abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_119469713
Hier verder dus, deel 27 alweer van dit topic, waar ijdele ijsbeer piet culinaire vragen beantwoordt, maar waar ook anderen welkom zijn raad te geven.

Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel.
Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic

Nieuwe Ronde, nieuwe adviezen
  † In Memoriam † woensdag 21 november 2012 @ 17:19:08 #2
91830 MaximusTG
pi_119470529
quote:
0s.gif Op woensdag 21 november 2012 16:55 schreef RenRen- het volgende:

[..]

Omdat degene voor wie ik het maak echt niet van melkchocolade houdt, alleen van puur of puurder. En ik houd graag de recepten aan in mijn boekje :@ Denk je dat het beter zou gaan met melk dan?
Oh oke. Nou ja, zou niet zo weten waarom ie bij jou schift, maar heb zelf al wel eens pure chocolade gesmolten en er melk doorheen gemengd. Voor als mn vriendin ging chocoladefonduen. En dat ging altijd prima eigenlijk. Wat voor melk gebruik je dan?
Kan je het volledige recept anders posten?
Melkchocolade was maar een suggestie. Bedoel, als je pure chocolade neemt en daar toch melk doorheen gaat doen..
pi_119470568
quote:
0s.gif Op woensdag 21 november 2012 17:19 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Oh oke. Nou ja, zou niet zo weten waarom ie bij jou schift, maar heb zelf al wel eens pure chocolade gesmolten en er melk doorheen gemengd. Voor als mn vriendin ging chocoladefonduen. En dat ging altijd prima eigenlijk. Wat voor melk gebruik je dan?
Kan je het volledige recept anders posten?
Melkchocolade was maar een suggestie. Bedoel, als je pure chocolade neemt en daar toch melk doorheen gaat doen..
Volle melk!

Oh ja, snap ik O+ Maar ik denk dat de melk er niet in gaat om het romiger te maken of de smaak te veranderen, in alle recepten in het boekje moet melk. Even het recept posten :Y
pi_119470752
225 pure chocolade
210 boter
125 melk
125 suiker
vanillesuiker
3 grote eieren
10 bakpoeder
zout

Oven 160
Smelt de chocolade au bain marie. Smelt de boter goudgeel en vooral niet bruin
Voeg eerst de boter en daarna de melk aan de chocolade toe
Meng de suiker, vanillesuiker, eieren op kamertemperatuur
Zeef de bloem, bakpoeder, zout, voeg dit aan de suiker/eiermassa toe.
Voeg daarna het chocolademengsel toe en roer door elkaar.

En dan bakken
  † In Memoriam † woensdag 21 november 2012 @ 17:30:00 #5
91830 MaximusTG
pi_119470938
Hmm ja. Ik zit er een beetje op te googlen (whole milk dark chocolate melt separate milk fat)
maar word er niet duidelijker op..
Ik dacht dat het misschien het vet uit de melk is dat scheidt van de rest? Hoe ziet het eruit?
Als dat het is, je kan altijd proberen gewoon door te gaan met het recept.
pi_119471015
quote:
0s.gif Op woensdag 21 november 2012 17:30 schreef MaximusTG het volgende:
Hmm ja. Ik zit er een beetje op te googlen (whole milk dark chocolate melt separate milk fat)
maar word er niet duidelijker op..
Ik dacht dat het misschien het vet uit de melk is dat scheidt van de rest? Hoe ziet het eruit?
Als dat het is, je kan altijd proberen gewoon door te gaan met het recept.
Het ziet eruit als korrelige drap met vet erboven, dus het zou ook de boter kunnen zijn, want zó veel vet zit er niet in de melk lijkt me, of het vocht is ervan gescheiden, dat zou ook kunnen.

Gewoon geschifte troep erbij gooien en zien wat er gebeurt? Ik kan het proberen, in het ergste geval moet ik wat ingredienten weggooien
  † In Memoriam † woensdag 21 november 2012 @ 17:33:53 #7
91830 MaximusTG
pi_119471055
Hmm, dat klinkt niet zo lekker idd :P. Nou ja, het is niet gestoeld op ervaring met iets soortgelijks, maar ik zou zeggen, probeer het gewoon?
pi_119471265
quote:
0s.gif Op woensdag 21 november 2012 17:33 schreef MaximusTG het volgende:
Hmm, dat klinkt niet zo lekker idd :P. Nou ja, het is niet gestoeld op ervaring met iets soortgelijks, maar ik zou zeggen, probeer het gewoon?
Ja, ga het gewoon proberen :Y Dankjewel O+
  woensdag 21 november 2012 @ 20:58:52 #9
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_119480478
Wat wil je maken met de melk en de chocolade, renren?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_119485702
Piet, ik ga binnenkort twee De Buyer pannen kopen (waarschijnlijk een vispan en een koekenpan) en meen dat jij ooit ergens een tip gaf oven aardappelschillen bakken om ze in te branden. Zou je misschien een korte stap-voor-stap handleiding kunnen geven hoe ik ze het beste in kan laten branden? Kan het ook zonder aardappelschillen trouwens?
pi_119492654
ik heb eens stoofpeertjes bij een marokkaan gegeten. deze had een saus van waarschijnlijk het kookvocht gemaakt dat was zo lekker zoet/bruin/stroperig.

enig idee hoe ik dat kan maken?
vocht helemaal inkoken ofzo? en nog iets toevoegen?
  donderdag 22 november 2012 @ 11:18:50 #12
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_119497162
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2012 02:18 schreef fespo het volgende:
ik heb eens stoofpeertjes bij een marokkaan gegeten. deze had een saus van waarschijnlijk het kookvocht gemaakt dat was zo lekker zoet/bruin/stroperig.

enig idee hoe ik dat kan maken?
vocht helemaal inkoken ofzo? en nog iets toevoegen?
Als je het kookvocht van stoofpeertjes inkookt krijg je een hele mooie siroop, zeker als je wijn of port gebruikt hebt om in te stoven.
Verder gewoon stoofpeertjes recept volgen
(2-3 Kilo giese wildeman schillen, heel laten, steeltjes eraan laten, fles wijn, kopje suiker, (of fles port, geen suiker) kaneel en citroenschil en 2 uur zachtjes laten stoven)
[Optioneel, tonkaboon, beetje nootmuskaat of kruidnagel als je daarvan houdt.]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 22 november 2012 @ 23:11:37 #13
377549 student_2.0
Optimist tot in de kist
pi_119523418
Beste Piet en mede topiclezers, naast alle visrecepten en tartaar wil ik iets experimenteels proberen. Heb jij misschien een goed recept met cannabis of denk jij dat er geen enkel gerecht is waarbij dit kruid te eten is.
  † In Memoriam † donderdag 22 november 2012 @ 23:32:02 #14
91830 MaximusTG
pi_119524377
Ik zou als je dit serieus meent, eens opzoeken hoe je cannabisboter maakt. De cannabinoiden lossen namelijk het beste op in vetten (of alcohol). Vervolgens kan je natuurlijk allerlei soorten koek en gebak er mee maken.
pi_119526682
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2012 23:11 schreef student_2.0 het volgende:
Beste Piet en mede topiclezers, naast alle visrecepten en tartaar wil ik iets experimenteels proberen. Heb jij misschien een goed recept met cannabis of denk jij dat er geen enkel gerecht is waarbij dit kruid te eten is.
Bakkenmetbaard op youtube.
Serieus. Van crème brûlée tot pepernoten en cappuccino.
  vrijdag 23 november 2012 @ 08:12:59 #16
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_119528332
Canabis eet je dan ook niet voor het lekker, maar voor het effect, deze tijd van het jaar denk ik dan aan spacepernoten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_119528371
Of spacekace met speculaaskruiden.
Trouwens gisterenavond de peertjes gestoofd in port met rietsuiker en kaneelstokje en wat zijn ze rood geworden :)
Alleen even teveel suiker gebruikt en de citroenschil vergeten, zo te proeven is het erg lekker maar ietwat te zoet.
  vrijdag 23 november 2012 @ 08:26:31 #18
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_119528506
Suiker kan je gemakkelijker toevoegen dan weghalen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_119528704
Piet, wat is nou een recept dat we absoluut moeten proberen? :)
  vrijdag 23 november 2012 @ 10:02:57 #20
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_119530163
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2012 08:42 schreef _Loki het volgende:
Piet, wat is nou een recept dat we absoluut moeten proberen? :)
Pfff
Ga ik eens over nadenken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_119530878
perfecte appeltaart?
  vrijdag 23 november 2012 @ 10:51:19 #22
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_119531372
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2012 10:33 schreef evo87 het volgende:
perfecte appeltaart?
Is dat een suggestie? Een vraag?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_119531438
Een bevel?
Spoilers!
  vrijdag 23 november 2012 @ 10:54:59 #24
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_119531464
quote:
6s.gif Op vrijdag 23 november 2012 10:54 schreef Lucky_Strike het volgende:
Een bevel?
Zack! Zack!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_119531817
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2012 23:11 schreef student_2.0 het volgende:
Beste Piet en mede topiclezers, naast alle visrecepten en tartaar wil ik iets experimenteels proberen. Heb jij misschien een goed recept met cannabis of denk jij dat er geen enkel gerecht is waarbij dit kruid te eten is.
Ik rook zelf en ben niet zo'n fan van het eten omdat het lastig doseren is vanwege het uitgestelde effect. Maar het is gewoon niet zo heel lekker, dus ik denk dat je het best kan verwerken in iets met vrij sterke smaken en veel zoet. En dus iets wat je in kleine porties kunt eten en dus doseren.

Wietboter maken is niet moeilijk. Hash weet ik niet, ben ik zelf meer een liefhebber van. Ik zou denk ik een sterke boter maken en die dan mengen met een pittige kruidenboter zodat je vooral de echte kruiden proeft. En dan maar stokbroodjes smeren of zo. Zorg wel dat je ook wat anders in huis hebt voor als de vreetkick komt.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')