abonnement Unibet Coolblue
pi_119990474
quote:
Vuurwerkramp blijft doofpot

Enschede – Het Openbaar Ministerie houdt vanmiddag om 13:30 uur in het Gemeentehuis van Enschede een persbijeenkomst naar aanleiding van de opdracht van het College van Procureurs-Generaal. De Rijksrecherche heeft onder gezag van de Groningse hoofdofficier, een drietal openstaande vragen rondom de bewijsvoering tegen voormalig verdachte in de vuurwerkramp, A. de Vries, nader uitgezocht. Uit dit onderzoek blijkt nu dat er geen sprake is van onjuistheden in de bewijsvoering destijds.

De Enschedese driehoek heeft op 23 november 2011 tijdens een persconferentie verslag gedaan van de resultaten van het zogenaamde VerEsalonderzoek. Bij het afronden van dat onderzoek bleek dat er een aantal deelvragen waren over de verdenking tegen de voormalig verdachte De Vries. Uit het oogpunt van de zogenaamde uiterste zorgvuldigheid werd vorig jaar besloten om aan het College van Procureurs generaal te verzoeken om deze punten grondig te laten onderzoeken door de Rijksrecherche. Er werden dan ook drie vragen geformuleerd over het onderzoek naar A. de Vries. Ook nu blijkt wederom dat er geen ongeregeldheden zijn geconstateerd.

Met deze conclusie zijn de laatste open eindjes van het VerEsal onderzoek beantwoord en blijft de deksel dan ook op het doofpotonderzoek naar de vuurwerkramp. Het Openbaar Ministerie weigert hiermee een kroongetuige die zichzelf meldde bij de politie te betrekken bij het onderzoek. De kroongetuige overhandigde vorig jaar cruciale informatie over wie er op 13 mei op het terrein van SE Fireworks aanwezig waren voorafgaand aan het eerste vlammetje.

Daarnaast heeft zich vorig jaar ook een cruciale getuige gemeld bij de College van procureurs-generaal met cruciale informatie over fouten naar het onderzoek naar A. de Vries. Deze getuige is onder druk gezet om zich niet uit te laten over ontlastend bewijs in de vuurwerkramp en is verder dan ook nooit gehoord in alle onderzoeken naar de vuurwerkramp. Het Openbaar Ministerie wilde hierop vanmorgen niet reageren. Met de presentatie om 13:30 uur in het gemeentehuis van Enschede blijft dan ook de spreekwoordelijke deksel op de doofpot.
quote:
Geen onjuistheden in bewijsvoering
Justitie heeft geen onjuistheden ontdekt in de bewijsvoering tegen voormalig vuurwerkrampverdachte André de V.

Vorig jaar november vroeg een nieuw rechercheteam onderzoek te doen naar onder meer de vuurwerksporen in een sportbroek van de V., dat in 2002 als belangrijkste bewijsstuk gold. Volgens het nieuwe rechercheteam, dat de afgelopen twee jaar feitenonderzoek deed naar de ramp, waren er twijfels gerezen over de bewijslast tegen Enschedeër André de V.

Ook vroeg het politieteam vorig jaar om een tip te onderzoeken, die wees naar De V. en de verklaringen daarover van de voormalig rampverdachte. Voormalig Tolteam-rechercheur Paalman uit Rijssen, die in 2000 al kritiek had op het onderzoek tegen de Enschedeër en daarvoor werd ontslagen, reageert hevig teleurgesteld. Volgens hem is nu definitief sprake van een doofpotconstructie van Justitie en politie in de nasleep van de vuurwerkramp in 2000. De vuurwerkramp kostte aan 23 mensen het leven.
Het blijft een vreemde zaak dat getuigen niet gehoord worden? Of is dat normaal in een grote zaak als deze? Voor veel mensen in de omgeving zal het altijd een doofpot blijven. Nu nog steeds reppen ze er over dat er zaken verzwegen worden.
pi_119990592
Google het LJN nummer, en ga naar rechtspraak.nl en voer daar dat LJN nummer in.
Dan kan je de zaak lezen wat tot nu toe in het rapport staat.
pi_120000745
Opslag met mijnen van het leger.
Digo
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')