abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_119506636

De hardstyle liefhebbers onder ons O+
Eric_thumb.jpgStewie.gifTwitter_photol.jpgUntitled-2.gifUntitled-6.gifcartmanmisslopez.jpgfok_usericon1.gifenzyme2.jpgavatar.gifkrustyFok.jpgdj_party.gifbovendasboot.jpg2ecg8du.giffok.png
FOKApples.jpgsunshine.jpgWGAF.gif161372.gifq.jpgfok4.gifDSC00840.mini.jpg35085n7.jpg2hhdcup.pngrsz_baron.jpgbeardwarioklein.jpg29fcpr4.jpg.pngr.png1077788_small.gifAlphaverb.jpgavatar_2.JPGMW2Ss.gifre3s.jpg16gilvn.jpgimagesCAVI210J.jpguitje.pngThleinnno.jpg

Welkom! :W
Welkom in het FOK!-Hardstyle topic. Hét topic voor alle hardstyle liefhebbers onder ons. Discussiëren over de nieuwste platen, even vertellen wat je van die ene liveset vindt of gewoon lekker ouwehoeren over hardstyle en alles wat er bij komt kijken... hier is het aan de orde van de dag.

Newbies zijn altijd welkom en bij vragen helpen we graag! Er zijn veel ervaren hardstylers in dit topic te vinden dus meestal is er wel iemand die een antwoord heeft.

Wat is Hardstyle? :?
Hardstyle is een muziekgenre dat overeenkomsten vertoont met trance, hardcore en hardtrance. Hardstyle, ook wel hard dance, hard trance of hardbass in het buitenland genoemd, klinkt qua melodie en opbouw ongeveer als de moderne hardcore, maar is vaak ongeveer 30 BPM langzamer. Het gemiddelde tempo ligt tussen de 140 en de 160 beats per minuut. Vaak worden de nummers wel versneld afgespeeld door DJ's.

De sound is karakteristiek voor de stijl en kan omschreven worden als harde beats gecombineerd met erg aanwezige (in tegenstelling tot hardcore) melodielijnen. Veel hardcore-artiesten produceren ook hardstyle tracks, die vergelijkbaar klinken maar toegankelijker zijn. Hardstyle wordt in het Verenigd Koninkrijk vaak gecombineerd met hardhouse. In de rest van de wereld echter vindt men vaker de combinatie met hardtrance of hardcore.

Geschiedenis (8>
Hardstyle is ontstaan uit Duitse, Italiaanse, en Nederlandse hardhouse en Rave die zijn vermengd met invloeden van hardtrance en oldschool-hardcore rond 2000. De oorsprong vindt zijn plaats in Nederland, waar de eerste hardstyle evenementen werden gehouden op het einde van 1999, begin 2000.

Één van de sleutelfiguren in de ontwikkeling van de stijl is Dana van Dreven (met name onder Danamite), bekend onder haar hardstyle dj-alias Dana (Lady Dana voor hardcore). Later hielpen meer van haar collega's uit het hardcore-tijdperk, zoals Pavo, Darkraver, Luna (met name onder Straight On), Zany, DJ Isaac en The Prophet.

Bekende Feesten _O_


Bekende producers en DJ's~:)
*Abyss*Digital Punk*Noisecontrollers
*Activator*DJ Stephanie*Pavo
*Alpha Twins*DJ Thera*Philippe Rochard
*Alphaverb*Dj Titan*Pulse
*Alter Egosz*Donkey Rollers *Ran-D
*A-Lusion*Dozer (f.k.a. Tony)*Scope DJ
*Balistic*Dutch Master*Showtek
*Bass Modulators*Faistos (a.k.a. Frequencerz)*Slim Shore
*Beat Providers*Francesco Zeta*Southstylers
*Beholder*Frontliner (f.k.a. Abject)*Super Marco May
*B-Front*Geck-O*Tatanka
*Bioweapon*Gizmo*Technoboy
*Blutonium Boy*Grandmaster Q*The Machine
*Brainkicker*Hardstyle Masterz*The Partycrushers
*Brennan Heart*Headhunterz*The Pitcher
*Chris One*Intractable One*The Prophet
*Clive King*Isaac*The R3bels
*Crypsis*Jack of Sound*The Vision
*Da Tweekaz*Jones*Tuneboy
*Dana*Josh & Wesz*Toneshifterz
*Daniele Mondello*Kodex*Unloaders
*Davide Sonar*Kold Konexion*Wasted Penguinz
*D-Block & S-te-Fan*Luna*Wildstylez
*Deepack*Max B. Grant*Zany
*Degos & Re-Done*Max Enforcer*Zatox
*DHHD*Mind.Illusion*Zero Sanity

MC's ^O^
MC Da Syndrome
MC DV8
MC Jeff
MC Linez
MC Rems
MC Renegade
MC Ruffian
MC Villain

Hardstyle op Twitter oO<
DJ's & ProducersIsaacWildstylez
A-LusionJonesZany
Abyss & JudgeJosh & Wesz
Alpha TwinsJowan van KorvenMC's
B-FrontKutskiDa Syndrome
BioweaponLow-EDV8
CrypsisLuna
D-Block + S-Te-FanNoisecontrollersOverig
DeepackPavoB2S
Digital PunkProfylerFusion Records
FrontlinerScope DJHardstyle.com
ShowtekScantraxx Records
HeadhunterzThe PitcherQ-Dance

Links ^O^
Partyflock
Wiki

Downloads/Fora
0daymusic
HarderState
HardTraxx
LSDB (Liveset Database)
MusicInControl
Screamer Hardstyle

Organisaties
Art of Dance
B2S
Bass Events
ID&T
Multigroove
Q-dance
UDC

Platenlabels
AVIO-Records
Fusion
M!d!fy
Q-dance
Rytmic Records
Saifam
Scantraxx
Seismic
Theracords
Zanzatraxx
TiLLT Records

Luister NU! hardstyle *O*
Digitally Imported - winamp / Digitally Imported - wmp
FreshFM Alleen op de woens(Showtek-Bash)dag-avond
Q-Dance radio
Fear.FM
HardStation.FM
b2s Radio
hardstyle.nu

Oude topics :z
#1 - #100
#101 - #150
#151 - #200
Vanaf #200: Topicreeks: Hardstyle

[Hardstyle] Best of 2008
[Hardstyle] Best of 2009
[Hardstyle] Best of 2010

TT:



De OP



[ Bericht 0% gewijzigd door eQuaL op 22-11-2012 18:11:48 ]
pi_119506657
Toch wel lekker tooltje van Headie ^O^
  donderdag 22 november 2012 @ 16:29:46 #3
296894 Xblister
Simply the best..
pi_119506667
Goeden remix idd *O*
Roll with the fastest
I'm the baddest who rolls with the madness
pi_119506678
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2012 15:09 schreef Levitas het volgende:
Best een leuk artikel over het gebrek aan creativiteit in de dance-scène. Korte samenvatting: DJ en producers zijn een allebei een apart vak. DJ's zonder producties maken het vrijwel nooit, producenten zonder DJ'ing maken het ook niet gauw. Gevolg: Producers zetten matige sets neer, DJ's produceren zoveel mogelijk (mede doordat de netto winst voor de artiest zo laag is) middelmatige tracks.

Volledig artikel:
http://www.spin.com/blogs(...)s-not-just-streaming
Interessant artikel inderdaad! Hij schrijft het alleen met betrekking tot de mainstream dance scene, waar ik persoonlijk erg weinig van weet. De hardstyle scene is relatief zo klein t.o.v. de house scene, ik denk niet dat je problemen in de ene scene rechtstreeks deze kan vergelijken.

Toch doen we dat nu lekker wel! Natuurlijk zie je overeenkomsten, artiesten moeten echt aan de bak om geld te verdienen. Alleen DJ-en is leuk, maar daar word je gewoon niet echt bekend of populair mee. Mensen verwachten bij een "dance artiest" tegenwoordig een scala aan producties. Ik denk ook eigenlijk niet dat dat verkeerd is. DJ-en is een heuse skill en ik heb alle respect voor de Masters of the Wheels of Steel (*snuif*), maar daar kan je niet mee verwachten een compleet maandsalaris mee te verdienen, een uitzondering daar gelaten.

Uit het artikel maak ik ook op dat een producer "moet" DJ-en om geld te verdienen (door lage royalties enz.), en op die manier een stressvol bestaan lijdt met jetlags etc. en daardoor minder tijd en kwaliteit in zijn tracks kan stoppen -> minder verkoop -> meer DJ-en -> vicieuze cirkel.

Een producer moet natuurlijk helemaal niets. Dus die vicieuze cirkel heeft hij/zij toch echt helemaal zelf in de hand. Als hij echt geld te kort komt kan hij ook op andere manieren aan geld komen zonder dat je leven een grote hoop stress wordt. Je zou ook kunnen gaan werken bijvoorbeeld, heee dat is een gek idee! In het ergste geval staan je producties op een laag pitje, so what? Het leven is niet alleen maar feesten en lol, je moet ook kunnen plannen en financieel bewust zijn van je situatie. En als je fanbase roept om meer tracks kan je dat gewoon opvatten als een compliment, en niet een extra stressfactor.

quote:
There are many reasons that dance-music records sell less now than they used to. Piracy is a big one. Another is the "unbundling" of EP tracks. With digital music, consumers no longer have to fork over $10 for a two-track single; they may buy just one MP3 (...) priced at $1.99.
Wat kennelijk het grootste probleem hier is: Dance muziek verkoopt steeds minder & artiesten krijgen relatief minder inkomsten. Feitelijk krijgen ze dus minder betaald voor dezelfde hoeveelheid werk.
Knap lullig inderdaad! Ik vraag me alleen af of dat komt door de redenen die hierboven staan. Mensen downloaden al muziek sinds Kazaa, en dat is volgens mij in de loop der jaren alleen maar minder geworden. Las ook daar in de reacties:

quote:
Interesting article, but of course there's no evidence at all that "piracy" is to blame for falling music sales in any genre. Sales of singles in the UK, at least, are actually at their strongest for many years. Unbundling of albums is an issue, of course, but that affects all genres alike.
Natuurlijk net zo min bewijs voor, maar eigenlijk geloof ik het wel. Het probleem ligt niet zozeer bij het illegaal downloaden van muziek, als wel de manier waarop muziek op dit moment wordt verkocht. Nu bevind ik me wel op glad ijs, de hardstyle scene is volgens mij totaal niet te vergelijken met grote record labels in de VS & UK, en anders heb ik er toch geen verstand van :Y)

Zo. Nu heb ik een droge keel moeie vingers :7
pi_119506868
heerlyken remuxx <3
pi_119507259
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2012 16:36 schreef 16meter het volgende:
heerlyken remuxx <3
Had eerst Delete - D willen nemen als TT, maar dan was het weer een discussie over "geforceerd raw" geworden :') Zo ist altijd wat hier _O-

Dus bij deze:
:Y)
pi_119507379
quote:
Jezus wat is dit man. Kijk mij eens stoer en hard zijn :')
Kortom: geforceerd raw
pi_119508264
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2012 15:41 schreef Levitas het volgende:

[..]

Ja, op het moment dat die tweede verkoop was, was dat natuurlijk al te duur. Origineel kaartje: Geen risico op vals kaartje en 2 euro goedkoper (oké, 2 euro is wel echt miereneuken..)
Nu die tweede verkoop weer gesloten is, vind ik dat geen slechte prijs in ieder geval.. Beter dan 140 :)
En weer open. Hij zal nog wel even blijven knipperen met mensen die dus wel kaarten selecteren maar niet afrekenen :) Het aanbod qua kaartjes is gewoon zo hoog nu, dat als je 70 euro vraagt je een zeer groot risico loopt dat je hem niet meer kwijt gaat raken. Daarnaast zal zo'n beetje iedereen die niet van bekenden de kaart overneemt gewoon voor de 2e verkoop gaan dus de markt voor kaartjes die overblijft is heel klein.

Reken maar dat morgen en zaterdag middag de prijzen helemaal omlaag schieten, wss naar een euro of 30-40 voor de kaarten die echt verkocht worden en iedereen die hoger blijft zitten gaat hem niet kwijt raken.

#fucktheblackmarket :D
pi_119508348
Terecht, zie in m'n omgeving ook veel mensen die het heel normaal vinden om kaartjes te kopen met als enige reden om ze weer door te verkopen voor 80-90 euro. Vieze graaiers :r
The smell of piss is so strong it smells like decent bacon
pi_119508883
Ja ik zag van de week ook weer dat ik kaartjes kon kopen voor Qlimax. Helaas het weekend al vol geplant !
jaaaa wat gaan we hier neerzetten
pi_119508978
quote:
14s.gif Op donderdag 22 november 2012 16:48 schreef eQuaL het volgende:

[..]

Had eerst Delete - D willen nemen als TT, maar dan was het weer een discussie over "geforceerd raw" geworden :') Zo ist altijd wat hier _O-

Dus bij deze:
:Y)

Hmm.. Nee, niet mijn ding :X Vind het vrij saai eigenlijk
pi_119509439
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2012 17:50 schreef Levitas het volgende:

[..]

Hmm.. Nee, niet mijn ding :X Vind het vrij saai eigenlijk
Niet mijn favo track allertijden ofzo, maar moet echt keihard gaan live :Y)
Ben echt benieuwd naar Delete op Loudness!

Maar reageer eens op mijn reactie! Ik heb toch niet voor niets een kwartier zitten typen :(
pi_119509722
Goede zaak dat Q-dance op deze manier de zwarte markt tegengaat _O_
Alleen klote voor iemand zoals ik die zijn kaartje gewoon oprecht kwijt moet, maar geen verlies wil maken.
Cuz I'm Mr. Brightside
pi_119512614
quote:
2s.gif Op donderdag 22 november 2012 18:06 schreef eQuaL het volgende:

Ben echt benieuwd naar Delete op Loudness!
Kijk er ook naar uit!

Kwam vandaag per toeval dit pareltje tegen in een oude meddic show. Sorry voor geen HD linkje, die waren er niet :o
Die 2e climax O+

What are you gonna do with that
You cheerio-bred, little motherfucker!
pi_119513136
Kijk sowieso erg uit naar loudness, laatste hardstyle feestje is alweer een tijd geleden :P
Hoop ook op een afsluitend wafelijzer _O_
The smell of piss is so strong it smells like decent bacon
pi_119513890
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2012 19:30 schreef slvrbld het volgende:

[..]

Kijk er ook naar uit!

Kwam vandaag per toeval dit pareltje tegen in een oude meddic show. Sorry voor geen HD linkje, die waren er niet :o
Die 2e climax O+

Ondergewaardeerd nummer inderdaad. Al vind ik deze net wat energieker :9


Low Frequenced Bass _O_
Hide & Seek _O_
Do The Freak _O_
pi_119514772
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2012 19:59 schreef Deeltjesversneller het volgende:

[..]

Ondergewaardeerd nummer inderdaad. Al vind ik deze net wat energieker :9


Low Frequenced Bass _O_
Hide & Seek _O_
Do The Freak _O_
Klopt ja, die mash up is geniaal!
What are you gonna do with that
You cheerio-bred, little motherfucker!
pi_119515575
Kan niet wachten op loudness. Die kicks van delete gaan zo snoeiend hard op een feest.

Hoop op Qlimax space jam van geck-o te horen. Past er wel bij
pi_119517124
Over hard gesproken, even 2 klassiekertjes... _O_


gouden herinneringen aan, met Huggie B in de Hemkade op Audio attack _O_
Rich Hall:Everybody says that the wheel is the greatest invention ever but i think it was the 2nd wheel.... have you ever seen a guy on a unicycle, what an asshole." _O_
  donderdag 22 november 2012 @ 21:15:09 #20
296894 Xblister
Simply the best..
pi_119517420
Roll with the fastest
I'm the baddest who rolls with the madness
pi_119518320
Wel grappig dat xxlerator vermeld staat in de op. En ik maar denken dat dat echt iets kleinschalig lokaals is ...
jaaaa wat gaan we hier neerzetten
  Redactie Frontpage donderdag 22 november 2012 @ 21:41:23 #22
72015 crew  PartyAnimal87
J'adore hardcore
pi_119518839
The Prophet in maak 't of kraak 't... :')
pi_119518875
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2012 21:32 schreef hoenselman het volgende:
Wel grappig dat xxlerator vermeld staat in de op. En ik maar denken dat dat echt iets kleinschalig lokaals is ...
Ik denk dat het het grootste clubconcept is van NL...? Dus nee zo kleinschalig en lokaal is het niet :P
pi_119518897
Binnen de hardstyle scene dan. Ach 8 december weer, ik zie het altijd als even tussendoor :)
jaaaa wat gaan we hier neerzetten
pi_119518954
Uiteraard, de rest doet er ook niet toe imo :P
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')