Oh oke. Nou ja, zou niet zo weten waarom ie bij jou schift, maar heb zelf al wel eens pure chocolade gesmolten en er melk doorheen gemengd. Voor als mn vriendin ging chocoladefonduen. En dat ging altijd prima eigenlijk. Wat voor melk gebruik je dan?quote:Op woensdag 21 november 2012 16:55 schreef RenRen- het volgende:
[..]
Omdat degene voor wie ik het maak echt niet van melkchocolade houdt, alleen van puur of puurder. En ik houd graag de recepten aan in mijn boekje Denk je dat het beter zou gaan met melk dan?
Volle melk!quote:Op woensdag 21 november 2012 17:19 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Oh oke. Nou ja, zou niet zo weten waarom ie bij jou schift, maar heb zelf al wel eens pure chocolade gesmolten en er melk doorheen gemengd. Voor als mn vriendin ging chocoladefonduen. En dat ging altijd prima eigenlijk. Wat voor melk gebruik je dan?
Kan je het volledige recept anders posten?
Melkchocolade was maar een suggestie. Bedoel, als je pure chocolade neemt en daar toch melk doorheen gaat doen..
Het ziet eruit als korrelige drap met vet erboven, dus het zou ook de boter kunnen zijn, want zó veel vet zit er niet in de melk lijkt me, of het vocht is ervan gescheiden, dat zou ook kunnen.quote:Op woensdag 21 november 2012 17:30 schreef MaximusTG het volgende:
Hmm ja. Ik zit er een beetje op te googlen (whole milk dark chocolate melt separate milk fat)
maar word er niet duidelijker op..
Ik dacht dat het misschien het vet uit de melk is dat scheidt van de rest? Hoe ziet het eruit?
Als dat het is, je kan altijd proberen gewoon door te gaan met het recept.
Ja, ga het gewoon proberen Dankjewelquote:Op woensdag 21 november 2012 17:33 schreef MaximusTG het volgende:
Hmm, dat klinkt niet zo lekker idd . Nou ja, het is niet gestoeld op ervaring met iets soortgelijks, maar ik zou zeggen, probeer het gewoon?
Als je het kookvocht van stoofpeertjes inkookt krijg je een hele mooie siroop, zeker als je wijn of port gebruikt hebt om in te stoven.quote:Op donderdag 22 november 2012 02:18 schreef fespo het volgende:
ik heb eens stoofpeertjes bij een marokkaan gegeten. deze had een saus van waarschijnlijk het kookvocht gemaakt dat was zo lekker zoet/bruin/stroperig.
enig idee hoe ik dat kan maken?
vocht helemaal inkoken ofzo? en nog iets toevoegen?
Bakkenmetbaard op youtube.quote:Op donderdag 22 november 2012 23:11 schreef student_2.0 het volgende:
Beste Piet en mede topiclezers, naast alle visrecepten en tartaar wil ik iets experimenteels proberen. Heb jij misschien een goed recept met cannabis of denk jij dat er geen enkel gerecht is waarbij dit kruid te eten is.
Pfffquote:Op vrijdag 23 november 2012 08:42 schreef _Loki het volgende:
Piet, wat is nou een recept dat we absoluut moeten proberen?
Is dat een suggestie? Een vraag?quote:
Zack! Zack!quote:
Ik rook zelf en ben niet zo'n fan van het eten omdat het lastig doseren is vanwege het uitgestelde effect. Maar het is gewoon niet zo heel lekker, dus ik denk dat je het best kan verwerken in iets met vrij sterke smaken en veel zoet. En dus iets wat je in kleine porties kunt eten en dus doseren.quote:Op donderdag 22 november 2012 23:11 schreef student_2.0 het volgende:
Beste Piet en mede topiclezers, naast alle visrecepten en tartaar wil ik iets experimenteels proberen. Heb jij misschien een goed recept met cannabis of denk jij dat er geen enkel gerecht is waarbij dit kruid te eten is.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |