bakpapier in glazen ovenschaal, wat boven rand laten uitsteken, met 2 personen uit schaal tillen (schaal wel beboteren voor de zekerheid) zodat hij niet breekt? Mede afhankelijk van grote schaal. Of wat ik ook wel eens doe, kleine appeltaartjes in 1 persoonsvormpjes.quote:Op zaterdag 24 november 2012 17:35 schreef uniekhoorn het volgende:
Hoi,
Heb alles in huis voor een home-made appeltaart. Ga hem maken met bloem, appels, boter, citroensap, kaneel, honing, basterdsuiker snufje speculaaskruiden...
Dus, dat gaat wel goedkomen maar ik heb geen springvorm en was nu even niet van plan om er 1 te halen... Wel een siliconen bak'blik' of glazen ovenschalen. Zal dat ook lukken? tips?
Jij als moderator moet toch snappen dat met het [volgende deel] knopje de OP mee gaat, en dat niet iedereen dat weet/iets verandert aan de OPquote:Op zaterdag 24 november 2012 18:51 schreef djkoelkast het volgende:
Ik mis mijn baksels in de laatste, zulke misbaksels waren het toch niet
Okee!quote:Op zaterdag 24 november 2012 17:59 schreef The_Hives het volgende:
[..]
bakpapier in glazen ovenschaal, wat boven rand laten uitsteken, met 2 personen uit schaal tillen (schaal wel beboteren voor de zekerheid) zodat hij niet breekt? Mede afhankelijk van grote schaal. Of wat ik ook wel eens doe, kleine appeltaartjes in 1 persoonsvormpjes.
In mijn werkgebied wordt nooit met reeksen gewerkt, dus ja ik wist het van het knopje, maar dacht dat men wel e.e.a. wijzigde, anders klopt het immers niet meer wat er staat.quote:Op zaterdag 24 november 2012 21:23 schreef tombolafan het volgende:
[..]
Jij als moderator moet toch snappen dat met het [volgende deel] knopje de OP mee gaat, en dat niet iedereen dat weet/iets verandert aan de OP
Citroentaart?quote:Op zaterdag 24 november 2012 21:27 schreef uniekhoorn het volgende:
[..]
Okee!
Of iemand anders nog een heerlijk baksel met als mogelijke ingredienten:
boter, kaas, appels, kaneel, speculaaskruiden, bloem, meel, zakje gist, eieren, room, melk, citroen, jams, peer, sinaasappel, kiwi, banaan, honing, basterdsuiker, beschuit...
Hou zelf helemaal niet zo van zoete dingen bakken maar wil het leren
Sorry had niet door dat ik hem sloot, was ook niet de bedoeling want ik post hier nooit voel je vrij om de OP aan te passen, je bent modje dus dat moet lukkenquote:Op zaterdag 24 november 2012 18:51 schreef djkoelkast het volgende:
Ik mis mijn baksels in de laatste, zulke misbaksels waren het toch niet
Wauw!quote:Op zondag 25 november 2012 13:10 schreef lady-wrb het volgende:
ik heb vandaag een kerstboom in elkaar geknutseld
goed dat ik het nu doe. ik heb nog wel wat oefening nodig, want het viel nog niet mee
[ afbeelding ]
Wow, geweldig!quote:Op zondag 25 november 2012 13:10 schreef lady-wrb het volgende:
ik heb vandaag een kerstboom in elkaar geknutseld
goed dat ik het nu doe. ik heb nog wel wat oefening nodig, want het viel nog niet mee
[ afbeelding ]
Oh wat ziet ie er gaaf uit!quote:Op zondag 25 november 2012 13:10 schreef lady-wrb het volgende:
ik heb vandaag een kerstboom in elkaar geknutseld
goed dat ik het nu doe. ik heb nog wel wat oefening nodig, want het viel nog niet mee
[ afbeelding ]
Lady, goed gelukt man!quote:Op zondag 25 november 2012 13:10 schreef lady-wrb het volgende:
ik heb vandaag een kerstboom in elkaar geknutseld
goed dat ik het nu doe. ik heb nog wel wat oefening nodig, want het viel nog niet mee
[ afbeelding ]
appel crumble? (eventueel met havermout) heb je ook geen last van bodem of randen die eventueel breken...quote:Op zaterdag 24 november 2012 21:27 schreef uniekhoorn het volgende:
[..]
Okee!
Of iemand anders nog een heerlijk baksel met als mogelijke ingredienten:
boter, kaas, appels, kaneel, speculaaskruiden, bloem, meel, zakje gist, eieren, room, melk, citroen, jams, peer, sinaasappel, kiwi, banaan, honing, basterdsuiker, beschuit...
Hou zelf helemaal niet zo van zoete dingen bakken maar wil het leren
Goed idee... had ineens geen zin meer in bakken dus heb ik eerst maar eens appelmoes gemaakt maar voor de volgende keerquote:Op zondag 25 november 2012 19:16 schreef The_Hives het volgende:
[..]
appel crumble? (eventueel met havermout) heb je ook geen last van bodem of randen die eventueel breken...
Check die jaren 70 designbeschuitbus in de achtergrond! Jeugdsentiment!quote:Op zondag 25 november 2012 13:10 schreef lady-wrb het volgende:
ik heb vandaag een kerstboom in elkaar geknutseld
goed dat ik het nu doe. ik heb nog wel wat oefening nodig, want het viel nog niet mee
[ afbeelding ]
die bussen zijn bij mij nog gewoon in gebruikquote:Op zondag 25 november 2012 19:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Check die jaren 70 designbeschuitbus in de achtergrond! Jeugdsentiment!
Ziet er goed uit! i/s dat nou een schuimrand eromheenquote:Op zondag 25 november 2012 22:13 schreef Sjeen het volgende:
Crappy phonepic, maar toch... Pavlova met kersen
[ afbeelding ]
wow mooi zeg! hoe eet je dat?quote:Op zondag 25 november 2012 22:13 schreef Sjeen het volgende:
Crappy phonepic, maar toch... Pavlova met kersen
[ afbeelding ]
Jahoorquote:Op dinsdag 27 november 2012 21:53 schreef lady-wrb het volgende:
ik ben trouwens op zoek naar een koekjesuitsteker in de vorm van een motor of brommer.
weet iemand of zoiets bestaat?
Ik wil ook zulke mooie koekjes! !quote:Op dinsdag 27 november 2012 21:51 schreef lady-wrb het volgende:
ik heb vandaag voor een jarige collega de sneeuwvlokkoekjes gemaakt.
ze wilde graag haar favoriete kleuren: zwart, grijs en wit.
ze was erg tevreden met het resultaat. ik ook
[ afbeelding ]
en verpakt als kadootje:
[ afbeelding ]
ik heb nu terwijl de koekjes in de oven zaten, de fondantlaagjes als gemaakt en klaargelegd op bakpapier, zodat ze wat harder werden en ze niet zo snel vervormden bij het op de koekjes leggen.
en het werkte bedankt voor de tip.
(nu was het ook wel prettig dat ik dit keer bij daglicht werkte. bij lamplicht gaat het uitstansen van de fondant-met-reliëf een stuk lastiger.
Welk recept heb je gebruikt? Ik wil zelf graag goede bakken, maar ik kan gewoon géén goed recept vinden!quote:Op zondag 25 november 2012 14:28 schreef Skaai het volgende:
Kruidnootjes gebakken! Ze zijn groot geworden . En lekker .
[ afbeelding ]
voila!quote:Op woensdag 28 november 2012 10:50 schreef MarjoBlabla het volgende:
[..]
Welk recept heb je gebruikt? Ik wil zelf graag goede bakken, maar ik kan gewoon géén goed recept vinden!
