Americano is een "pittige" tomatensaus, vind het ronduit smerig.quote:Op woensdag 24 oktober 2012 17:41 schreef Reska het volgende:
Ik heb vanuit Spanje een aantal blikjes inktvis meegenomen, 2 soorten: inktvis in eigen inkt en inktvis in americano saus. Heb jij nog tips wat ik er mee zou kunnen klaarmaken? Ik kom niet verder dan pasta met inktvis.
Je bedoelt het maken ervan?quote:Op woensdag 24 oktober 2012 16:33 schreef Bramito het volgende:
Er was toch een worstentopic in CUL? Ik kan het niet vinden.
Deze bedoelde ik! Ik ga het binnenkort proberen. Dank je!quote:Op woensdag 24 oktober 2012 19:12 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je bedoelt het maken ervan?
Stavromulabeta maakt worst
Is inderdaad heel smerig. Afspoelen onder de kraan!quote:Op
woensdag 24 oktober 2012 19:09 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Americano is een "pittige" tomatensaus, vind het ronduit smerig.
Gewoon eten als tapa bij de borrel.quote:Op woensdag 24 oktober 2012 17:41 schreef Reska het volgende:
Ik heb vanuit Spanje een aantal blikjes inktvis meegenomen, 2 soorten: inktvis in eigen inkt en inktvis in americano saus. Heb jij nog tips wat ik er mee zou kunnen klaarmaken? Ik kom niet verder dan pasta met inktvis.
Spliterwten koken vvanzelf kapot.quote:Op vrijdag 26 oktober 2012 19:48 schreef louter_genieten het volgende:
erwtensoep van spliterwten moet je dat kapot koken en stampen of staafmixeren? kom er even niet uit, dank in advance
Veel meer geduldquote:Op vrijdag 26 oktober 2012 19:56 schreef louter_genieten het volgende:
thx dan heb ik waarschijnlijk wat meer geduld nodig staat nu 40+ min
Dan zijn de krabbetjes en de selder ook nog niet moddergaarquote:Op vrijdag 26 oktober 2012 19:56 schreef louter_genieten het volgende:
thx dan heb ik waarschijnlijk wat meer geduld nodig staat nu 40+ min
Marineren in een zuur, zoals cola, citroensap, wijn, azijn, breekt het bindweefsel af en zorgt dat het mals wordtquote:Op vrijdag 26 oktober 2012 21:07 schreef Lucky_Strike het volgende:
Kijk, dat is nog eens een goed plan om met onze krabbetjes te maken. Vriendlief dacht dat het spareribs waren ofzo en sinds een mislukte bbq poging liggen die dingen in de vriezer.
Doe maar een keer of 4quote:Op vrijdag 26 oktober 2012 19:56 schreef louter_genieten het volgende:
thx dan heb ik waarschijnlijk wat meer geduld nodig staat nu 40+ min
Ik van kipfilet. .quote:Op maandag 29 oktober 2012 16:20 schreef Isegrim het volgende:
Vroeger vond ik het lekker, doorgebakken biefstuk e.d..
Dank je!quote:Op maandag 29 oktober 2012 15:44 schreef Pietverdriet het volgende:
Hoe selecteer je een goeie Entrecote
Je kijkt naar het vlees, afhankelijk van wat voor een soort koe het is, is het vlees Roze (Limosin) tot Donkerpaars (freerange hereford)
Het vlees moet niet plakken of slijmerig zijn, maar mooi aanvoelen.
Er moeten kleine witte vetadertjes doorheen lopen, heel fijne, zoals de scheurtjes in een oud olieverf schilderij. Gemarmerd, noemt de vakman het.
Deze Entrecote (nooit minder dan 250 gram) moet NIET dun gesneden zijn maar een mooie dikte hebben, van ten minste 2 cm.
Haal hem uit de koelkast en laat hem op het aanrecht minstens een uur op kamertemperatuur komen.
Vers gemalen peper er op dan een dikke koekepan op het vuur waar je braadvet (geklaarde boter) in verwarmt. Dit goed heet laten worden, maar niet te heet (walm walm) Biefstuk hier in bakken. (je kan het ook op de grill doen)
Met de wijsvinger voelen hoe de Entrecote aanvoelt.
als je wang -> Rood
als je bovenlip -> Roze
als het puntje van je neus -> well done
als je voorhoofd -> totaal doorbakken (en verpest)
Zelden.quote:
Ik eet al een hele lange tijd geen zout meer en ik vind zout juist vies geworden.quote:
Bijna helemaal niet nee. Alleen in de soep of een heel klein beetje op de eieren. Ik merk wel dat als ik zout eet, mijn mond heel snel uitdroogt.quote:Op maandag 29 oktober 2012 20:25 schreef MaximusTG het volgende:
Helemaal geen zout meer? Altijd met mate natuurlijk, maar persoonlijk vind ik zout onmisbaar.
Ik ook. Absoluut.quote:Op maandag 29 oktober 2012 20:25 schreef MaximusTG het volgende:
maar persoonlijk vind ik zout onmisbaar.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |