abonnement Unibet Coolblue
  maandag 4 februari 2013 @ 19:55:52 #276
152047 Yurithemaster
Winter is coming
pi_122477727
ik bewaar mijn pennies gewoon in mn portemonnee, komt wel eens voor dat ik geen losse pennies in de geldla heb dus dan heb ik die wel altijd bij de hand of ik geeft ze uit in de pub hiernaast daar kost een pint toch 3,77.
  maandag 4 februari 2013 @ 23:20:47 #277
277627 Seven.
We are Borg.
pi_122491369
God jezus, het zit mij niet bepaald mee hier qua werk. Ik ben transportplanner, mijn afdeling verzorgt zo goed als al het Europese wegtransport van medicijnen voor GlxSmK en nog 2 grote contracten. Je kent de grote medicijnenboer wel (SVP niet de hele naam vernoemen ivm google).

Augustus: (ik geef eerlijk aan dat ik elders solliciteer omdat mijn enige uitdaging de werkdruk is): 'Seven., we hebben een ge-wel-dig project voor je, we hebben nieuwe zaken binnen gehaald bij deze klant en jij gaat dat plannen (20 miljoen per jaar, best een eer'. OK, die externe sollicitatie ging nergens naartoe maar een bepaalde manager (niet de mijne) besloot om over mijn carriere heen te pissen en dit te geven aan de dame die ik verving toen ze vertrok. Na 5 maanden besloot ze dat ze het bij de concurrent toch niet zo geweldig vond en haar BFF de manager besloot dat zij het mocht gaan doen.

December: (ik kijk weer elders rond) 'Seven., how would you feel about applying for a management role?' Blijkt dat mijn line manager haar baan heeft opgezegd en ik zou de supervisor stap op deze manier overslaan. Er werd bij gezegd 'I know we have had this conversation before but this time I am the only one making the decision. It's yours if you want it'. Ik twijfelde eerst, want het is nogal een stap. Maar toch mijn CV ingeleverd. Interview ging fantastisch goed. Eind januari: 'sorry, er was een externe kandidaat met 9 jaar ervaring. Ik ga volgende week adverteren voor 2 supervisors' en er werd mij een plaatje geschetst van hoe dat eruit zou zien met mijn rol als supervisor alsof dat al in kannen en kruiken is.

Ik snap die beslissing best, een onervaren planner vs iemand die al 9 jaar ervaring heeft in management en die al 10 jaar werkt met deze klant, maar tering jantje...

Paar vragen: is dit normaal? Ben ik gestoord dat ik niet NOG een keer mijn CV in wil dienen? Ik weet dat ze me binnenkort aan de tand gaan voelen of ik mijn CV in ga leveren voor supervisor. Ik werk hier nu 10 maanden, ik gedraag me allang als supervisor (ik train nieuwe mensen, ik motiveer collega's en ik vervang de nodige mensen bij afwezigheid waardoor mijn werkdruk regelmatig verdubbelt, daarnaast doe ik standaard 45 uur per week en in extreme weken is dat zeker 50 uur voor 23000 PA) en ik ben de beste planner want ik ben de enige planner die ervaring heeft (sorry, ik wil echt niet arrogant overkomen). En momenteel functioneer ik op 50% van mijn kunnen.

Is dit normaal in de UK? Zijn er wel bedrijven die geen misbruik maken van hun werknemers of heb ik domweg pech? Ik mag mijn manager best wel, als in 'ik snap zijn visie' en ik kan heel goed onder die omstandigheden werken, ik vind hem geen aardig persoon of zo. Maar na 2 keer kun je zoiets toch niet serieus meer nemen?

Anderzijds: ik ben een carrieretijger en supervisor op mijn CV schrijven + salarisverhoging wat ik uiteraard zeer zeer scherp ga spelen.. Alleen sta ik weer voor lul als een collega terug wil komen, of als er een betere externe kandidaat is :').

Zet ik mijn trots opzij, ja of nee? Misschien is dit meer iets voor R&P maar ik weet dat in dit topic een aantal mensen zitten die veel waarde hechten aan hun werk etc etc. Bovendien moet ik even een geruststelling hebben dat niet elke werknemer een nummer is in Engeland maar dat er ook bedrijven zijn die echt nog wel oog hebben voor hun werknemers.
Resistance is futile.
pi_122632844
hmm, mijn bedrijf is ook een beetje zo...
Dus behoorlijk bagger.

Ik ben behoorlijk overgekwalificeerd voor het werk wat ik doe. Je hoeft hier echt geen universitaire opleiding voor te hebben, laat staan ruim 2jaar ervaring op dat niveau!
Maar eigenlijk is iedereen uit mijn team overgekwalificeerd (en dus op zoek naar iets anders). Het bedrijf zit alleen in een comfortabele positie dat ze kunnen kiezen wie ze willen. En ik ben dus ook op zoek naar iets anders (wilde perse in Londen wonen, so here we go), maar dat is toch vrij lastig (afwijzing na afwijzing).

