abonnement Unibet Coolblue
pi_118835622
Super Size Me

Documentaire uit 2004 met Morgan Spurlock, hij gaat 30 dagen lang 3 maal per dag McDonalds eten om de gevaren ervan duidelijk te maken.

Vermakelijke docu, die wat korter had gekund, en die wel erg partijdig is (McDonalds is het schuld dat iemand te dik is). Er wordt voorgesteld dat mensen zelf geen beslissingen kunnen maken omdat ze als kind al geïndoctrineerd zijn door McDonalds reclames. Al denk ik dat daar wel een waarheid in berust, vind ik dat deze docu totaal voorbij gaat aan de eigen verantwoording. En dat hij dik is geworden mag duidelijk zijn als je 3x per dag McDonalds eet en daarbij besluit ook niet meer te bewegen.

IMDB 7.4
Ik: 6.0
<hr>
  maandag 5 november 2012 @ 08:50:55 #127
19840 Libris
Live from Singapore
pi_118837242
Skyfall



Wat een heerlijke bond film met over de top achtervolgingen, glitter en glamour en actie scenes. Ik vond het vooral een mooie mix van moderne thema's (de verandering van koude oorlog naar terrorisme organisaties) en links naar de oudere bond films (de Aston Martin, met de eject knop). Ruim 2 uur zitten genoten en ik zou hem nog wel een keertje gaan zien.

IMDB: 8.2
Ik: 9

[ Bericht 15% gewijzigd door Libris op 05-11-2012 09:20:28 ]
  maandag 5 november 2012 @ 09:20:50 #128
310170 kawa4
gratis is goed!!!!
pi_118837907


quote:
the boy in the striped pyjamas.

Berlijn 1943. De 8-jarige Bruno verhuist met zijn familie naar een plek die ver weg is, waar niets te doen is en waar niemand is om mee te spelen. Hun nieuwe huis staat naast een hek dat zich uitstrekt zover het oog maar reikt, een hek dat Bruno afschermt van de vreemde mensen die hij daarachter ziet bewegen. Bruno wil ontdekkingsreiziger worden en besluit op onderzoek uit te gaan. Op een van zijn tochten ontmoet hij een jongen wiens leven en omstandigheden zeer verschillen van dat van hem. Toch sluiten de jongens vriendschap, maar het is een vriendschap die niet zonder gevolgen blijft..
geef hem een 8.5.

goede film, acteer prestaties waren een stuk beter dan ik van te voren gedacht had, vooral van de 2 kleine 8 jarige,

vind het wel jammer dat ook in deze film gewoon engels gesproken word,
film laat goed zien hoe een 8 jarige de jodenhaat begint te ontdekken. en er zelf eigenlijk nix van snapt.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 8% gewijzigd door kawa4 op 05-11-2012 09:36:35 ]
mee bekant vangde gin haas.
pi_118841087
Skyfall (2012)



Niet goed.

Het plot was zwak en de voortgang was negen van de tien keer voorspelbaar. De twists waren ook niet heel spannend. Het was wachten tot er echt iets interessants ging gebeuren maar uiteindelijk wachtte je op niets.

Ik snap dat schurken in films doorgaans hun vijanden graag op speelse wijze uit de weg ruimen, en dat is in verschillende voorgaande Bondfilms (en vele andere films) ook goed gelukt, maar in Skyfall niet. Zonder al te veel te verklappen: het sloeg helemaal nergens op wat de schurk hier wilde doen. Zijn plan kwam op mij meer over als een reeks toevalligheden omdat er nergens dieper op in werd gegaan. Zijn motivaties om te doen wat hij wilde doen, kwamen ook al niet over.

Ik denk zelfs dat er weinig kaskrakers zijn waar een schurk zo eendimensionaal wordt neergezet. Alsof de schurk er op het laatste moment nog even tussen werd gezet nadat de rest van het script geschreven was.

Het personage van Bond was ook vrij levenloos i.t.t tot Casino Royale en zelfs Quantum of Solace(!) waar Craig ongetwijfeld veel meer kon met het script dat hij had. Niet dat QoS over het algemeen een betere film was, want dat was het niet, maar Skyfall is niet heel veel beter.

Over de dialogen valt weinig positiefs te melden behalve dat de korte conversatie tussen de nieuwe Q en Bond (bij hun eerste ontmoeting) wel vermakelijk was. Verder weinig (tot geen?) scherpe, grappige of anderszins boeiende opmerkingen.

Mooie beelden waren er daarentegen wel. Tegen het einde van de film kregen we veel moois voorgeschoteld (hoewel dat moois een aantal keer onderbroken werd door onnodig lange actiescenes) en halverwege de film vond er een achtervolging plaats in Shanghai die heel mooi in beeld werd gebracht. Goede timing ook in deze specifieke scene (waarvan je bovenaan deze post een afbeelding kan zien).

De lengte van de actiescenes is nog steeds een probleem en ik ben ook geen fan van het trillen van de camera's en de flitsende beelden die elkaar met een halve seconde opvolgen... maar toch was dit in Skyfall een stuk beter gedaan dan in Quantum of Solace. Soort van positief dus, maar niet helemaal.

De hints naar oudere films uit de reeks waren best aardig, maar voelden ook wel aan als een snelle manier om de "zeikerds" (die meer gadgets wilden) ook soort van tevreden te stellen... of hun mond te snoeren. Als je de film gezien hebt kan je hiermee twee kanten op redeneren, maar wat wel duidelijk was is dat het vooral om de herkenbaarheid ging. Wellicht om de verder zwakke film toch nog wat sfeer te geven?

4/10
  maandag 5 november 2012 @ 12:03:47 #130
8369 speknek
Another day another slay
pi_118842497
Ik had hem hoger gegeven vanwege de mooie beelden, maar ben het eens met een 4 voor het plot.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_118843036
the watch 2012

je hebt wel eens van die komedies , met een handje normaal goede en grappige acteurs, die dan helemaal niet grappig is.
verder valt er niet eens iets zinnigs over te zeggen.

4.
pi_118844141
The Campaign

Weer een typische Ferell film, en daar hou ík wel van. Deze keer is het thema politiek en uiteraard wordt ook hier alles weer in het absurde getrokken. Niet de beste Ferell maar ik heb genoeg gelachen, vooral met zijn boek 'Rainbow Land' :D

7.5

Brave

Eindelijk weer een originele Pixar film ipv een vervolg. Hoewel deze niet zo goed is als Wall-E en Up steekt deze duidelijk boven de meeste andere animatiefilms uit. Visueel is het weer prima en het verhaal is ook geinig bedacht. Hoewel er wel iets meer diepgang in had gemogen zoals bij eerder genoemde films. De Boardwalk Empire kijkers zullen de stem vd hoofdrolspeelster herkennen als 'Miss Schrooooeder'

8.2

[ Bericht 2% gewijzigd door planethugo op 05-11-2012 14:09:13 ]
  maandag 5 november 2012 @ 14:08:01 #133
286575 Roces18
Chef de party
pi_118847153
quote:
0s.gif Op maandag 5 november 2012 02:00 schreef Dawnbreaker het volgende:
Super Size Me

Documentaire uit 2004 met Morgan Spurlock, hij gaat 30 dagen lang 3 maal per dag McDonalds eten om de gevaren ervan duidelijk te maken.

Vermakelijke docu, die wat korter had gekund, en die wel erg partijdig is (McDonalds is het schuld dat iemand te dik is). Er wordt voorgesteld dat mensen zelf geen beslissingen kunnen maken omdat ze als kind al geïndoctrineerd zijn door McDonalds reclames. Al denk ik dat daar wel een waarheid in berust, vind ik dat deze docu totaal voorbij gaat aan de eigen verantwoording. En dat hij dik is geworden mag duidelijk zijn als je 3x per dag McDonalds eet en daarbij besluit ook niet meer te bewegen.

