abonnement Unibet Coolblue
pi_120419220
Hallo!
Ik zag in de OP pavlova staan. Nu had ik daar laatst een recept voor gezien in de Jumbo en het leek me erg lekker, maar daar zat helemaal geen suiker in, niet in het schuim en ook niet in de slagroom erbovenop. Is het dan wel te pruimen? Zou er eventueel ook wel wat suiker in kunnen?

Ik heb het nog nooit gemaakt, dus geen idee wat het oorspronkelijk hoort te zijn :@
My salvation lies in your love..
pi_120422027
http://www.jumbosupermark(...)lova-met-rood-fruit/

Staat toch gewoon 175 gram suiker of niet?
pi_120422803
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2012 16:48 schreef Sebas. het volgende:
http://www.jumbosupermark(...)lova-met-rood-fruit/

Staat toch gewoon 175 gram suiker of niet?
Oh he, in het blaadje heb ik het niet zien staan. Zal er zelf wel overheen gekeken hebben. :')
thanks
My salvation lies in your love..
pi_120511994
Ik wil met kerst een pavlova (of een meringue, ik weet het verschil niet goed) maken. Zo één met een taaie binnenkant. Heb het wel eens eerder geprobereerd, maar toen was ie toch helemaal droog vanbinnen. En ik kom op internet zó veel recepten en baktijden tegen.. Weet iemand het perfecte recept voor een groot, taai schuim (ong 20 cm doorsnede)?
  Moderator woensdag 19 december 2012 @ 17:05:01 #180
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_120513841
Je moet het heel langzaam bakken, ik meen zelfs op 80 graden en dan een paar uur ofzo. Ik heb zo geen recept voorhanden, maar echte "bak"recepten met hoge oventemperaturen moet je mijden.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_120552702
Dan ga ik dit recept proberen denk ik:
http://www.chefrecepten.n(...)gebak-met-frambozen/

ik heb alleen een allergie voor onbewerkt/vers fruit.. Zou het met kersen uit blik ook te doen zijn? Of heeft iemand een andere optie?
pi_120558746
Ik doe er altijd een theelepeltje azijn doorheen, zorgt ervoor dat de binnenkant zacht/taai blijft (een beetje zoals spekjes).
  Moderator donderdag 20 december 2012 @ 17:49:20 #183
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_120558827
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2012 15:04 schreef Bakkerd het volgende:
Dan ga ik dit recept proberen denk ik:
http://www.chefrecepten.n(...)gebak-met-frambozen/

ik heb alleen een allergie voor onbewerkt/vers fruit.. Zou het met kersen uit blik ook te doen zijn? Of heeft iemand een andere optie?
Het is alleen ter garnering, dus je kunt alles gebruiken wat je maar wil.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_120596214
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2012 17:46 schreef Soulagement het volgende:
Ik doe er altijd een theelepeltje azijn doorheen, zorgt ervoor dat de binnenkant zacht/taai blijft (een beetje zoals spekjes).
dankjewel voor de tip!
pi_120596619
Ja leuk, bakken! *O*

Schildpaddentaart:



Und vanille/kaneelcupcakes :9

Zij die dagdromen, zijn zich bewust van dingen die ontsnappen aan hen die alleen 's nachts dromen
  Moderator vrijdag 21 december 2012 @ 16:08:30 #186
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_120601056
Erg mooi, maar echt elke hap is ADHD :+
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_120603185
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2012 17:46 schreef Soulagement het volgende:
Ik doe er altijd een theelepeltje azijn doorheen, zorgt ervoor dat de binnenkant zacht/taai blijft (een beetje zoals spekjes).
Nog even een vraagje hierover.. zakken de eiwitten niet meteen in als je er azijn aantoevoegt? Doe je het er tijdens het kloppen in of erna? :)
  † In Memoriam † vrijdag 21 december 2012 @ 17:22:16 #188
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_120603910
Net mini cocosmacronen gemaakt :D. En ze in witte chocolade gedoopt. Had nog wat geraspte cocos liggen en ze zien er best snoezig uit zo. Recept was met glucose maar ik was te lui om dat te gaan halen, dus honing gedaan. :D

Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  † In Memoriam † vrijdag 21 december 2012 @ 17:26:38 #189
37843 lady-wrb
kortaf
pi_120604044
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 december 2012 16:08 schreef djkoelkast het volgende:
Erg mooi, maar echt elke hap is ADHD :+
niet iedereen maakt rechtsdraaiende havervlokkencupcakes met geitenwollensokkentopping
  Moderator vrijdag 21 december 2012 @ 17:35:03 #190
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_120604270
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 december 2012 17:26 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

niet iedereen maakt rechtsdraaiende havervlokkencupcakes met geitenwollensokkentopping
Dank je, wat is dit zeg...
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Moderator vrijdag 21 december 2012 @ 17:35:28 #191
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_120604284
quote:
6s.gif Op vrijdag 21 december 2012 17:22 schreef Skaai het volgende:
Net mini cocosmacronen gemaakt :D. En ze in witte chocolade gedoopt. Had nog wat geraspte cocos liggen en ze zien er best snoezig uit zo. Recept was met glucose maar ik was te lui om dat te gaan halen, dus honing gedaan. :D

[ afbeelding ]
Honing geeft sowieso veel meer smaak, die zien er erg lekker uit :9
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_120605920
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 december 2012 17:01 schreef Bakkerd het volgende:

[..]

Nog even een vraagje hierover.. zakken de eiwitten niet meteen in als je er azijn aantoevoegt? Doe je het er tijdens het kloppen in of erna? :)
Na het kloppen, lepeltje azijn erbij en er doorheen 'vouwen'. Niks aan de hand. Afhankelijk van het aantal eieren misschien een theelepeltje extra gebruiken.
  † In Memoriam † vrijdag 21 december 2012 @ 22:15:28 #193
37843 lady-wrb
kortaf
pi_120616244
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 december 2012 17:35 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Dank je, wat is dit zeg...
sinds wanneer kan jij niet meer tegen een geintje? :(

ik maak overigens nog steeds af en toe je appelplaatkoek
  Moderator vrijdag 21 december 2012 @ 23:05:46 #194
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_120618751
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 december 2012 22:15 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

sinds wanneer kan jij niet meer tegen een geintje? :(

ik maak overigens nog steeds af en toe je appelplaatkoek
Voelde toch echt als een steek onder water ;( Ik ben nu appelkaneelmuffins aan het bakken. Zonder topping die een bepaalde kant op draait. Maar wel met eieren uit eigen (ja biologische) kippen *)
De rest zal ik maar voor me houden zeker :+
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  † In Memoriam † vrijdag 21 december 2012 @ 23:08:24 #195
37843 lady-wrb
kortaf
pi_120618875
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 december 2012 23:05 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Voelde toch echt als een steek onder water ;( Ik ben nu appelkaneelmuffins aan het bakken. Zonder topping die een bepaalde kant op draait. Maar wel met eieren uit eigen (ja biologische) kippen *)
De rest zal ik maar voor me houden zeker :+
nou sorry hoor, zal er voortaan meer smileys tegenaan gooien.

het was echt gewoon een geintje hoor. sorry dat ik je gekwetst hebt :@
in oud maken we wel meer geintjes over rechtsdraaiende haverwortels enzo
  Moderator vrijdag 21 december 2012 @ 23:32:12 #196
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_120619990
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 december 2012 23:08 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

nou sorry hoor, zal er voortaan meer smileys tegenaan gooien.

het was echt gewoon een geintje hoor. sorry dat ik je gekwetst hebt :@
in oud maken we wel meer geintjes over rechtsdraaiende haverwortels enzo
Het zij je vergeven hoor, ik ben niet haatdragend ;)
Ik wil gewoon wat meer smaak en structuur aan mijn baksels hebben, of ze er nou mooi uit zien vind ik niet zo belangrijk. Al vind ik wat ik hier voorbij zie komen aan fondant/marsepeinwerk wel heel erg mooi om te zien. Ik zou dat trouwens niet kunnen ook.
"Baking is a science" en zo zie ik het ook ;)
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_120679759
Ik heb ook eindelijk een mini-oventje! Resultaat tot nu toe (goddank heb ik veel collega's):
Appeltaart:


Kleine appeltaartjes


Worteltaart (supergoed gelukt!)


Scones (niet erg goed gelukt vooralsnog. Volg alle recepten netjes op maar er zit gewoon geen smaak aan)


Creamy Lemon Crumble van het recept in het eerste deel
Voordat het de oven in ging


En erna
  zondag 23 december 2012 @ 18:31:27 #198
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_120680134
Heb je wel eens lekkere scones gegeten, bloempje-moi?
Dat smaakt toch nooit ergens naar?
pi_120680307
quote:
0s.gif Op zondag 23 december 2012 18:31 schreef RobinOok het volgende:
Heb je wel eens lekkere scones gegeten, bloempje-moi?
Dat smaakt toch nooit ergens naar?
Daar heb ik ook aan gedacht. Aangezien ik ze hier thuis proefbak voor een toekomstige High Tea maak ik er niet altijd een clotted cream en jam bij. Dat maakt het natuurlijk zo lekker. Misschien zijn ze dus zo gek nog niet ;)
pi_120680373
quote:
0s.gif Op zondag 23 december 2012 18:31 schreef RobinOok het volgende:
Heb je wel eens lekkere scones gegeten, bloempje-moi?
Dat smaakt toch nooit ergens naar?
Ojawel. Warme met kaneelsuiker :9
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')