Klopt helemaal, ik heb het afgerond naar 280 gram trouwensquote:Op woensdag 28 november 2012 18:55 schreef MaximusTG het volgende:
Toevallig heb ik hier nog een lege pot Nutella staan.
Daar zit 500 gram nutella in. Gevuld met water, dan zit er 430 gram water in.
Oftwel 430 ml nutella weegt 500 gram
1 cup is 236 ml. Dus 500 gram is (430/236) = 1,822 cup.
1 cup weegt dus 500/1,822 = 274 gram.
Nou zaten er natuurlijk nog wel wat resten in de pot, dus dit is niet 100% nauwkeurig .
Netjes!quote:Op woensdag 28 november 2012 14:59 schreef Sjeen het volgende:
Gave koekjes lady_wrb
Ik heb geheel in Sintsfeer gevulde speculaas gemaakt gisteren:
[ afbeelding ]
Tablespoons hoor, tablespoon is 15g dus 150gquote:Op woensdag 28 november 2012 19:34 schreef Brighteyes het volgende:
Al gevonden via Sylvana's pinterest.
daar staat trws ook in dat die ene cup 280gr en die 10 teaspoons flour is 62 gram.
Dan 30 mins op 180 graden iets korter als je een cupcakevorm gebruikt.
quote:Op woensdag 28 november 2012 19:43 schreef Brighteyes het volgende:
Zo, halve hoeveelheid gemaakt, staat nu in de oven. /nutella-junk
Oh shit! Je hebt gelijk, maar het recept dat ik vond via haar pinterest had het over 62gr.quote:Op woensdag 28 november 2012 19:35 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Tablespoons hoor, tablespoon is 15g dus 150g
Idd. Ik heb 280 gram Nutella en 150 gram bloem gedaan. Bakken op 180 graden en ligt aan de oven hoe lang ongeveer. Die van mij hebben er een ruim kwartier ingezeten totaal (eerst boven- en onderwarmte en later alleen nog even onderwarmte.quote:Op woensdag 28 november 2012 19:35 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Tablespoons hoor, tablespoon is 15g dus 150g
tbsp = tablespoon = eetlepel = 15gquote:Op woensdag 28 november 2012 19:50 schreef Brighteyes het volgende:
[..]
Oh shit! Je hebt gelijk, maar het recept dat ik vond via haar pinterest had het over 62gr.
En ik bedenk me nu dat ik in mijn haast de bloem niet door de helft gedaan heb wat dus nu goed uit komt. Maar een tikkie te weinig bloem, hopelijk gaat het alsnog goed.
Lijkt me geen probleem, misschien 1 of 2 minuutjes langer zodat het wat meer kan 'zetten'.quote:
Ja dan zijn ze juist het lekkerstquote:Op woensdag 28 november 2012 20:05 schreef Brighteyes het volgende:
[ afbeelding ]
Nog een beetje nat vanbinnen zijn ze ook prima te eten!
Ow haha ik had er 12 gemaakt en die zijn allemaal al opquote:Op woensdag 28 november 2012 20:21 schreef Brighteyes het volgende:
Overigens zijn ze, gelukkig, niet onweerstaanbaar lekker, beetje zwaar zelfs, het is niet zo dat ik er gelijk nog een paar wil maken.
Ben je ziek ofzo?quote:Op woensdag 28 november 2012 20:23 schreef Brighteyes het volgende:
Ik ben normaal echt onhoudbaar bij dat soort dingen maar ik kreeg de tweede niet eens weg.
Half, zelf de eidooier en citroenrasp erdoor gekneedquote:Op woensdag 28 november 2012 19:27 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Netjes!
Zelf ook het spijs gemaakt?
Nee, dat klopt niet, een tablespoon, teaspoon of cup is een volumemaat. 1 tablespoon is ongeveer 15 ml.quote:Op woensdag 28 november 2012 19:59 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
tbsp = tablespoon = eetlepel = 15g
tsp = teaspoon = theelepel = 5g
Is soms wat onduidelijk. Als je 62g bloem hebt waar je 75g nodig had gaat het wel goed komen, als je 31g hebt gebruikt waar 75g nodig was ben ik er bang voor: niet genoeg gluten, niet genoeg mogelijkheid om te rijzen.
Stom, je hebt helemaal gelijk, ik was in de war met ml.quote:Op woensdag 28 november 2012 22:05 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Nee, dat klopt niet, een tablespoon, teaspoon of cup is een volumemaat. 1 tablespoon is ongeveer 15 ml.
Als ik google is 1 tbsp bloem 10 gram. Is dus voor elk ingrediënt anders, afhankelijk van het soortelijk gewicht.
retrokookboeken? wat moet ik me daarbij voorstellen?quote:Op woensdag 28 november 2012 22:08 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Stom, je hebt helemaal gelijk, ik was in de war met ml.
Ik werk ook altijd gewoon met grammen en met Nederlandse retrokookboeken waar ik dan mijn eigen draai aan ga geven.
Kookboeken uit de kringloopwinkel, hoe ouder hoe beter. Daar haal ik dan recepten uit die ik naar mijn eigen hand zet.quote:Op woensdag 28 november 2012 22:28 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
retrokookboeken? wat moet ik me daarbij voorstellen?
Ik heb vorige keer een speltappeltaart gemaakt, die was echt zo lekkerquote:Op donderdag 29 november 2012 21:27 schreef MaximusTG het volgende:
Vind ik ook wel ja, ziet er (meestal :p) wel mooi uit, knap gedaan, maar ik vind het geen lekker taarten. Doe mij maar een lekkere boerenappeltaart.
Postelein. Raapsteeltjes.quote:Op woensdag 28 november 2012 22:54 schreef lady-wrb het volgende:
bij kookboeken van mijn oma denk ik aan hete bliksem, broeder met stroop en raapsteeltjes
om postelein maar niet te vergeten of labskous
mag ik bedanken?
Mijn oma, die inmiddels 97 jaar oud is, maakt nog wel eens broeder, maar ik hou er niet zo van. Beetje de binnenkant van een pannenkoek, maar ik vind de knapperige buitenkant juist zo lekkerquote:Op donderdag 29 november 2012 21:43 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Postelein. Raapsteeltjes.
Hete bliksem vind ik bah. Broeder met stroop en labskous moet ik googlen.
hier is labskous (rrrrilllll )http://www.receptenarchief.nl/recept/20056-labskous.htmlquote:Op donderdag 29 november 2012 21:43 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Postelein. Raapsteeltjes.
Hete bliksem vind ik bah. Broeder met stroop en labskous moet ik googlen.
Ik hou niet van corned beef maar voor de rest klink het best goed.quote:Op vrijdag 30 november 2012 08:04 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
hier is labskous (rrrrilllll )http://www.receptenarchief.nl/recept/20056-labskous.html
dat meen je nietquote:Op vrijdag 30 november 2012 08:50 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ik hou niet van corned beef maar voor de rest klink het best goed.
nou echt wel. die zaten er bij wat ik at gesnipperd doorheen.quote:Op vrijdag 30 november 2012 09:49 schreef Bleie het volgende:
Die augurken worden toch niet meeverwarmd? Ik vind het ook niet heel gek klinken, eigenlijk.
quote:Op donderdag 29 november 2012 21:24 schreef djkoelkast het volgende:
Helaas is het bij dit soort taarten altijd dat hij er mooier uit ziet dan hij lekker smaakt.