IMDB 7.4
Ik: 6.0
Tijdje terug alweer gezien maar volgens mij wordt nergens gezegd dat McDonalds de schuldige is dat iedereen dik is daar. Ze laten alleen zien hoe slecht het eten is van McDonalds, en dat je het niet elke dag moet eten want dan ga je gewoon kapot. Maar hij zegt zelf ook dat je best 1x in de week kan eten en dat daar niets mis mee is.Ik gaf hem destijds een 8 voor de sfeer, en voor het feit dat ik mijzelf erin terug kan zien. Heb 3 weken elke avond bij de Mc gegeten , zwaar ziek daarna :P
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
pi_118849619
The Boondock Saints (1999)


Na de tip in dit topic enkele dagen geleden toch deze film maar eventjes binnengehaald, destijds toen hij uitkwam heb ik hem gekeken maar daarna nooit meer.

De Ierse broers MacManus raken per ongeluk betrokken bij een vete met de Russische Maffia. Drie Russen komen hun geld halen bij een Ierse pub, maar op dat moment zitten de broers en hun vrienden Saint Patricks Day te vieren. Tja, verkeerde moment voor de Russen, waardoor de in elkaar geslagen de bar verlaten. Dat vraagt natuurlijk om wraak, wat voor de Russen dodelijk uitpakt. Nadat de lijken in een steegje gevonden worden door de politie, en FBI-agent Schmecker (Willem Dafoe) zetten zij de achtervolging op de barmhartige samaritianen.

The Boondock Saints is een verfrissende actiefilm die je een heel andere perspectief geeft van de gebeurtenissen in de film. Hij kijkt leuk weg, je leeft mee met de hoofdrolspelers en de actie word goed afgewisseld met de nodige humor. Met andere woorden, het deed me goed om deze film weer eens te bekijken!

IMDB cijfer: 7.8
Mijn cijfer: 7.5

[ Bericht 2% gewijzigd door JayHovah op 05-11-2012 16:01:14 ]
  maandag 5 november 2012 @ 15:27:58 #135
8369 speknek
Another day another slay
pi_118850232
quote:
0s.gif Op maandag 5 november 2012 15:12 schreef JayHovah het volgende:
The Boondock Saints is een verfrissende actiefilm
Je bedoelt clichematige Tarantino ripoff die in slechte stereotypes blijft hangen?
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  maandag 5 november 2012 @ 15:34:20 #136
286575 Roces18
Chef de party
pi_118850424
quote:
0s.gif Op maandag 5 november 2012 15:27 schreef speknek het volgende:

[..]

Je bedoelt clichematige Tarantino ripoff die in slechte stereotypes blijft hangen?
Tarantino ripoff? Slechte stereotypes? :'( Alle Tarantino films vind ik ongelooflijk slecht maar Boondock Saints is een geweldige cultfilm. En waarmee doel je op met ripoff? Dat stukjes zijn gejat uit bijv. Reservoir Dogs? Dat het daar ook misgaat met de criminelen? Ik zie niet echt een duidelijk verband, want tarantino die jat anders ook altijd van iedereen.
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
pi_118850512
speknek waarom ga je telkens inhoudelijk op de films?
Bringing them big boy toys, I do big boy things, I make big boy noise
  maandag 5 november 2012 @ 15:40:47 #138
8369 speknek
Another day another slay
pi_118850633
quote:
0s.gif Op maandag 5 november 2012 15:34 schreef Roces18 het volgende:

[..]

Tarantino ripoff? Slechte stereotypes? :'( Alle Tarantino films vind ik ongelooflijk slecht maar Boondock Saints is een geweldige cultfilm. En waarmee doel je op met ripoff? Dat stukjes zijn gejat uit bijv. Reservoir Dogs? Dat het daar ook misgaat met de criminelen? Ik zie niet echt een duidelijk verband, want tarantino die jat anders ook altijd van iedereen.
Ierse Katholieke dronkeboeren die Russische mobsters neerschieten nadat ze een bijbeltekst citeren en stijlvol in pak, in een film die chronologisch van hot naar her springt?

quote:
5s.gif Op maandag 5 november 2012 15:36 schreef Hoogstaande het volgende:
speknek waarom ga je telkens inhoudelijk op de films?
Anders is het zo'n opsomtopic. En hopelijk gaan mensen Boondock Saints niet meer zo overwaarderen natuurlijk.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_118850662
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 november 2012 22:35 schreef wiwalean het volgende:
Kongen av Bastøy (King of Devil's Island) (2010)
Kongen av Bastøy (2010) - IMDb

Norwegian winter, early 20th century. On the boys home Bastoy, a new inmate leads the boys to a violent uprising against a brutal regime. How far is he willing to go to attain freedom?

Wat een heerlijke, goede film is dit. Zeer goed uitgewerkt. De hoofdpersonen worden zeer krachtig neergezet, waardoor ik echt in de film gezogen werd. Aanradertje.

IMDB: 7.3
Mijn cijfer: 8

-------------------------------------------------------

Entre les murs (2008)
Entre les murs (2008) - IMDb

Teacher and novelist François Bégaudeau plays a version of himself as he negotiates a year with his racially mixed students from a tough Parisian neighborhood.

De film speelt zich grotendeels af in een klaslokaal, maar door het overtuigende acteerwerk bleef ik toch gewoon 2 uur geboeid kijken. Ik kreeg gewoon medelijden met leraren, want het kan ook gewoon kut zijn.

IMDB: 7.6
Mijn cijfer: 7.5
Wat een geweldige film is King of Devil's Island _O_ . Thanks!
pi_118850862
quote:
0s.gif Op maandag 5 november 2012 15:40 schreef speknek het volgende:
Anders is het zo'n opsomtopic. En hopelijk gaan mensen Boondock Saints niet meer zo overwaarderen natuurlijk.
Het is ook een opsomtopic :')
Zie de TT maar.
Bringing them big boy toys, I do big boy things, I make big boy noise
pi_118851540
quote:
0s.gif Op maandag 5 november 2012 15:27 schreef speknek het volgende:

[..]

Je bedoelt clichematige Tarantino ripoff die in slechte stereotypes blijft hangen?
Nee, ik bedoel dat IK de film verfrissend vind, deze topic vraagt om mijn mening toch?
  maandag 5 november 2012 @ 16:20:29 #142
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_118852274
Gisteravond pas kunnen bekijken, de nachtfilm van zaterdag op Ned2.

Welcome (2009) - IMDb

Prachtig en indrukwekkend (vrij veel op waarheid berustend) drama over het lot van o.a. gevluchte Irakezen in Calais die naar Engeland willen maar ondanks mensensmokkelaars daar meestal niet geraken.
Jongen van 17 probeert via zwemlessen bij zwemleraar zo ver te komen dat ie het Kanaal zwemmend kan oversteken.
Mooie rol van Vincent Lindon.

IMDB-cijfer: 7,5
Mijn cijfer: dikke 8/10
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 5 november 2012 @ 20:00:45 #143
286575 Roces18
Chef de party
pi_118862386
quote:
0s.gif Op maandag 5 november 2012 16:03 schreef JayHovah het volgende:

[..]

Nee, ik bedoel dat IK de film verfrissend vind, deze topic vraagt om mijn mening toch?
:') maar je hebt gelijk :) maar korte discussies zijn volgens mij geen probleem
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
pi_118878670
quote:
0s.gif Op maandag 5 november 2012 01:21 schreef flipsen het volgende:

[..]

Nice, die wil ik ook wel zien. Sowieso zijn Almodovar films wel aan mij besteed :Y
Krijg je geen spijt van. Bizar, maar erg goed.

Net als Tesis en Abre los Ojos die je natuurlijk al kent!?
Amores Perros (Mexicaans, maar erg goed) en El Laberinto del Fauno vind ik de beste Spaanstalige films.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_118878704
quote:
0s.gif Op maandag 5 november 2012 15:34 schreef Roces18 het volgende:
... Alle Tarantino films vind ik ongelooflijk slecht ...
Sorry, je kan een andere filmsmaak hebben, maar dat ALLE Tarantinofilms "ongelooflijk slecht" zouden zijn, dat kan gewoon niet.

Neem alleen de memorabele quotes en de muziekkeuzes al.
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_118878737
quote:
0s.gif Op maandag 5 november 2012 15:40 schreef speknek het volgende:

Anders is het zo'n opsomtopic.
Ben ik het mee eens. Met lijstjes, korte reviews (de meesten), gedegen reviews (vinnypassy) en een beetje discussie nodigt het topic uit tot films kijken.

Oh en @erik; con mucho gusto. Ben ook benieuwd naar jouw toppers.

[ Bericht 6% gewijzigd door El_Matador op 06-11-2012 08:51:35 ]
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_118882030
looper 2012

gaat over een looper. dat is een huur moordenaar. hij krijgt zn targets vauit de toekomst toegestuurd, want in de toekomst is het bijna onmogelijk iemand te laten verdwijnen. dus sturen ze de slachtoffers naar het verleden, en weg is ie. verder kan ik niks verraden, maar dat is pas de aanleiding tot een hele hoop verwikkelingen.

ik vond het een goede film. goede plot, beetje mindfuck, SF, thriller, tijdreizen. spannend.

8.
  dinsdag 6 november 2012 @ 11:17:19 #148
310170 kawa4
gratis is goed!!!!
pi_118882278


quote:
the thin red line

De Tweede Wereldoorlog: de slag bij Guadalcanal zal een grote invloed hebben op de Japanse positie in het gebied. Een groep jonge soldaten wordt als steun naar de oorlogsmoeë Marine-eenheden gebracht. De gebeurtenissen in de oorlog zorgen er voor dat de soldaten een hechte band met elkaar ontwikkelen
ik vond het een grote tegenvaller,
camera beelden waren dan weer wel echt mooi
verhaal is op zich ook helemaal nix mis mee
alleen te veel acteurs, die aan bod komen
waarvan sommige ook niet echt een geweldige prestatie neerzetten bijv: nick Nolte en woody H.

sean penn en James Caviezel, hadden daar en tegen wel een goede rol neergezet.
maar te langdradig vond ik.

daarom maar een 5.5 ( mede ook omdat ik er veel meer van verwacht had)
mee bekant vangde gin haas.
  dinsdag 6 november 2012 @ 12:33:43 #149
286575 Roces18
Chef de party
pi_118884667
quote:
15s.gif Op dinsdag 6 november 2012 08:41 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Sorry, je kan een andere filmsmaak hebben, maar dat ALLE Tarantinofilms "ongelooflijk slecht" zouden zijn, dat kan gewoon niet.

Neem alleen de memorabele quotes en de muziekkeuzes al.
Oke ongelooflijk slecht is overdreven, maar meer dan vrijdagavond films vind ik het niet. Gewoon niet mijn stijl en je zal dan ook nooit een tarantino film aantreffen in mijn huis.
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
pi_118885009
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2012 12:33 schreef Roces18 het volgende:

[..]

Oke ongelooflijk slecht is overdreven, maar meer dan vrijdagavond films vind ik het niet. Gewoon niet mijn stijl en je zal dan ook nooit een tarantino film aantreffen in mijn huis.
Rare mensen:

1. My Best Friend's Birthday (1987) 6 6.2
2. Reservoir Dogs (1992) 332 8.3
3. Pulp Fiction (1994) 388 8.9

4. Four Rooms (1995) 53 5.8
5. Jackie Brown (1997) 171 8.0
6. Kill Bill: Vol. 1 (2003) 409 8.3
7. Kill Bill: Vol. 2 (2004) 346 8.1
8. Sin City (2005) 392 8.4

9. Death Proof (2007) 295 7.1
10. Grindhouse (2007) 34 8.3
11. Inglourious Basterds (2009) 775 8.4

12. Django Unchained (2012) 0

_O-

En True Romance, From Dusk Till Dawn, Hostel, Hostel 2 en Desperado niet te vergeten...
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')