abonnement bol.com Unibet Coolblue
  zondag 2 december 2012 @ 00:34:43 #151
357776 ArtistA
Wandelen door het park
pi_119830426
Looper (2012)



In 2074, when the mob wants to get rid of someone, the target is sent 30 years into the past, where a hired gun awaits. Someone like Joe, who one day learns the mob wants to 'close the loop' by transporting back Joe's future self.

Misdaad/Sci-fi/119min

Regie: Rian Johnson
Cast: Joseph Gordon-Levitt, Bruce Willis and Emily Blunt

Een film waar ik al geruime tijd naar uitkeek, maar die jammer genoeg toch bleek tegen te vallen. Het verhaal is goed bedacht, maar de uitwerking ervan is zeer matig. Het verhaal speelt zich af in het jaar 2044, maar dat is nauwelijks terug te zien in de cinematografie. De auto's zijn in sommige gevallen gemodificeerd, maar zelfs voor een hedendaagse film zien ze er niet modern, laat staan futuristisch uit. Een grote plus is echter het acteerwerk van Gordon-Levitt. Hij heeft zichzelf overtroffen in deze rol en ik voorzie grotere producties voor deze man in de toekomst. Een vermakelijke film voor een zaterdagavond op de bank, maar bespaar je die hardverdiende euro's en drink een paar biertjes meer in de kroeg.

Waardering
IMDb: 7.9
Moi: 7
pi_119830496


End of Watch

Er is genoeg geschreven waar de film over gaat dus ik laat dat achterwege.

Een frisse vermakelijke film die met 1hr:48min lekker wegkijkt. Omdat er telkens een +-10 min durende 'zaak' dat min of meer wordt afgesloten is er weinig diepgang in de film. De rode draad in het verhaal vind ik zwak.

De laatste 25 minuten vind ik sterk, maar er is weinig spanning in de film. De omgang tussen de twee vind ik redelijk vermakelijk.

IMDb: 7.8
Ik: 7,4
pi_119832055
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 december 2012 19:44 schreef QEX het volgende:
Net terug van Cloud Atlas (2012) - IMDb Ik snap de bedoeling (het verhaal) alleen... de film... ik weet het niet. als kunstwerk (acteer talent, cinematografie, special effects) is het zeer geslaagd, maar ik krijg maar weinig gevoel bij de film, misschien een beetje op het allerlaatst.
Ik ben ook net terug van Cloud Atlas en ik heb het zelfde. Hij is mooi gemaakt en mooi gefilmd (op de soms onwijs crappy geschiminkte acteurs na). Maar het doel van de film is mij best wel onduidelijk. Als je me zou vragen, waar ging de film over? Zou ik niet echt weten hoe ik t uit moet leggen. Hij had niet echt een doel.
  zondag 2 december 2012 @ 01:49:18 #154
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_119832170


Braindead (1992)

De moeder van Lionel wordt gebeten door een Sumatraanse rat-monkey (waarschijnlijk onstaan nadat de ratten van de slavenschepen de apen op een eilandje voor de kust van Sumatra verkrachtten...). Al snel overlijdt ze hieraan, maar ze blijkt te herrijzen als zombie.
Na het zien van deze extreem bloederige, extreem over the top en extreem zieke horrorfilm, vraag ik me echt af HOE in vredesnaam Peter Jackson het ooit voor elkaar heeft gekregen om de The Lord of the Rings te mogen regisseren... Braindead (ook bekend als Dead Alive) is zo fout dat hij goed wordt, maar Hollywood zou hier tegenwoordig toch hard voor weglopen?

IMDb: 7,6
Ik: 8
  Moderator zondag 2 december 2012 @ 09:44:29 #155
1212 crew  Mike
Excellent!
pi_119835407
Even wat spoilersposts+discussie erover verwijderd.
In some matters there's no reality, only perception. Truth exists, but people have a vested interest in not knowing it.
  zondag 2 december 2012 @ 11:32:20 #156
69957 Lonewolf2003
Cool. Cool, cool, cool
pi_119837041
The Man Who Would Be King (1975) - IMDb
Twee 19e eeuwse Britse ex-soldaten die nu leven in in India als oplichters, vatten het plan op om naar Kafiristan, een land waar sinds Alexander de Grote geen blanke meer is geweest, te reizen om daar koning en zodoende stinkend rijk te worden. Eenmaal daar aangekomen slaagt hun plan. Één van hun wordt zelfs gezien als de teruggekeerde zoon van Alexander de Grote en daarom als een god vereerd. Dat soort macht stijgt natuurlijk naar iemands hoofd.
John Huston is natuurlijk de geschikte regisseur om dit megalomaan avontuur te verfilmen.
Caine en Connery zijn met hun beider charisma heel geschikt als de twee sluwe avonturiers.
De waanzinnigheid van alles maakt het een erg vermakelijk.
cijfer: 8
  zondag 2 december 2012 @ 11:40:27 #157
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_119837209
Gaslight

Film Noir uit 1944 die, in het juiste licht bezien, voor mij niets aan kracht heeft ingeboet.
Het verhaal kort: Gevierde operadiva wordt vermoord in het Londense huis waar ze met haar nichtje Paula (Ingrid Bergman) woont. Paula vertrekt vervolgens naar Italië en komt daar de liefde van haar leven tegen.
Getrouwd en wel keren ze samen terug naar het huis in Londen en daar lijkt Paula langzaam maar zeker alle binding met de realiteit te verliezen.



IMDB: 7,8
Cc: 8,5
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
  zondag 2 december 2012 @ 12:39:23 #158
286575 Roces18
Chef de party
pi_119838615
Resident Evil


Tja wat kan ik er van zeggen. De film begint waar Afterlife stopte en is lang niet zo spannend en interessant als de vorige delen. Het doet me een beetje denken aan deel 1 dat een opzetje was voor wat beters en dan doel ik vooral op het einde van de film die veel potentie biedt voor een volgend deel. Milla ziet er altijd nog even lekker uit als altijd maar het verhaal doet hem dit keer gewoon niet. Nogal simpel en nazi-zombies zijn nogal overrated tegenwoordig. Maar met de weinige zombiefilms die uitkomen ieder jaar heb ik me toch weer anderhalf uur vermaakt.

Nu maar wachten op deeltje zes.
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
  zondag 2 december 2012 @ 17:35:08 #159
11091 SEMTEX
Mevr. Hoe-die-nie
pi_119846902


Ik vond het een prachtige film O+ Terwijl ik normaal niet van de sentimenti films ben. Ik vind het ook moeilijk er iets over te zeggen zonder iets te verklappen over het verhaal. Ik vind hem iig de moeite waard. Een mooie, hoopgevende film.
In school we learn that mistakes are bad, and we are punished for making them. Yet, if you look at the way humans are designed to learn, we learn by making mistakes.If we never fell down, we would never walk. Robert Kiyosaki
pi_119848448
Fehér Tenyér


Miklos Dongo was een Olympisch gymnast aan wiens carrière een einde kwam door een blessure. Hij reist naar Canada om daar een gymnastiekcoach te worden en krijgt één van Canada's grootste talenten onder zijn hoede. Maar het valt niet mee tot de jongen door te dringen. Het talent is ijdel en gevoelig en Miklos zelf kampt met een trauma door zijn eigen gymnastiekopvoeding vroeger van een tyrannieke coach.

imdb:7.2
ik: 8.5
zeker top 3 van de films die ik de afgelopen 2 jaar gezien heb. De film is niet Engels gesproken maar dat merk je binnen een minuut niet meer, mits je subs hebt. De film focust veel op het verleden van de hoofdpersoon en hoe het het gevormd heeft. Het is geen knokfilm.
pi_119848499
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 december 2012 02:26 schreef PalmRoyale het volgende:
Spirited Away
[ afbeelding ]
Jaren geleden al een keer gezien en vandaag weer. De film verteld het verhaal Chihiro die terecht komt in een wereld waar geesten, heksen, goden en mensen die in dieren veranderd zijn leven. Chihiro en haar ouders zitten midden in een verhuizing en onderweg naar hun nieuwe huis stoppen ze bij een verlaten gebouw en lopen ze door een poort en komen zo in deze wereld terecht. Eenmaal in deze wereld stoppen de ouders van Chihiro bij een aantal verlaten eethuisjes en eten van het voedsel dat daar uitgestalt ligt. Ze veranderen daardoor in varkens en het is aan Chihiro om de betovering ongedaan te maken en ze te redden. Wat volgt is een film zoals geen andere en in mijn ogen een waar meesterwerk. Gewoon een betoverend mooi modern Japans sprookje en de film krijgt van mij een dikke 10.
Deze is erg sterk ja!
pi_119850285
The Naked Gun 2½: The Smell of Fear


Afgelopen week na jaren weer eens aangezet. Je moet wel houden van dit soort films maar ik kan hier zo van genieten. Storyline is wel ok, maar daar gaat het bij deze films helemaal niet om. Op een gegeven moment heb ik 2 minuten lang de slappe lach gehad... iets wat ik bij hedendaagse comedies echt niet meer gebeurd.

Echt een aanrader als je lekker anderhalf uur wil lachen met een biertje erbij o.i.d..

IMDB: 6.7
Ik: 8

Tijdens het kijken vroeg ik me af hoe lang Leslie Nielsen al dood was, dat was toevallig 2 jaar op de dag na. Ik zei tegen een vriend: "Aaahh, daarom zullen ze hem wel uitzenden..." Hij kijkt me aan alsof ik een mongool ben en zegt: "We hebben zelf de dvd erin gedaan." Na een half uur kijken zat ik dus al helemaal op het niveau van de film, heerlijk!
  zondag 2 december 2012 @ 19:16:26 #163
11091 SEMTEX
Mevr. Hoe-die-nie
pi_119850286
quote:
14s.gif Op zaterdag 1 december 2012 02:39 schreef JDx het volgende:

[..]

*; *; *;

Terecht cijfer. Die film is zo chill, je komt in een andere wereld en je laat je meeslepen met de hoofdpersonen. Geweldig. Alsof je leeft in een droom en dan opeens word je wakker en denk je... hmmm... wat was dit :P

Andere films van Hayao Miyazaki zijn misschien iets toegankelijker, maar deze film is gewoon super, alles zit goed in elkaar.
Dit was mijn eerste anime. Meteen fan en gaan doorzoeken naar meer films. Weinig kunnen deze overtreffen, al vind ik Howl's Moving Castle ook briljant. En Tekkonkinkreet, maar da's weer echt een heel andere film/regisseur.
In school we learn that mistakes are bad, and we are punished for making them. Yet, if you look at the way humans are designed to learn, we learn by making mistakes.If we never fell down, we would never walk. Robert Kiyosaki
pi_119850520
Hodejegerne (Headhunters) (2011)



Noorse thriller over een man (zoon van Christopher Walken? :D ;) ) die in het dagelijkse leven headhunter is maar daarnaast ook kunst steelt.

Na een half uur dacht ik dat de film een voorspelbaar verloop zou hebben maar dat was niet het geval. Goede film. Ik zie dat er inmiddels gewerkt wordt aan een Amerikaanse remake en dat verbaast me niets.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
7.5/10
pi_119853645
quote:
0s.gif Op zondag 2 december 2012 19:22 schreef TargaFlorio het volgende:
Hodejegerne (Headhunters) (2011)

[ afbeelding ]

Noorse thriller over een man (zoon van Christopher Walken? :D ;) ) die in het dagelijkse leven headhunter is maar daarnaast ook kunst steelt.

Na een half uur dacht ik dat de film een voorspelbaar verloop zou hebben maar dat was niet het geval. Goede film. Ik zie dat er inmiddels gewerkt wordt aan een Amerikaanse remake en dat verbaast me niets.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
7.5/10
eens! goede film inderdaad!
pi_119854662
quote:
0s.gif Op zondag 2 december 2012 19:22 schreef TargaFlorio het volgende:
Hodejegerne (Headhunters) (2011)

[ afbeelding ]

Noorse thriller over een man (zoon van Christopher Walken? :D ;) ) die in het dagelijkse leven headhunter is maar daarnaast ook kunst steelt.

Na een half uur dacht ik dat de film een voorspelbaar verloop zou hebben maar dat was niet het geval. Goede film. Ik zie dat er inmiddels gewerkt wordt aan een Amerikaanse remake en dat verbaast me niets.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
7.5/10
Lijkt me een mooie film. Die haal ik even binnen :)
pi_119857777
quote:
0s.gif Op zondag 2 december 2012 19:22 schreef TargaFlorio het volgende:
Hodejegerne (Headhunters) (2011)

[ afbeelding ]

Noorse thriller over een man (zoon van Christopher Walken? :D ;) ) die in het dagelijkse leven headhunter is maar daarnaast ook kunst steelt.

Na een half uur dacht ik dat de film een voorspelbaar verloop zou hebben maar dat was niet het geval. Goede film. Ik zie dat er inmiddels gewerkt wordt aan een Amerikaanse remake en dat verbaast me niets.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
7.5/10
supersterke ilm, geef em zelf een punt hoger.. dikke 8.5
  zondag 2 december 2012 @ 21:48:27 #168
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_119857778
Where The Wild Things Are (2009, Spike Jonze)

Lekker filmpje, dat qua gevoel een beetje schippert tussen een intiem indiefilmpje en een modern sprookje. De manier waarop de lastige situatie (gescheiden ouders en een moeder en zusje die verder van hem af lijken te komen staan) van een jongetje vol symboliek om wordt gezet naar een fantasiewereld waar hij zichzelf tot koning uitroept is niet alleen prachtig vormgegeven, maar weet ook de juiste snaren te raken: het ene moment is het feelgood, dan weer aandoenlijk en even later is het weer wat dramatischer. Erg mooi vormgegeven fantasiewereld, goede muziekkeuze en prima geacteerd.

There Will Be Blood (2007, Paul Thomas Anderson)

Tot mijn verbazing heb ik There Will Be Blood de afgelopen jaren niet in mijn persoonlijke top 100 opgenomen. Voorafgaand aan deze herkijk vond ik dat raar, na afloop hiervan vind ik het ongelooflijk. Want wat een sterke film is dit. De opbouw is traag en de speelduur is met 150 minuten relatief lang, maar het gaat voorbij alsof het niets is.

Vrijwel alles klopt aan de film. Cinematografisch is het een hoogstandje, qua muziek zeer krachtig en op acteergebied waanzinnig goed. Daniel Day-Lewis won terecht een Oscar met zijn onvergetelijke vertolking van de hebzuchtige Daniel Planview, maar ook Paul Dano verdient een stevig compliment voor zijn rol als gedreven predikant. Dit alles is het tot een coherent geheel gesmeed door topregisseur Paul Thomas Anderson, die de ontrafeling van één van de meest egocentrische en afstotelijke persoonlijkheden van de recente filmgeschiedenis tot een uiterst beklijvend stukje cinema heeft samengesmolten. Absolute topfilm.
pi_119860720
Le Mans (1971)



Een jaar of tien geleden had ik deze film eens gezien. Vond hem schitterend. Want mooie auto's, mooie racegeluiden en de sfeervolle beelden dichtbij de pits waar je de benzinegeur kan ruiken, al zit je met een colaatje op de bank.

Nu heb ik hem eindelijk eens in Blu-ray gezien en de jeugdherinnering barst in scherven uiteen. Goed, dat is wellicht wat overdreven, maar de film is toch behoorlijk slecht.

De beelden zijn haarscherp en de sfeer die rond het evenement (de 24 Uren van Le Mans) wordt gecreëerd is aanwezig. De activiteiten naast het circuit: de vele attracties, de caravans, stelletjes die een suikerspin delen om daarna een mooi plekje op te zoeken om de race te bekijken, de spanning op de gezichten als er nieuws wordt doorgegeven via de luidsprekers naast het circuit. Allemaal best aardig.

Maar tussen die sfeerbeelden en de beelden van de race zelf door zie je een zielige poging tot een plot. We moeten schijnbaar de emoties kunnen zien van de acteurs in slaapverwekkende scenes die je eigenlijk door wil spoelen. Er was een aantrekkelijke dame die het moeilijk vond dat haar vriend/man/minnaar (ja, zoiets, heel boeiend dus!) niet zonder raceauto's kon. Dat vond ze heel spannend en het feit dat haar vorige man/vriend omkwam bij een raceongeluk helpt ook niet mee. Daarnaast waren er dus de coureurs die alleen maar wilden racen, ongeacht de risico's. Dat is het wel, meer is er niet.

Voor autosportliefhebbers is het ongetwijfeld een film die je eens wil zien, enkel voor de mooie beelden van die machtige historische bolides. Maar dankzij de bizar slechte soap dat het racen steeds weer onderbreekt, kan je er toch beter voor kiezen om een willekeurige documentaire over Le Mans te kijken. Geen emotieloze Steve McQueen (nee, zelfs hij kan de film niet redden) en geen GTST taferelen waar je bijna van in slaap valt. Heerlijk lijkt me dat, ik zoek van de week wel even een mooie docu op.

3/10

quote:
17s.gif Op zondag 2 december 2012 11:40 schreef Copycat het volgende:
Gaslight

Film Noir uit 1944 die, in het juiste licht bezien, voor mij niets aan kracht heeft ingeboet.
Deze film ga ik zeker binnenkort eens kijken. :)

[ Bericht 8% gewijzigd door Desunoto op 02-12-2012 23:23:43 ]
  zondag 2 december 2012 @ 22:39:20 #170
69957 Lonewolf2003
Cool. Cool, cool, cool
pi_119860799
Jagten (2012) - IMDb
Een leraar, die tijdelijk op een kleuterschool werkt, wordt valselijk beschuldigd van seksueel misbruik door het dochtertje van zijn beste vriend.
De beste keuze die deze film maakt is om de kijker niet in twijfel te laten over de onschuld van de leraar, maar dit vanaf het begin af aan duidelijk te maken. Hierdoor kan de film zich compleet focussen op de effecten die dit soort verschrikkelijke beschuldigingen hebben op iemand en de omgeving. Het laat heel goed zien hoe een kleine leugen van een kind (hoe erg ook) gaat rollen en dan niet meer te stoppen is.
Mads Mikkelsen is (zoals altijd) geweldig in de hoofdrol. Maar ook de rest van de cast is erg sterk. Niet op zijn minst Annika Wedderkopp die heel authentiek is als het kleine meisje.
cijfer: 8.5
Ben ik de enige die bij Thomas Bo Larsen steeds moest denken aan Mickey Rourke?
  zondag 2 december 2012 @ 22:41:23 #171
383398 Kyubey
Genesis 19:26
pi_119860890
Sint
Geweldige film. Ik heb een aantal keren hardop moeten lachen, bedankt Dick Maas!
Of het een goede film was... Nee. Het bloed en de paardrij-achtervolging waren heel nep, en aan het acteerwerk moest ook gewerkt worden. De "schrikeffecten" zag je allang aankomen door de goedkope vioolsnerpen. Maar ik heb wel genoten!
Cijfer: 7/10
Helemaal super.
  Moderator zondag 2 december 2012 @ 22:50:33 #172
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_119861347
cube *O*
cube² hypercube :)
cube zero -O- ;(

synopsis mensen in kubus komen er lastig uit.. waarom deel drie zo kut is... er is ineens een buiten de kubus :N
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  Moderator zondag 2 december 2012 @ 22:52:42 #173
1212 crew  Mike
Excellent!
pi_119861436
quote:
14s.gif Op zondag 2 december 2012 22:39 schreef Lonewolf2003 het volgende:
Jagten (2012) - IMDb
Een leraar, die tijdelijk op een kleuterschool werkt, wordt valselijk beschuldigd van seksueel misbruik door het dochtertje van zijn beste vriend.
De beste keuze die deze film maakt is om de kijker niet in twijfel te laten over de onschuld van de leraar, maar dit vanaf het begin af aan duidelijk te maken. Hierdoor kan de film zich compleet focussen op de effecten die dit soort verschrikkelijke beschuldigingen hebben op iemand en de omgeving. Het laat heel goed zien hoe een kleine leugen van een kind (hoe erg ook) gaat rollen en dan niet meer te stoppen is.
Mads Mikkelsen is (zoals altijd) geweldig in de hoofdrol. Maar ook de rest van de cast is erg sterk. Niet op zijn minst Annika Wedderkopp die heel authentiek is als het kleine meisje.
cijfer: 8.5
Ben ik de enige die bij Thomas Bo Larsen steeds moest denken aan Mickey Rourke?
Ik vond het echt een geweldige film. Behoorlijk zwaar en beklemmend, dus het is niet meteen een datefilm, maar wat wordt er goed geacteerd en wat leef je mee met de hoofdpersoon. Voor mij tot nu toe de film van 2012.

[ Bericht 0% gewijzigd door Mike op 02-12-2012 23:14:32 ]
In some matters there's no reality, only perception. Truth exists, but people have a vested interest in not knowing it.
pi_119862233


Ik had veel over de film gehoord voordat ik hem ging kijken en had vrij hoge verwachtinge, maar vond de film helaas tegenvallen.
Het is wel erg mooi gefilmd, en ook het acteerwerk van het kind is heel erg goed.. Maar ik vind het verhaal vrij weinig hebben en ook niet heel erg duidelijk waar het nu om draait...
Het LIJKT uiteindelijk een beetje te gaan om de fantasy/de gedachten van het kind...
Overal dus een beetje vage film, helaas...
5
  zondag 2 december 2012 @ 23:23:30 #175
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_119862737
quote:
0s.gif Op zondag 2 december 2012 23:09 schreef casper019 het volgende:
[ afbeelding ]

Ik had veel over de film gehoord voordat ik hem ging kijken en had vrij hoge verwachtinge, maar vond de film helaas tegenvallen.
Het is wel erg mooi gefilmd, en ook het acteerwerk van het kind is heel erg goed.. Maar ik vind het verhaal vrij weinig hebben en ook niet heel erg duidelijk waar het nu om draait...
Het LIJKT uiteindelijk een beetje te gaan om de fantasy/de gedachten van het kind...
Overal dus een beetje vage film, helaas...
5
Het gaat erom hoe dat kleine meisje omgaat met het leven zonder moeder in iets waarvoor achterstandswijk nog een te positieve naam is, de moeilijke omgang die ze heeft met haar vader en de naderende ramp. Dit wordt getoond vanuit de ogen van een zesjarig meisje. Het is vrij normaal dat kleine kinderen dat met hun eigen fantasie invullen, vandaar dat we dus ook een fantasiewereld te zien krijgen. Dat is dus niet waar het om gaat, maar slechts hoe het verteld wordt. Je haalt dus eigenlijk de middelen en het doel een beetje door elkaar. In mijn ogen juist een rechtdoorzeefilm met een hele frisse en originele aanpak, één van de verrassingen van 2012. Zeer actueel ook, met verwijzingen naar Katrina.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')