Heb jij een goed recept voor scones, djkoekkast?quote:Op maandag 24 december 2012 19:04 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Scones werken met bakmeel/rijsmiddelen ipv gist, dus altijd tricky als het zo zwaar is als scones.
De structuur is meestal wel prima, en ze rijzen ook goed. Alleen smaken ze nergens naar.quote:Op maandag 24 december 2012 19:04 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Scones werken met bakmeel/rijsmiddelen ipv gist, dus altijd tricky als het zo zwaar is als scones.
nog nooit mislukt:quote:Op maandag 24 december 2012 21:14 schreef Noek het volgende:
[..]
Heb jij een goed recept voor scones, djkoekkast?
quote:250 gram zelfrijzend bakmeel
2 theelepels bakpoeder
mespunt zout
3 zakjes vanillesuiker (ik van vanille), je kan ook essecnce of extract gebruiken
eetlepel of 2 a 3 suiker (net hoe zoet je het wilt)
1 ei
net geen dl melk
60 gram boter
Erbij:
1 ei om te bestrijken, (riet)suiker, half bakje mascarpone, slagroom, jam naar keuze
ei en melk loskloppen, bakpoeder en meel mengen, beide suikers erbij, boter erbij beetje kneden (boter in kleine stukjes)
melk/ei mengsel erbij
kneden tot deeg
ff laten rusten
uitrollen
rondjes eruit steken
De verhoudingen zijn niet superstrak. Als je het ide hebt dat het wat te vochtig is, gewoon wat meel erbij, te droog klein beetje extra melk.
op bakpapier, bestrijken met losgeklopte ei, rietsuiker overheen strooien, afbaken in oven op 220 graden tot goudbruin
als bijna klaar is slagroom en mascarpone luchtig kloppen
half bakje mascarpone en slagroomquote:Op dinsdag 25 december 2012 08:50 schreef Bleie het volgende:
[..]
Nou wil ik scones maken .
Wat gebruiken jullie als clotted cream?
Ik ga clotted cream kopen.quote:Op dinsdag 25 december 2012 08:50 schreef Bleie het volgende:
Nou wil ik scones maken .
Wat gebruiken jullie als clotted cream?
Ze schijnen het bij de Jumbo te verkopen, maar verder is het niet zo gemakkelijk om aan te komen in Nederland. DJKoelkast: gebruik je melk of karnemelk? En bakpoeder of baksoda?quote:
Slagroom geklopt of niet?quote:Op dinsdag 25 december 2012 08:53 schreef The_Hives het volgende:
[..]
half bakje mascarpone en slagroom
Oh, ik meende dat het overal wel te verkrijgen was. Ik koop het bij een High Tea-huis.quote:Op dinsdag 25 december 2012 10:51 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Ze schijnen het bij de Jumbo te verkopen, maar verder is het niet zo gemakkelijk om aan te komen in Nederland. DJKoelkast: gebruik je melk of karnemelk? En bakpoeder of baksoda?
slagroom kloppen, daarna mascarpone er doorheen kloppenquote:Op dinsdag 25 december 2012 12:00 schreef Bleie het volgende:
[..]
Slagroom geklopt of niet?
Jumbo is een half uur fietsen, dat is me wat gortig.
steekt niet zo krap. Meet het nooit. Denk 1 tot 1,5 centimeter ofzo.quote:Op dinsdag 25 december 2012 12:01 schreef FutureFairytale het volgende:
The Hives; hoe dun/dik uitrollen?
nee, is niet echt makkelijk te verkrijgen in de meeste supermarktenquote:Op dinsdag 25 december 2012 12:06 schreef Noek het volgende:
[..]
Oh, ik meende dat het overal wel te verkrijgen was. Ik koop het bij een High Tea-huis.
Daar at ik laatst trouwens scones met speculaaskruiden erin. Man!
Dat ga ik doen met het recept van The_Hives.
Ik heb ergens gelezen dat de betere kaaswinkel het ook zou hebben.quote:Op dinsdag 25 december 2012 12:39 schreef Isegrim het volgende:
Jumbo heeft clotted cream. Sligro ook. Makro vast ook wel.
Je weet dat in zakjes vanillesuiker geen vanille zit maar vanilline? Dat maken ze van overblijfselen van het maken van papier.quote:
Niet meer.quote:Op dinsdag 25 december 2012 12:52 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Je weet dat in zakjes vanillesuiker geen vanille zit maar vanilline? Dat maken ze van overblijfselen van het maken van papier.
(Wikipedia)quote:The demand for vanilla flavoring has long exceeded the supply of vanilla beans. As of 2001, the annual demand for vanillin was 12,000 tons, but only 1,800 tons of natural vanillin were produced.[25] The remainder was produced by chemical synthesis. Vanillin was first synthesized from eugenol (found in oil of clove) in 1874–75, less than 20 years after it was first identified and isolated. Vanillin was commercially produced from eugenol until the 1920s.[26] Later it was synthesized from lignin-containing "brown liquor", a byproduct of the sulfite process for making wood pulp.[9] Counter-intuitively, even though it uses waste materials, the lignin process is no longer popular because of environmental concerns, and today most vanillin is produced from the petrochemical raw material guaiacol.[9] Several routes exist for synthesizing vanillin from guaiacol.[27]
Dankje Een vriendin van me is dol op scones. Die zal ik maken voor volgende keer als ze op visite komt . Denk dat ik die 2e suiker (2-3 eetlepels suiker) ga vermengen met kaneel.quote:Op dinsdag 25 december 2012 12:07 schreef The_Hives het volgende:
[..]
steekt niet zo krap. Meet het nooit. Denk 1 tot 1,5 centimeter ofzo.
Cakepops met witte chocolade, de ene van naturelcake en de andere van aardbeiencake.quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |