Met een airfryer wel hoor! Er bestaat ook een Tefalvariant met een roerarm erin, daar kunnen inderdaad geen kroketten in.quote:Op woensdag 14 november 2012 07:40 schreef DroogDok het volgende:
Geen persoonlijke ervaring, van horen zeggen dat het niet knapperig is. Ook kan je er volgens mij geen kroketten mee bakken
Dan kan je net zo goed ovenfriet nemen, smaakt ook zoals natte honden ruiken.quote:Op woensdag 14 november 2012 07:36 schreef corehype het volgende:
Ik las een ad in de kruidvat-magazine over een Airfryer waarmee je friet/patat kan bakken zonder olie
Wie heeft hier ervaring mee? Wat gebeurt er met de smaak?
Een blok vet in de wok? Kun je daarmee frituren?quote:Op woensdag 14 november 2012 14:50 schreef MaximusTG het volgende:
Feit blijft dat het 'minder ongezond' maken van een frituur onzin is. Als je dat nodig hebt dan eet je gewoon teveel gefrituurd eten.
Ik frituur bijna nooit, maar als we dr een keertje zin in hebben heb ik gewoon een blok vet in de koelkast liggen dat de plaatstalen wok in gaat.
Ja, met ovenfriet is dat zon gedoe, dat vet vervangenquote:Op woensdag 14 november 2012 20:30 schreef TheWhiteCowboy het volgende:
Smaak is absoluut anders dan uit een frituurpan. Kan ook niet anders zit ook veel minder vet in. Ovenfriet supercrunch van aviko is prima te doen. Geen gedoe meer met vet vervangen.
Het zou voor de algemene gezondheid al heel veel schelen als mensen weer in stabiele vetten zoals ossewit of kokosolie zouden frituren ipv in de industriele rotzooi die nu bijna verplicht moet worden gebruikt...quote:Op woensdag 14 november 2012 14:50 schreef MaximusTG het volgende:
Feit blijft dat het 'minder ongezond' maken van een frituur onzin is. Als je dat nodig hebt dan eet je gewoon teveel gefrituurd eten.
Precies, probleem is alleen dat onder druk van met name bedrijven als Unilever die gezonde vetten (dierlijke vetten en een select aantal plantaardige) zijn vervangen door ongezonde (industriele plantaardige olie zoals soja, zonnebloem, lijnzaad, katoenzaad, mais, etc) of door suiker.quote:Op donderdag 15 november 2012 11:42 schreef louter_genieten het volgende:
goed op constante temperatuur frituren is met mate niet zo heel ongezond... Mensen die zonder vet willen leven ;[ eet gewoon voldoende gezonde vetten
Heeft te maken met de verhouding. Je lichaam heeft linolzuur (omega 6) in kleine hoeveelheden nodig, maar dan wel in ongeveer gelijke verhouding met linoleenzuur (omega 3). Doordat we met z'n allen veel te veel plantaardige rotzooi zijn gaan gebruiken, is die verhouding compleet scheefgegaan. Teveel linolzuur zorgt voor chronische ontstekingsreacties in de bloedvaten, en die zorgen weer voor vaatvernauwingen die hartaanvallen en beroertes enzo tot gevolg hebben.quote:wat is er btw mis met een hoge concentratie Linolzuur? te hoge temp?
Snackbars die in dat laatste frituren zijn helaas zo goed als niet meer te vindenquote:Op woensdag 14 november 2012 20:56 schreef RobinOok het volgende:
Huh? Heb ii iets gemist? In welke industiele zooi frituren mensen dan?
Ik zou zweren dat het gewoon olie is. Zonnebloem, arachide, whatever, maar wel gewoon olie. Of ossenwit dus.
Nope. Frituurvet(en in het bijzonder olijfolie) is na een paar keer verhitten echt niet goed. Beter frituur je gewoon in ossewit.quote:Op vrijdag 23 november 2012 22:23 schreef blow... het volgende:
Waarom wil je dat? Frituurvet is gewoon plantaardig vet en het ongezonde vet zit juist in de snack zelf.
Dit is dus niet waar.quote:Op woensdag 14 november 2012 17:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dan kan je net zo goed ovenfriet nemen, smaakt ook zoals natte honden ruiken.
Arachideolie is ook prima.quote:Op vrijdag 23 november 2012 22:26 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Nope. Frituurvet(en in het bijzonder olijfolie) is na een paar keer verhitten echt niet goed. Beter frituur je gewoon in ossewit.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |