abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 3 februari 2017 @ 13:31:35 #176
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_168639165
-kick-

Behoorlijk stil in de media, voor zo'n enorme kernramp.

quote:
Record high fatal radiation levels, hole in reactor detected at crippled Fukushima nuclear facility

Record high radiation levels that’s lethal even after brief exposure have been detected at a damaged reactor at the Fukushima power plant in Japan. Specialists also found a hole, likely caused by melted nuclear fuel.

Radiation levels of up to 530 Sieverts per hour were detected inside an inactive Reactor 2 at the Fukushima Daiichi nuclear complex damaged during the 2011 earthquake and tsunami catastrophe, Japanese media reported on Thursday citing the plant operator, Tokyo Electric Power Company (TEPCO).
Vr het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  vrijdag 3 februari 2017 @ 13:34:08 #177
141482 Q.
JurassiQ
pi_168639214
quote:
15s.gif Op vrijdag 3 februari 2017 13:31 schreef Perrin het volgende:
-kick-

Behoorlijk stil in de media, voor zo'n enorme kernramp.

[..]

Er is momenteel een grotere nucleare dreiging, namelijk op 1600 Pennsylvania Avenue.
For great justice!
pi_171746748
16-06-2017

Piepkleine onderwaterrobot gaat Fukushima-reactor onderzoeken

De dertien centimeter brede robot gaat naar deze helse plek om belangrijke gegevens te verzamelen.

In 2011 vond voor de kust van Japan een krachtige aardbeving plaats. Die aardbeving werd gevolgd door een tsunami die de kerncentrale in Fukushima beschadigde. Het resulteerde in een meltdown en het vrijkomen van radioactieve straling. Deze straling eiste overigens geen directe slachtoffers.

Baantjes trekken in een kerncentrale
De beschadigde reactoren van Fukushima zijn gevuld met een koelmiddel. Wetenschappers willen graag dat een onderwaterrobot door dit koelmiddel zwemt, maar dat klinkt makkelijker dan dat het is.

De afgelopen jaren hebben wetenschappers diverse robots naar Fukushima gestuurd, maar zij kwamen vast te zitten in de reactoren of gingen kapot door het hoge stralingsniveau. Een schoonmaakrobot stopte begin dit jaar na twee uur met functioneren. Nu – zes jaar na de ramp – is er nog veel radioactieve straling in de reactoren. Wij mensen zouden binnen enkele seconden sterven.


Little Sunshine
Het is te hopen dat de nieuwe ‘Little Sunshine’-onderwaterrobot meer geluk heeft. De robot is ontwikkeld door het bedrijf Toshiba en het Internationale Onderzoeksinstituut voor Nucleaire Ontmanteling. De onderwaterrobot is klein genoeg om deze zomer de derde reactor binnen te dringen. De robot is namelijk dertien centimeter breed, terwijl het gat in de derde reactor veertien centimeter groot is. Het past allemaal maar net.

Radioactief afval opruimen
De wetenschappers beweren dat de robot goed tegen straling kan. De robot blijft functioneren tot een stralingsniveau van 200 Sievert. De dertig centimeter lange Little Sunshine beschikt over videocamera’s en led-lampen. Het twee kilo wegende beestje is op afstand bestuurbaar en is verbonden met een draad. Er zal een video gemaakt worden van de binnenkant van reactor 3, zodat duidelijk wordt waar er sprake is van schade. Na de analyse kan er een plan gemaakt worden om radioactief afval op te ruimen.

Nog een maandje
Volgende maand gaat Little Sunshine de uitdaging aan. We hopen dat deze robot de zwemtocht wel overleeft. Spannend!

(scientias.nl)
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_174182531
03-10-2017

Nieuwe bron van radioactief materiaal ontdekt op grote afstand van Fukushima

Dit zag niemand aankomen..

In 2011 leidt een aardbeving en tsunami tot grote problemen in de Japanse kerncentrale Fukushima. Een kernramp volgt en er komt radioactief materiaal vrij. En nu – meer dan zes jaar na dato – hebben onderzoekers een nieuwe plek ontdekt waar dat radioactieve materiaal zich ophoopt: in grondwater onder stranden die tot wel 95 kilometer van Fukushima verwijderd zijn. “Niemand verwachtte dat de hoogste concentraties in cesium in oceaanwater vandaag de dag niet in de haven van de Fukushima-reactor, maar in het grondwater onder stranden die vele kilometers van Fukushima verwijderd zijn, zou worden aangetroffen,” aldus onderzoeker Virginie Sanial.

Grondwater
Sanial en collega’s reisden af naar acht stranden binnen een straal van 95 kilometer van Fukushima en joegen daar tot wel twee meter lange buizen in de grond. Vervolgens pompten ze via die buizen het onderliggende grondwater op en analyseerden hoeveel cesium-137 – een radioactief isotoop dat ontstaat door kernsplijting van bijvoorbeeld uranium – er in dat grondwater te vinden was. De onderzoekers troffen in het grondwater tot wel tien keer hogere concentraties cesium-137 aan dan in het oppervlaktewater in de haven waaraan de Fukushima-reactor ligt.

WIST JE DAT…

…in Nederland sinds kort gexperimenteerd wordt met een nieuwe splijtstof? De experimenten met thorium kunnen de weg vrijmaken voor de veelbelovende gesmoltenzoutreactor. In zo’n reactor wordt kernenergie opgewekt zonder het gevaar van een meltdown en met aanzienlijk minder langlevend radioactief afval.


De theorie
Maar hoe is dat radioactieve materiaal hier verzeild geraakt? De onderzoekers hebben daar wel een theorie over. Ze denken dat grote concentraties cesium-137 die tijdens de kernramp vrijkwamen door stromingen in de oceaan langs de kust werd getransporteerd. In de dagen en weken na de kernramp brachten golven en getijden het cesium naar de kust, waar het bleef ‘plakken’ aan het oppervlak van de zandkorrels. De met cesium verrijkte zandkorrels bleven hangen op de stranden en in de lichtgezouten mix van zoet- en zout water onder het strand.

Tijdelijk
Maar dat is slechts tijdelijk. Want in zout water blijft cesium niet langer aan zand plakken. Golven en getijden blijven over de kust glijden en maken het brakke water onder de stranden steeds zouter. Uiteindelijk wordt het zo zout, dat het cesium de zandkorrels loslaat en terug de oceaan in wordt getrokken. “Het is alsof het zand dienst doet als een ‘spons’ die in 2011 vervuild werd en langzaam meer leegloopt,” stelt onderzoeker Ken Buesseler. De hoeveelheid vervuild water die – door toedoen van dat brakke grondwater onder het strand – weer terug de oceaan in stroomt, is indrukwekkend. Volgens de onderzoekers is de hoeveelheid water grofweg vergelijkbaar met de input van twee andere bronnen van radioactief materiaal afkomstig van Fukushima: het radioactieve water dat nog altijd van de kernreactor wegloopt en rivieren die cesium van het land naar de oceaan brengen.


Een schematische weergave van wat er precies is gebeurd. Rechts bovenaan zie je de kernreactor. Tijdens de kernramp kwam hier cesium-137 vrij. Dat werd door stromingen langs de kust verspreid en vervolgens door toedoen van golven en getijden richting het strand gebracht, waar het in een mix van zoet en zout water terecht kwam. Dat brakke grondwater wordt doordat getijden en golven over het strand blijven rollen steeds zouter. En als het eenmaal zout genoeg is, komt het opgeslagen cesium-137 – op grote afstand van waar het oorspronkelijk ontstond – weer vrij. Afbeelding: Natalie Renier / Woods Hole Oceanographic Institution.

