abonnement Unibet Coolblue
pi_119974108
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?

Is dat restaurant met de michelinster, het simpele eetcafé of je lokale chinees een aanrader of zou je het liefst de tijd willen terugdraaien zodat je een andere keus had kunnen maken omdat het er zo walgelijk was?

Voor de langere verslagen kun je terecht in de topics van het restaurant zelf, of open er een .

Waar?
Wanneer?
Wat at je?
Impressie?
Kosten?
Cijfer?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 5 december 2012 @ 22:24:13 #2
63722 z80
I fink you freaky
pi_119976454
oeps, sorry niet gezien dat ik de laatste post had.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_119992140
Waar : Sakana, Den Bosch
Wanneer : twee dagen geleden
Wat at je : Sushi, Sashimi, Teppan Yaki.
Impressie : sfeervol, modern, schoon,snelle en vriendelijke bediening.
Kosten :32 euro met drankjes
Nog een keer?: Hell yeah.
Cijfer : 8
Hell is empty and all the devils are here.
pi_120016278
quote:
14s.gif Op woensdag 5 december 2012 00:52 schreef golfer het volgende:

[..]

We gaan in maart er naartoe. ^O^
Wanneer in maart? Ik ga de derde :)
pi_120017050
quote:
0s.gif Op donderdag 6 december 2012 22:05 schreef nijenhuisjeroen het volgende:

Wanneer in maart? Ik ga de derde :)
19 maart.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_120017118
Waar?
Elvi, Utrecht. Stond in de lekker voor het eerst, om de hoek, dus maar eens proberen!
Wanneer?
Vorige week vrijdag
Wat at je?
Vooraf de pata negra, hoofdgerecht de hele kreeft, als nagerecht de carrot cake
Impressie?
Gezellig restaurant, intieme sfeer en toch voldoende privacy.
Pata negra met "krokant" gepocheerd ei en hollandaise was subliem. Fantastisch gerecht. Alle smaken kwamen samen, goede kwaliteit producten. Echt niets op aan te merken. Origineel voorgerecht!
Kreeft a;s hoofdgerecht viel ietwat tegen. Was simpel gerecht (hele kreeft + hollandaise en frietjes + salada). Qua bereiding niets op aan te merken, had alleen wat spannender gekund en betere garnituur / bijgerechten.
Carrot cake als dessert was prima.
Kosten?
In totaal 120 euro kwijt voor 2 personen incl. wijn.
Cijfer?
7,5. Volgende keer ander hoofdgerecht proberen
pi_120017643
quote:
0s.gif Op donderdag 6 december 2012 22:20 schreef golfer het volgende:

[..]

19 maart.
Aha, zal ik wel vast even voorproeven ;)
pi_120142094
&Samhoudplaces afgelopen vrijdagavond.
Klik

Impressie van de kaart. Onderste twee gemist op de foto.

Of online klik

impressie:

Je komt het pand binnen door de lounge met dito publiek (vrij leeg dat wel). Keurig ontvangen en naar boven begeleid waar alle tafels een mooi zicht hebben over Amsterdam. De inrichting is kwalitatief dik in orde en het is een kwestie van smaak maar ik vond bijna alles mooi. De tafel was prachtig en de stoelen zaten heerlijk. Ik vind de inrichting ook prettig, niet te vol. De helft van het gezelschap achte het iets te kaal en weinig warm de andere helft had die gevoelens niet. Op het grote geheel slechts een klein detail. De tafel was ruim voor het aantal personen. Misschien zelfs iets te ver van elkaar wat ons opviel maar wederom is het letten op details. Ik vermoed dat we met 5 aan een eventueel 6 persoons tafel zaten en vandaar wat ruimer gevoel.

We kwamen er voor de gezelligheid in eerste instantie en uiteraard een beetje voor het eten. Ik onthoud alleen echt nooit wat er allemaal was en wat we hebben gegeten met welke ingrediënten en op welke wijze bereid. De details kunnen me eerlijk gezegd ook weinig boeien. Dus per gerecht bespreken zit er niet in.

Om te beginnen ook 6 amuse's. Gelukkig de laatste drie bij elkaar anders waren we om 04.00 nog niet thuis geweest verwacht ik. De lekkerste was de Corn tortilla (zie menu). De Belon oesters waren .... vies. Niemand aan onze tafel kon daar iets mee of heeft ze opgegeten. Dat werd aan de kant geschoven.

Allen aan tafel hebben het 6 gangen chef's menu genomen dus iedereen heeft het zelfde gegeten.
De 6 gangen zijn gepasseerd zonder echt hoogtepunt en of dieptepunt voor ons. Ik vond het beter worden naarmate de avond vorderde en de laatste twee gerechten waren mijn favoriet. Wat opviel en een absoluut hoogtepunt waren de wijnen. De wijnkeuze was voortreffelijk en bij elke gang was er weer een perfect passende wijn.1 van de beste passende wijnarrangementen waar ik ooit van heb mogen genieten.

Wat met name is bijgebleven bij het diner was dat er veel te veel crème'tjes van het ene of ander, een sausje van dit of dat, een mousse van .... het was gewoon teveel van dat. Het was daardoor een wat zware, vettige maaltijd. Ik had de neiging om om die crème en mousse heen te gaan eten. In het begin is dat heel spannend en wacht je op de volgende hap wat er gaat komen. Welke smaak weet je te bereiken en om welke hoek staat er weer een verrassing. Maar dit was dus teveel.

De bediening was goed tot perfect. 1 van de dames aan onze tafel was een genot om aan tafel te hebben. Met sommige andere had ik iets minder maar was nog steeds voldoende. De kledingkeuze voor het bedienend personeel was ons over het algemeen iets te casual. Mensen op sneakers is was mij betreft niet nodig.

Het afsluitende kaasplankje was wederom prima.

De samenvatting van de avond was dat het redelijk was het niveau en prijs in acht nemend. Uitmuntend om nooit vergeten te gegeten? Dat helaas niet en dat is wel iets waar je op hoopt. We hebben heel prettig gezeten met heerlijke wijnen en fijn personeel. Ik zal er niet zo snel naar terug gaan. Het menu had te weinig hoogvliegers en onvergetelijke gerechten om dat voor elkaar te krijgen. Ik keek van tevoren wel naar uit en ik ben zeer content dat ik er ben geweest en het heb mogen ervaren. Ik ben ook niet teleurgesteld maar ook niet verrast.

Kosten: Niet belangrijk

De chef van de avond Moshik Roth
pi_120144350
Leuk verslag, Godtje.
Wat was er mis met de oesters?
En vind je het wel die 2 sterren die Moshik mocht houden waard?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_120144955
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2012 12:10 schreef golfer het volgende:
Leuk verslag, Godtje.
Wat was er mis met de oesters?
En vind je het wel die 2 sterren die Moshik mocht
Met die oester op zich niks maar voor ons paste het gerecht echt niet in elkaar. Een vieze drap van saus er overheen. Het klopte smaaktechnisch niet. Smaken verschillen maar 5 mensen bij wie je de mond ziet verschieten bij de eerste hap dan is er denk ik toch iets mis.

En de sterren..... tja wie ben ik, 1 ster was naar mijn bescheiden mening beter passend geweest.
Daaronder zou ik ze zeker tekort doen.
pi_120156898
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2012 10:53 schreef Godtje het volgende:
&Samhoudplaces afgelopen vrijdagavond.
Klik

Impressie van de kaart. Onderste twee gemist op de foto.
[ afbeelding ]
Of online klik

Hoe werkt die kaart? :?
  maandag 10 december 2012 @ 17:59:11 #12
131800 Tarado
capô de fusca
pi_120156932
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2012 17:58 schreef tjoptjop het volgende:

[..]

Hoe werkt die kaart? :?
Alles wat je leest ligt op het bord per hoofdstukje zeg maar
pi_120189533
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2012 17:58 schreef tjoptjop het volgende:

[..]

Hoe werkt die kaart? :?
Je hebt een gerecht 'Jodium', een gerecht 'Terroir'. Enz ;)
  dinsdag 11 december 2012 @ 15:49:04 #14
355733 JaafkeGB
Nimmer te vertrouwen
pi_120193326
Iemand ooit bij NAPOLI in haarlem gegeten?
Zaterdag daar een tafeltje op aanraden van een kennis..
  dinsdag 11 december 2012 @ 15:50:23 #15
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_120193386
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 december 2012 15:49 schreef JaafkeGB het volgende:
Iemand ooit bij NAPOLI in haarlem gegeten?
Zaterdag daar een tafeltje op aanraden van een kennis..
Zou je dat wel doen?
Onze recensie.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 11 december 2012 @ 16:16:48 #16
355733 JaafkeGB
Nimmer te vertrouwen
pi_120194461
quote:
11s.gif Op dinsdag 11 december 2012 15:50 schreef golfer het volgende:

[..]

maar voorlopig staat deze gelegenheid zeker niet in de top van in onze favoriete Italiaanse restaurants van Haarlem.
wat zou u dan adviseren??

Mijn vriendin is gek op de italiaanse keuken, haar oom had dit als tip gegeven. maar ben benieuwd wat u dan zou zeggen?
pi_120194564
Novecento of la Forca zou ik eerder aanraden.

of La Capannina in Bloemendaal bij mijn Griekse vriend. :P
  dinsdag 11 december 2012 @ 16:22:31 #18
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_120194751
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 december 2012 16:18 schreef Godtje het volgende:
Novecento of la Forca zou ik eerder aanraden.

of La Capannina in Bloemendaal bij mijn Griekse vriend. :P
Inderdaad alle 3 goed. Voorkeur voor La Forca.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_120194936
Godtje leuk verslag! Maar die kop van Moshik hoeft nou ook weer niet :D
pi_120195298
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 december 2012 16:26 schreef Bluezz het volgende:
Godtje leuk verslag! Maar die kop van Moshik hoeft nou ook weer niet :D
Nou als je er gaat eten staat hij ook vol in beeld door de zeer open keuken.
Ze hebben ook een bar waarbij je rechtstreeks aan een soort keuken aquarium zit.

Hij zelf staat nog meer in beeld inclusief schreeuwende commentaren. Het was ook randje of dat het ging halen in het verslag... maar als sidenote bij deze.

Hij staat dus echt vrij open en bloot in de zaak en wij zaten nog geen 3 seconde of hij knalt al iets keihard op de grond en begint tegen de keuken te schelden. Leuk zo een excentrieke chef maar ik kom wel voor de gezelligheid. Dat spurtelde nog iets na maar daarna was het gelukkig rustig zodat wij er geen last meer van hadden.

Hij kwam nog wel even aan tafel uiteraard maar zo wereldvreemd komt de beste man over dat er geen leuk gesprek mee aan is te knopen. Dat is voor de rest ook niet zijn taak en dat is prima.
pi_120210551
Hij kwam in het Brouwerskolkje ook een keer aan ons tafeltje om ergens iets in te spuiten (moleculair) met zo'n spuitje... totaal autistisch en alsof wij er niet zaten. Niet eens je aankijken, hij draaide zijn riedeltje af, spoot het goedje in het gerecht en liep weer terug.. t had voor ons niet eens gehoeven :')
pi_120242249
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 december 2012 22:34 schreef Bluezz het volgende:
of wij er niet zaten. Niet eens je aankijken, hij draaide zijn riedeltje af, spoot het goedje in het gerecht en liep weer terug.. t had voor ons niet eens gehoeve
Ja, praten is in elk geval niet zijn sterkste punt. In de winter naar lastage in het voorjaar naar aan de poel en met kerst naar van de markt. Misschien zijn de chefs daar spraakzamer.
  Moderator / Redactie Sport woensdag 19 december 2012 @ 09:52:20 #23
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_120497956
Waar? De Bokkesteeg http://www.debokkesteeg.nl/ Santpoort-Noord
Wanneer? Gister. Het was vijf jaar geleden dat ik er voor het laatst heb gegeten. Ik vond het toen erg lekker
Wat at je? - Seizoenssalade: Eendenborst, salade, paddenstoelen, blue stilton
- Eendenborst met z'n boutje gekonfijt in ganzenvet,op een puree van pompoen en saus van rode wijn en paddestoelen
Impressie?



Ja Tweemaal eendenborst. Maakte mij niet uit want ik heb heel erg lekker gegeten. :9. Het was goed vlees. Toe had ik Ierse koffie. Het was weer lekker. Mijn tafelgenoten waren ook tevreden. :)
Kosten overall geen idee. Heb niet hoeven afrekenen.

Buurman had nog wel een echt dessert. Een Santpoorts Zooitje :P
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_120500887
Dat ziet er lekker uit allemaal! En eendenborst is gewoon erg :9 :9
  woensdag 19 december 2012 @ 11:26:38 #25
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120501045
quote:
0s.gif Op woensdag 19 december 2012 11:21 schreef Bluezz het volgende:
Dat ziet er lekker uit allemaal! En eendenborst is gewoon erg :9 :9
Heel lekker idd, wij eten het vaak.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')