rode kool, spruiten..quote:Op maandag 26 november 2012 00:09 schreef KermitKikker het volgende:
[..]
Paar grote aardappels poffen, kruis aan de bovenkant snijden, beetje openvouwen, saus eroverheen gieten, misschien een lekkere salade erbij
Ja, dat wordt 'm! Lekker simpel maar toch lekker.quote:Op maandag 26 november 2012 00:09 schreef KermitKikker het volgende:
[..]
Paar grote aardappels poffen, kruis aan de bovenkant snijden, beetje openvouwen, saus eroverheen gieten, misschien een lekkere salade erbij
Weet je het al?quote:Op vrijdag 23 november 2012 10:02 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Pfff
Ga ik eens over nadenken
Ik zou iig beginnen met niet alleen knoflook, maar ook ui (met beiden niet te zuinig zijn). Verder kook ik verse basilicum eigenlijk nooit mee, is een kruid dat zich beter leent voor op het einde toevoegen dan meekoken. Daarnaast is rode wijn ook een goed idee, zoals Luigi hier noemt.quote:Op dinsdag 27 november 2012 16:16 schreef the_butler het volgende:
Piet,
het is tijden geleden dat ik je wat gevraagd heb (laastse keer was voor eendenborst, die nu bijna wekelijks op het menu staat )
Ik wil af van het kopen van pasta saus voor mijn pasta / lasagna en pizza, mijn eerste probeersel deed ik met:
-pure tomaten puree uit een pakje (250 ml)
-3 tenen knoflook
-8 blaadjs verse basilicum
-zout
-peper
-oregano
En dit ging helemaal fout... ik had mazzel dat de Chorizo blokjes door de pasta nog een beetje smaak gaven aan het geheel maar er zat gewoon geen smaak aan de saus... er was wel een hint van de oregano maar het was gewoon niet goed... tijdens het koken proefde ik wel, en het leek me allemaal oke, ietswat flauw daarom deed ik er wat extra oregano door....
heb je wat tips voor me? zijn er ingredienten die missen, moet ik meer proeven tussen de ingredienten door? Ik weet namelijk niet precies wat ik moet veranderen (ik had er al erg veel zout voor mijn gevoel ingedaan).
Cheers!
Je bedoelt wijn met veel tannine?quote:Op dinsdag 27 november 2012 16:56 schreef Luigi het volgende:
Verse goede tomaten tot prut koken en rode wijn (met 'veel schil')?
Doe ik ook wel eens ja, is smakelijk.quote:Op dinsdag 27 november 2012 17:04 schreef Luigi het volgende:
Volgens een recept van Carluccio doe ik er ook wel eens een rode peper in (zaadjes verwijderen).
Ik kruimel er wel eens een half groentenboullionblokje door maar ook een ansjovis filletje doet het goed. Meestal maak ik mijn pasta saus met bliktomaten omdat ik de zoete verse tomaten te duur vind om stuk te koken .Een stukje wortel organo en wat tijm en rustig laten pruttelen. Met een tomatensaus moet je geen haast hebben.quote:Op dinsdag 27 november 2012 16:16 schreef the_butler het volgende:
Ik wil af van het kopen van pasta saus voor mijn pasta / lasagna en pizza, mijn eerste probeersel deed ik met:
-pure tomaten puree uit een pakje (250 ml)
-3 tenen knoflook
-8 blaadjs verse basilicum
-zout
-peper
-oregano
En dit ging helemaal fout... ik had mazzel dat de Chorizo blokjes door de pasta nog een beetje smaak gaven aan het geheel maar er zat gewoon geen smaak aan de saus... er was wel een hint van de oregano maar het was gewoon niet goed... tijdens het koken proefde ik wel, en het leek me allemaal oke, ietswat flauw daarom deed ik er wat extra oregano door....
heb je wat tips voor me? zijn er ingredienten die missen, moet ik meer proeven tussen de ingredienten door? Ik weet namelijk niet precies wat ik moet veranderen (ik had er al erg veel zout voor mijn gevoel ingedaan).
Ben benieuwd! Ui uiteraard mooi fijnhakken btw, en wat Thorical zegt: tijd nemen, lekker rustig laten pruttelenquote:Op dinsdag 27 november 2012 17:20 schreef the_butler het volgende:
kijk, goede suggesties. Veel ui en knoflook - dat kan geregeld worden. Rode wijn en balsamicoazijn (wit en rood) heb ik ook.
Ik zal het morgen eens proberen, laat ik horen hoe het gegaan is!
Net op, was erg lekker! Nu baal ik dat de rest van de saus die ik heb gemaakt gehaktloos is Omdat ik normaal gesproken liever balletjes eet bij mijn saus of er cannelloni van maak.quote:Op maandag 26 november 2012 00:09 schreef KermitKikker het volgende:
[..]
Paar grote aardappels poffen, kruis aan de bovenkant snijden, beetje openvouwen, saus eroverheen gieten, misschien een lekkere salade erbij
Natuurlijk kan dat, geen probleem.quote:Op woensdag 28 november 2012 10:17 schreef MissLuna het volgende:
Dit is misschien een beetje een domme vraag, maar wij hebben hier een fles kalfsfond staan. Ik wil zo meteen stoofvlees gaan maken, kan ik dit gebruiken ipv een runderbouillonblokje? Het is niet hetzelfde beest natuurlijk of maakt dat niet uit? .
Ik ben echt een kookleek en vriend is kok geweest, maar wil hem ook wel eens blij maken door voor hem te koken. .
Je zou Rozemarijn en thijm kunnen toevoegen, één of twee ansjovis filetjes, en vergeet niet de saus een tijdje zachtjes te laten pruttelen. Bliktomaten zijn een beter idee dan verse tomaten, zit meer smaak aan. Tomaten die je in NL vers koopt zijn vaak niet rijp en vooral salade tomaten. Deze hebben niet zoveel smaak voor het koken ermee. Beter dan de ei vormige tomaten uit blik te gebruiken.quote:Op dinsdag 27 november 2012 16:16 schreef the_butler het volgende:
Piet,
het is tijden geleden dat ik je wat gevraagd heb (laastse keer was voor eendenborst, die nu bijna wekelijks op het menu staat )
Ik wil af van het kopen van pasta saus voor mijn pasta / lasagna en pizza, mijn eerste probeersel deed ik met:
-pure tomaten puree uit een pakje (250 ml)
-3 tenen knoflook
-8 blaadjs verse basilicum
-zout
-peper
-oregano
En dit ging helemaal fout... ik had mazzel dat de Chorizo blokjes door de pasta nog een beetje smaak gaven aan het geheel maar er zat gewoon geen smaak aan de saus... er was wel een hint van de oregano maar het was gewoon niet goed... tijdens het koken proefde ik wel, en het leek me allemaal oke, ietswat flauw daarom deed ik er wat extra oregano door....
heb je wat tips voor me? zijn er ingredienten die missen, moet ik meer proeven tussen de ingredienten door? Ik weet namelijk niet precies wat ik moet veranderen (ik had er al erg veel zout voor mijn gevoel ingedaan).
Cheers!
Ik zou eerst de saus maken, helemaal gaar maken, die dan zeven en dan pas het gehakt toevoegen, om alle schillen, pitten etc te verwijderen.quote:Op woensdag 28 november 2012 10:46 schreef Luigi het volgende:
Ik heet dan wel geen Piet (en kan ook absoluut niet zo goed koken geloof ik) maar ik gebruik altijd dit recept dus als uitgangspunt. Wilde ik gisteren al posten maar ik zat op m'n telefoon en dat ging ff niet zo handig. Verder ook een hele leuke receptensite (vind ik).
Goeie tip. Wat ik verder een nadeel vind van de saus uit dat recept is dat ie, als ik hem precies zo maak, redelijk waterig blijft. Wordt niet echt smeeuig ofzo. Heb je daar nog tips voor?quote:Op woensdag 28 november 2012 10:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik zou eerst de saus maken, helemaal gaar maken, die dan zeven en dan pas het gehakt toevoegen, om alle schillen, pitten etc te verwijderen.
Iets minder wijn toevoegen en eventueel een deel van de tomaten vervangen door een blikje/pakje gezeefde tomaten scheelt al flink wat.quote:Op woensdag 28 november 2012 10:52 schreef Luigi het volgende:
[..]
Goeie tip. Wat ik verder een nadeel vind van de saus uit dat recept is dat ie, als ik hem precies zo maak, redelijk waterig blijft. Wordt niet echt smeeuig ofzo. Heb je daar nog tips voor?
Niet hetzelfde beest? Scheelt een paar jaar, maar verder zie ik niet zoveel verschil.quote:Op woensdag 28 november 2012 10:17 schreef MissLuna het volgende:
Dit is misschien een beetje een domme vraag, maar wij hebben hier een fles kalfsfond staan. Ik wil zo meteen stoofvlees gaan maken, kan ik dit gebruiken ipv een runderbouillonblokje? Het is niet hetzelfde beest natuurlijk of maakt dat niet uit? .
Ik begin altijd met spekjes, die laat ik uitbakken. Dan daarbij veel knoflook en een flink stuk bleekselderij. Fruiten.quote:Op dinsdag 27 november 2012 16:16 schreef the_butler het volgende:
Piet,
het is tijden geleden dat ik je wat gevraagd heb (laastse keer was voor eendenborst, die nu bijna wekelijks op het menu staat )
Ik wil af van het kopen van pasta saus voor mijn pasta / lasagna en pizza, mijn eerste probeersel deed ik met:
-pure tomaten puree uit een pakje (250 ml)
-3 tenen knoflook
-8 blaadjs verse basilicum
-zout
-peper
-oregano
En dit ging helemaal fout... ik had mazzel dat de Chorizo blokjes door de pasta nog een beetje smaak gaven aan het geheel maar er zat gewoon geen smaak aan de saus... er was wel een hint van de oregano maar het was gewoon niet goed... tijdens het koken proefde ik wel, en het leek me allemaal oke, ietswat flauw daarom deed ik er wat extra oregano door....
heb je wat tips voor me? zijn er ingredienten die missen, moet ik meer proeven tussen de ingredienten door? Ik weet namelijk niet precies wat ik moet veranderen (ik had er al erg veel zout voor mijn gevoel ingedaan).
Cheers!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |