08 #11
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120302720
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 december 2012 13:49 schreef Flipkees het volgende:

[..]

Als je wilt kan je hier varkenswangen online bestellen: http://www.okvlees.nl/div(...)oort=diversen&sef=hc

Kwam gisteren toevallig deze site tegen. Heb er zelf geen ervaring mee. Wel een beetje vreemd dat ze vlees via de post versturen maar het zal wel kunnen denk ik dan maar.
Heb vorige week nog wangetjes gegeten en wat daar staat klopt volledig, qua smaak, structuur en uiterlijk lijkt het geheel niet op wat wij als varkensvlees kennen. Je houdt het eerder voor rundvlees.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 14 december 2012 @ 14:11:12 #12
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120302790
quote:
7s.gif Op woensdag 12 december 2012 11:46 schreef UIO_AMS het volgende:

[..]

Dat en dan die verkoopster die staat te roepen: Dat is toch vies! :')
Kansloos, zo'n verkoopster, persoonlijk vind ik het een van de lekkerste stukjes varkensvlees
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120303515
ik had laatst kalfswang, zelden zoiets mals gegeten :9
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  Moderator vrijdag 14 december 2012 @ 14:40:09 #14
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_120303908
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 december 2012 14:30 schreef littledrummergirl het volgende:
ik had laatst kalfswang, zelden zoiets mals gegeten :9
Dat heb ik in Spanje een paar keer gegeten. Erg lekker inderdaad. Ik zal eens kijken naar die bezorgservice. Ziet er goed uit.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_120304050
Hier desnoods ook nog Iberico varkenswangetjes.

http://www.beefensteak.nl(...)d=2815903&quantity=1
  vrijdag 14 december 2012 @ 14:47:52 #16
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_120304191
Damn, ik had vandaag willen vragen op de markt, het lijkt me onwijs lekker, maar vergeten -O-
Ik heb wel sereh en goede pepers voor mijn Vietnamese stoofpot die ik zondag ga maken nu ^O^
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_120328844
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 december 2012 13:49 schreef Flipkees het volgende:

[..]

Als je wilt kan je hier varkenswangen online bestellen: http://www.okvlees.nl/div(...)oort=diversen&sef=hc

Kwam gisteren toevallig deze site tegen. Heb er zelf geen ervaring mee. Wel een beetje vreemd dat ze vlees via de post versturen maar het zal wel kunnen denk ik dan maar.
Ik heb vorige week een bestelling van ze binnen gekregen. Alles was nog goed bevroren door het droogijs wat erbij wordt verpakt. Had o.a. ook varkenswangen besteld. Wel jammer dat het minimum gewicht voor een bestelling 3kg is, maar gelukkig had ik genoeg ruimte in de vriezer.
  zaterdag 15 december 2012 @ 12:09:16 #18
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_120335504
Het is akelig koud buiten, ik heb een humeurtje om op te schieten en er stond nog een fles wijn open...
Op het opdrinken van die fles wijn na, leek het maken van boeuf bourguignon een heel goed idee :9



Hij staat sinds een uurtje of 11 te bluppen en ik heb er al helemaal zin in O+
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zaterdag 15 december 2012 @ 12:59:42 #19
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_120336648
quote:
0s.gif Op woensdag 12 december 2012 12:45 schreef Pindasoepje het volgende:
Voor de mensen met een slowcooker, verbruikt dat veel stroom?
Ligt natuurlijk aan het type en en de inhoud.
pi_120340149
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 december 2012 12:09 schreef Muck het volgende:
Het is akelig koud buiten, ik heb een humeurtje om op te schieten en er stond nog een fles wijn open...
Op het opdrinken van die fles wijn na, leek het maken van boeuf bourguignon een heel goed idee :9

[ afbeelding ]

Hij staat sinds een uurtje of 11 te bluppen en ik heb er al helemaal zin in O+
Drooolll. Ook maar snel weer eens maken boeuf bourgignon.
  zaterdag 15 december 2012 @ 19:57:25 #21
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_120349115
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 december 2012 14:59 schreef Molleman het volgende:

[..]

Drooolll. Ook maar snel weer eens maken boeuf bourgignon.
ja, doen! *O*
Potverdikkie, wat was het lekker zeg :9~
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_120371991
Hier staat een grote pan bolognese te pruttelen, met daarnaast een klein pannetje met babyvariant O+ .
  zondag 16 december 2012 @ 15:15:20 #23
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_120374016
Hier staat een snelkookpan paardensucade op. Heb ook een van de lapjes van zemen ontdaan om vanavond rosé te bakken.
  maandag 17 december 2012 @ 16:19:22 #24
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_120420602
quote:
0s.gif Op zondag 16 december 2012 14:19 schreef Bleie het volgende:
Hier staat een grote pan bolognese te pruttelen, met daarnaast een klein pannetje met babyvariant O+ .
Als ik spaghettisaus?
Is dat ook al een stoofpotje?
:D
Ik ben dat Vietnamese potje aan het maken, ik ben heel erg benieuwd!
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_120421375
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2012 16:19 schreef oh-oh het volgende:

[..]

Als ik spaghettisaus?
Is dat ook al een stoofpotje?

"Echte" bolognese saus is idd een soort van stoofpot :p Althans, wordt op die manier bereid. Zie:
http://www.lekkereten.net(...)bolognese_of_be.html
pi_120421947
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2012 16:19 schreef oh-oh het volgende:

[..]

Als ik spaghettisaus?
Is dat ook al een stoofpotje?
:D
Ik ben dat Vietnamese potje aan het maken, ik ben heel erg benieuwd!
Nou ja, ik maak zeker geen 'echte' bolognese, maar het staat wel een paar uur te pruttelen, en daarmee voldoet het redelijk aan mijn definitie van stoofschotel. Mijn recept wijkt wel wat af van wat MonkNL linkt. Ik doe er meer groentes in, en wat oregano en basilicum, geen selderij ( :r ), en geen nootmuskaat (maar dat ga ik wel eens proberen, lijkt me lekker!). Verdere werkwijze is wel hetzelfde. Is volgens mij bij mij ooit ontstaan als combi van diverse recepten, en zo vinden wij het hier lekker.
pi_120423102
Hier staat 'het' vietnamese stoofpannetje ook te pruttelen, morgen smullen!
  maandag 17 december 2012 @ 18:33:37 #28
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_120425906
Ik ben benieuwd, voor mijn idee hebben al veel meer mensen het gemaakt, maar nog geen feedback tegengekomen. Meestal betekent dat niet veel goeds. :o
  dinsdag 18 december 2012 @ 00:56:50 #29
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_120447008
Ik at pas laat vanavond, maar wel lekker :9~
Zeker wel voor herhaling vatbaar ^O^
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  dinsdag 18 december 2012 @ 04:45:35 #30
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_120448696
Oh, gelukkig! :)

Eet je dat nou met kering kentang? Grappig, lijkt me lekker!
pi_120449313
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 december 2012 04:45 schreef RobinOok het volgende:
Oh, gelukkig! :)

Eet je dat nou met kering kentang? Grappig, lijkt me lekker!
's lekker :Y
Mijn Molukse schoonfamilie maakt dat geregeld, erg lekker voor erbij :9
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_120449811
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2012 16:46 schreef Bleie het volgende:

[..]

Nou ja, ik maak zeker geen 'echte' bolognese, maar het staat wel een paar uur te pruttelen, en daarmee voldoet het redelijk aan mijn definitie van stoofschotel. Mijn recept wijkt wel wat af van wat MonkNL linkt. Ik doe er meer groentes in, en wat oregano en basilicum, geen selderij ( :r ), en geen nootmuskaat (maar dat ga ik wel eens proberen, lijkt me lekker!). Verdere werkwijze is wel hetzelfde. Is volgens mij bij mij ooit ontstaan als combi van diverse recepten, en zo vinden wij het hier lekker.
Haha die laat ik er de volgende keer ook lekker uit, echt te smerig.. Gelukkig dat de rest van de fam het wel lekker vond.
  Moderator dinsdag 18 december 2012 @ 12:14:30 #33
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_120455018
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 december 2012 13:49 schreef Flipkees het volgende:
Als je wilt kan je hier varkenswangen online bestellen: http://www.okvlees.nl/div(...)oort=diversen&sef=hc

Kwam gisteren toevallig deze site tegen. Heb er zelf geen ervaring mee. Wel een beetje vreemd dat ze vlees via de post versturen maar het zal wel kunnen denk ik dan maar.
Inmiddels besteld. Bedankt!

quote:
0s.gif Op vrijdag 14 december 2012 14:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Kansloos, zo'n verkoopster, persoonlijk vind ik het een van de lekkerste stukjes varkensvlees
Dat is het ook. Ga het volgende recept maken:

quote:
1kg varkenswangen
1 ui
look
laurier
1flesje Westmalle Trappist Dubbel
1 potje vleesfond
peper, zout, tijm, klein beetje mosterd

Bak de varkenswangen heel bruin aan in de boter. Voeg na het bruinen de gesneden ui toe. Laat nog even stoven. Giet voorzichtig de fond bij het vlees en daarna het bier. Kruid met peper, zout, tijm en laurier en voeg een klein beetje mosterd aan toe.

Laat héél zachtjes stoven, ongeveer anderhalfuur, genoeg om ze door en door mals te krijgen. Leg de wangen daarna op een bord, en houd warm in de oven. Het stoofvocht terug wat aan de kook brengen. Kook in totdat de saus wat stroperig lijkt.
Kwam hetzelfde recept ook tegen met perensiroop in plaats van mosterd. Ik twijfel nog. Hoe zou jij het maken?
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  dinsdag 18 december 2012 @ 12:27:45 #34
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_120455433
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 december 2012 04:45 schreef RobinOok het volgende:
Oh, gelukkig! :)

Eet je dat nou met kering kentang? Grappig, lijkt me lekker!
Ja met sambal goreng kentang, altijd in huis, helaas wat dit geen zelfgemaakte, maar het was evengoed lekker erbij hoor.
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_120458697
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2012 16:46 schreef Bleie het volgende:

[..]

Nou ja, ik maak zeker geen 'echte' bolognese, maar het staat wel een paar uur te pruttelen, en daarmee voldoet het redelijk aan mijn definitie van stoofschotel.
Gisteravond ook een pannetje bolognese laten pruttelen, en inderdaad: als het in de stoofpan zit is het een stoofpot toch? ;)
Sowieso zal mijn stoofpan het deze week niet koud krijgen, want de riblappen waren ook in de aanbieding bij de Appie, dus dat wordt óf een potje rendang, of anders een franse stoofpot met wortel, sjalot en rode wijn.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_120460069
Ik wil ook graag een stoofpot maken van wild. Helaas is er eentje bij met een allergie dus spek en wild zwijn mag er beide niet in zitten. Heeft iemand een linkje of zelf een mooi recept, waarbij ik spek en zwijn weg kan laten?
Dit, dus.
pi_120460120
quote:
5s.gif Op dinsdag 18 december 2012 14:44 schreef Buitendam het volgende:
Ik wil ook graag een stoofpot maken van wild. Helaas is er eentje bij met een allergie dus spek en wild zwijn mag er beide niet in zitten. Heeft iemand een linkje of zelf een mooi recept, waarbij ik spek en zwijn weg kan laten?
http://www.smulweb.nl/recepten/1406383/Hazenpeper-hachee-van-wild
(en dan de spekjes weglaten)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_120460271
quote:
Ah, thanks :)

Ik zag zelf ook een recept met verschillende soorten wild.

"-1 kg gemengd vlees van wild oa.zwijn,ree,
eend,fazant,haas enz.
Gemengde paketten zijn te koop uit het diepvriesvak in de supermarkt."

Diepvriesvak uit de supermarkt? Dat lijkt me dan weer het recept voor een hoop taaie hompen in rodewijnsaus, of ben ik nu te kortzichtig?
Dit, dus.
pi_120461103
quote:
14s.gif Op dinsdag 18 december 2012 14:49 schreef Buitendam het volgende:

[..]

Ah, thanks :)

Ik zag zelf ook een recept met verschillende soorten wild.

"-1 kg gemengd vlees van wild oa.zwijn,ree,
eend,fazant,haas enz.
Gemengde paketten zijn te koop uit het diepvriesvak in de supermarkt."

Diepvriesvak uit de supermarkt? Dat lijkt me dan weer het recept voor een hoop taaie hompen in rodewijnsaus, of ben ik nu te kortzichtig?
Ik zou het inderdaad liever bij een poelier halen, of als je toegang hebt tot een Sligro of Hanos: die hebben ook altijd erg goede kwaliteit.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_120472665
quote:
1s.gif Op maandag 17 december 2012 17:18 schreef Zo-is-dat het volgende:
Hier staat 'het' vietnamese stoofpannetje ook te pruttelen, morgen smullen!
Hij was heel lekker! Die ga ik vaker maken :)
  dinsdag 18 december 2012 @ 19:58:15 #41
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120473209
Had een runderfond gemaakt van een kilo vleesafsnijdsel, een zeen uit een sucadestuk, prei, wortel, foeli, peterseliewortel, laurier, peper, wat botten, kruiden, knoflook en een fles zuidafrikaanse foezel.
Dit met 6 liter water opgezet en 24 uur laten trekken, gezeefd en Ingekookt tot 2 liter.
1,75 liter ingevroren

Goed, 750 gram sucade met peper, zout, nootmuskaat en mosterdpoeder gekruid, aangebraden tot bruin, geblust met 300 cc wijn, 250 cc fond en laten pruttelen tot moddergaar. Afgesmaakt en gebonden met wat erwtenmeel.
Goddelijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120477697
quote:
5s.gif Op dinsdag 18 december 2012 14:44 schreef Buitendam het volgende:
Ik wil ook graag een stoofpot maken van wild. Helaas is er eentje bij met een allergie dus spek en wild zwijn mag er beide niet in zitten. Heeft iemand een linkje of zelf een mooi recept, waarbij ik spek en zwijn weg kan laten?
Hertenschouder:

500 gr hertenschouder in stukken, licht kruiden en in roomboter aanbraden. 2 gesnipperde uien erbij en bruinen. Je kunt apart bruine roux maken of gewoon bij het vlees en de uien 3 eetlepels bloem flikkeren en roeren en bruine. Dan een pot (of als je een held bent wildbouillon vers) wildfond erbij, halve fles rode wijn (beetje stevige). 2 blaadjes laurier, wat piment en iets van 8 jeneverbessen (gekneusd) erbij. uurtje sudderen, kwartier voor het einde deksel eraf om een beetje te laten inkoken. Indien gewenst 10 minuten vooraf bospaddenstoelen erbij. Afmaken met een goede scheut slagroom, zout, peper. Heerlijk potj en makkelijk klaar, maar je mag het ook ragout of goulash noemen...whatever ;)
Whatever...
pi_120478776
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 december 2012 15:13 schreef Gripper het volgende:

[..]

Ik zou het inderdaad liever bij een poelier halen, of als je toegang hebt tot een Sligro of Hanos: die hebben ook altijd erg goede kwaliteit.
Ik heb toegang tot de Hanos.

Folder.

Ik loop een beetje vast. We zijn met 5 flinke eters, maar ik zie dat het aanbod veelal per kilo is. Is het dan verstandig om dan bijvoorbeeld voor een kilo hertenvlees te gaan? En welk deel is aan te raden, sukade? Schouder?
Dit, dus.
  dinsdag 18 december 2012 @ 21:13:47 #44
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120478863
quote:
5s.gif Op dinsdag 18 december 2012 21:12 schreef Buitendam het volgende:

[..]

Ik heb toegang tot de Hanos.

Folder.

Ik loop een beetje vast. We zijn met 5 flinke eters, maar ik zie dat het aanbod veelal per kilo is. Is het dan verstandig om dan bijvoorbeeld voor een kilo hertenvlees te gaan? En welk deel is aan te raden, sukade? Schouder?
Een kilo is wat weinig voor 5 flinke eters.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120478997
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 december 2012 21:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Een kilo is wat weinig voor 5 flinke eters.
Ik heb echt geen idee, zoals je merkt. Twee dan? Tweeënhalf?
Dit, dus.
pi_120480364
Twee kilo is ruim. 1,5 kilo is een mooie portie 300g pp.

Ikzelf zou gaan voor schouder, maargoed, er zijn zat lekkere dingen te maken met hert.
Whatever...
  dinsdag 18 december 2012 @ 23:58:06 #47
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_120490023
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 december 2012 19:49 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Hij was heel lekker! Die ga ik vaker maken :)
Cool! *O*

(al zou ik het ook graag horen als het minder in de smaak was gevallen hoor, ik ben altijd echt benieuwd, aan plichtplegingen heb ik een broertje dood ;) )
  woensdag 19 december 2012 @ 00:04:32 #48
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120490308
quote:
14s.gif Op dinsdag 18 december 2012 21:15 schreef Buitendam het volgende:

[..]

Ik heb echt geen idee, zoals je merkt. Twee dan? Tweeënhalf?
twee kilo voor stoofvlees voor 5 personen grote eters is mooi.
Beter wat over dan het gevoel dat je wat meer had gewild
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120493610
quote:
10s.gif Op woensdag 12 december 2012 12:08 schreef oh-oh het volgende:
Zo had ik echt es bijna slaande ruzie met de poulier op de markt.
Ik koop daar vaak kip, en de honden eten dat ook.
Dus ik kocht een zak kippenvleugels en een zak nekken, en ik mik zo in elke hond snel ff een nekkie, dat is altijd hapslikweg.
Gaat ie tegen me staan preken, dat je NOOIT rauwe kip aan honden mag voeren, want die botten gaan splinteren, en die honden gaan dood, en blablabla.
Dus ik echt van :') Nee nee, geen gekookte kip, rauw is prima, rauw bot splintert niet, ze eten alles rauw hoor! Ik was een dierenmishandelaar, ik heb hem maar voor onwetende poulier uitgemaakt en kies sindsdien altijd een andere kraam, keus zat gelukkig :D
wat een faalhaas..ik heb plaatsvervangende schaamte!
sorry voor de offtopic, maar ik zou je zoenen als klant als je je dieren idd rauw voert. ik doe ook wel iets met kip, en af en toe komt er dan iemand die nekken wil hebben voor z'n hond of kat. aan de manier van vragen merk je al dat ze gewoonlijk niet verder komen dan standaard whiskas enzo.
we hebben altijd wel wat restjes, maar nu ik zelf ook 2 katten heb, heb ik ook wat nekken extra op voorraad liggen.
en dan na de vraag of ik nekken heb komt steevast de vraag "en moet ik die nekken dan koken of bakken?"
nouja, dan moet ik me dus altijd inhouden. juist gaar bot is splintergevoelig en dus gevaarlijk..
net of een kat die een muis of een vogel te grazen neemt 't beestje eerst gaat koken op een gasstelletje ofzo.. pfft.

*zucht*

waar staat die kraam? lijkt me leuk om eens langs te gaan! meneer is een schande voor 't vak
  woensdag 19 december 2012 @ 02:10:47 #50
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_120493847
quote:
7s.gif Op woensdag 19 december 2012 01:56 schreef Waterweg het volgende:

[..]

wat een faalhaas..ik heb plaatsvervangende schaamte!
sorry voor de offtopic, maar ik zou je zoenen als klant als je je dieren idd rauw voert. ik doe ook wel iets met kip, en af en toe komt er dan iemand die nekken wil hebben voor z'n hond of kat. aan de manier van vragen merk je al dat ze gewoonlijk niet verder komen dan standaard whiskas enzo.
we hebben altijd wel wat restjes, maar nu ik zelf ook 2 katten heb, heb ik ook wat nekken extra op voorraad liggen.
en dan na de vraag of ik nekken heb komt steevast de vraag "en moet ik die nekken dan koken of bakken?"
nouja, dan moet ik me dus altijd inhouden. juist gaar bot is splintergevoelig en dus gevaarlijk..
net of een kat die een muis of een vogel te grazen neemt 't beestje eerst gaat koken op een gasstelletje ofzo.. pfft.

*zucht*

waar staat die kraam? lijkt me leuk om eens langs te gaan! meneer is een schande voor 't vak
:D Ik voer mijn honden al ik weet niet hoe lang rauw, dus ik had wel weerwoord gelukkig, ik mikte er dus ook zo aan de kraam wat in he :P
Maastricht, er staan veel goede pouliers, deze meneer is een van de weinige slagers met meer soorten vlees, ik kocht er ook paard voor de honden, en dan de kip. Ik ga er ook niks meer kopen, ondanks dat ie de enige is die paard heeft :{w
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_120498053
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 december 2012 23:58 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Cool! *O*

(al zou ik het ook graag horen als het minder in de smaak was gevallen hoor, ik ben altijd echt benieuwd, aan plichtplegingen heb ik een broertje dood ;) )
Nee echt geen commentaar! Bij het eerste proeven leek hij me iets te kruidig, schoot een beetje in m'n keel zeg maar, na het binden van de saus en het serveren vond ik dat helemaal niet meer. Ik vond het fris zure van de komkommer in rijstazijn en suiker het wel mooi in balans brengen! Is erg lekker erbij. Heb trouwens geen bouillon maar water gebruikt omdat ik vaak rustig aan doe met zout en hij was nu naar mijn zin precies goed, heb niet meer nagekruid.
pi_120563611
Even een vraag aan de stoof experts!

Kan ik sucadelappen ook in rode wijn azijn marineren? of moet het perse die naturel zijn

Als ik in de ochtend het vlees in het zijn marineer en in de middag ga koken, dus het heeft 5 uurtjes gemarineerd..hoe lang moet het stoven? 2uurtjes is voldoende?
**human milk for human babies**
Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter and those who matter don't mind.
  donderdag 20 december 2012 @ 19:48:16 #53
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120564112
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2012 19:38 schreef bitterend het volgende:
Even een vraag aan de stoof experts!

Kan ik sucadelappen ook in rode wijn azijn marineren? of moet het perse die naturel zijn

Als ik in de ochtend het vlees in het zijn marineer en in de middag ga koken, dus het heeft 5 uurtjes gemarineerd..hoe lang moet het stoven? 2uurtjes is voldoende?
Kan prima, ook in citroensap of een ander zuur.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120564225
^O^
**human milk for human babies**
Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter and those who matter don't mind.
pi_120565698
Bij mij heeft sucade toch meestal wel wat meer dan 3 uur nodig. De vraag is hoe gaar je het wilt. ik wil het zo gaar dat het nog net niet vanzelf helemaal uit elkaar valt. Meestal duuet dat een uur of 3.
Whatever...
pi_120629779
Spanky, is dat ongeacht hoe lang je het marineert? ik heb begrepen dat hoe langer het in azijn heeft gelegen hoe minder lang je het hoeft te koken...het is geen probleem om het 3+ te laten stoven eigenlijk..ik wil het gewoon goed plannen :Y
**human milk for human babies**
Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter and those who matter don't mind.
  Moderator zaterdag 22 december 2012 @ 19:30:48 #57
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_120642414
Hmm. Moeten de varkenswangen ook even in iets zuurs liggen?
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_120856025
Oooh stoofpotten, zo verukkelijk lekker!

Ik wil dit weekend een lekkere hachee maken, heeft 1 van de stoof experts hier een mooi recept?
pi_120858876
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2012 16:46 schreef Bleie het volgende:

[..]

Nou ja, ik maak zeker geen 'echte' bolognese, maar het staat wel een paar uur te pruttelen, en daarmee voldoet het redelijk aan mijn definitie van stoofschotel. Mijn recept wijkt wel wat af van wat MonkNL linkt. Ik doe er meer groentes in, en wat oregano en basilicum, geen selderij ( :r ), en geen nootmuskaat (maar dat ga ik wel eens proberen, lijkt me lekker!). Verdere werkwijze is wel hetzelfde. Is volgens mij bij mij ooit ontstaan als combi van diverse recepten, en zo vinden wij het hier lekker.
De selderij proef je niet meer (als selderij), zeker niet als je het zo klein snijdt al de bedoeling is. Echte ragù alle Bolognese is zo lekker, licht zoet, stevig, daar moet je geen groentes verder doorheen doen, dan krijg je gehakt-groentensoep...
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_120904040
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 december 2012 12:57 schreef The_stranger het volgende:

[..]

De selderij proef je niet meer (als selderij), zeker niet als je het zo klein snijdt al de bedoeling is. Echte ragù alle Bolognese is zo lekker, licht zoet, stevig, daar moet je geen groentes verder doorheen doen, dan krijg je gehakt-groentensoep...
Het is zeker geen gehakt-groentensoep, maar een stevige saus. Maar goed, ik zeg ook dat ik geen echte Bolognese maak, maar wel een heel lekkere spaghettisaus. :)
  zaterdag 29 december 2012 @ 13:03:15 #61
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120906830
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 december 2012 19:30 schreef UIO_AMS het volgende:
Hmm. Moeten de varkenswangen ook even in iets zuurs liggen?
Nee, normaal gesproken niet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 29 december 2012 @ 13:07:10 #62
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_120906967
quote:
1s.gif Op woensdag 19 december 2012 09:55 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Nee echt geen commentaar! Bij het eerste proeven leek hij me iets te kruidig, schoot een beetje in m'n keel zeg maar, na het binden van de saus en het serveren vond ik dat helemaal niet meer. Ik vond het fris zure van de komkommer in rijstazijn en suiker het wel mooi in balans brengen! Is erg lekker erbij. Heb trouwens geen bouillon maar water gebruikt omdat ik vaak rustig aan doe met zout en hij was nu naar mijn zin precies goed, heb niet meer nagekruid.
Ik had m ook met water gedaan ipv bouillon, ik gebruik echt zelden zout ^O^
Ik heb m ook niet ingebonden trouwens, gewoon in laten koken. En ik had er ook zoetzure komkommer bij, lekker fris, ik doe dan komkommer met zout en suiker en telkens wat zout en suiker erbij, vocht van de komkommer wordt dan de dressing, en op t laatst doe ik er een gesnipperd uitje door en wat peper over :Y)
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  Moderator zondag 30 december 2012 @ 16:53:05 #63
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_120962119
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 december 2012 13:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, normaal gesproken niet.
Zal het de volgende keer laten. Het smaakte er zeker niet minder door.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_121071270
Met de kerst de volgende stoofpot gemaakt:

