abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 20 augustus 2013 @ 13:01:03 #51
6067 Turbomuis
Kruimeltjes zijn ook cake
pi_130270910
quote:
Hoogste stralingsniveau zee bij Fukushima sinds begin meting
BEWAAR
Door: Redactie
20-8-13 - 05:44 bron: Japan Daily Press, Reuters
Werknemers bij een van de reactoren van het complex in Fukushima. Een archieffoto uit maart 2013, twee jaar na de tsunami. © reuters.
In het zeewater rondom het zwaarbeschadigde kerncomplex van Fukushima is de afgelopen dagen het hoogste niveau van de radioactieve stof tritium geconstateerd sinds het begin van de metingen. Dat blijkt volgens Japan Daily Press uit rapporten van het Japanse bedrijf Tepco, beheerder van de centrale.
De straling wordt veroorzaakt doordat vervuild zeewater, gebruikt om twee reactoren te koelen, naar buiten sijpelt en via het grondwater weer in de oceaan belandt. De centrale van Fukushima werd in maart 2011 zwaar getroffen door een aardbeving en de daaropvolgende tsunami.

Het stralingsniveau ligt nu op 4700 becquerel per liter zeewater, het hoogste peil sinds de metingen begonnen. Volgens Tepco is het geconstateerd in de omgeving van reactor 1. Een eerdere meting bij dezelfde reactor kwam uit op 3800 becquerel per liter; bij reactor 2 lag de hoogste waarde tot nu toe op 2600 becquerel per liter.

Klep
Sinds mei was bij de gemeten waarden voortdurend sprake van een stijgende tendens. De afgelopen twee weken lijkt daarin een versnelling te zijn opgetreden. Maandag werd bovendien ontdekt dat zich lekkage van zwaar radioactief besmet water voordeed bij een niet goed sluitende klep bij een van de waterreservoirs.

De centrale Fukushima I werd de afgelopen maanden getroffen door een aantal waterlekkages, maar het is voor het eerst sinds de ramp 2 jaar geleden dat Japan de INES-schaal gebruikt. De aan zee gelegen kerncentrale werd in 2011 getroffen door een verwoestende aardbeving en tsunami die een grote kernramp veroorzaakte. De ramp werd toen ingedeeld in de hoogste categorie van de schaal voor nucleaire incidenten.
I give myself very good advice
But I very seldom follow it
That explains the trouble that I'm always in
pi_130304445
quote:
Japan to issue gravest warning since earthquake on Fukushima nuclear plant leaks
Tokyo (CNN) -- Japan is poised to declare a toxic water leak at the Fukushima nuclear plant a level 3 "serious incident," its gravest warning since the aftermath of the massive 2011 earthquake and tsunami that sent three reactors into meltdown.

The country's Nuclear Regulation Authority (NRA) told CNN the leak was due to be formally classified as a level 3 incident on the International Nuclear and Radiological Event Scale after a meeting later Wednesday.

The leak had previously been assigned a level 1 "anomaly rating" on the scale, which ranges from zero, for no safety threat, to seven -- a major accident like the meltdowns that were seen at the plant in the wake of the massive 2011 earthquake and tsunami.

Tokyo Electric Power Company (TEPCO), which is in charge of the plant, has struggled to manage the vast quantities of contaminated water at the plant since the tsunami, which swamped the facility.

Scientists have pointed to high radiation levels in the waters off the plant for more than a year as evidence of an ongoing leak.

In July, TEPCO admitted that radioactive groundwater was leaching into the Pacific Ocean from the plant despite building an underground barrier to seal the water, underscoring a growing sense of crisis at the site.
pi_130304795
quote:
Fukushima-lek opgeschaald naar 'ernstig incident'
Japan verhoogt het alarmniveau van de kerncentrale bij Fukushima, waar een groot lek met radioactief water is. Op de internationale INES-schaal voor nucleaire incidenten, die van nul tot zeven loopt, wordt het lek nu gerangschikt op niveau 3, een 'ernstig incident'.

Gisteren werd bekend dat uit een van de opslagtanks van de centrale 300.000 liter aan hoog-radioactief water is gelekt. Niet eerder lekte zoveel radioactief water uit opslagtanks bij Fukushima. Een groot deel van het water is in de grond getrokken. Boven het gelekte water is een stralingsniveau van honderd millisievert gemeten - vijfmaal de jaarlijks toegestane hoeveelheid voor medewerkers van kerncentrales.

Het lek werd maandag rond 9.50 uur lokale tijd ontdekt, gisteren vond Fukushima-eigenaar Tepco in welk reservoir het lek precies plaatsvond. Tepco weet nog niet waar het lek door werd veroorzaakt. Het lek was gisteren nog niet gedicht. De 670.000 in het reservoir overgebleven liters water worden weggepompt naar een ander reservoir. Ook probeert Tepco een deel van het in de grond gelekte water nog terug te halen.

Van categorie 1 naar 3
In eerste instantie werd het lek nog ingedeeld in categorie 1, wat staat voor een 'afwijking'. Maar gezien de hoeveelheid en dichtheid van de straling in het gelekte water is niveau 3 volgens de Japanse toezichthouder gepaster. Iedere stap op de INES-schaal vertaalt zich naar een tien keer zo ernstige situatie, schrijft persbureau Reuters.

Later vandaag wordt het opgeschaalde niveau definitief goedgekeurd. De Japanse autoriteiten hebben het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) gevraagd een advies over de ernst van het lek uit te brenge voor ze de knoop doorhakken.

Nadat de kerncentrale in 2011 door een aardbeving en daaropvolgende tsunami werd verwoest, werden rond de centrale honderden opslagtanks gebouwd om de enorme hoeveelheid water in op te slaan die gebruikt werd voor het koelen van de smeltende reactorkernen. Eerder dit jaar werden lekkages geconstateerd bij vier andere opslagtanks.

In 2011 was Fukushima schaal 7
In maart 2011 raakte de kerncentrale in Fukushima zwaar beschadigd door een aardbeving en een tsunami. Het koelsysteem viel uit en in drie reactors had een kernsmelting plaats. Er kwamen grote hoeveelheden straling vrij. Meer dan honderdduizend mensen werden uit het gebied rondom de centrale geëvacueerd.

Erna waren vaker waterlekkages, maar het is voor het eerst dat Japan een INES-schaal voor een incident heeft gebruikt. In maart 2011 kreeg Fukushima na explosies door het uitvallen van stroom en koeling het hoogste niveau 7 toegekend, wat overeenkomt met 'significante effecten voor de gezondheid en het milieu'. De ramp in Fukushima was de ernstigste kernramp sinds Tsjernobyl in 1986.
When the student is ready, the teacher will appear.
When the student is truly ready, the teacher will disappear.
pi_130304929
When the student is ready, the teacher will appear.
When the student is truly ready, the teacher will disappear.
  woensdag 21 augustus 2013 @ 10:43:26 #55
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_130306181
Het incident hoort nog steeds op INES 6 of 7. Dit indelen in INES 3 is echt een lachertje, er stroomt nog steeds bakken met radioactief materiaal het grondwater en de oceaan in.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_130321184
Zijn de spent fuel pools nu al eens goed verstevigd tegen verder instorten/nieuwe aardbeving/ tsunami? Lijkt mij prio 1 zo'n beetje.
geen goud zonder schuim
  woensdag 21 augustus 2013 @ 19:47:28 #57
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_130322446
quote:
0s.gif Op woensdag 21 augustus 2013 19:13 schreef amsoor het volgende:
Zijn de spent fuel pools nu al eens goed verstevigd tegen verder instorten/nieuwe aardbeving/ tsunami? Lijkt mij prio 1 zo'n beetje.
Gaan ze die verstevigen? Zoals een touw om een wrakke kist die op een zandkasteel staat?
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  Moderator / Redactie Sport / Weblog woensdag 21 augustus 2013 @ 23:20:55 #58
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_130331931
altijd als ze met iets komen..... komen ze een tijdje later met het bericht dat het toch erger is dan ze eerst zeiden _O- :')
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_130343226
quote:
7s.gif Op woensdag 21 augustus 2013 19:47 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Gaan ze die verstevigen? Zoals een touw om een wrakke kist die op een zandkasteel DRIJFZAND staat?
Al die dijken hebben hiervoor gezorgd.

http://nuclear-news.net/2(...)mulates-underground/
We must guard against the aquisition of unwarranted influence, whether sought or unsought, by the military-industrial complex.
We must never let the weight of this combination endanger our liberties or democratic processes.
Eisenhower1961.
pi_130343242
quote:
13s.gif Op woensdag 21 augustus 2013 23:20 schreef rubbereend het volgende:
altijd als ze met iets komen..... komen ze een tijdje later met het bericht dat het toch erger is dan ze eerst zeiden _O- :')
We must guard against the aquisition of unwarranted influence, whether sought or unsought, by the military-industrial complex.
We must never let the weight of this combination endanger our liberties or democratic processes.
Eisenhower1961.
pi_130374867
TEPCO, operator of the crippled Fukushima nuclear plant, admits it needs overseas help to contain the radioactive fallout, after 18 months of trying to control it internally. It comes after the latest leak at the facility was deemed a “serious incident.”

In a letter to the UN secretary general, Mitsuhei Murata says the official radiation figures published by Tepco cannot be trusted. He says he is extremely worried about the lack of a sense of crisis in Japan and abroad.
This view is shared by Mycle Schneider, who is calling for an international taskforce for Fukushima.
"The Japanese have a problem asking for help. It is a big mistake; they badly need it."
http://www.bbc.co.uk/news/science-environment-23779561
pi_130376189
quote:
Fukushima Actually "Much Worse" Than So Far Disclosed, Say Experts
The BBC is reporting that experts are casting doubt on the veracity of statements from both the Tokyo Electric Power Company and the Japanese government regarding the seriousness of the problems at the Fukushima nuclear power plant.

Not only are the constant leaks releasing radioactivity into the ocean (and thus into the food chain), but now there are also worries that the spent fuel rod storage pools may be even more unstable than first thought. An external consultant warns, 'The Japanese have a problem asking for help. It is a big mistake; they badly need it.'
When the student is ready, the teacher will appear.
When the student is truly ready, the teacher will disappear.
  zaterdag 24 augustus 2013 @ 12:00:43 #63
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_130411098
quote:
'Zwaar gehavende Fukushima kun je niet aan de Japanners overlaten'

De spotlights moeten dus vooral niet zijn gericht op het debacle in Fukushima, anders kan Abe zijn agenda niet doordrukken. De premier kan zich die houding permitteren omdat hij nauwelijks op weerstand stuit.

Van de timide bevolking rondom de centrale, die dagelijks wordt geconfronteerd met de gevolgen van kernramp en in voortdurende angst leeft dat een nieuwe aardbeving of tsunami weer funest zullen zijn, heeft de premier niets te vrezen. Want het ligt niet in de aard van de vele boeren en bejaarden die er wonen, om in opstand te komen tegen het gezag.

En op de protesten van een kleine groep hardnekkige demonstranten na, verenigd in de Metropolitan Coalition Against Nukes, wordt Abe ook in het machtscentrum Tokio niet bepaald het vuur aan de schenen gelegd. Daar heeft de gemiddelde Japanner het te druk met zijn eigen bestaan.

Rest dus alleen nog het buitenland. Wellicht dat Abe Fukushima eindelijk eens als een serieus probleem gaat beschouwen, en erkent dat de Japanners het alleen niet kunnen oplossen, als hij op het internationale toneel stevig tot verantwoording wordt geroepen.

Een grote rol daarin zou het internationale atoomagentschap IAEA moeten spelen. Ongetwijfeld heeft het agentschap vele aanbevelingen gedaan. Maar of de Japanners hebben die in de wind geslagen, of ze hebben niet tot het gewenste resultaat geleid.

Wat niet helpt is dat Yukiya Amano, de directeur-generaal van de IAEA, ook Japanner is. In plaats van Abe eens flink de wind van voren te geven zal hij de uitermate beleefde Japanse omgangsvormen in acht nemen. Die er vooral op gericht zijn iedere vorm van gezichtsverlies bij de gesprekspartner te voorkomen. Inmiddels is bewezen dat die aanpak niets oplevert.

Het wordt dus tijd dat ook de Japanse bondgenoot Amerika en de Europese Unie, zich met de zaak gaan bemoeien. Amerika en de EU moeten Abe onder grote druk zetten om zelf actie te ondernemen en de zaken niet langer over te laten aan Tepco en om directe hulp ter plekke te aanvaarden, van buitenlandse aannemers en experts. Een onafhankelijke internationale commissie met gezaghebbende (ex) politici, bijvoorbeeld de milieuactivist en voormalige Amerikaanse vice president Al Gore, zou er samen met het IAEA op moeten toezien dat die hulp ook wordt geïmplementeerd. Want alleen zo kan een nog grotere milieu- en op termijn ook humanitaire ramp, in Fukushima worden voorkomen.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_130411231
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 augustus 2013 12:00 schreef Perrin het volgende:

[..]

Tuurlijk wel, gewoon alles in de oceaan dumpen.

BNW / Fukushima deel 4
We must guard against the aquisition of unwarranted influence, whether sought or unsought, by the military-industrial complex.
We must never let the weight of this combination endanger our liberties or democratic processes.
Eisenhower1961.
pi_130696769
quote:
Zeer hoge straling bij kerncentrale Japan

Bij de geplaagde kerncentrale Fukushima in Japan is zeer hoge radioactieve straling gemeten bij een tank met radioactief water.

De straling is zo sterk, dat iemand die eraan wordt blootgesteld in vier uur kan overlijden. De straling is zaterdag gemeten bij de bodem van een opslagtank, liet de Japanse energiemaatschappij Tepco zondag weten.

De regering was vorige week haar geduld kwijt met de moeizame pogingen van Tepco om de beschadigde reactors van Fukushima onder controle te krijgen, en nam de leiding over. Tepco erkende kort daarvoor dat er naar schatting 300 ton radioactief water was weggelekt.
pi_130741724
quote:
Fukushima radiation levels '18 times higher' than thought

[..]

The Tokyo Electric Power Company (Tepco) had originally said the radiation emitted by the leaking water was around 100 millisieverts an hour.

However, the company said the equipment used to make that recording could only read measurements of up to 100 millisieverts.

[..]
http://www.bbc.co.uk/news/world-asia-23918882

|:(
pi_130742011
quote:
0s.gif Op maandag 2 september 2013 14:37 schreef Bigs het volgende:
was around 100 millisieverts an hour [...] could only read measurements of up to 100 millisieverts.
_O- -O-
When the student is ready, the teacher will appear.
When the student is truly ready, the teacher will disappear.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog maandag 2 september 2013 @ 17:45:19 #68
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_130747523
Het is simpel, als Tepco iets vertelt kan je er gewoon vanuit gaan dat het VEEEEEEEEL erger is. Zo is het tot nu toe elke keer geweest. Beetje omgekeerde Telegraaf. Die maken alles groter dan het is.
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_130747698
quote:
0s.gif Op maandag 2 september 2013 17:45 schreef rubbereend het volgende:
Het is simpel, als Tepco iets vertelt kan je er gewoon vanuit gaan dat het VEEEEEEEEL erger is. Zo is het tot nu toe elke keer geweest. Beetje omgekeerde Telegraaf. Die maken alles groter dan het is.
Het had al lang een categorie 4 of 5 moeten zijn.
Die zone rond het gebied is ook willekeurig gekozen.
When the student is ready, the teacher will appear.
When the student is truly ready, the teacher will disappear.
  dinsdag 3 september 2013 @ 10:35:36 #70
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_130771092
quote:
Honderden miljoenen voor oplossen problemen Fukushima

Japan investeert bijna 360 miljoen euro in het oplossen van de problemen met radioactief water rond de kerncentrale van Fukushima. Dat heeft de Japanse regering vanochtend bekendgemaakt. Dit weekend bleek de straling bij een lekkende tank plotseling alarmerend hoog.

De stralingsniveaus die bij de lekkende opslagtank werden geconstateerd lagen achttien keer hoger dan vorige maand en brengen aanzienlijke risico's met zich mee voor de veiligheid van het dienstdoende personeel. De metingen wezen uit dat er een straling was van 1800 millisievert per uur. Blootstelling daaraan kan mensen in principe binnen vier uur doden. Het is nog niet duidelijk waarom het stralingsniveau zo verontrustend snel heeft kunnen stijgen.

Vorige maand werd al bekend dat er opnieuw grote hoeveelheden radioactief water uit de veelal tijdelijke opslagtanks stroomt. Om te voorkomen dat het grondwater rond Fukushima in contact komt met het koelwater van de reactoren gaat de regering een muur van bevroren aarde rond de kapotte reactoren bouwen. De regering wil ook betere waterinstallaties kopen die de hoeveelheid radioactief vervuild water kunnen verminderen. Energiebedrijf Tepco worstelt al langer met de verwerking van de grote hoeveelheden radioactief water, die zijn gebruikt om de nog altijd hete splijtstaven in de reactoren te koelen.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_130804292
quote:
Japanese Ice Wall To Stop Reactor Leaks
Japan is planning to install a two-mile, subterranean ice wall around the Fukushima nuclear plant. 'The ice wall would freeze the ground to a depth of up to 30 meters (100 feet) through a system of pipes carrying a coolant as cold as minus 40 degrees Celsius (minus 40 Fahrenheit). That would block contaminated water from escaping from the facility's immediate surroundings, as well as keep underground water from entering the reactor and turbine buildings, where much of the radioactive water has collected.'

The technology they're using has not been used to that extent before, nor for more than a couple years. An underground water expert said, 'the frozen wall won't be ready for another two years, which means contaminated water would continue to leak out.' But at least they have a $470 million plan ready to present to the Olympic committee choosing between Madrid, Istanbul or Tokyo.
When the student is ready, the teacher will appear.
When the student is truly ready, the teacher will disappear.
pi_130809597
quote:
6s.gif Op woensdag 4 september 2013 09:30 schreef Aether het volgende:

[..]

Gewoon oppompen die hap en indampen. Japanners zijn dol op futuristische plannen, maar een beetje praktisch innoveren is niet aan ze besteed.
Good intentions and tender feelings may do credit to those who possess them, but they often lead to ineffective — or positively destructive — policies ... Kevin D. Williamson
pi_130809711
The Fukushima Radiation Leak Is Equal To 76 Million Bananas.

Het artikel is niet helemaal brandschoon - zo neemt ons lichaam niet alle radioactieve K+ op die in een banaan zit en zou ik zelf ook niet graag MOX in m'n lichaam op willen nemen, maar de auteur heeft wel een aantal goede punten. De uitstoot van radioactieve stoffen in de centrale is zelfs nu nog erg laag, en als we met dezelfde ogen naar kolencentrales zouden kijken, die ten slotte ook een enorme hoeveelheid Bq uitstoten, dan zou ieder land wel onder curatele gesteld mogen worden.
Good intentions and tender feelings may do credit to those who possess them, but they often lead to ineffective — or positively destructive — policies ... Kevin D. Williamson
pi_130810457
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2013 12:43 schreef Lyrebird het volgende:
The Fukushima Radiation Leak Is Equal To 76 Million Bananas.

Het artikel is niet helemaal brandschoon - zo neemt ons lichaam niet alle radioactieve K+ op die in een banaan zit en zou ik zelf ook niet graag MOX in m'n lichaam op willen nemen, maar de auteur heeft wel een aantal goede punten. De uitstoot van radioactieve stoffen in de centrale is zelfs nu nog erg laag, en als we met dezelfde ogen naar kolencentrales zouden kijken, die ten slotte ook een enorme hoeveelheid Bq uitstoten, dan zou ieder land wel onder curatele gesteld mogen worden.
Geschreven door n blogger die vnl over economie schrijft en zelf nota bene in o.a. verarmd uranium handelt !! (wel vrij duidelijk waar z'n belangen liggen). Appels en Peren, Neptunium en Plutonium. Niet brandschoon ? Het is enorm smerig.

quote:
there’s an enormous variation in the risks associated with swallowing the same amount of different radioactive materials—and even some difference between the same dose, of the same material, but in different chemical forms.

Caesium-137 is unique in that it is totally anthropogenic. Unlike most other radioisotopes, caesium-137 is not produced from its non-radioactive isotope, but from uranium. It did not occur in nature before nuclear weapons testing began.

Unlike low-levels of radioactive potassium found in bananas – which our bodies have adapted to over many years – cesium-137 and iodine 131 are brand new, extremely dangerous substances.
http://www.globalresearch(...)as-or-x-rays/5329369
Hij kan die bananen in z'n hol stoppen.
We must guard against the aquisition of unwarranted influence, whether sought or unsought, by the military-industrial complex.
We must never let the weight of this combination endanger our liberties or democratic processes.
Eisenhower1961.
pi_130814078
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2013 13:20 schreef Resonancer het volgende:

[..]

Geschreven door n blogger die vnl over economie schrijft en zelf nota bene in o.a. verarmd uranium handelt !! (wel vrij duidelijk waar z'n belangen liggen). Appels en Peren, Neptunium en Plutonium. Niet brandschoon ? Het is enorm smerig.
Je herhaalt wat ik geschreven heb, maar als het om stralingshygiene gaat, heeft hij gelijk. Je moet je eens in die materie verdiepen, er gaat een wereld voor je open.
Good intentions and tender feelings may do credit to those who possess them, but they often lead to ineffective — or positively destructive — policies ... Kevin D. Williamson
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')