De onderzoekers hebben in feite een heel nieuwe manier ontdekt waarop radioactief materiaal getransporteerd, jarenlang opgeslagen kan worden en uiteindelijk – op grote afstand van waar het ontstond – weer vrij kan komen. De ontdekking heeft beperkte implicaties voor de volksgezondheid. “Niemand wordt aan dit water blootgesteld of drinkt het water, dus de volksgezondheid is geen primaire zorg,” zo schrijven de onderzoekers. De studie heeft wel implicaties voor de vele kernreactoren wereldwijd die net als Fukushima aan de kust liggen. “Er zijn 440 operationele kernreactoren in de wereld en ongeveer de helft bevindt zich aan de kust,” zo schrijven de onderzoekers. “Men zou bij het managen van kustgebieden waarin kerncentrales liggen, rekening moeten houden met deze nieuwe en onverwachte wijze waarop radionucliden worden opgeslagen en in de oceaan belanden.”

(scientias.nl)

[ Bericht 5% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 04-10-2017 09:05:15 ]
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_174184475
Gelukkig krijgen we in Nederland binnenkort allemaal Jodiumtabletten thuis zodat we veilig zijn in geval van een kernramp! :')
pi_174250066
quote:
0s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 11:13 schreef Bigs het volgende:
Gelukkig krijgen we in Nederland binnenkort allemaal Jodiumtabletten thuis zodat we veilig zijn in geval van een kernramp! :')
07-10-2017

Jodiumtabletten: wat heb je eraan bij kernramp?

Komende week vallen ze bij veel Nederlanders op de mat: jodiumtabletten. Maar in hoeverre beschermen die ons als het noodlot toeslaat?

Bij 1,2 miljoen huishoudens in Nederland duwt de postbode komende week een klein doosje door de brievenbus. De afzender? De overheid. De inhoud? Jodiumtabletten. Het doosje herinnert deze Nederlanders er ongetwijfeld weer aan dat ze relatief dicht bij een kerncentrale wonen. En dat is ook de reden dat zij de pillen krijgen. Want als er in zo’n kerncentrale iets fout gaat, wil de overheid mensen in het omringende gebied zo snel mogelijk aan de jodiumpil hebben. En dat gaat vanzelfsprekend gemakkelijker als die tabletten bij mensen thuis in het medicijnkastje liggen.

De distributie
Het is niet voor het eerst dat de Nederlandse overheid met jodiumtabletten strooit. Eerder ontvingen mensen die binnen een straal van vier kilometer rondom onderzoeksreactor Petten woonden, al een doosje met de pillen. En ook werden er eerder pillen uitgedeeld in een 0-10 kilometerzone rond kerncentrale Borssele en in een 0-20 kilometerzone rondom kerncentrale Doel (Belgi). Maar nu is dus besloten om die kilometerzones flink uit te breiden. De jodiumtabletten worden verspreid onder iedereen die zich binnen een straal van 0 tot 20 kilometer van een kerncentrale woont en jonger is dan 41 jaar. Ook zijn er tabletten voor iedereen die binnen een straal van 20 tot 100 kilometer van een kerncentrale woont en jonger is dan 18 jaar. “Een logisch stap,” vindt Hielke Freerk Boersma, stralingsdeskundige aan de Rijksuniversiteit Groningen. “Hiermee wordt het beleid gelijk getrokken met dat van de ons omringende landen.” En daarmee komt een einde aan de schimmige situatie die met name nabij de landsgrenzen speelde. Boersma haalt als voorbeeld de situatie nabij Borssele aan. “In Nederland was het gebied rondom een kerncentrale waar bij een kernramp jodiumtabletten werden aangeraden kleiner dan in Belgi. En zo kon het dus zijn dat mensen in het zuidelijkste deel van Zeeuws-Vlaanderen ze bij een ramp in Borssele niet zouden krijgen en de mensen in het aangrenzende Belgische gebied wel.”