1 kg everzwijnschouder
750 ml rode wijn
30 g boter
1 winterwortel
2 uien
bakje champignons
2 takjes tijm
2 takje rozemarijn
4 laurierbladeren
6 blaadjes salie
1 eetl olijfolie
2 eetl cognac
peper en zout

en dan heb ik er uit eigen initiafief nog een paar jeneverbessen en 2 gehalveerde tenen knoflook bij gemikt.

Het vlees in stukken in een kom doen, hieraan toevoegen de wijn, de cognac, de olie, de winterwortel in stukjes, de uien in grote stukken, de knoflook, de jeneverbessen, de tijm, rozemarijn, laurier, salie, zout en peper. (De champignons nu nog weglaten)
Dit alles in een goed af te sluiten container doen en 5 uur in de koelkast laten marineren. (Bij mij heeft het 24 uur gestaan)

Het vlees droogdeppen (marinadevocht, groenten en kruiden bewaren!) en in de boter aanbraden.
De gemarineerde groenten & kruiden en de champignons toevoegen en even 5 min. meebakken.
Flink bloem erover strooien, zodat alles wit ziet. Dit even meebakken zodat de bloem gaar wordt.
Het marinadevocht toevoegen en ong. 2 uur laten pruttelen. Net voor het serveren van het vuur af nog 2 eetlepels van de wijn die je erbij drinkt toevoegen.

Hij was heerlijk! Toch weer heel anders dan bijv. rundvlees.
Dan is meteen mijn vraag: Everzwijn is hier moelijk te krijgen (wij hebben het uit Frankrijk meegebracht). Is er behalve runderlappen/sukade lappen nog een andere soort vlees die ik hiervoor zou kunnen gebruiken en die in de gemiddelde supermarkt te krijgen is?
Zou dit ook met bijv hamlappen werken of welk soort varkensvlees is geschikt om te stoven?
  woensdag 2 januari 2013 @ 15:06:35 #65
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_121071864
Er is van alles van het varken wat je kunt stoven. Ik denk dat ik bovenstaand gerecht wangen goed uitkomen.
pi_121074511
Vanavond sucadelappen met uien, belgisch bier en appelstroop gestoofd.
Whatever...
pi_121280191
Deze staat hier nu op het vuur, voor morgen. Ben heel benieuwd, het ruikt in ieder geval heerlijk, maar ik ben nieuw in de Indonesische én stoofpottenwereld.
pi_121390369


:P
When your drunk the old woman tastes like a virgin... Crap!
  Moderator donderdag 10 januari 2013 @ 13:38:31 #69
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_121391190
quote:
6s.gif Op maandag 7 januari 2013 19:13 schreef clumsy_clown het volgende:
Deze staat hier nu op het vuur, voor morgen. Ben heel benieuwd, het ruikt in ieder geval heerlijk, maar ik ben nieuw in de Indonesische én stoofpottenwereld.
En hoe smaakte het?

quote:
Wat maak je? En wat is het recept?
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_121391585
quote:
7s.gif Op donderdag 10 januari 2013 13:38 schreef UIO_AMS het volgende:

[..]

En hoe smaakte het?

[..]

Wat maak je? En wat is het recept?
Restjes vlees opruimen heet dit deze keer,

Saucijzen speklapjes licht opbakken, bami goreng kruidenpasta met een beker water het geheel even lekker laten sudderen. Dan een handvol Italiaanse kruiden met 4 eetlepels pittige chili saus en paprika poeder erbij weer lekker laten sudderen.

Dan een blik sperziebonen erbij goed doorroeren en even voor een half uur op een zacht vuurtje en klaar is het eten ;)
When your drunk the old woman tastes like a virgin... Crap!
pi_121402270
Afgelopen kerst als kerstdiner voor de familie 2 stoofpotten op tafel gezet.
De Vietnamese van het blog van RobinOok en een Vlaamse

Twee lekker tegenstrijdige recepten, voor ieder wat wils. Allebei zeer goed ontvangen trouwens.

Heb er aardappelpuree bij gemaakt en pandanrijst, en sperziebonen, dat leek me bij beide wel passen.
Jeremy Clarkson: You can buy one of these cars and tell people you drive a mid-engined, rearwheel drive, turbocharged, convertible Mercedes Benz
  donderdag 10 januari 2013 @ 18:56:49 #72
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_121404112
quote:
7s.gif Op donderdag 10 januari 2013 13:38 schreef UIO_AMS het volgende:

[..]

En hoe smaakte het?

Érg goed! Die kayotic weet echt waar ze mee bezig is. Op dag twee was hij nog lekkerder O+.
pi_122163755
Stoofpotjes O+

Donderdag maar weer eens eentje maken!
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_122163903
Zo straks hachee opzetten en ook even een grote pan bouillon trekken. O+
Sterkheidsbaas van alles.
pi_122259882
Ik ben hachee aan het maken volgens dit recept: http://www.okokorecepten.nl/recept/vlees/hachee/klassieke-hachee. Staat al een poosje te pruttelen, en wordt heerlijk volgens mij. Maar ik vroeg me af, zal ik er nog wat ontbijtkoek bij doen? En kan dat nog, of had ik dat dan meteen moeten doen?
  woensdag 30 januari 2013 @ 16:54:07 #77
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_122259929
Ik doe dat bij zuurvlees altijd op t eind, want ik bind de saus daar mee, dus daar hangt de hoeveelheid vanaf ^O^
Wel een half uur of uur voor het einde hoor, zodat ie nog goed oplost.
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  woensdag 30 januari 2013 @ 16:54:19 #78
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_122259941
STOEMP _O_

toch eens proberen ;)
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
pi_122260397
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2013 16:54 schreef oh-oh het volgende:
Ik doe dat bij zuurvlees altijd op t eind, want ik bind de saus daar mee, dus daar hangt de hoeveelheid vanaf ^O^
Wel een half uur of uur voor het einde hoor, zodat ie nog goed oplost.
Dank, wat binding kan-ie nog wel gebruiken, geloof ik. Doe ik het strakjes.
pi_122298982
Hier staat al een deel op:
draadjesvlees,spekjes,ui,gepelde tomaten,witte wijn, bouillonblokje en thee-ei met laurierblad,peperkorrels,jeneverbessen,foelie en kruidnagel erin hangen..

Straks er nog wortel,evt bleekselderij,champignons en krieltjes erbij..
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_123310319
Morgen stoven met Guinness :9.
pi_129011399
» Er is al 141 dagen niet in dit topic gepost. Bedenk je of het zinvol is dit topic omhoog te schoppen. Klik hier om tóch te reageren.

Wat een schande! Stoofpotten zijn zo lekker! Maar misschien is het er het weer niet voor..

quote:
1s.gif Op maandag 27 november 2006 16:23 schreef Remco_h het volgende:
Ik maak zo nu en dan een spaans stoofpotje
-1kg runderriblappen
-chorizo (zown hele voor verpakte)
-2 paprika's
-3 uien
-rode peper
-500 gr aardappels (vastkokers)
-spaanse wijn (rood natuurlijk)
-knoflook!!!! (naar smaak)
-laurier, peper, zout, paprika poeder
naar keuze een winterpeen...

uien en vlees in stukken snijden
Uien aanfruiten in de boter, beetje knoflook erbij (teentje of 2-3) Vlees in stukken snijden en erbij doen, rondom aan braden en kruiden naar smaak. als t vlees kleur krijgt rode wijn toevoegen laurierblaadje erbij. als de wijn kookt, vuur laag zodat de kook er net op blijft.

Ondertussen chorizo, paprika, winterpeen snijden, peper snijden, aardappels schillen en kwartjes van maken.

Na 1 uur, alle overige ingredienten toevoegen de aardappels zou je eventueel ook later kunnen toevoegen, ik laat ze graag een uur koken (vandaar de vastkokers).

Na (totaal) 1,5 uur even proeven of de smaak goed is, eventueel kruiden toevoegen.
Na 2 uur proeven of t vlees gaar is, als t gaar is juichen en serveren met stokbrood met kruidenboter....

Wat ik zo lekker hier aan vind is t "soppen" met t stokbrood in de saus.... :9~

beetje veel eten voor een man alleen....was ik maar met meer dan kon t vaker maken :'(
Ik had een hele tijd terug deze al eens gemaakt, echt goddelijk lekker! Ik moet vaak uit de vriezer eten en sommige prutjes zijn niet lekker meer uit de magnetron, maar deze was zelfs nog lekkerder, ik heb er menigeen erg jaloers mee gemaakt! En hij staat nu weer te pruttelen O+
pi_129015177
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juli 2013 16:58 schreef Merel1808 het volgende:
» Er is al 141 dagen niet in dit topic gepost. Bedenk je of het zinvol is dit topic omhoog te schoppen. Klik hier om tóch te reageren.

Wat een schande! Stoofpotten zijn zo lekker! Maar misschien is het er het weer niet voor..

[..]

Ik had een hele tijd terug deze al eens gemaakt, echt goddelijk lekker! Ik moet vaak uit de vriezer eten en sommige prutjes zijn niet lekker meer uit de magnetron, maar deze was zelfs nog lekkerder, ik heb er menigeen erg jaloers mee gemaakt! En hij staat nu weer te pruttelen O+
leuk om te horen dat zelfs na 141 inactiviteit in dit topic mijn receptje voor de stoofpot nog steeds goed bevalt :)

ik ga m ook weer eens maken!
suck my asshole taco bender
pi_129015584
Yes, ik dus nu morgen ook! :)
  Moderator dinsdag 16 juli 2013 @ 22:45:28 #85
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_129025769
Inspirerend weer. Dit weekend misschien een Spaanse visstoofpot met heek maken. Even zoeken naar een recept.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  dinsdag 16 juli 2013 @ 22:48:13 #86
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_129025910
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juli 2013 22:45 schreef UIO_AMS het volgende:
Inspirerend weer. Dit weekend misschien een Spaanse visstoofpot met heek maken. Even zoeken naar een recept.
Heek?