Mijn vriend heeft overigens praktisch hetzelfde meegemaakt als jij... niet dat zijn functie verdween, maar ze boden hem een promotie aan (kwam dus ook van de werkgever zijn kant), toen heeft vriend na overweging positief gereageerd op het aanbod. Nu alleen nog contract tekenen... Toen kwamen ze erop terug! Omdat het eerlijker zou zijn als iedereen intern kon reageren... Een veel oudere collega had lucht gekregen van de eventuele promotie en wilde zelf die promotie, dus die heeft rotzooi lopen schoppen. dus pas 2 maand later kreeg mijn vriend die promotie, nadat hij dus officieel alsnog 'interesse' moest tonen voor die functie.

Ze behandelen je niet goed, omdat ze het kunnen maken... Sorry. Dien je CV sowieso in en als je inderdaad te trots bent, begin alvast met solliciteren naar andere functies... je kunt niet vroeg genoeg beginnen.
Dromen zijn voorgevoelens van dingen die je in staat bent daadwerkelijk te verwerkelijken
  vrijdag 8 februari 2013 @ 13:14:26 #279
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_122635503
Succes in zaken hier is misschien niet zo 'straightforward' als in het nuchtere Nederland. Het is een combinatie van diplomatiek, persoonlijkheid, kunnen, ervaring, daadkracht en soms een beetje druk. Nou ja, iedereen vult dat weer anders in. Diploma's en opleiding tellen iig veel minder heb ik het idee.

Hoe je iets zegt is vaak belangrijker dan wat je zegt. Er is een tijd voor de NL directheid en die werkt soms heel goed, maar er is een tijd en plaats voor.

Soms is 'good enough' good enough en daar moet je het dan bij laten. Soms levert een strijd verliezen/opgeven meer op, ook al weet je dat je gelijk hebt. Patience is a virtue.. sometimes..

Hmm.. best ingewikkeld om uit te leggen in een post eigenlijk. Met een pint gaat het makkelijker. :P
reset
  zondag 10 februari 2013 @ 15:26:51 #280
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_122714248
Stadsvos grijpt baby in Londen

Er lopen elke dag wel vossen in m'n tuin, maar die rennen snel weg als ik zelf de tuin inga.. Baby attacks zijn dan ook wel erg zeldzaam. Zijn er veel vossen waar jullie wonen?
reset
pi_122714406
quote:
0s.gif Op zondag 10 februari 2013 15:26 schreef Individual het volgende:
Stadsvos grijpt baby in Londen

Er lopen elke dag wel vossen in m'n tuin, maar die rennen snel weg als ik zelf de tuin inga.. Baby attacks zijn dan ook wel erg zeldzaam. Zijn er veel vossen waar jullie wonen?
Ik zie ze hier ook bijna dagelijks in de tuin of zelfs door de straat rennen als het laat is (Islington). Overigens zijn ze altijd op zoek naar eten en net wat jij zegt, vooral erg bang. Zodra ze een mens zien rennen ze weg :Y
"If you see someone without a smile, give them one of yours.”
  zondag 10 februari 2013 @ 15:41:39 #282
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_122714860
Kan me nog herinneren dat we geen vuilcontainers hadden, de vossen de vuilniszakken kapotscheurden en de straat onder de troep bedolven.. Lijkt me juist dat met de introductie van vuilcontainers de vossen het moeilijker hebben gekregen om eten te vinden.

In de winter lopen ze een rondje door de tuin en zijn dan weer weg. In de zomer gaan ze lekker in de tuin liggen luieren en zal het ze niet boeien dat een ekster op de meter voorbij hopt.

reset
pi_122714968
Nog niet gezien hier (Bristol), maar misschien komt het nog :)
pi_122715152
We hebben ze hier wel, heb ze wel 's over zien steken :+ en straks in Zuid-Yorkshire wrsch ook wel :P
Ja doei.
pi_122715258
In SW Londen ook gewoon overal te zien, ook bij mijn werk (WC2) lopen ze 's nachts gewoon door de straat. En ik vind ze niet echt schuw trouwens, ze lopen meestal gewoon op hun gemak te scharrelen.
"The fact that most people are too stupid to know how dumb they really are, is the fabric holding our society together"
"Money might not buy happiness, but I'll take my fucking chances"
  zondag 10 februari 2013 @ 15:57:25 #286
64479 Omnifacer
Alles geven!11
pi_122715558
Ik zag vannacht toevallig een vos die aangereden werd door een auto, recht bij mij voor de deur :')
  zondag 10 februari 2013 @ 16:27:53 #287
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_122717101
quote:
0s.gif Op zondag 10 februari 2013 15:50 schreef Bajskorv het volgende:
In SW Londen ook gewoon overal te zien, ook bij mijn werk (WC2) lopen ze 's nachts gewoon door de straat. En ik vind ze niet echt schuw trouwens, ze lopen meestal gewoon op hun gemak te scharrelen.
Precies. Ik heb ze zo centraal als Victoria Embankment Park gezien.. dat is een steenworp afstand van Trafalgar Square; het absolute middelpunt van London.