Dit kaartje brengt de distributie van jodiumtabletten heel mooi in beeld. Rond elke kerncentrale – binnen of nabij de grens van Nederland – zijn twee cirkels te zien. De binnenste cirkel geeft een straal van 0-20 kilometer aan. De buitenste cirkel een straal van 20-100 kilometer. Mensen in de gestreepte gebieden zijn in het verleden reeds van jodiumtabletten voorzien. Alle mensen tot en met 40 jaar die in de rood gekleurde gebieden wonen, krijgen de jodiumtabletten komende weken op de mat. Alle mensen tot 18 jaar in de lichtrode gebieden krijgen eveneens jodiumtabletten cadeau. Rond de onderzoeksreactoren in Delft en Petten gelden andere kilometerbeperkingen, dat heeft te maken met het vermogen van de kernreactoren. Afbeelding: het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

In de schildklier
Die vreemde situatie wordt de komende weken dus rechtgezet. En dat betekent dat 1,2 miljoen huishoudens een plekje moeten maken in hun medicijnkastje, ondertussen hopend dat ze de pillen nooit nodig zullen hebben. Want als je een beroep moet doen op deze tabletten, is er iets goed fout gegaan in een kerncentrale in of net buiten Nederland. Tijdens een ongeval in zo’n kerncentrale kunnen zich via de lucht verschillende radioactieve stoffen verspreiden. “En radioactief jodium is n van de radioactieve stoffen die in belangrijke mate schade toe kunnen brengen,” vertelt Boersma. Wanneer je radioactief jodium inademt, wordt het opgenomen in de schildklier. Op korte termijn merk je daar niet zoveel van. Maar op lange termijn resulteert het – zeker onder baby’s en jonge kinderen – in een verhoogde kans op schildklierkanker (zie kader hieronder). “Door ‘goed jodium’ te slikken is er in de schildklier geen plek meer voor het radioactieve jodium,” vertelt Boersma. En dus neemt de schildklier het ook niet op. “Waardoor je het radioactieve jodium na een aantal uren weer uit plast.”

Over de leeftijden en afstanden
De kans op schildklierkanker na blootstelling aan radioactief jodium is het grootst voor kinderen tot achttien jaar, vandaar dat zij ook tot een afstand van zo’n 100 kilometer van de kerncentrale jodiumpillen thuisgestuurd krijgen. Omdat de kans op blootstelling aan radioactief jodium aanzienlijk groter is naarmate de afstand tot de kerncentrale kleiner is, zijn er binnen een straal van 20 kilometer ook pillen voor mensen tot en met veertig jaar. Mensen die de veertig gepasseerd zijn, krijgen geen jodiumpillen. Er is namelijk geen bewijs dat zij door blootstelling aan radioactief jodium een verhoogde kans op schildklierkanker hebben. Bovendien wordt de kans op bijwerkingen bij het innemen van jodiumtabletten groter naarmate mensen ouder worden. Zwangere vrouwen die binnen een straal van 100 kilometer van een kerncentrale wonen, krijgen eveneens het advies jodiumtabletten in huis te halen. Zij kunnen deze bij de apotheek bestellen.

Gemakkelijke bescherming
Natuurlijk is radioactief jodium niet de enige radioactieve stof die tijdens een kernongeval vrij kan komen. “Maar het is wel de enige stof waar je je redelijk gemakkelijk tegen kunt beschermen,” stelt Boersma. “En het is ook het enige middel zonder verdere complicaties waar mensen zeker in de eerste uren en dagen na een kernramp iets aan kunnen hebben.” Een andere – vrij bekende – radioactieve stof die tijdens een kernramp vrij kan komen en waar je je veel minder goed tegen kunt beschermen, is bijvoorbeeld cesium-137. “Cesium-137 en radioactief jodium zijn toch wel de gevaarlijkste radioactieve stoffen tijdens een kernramp. Het nadeel van cesium-137 is dat het behoorlijk lang leeft (de halfwaardetijd is ongeveer 30 jaar, dus na 30 jaar is nog maar de helft ervan vervallen, red.). Dus als het door regen uit zo’n radioactieve wolk neerslaat, blijft het lang in de grond zitten en bestraalt het ook lang alles wat boven de grond leeft. Daar kun je niet veel tegen doen.”

“Het is niet zo dat als je geen jodiumpillen hebt, je ten dode bent opgeschreven en je met jodiumpillen gered bent”

Vals gevoel van veiligheid
Radioactief jodium is dus niet ons enige probleem tijdens een kernramp. Maar wel het enige probleem waar we ons enigszins tegen kunnen wapenen. Toch is de verspreiding van de jodiumtabletten niet onomstreden. Critici vinden dat de overheid mensen zo een vals gevoel van veiligheid geeft. Mensen zouden zich met jodiumpillen op zak minder kwetsbaar wanen en als het noodlot toeslaat wellicht verkeerde beslissingen nemen (door bijvoorbeeld niet te schuilen of niet te vluchten). De redenering is helder, maar daarmee onderschatten de critici waarschijnlijk het kritisch denkvermogen van de Nederlander. Boersma heeft namelijk goede hoop dat die wel begrijpt dat een kernongeval een complexe en onvoorspelbare aangelegenheid is en het dus niet het moment is om je hoop te stellen op jodiumpillen alleen. “Het is niet zo dat als je geen jodiumpillen hebt, je ten dode bent opgeschreven en je met jodiumpillen gered bent. Zo zwart-wit is het niet.” Overlevingskansen – op korte en lange termijn – na een kernramp worden door veel meer factoren gedicteerd. “Wat is je leeftijd? Trekt de radioactieve wolk over jouw woonplaats heen – in dat geval hebben jodiumpillen meer zin dan anders – of passeert deze op 10 of 100 kilometer afstand (hoe verder weg je bent, hoe sterker de lucht verdund wordt en hoe lager de concentratie radioactieve stoffen is)?” Het speelt allemaal mee. “Je kunt dus niet concluderen dat je met jodiumpillen veiliger bent dan zonder.” Het is allemaal afhankelijk van de omstandigheden.

Wat als een kernramp zich aandient?
Dan kan de overheid verschillende maatregelen treffen. De overheid kan mensen – via radio, tv, internet of mobiel – oproepen de jodiumtabletten in te nemen (ze werken alleen als ze op het juiste moment worden ingenomen, dus volg altijd het advies van de overheid, dat weer gebaseerd is op variabelen als windrichting, type neerslag, ernst van het kernongeval en vermogen van de reactor). Daarnaast kan de overheid oproepen te schuilen en deuren, ramen en ventilatiekanalen te sluiten. Ook evacuatie is een optie. Net als het nemen van voedsel- en drinkwatermaatregelen (heel concreet: het verbieden van het op de markt brengen van bestraalde oogst of vlees).

Wat we wel kunnen concluderen, is dat het geen kwaad kan om de jodiumpillen – voor het geval dat – in huis te hebben. “Want hoewel in Nederland ontzettend genvesteerd is in de veiligheid van kerncentrales en die kerncentrales ook echt behoorlijk veilig zijn, laten alle onderzoeken zien dat de kans op een ongeluk nooit nul zal zijn.”

(scientias.nl)
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_174252492
Ja dat dus. Goed artikel :)
pi_174955403
De Nederlandse urban explorers verkennen de supermarkten van Fukushima

Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_181864898
[img]<imgsrc="https://image.ibb.co/h6bf29/Screenshot_20180912_190330.png" alt="Screenshot_20180912_190330" border="0">[/img]
We must guard against the aquisition of unwarranted influence, whether sought or unsought, by the military-industrial complex.
We must never let the weight of this combination endanger our liberties or democratic processes.
Eisenhower1961.
  zondag 7 februari 2021 @ 22:48:02 #185
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_197880982
https://www.vpro.nl/progr(...)super-batterij.html#

tegenlicht
opslag energie

quote:
Overal ter wereld zijn opslagtechneuten en batterijpioniers op zoek naar manieren om duurzame energie op te slaan. Van het ontwikkelen van snelle batterijen tot het opslaan van warmte in basalt en zout.

De ontwikkeling van duurzame energieopwekking gaat snel, maar n van de grootste uitdagingen van de energietransitie is opslag.
Efficinte en effectieve opslag is noodzakelijk om pieken en dalen in de opwekking van zon- en windenergie het hoofd te bieden.
Overal ter wereld zijn opslagtechneuten en batterijpioniers op zoek naar manieren om duurzame energie op te slaan.
Van het ontwikkelen van snelle batterijen tot het opslaan van warmte in basalt en zout. En van het gebruik van ijzerpoeder als energiedrager tot gigantische blokkentorens die via het ophijsen van betonblokken energie opslaan en afgeven. VPRO Tegenlicht verkent de nieuwe opslagmogelijkheden.
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_197881443
quote:
Wat wil je hier mee zeggen?
  zondag 7 februari 2021 @ 23:23:09 #187
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_197881497
quote:
0s.gif Op zondag 7 februari 2021 23:19 schreef ArnosL het volgende:

[..]

Wat wil je hier mee zeggen?
erg interessant ivm de noodzaak voor energieopslag bij zonnepanelen


vooral de hitte opslag in basalt
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_197881579
quote:
0s.gif Op zondag 7 februari 2021 23:23 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

erg interessant ivm de noodzaak voor energieopslag bij zonnepanelen


vooral de hitte opslag in basalt
Vond ik ook inderdaad, dat type opslag kan nog wel eens potentie hebben.

De kolencentrale in de Eemshaven moet toch dicht, dan kunnen ze de ketels mooi volproppen met steen en isolatie. De kabel vanuit Scandinavi komt een paar km verder aan land en kan er prima op aangesloten worden naast een windpark.
  zondag 7 februari 2021 @ 23:52:29 #189
172669 Papierversnipperaar
Cafene is ook maar een drug.
pi_197881933
Heel interessant, maar niet voor een topic-reeks over de Fukushima meltdowns .
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  maandag 8 februari 2021 @ 00:26:48 #190
139693 Rolstoelvandaal
I once was a stuntman...
pi_197882276
quote:
7s.gif Op zondag 7 februari 2021 23:52 schreef Papierversnipperaar het volgende:
Heel interessant, maar niet voor een topic-reeks over de Fukushima meltdowns .
Hoe zit het daar nu trouwens mee? Iemand daarvan op de hoogte?
  maandag 8 februari 2021 @ 09:55:57 #191
172669 Papierversnipperaar
Cafene is ook maar een drug.
pi_197884762
quote:
0s.gif Op maandag 8 februari 2021 00:26 schreef Rolstoelvandaal het volgende:

[..]

Hoe zit het daar nu trouwens mee? Iemand daarvan op de hoogte?
Ze zijn nog steeds gesmolten
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  maandag 8 februari 2021 @ 10:03:43 #192
139693 Rolstoelvandaal
I once was a stuntman...
pi_197884855
quote:
0s.gif Op maandag 8 februari 2021 09:55 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Ze zijn nog steeds gesmolten
Dat is wel duidelijk.

Maar er lijkt niet veel werk aan verricht te worden zolang ze nog wachten op de machines die hier speciaal voor gebouwd worden. Het staat daar ook nog vol met radioactief water, moet die reactoren nog steeds met water gekoeld worden na al die jaren?

Veel info vind je er niet zo gemakkelijk over.
  maandag 8 februari 2021 @ 11:19:09 #193
172669 Papierversnipperaar
Cafene is ook maar een drug.
pi_197886151
quote:
0s.gif Op maandag 8 februari 2021 10:03 schreef Rolstoelvandaal het volgende:

[..]

Dat is wel duidelijk.

Maar er lijkt niet veel werk aan verricht te worden zolang ze nog wachten op de machines die hier speciaal voor gebouwd worden. Het staat daar ook nog vol met radioactief water, moet die reactoren nog steeds met water gekoeld worden na al die jaren?

Veel info vind je er niet zo gemakkelijk over.
Veel plekken bij de reactoren zijn nog te radioactief voor elektronica, dus er word in de reactors nog niets opgeruimd.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  maandag 8 februari 2021 @ 11:43:17 #194
139693 Rolstoelvandaal
I once was a stuntman...
pi_197886512
quote:
7s.gif Op maandag 8 februari 2021 11:19 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Veel plekken bij de reactoren zijn nog te radioactief voor elektronica, dus er word in de reactors nog niets opgeruimd.
Ik vond net deze website waar veel up to date info op te vinden is.
  maandag 8 februari 2021 @ 23:10:14 #195
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_197899168
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_199293245
quote:
0s.gif Op maandag 8 februari 2021 00:26 schreef Rolstoelvandaal het volgende:

[..]

Hoe zit het daar nu trouwens mee? Iemand daarvan op de hoogte?

Een heel oud linkje.
https://www.parool.nl/nie(...)-in-oceaan~b3126a7b/


En daar is in al die jaren nog steeds niets aan veranderd.Kernen smelten dieper en dieper. Miljoenen liters gaan nog gedumpt worden. Maar het gaat verder prima hoor, je hoort er hier toch zo goed als niets meer over.

https://www.cnet.com/news(...)f-radioactive-water/
Ze proberen nog steeds de boel te bevriezen. Nogmaals al die jaren spoelt zwaar radioactief grondwater rechtstreeks de Pacific in. Kan zomaar een virusje muteren.

[ Bericht 10% gewijzigd door Resonancer op 05-05-2021 20:00:10 ]
We must guard against the aquisition of unwarranted influence, whether sought or unsought, by the military-industrial complex.
We must never let the weight of this combination endanger our liberties or democratic processes.
Eisenhower1961.
pi_199293380
quote:
0s.gif Op maandag 8 februari 2021 11:43 schreef Rolstoelvandaal het volgende:

[..]

Ik vond net deze website waar veel up to date info op te vinden is.
Super. Dank voor deze. Loonde bezoek fok na al die jaren toch de moeite.

Edit.
Ze maken het wel een beetje mooier dan het is.
We must guard against the aquisition of unwarranted influence, whether sought or unsought, by the military-industrial complex.
We must never let the weight of this combination endanger our liberties or democratic processes.
Eisenhower1961.
  woensdag 5 mei 2021 @ 22:17:42 #198
139693 Rolstoelvandaal
I once was a stuntman...
pi_199295418
quote:
1s.gif Op woensdag 5 mei 2021 20:02 schreef Resonancer het volgende:

[..]

Super. Dank voor deze. Loonde bezoek fok na al die jaren toch de moeite.

Edit.
Ze maken het wel een beetje mooier dan het is.
De situatie ziet er helemaal niet goed uit. Ze wachten nog steeds op die nieuwe robots. Hopelijk gaan die ook niet snel kapot eens ze er wel zijn.
Maar ik heb het idee dat niemand echt weet hoe het op te lossen.
pi_199307346
We must guard against the aquisition of unwarranted influence, whether sought or unsought, by the military-industrial complex.
We must never let the weight of this combination endanger our liberties or democratic processes.
Eisenhower1961.
  donderdag 6 mei 2021 @ 23:13:22 #200
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_199309010
quote:
dat is gewoon een chelating agent.. een molecuul dat bepaalde metaal ionen een soort van vastpakt en zo beter oplosbaar maakt. het is niet specifiek anti-plutonium spul. maar het helpt dus blijkbaar ook om je lichaam te helpen plutonium uit te scheiden. ethyleen diamine tetra acetaat (EDTA) is ook zo'n stofje

zo ziet dat eruit schematisch
https://en.wikipedia.org/wiki/File:Metal-EDTA.svg
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')