Ik zou sowieso nooit fondant op een cake doen, ik vind het maar smerig spul
Ik ben zelf ook geen mega-fan van fondant inderdaad, ik vind het niet echt vies maar ik kan me lekkerdere toppings voorstellen. De vriendin in kwestie en mijn zusjes zijn er dan weer wel gek op en het gaat natuurlijk om hen in dit geval.quote:Op donderdag 29 november 2012 21:27 schreef MaximusTG het volgende:
Vind ik ook wel ja, ziet er (meestal :p) wel mooi uit, knap gedaan, maar ik vind het geen lekker taarten. Doe mij maar een lekkere boerenappeltaart.
het hangt er wel vanaf welk fondant.quote:
Het is niet veel werk, maar het duurt lang voor je er van kunt eten.quote:
genoteerd!quote:Op zaterdag 1 december 2012 10:55 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Het is niet veel werk, maar het duurt lang voor je er van kunt eten.
100g amandelen
100g suiker
1 ei
geraspte citroenschil van een biologische citroen, tenzij je er chemische was in wil hebben, dan moet je zo'n glimmende citroen halen
Beetje citroensap
Als je amandelen met velletje hebt gekocht die eerst in een pan met heet water een halve minuut ofzo, dan kun je het velletje er zo afhalen. Goed droog maken voor je verder gaat.
Amandelen in de keukenmachine, heel fijn malen (bijna tot poeder), dan de rest er bij en kneden tot je er een rol van kunt maken. Die rol rol je in plasticfolie (goed strak) en dan laat je het minimaal een week in de koelkast rusten voor je er mee verder gaat, maar het mag ook wel 2 weken.
Je kunt ook meer maken en het invriezen, blijft zeker een half jaar goed in de vriezer.
onzin om het een week te laten liggen.... kan je gewoon later op de dag eten, of volgende dagquote:Op zaterdag 1 december 2012 10:55 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Het is niet veel werk, maar het duurt lang voor je er van kunt eten.
100g amandelen
100g suiker
1 ei
geraspte citroenschil van een biologische citroen, tenzij je er chemische was in wil hebben, dan moet je zo'n glimmende citroen halen
Beetje citroensap
Als je amandelen met velletje hebt gekocht die eerst in een pan met heet water een halve minuut ofzo, dan kun je het velletje er zo afhalen. Goed droog maken voor je verder gaat.
Amandelen in de keukenmachine, heel fijn malen (bijna tot poeder), dan de rest er bij en kneden tot je er een rol van kunt maken. Die rol rol je in plasticfolie (goed strak) en dan laat je het minimaal een week in de koelkast rusten voor je er mee verder gaat, maar het mag ook wel 2 weken.
Je kunt ook meer maken en het invriezen, blijft zeker een half jaar goed in de vriezer.
Dat is geen onzin, het moet rijpen.quote:Op zaterdag 1 december 2012 15:01 schreef The_Hives het volgende:
[..]
onzin om het een week te laten liggen.... kan je gewoon later op de dag eten, of volgende dag
heb je het zelf al geprobeerd?quote:Op zaterdag 1 december 2012 18:02 schreef Popples het volgende:
BE is dit niks voor jou:
http://www.mijnalbum.nl/GroteFoto-Y6WIJAJA.jpg
Tuurlijk heb ik het zelf geprobeerd anders zou ik het hier niet neerzetten.quote:Op zaterdag 1 december 2012 18:40 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
heb je het zelf al geprobeerd?
zit daar niet een beetje heel veel cacaopoeder in?
mn gevulde koeken smaken er niet minder omquote:Op zaterdag 1 december 2012 15:46 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Dat is geen onzin, het moet rijpen.
Dan vergis je je, je zou ze eens naast elkaar moeten proeven.quote:Op zaterdag 1 december 2012 19:21 schreef The_Hives het volgende:
[..]
mn gevulde koeken smaken er niet minder om
tuurlijk..... Ik zeg nergens dat het de smaak niet ten goede komt als je het een week laat liggen. Ik reageerde alleen op je mededeling dat je het een week moet laten rusten. Dat hoeft helemaal niet. Het smaakt evengoed als je het snel erna gebruikt. Niet iedereen plant een week van te voren dat ze spijs willen maken. Als je vandaag verzint dat je er morgen wat mee doet, kan je het best nu maken en morgen gebruiken.... niemand die je er dan over zult horen klagen.quote:Op zaterdag 1 december 2012 19:43 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Dit zegt meer over jouw smaak dan over mij hoor.
Waar woonde je huis ook alweer?quote:
Je kunt ook gebrande koffie meteen drinken, ik wacht altijd minimaal 48u omdat dat veel lekkerder is.quote:Op zaterdag 1 december 2012 19:56 schreef The_Hives het volgende:
[..]
tuurlijk..... Ik zeg nergens dat het de smaak niet ten goede komt als je het een week laat liggen. Ik reageerde alleen op je mededeling dat je het een week moet laten rusten. Dat hoeft helemaal niet. Het smaakt evengoed als je het snel erna gebruikt. Niet iedereen plant een week van te voren dat ze spijs willen maken. Als je vandaag verzint dat je er morgen wat mee doet, kan je het best nu maken en morgen gebruiken.... niemand die je er dan over zult horen klagen.
Kom je proeven ja?quote:Op zaterdag 1 december 2012 19:56 schreef uniekhoorn het volgende:
[..]
Waar woonde je huis ook alweer?
je kunt ook azijn pissen, lijkt me vrij pijnlijkquote:Op zaterdag 1 december 2012 20:30 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Je kunt ook gebrande koffie meteen drinken, ik wacht altijd minimaal 48u omdat dat veel lekkerder is.
Joh, deze "bitches" bakken er niks vanquote:Op zaterdag 1 december 2012 20:41 schreef Skaai het volgende:
Het is een baktopic ja, potdorie geen bitchfight
Jij kunt er ook niets aan doen dat je geen smaak hebt. Ik neem het je ook niet kwalijk.quote:Op zaterdag 1 december 2012 20:39 schreef The_Hives het volgende:
[..]
je kunt ook azijn pissen, lijkt me vrij pijnlijk
zonet geprobeerd.quote:Op zaterdag 1 december 2012 18:02 schreef Popples het volgende:
BE is dit niks voor jou:
http://www.mijnalbum.nl/GroteFoto-Y6WIJAJA.jpg
is het klaar ja?quote:Op zaterdag 1 december 2012 20:54 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Jij kunt er ook niets aan doen dat je geen smaak hebt. Ik neem het je ook niet kwalijk.
Dit moet je ook echt niet dicht op een maaltijd ofzo eten.quote:Op zondag 2 december 2012 12:55 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
zonet geprobeerd.
of je een baksteen naar binnen werkt
het is best lekker, maar het ligt echt als een kei op de maag.
deze hoeveelheid is gemakkelijk genoeg voor 4 personen
en het mag best wat minder zoet (maar dat kan aan mij liggen)
ik denk dat het ook kwam omdat ik het meteen uit de magnetron probeerde en nog warm was.quote:Op zondag 2 december 2012 17:43 schreef Popples het volgende:
[..]
Dit moet je ook echt niet dicht op een maaltijd ofzo eten.
Het is idd heel machtig.
Ik kan ook niet tegen zoet daarom eet ik het ook bijna niet.
Ik doe dit voor 5 personen maar de personen die dit gegeten hebben vonden het wel lekker.
Zo te zien is die deksel ook niet stevig. Als je het op het bakpapier laat liggen en dan gewoon voorzichtig bovenop de rest legt, bakpapier eraf trekken en de oven in? Al ziet hij er niet echt lekker uit moet ik zeggenquote:Op zondag 2 december 2012 19:12 schreef Tyler-Girl het volgende:
hoi, ik kom even binnnvallen...maar weet niet of ik op de goede plek ben.
ik wil deze taart gaan maken...http://cookiesandcups.com/big-girl-smores-pie/
maar daarvoor moet ik dus een bodem en "deksel" voor de taart maken. heeft iemand een recept voor een stevige bodem?
de meeste taarten die ik gemaakt heb, maakte ik met een bastogne bodem, maar denk niet dat dat stevig genoeg is als deksel.
of zou ik voor die koekjes die zij gebruiken kunnen vervangen voor mariekoekjes?