Je kan ze niet aaien/voeren iig.. doet sowieso niemand en lijkt me ook niet gezond..
reset
pi_122717423
Ja, hier heb ik ook al een paar keer een zien lopen. Zag er trouwens niet heel gezond uit, ook.
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
pi_122731236
Eins, zwei, hoeplakai.
pi_122731435
quote:
10s.gif Op zondag 10 februari 2013 21:44 schreef jakkop het volgende:
[ afbeelding ]
Eigenlijk wel zielig though! Veel mensen haten ze maar ik vind ze vaak wel zielig :@
Hoe komt dat beest trouwens in de tube :D _O-
"If you see someone without a smile, give them one of yours.”
  zondag 10 februari 2013 @ 22:06:02 #291
217529 Jabberwocky
Jabberwo)))cky
pi_122732589
Via een van de bovengrondse stations, sommigen daarvan hebben best wel wat groen om zich heen.

Hier ook genoeg vossen om mij heen overigens, maar die lopen inderdaad snel weer weg als je te dichtbij komt.
"Beware the Jabberwock, my son!
The jaws that bite, the claws that catch!
Beware the Jubjub bird, and shun
The frumious Bandersnatch!"
pi_122732680
quote:
0s.gif Op zondag 10 februari 2013 22:06 schreef Jabberwocky het volgende:
Via een van de bovengrondse stations, sommigen daarvan hebben best wel wat groen om zich heen.

Hier ook genoeg vossen om mij heen overigens, maar die lopen inderdaad snel weer weg als je te dichtbij komt.
Ik heb ze hier wel in de achtertuin op de schuur gehad of zelfs op de tafel. Maar als je dan de deur open doet zijn ze weg inderdaad :Y
"If you see someone without a smile, give them one of yours.”
  dinsdag 19 februari 2013 @ 11:21:46 #293
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_123065257
Wat zag de rivier bij Westminster er mooi uit zeg vanochtend. O+

Mist met daarboven een strak blauwe lucht. Ik moet m'n camera weer eens standaard meenemen.
reset
pi_123065527
Ja doei.
pi_123065669
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 11:21 schreef Individual het volgende:
Wat zag de rivier bij Westminster er mooi uit zeg vanochtend. O+

Mist met daarboven een strak blauwe lucht. Ik moet m'n camera weer eens standaard meenemen.
Zekers, was al om 7 uur kantoor en had dus een prachtig zonsopgang te pakken vanuit kantoor. Mooi vrij uitzicht over de Thames vanaf hier (Embankment/Temple).
"The fact that most people are too stupid to know how dumb they really are, is the fabric holding our society together"
"Money might not buy happiness, but I'll take my fucking chances"
  dinsdag 19 februari 2013 @ 11:43:22 #296
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_123066014
Dagen als vandaag zou ik wel weer in de Shell Centre of zelfs Shell Mex willen werken met een van de beste uitzichten van London.
reset
pi_123067398
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 11:43 schreef Individual het volgende:
Dagen als vandaag zou ik wel weer in de Shell Centre of zelfs Shell Mex willen werken met een van de beste uitzichten van London.
Ik zit er vlak tegenover. View is hier eigenlijk nog beter, om je in de bocht van de Thames zit. Je kijkt dus aan alle kanten de Thames af, heerlijk.
"The fact that most people are too stupid to know how dumb they really are, is the fabric holding our society together"
"Money might not buy happiness, but I'll take my fucking chances"
  dinsdag 19 februari 2013 @ 12:47:40 #298
217529 Jabberwocky
Jabberwo)))cky
pi_123068157
Londoners die van cultuur houden! Gisteren zag ik In the Beginning was the End in Somerset House (National Theatre productie), promenade theatre maar het heeft ook wel wat weg van performance kunst. Ik vond het fantastisch en kan het iedereen aanraden. _O_

Het grensde wel een beetje aan het pretentieuze, maar ik houd daar soms wel van. :)

http://www.nationaltheatr(...)ak-at-somerset-house

edit: oh ik dacht dat ik in het Londen topic zat, enfin hier kan het ook wel.
"Beware the Jabberwock, my son!
The jaws that bite, the claws that catch!
Beware the Jubjub bird, and shun
The frumious Bandersnatch!"
  User die je het meest gemist hebt 2022 dinsdag 19 februari 2013 @ 16:36:12 #299
78918 SeLang
Black swans matter
pi_123077827
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 11:21 schreef Individual het volgende:
Wat zag de rivier bij Westminster er mooi uit zeg vanochtend. O+

Mist met daarboven een strak blauwe lucht. Ik moet m'n camera weer eens standaard meenemen.
Ik heb zo'n beetje de hele dag gewandeld op de hei in The New Forest (nu net terug). Vooral vanmorgen was het prachtig, alles wit van de vorst en een beetje mist erboven O+. Alleen was dat snel weg natuurlijk.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  dinsdag 19 februari 2013 @ 18:54:57 #300
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_123083529
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 16:36 schreef SeLang het volgende:

[..]

Ik heb zo'n beetje de hele dag gewandeld op de hei in The New Forest (nu net terug). Vooral vanmorgen was het prachtig, alles wit van de vorst en een beetje mist erboven O+. Alleen was dat snel weg natuurlijk.
Heb je daar foto's van?
reset
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')