Leuk je hier te zien, UIOUO O+
Snobs have more fun!
KLIK!
  Moderator woensdag 17 juli 2013 @ 11:28:09 #87
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_129037802
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 juli 2013 22:48 schreef Duderinnetje het volgende:
Heek?
Ja, heb ooit in een Spaans restaurant een stoofpotje met heekfilet gegeten en dat was bijzonder goed. En klinkt best zomers.
quote:
Leuk je hier te zien, UIOUO O+
:@ Hoi Dude O+!

Ik kom al sinds deel 1 in de stoofpottenreeks hoor. :9
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_129056382
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juli 2013 18:42 schreef Remco_h het volgende:

[..]

leuk om te horen dat zelfs na 141 inactiviteit in dit topic mijn receptje voor de stoofpot nog steeds goed bevalt :)

ik ga m ook weer eens maken!
Heerlijk! Gelukkig heb ik morgen nog :9
  donderdag 18 juli 2013 @ 09:25:41 #89
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_129073686
Met dit weer lekker stoofpotten maken op de BBQ in een Dutch Oven :)
pi_129075075
quote:
14s.gif Op woensdag 17 juli 2013 11:28 schreef UIO_AMS het volgende:

[..]

Ja, heb ooit in een Spaans restaurant een stoofpotje met heekfilet gegeten en dat was bijzonder goed. En klinkt best zomers.

[..]

:@ Hoi Dude O+!

Ik kom al sinds deel 1 in de stoofpottenreeks hoor. :9
Dasarvoor nog een lekker receptje?
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  Moderator donderdag 18 juli 2013 @ 10:44:51 #91
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_129075480
quote:
0s.gif Op donderdag 18 juli 2013 10:30 schreef Steven184 het volgende:
Dasarvoor nog een lekker receptje?
Ja, nou ja, deels. Heb de ex-vriendin van de eigenaar van het restaurant gesproken en zij kwam met het volgende: De vis stoven in fond van vis, met erwten en een behoorlijke hoeveelheid knoflook. Aan het einde nog wat gamba's toevoegen. Maar veel meer kon ze ook niet zeggen. Dus geen idee van stooftijd en eventuele kruiden naast peper en zout.

Wellicht hebben fervente stooflui van FOK! nog wat suggesties op dat vlak? En anders ga ik gewoon experimenteren dit weekend. :).
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_130164804
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juli 2013 18:42 schreef Remco_h het volgende:

[..]

leuk om te horen dat zelfs na 141 inactiviteit in dit topic mijn receptje voor de stoofpot nog steeds goed bevalt :)

ik ga m ook weer eens maken!
En weer een klein schopje omhoog. Deze gaat straks weer mijn zojuist aangekochte O+ Creusetpan O+ in. Maar hoeveel wijn doe je er eigenlijk bij? Ik heb het de laatste keer aangevuld met bouillon. Ik heb overigens maar 600 gram riblappen.
pi_130181676
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 augustus 2013 14:51 schreef bloempje-moi het volgende:
Creusetpan
ik ben een vlees liefhebber dus gooi er graag veel vlees in, qua wijn, tja, eigenlijk genoeg dat alles onder de wijn staat, met bouillon kan t ook (maar los van vlees hou ik ook van wijn)
suck my asshole taco bender
pi_130777408
Ik wil komende zaterdag voor 10 personen een stoofschotel maken, ik dacht qua ingredienten aan:

Ik dacht qua ingredienten aan het volgende:

3 kg sucade- of riblappen
Wat flinke uien
3 winterpenen
champignons
Bol knoflook
2 potjes vleesfond
2 flesjes donker bier
Mosterd
azijn
boter
Laurierbladeren
Peterselie
Tijm
Rozemarijn
2 plakjes ontbijtkoek

Maar ben niet helemaal zeker over de verhoudingen, vooral het vocht (de fond en bier). Vooral bang dat het een soep wordt :S

Verder vroeg ik mij af kan ik dit gewoon een uur of 7 a 8 op laten staan? Of zal ik in dat geval bijvoorbeeld de groentes pas later toevoegen?
  Moderator dinsdag 3 september 2013 @ 15:33:09 #95
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_130778464
Je hebt vrij veel vlees, dus je mag wel wat fond en bier gebruiken. Denk dat je met de twee flesjes en 1 pot fond al behoorlijk ver komt. Hou je dat andere potje er gewoon bij voor het geval het toch niet genoeg blijkt te zijn.

Verder ja, geen probleem om het zo lang op te laten staan.

Verder kun je de groenten gewoon vanaf het begin erbij gooien. De uien zullen wel helemaal oplossen als ze zo lang opstaan en als je ze fijn gesneden hebt. De winterpenen lijken me niet zo'n probleem.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_130780513
Dankje, wellicht dat ik dan een deel van de uien en de champignons wat later doe en de rest meteen.
  dinsdag 3 september 2013 @ 16:46:30 #97
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130780735
Zou geen twee potje fond gebruiken, wordt bremzout
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130789822
Dankje :)

Ik zal een foto maken als de ramp zich voltrokken heeft :)
pi_130821183
Enne.....stoofpot kan nooit té lang opstaan!
  Moderator / Redactie Sport zondag 22 september 2013 @ 21:04:09 #100
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_131457087
Net mijn eerste stoof van het seizoen gemaakt op basis van dit allerhanderecept
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')