Die nutellamuffins heb ik laatst trouwens ook gemaakt en smaakte best goed.alleen vond ik ze een beetje droog...maar dat kan aan mij/mijn bakkunsten liggen
ach iederen zijn ding toch? maar het zou dus ook gewoon met een koekjesbodem kunnen?quote:Op zondag 2 december 2012 20:09 schreef Inu het volgende:
[..]
Zo te zien is die deksel ook niet stevig. Als je het op het bakpapier laat liggen en dan gewoon voorzichtig bovenop de rest legt, bakpapier eraf trekken en de oven in? Al ziet hij er niet echt lekker uit moet ik zeggen
Ik heb vandaag de verplichte pepernoten gemaakt
Helemaal waarquote:Op zondag 2 december 2012 20:13 schreef Tyler-Girl het volgende:
[..]
ach iederen zijn ding toch? maar het zou dus ook gewoon met een koekjesbodem kunnen?
anders probeerik het morgen gewoon...
250 gram zelfrijzend bakmeelquote:Op vrijdag 7 december 2012 14:23 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik wil van het weekeinde koekjes gaan bakken met uitsteekvormen en ben op zoek naar een deeg dat de vorm mooi behoudt tijdens het bakken (dus niet vloeit).
Tips?
? Dacht dat jij iemand was die alles had en een kok was ?quote:Op vrijdag 7 december 2012 15:21 schreef Pietverdriet het volgende:
Top! Heb zelden koekjes gebakken omdat ik geen goede oven had.
Gasoven was niet fijn voor koekjes, en koks zijn geen bakkers.quote:Op vrijdag 7 december 2012 16:58 schreef Estolan het volgende:
[..]
? Dacht dat jij iemand was die alles had en een kok was ?
zou dat het dan zijn? ik ben absoluut geen kok, laat mij maar bakkenquote:Op vrijdag 7 december 2012 20:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gasoven was niet fijn voor koekjes, en koks zijn geen bakkers.
Ik ook, maar koekjes lukken pas nu ik een electrieke oven heb.quote:
Ik ben nimmer in het bezit geweest van een gasoven. Ja, vroegâh, thuis.quote:Op vrijdag 7 december 2012 20:52 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik ook, maar koekjes lukken pas nu ik een electrieke oven heb.
1e snap ikquote:Op vrijdag 7 december 2012 20:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gasoven was niet fijn voor koekjes, en koks zijn geen bakkers.
Behalve Rudolph van Veen Meesterkok en meesterpatissierquote:Op vrijdag 7 december 2012 20:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gasoven was niet fijn voor koekjes, en koks zijn geen bakkers.
En je oven loopt op windmolenstroom?quote:Op zaterdag 8 december 2012 17:12 schreef djkoelkast het volgende:
Mijn koekjes zijn trouwens gemaakt met biologisch speltmeel, volkorenspeltmeel en volkoren roggemeel. Als suiker heb ik rietsuiker in staven gebruikt + palmsuiker en een beetje van mijn eigen vanillesuiker. Ik heb bio wijnsteenbakpoeder gebruikt, geen oetkervariant.
Whehe, wel groene stroom hierquote:Op zaterdag 8 december 2012 17:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En je oven loopt op windmolenstroom?
Goede tip. Ik weet dat ik halverwege gewisseld heb. Hij heeft een poosje hetelucht gedraaid en toen normaal. Dat was dus blijkbaar ook niet slim.quote:Op woensdag 12 december 2012 11:25 schreef djkoelkast het volgende:
Heb je een heteluchtoven gebruikt? Zo te zien is dit recept voor een conventionele oven (boven/onderwarmte, geen ventilator die blaast binnen in de oven). Gebruik je een heteluchtoven dan moet hij eerder rond de 150-160 graden dan 170-180.
Wat voor oven ik heb? Ik heb een Etna die je op 'normaal', hetelucht, enzovoorts kunt instellen...quote:Op woensdag 12 december 2012 11:20 schreef MaximusTG het volgende:
Nou ja, er staat inderdaad de zijkant ook bedekken met bakpapier, maar invetten kan natuurlijk ook. Als het niet gaat plakken is het prima wat dat betreft. Dat recepten soms verschillen komt omdat het recepten zijn die door andere mensen thuis gepost zijn. En vaak worden ze ook omgezet vanuit Engelse maten. En daar zit nogal wel eens verschil in. Waar het bij jou dus in feite op neer komt is dat je taart te kort gebakken is en misschien te dicht bij het warmte-element van de oven, waardoor ie verbrand is. Daar helpt dat alufolie trouwens ook mee.
Wat voor oven heb je?
Ik bak cakes en koekjes en andere delicate waren altijd op conventioneel. Dat geeft je veel meer controle en een veel egalere kleur. Nooit wisselen tussendoor, het is of het een, of het ander. Vrijwel alle recepten zijn geschikt voor conventioneel qua temperaturen, bij engelse recepten zeggen ze vaak 170/150 fan en dan is de 150 dus bij hetelucht.quote:Op woensdag 12 december 2012 11:35 schreef Fargo het volgende:
[..]
Goede tip. Ik weet dat ik halverwege gewisseld heb. Hij heeft een poosje hetelucht gedraaid en toen normaal. Dat was dus blijkbaar ook niet slim.
Zoals ik het op internet kan vinden is het een 'simpele' white chocolate mud cake. Met white chocolate ganache, maar die was wel gelukt, maar hoeft er wat mij betreft bij de volgende poging niet meer bij. Het gaat mij erom dat de volgende keer de cake goed gaar is.quote:Op woensdag 12 december 2012 11:51 schreef djkoelkast het volgende:
Ik vind het wel een raar recept trouwens, dat bovenste heeft 440 gram suiker, dat is allejezus veel, zeker omdat er dan ook nog 150g chocolade in gaat.
En dan 300g meel, 250ml melk en 2 eieren...
Wat probeer je voor cake/taart te maken? Dan kan ik eens zien of in een van mijn boeken een beter recept staat
Probeer anders eens een poundcake, die zijn leuk om mee te beginnen en te experimenteren met oventijden/temperaturen (want elke oven wijkt wel een beetje af). Daar kun je dan ook je ganache op doen, alleen is de cake misschien iets zwaarder.quote:Op woensdag 12 december 2012 11:59 schreef Fargo het volgende:
[..]
Zoals ik het op internet kan vinden is het een 'simpele' white chocolate mud cake. Met white chocolate ganache, maar die was wel gelukt, maar hoeft er wat mij betreft bij de volgende poging niet meer bij. Het gaat mij erom dat de volgende keer de cake goed gaar is.
Als je eens zou willen kijken, super! :-)
Goed verhaal kerel! Duidelijk uitgelegdquote:Op woensdag 12 december 2012 12:19 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Probeer anders eens een poundcake, die zijn leuk om mee te beginnen en te experimenteren met oventijden/temperaturen (want elke oven wijkt wel een beetje af). Daar kun je dan ook je ganache op doen, alleen is de cake misschien iets zwaarder.
Die is wel heel makkelijk te maken:
200g zelfrijzend bakmeel
200g boter (zacht)
200g suiker
4 eieren (medium)
snufje zout
Ideetjes: binnenkant van een (half) vanillestokje, geraspte schil (de helft) van een niet gewaxte citroen of sinaasappel door je beslag geeft je cake een super lekker aroma. Je kunt ook bv vanillesuiker gebruiken, maar ik vind dat zelf nogal nep smaken.
