abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_119384580
Helaas gaat het soms, na een positieve test, na een mooie echo, of soms nog wel veel later in de zwangerschap mis.
In dit topic kan je je verhalen, je ervaringen en eventuele vragen kwijt.
pi_119384876
Hobbesje: Wat goed dat je er weer even uit bent geweest, kan me heel goed voorstellen dat het moeilijk is om mensen te vertellen dat het mis is gegaan terwijl je eerder goed nieuws had. Ik moet morgen mijn collega's ook gaan vertellen dat het mis is terwijl ik donderdag nog wat verlofuren heb opgenomen omdat ik zo ontzettend moe was. Zie ik ook wel tegenop.
Hopelijk heb je een goed gesprek bij de gyn komende week. :* voor jou

Hier is het echt gedaan, vanmiddag een test gedaan en ik test nog wel positief, maar de streep is al een stuk lichter dan mijn laatste test. Ik had ook niet anders verwacht want ik vloei nog steeds, vergelijkbaar met een menstruatie. Hoop dat dat snel stopt want ik vind dat maandverband gebruiken echt helemaal niks.
Ik voel me gelijk weer een stuk beter, heb toch altijd erg veel last van die HCG zodra ik zwanger ben, moe, misselijk, niet vooruit te branden. En sinds vrijdag is het allemaal een stuk minder, zo bizar! Ik baal nog steeds, had echt niet verwacht dat dit mis zou gaan. Gebruik zelfs utrogestan, las op internet dat dat ook wordt voorgeschreven aan mensen die meerdere miskramen hebben gehad. Nou bij mij dus dikke vette fail.
pi_119386344
Wat rot dat het toch echt doorgezet heeft, poezebeest. Ik wou echt dat het anders was voor je ;( .
Vertellen dat het mis is gegaan, is nooit leuk... dat was hier ook, wij hadden net de familie ingelicht, en een paar dagen later was het mis. Goede vrienden hebben we daarna pas ingelicht (werk ook). Het blijft een boodschap die heel anders had moeten zijn.
Sterkte morgen poezebeest :*
En jij ook sterkte Hobbesje, wanneer moet je naar de gyn? :*
  maandag 19 november 2012 @ 16:25:40 #4
253104 Hobbesje
Wachten duurt lang....
pi_119388670
Tnx ladies. Poezebeest: al die hormonen doen een boel met je he? Ook van de utrogestan had ik wel last (niet alleen van de hcg)! Ik was zo blij dat ik daar na 12 weken mee mocht stoppen (ik was meteen minder moe, misselijk en licht (?) ontvlambaar). Balen dat het ondanks die bollen toch nog misgaat.... Succes met het vertellen aan je collega's. (Op de harmonie wisten ze het al wel, maar toch is het wel erg confronterend als je jezelf het hardop hoort vertellen)

Wij mogen volgende week woensdag naar de gyn. Eerst nog even langs op de afdeling en daarna naar de gyn. Ben zo benieuwd... kan de tijd haast wel vooruit kijken (en dat terwijl ik door al het bloedverlies niet vooruit te branden ben).

En ook een beetje goed nieuws (voor mij iig): ik mag weer in bad! Het vloeien is helemaal over sinds vandaag. Dus mijn planning voor vanavond staat al vast!
pi_119403886
Poezebeest, wat k*t. :(
Ik hoop dat snel blijkt dat alles schoon is en je weer verder kunt met de volgende poging. :*

Hobbes, veel plezier in bad vanavond. :*

Ik ben vandaag gebeld door de verpleegkundige, het recept voor de pillen is nu naar mijn apotheek gestuurd en dan mag ik wanneer ik wil, ik denk aanstaande donderdagavond of vrijdag de pillen inbrengen die de mk op gaan wekken. Ik mag ibuprofen preventief gaan nemen als ik wil, maar dat hoeft niet. Ik hoop dat de pillen hun werk netjes doen, dan kunnen we weer verder.
En het klinkt misschien vreemd, maar ik weet nog steeds niet of ik wel weer zwanger wil worden. We zijn eigenlijk zó ontzettend gelukkig met zijn drietjes, het loopt allemaal op rolletjes, dat we een beetje bang zijn dat een tweede kindje alles in de war brengt. Misschien gewoon koudwatervrees, maar het gekke is dat zowel mijn man als ik ditzelfde gevoel hebben. Het feit dat ik even zwanger ben geweest heeft misschien ons doen inzien dat het ook zoals het nu is gewoon goed is. Kortom, we denken er nog eens heel goed over na.
  maandag 19 november 2012 @ 21:42:03 #6
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_119405200
Hobbesje, fijn dat je weer in bad mag :). Lekker dat je er even uit bent geweest in een wat ongedwongen omgeving. Waarvoor ga je naar de gyn, voor een volgende poging?

Poezebeest, wat vervelend (en dat is zacht uitgedrukt) dat het toch echt is misgegaan. Hoe tegenstrijdig ook, fijn dat je je weer wat beter voelt zonder de hormonen. Ik vond dat maandverband ook maar niks :'). Kotex vond ik een stuk beter te doen dan Always, vieze plakdingen.

Nikki, je bent dus klaar met wachten? Mijn ervaring was dat pijnstilling wel prettig was, maar ik heb het pas genomen toen de krampen begonnen. De pijn viel mij erg mee. Niet dat het helemaal geen zeer deed, het deed best pijn, wee-achtige pijn, maar totaal niet te vergelijken met de pijn bij mijn bevalling.
Hopelijk doen de pillen inderdaad hun werk. Ik vond een MK met pillen achteraf voor mij ook de beste methode, het voelt toch min of meer natuurlijk.

Wat je zegt over al dan niet weer zwanger willen worden: ik snap precies wat je bedoelt. Daarom was ik ook zo in shock toen bleek dat ik zwanger was. Je leven heeft een bepaald (prettig) ritme, je bent ingesteld op één kind, en dan opeens een tweede. Aan de andere kant, zoals je weet heb ik abortus overwogen. Dat heb ik uiteindelijk niet gedaan omdat ik ergens las: niemand heeft ook spijt van een kind dat hij wél gekregen heeft, wel van een kind dat hij níet gekregen heeft. Dat was voor mij de doorslag om de zwangerschap wel door te willen zetten.
Wij hebben (heel dubbel) juist naar aanleiding van de miskraam, nagedacht of we tóch niet voor een tweede wilden gaan, ondanks het leeftijdsverschil met F en ons leven dat is ingesteld op één kind. Maar de weegschaal sloeg toch door naar: nee, het is goed zoals het is. Dít kindje was inmiddels van harte welkom geweest, maar een ander kindje, dat hoeft voor ons niet.

Beetje lang en warrig, maar misschien herken je er iets in en ik vind het domweg prettig het van me af te schrijven :P.

Laat het rustig bezinken, geef het zolang als je nodig hebt.

Met mij gaat het goed! Lichamelijk totaal geen klachten meer gehad na dat laatste stolsel van 1,5 week geleden, weet eigenlijk wel zeker dat ik schoon ben nu. Ben blij dat ze me zo lang hebben gegeven om schoon te worden, op een currettage zat ik niet te wachten :P. Geestelijk gaat het ook goed, ben er een stuk minder mee bezig nu ik lichamelijk ook 'klaar' ben met de MK.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_119405995
Malo, fijn om te lezen dat ik niet de enige ben die er zo over denkt. En dan hebben wij zelfs heel bewust voor een tweede kindje gekozen, dit was zelfs de tweede icsi/pgd poging. Er zullen best mensen zijn die me voor gek verklaren, maar gevoel is nu eenmaal een raar iets. Eerst dit maar achter de rug en dan zien we in 2013 wel weer verder, of niet. :)

En fijn dat jullie nu zelf een keuze hebben kunnen maken over het wel of niet gaan voor een tweede kindje. Ik snap heel goed dat dit kindje heel welkom was, maar dat het nu dit helaas is misgegaan ook jullie eigen keus is om wel of geen tweede kindje te willen. Een heel andere situatie dan met het voldongen feit dat je zwanger bent geconfronteerd worden. Zolang jullie achter de keuze staan is het goed. :*
pi_119408940
quote:
0s.gif Op maandag 19 november 2012 21:23 schreef _NIKKI_ het volgende:
Ik ben vandaag gebeld door de verpleegkundige, het recept voor de pillen is nu naar mijn apotheek gestuurd en dan mag ik wanneer ik wil, ik denk aanstaande donderdagavond of vrijdag de pillen inbrengen die de mk op gaan wekken. Ik mag ibuprofen preventief gaan nemen als ik wil, maar dat hoeft niet. Ik hoop dat de pillen hun werk netjes doen, dan kunnen we weer verder.
Misschien dat je dat nog even na kunt vragen, want ibuprofen heeft een weeënremmende werking. Mij werd verteld dat ik absoluut geen ibuprofen mocht icm cytotec, allen paracetamol was geschikt (en ik was blij dat ik het had ingenomen, vooraf al. Je bouwt dan zegmaar een spiegel op).
pi_119409118
Nikki en MaLo, wat verwoorden jullie het goed. Ondanks dat ik geen kinderen heb, snap ik wel wat jullie bedoelen. Door de miskraam en het zwanger zijn en alles ben ik dingen anders gaan zien, meer gaan waarderen wat ik heb in het leven. Dat is een les die mijn kindje, hoe kort hij/zij ook bij me is geweest, mij heeft geleerd O+.
pi_119409771
Zand wat omschrijf je dat mooi. O+

Over de ibuprofen, daar heb ik expliciet naar gevraagd en het was geen probleem. Ze kwam er ook zelf mee hoor. Ik dacht dus ook dat het spierverslappend was, maar dat is een fabeltje zei de verpleegkundige. Ik ga sowieso kijken of ik het zonder red hoor. Bevallen heb ik ook overleefd, dus dit komt ook vast goed. Ik krijg volgens mij wel iets anders dan cytotec, zo noemde de verpleegkundige het in ieder geval niet, maar weet ook niet meer wat ze wel zei. Anyway, ik kan het ibuprofen verhaal evt. ook nog aan de apotheek vragen. :)
  dinsdag 20 november 2012 @ 08:24:06 #11
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_119416156
Nikki, ik mocht ook geen ibuprofen, mij werd paracetamol aangeraden als pijnstilling. Ik snap echt heel goed dat je tegenstrijdige gevoelens hebt, zelfs al ben je de MMM ingegaan voor een tweede. De gevoelens die komen kijken bij al dan geen kinderwens zijn maar moeilijk te bevatten :P.

Zand, fijn dat je toch iets van deze gebeurtenis hebt geleerd O+ Het zet dingen inderdaad in perspectief.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_119434146
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 november 2012 08:24 schreef MaLo het volgende:
Zand, fijn dat je toch iets van deze gebeurtenis hebt geleerd O+ Het zet dingen inderdaad in perspectief.
Ja O+ .En gek genoeg maakt het dat ik me heel gelukkig en rijk voel :@ O+.
  woensdag 21 november 2012 @ 10:56:53 #13
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_119457412
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 november 2012 18:08 schreef zandsculptuur het volgende:

[..]

Ja O+ .En gek genoeg maakt het dat ik me heel gelukkig en rijk voel :@ O+.
Het heeft mij doen beseffen dat het leven iets heel kostbaars en niet iets vanzelfsprekends is. Klinkt misschien zweverig :P maar het heeft mij dus echt aan het denken gezet over Het Leven.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
  woensdag 21 november 2012 @ 13:36:07 #14
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_119462360
Bah, als je het hebt over Het Leven: ik hoor net dat bij mijn vader prostaatkanker is ontdekt. 2012 is zeg maar niet ons jaar :').
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_119463799
Jee, wat een nieuws, MaLo :{.
Is het goed te behandelen denk je?
Sterkte -O- :*
  woensdag 21 november 2012 @ 14:18:40 #16
253104 Hobbesje
Wachten duurt lang....
pi_119464166
Oh MaLo. 2012 is idd niet jullie jaar.... sterkte :*
  woensdag 21 november 2012 @ 14:18:45 #17
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_119464174
quote:
0s.gif Op woensdag 21 november 2012 14:08 schreef zandsculptuur het volgende:
Jee, wat een nieuws, MaLo :{.
Is het goed te behandelen denk je?
Sterkte -O- :*
Thanx! Zet het even onder een spoiler, want nogal off topic :P
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_119464645
Nikki, noemde ze misoprostol? Dat is hetzelfde als cytotec.
Sterkte dames.
pi_119472758
Pfoeh, Malo, hopelijk brengt 2013 jullie een hoop betere dingen. Ik duim dat je vader een 'goede' uitslag krijgt. :*

Wup, het was inderdaad cytotec en ik heb nu 4 pilletjes in huis. De muts bij de apotheek snapte de bedoeling niet helemaal, ik kon de tabletjes met een glas water innemen. Ik wist niet dat mijn doosch pillen doorslikte met water. :') Overigens zei ook de apotheek dat ibruprofen mag, de muts heeft het in de computer gecheckt. En toch ga ik dat niet doen, als het nodig is neem ik wel paracetamol.
Ik denk dat ik morgenavond ga beginnen, dan ben ik als het weekend is misschien weer een beetje oke, al heb ik natuurlijk geen idee wat er gaat gebeuren, maargoed.
  woensdag 21 november 2012 @ 20:28:21 #20
253104 Hobbesje
Wachten duurt lang....
pi_119478936
Nikki: succes!
Hoop dat de tabletjes snel hun werk doen.
pi_119479238
Nikki, in een van de vorige topics heb ik (onder een spoiler) geschreven hoe het bij mij gegaan is met cytotec, misschien dat je daar iets aan hebt?
Sterkte iig, en zorg dat je niet alleen bent. :*
  woensdag 21 november 2012 @ 20:38:14 #22
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_119479389
Nikki, misschien is het raadzamer om wat eerder op de dag te starten? Dan maak je wellicht niet een doorwaakte nacht door. Omdat je (waarschijnlijk) toch behoorlijke buikpijn krijgt. Als je wat eerder begint, heb je misschien voor de nacht de meeste pijn achter de rug.
Hopelijk doen de tabletten hun werk, sterkte!
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
  woensdag 21 november 2012 @ 20:46:51 #23
253104 Hobbesje
Wachten duurt lang....
pi_119479845
quote:
0s.gif Op woensdag 21 november 2012 20:38 schreef MaLo het volgende:
Nikki, misschien is het raadzamer om wat eerder op de dag te starten? Dan maak je wellicht niet een doorwaakte nacht door. Omdat je (waarschijnlijk) toch behoorlijke buikpijn krijgt. Als je wat eerder begint, heb je misschien voor de nacht de meeste pijn achter de rug.
Hopelijk doen de tabletten hun werk, sterkte!
Misschien is het idd een idee om eerder te beginnen of om vrijdagochtend vroeg te beginnen. Een goede nachtrust is ook veel waard.
Hoeveel tabletten mag/moet je inbrengen??
pi_119480373
Ik moet er 4 inbrengen. Ik vind het niet erg hoor om in de nacht de pijn te hebben, maar afgaande op jullie advies denk ik dat ik toch maar morgen rond een uur of 3 à 4 de tabletten inbreng. Ik moet tot 5 uur, misschien half 6 werken. Ik ga ervan uit dat ik die 2 uur nog wel red, en anders ga ik iets eerder weg, dat is geen probleeem.
Ik ben sowieso vrijdag vrij, dus ik kan die dag lekker lui zijn en met een kruik op de bank/in bed liggen. Nouja, als mijn peuter dat ook een goed idee vindt. Mocht het echt niet lukken kan zij opgevangen worden door mijn vader, een fijn idee.

Zand ik heb je verhaal toen volgens mij wel gelezen, maar ik ga het toch even terugzoeken, thanks! :*
  woensdag 21 november 2012 @ 21:01:02 #25
253104 Hobbesje
Wachten duurt lang....
pi_119480591
Met 4 in een keer heb je wel kans dat je snel reageert. Ik mocht er maar 1tje per 4 uur (helaas) en zelfs daar kreeg ik al best snel een reactie op. Hoop dat het snel werkt :* .
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')