abonnement Unibet Coolblue
pi_118380534
Ik heb vanuit Spanje een aantal blikjes inktvis meegenomen, 2 soorten: inktvis in eigen inkt en inktvis in americano saus. Heb jij nog tips wat ik er mee zou kunnen klaarmaken? Ik kom niet verder dan pasta met inktvis.
  woensdag 24 oktober 2012 @ 19:09:41 #77
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118383480
quote:
0s.gif Op woensdag 24 oktober 2012 17:41 schreef Reska het volgende:
Ik heb vanuit Spanje een aantal blikjes inktvis meegenomen, 2 soorten: inktvis in eigen inkt en inktvis in americano saus. Heb jij nog tips wat ik er mee zou kunnen klaarmaken? Ik kom niet verder dan pasta met inktvis.
Americano is een "pittige" tomatensaus, vind het ronduit smerig.
Van de ander zou je een salade kunnen maken met gesneden gedroogde tomaten in olie en kappertjes, verse peterselie, wat olijfolie en citroensap, vleugje knoflook.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 24 oktober 2012 @ 19:12:27 #78
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118383593
quote:
0s.gif Op woensdag 24 oktober 2012 16:33 schreef Bramito het volgende:
Er was toch een worstentopic in CUL? Ik kan het niet vinden. }:|
Je bedoelt het maken ervan?
Stavromulabeta maakt worst
Droge worst maken
Zelf worst maken: hoeveel zout / specerijen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 25 oktober 2012 @ 08:15:59 #79
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_118405198
quote:
1s.gif Op woensdag 24 oktober 2012 19:12 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je bedoelt het maken ervan?
Stavromulabeta maakt worst
Deze bedoelde ik! Ik ga het binnenkort proberen. Dank je!

quote:
1s.gif Op
woensdag 24 oktober 2012 19:09 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]
Americano is een "pittige" tomatensaus, vind het ronduit smerig.
Is inderdaad heel smerig. Afspoelen onder de kraan!
Siesta & Fiesta!
  donderdag 25 oktober 2012 @ 08:17:25 #80
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_118405210
quote:
0s.gif Op woensdag 24 oktober 2012 17:41 schreef Reska het volgende:
Ik heb vanuit Spanje een aantal blikjes inktvis meegenomen, 2 soorten: inktvis in eigen inkt en inktvis in americano saus. Heb jij nog tips wat ik er mee zou kunnen klaarmaken? Ik kom niet verder dan pasta met inktvis.
Gewoon eten als tapa bij de borrel.
Siesta & Fiesta!
pi_118470782
erwtensoep van spliterwten moet je dat kapot koken en stampen of staafmixeren? kom er even niet uit, dank in advance :)
  vrijdag 26 oktober 2012 @ 19:55:07 #82
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118471079
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2012 19:48 schreef louter_genieten het volgende:
erwtensoep van spliterwten moet je dat kapot koken en stampen of staafmixeren? kom er even niet uit, dank in advance :)
Spliterwten koken vvanzelf kapot.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_118471143
thx :) dan heb ik waarschijnlijk wat meer geduld nodig staat nu 40+ min
pi_118471160
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2012 19:56 schreef louter_genieten het volgende:
thx :) dan heb ik waarschijnlijk wat meer geduld nodig staat nu 40+ min
Veel meer geduld :D O+
Niet vergeten af en toe af te schuimen en te roeren he
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 26 oktober 2012 @ 19:57:35 #85
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118471175
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2012 19:56 schreef louter_genieten het volgende:
thx :) dan heb ik waarschijnlijk wat meer geduld nodig staat nu 40+ min
Dan zijn de krabbetjes en de selder ook nog niet moddergaar
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_118474496
Kijk, dat is nog eens een goed plan om met onze krabbetjes te maken. Vriendlief dacht dat het spareribs waren ofzo en sinds een mislukte bbq poging liggen die dingen in de vriezer.
Spoilers!
  vrijdag 26 oktober 2012 @ 21:22:25 #87
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118475276
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2012 21:07 schreef Lucky_Strike het volgende:
Kijk, dat is nog eens een goed plan om met onze krabbetjes te maken. Vriendlief dacht dat het spareribs waren ofzo en sinds een mislukte bbq poging liggen die dingen in de vriezer.
Marineren in een zuur, zoals cola, citroensap, wijn, azijn, breekt het bindweefsel af en zorgt dat het mals wordt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_118475946
Hij heeft ze stug opgegeten. Het is tegen zijn principes om vlees niet lekker te vinden :D Ik heb het niet eens geprobeerd, ben niet zo'n kluiver en oom niet wild van varken. Maar goede tip verder, thanks. Krijg al trek in erwtensoep!
Spoilers!
  vrijdag 26 oktober 2012 @ 21:52:56 #89
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_118476809
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2012 19:56 schreef louter_genieten het volgende:
thx :) dan heb ik waarschijnlijk wat meer geduld nodig staat nu 40+ min
Doe maar een keer of 4 :P
pi_118579539
Piet, hoe maak je een entrecote nou echt lekker?

Ik heb hem nu al vaak gemaakt maar ik vraag me af of die goed is. Moet ik hem nou maken in olie of in boter of beide? Hoe lang? Het is lastig. :P
If not now, then when.
  maandag 29 oktober 2012 @ 15:44:26 #91
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118580132
Hoe selecteer je een goeie Entrecote
Je kijkt naar het vlees, afhankelijk van wat voor een soort koe het is, is het vlees Roze (Limosin) tot Donkerpaars (freerange hereford)
Het vlees moet niet plakken of slijmerig zijn, maar mooi aanvoelen.
Er moeten kleine witte vetadertjes doorheen lopen, heel fijne, zoals de scheurtjes in een oud olieverf schilderij. Gemarmerd, noemt de vakman het.
Deze Entrecote (nooit minder dan 250 gram) moet NIET dun gesneden zijn maar een mooie dikte hebben, van ten minste 2 cm.
Haal hem uit de koelkast en laat hem op het aanrecht minstens een uur op kamertemperatuur komen.
Vers gemalen peper er op dan een dikke koekepan op het vuur waar je braadvet (geklaarde boter) in verwarmt. Dit goed heet laten worden, maar niet te heet (walm walm) Biefstuk hier in bakken. (je kan het ook op de grill doen)
Met de wijsvinger voelen hoe de Entrecote aanvoelt.
als je wang -> Rood
als je bovenlip -> Roze
als het puntje van je neus -> well done
als je voorhoofd -> totaal doorbakken (en verpest)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 29 oktober 2012 @ 16:20:20 #92
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_118581705
Vroeger vond ik het lekker, doorgebakken biefstuk e.d.. :@
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 29 oktober 2012 @ 18:38:43 #93
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118588433
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2012 16:20 schreef Isegrim het volgende:
Vroeger vond ik het lekker, doorgebakken biefstuk e.d.. :@
Ik van kipfilet. . :@
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_118589252
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2012 15:44 schreef Pietverdriet het volgende:
Hoe selecteer je een goeie Entrecote
Je kijkt naar het vlees, afhankelijk van wat voor een soort koe het is, is het vlees Roze (Limosin) tot Donkerpaars (freerange hereford)
Het vlees moet niet plakken of slijmerig zijn, maar mooi aanvoelen.
Er moeten kleine witte vetadertjes doorheen lopen, heel fijne, zoals de scheurtjes in een oud olieverf schilderij. Gemarmerd, noemt de vakman het.
Deze Entrecote (nooit minder dan 250 gram) moet NIET dun gesneden zijn maar een mooie dikte hebben, van ten minste 2 cm.
Haal hem uit de koelkast en laat hem op het aanrecht minstens een uur op kamertemperatuur komen.
Vers gemalen peper er op dan een dikke koekepan op het vuur waar je braadvet (geklaarde boter) in verwarmt. Dit goed heet laten worden, maar niet te heet (walm walm) Biefstuk hier in bakken. (je kan het ook op de grill doen)
Met de wijsvinger voelen hoe de Entrecote aanvoelt.
als je wang -> Rood
als je bovenlip -> Roze
als het puntje van je neus -> well done
als je voorhoofd -> totaal doorbakken (en verpest)
Dank je!

Ik heb entrecotes van 1cm dik en ze komen rechtstreeks vanuit de slachterij.

Die 1cm had ik van een chef kok (youtube).

Deze week ga ik met m'n ma weer naar de slachterij dus ik zal tegen die man zeggen dat hij ze 2cm dik moet maken.
If not now, then when.
  maandag 29 oktober 2012 @ 19:54:18 #95
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_118591899
Piet, zout jij je vlees niet voor? :o
  maandag 29 oktober 2012 @ 20:09:17 #96
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118592751
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2012 19:54 schreef RobinOok het volgende:
Piet, zout jij je vlees niet voor? :o
Zelden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_118593468
Piet, het vlees was heerlijk. :) Ik heb het vlees ook langer dan normaal onder aluminiumfolie laten rusten.

quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2012 19:54 schreef RobinOok het volgende:
Piet, zout jij je vlees niet voor? :o
Ik eet al een hele lange tijd geen zout meer en ik vind zout juist vies geworden.
If not now, then when.
  † In Memoriam † maandag 29 oktober 2012 @ 20:25:03 #98
91830 MaximusTG
pi_118593816
Helemaal geen zout meer? Altijd met mate natuurlijk, maar persoonlijk vind ik zout onmisbaar.
pi_118594149
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2012 20:25 schreef MaximusTG het volgende:
Helemaal geen zout meer? Altijd met mate natuurlijk, maar persoonlijk vind ik zout onmisbaar.
Bijna helemaal niet nee. Alleen in de soep of een heel klein beetje op de eieren. Ik merk wel dat als ik zout eet, mijn mond heel snel uitdroogt. :P
If not now, then when.
  maandag 29 oktober 2012 @ 20:37:06 #100
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_118594602
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2012 20:25 schreef MaximusTG het volgende:
maar persoonlijk vind ik zout onmisbaar.
Ik ook. Absoluut.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')