Boter moet uit de koelkast zijn voor een tijdje. Gebruik geen margarine, daar zit water en andere zooi in, gebruik ongezouten roomboter. Doe bij het meel het snufje zout en schep het even om.
Oven voorverwarmen op 160 graden conventioneel.
Bakblik insmeren met boter, zowel onder als aan de zijkanten. Dan beetje meel in het bakblik doen en stuk voor stuk op alle 4 de kanten zetten zodat de hele vorm is bedekt met een laagje boter waar meel aan kleeft. Zo blijft je cake nooit plakken.
Klop de boter met de mixer tot hij romig is, doe de suiker erbij (experimenteer eens met andere soorten suiker, bijvoorbeeld rietsuiker, erg lekker!) tot de suiker zo goed als kan in de boter is gemengd. Voeg nu steeds 1 ei en 1 lepel meel toe (om te voorkomen dat het gaat schiften). Als je alle 4 de eieren gehad hebt stop je even met mixen om de zijkant van de kom uit te schrapen (meestal gebruik je een zachte spatel hiervoor, als je die niet hebt gewoon een rechte plastic spatel, het gaat er om dat alle boter die eventueel nog aan de zijkant van je kom zit in je beslag komt en niet aan de kom blijft kleven).
Ga weer verder met mixen en nu voeg je langzaam het meel toe, schepje voor schepje, steeds er door blijven mixen. Mix nog een paar minuten door, beweeg niet te wild met je mixer als je een handmixer gebruikt.
Het beslag moet één geheel zijn, licht van kleur, luchtig.
Stort het in de bakvorm, bak de cake op 160 graden conventioneel voor 55 minuten. Na 55 minuten check je met een breinaald of satéprikker of de cake gaar is: prik ongeveer in het midden je breinaald/satéprikker: zit er beslag aan dan is je cake nog niet gaar, zet hem nog 10 minuten in de oven.
De breinaald/satéprikker moet er schoon uitkomen. Langer dan 65 minuten heb je doorgaans niet nodig. Noteer de tijd waarop hij er goed uit kwam, dan kun je die tijd als richttijd aanhouden voor de volgende keer.
Doe nooit, nooit, nooit, nooit en nog eens nooit de ovendeur open voordat de 55 minuten voorbij zijn. De oventemperatuur daalt dan enorm en zo kan je cake gaan inzakken. Heb vertrouwen, het komt goed.
Haal de cake uit de oven, laat hem een paar minuten afkoelen, maar niet te lang.
Stort de cake op een koelrek of ovenrooster ofzo, hij moet kunnen uitstomen aan alle kanten. Uitstorten doe je door de cake in vorm op z'n kant op een koelrek/ovenrooster te leggen en dan rol je zachtjes de cake in de vorm op z'n kop. Hou de cakevorm vast zodat die niet op de cake drukt als hij op de kop ligt en til hem er af. Draai de cake voorzichtig goed om en laat hem helemaal afkoelen voor je er verder iets mee gaat doen.
Ach, ik eet ook veel ballaststoffenquote:Op zaterdag 8 december 2012 17:47 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Whehe, wel groene stroom hier
Het mag geitenwollensokkerig overkomen, maar ik vind het allemaal veel lekkerder dan gewone witte bloem en witte suiker. Er zit meer karakter aan, er is meer bite.
Je moet alleen gewoon doen wat jij fijn en lekker vindt bij bakken. Het moet wel leuk blijvenquote:Op vrijdag 14 december 2012 11:14 schreef djkoelkast het volgende:
Bahhh mixen gebruiken
Je moet die eireren gewoon superluchtig kloppen en het meel er in vouwen, is helemaal zo moeilijk niet en volgens mij staan er genoeg video's op youtube hoe je zoiets moet doen
Onzinquote:Op vrijdag 14 december 2012 10:25 schreef Dragonberry het volgende:
Toch zou ik een biscuit bodem gewoon met een mix maken. Ik heb ook weleens helemaal zelf gemaakt, maar met de mix wordt het een heel stuk mooier!
Kracht in je armen voor biscuitdeeg? Je kunt gewoon een elektrische mixer gebruiken om je eieren fluffy te krijgen en de rest is met beleid vouwen.quote:Op zaterdag 15 december 2012 13:21 schreef Dragonberry het volgende:
Tja, dat is nou eenmaal mijn mening. Als je niet veel ervaring hebt met taarten bakken en dan een biscuit moet gaan maken zou ik dat niet helemaal zelf gaan doen. Ik heb er zelf ook niet genoeg geduld en kracht in mijn armen voor, dus ik gebruik dan liever mix
Oh he, in het blaadje heb ik het niet zien staan. Zal er zelf wel overheen gekeken hebben.quote:Op maandag 17 december 2012 16:48 schreef Sebas. het volgende:
http://www.jumbosupermark(...)lova-met-rood-fruit/
Staat toch gewoon 175 gram suiker of niet?
Het is alleen ter garnering, dus je kunt alles gebruiken wat je maar wil.quote:Op donderdag 20 december 2012 15:04 schreef Bakkerd het volgende:
Dan ga ik dit recept proberen denk ik:
http://www.chefrecepten.n(...)gebak-met-frambozen/
ik heb alleen een allergie voor onbewerkt/vers fruit.. Zou het met kersen uit blik ook te doen zijn? Of heeft iemand een andere optie?
dankjewel voor de tip!quote:Op donderdag 20 december 2012 17:46 schreef Soulagement het volgende:
Ik doe er altijd een theelepeltje azijn doorheen, zorgt ervoor dat de binnenkant zacht/taai blijft (een beetje zoals spekjes).
Nog even een vraagje hierover.. zakken de eiwitten niet meteen in als je er azijn aantoevoegt? Doe je het er tijdens het kloppen in of erna?quote:Op donderdag 20 december 2012 17:46 schreef Soulagement het volgende:
Ik doe er altijd een theelepeltje azijn doorheen, zorgt ervoor dat de binnenkant zacht/taai blijft (een beetje zoals spekjes).
niet iedereen maakt rechtsdraaiende havervlokkencupcakes met geitenwollensokkentoppingquote:Op vrijdag 21 december 2012 16:08 schreef djkoelkast het volgende:
Erg mooi, maar echt elke hap is ADHD
Dank je, wat is dit zeg...quote:Op vrijdag 21 december 2012 17:26 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
niet iedereen maakt rechtsdraaiende havervlokkencupcakes met geitenwollensokkentopping
Honing geeft sowieso veel meer smaak, die zien er erg lekker uitquote:Op vrijdag 21 december 2012 17:22 schreef Skaai het volgende:
Net mini cocosmacronen gemaakt . En ze in witte chocolade gedoopt. Had nog wat geraspte cocos liggen en ze zien er best snoezig uit zo. Recept was met glucose maar ik was te lui om dat te gaan halen, dus honing gedaan.
[ afbeelding ]
Na het kloppen, lepeltje azijn erbij en er doorheen 'vouwen'. Niks aan de hand. Afhankelijk van het aantal eieren misschien een theelepeltje extra gebruiken.quote:Op vrijdag 21 december 2012 17:01 schreef Bakkerd het volgende:
[..]
Nog even een vraagje hierover.. zakken de eiwitten niet meteen in als je er azijn aantoevoegt? Doe je het er tijdens het kloppen in of erna?
sinds wanneer kan jij niet meer tegen een geintje?quote:
Voelde toch echt als een steek onder water Ik ben nu appelkaneelmuffins aan het bakken. Zonder topping die een bepaalde kant op draait. Maar wel met eieren uit eigen (ja biologische) kippenquote:Op vrijdag 21 december 2012 22:15 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
sinds wanneer kan jij niet meer tegen een geintje?
ik maak overigens nog steeds af en toe je appelplaatkoek
nou sorry hoor, zal er voortaan meer smileys tegenaan gooien.quote:Op vrijdag 21 december 2012 23:05 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Voelde toch echt als een steek onder water Ik ben nu appelkaneelmuffins aan het bakken. Zonder topping die een bepaalde kant op draait. Maar wel met eieren uit eigen (ja biologische) kippen
De rest zal ik maar voor me houden zeker
Het zij je vergeven hoor, ik ben niet haatdragendquote:Op vrijdag 21 december 2012 23:08 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
nou sorry hoor, zal er voortaan meer smileys tegenaan gooien.
het was echt gewoon een geintje hoor. sorry dat ik je gekwetst hebt
in oud maken we wel meer geintjes over rechtsdraaiende haverwortels enzo
Daar heb ik ook aan gedacht. Aangezien ik ze hier thuis proefbak voor een toekomstige High Tea maak ik er niet altijd een clotted cream en jam bij. Dat maakt het natuurlijk zo lekker. Misschien zijn ze dus zo gek nog nietquote:Op zondag 23 december 2012 18:31 schreef RobinOok het volgende:
Heb je wel eens lekkere scones gegeten, bloempje-moi?
Dat smaakt toch nooit ergens naar?
Ojawel. Warme met kaneelsuikerquote:Op zondag 23 december 2012 18:31 schreef RobinOok het volgende:
Heb je wel eens lekkere scones gegeten, bloempje-moi?
Dat smaakt toch nooit ergens naar?
Zonder clotted cream/jam ed?quote:Op zondag 23 december 2012 18:37 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Ojawel. Warme met kaneelsuiker
Hetelucht gebruikt?quote:Op zondag 23 december 2012 18:42 schreef Isegrim het volgende:
Mijn favoriete cake gemaakt (http://www.patentandthepa(...)mary-olive-oil-cake/) maar de bovenkant van één helft is een beetje te donker.
Nee. Oven is achterin kennelijk wat heter dan voorin. Hij is verder wel erg lekker geworden, heel fluffy van binnen. Vriend heeft filmpje gemaakt van het maakproces, als dat op YT staat, link ik het hier wel even. Heb ook nog vier verschillende soorten chocolate chip cookies gemaakt, die zitten nu in de oven. Met witte chocola, met melkchocola, met melkchocola en walnoten en met cacao en kokos.quote:
Mijn moeder wist oliebollen te bakken die zo smerig waren dat we ze niet wilde eten. Hebben ze in de tuin gegooid. Moeders woest.quote:Op zondag 23 december 2012 19:12 schreef djkoelkast het volgende:
Ik ga zometeen mijn nieuwe oliebollen experimenteren, mocht het floppen kan ik met oud & nieuw terugvallen op de oude
Zelfverdediging, moest leren koken om wat behoorlijks te eten te krijgen.quote:
quote:Op zondag 23 december 2012 19:21 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zelfverdediging, moest leren koken om wat behoorlijks te eten te krijgen.
Ze verdomde het boter te kopen, of mayonaise, maar kocht zeeuws meisje en slasaus. Maar als ik van mijn zakgeld mayonaise kocht, of boter, vrat ze dat wel op.
Ik kon er niet mee lachen eigenlijk.quote:
Ik heb, al zeg ik het zelf, wel gevoel en talent, dus helemaal mislukken gebeurt me vrijwel nooit, maar het is gewoon vaak niet naar mijn smaak. Dit is trouwens het eerste jaar dat ik van tevoren ga 'oefenen'. Ook om even gevoel te krijgen bij deze nieuwe pan (ik heb altijd een aparte oliebollenpan en die hebben we deze zomer weggegooid bij het verhuizen, dus nu een nieuwe).quote:Op zondag 23 december 2012 19:16 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Mijn moeder wist oliebollen te bakken die zo smerig waren dat we ze niet wilde eten. Hebben ze in de tuin gegooid. Moeders woest.
Volgende dag kwamen de kraaien, pikte er in, vlogen weg.
Wij bulderen van het lachen en moeders weer woest.
Haar kerstbrood was ook zo een ramp, en om te zorgen dat het gegeten werd was er gewoon niets anders in huis.
Zou kunnen maar heb het wel met dat gegeten. Is toch sowieso lekkerder?quote:
Baking soda werk ook met hittequote:Op maandag 24 december 2012 00:14 schreef djkoelkast het volgende:
Ik snap de baking soda eigenlijk niet als er verder geen zuur in zit (baking soda + zuur = rijsmiddel). Geen commentaar op jouw koekjes, maar op het recept.
In je koekjes zie ik de chocolate chips niet, daar heb je weer speciale bakchocolade voor, of heb je dat gewoon veranderd?
Ohja dat heb ik wel eens gezien bij Food Factory. Ik heb het zelf nog nooit zo gebruikt.quote:Op maandag 24 december 2012 00:16 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Baking soda werk ook met hitte
Daarom kan je er ook caramel mee opschuimen. Maak maar eens caramel en doe er baking soda bij, het schuimt op. Je kan dit nu storten en af laten koelen, je krijgt dan een zoet en hard schuim.
Als je de nog warme en kneedbare caramel trekt krijgt een prachtige gouden glans en kleur, ziet er echt fantastisch metaalachtig uit.quote:Op maandag 24 december 2012 00:24 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ohja dat heb ik wel eens gezien bij Food Factory. Ik heb het zelf nog nooit zo gebruikt.
Ik vind gewone chocolade veel lekkerder.quote:Op maandag 24 december 2012 00:14 schreef djkoelkast het volgende:
Ik snap de baking soda eigenlijk niet als er verder geen zuur in zit (baking soda + zuur = rijsmiddel). Geen commentaar op jouw koekjes, maar op het recept.
In je koekjes zie ik de chocolate chips niet, daar heb je weer speciale bakchocolade voor, of heb je dat gewoon veranderd?
net wat je er zelf van maakt...quote:Op zondag 23 december 2012 18:31 schreef RobinOok het volgende:
Heb je wel eens lekkere scones gegeten, bloempje-moi?
Dat smaakt toch nooit ergens naar?
Op die site staan ook erg goede broodrecepten, zeker een aanrader Koeken zien er goed uit.quote:Op maandag 24 december 2012 16:17 schreef bloempje-moi het volgende:
Haver chocoladekoekjes. Oh my!
[ afbeelding ]
recept
Ik ben gek op die site! Die worteltaart is ook goddelijk. Alleen de scones waren flink mislukt. Maar dat heb ik vaker met scones, zal wel aan mij liggen.quote:Op maandag 24 december 2012 17:16 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Op die site staan ook erg goede broodrecepten, zeker een aanrader Koeken zien er goed uit.
Scones werken met bakmeel/rijsmiddelen ipv gist, dus altijd tricky als het zo zwaar is als scones.quote:Op maandag 24 december 2012 17:35 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Ik ben gek op die site! Die worteltaart is ook goddelijk. Alleen de scones waren flink mislukt. Maar dat heb ik vaker met scones, zal wel aan mij liggen.
Heb jij een goed recept voor scones, djkoekkast?quote:Op maandag 24 december 2012 19:04 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Scones werken met bakmeel/rijsmiddelen ipv gist, dus altijd tricky als het zo zwaar is als scones.
De structuur is meestal wel prima, en ze rijzen ook goed. Alleen smaken ze nergens naar.quote:Op maandag 24 december 2012 19:04 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Scones werken met bakmeel/rijsmiddelen ipv gist, dus altijd tricky als het zo zwaar is als scones.
nog nooit mislukt:quote:Op maandag 24 december 2012 21:14 schreef Noek het volgende:
[..]
Heb jij een goed recept voor scones, djkoekkast?
quote:250 gram zelfrijzend bakmeel
2 theelepels bakpoeder
mespunt zout
3 zakjes vanillesuiker (ik van vanille), je kan ook essecnce of extract gebruiken
eetlepel of 2 a 3 suiker (net hoe zoet je het wilt)
1 ei
net geen dl melk
60 gram boter
Erbij:
1 ei om te bestrijken, (riet)suiker, half bakje mascarpone, slagroom, jam naar keuze
ei en melk loskloppen, bakpoeder en meel mengen, beide suikers erbij, boter erbij beetje kneden (boter in kleine stukjes)
melk/ei mengsel erbij
kneden tot deeg
ff laten rusten
uitrollen
rondjes eruit steken
De verhoudingen zijn niet superstrak. Als je het ide hebt dat het wat te vochtig is, gewoon wat meel erbij, te droog klein beetje extra melk.
op bakpapier, bestrijken met losgeklopte ei, rietsuiker overheen strooien, afbaken in oven op 220 graden tot goudbruin
als bijna klaar is slagroom en mascarpone luchtig kloppen
half bakje mascarpone en slagroomquote:Op dinsdag 25 december 2012 08:50 schreef Bleie het volgende:
[..]
Nou wil ik scones maken .
Wat gebruiken jullie als clotted cream?
Ik ga clotted cream kopen.quote:Op dinsdag 25 december 2012 08:50 schreef Bleie het volgende:
Nou wil ik scones maken .
Wat gebruiken jullie als clotted cream?
Ze schijnen het bij de Jumbo te verkopen, maar verder is het niet zo gemakkelijk om aan te komen in Nederland. DJKoelkast: gebruik je melk of karnemelk? En bakpoeder of baksoda?quote:
Slagroom geklopt of niet?quote:Op dinsdag 25 december 2012 08:53 schreef The_Hives het volgende:
[..]
half bakje mascarpone en slagroom
Oh, ik meende dat het overal wel te verkrijgen was. Ik koop het bij een High Tea-huis.quote:Op dinsdag 25 december 2012 10:51 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Ze schijnen het bij de Jumbo te verkopen, maar verder is het niet zo gemakkelijk om aan te komen in Nederland. DJKoelkast: gebruik je melk of karnemelk? En bakpoeder of baksoda?
slagroom kloppen, daarna mascarpone er doorheen kloppenquote:Op dinsdag 25 december 2012 12:00 schreef Bleie het volgende:
[..]
Slagroom geklopt of niet?
Jumbo is een half uur fietsen, dat is me wat gortig.
steekt niet zo krap. Meet het nooit. Denk 1 tot 1,5 centimeter ofzo.quote:Op dinsdag 25 december 2012 12:01 schreef FutureFairytale het volgende:
The Hives; hoe dun/dik uitrollen?
nee, is niet echt makkelijk te verkrijgen in de meeste supermarktenquote:Op dinsdag 25 december 2012 12:06 schreef Noek het volgende:
[..]
Oh, ik meende dat het overal wel te verkrijgen was. Ik koop het bij een High Tea-huis.
Daar at ik laatst trouwens scones met speculaaskruiden erin. Man!
Dat ga ik doen met het recept van The_Hives.
Ik heb ergens gelezen dat de betere kaaswinkel het ook zou hebben.quote:Op dinsdag 25 december 2012 12:39 schreef Isegrim het volgende:
Jumbo heeft clotted cream. Sligro ook. Makro vast ook wel.
Je weet dat in zakjes vanillesuiker geen vanille zit maar vanilline? Dat maken ze van overblijfselen van het maken van papier.quote:
Niet meer.quote:Op dinsdag 25 december 2012 12:52 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Je weet dat in zakjes vanillesuiker geen vanille zit maar vanilline? Dat maken ze van overblijfselen van het maken van papier.
(Wikipedia)quote:The demand for vanilla flavoring has long exceeded the supply of vanilla beans. As of 2001, the annual demand for vanillin was 12,000 tons, but only 1,800 tons of natural vanillin were produced.[25] The remainder was produced by chemical synthesis. Vanillin was first synthesized from eugenol (found in oil of clove) in 1874–75, less than 20 years after it was first identified and isolated. Vanillin was commercially produced from eugenol until the 1920s.[26] Later it was synthesized from lignin-containing "brown liquor", a byproduct of the sulfite process for making wood pulp.[9] Counter-intuitively, even though it uses waste materials, the lignin process is no longer popular because of environmental concerns, and today most vanillin is produced from the petrochemical raw material guaiacol.[9] Several routes exist for synthesizing vanillin from guaiacol.[27]
Dankje Een vriendin van me is dol op scones. Die zal ik maken voor volgende keer als ze op visite komt . Denk dat ik die 2e suiker (2-3 eetlepels suiker) ga vermengen met kaneel.quote:Op dinsdag 25 december 2012 12:07 schreef The_Hives het volgende:
[..]
steekt niet zo krap. Meet het nooit. Denk 1 tot 1,5 centimeter ofzo.
Cakepops met witte chocolade, de ene van naturelcake en de andere van aardbeiencake.quote:
quote:Op donderdag 27 december 2012 16:14 schreef SV-tje het volgende:
Niet allemaal uit de oven, maar dit was ons kerstdiner gisteren.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Gatverdamme!quote:Op donderdag 27 december 2012 16:14 schreef SV-tje het volgende:
Niet allemaal uit de oven, maar dit was ons kerstdiner gisteren.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Op http://pinterest.com/lotte2608/high-tea-christmas/ vind je de meeste recepten terug. Ik had hierbij ook nog een apple crumble, van 2 soorten cake cakepops en petitfours gemaakt. Petitfours van biscuit gevuld met aardbeien kwarktaarttoetje en aardbeienjam en afgedekt met aardbeienglazuur. De krabsalade heb ik gebruikt om de kleine cupjes te vullen.quote:Op donderdag 27 december 2012 16:38 schreef Noek het volgende:
[..]
Heb je een lijst van alles wat je hebt gemaakt? Lijkt me awesome.
Dit was voor 12 personen, dus ja het was veel te veel, maar ik wilde graag de variatie hebben dus dan is dat het gevolg, iedereen heeft ook nog wat mee naar huis genomen.quote:Op donderdag 27 december 2012 18:12 schreef FutureFairytale het volgende:
Voor hoeveel personen was dit? Dammmnn wat een werk!
Ja, alhoewel m'n vriend op het laatst wel heeft meegeholpen met appels snijden en het snijden en van de cake en besmeren met lemoncurd.quote:Op donderdag 27 december 2012 19:56 schreef lady-wrb het volgende:
heb je dat allemaal in je eentje gemaakt ?
Eentje die smaakt naar gerookte paling met een creme van foie gras..quote:Op donderdag 27 december 2012 23:53 schreef bebjebenthe het volgende:
Ik heb gisteren voor het eerst macarons gemaakt en ik was tevreden voor een eerste poging, maar ik vond ze nog niet op en top. Ik heb nog nooit macarons gekocht dus misschien waren ze wel perfect. Mijn vraag daarom is; wat is in jullie ogen die ideale macaron?
Oeh, eentje die smaakt naar een koud biertje met met een creme van bitterballenquote:Op vrijdag 28 december 2012 10:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Eentje die smaakt naar gerookte paling met een creme van foie gras..
Eentje die smaakt naar rauwe ham met een creme van frambozen
Eentje die smaakt naar zeekraal met een creme van garnalen
Eentje die smaakt naar aardappel met een creme van spekjes
Wat ik bedoel, think out of the box.
Das best een uitdagingquote:Op vrijdag 28 december 2012 11:12 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Oeh, eentje die smaakt naar een koud biertje met met een creme van bitterballen
Ik heb die van Primrose Bakery, ook zo mooiquote:Op vrijdag 28 december 2012 10:20 schreef bloempje-moi het volgende:
Ik ben nooit zo enthousiast geweest over macarons. Ze zien er leuk uit, maar smaken altijd wat teleurstellend.
Gisteren Hummingbird bakboek gekocht.
[ afbeelding ]
Onzin.quote:Op vrijdag 28 december 2012 17:01 schreef djkoelkast het volgende:
Bij macarons is het net als bij cupcakes: decoratie is belangrijker dan de smaak.
Nou dan gaat het toch meer om uiterlijk dan om smaakquote:Op vrijdag 28 december 2012 17:04 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Onzin.
Alleen besteden veel mensen er uit een libelle truttigheid meer aandacht aan omdat ze denken dat dit zo hoort.
Sigh, jij bent al net zo volkoren als je bakselsquote:Op vrijdag 28 december 2012 17:04 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Nou dan gaat het toch meer om uiterlijk dan om smaak
Leg eens uit?quote:Op vrijdag 28 december 2012 17:07 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Sigh, jij bent al net zo volkoren als je baksels
quote:Op vrijdag 28 december 2012 17:07 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Sigh, jij bent al net zo volkoren als je baksels
Macarons zijn toch vaak heel simpel qua 'decoratie'?quote:Op vrijdag 28 december 2012 17:01 schreef djkoelkast het volgende:
Bij macarons is het net als bij cupcakes: decoratie is belangrijker dan de smaak.
WAKA WAKA!quote:
Heee!quote:Op zaterdag 29 december 2012 00:31 schreef djkoelkast het volgende:
Ik hoor het al, ik ben niet welkom omdat ik de boekjes niet volg omdat ik het op een andere manier lekkerder vind
Niet voor de rostbratwursten? Die zijn zo goedquote:Op zaterdag 29 december 2012 00:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heee!
Ik ben in Duitsland gaan wonen voor het brood!
Ook, maar die zijn niet zo volkorenquote:Op zaterdag 29 december 2012 00:44 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Niet voor de rostbratwursten? Die zijn zo goed
Volkorenworst je kunt ook overdrijven.quote:Op zaterdag 29 december 2012 11:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ook, maar die zijn niet zo volkoren
Hij heeft wel een punt (wat betreft die Libelle-truttigheid dan), ik krijg regelmatig prachtig uitziende baksels voorgeschteld die smaken naar kant en klare baggermix. Wat mij betreft kun je beter eerst behoorlijk leren bakken.quote:
quote:Het is niet aan te raden om te proberen een cake te vacumeren. Je houdt dan een heel klein cakeje over.
Bij macaronisch wel... Die zien er altijd geweldig uit, maar het blijft een hapje lucht met een kleurtje. En cupcakes vind ik meestal ook pas echt lekker als er geen kunstwerk van gemaakt is. Maak liever een kunstwerk van het beslag en een simpel toefje botercreme of creamcheese icing eropquote:Op vrijdag 28 december 2012 17:04 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Nou dan gaat het toch meer om uiterlijk dan om smaak
Ik maak eigenlijk alleen muffins, een cupcake zonder versiering zeg maarquote:Op zaterdag 29 december 2012 19:53 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Bij macaronisch wel... Die zien er altijd geweldig uit, maar het blijft een hapje lucht met een kleurtje. En cupcakes vind ik meestal ook pas echt lekker als er geen kunstwerk van gemaakt is. Maak liever een kunstwerk van het beslag en een simpel toefje botercreme of creamcheese icing erop
Dank je! Je kunt maar een hobby hebben. Tis trouwens half zoet en half hartig.quote:Op zaterdag 29 december 2012 19:49 schreef Tooto7moe het volgende:
zoooooo sveeetje, dat is een zoete tafel zeg!
fanatiek en knap van je!
het lekkerst! Zo'n laag creme is mierzoet en niet lekker.quote:Op zaterdag 29 december 2012 19:57 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik maak eigenlijk alleen muffins, een cupcake zonder versiering zeg maar
Waarvan akte, margarine is zó jaren 50quote:Op zaterdag 29 december 2012 21:18 schreef djkoelkast het volgende:
Met margarine bakken is echt een misdaad.
Je moet toch ergens beginnen..quote:Op zaterdag 29 december 2012 21:29 schreef Inu het volgende:
Maar als iemand dat enorm leuk vindt om zo'n kant en klaar mix cakeje te versieren voor je, dan is dat toch ook wat waard? Sowieso, je moet ergens beginnen. Als je veel bakt ga je toch vanzelf minder met mixen werken?
Zolang iemand (maker of eter) er maar plezier van beleeft maakt het mij niks uit of het biovolkoren is of alleen water toevoegen...
Nah die look staat je nietquote:Op zaterdag 29 december 2012 21:37 schreef Cuppiecake het volgende:
[..]
Je moet toch ergens beginnen..
Spijt me zeer maar ik vind die kant en klaar mixen echt belachelijk alsof het zo moeilijk is om zelf meel en suiker en eieren enzo bij elkaar te gooien! Je hoeft geen genie te zijn om cupcakes te bakken.
Mijn laatste cupcakes
http://instagr.am/p/TyLv9IsDTt/
Is geen botercreme topping trouwens
Interessante cupcakesquote:Op zaterdag 29 december 2012 21:37 schreef Cuppiecake het volgende:
[..]
Je moet toch ergens beginnen..
Spijt me zeer maar ik vind die kant en klaar mixen echt belachelijk alsof het zo moeilijk is om zelf meel en suiker en eieren enzo bij elkaar te gooien! Je hoeft geen genie te zijn om cupcakes te bakken.
Mijn laatste cupcakes
http://instagr.am/p/TyLv9IsDTt/
Is geen botercreme topping trouwens
de angst voor E nummers is onterechtquote:Op zaterdag 29 december 2012 21:32 schreef djkoelkast het volgende:
Mja, ik zou het niet eten, als je alleen al ziet wat er in fondant ziet, ik heb minder chemicaliën in mijn gootsteenkastje.
maar dat maakt nog niet dat fondant lekker isquote:Op zaterdag 29 december 2012 21:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
de angst voor E nummers is onterecht
Toch heb ik liever geen broodverbetermiddel in mijn brood. Sommige E-nummers zijn wel degelijk 'rare' dingen. Maar je kunt gewoon opzoeken wat het is en op basis daarvan bepalen of je het wilt of niet.quote:Op zaterdag 29 december 2012 21:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
de angst voor E nummers is onterecht
Ik heb het niet over E-nummers, ik heb het over chemisch geproduceerde rotzooi die ze er in tiefen terwijl het allemaal ook natuurlijk kan.quote:Op zaterdag 29 december 2012 21:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
de angst voor E nummers is onterecht
Paardenhaarenzym, wat is daar nou erg aanquote:Op zaterdag 29 december 2012 21:55 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Toch heb ik liever geen broodverbetermiddel in mijn brood. Sommige E-nummers zijn wel degelijk 'rare' dingen. Maar je kunt gewoon opzoeken wat het is en op basis daarvan bepalen of je het wilt of niet.
Dat klopt, maar beetje chemicalien chemicalien roepen is dom en ongeinformeertquote:Op zaterdag 29 december 2012 21:52 schreef Sjeen het volgende:
[..]
maar dat maakt nog niet dat fondant lekker is
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |